Sommarpratarna 2017: Del 3

 
Här kommer den tredje och sista delen av de sommarpratarna jag har lyssnat på i år. Det har varit så många bra och intressanta pratare. Dock är det ju sååå många totalt och fast att jag tycker att jag har lyssnat på en stor del är det ju så många kvar? Här kommer i alla fall de senaste!
 
Linnéa Claeson: Linnéa Claeson är ett handbollsproffs och juriststudent. Hon förklarar dock i sitt sommarprat att hon i programmet inte ska fokusera på sin karriär, utan istället på det näthat och trakasserier som idag är så vanligt. Linnéa har ett instagramkonto som heter Assholesonline där hon lägger upp bilder på äckliga meddelanden hon har fått av snubbar samt hennes svar till dem. Hon försöker hålla uppe en slags humor och ironi, men påpekar hur viktigt det är att vi pratar om detta. Om vikten av samtycke och civilkurage. Jag blir så arg när folk säger att feminism är trams, att vi tjejer bara gnäller eller rent ut sagt har fel för oss. Vi vill bara känna att världen är rättvis och att vi också ska kunna gå trygga på gatorna. Tycker minsann att alla ska lyssna på Linnéa Claesons sommarprat. Om inte för att det är viktigt och vettigt så åtminstone för att det är bildande.
 
Fredrik Backman: Vill man ha ett lite mer lättsmält och inspirerande sommarprat ska man lyssna på Fredrik Backman! Detta var så bra, speciellt när man själv har en dröm man strävar efter. Han pratar med en komisk underton om sitt författarskap och framför allt om hans bok En man som heter Ove. Jag tyckte mycket om det här sommarpratet och rekommenderar det varmt. Jag älskar Fredriks dialekt (Obs, skånsk) och hur ärlig han är om sig själv. Framför allt taggar han en och menar att "kan jag så kan du", vilket jag tycker är viktigt att höra. Man kan, bara man vill och lägger ner himla mycket tid på det.
 
Ruben Östlund: Ingen har väl missat att Ruben Östlund är aktuell med sin film The Square som han vann guldpalmen för i Cannes i år. Nu kan man även lyssna på hans sommarprat! Ruben pratar mycket om film och hur det kan påverka vår verklighet och våra förväntningar på varandra. Han rör sig mellan det som är verkligt och fiktion och hur de båda påverkar varandra. Jag tyckte att Östlunds sommarprat var väldigt intressant och han återkommer ofta till scenarion från hans eget filmarbete. Det kändes liksom eftertänkt och väl genomarbetat.
 
Annakarin Nyberg: Annakarin Nyberg har skrivit böcker om sociala medier och härskarteknik och digitalt entreprenörskap. Mest känd är hon kanske genom sitt samarbete med Underbara Clara och den klädkollektion de nyligen lanserade tillsammans. I sitt sommarprat fokuserar hon mycket på just härskarteknik på nätet och berättar om varför vardagsbilder på Instagram kan vara så provocerande. Hon pratar om kränkningar och om hur det ibland gör jäkligt ont att vara på nätet. Men när hon fick bröstcancer och delade med sig om det på sina sociala medier, märkte hon också hur oerhört fint och stort stöd man kan få. Jag tyckte det här sommarpratet var väldigt fint. Både upplysande och personligt. Rekommenderas starkt!
 
Och det var alla! Pjuh. Men så fint det har varit. Har ni lyssnat på någon speciell som ni tyckte var bra? Tipsa gärna!
 
Här hittar ni mina tidigare inlägg om sommarpraten jag lyssnat på i år:
Del 1
Del 2

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0