Schnitzel och torskgryta.

Denna vecka har vi haft Linas Matkasse som ni vet. Första dagen åt vi grekisk köttfärsås som jag redan har visat och nu tänkte jag visa vad de andra två rätterna var för något!
 
Basilikatoppad fiskgryta med lättorkade tomater och citronzest.
I onsdags lagade jag och Dan torskgryta! Det blev jättemycket mat över och vi fick göra hela fyra matlådor som jag och Dan tar med oss till jobbet. Tur att det var gott, annars hade det inte varit lika roligt att äta detta tre dagar i rad.
 
Frasig schnitzel med persiljestomp och dijonkräm.
Igår lagade vi schnitzel med persiljepotatismos och dijonsås. Det var supergott! Jag och Dan var lite mer smarta den här gången dock och frös in en del fläskschnitzlar så att det inte skulle bli så mycket mat över.
 
Det jag tycker extra mycket om hos Linas Matkasse är att det nästan används samma ingredienser till varje maträtt. Till exempel så har vi använt den ryska yoghurten till alla tre rätterna, vilket innebar att den tog slut. Även citron, palsternacka, ärtor och dijonsenap är sådant som vi använt till de flesta rätterna. På så sätt blir det inte så mycket matspill och vi behöver inte kasta halvfulla förpackningar av mejeriprodukter och annat. Perfekt! Dessutom är det roligt att testa lite nya recept.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0