Nyårslistan 2022

Gott nytt år!

Vi avslutar året som vi brukar, genom att kika på en nyårslista. I år har den varit ganska ångestfylld för mig att skriva och jag funderade på att strunta i den helt. Det har varit ett riktigt jobbigt år, och samtidigt ett väldigt fint. Aldrig tidigare har jag varit så ledsen, samtidigt som jag känner att jag borde vara glad.


Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?
Jag var föräldraledig den största delen av 2022 och har varit 90 % mamma. Fint och mysigt men också jobbigt och läskigt. Ja, sen opererades jag för gallblåsan och började käka antidepp. Högt och lågt om vi säger så.

Har du några nyårslöften?
Jag svarar inte så bra på nyårslöften, haha. Så nej det har jag inte. Ska försöka lyssna inåt och göra saker som gör mig glad. Saker jag säger varje år att jag ska göra: Börja läsa böcker. Men alltså, jag är inte en person som läser böcker. Har börjat omfamna det nu.


Vilka platser besökte du?
Åkte till Stockholm och Paris i somras. Inte fy skam det.

Bästa köpet?
Kan vara vagnskakaren som räddade mig många gånger och fick Frans att sova länge under föräldraledigheten. Annars ärligt talat har det varit att jag har gått iväg och fixat naglarna en gång i månaden. Bästa kvalitetstiden någonsin.


Vad var sämst?
Ja, ni vet ju. Att bli opererad och vara livrädd. Att få blodförgiftning efter operationen och sedan ha mått riktigt jäkla piss psykiskt under sommaren.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. Det är så drygt för jag känner att jag borde ha varit så glad. Men ja, ibland blir det som det blir.

 


Favoritserier?

Har tittat mycket Kardashians och Vloggar i år. Kul det med!

Bästa minnet från 2021?
När jag gick på Paris gator, antideppet kickade in och jag kände att nu jäklar nu vänder det.

 

Vad ser du mest fram emot med 2023?
Är riktigt pepp på livet, det ska ni veta! Är taggad på att jobba, gå på middagar, skola in Frans på förskolan och umgås med vänner. Och vart ska vi resa i sommar?! Så många möjligheter. Är det i år vi köper ett radhus? Förmodligen inte, men vem vet!

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Det vet ni, men älta mindre hade varit bra.

Vad var din största framgång på jobbet 2022?
Att börja jobba igen efter föräldraledigheten haha :) :)

 

 

Största framgång på det privata planet?
Att ta hjälp när det behövs fast att det kan vara riktigt jäkla svårt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Svårt! Är det kläder kanske? Barnmat? Bilbarnstolen var ju inte billig.

 

Något du önskade dig och inte fick?
En mysig föräldraledighet utan sjukhusvistelser :) :) Nej men hade varit kul om vi hunnit med en resa till. Men det får vi ta igen 2023.

Största misstaget?
Om vi struntar i allt det här med min ångest, så kan jag känna att jag ställde helt för höga krav på mig själv gällande amningen. Ville så gärna att det skulle funka, men det är också okej om det inte gör det. Det är okej att tilläggsmata eller strunta i amning helt. Ska absolut ta det med mig om det blir fler barn.

 

Mest stolt över?
Vet ni, mig själv. Fy fan vad stolt jag är över mig själv. Som tog mig igenom det mörkaste jag har upplevt och som bad om hjälp när jag behövde det som mest. Som försöker vara mig själv samtidigt som jag uppfostrar en 1-åring. Som jonglerar vänner, familj och jobb. Bring it on 2023, jag är så pepp.

Läs nyårslistan från tidigare år här:
2015
2017
2018
2019
- 2020
2021


Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0