Vegetarisk måndag: Quornfärssås med zucchinipasta

Veckans vegetariska recept är quornfärssås med zucchinipasta! Det ni behöver är quornfärs, lök, morötter, zucchini, passerade tomater, svamp, grönsaksbuljong och vitlök.
 
Börja med att hacka ett par morötter och en lök.
 
Stek tillsammans med quornfärsen.
 
Medan det steks till kan du börja skala zucchinin. Det blir inte så mycket "pasta", så använd hela zucchinin!
 
När färsen har stekts till kan du hälla i svampen (det går ju bra med färska också, men jag var lat och tog konserverade) och passerade tomater. Se till att hälla på en del vatten också, eftersom det kokas bort en del.
 
I med två klyftor vitlök och en grönsaksbuljong. Glöm inte att salta och peppra. Oregano är ganska gott att ha i också.
 
Låt det koka.
 
Under tiden kan vi förbereda "pastan". Jag använde mig av en potatisskalare och liksom "skalade" långa tagliatelle-bitar.
 
Såhär mycket blev det av hela zucchinin.
 
Så kokar du upp vatten och lägger i zucchinin. De skall bara kokas i cirka 2 minuter, så se till att göra detta när quornfärssåsen är klar.
 
Färdigt!
 
Kan serveras tillsammans med majs om man nu tycker att det är gott. Så vad tyckte jag egentligen om zucchinipastan? Alltså, jag skall inte stika under stolen med att det smakade helt okej. Det var liksom inte gott men inte heller äckligt. Det funkade. Men det var ju ingen pasta direkt. Men definitivt ett bra substitut om pasta skall undvikas. Själv älskar jag ju pasta, så det blir nog inget substitut hädan efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0