Vecka 22

 
I 18 månader har jag varit mamma. Jag trodde, eller var rädd för, att jag skulle bli en annan person ett tag. Och kanske samtidigt att jag skulle ha svårt att gå in i mammarollen.
 
Jag kommer ihåg när han var alldeles nyfödd och vi äntligen hade fått komma hem från sjukhuset. Jag ammade i soffan, försökte titta på en julfilm på Netflix men bara grät. Inget blev som jag hade tänkt. Inte förlossningen, inte den första tiden med bebis och nu ska jag vara fast här i all oändlighet.
 
Men så är det inte såklart. Jag växte in i rollen som mamma på samma sätt som Frans växte in i rollen som mitt barn. Och jag tappade inte mig själv, nästan tvärtom. Jag hittade ytterligare en nivå hos mig själv istället.
 
Och nu tittar jag på medan han springer runt som en virvelvind. Jag hämtar honom på förskolan på eftermiddagarna och han skriker HEJ över halva skolgården. Jag smörjer in hans små uppskrapade knän varje kväll och vet att imorgon kommer han att skrapa upp dem igen. Jag sjunger "När trollmor har lagt sina 11 små troll" tills han somnar och sedan borrar jag in näsan i hans nacke.
 
Jag tappade inte mig själv, men jag skapade en person och det är riktigt himla fint tycker jag.
 

Vardagsluncher, kompishäng och familjemiddag

Dags att kika på vad jag har haft för mig på sistone! Den här bilden är cirka 2 veckor gammal. Det ser man eftersom Frans har både mössa och skalbyxor på sig. Nu är det alldeles för varmt för det. I alla fall! Vi har hängt mycket på lekplatser. Att sitta i en sandlåda är något av det bästa som Frans vet.
 
En dag var vi på IKEA. Åt lunch och handlade saker till Frans rum. Beställde allt jag var sugen på, för att jag kunde.
 
Vi håller på att fixa lite med Frans rum/kontoret hemma. Just nu är det båda delar och tanken är att det mer och mer ska bli Frans rum. Vi köpte i alla fall korgar och en hylla till alla leksaker samt en matta. Sakta men säkert börjar det ta form.
 
Måndag och en hiss-selfie på väg upp till kontoret.
 
En kollega från Norge var på besök och vi åt lunch ute. Mmm, pokébowl i solen.
 
Det har blivit ett par luncher ute på sistone. Macka från Joe and the juice är absolut en favorit.
 
Kung Pao chicken från Lu också.
 
En fredag hade förskolan stängt för planering och jag var föräldraledig med Frans. Vi startade dagen med att hänga på lekplatsen utanför vår lägenhet.
 
Sen kom Carro och hennes bebis Victor över på bullfrukost! Så mysigt att få kvalitetstid med dem <3 Frans var mycket pepp på att skoja med en bebis som ni ser.
 
På eftermiddagen blev det lite häng i sandlådan igen innan jag bytte med Dan i slutet av arbetsdagen och begav mig in till kontoret för en AW.
 
På vägen hem från AW:n sprang jag inom Saluhallen för att köpa hem middag från Papi. Deras pasta bolognese är supergod.
 
Dagen efter var det lördag och vi startade dagen med att hänga i sandlådan. Vad är grejen med att barn inte vill ha på sig solhatt? Får kämpa för att han ska ha den på sig.
 
Det var sommarvärme ute och vi tog en promenad längs med Ribban.
 
Efter Frans hade sovit sin middagsnap gjorde vi oss i ordning och packade picknickväskan.
 
Vi var hembjudna till Sarah, Niclas och Sixten på fika och häng på deras uteplats.
 
Killarna lekte så fint och gulligt tillsammans. Även om Frans mest ville ta alla Sixtens leksaker :) :)
 
Fikadags! Vi hängde på Sarahs och Niclas uteplats hela dagen. Från klockan 14 till 23 på kvällen. Härliga sommar, nu får du stanna.
 
På söndagen var det dags för familjemiddag och vi var hembjudna till min bror Christoffer och hans sambo Annie som precis flyttat till Malmö. Så roligt att se deras nya lägenhet!
 
Frasse röjde runt i vanlig ordning <3
 
Och lekte med sin moster och sin morbror.
 
Vi åt pastasallad och till efterrätt blev det glass. En riktigt mysig söndag!
 
Sen blev det måndag och ny vecka, men det tar vi i ett annat inlägg. 

Kläder jag burit: mammaoutfit, randigt och dejtklänning

Nu ska vi kika på kläder!
 
