Thanksgiving 2016.

Imorgon, den 24 november, är det egentligen den riktiga Thanksgiving. Men eftersom det är på en torsdag varje år brukar vi fira den helgen intill. Den här gången bestämde vi att fira helgen innan högtiden, alltså i lördags! Jag och Dan städade lägenheten och lagade mat typ hela dagen. I år testade vi att ha kalkonerna i stekpåsar istället.
 
Vid 14.30-tiden kom Sarah och Niclas och hjälpte oss att duka och fixa i ordning.
 
Sara hade gjort fina små placeringskort till oss.
 
Och så pyntade vi bordet med orangea servetter och prydnadspumpor.
 
Klockan 17.00 började gästerna droppa in. Vi bjöd på något så exklusivt som Champis till fördrink, haha. Vi hällde upp det i fina glas i alla fall.
 
Gulliga Sarah och Niclas.
 
Lillebror Christoffer och Sebastian var några av de första på plats!
 
Jag hade förberett lite lekar och först ut var "Subject bowl". Vet egentligen inte om det räknas som en lek, men det var kul i alla fall! Alla skall skriva minst en fråga var och lägga i skålen. Det kan vara vilken fråga som helst, typ "Vad är din favoriträtt?", "Var skulle du vilja bo om du var tvungen att flytta utomlands?" eller liknande. Under middagen skickar man sedan runt skålen, alla måste ta vars en lapp och sedan svara på frågan. Bra conversation starter.
 
När alla hade kommit var det dags för förrätt! Jag hade gjort morotssoppa och cornbread.
 
Philip och Gulle-Lo.
 
Lillebror!
 
När vi hade ätit klart förrätten började vi direkt med varmrätten. Dan skar upp kalkonen.
 
Jag tyckte att grejen med stekpåse var sådär. Det är säkert jättebra när man skall ha en stek i ugnen eller liknande. Men med två stora kalkoner blev det för mycket och jag tyckte mest att det var ett jobbigt extraarbete. Kalkonen fick en fin färg i alla fall.
 
Efter en timmes fixande i köket var det dags att äta. Sötpotatismoset blev lite misslyckat i år och snarare potatispuré än mos. Aja.
 
Gott blev allt i alla fall!
 
Fint gäng det här <3
 
Lars, Carro och Johan.
 
Emelie och Niclas.
 
Philip och Lo!
 
Efter maten ville vi göra något som inte var sådär jätteansträngande och jag hade såklart förberett ett Thanksgivingquiz! Det var knepiga frågor, men gänget gjorde bra ifrån sig.
 
Här sitter jag och läser frågor. Hej, hej.
 
Efter quizet var det dags att leka "Pin the Wattle". Det är ungefär som "sätta svansen på grisen", fast man skall försöka pricka kalkonens "haka". Ja, ni förstår vad jag menar.
 
Även här var alla duktiga och ingen hamnade långt ut på väggen eller liknande.
 
Lagom underhållande.
 
Lekledaren fick minsann också vara med.
 
Efter "Pin the Wattle" var det dags för efterrätt. Sarah hade bakat en pumpkin pie och Carro hade gjort en pecan pie. Sååå goda!
 
Och detta hade vi rester kvar av i kylen dagen efter. Gissa vem som åt det till frukost? Nom.
 
Jag och Sarah!
 
Lars.
 
Niclas.
 
Sedan lekte vi något som heter "Pass the nut". Detta tyckte jag var jätteroligt, fast att mitt lag förlorade!
 
Det går till såhär: Man skall egentligen vara 5 personer, men vid den här tiden var vi 4 i varje lag. Alla skall ha vars ett par ätpinnar. Vid varje "sida" av lagen skall det stå en skål och i denna skall det små objekt som man sedan skall flytta med sina ätpinnar. Vi använde oss av chillinötter, hallon och ett majskorn. Man skall alltså sedan skicka objekten från den ena skålen, med hjälp av sina ätpinnar, vidare till nästa skål. Det lag som fått över alla sina objekt till den andra skålen vinner. Superkul!
 
Och såhär taggade var de resterande gästerna! Därefter körde vi ett filmquiz och klockan 01 var vi färdiglekta och mätta och redo att sova. SÅ bra Thanksgiving! För att kika hur våra Thanksgivingfiranden sett ut de andra åren, kika här: 2015 och 2014.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0