Listan om min smink- och hudvårdsrutin

 
Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?
Ganska lång tid faktiskt, men jag är snabbare nu när jag jobbar hemifrån. Jag duschar varje dag, tvättar inte alltid håret såklart men duschar kroppen för att vakna. Sedan gör jag kaffe och sminkar mig med en morgonkopp inne i badrummet. I vanliga fall räknar jag med att från det att jag går upp till att jag är helt påklädd och klar tar cirka en och en halv timme.
 
Nu när jag jobbar hemifrån hoppar jag dock över vissa sminksteg och är inte så noga med att fixa håret, så då tar det cirka 1 timme. Men det är så viktigt för mig att inte stressa på morgonen, behöver ta min tid och kör alltid samma rutin. Är kaffet eller mjölken slut så är min dag förstörd, heh.
 
 
Och inför en utekväll då?
Cirka 2 timmar, men då är det för att jag är sååå långsam. Stannar upp, lyssnar på musik, överväger kläder och så vidare. Brukar lägga extra tid på mitt hår då också som gärna behöver lite extra kärlek. Önskar att jag hade ett sånt hår där man bara duschade och sedan inte behövde göra NÅGOT.
 
 
Vad har du för sminkrutin?
CC Eye Contour Cream -> Puder -> Ögonskugga -> Eyeliner > Mascara -> Ögonbrynspenna > Lite mer puder -> Eventuellt rouge ifall jag känner för det -> Settingspray
 
 
Och hårrutin?
Kan alla med svinplatt hår snälla kontakta mig och berätta vad ni gör? Haha. Såhär gör jag:
I handdukstorkat hår tar jag i saltvattenspray -> Fönar sedan håret -> Böjer min lugg med en plattång -> Borstar igenom -> Sprayar med hårspray
 
Det är skitsnyggt i cirka 2 timmar och sedan blir det jätteplatt. Vet inte vad jag ska göra och vill så gärna ha långt hår, vill inte behöva klippa mig kort.
Om jag inte behöver tvätta håret använder jag torrschampo i luggen, sätter oftast upp det och använder sedan hårspray.
 
 
Hudrutin?
  • Morgon: Vitamin C-serum från L300, ögonkräm från L300, dagkräm från ACO

  • Kväll: Dubbeltvättar ansiktet med ACO Cleansing gel och ACO Cleansing Foam, sedan tar jag på en nattkräm från ACO som heter Glow Rebalancing Night Balm och ögonkräm igen från L300. 1-2 gånger i veckan skrubbar jag också ansiktet med en face scrub.

  • Någon gång då och då har jag en fuktmask på kvällen.
 
Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?
Ögonbrynspenna! Jag har så otroligt glesa ögonbryn annars.
 
Vad är din favoritprodukt just nu?
Erborian CC Eye Cream, den är fantastisk.

Vad önskar du att du var bättre på?
Highlighter, rouge och sånt. Att rama in ansiktet snyggt utan att det ser ut som att man har bränt sig.
 
 
Är du ofta osminkad?
Alltid om jag inte ska göra något särskilt. Jag har inte heller problem att dra ner på stan osminkad eller så. Men springer gärna inte in i folk jag känner då, haha.
 
Ett absolut smink-nej?
Hmm, för min egen del tog det så lång tid innan jag hittade hur jag skulle sminka mina ögonbryn. Tittar tillbaka på gamla bilder och bara MEN GUD hur tänkte jag? Men också att jag använde så mycket eyeliner och kajal? Men generellt finns det väl inget absolut nej, tänker också att det är kul att gå utanför sin comfort-zone.
 
 
Ett sminktips tack!
När du köper ny mascara, ta på lite av den gamla mascaran före du applicerar den nya. Den nya mascaran är så blöt och fäster sig inte lika bra på ögonfransarna. Det brukar hjälpa att ta på lite av den gamla mascaran först då.
 
 
Lista helt och hållet stulen från Sandra Beijer

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0