Vegetarisk måndag: Chili con carne med quornfärs.

Så var det dags för veckans vegetariska recept! Alltså jag var SÅ trött när jag skulle laga mat i måndags och kom hela på saker jag hade glömt och skulle ha i chili con carnen. Typ "OJSAN, måste ju ha i vitlök. OJSAN, får inte glömma grönsaksbuljong!". Så, kan bli att detta inlägget blir lite rörigt. Men det ni behöver för att laga den här vegetariska chili con carnen är: quornfärs (bara jag som har svårt att stava quorn förresten? Jag vill skriva "qourn" hela tiden.), en burk vita bönor, en burk champinjoner (eller färska), en styck chilipeppar, en lök, tomater, morötter, soya, en burk passerade tomater, vitlök, grönsaksbuljong och lite paprikakrydda och cayennepeppar. Salt och peppar också såklart.
 
I vilket fall som helst så börjar ni med att hacka grönsakerna. Om ni tycker att chilin är för stark så kan ni pilla bort fröna som finns inuti.
 
Stek grönsakerna!
 
I med quornfärsen och stek lite till.
 
Tillsätt champinjoner.
 
Häll i burken med de passerade tomaterna. Eller okej, kanske inte burken. Men innehållet liksom. Jag vet dessutom att det inte är en burk jag har på bilden, men vad kallas det då? Kartong? En kartong med passerade tomater? Låter bättre med burk. Tillsätt därefter lite vatten.
 
I med en grönsaksbuljongstärning OCH en klyfta vitlök som jag glömt fotografera.
 
Och lite soya.
 
Krydda lite.
 
Då ser det ut såhär! Låt puttra lite.
 
Sist av allt häller du i bönorna. Jag brukar göra detta kanske 5 minuter innan jag tar grytan, bara så att de blir lite varma ungefär.
 
Rör om, låt puttra lite och taadaaa! Klart!
 
Serveras till turkisk youghurt och bröd för de som vill ha det!
 
Alltså jag måste ju påpeka att jag inte äter såhär lite. Jag tar ju om såklart. Flera gånger faktiskt. Det var veckans vegetariska recept! Nästa vecka skall jag laga något om de recepten som jag blev tipsade om av er. Jättekul att jag fick bra respons på det här med "vegetarisk måndag" förresten! Blir jätteglad när jag får så roliga kommentarer. Kram på er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0