Nyårslistan 2021

Gott nytt år!
 
Frans har varit ganska gnällig i veckan och det har inte blivit mycket sömn. Men den årliga nyårslistan har jag i alla fall lyckats knåpa ihop!
 
 
Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?
Blev gravid och födde barn, haha! Det här med att vara gravid har varit ett helt kapitel för sig. Livet fortsätter, samtidigt är det så mycket som sätts på paus. Så mycket man inte kan göra och kroppen förändras. Så stort och konstigt på en och samma gång.
 
Har du några nyårslöften?
Vet ni, inte ett enda. Jag har de senaste åren haft mål och önskningar, men i år ska jag bara fokusera på mig själv, min familj och mina nära och kära. 2022 ska bli ett fint och mysigt år!
 
 
Vilka platser besökte du?
Vi har inte rest alls i år. Vi har knappt lämnat Skåne. I somras åkte vi till Sölvesborg, Kristianstad och Örenäs slott. Skönt och prestigelöst. Undra om vi besöker några spännande platser 2022!
 
Bästa köpet?
Kan det vara barnvagnen som vi köpte begagnad? Är så nöjd med den! Om jag frågar Dan skulle han svara vår nya Dyson-dammsugare. Han älskar den nästan mer än mig.
 
 
Vad var sämst?
Att bli inrullad i en operationssal i tron om att jag skulle få ett vaket kejsarsnitt, höra att förlossningsläkaren stressat säger att min son måste komma ut inom 11 minuter och sedan bli nedsövd. Eller två dagar senare när förlossningsläkaren förklarade för mig att jag förlorade 2,5 liter blod under operationen, att min livmoder tog mycket stryk och att jag (om vi vill ha fler barn) aldrig kommer att kunna föda vaginalt.
 
Det är så mycket känslor kopplat till min förlossning. Dels är det glädje, samtidigt som att allt känns som en surrealistisk dröm.
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare! Förra nyårsafton var jag så ledsen över att jag och Dan inte hade blivit gravida och oroade mig över att något var fel. Inte visste jag då att jag ett par månader senare skulle få ett plus på stickan.
 
Favoritserier?
Jag tycker generellt att 2021 inte har varit ett starkt TV-serie-år. Det mesta har varit ganska medelmåttigt om jag får säga mitt. Men en bra serie jag kan tipsa om är Mare of Eastwood på HBO!
 
 
Bästa minnet från 2021?
Jag har två favoritminnen!
1. När jag, Dan, Regina och Frédéric var i Hannahs stuga på Skäret, jag tassade upp tidigt på söndagsmorgonen och tog ett tidigt graviditetstest som visade ett svagt positivt. Skickade sms till Regina som då också var tidigt gravid, vi gick en promenad ute medan de andra sov och pratade om allt spännande vi hade framför oss.
2. När vi kom hem från BB med Frans, lade honom i babynestet i soffan och försökte ta in allt som hänt. Att vi nu har en liten bebis som ska bo här med oss.
 
 
Vad ser du mest fram emot med 2022?
Att vara föräldraledig, se Frans utvecklas, hänga med vänner och bara mysa.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag önskar att jag hade njutit mer som gravid. Jag kände mig liksom inte fin, utan tyckte jag var väldigt svullen och hade svårt att klä mig. Önskar att jag bara hade struntat i det och känt mig fin istället.
 
 
Vad var din största framgång på jobbet 2021?
Jag började på Prisjakt i november 2020, så för mig var det viktigt att komma in i min nya roll, ta ansvar och utvecklas. Tyckte att jag gjorde det och trivs så bra! Älskar mina arbetsuppgifter och mina kollegor.
 
Största framgång på det privata planet?
Att bli mamma och ta hand om en liten miniperson är riktigt jäkla coolt tycker jag.
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Definitivt barngrejer såsom barnvagn, babyskydd, babysitter etc hehe.
 
Något du önskade dig och inte fick?
En trevlig förlossning, haha. Men annars inget. Är bara glad över att jag, Dan och Frans mår bra <3
 
Största misstaget?
Mitt problem är väl alltid att jag försöker kontrollera saker som jag inte kan. Det tar så mycket energi och jag måste lära mig att vissa saker bara blir som det blir.
 
Mest stolt över?
Dan <3 Som bytt varenda bajsblöja, inte sov på över 36 timmar under förlossningen och som funnits där för mig och Frans – mer än vad jag kunde föreställa mig. Som hjälpte mig ur sängen på BB när benen knappt bar, som peppat mig med amningen när jag inte hade ork att försöka och som inte lämnade Frans sida när jag inte kunde vara där. Jag vet inte vad jag hade gjort utan honom <3
 
Gott nytt år fina ni. Hoppas ni får ett bra avslut på det här året!
 
Läs nyårslistan från tidigare år här:
2015
2017
2018
2019

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0