Turkiska ägg och quinoarisotto

Nu blir det ett matlagningsinlägg!
 
Ni vet ju att Sofia Wood är min stora inspiration just nu när det kommer till matlagning. Hon gör relativt enkla recept som är vegetariska utan att lägga till halvfabrikat. Bara goda grönsaker och rotfrukter och annat härligt! Så när hon i söndags lade upp det här receptet på Turkiska ägg var jag självklart tvungen att testa det i veckan!
 
Och mums vad gott det var! Jag måste bli bättre på att pochera ägg bara, de gömmer sig där under all fetaost. Somrigt, syrligt och gott. Besök hennes instagram för recept här.
 
En annan dag den här veckan tittade jag i min kyl och insåg att vi hade så mycket "slattar" av olika livsmedel. Cirka 2 dl turkisk yoghurt, några halva lökar, en halv påse ost, cirka 3 dl vit quinoa och en halv påse sockerärtor och en citron. Jaha, vad ska man göra av detta då? Jo! Vi slänger ihop en vit quinoarisotto med stekt svamp som jag har lagat tidigare! Också utefter Sofia Woods recept, men lite modifierat då jag ville använda de råvaror jag hade hemma. Det enda vi köpte till var champinjonerna.
 
Koka, koka. Steka, steka.
 
Egentligen ska det ju vara parmesan i risotto, men äsch. Bättre att använda upp det man har hemma.
 
Tadaaaa! Quinoarisotto, stekt svamp, turkisk yoghurt till servering.
 
Och gurka och sockerärtor marinerade med lite citron, salt och peppar.
 
MUMS. Känner mig alltid "extra duktig" när jag tar saker vi har hemma i kylen och lagar en hel middag på det. Precis som att man får plus på karma-kontot på något sätt? Gör ni det också?
 
Det var veckans middagstips!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0