Ta ansvar du också.

 
Sedan 2009 har jag varit Världsförälder i UNICEF. Det innebär att jag skänker 100 kronor i månaden och hjälper därmed till att skänka bland annat skolpaket, rent vatten och mediciner till barn i nöd över hela världen. Idag fick jag hem ett krisbrev, vilket jag endast har fått en gång tidigare under dessa 6 år som jag har varit Världsförälder.
 
I brevet stod det att vi måste hjälpa till och att läget är akut. Det är just nu 30 miljoner barn på flykt i världen, vilket är en helt vansinning siffra. De barn som just nu kommer till Europa befinner sig i en hemsk situation, men det är också väldigt många fler som lever på flykt i länder såsom Syrien, Libanon, Irak och Turkiet. "UNICEF föddes ur det krigshärjande Europa efter andra världskriget utifrån en tanke om att alla barn är vårt gemensamma ansvar. Inte sedan dess har så många varit på flykt som idag och världen lever inte upp till ansvaret." skriver Per Westberg, Vice Generalsekreterare för UNICEF Sverige i krisbrevet.
 
Det är dags för oss att ta ansvar. Vi kan inte längre sitta hemma i TV-sofforna och byta kanal när nyheterna visar den hemska sanningen. För att citera Sandra Beijer "Det är bara en ren slump att vi sitter här i trygga Sverige och de inte gör det. Vi har inte förtjänat att vara här på något vis, vi har bara råkat födas på rätt ställe vid rätt tid. Det är orättvist och vi måste hjälpa till". Hjälp till du också, gå in på unicef.se/barnpaflykt eller smsa FLYKT till 72 900 för att skänka lite pengar. Vi kan göra skillnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0