En dag skulle vi till IKEA och jag ville ha på mig något mjukt och vänligt.
 
Blev då den här outfiten där jag tycker att jag ser ut som en typiskt morsa haha. Gillar det! Rosa jeans från Zara och skjortan är gammal från H&M. Sneakers från Björn Borg.
 
Det är ju vår nu! Eller sommar? Vem vet egentligen. Igår var det 22 grader varmt i Malmö och det räknas ju som sommar. Ville i alla fall klä mig i lite mer färgglatt.
 
Har också en kärlek för randigt just nu och köpte den här rödrandiga tröjan på Arket för ett tag sen. Jeansen är gamla och kommer från KappAhl.
 
Ny dag och dags att ta mig in på kontoret.
 
Det var tillräckligt varmt ute för att ha kavaj istället för jacka. Den här kommer från Mango, älskar dubbelknäppningen.
 
När jag var liten fick jag alltid höra att man inte fick blanda rosa och rött, att det skär sig. Trams! tänkte jag härom dagen och gjorde just det.
 
Tröja från Arket och byxor från Zara som sagt. Frans outfit är från Polarn och Pyret.
 
I fredags var jag och Dan på dejt i tre timmar medan mina föräldrar passade Frasse. Då måste man såklart klä upp sig.
 
Gjorde mig fin i en klänning från & Other Stories. Vi åt ramen och drack drinkar, men mer om det i ett annat inlägg.

Vecka 21

 
Nu blommar syrenerna! Jag har kommit fram till att jag har två favoritblommor – syrener och förgätmigej. Och båda blommar nu. Varje gång jag går förbi syrenbuskarna i Slottsparken måste jag stanna och lukta.
 
Det finns ett par syrenbuskar på innergården på Frans förskola. Där, längs med stängslet snirklar de sig och blommar ordentligt. Idag när jag hade lämnat Frans och var på väg hem sträckte en liten flicka fram en avplockad kvist till mig. "Du får den" sa hon.
"Tack! Vet du vad den heter?" frågade jag och hon skakade på huvudet.
"Det är en syren".
 
Och plötsligt kände jag mig ännu mer vuxen. Inte nog med att jag jobbar och lämnar min son på förskolan. Jag lär barn namn på blommor också.
 

Fredagssnack

 
Det blev visst en liten bloggpaus. Det var inte helt meningen.
Vardagen och livet rullar på, men Frans har varit frisk! Det är så skönt. Jag har massor att göra på jobbet, så det känns som jag har haft tid att jobba ikapp.
 
Jag och Dan är långlediga den här helgen. Igår var vi hemma hos Dans bror med familj och idag har mina föräldrar passat Frans för första gången medan jag och Dan gick på dejt. Imorgon kommer min kusin på besök och på söndag ska vi träffa kompisar. Fullt upp med andra ord, men det är så mysigt.
 
Och någonstans där emellan ska vi njuta av vädret. Sitta på lekplatser och lapa sol medan Frans gräver i sandlådan (tills han plötsligt springer iväg, tar en leksak från ett annat barn eller börjar klättra på något som han absolut inte får).
 
Hoppas ni får en fin helg!
 

Mötesunderhållning, 1 maj och Ängelholm

När jag hade kommit hem från Gdansk var det strålande väder ute. Jag och min lilla familj gick till Slottsparken och där låg massvis med folk på gräset och solade. Blev glad! Nu kommer våren.
 
Jag och min lilla guldklimp.
 
Hänger så mycket på lekplatser just nu. Frans älskar det. Vill helst sitta i sandlådan och ta allas leksaker och blir jättesur när vi ska gå därifrån.
 
Meeen så vände vädret och det blev kallt och regnigt igen. En söndag var Frans lite sjuk, men han vägrade somna inne. Så vi fick gå ut med vagnen. Perfekt sovställning.
 
Måndag och jag åkte in till kontoret. Hade jeans och en skjorta från GANT på mig.
 
En dag var Frans sjuk men jag hade så många möten som jag inte kunde missa, och bestämde mig därför för att vobba. Fick underhålla Frans under mötena. "Här är en rulle hushållspapper, go nuts" resulterade i detta. Men fick ha mötet i fred i alla fall!
 
På eftermiddagen mådde han bättre och vi kunde gå ut en sväng i alla fall.
 
Ny dag! Detta var en fredag och jag firade med rosa jeans från Zara och en gammal topp från KappAhl.
 
Nu är det 1:a maj och jag och Dan och Frans gick till Slottsparken för att titta på demonstrationståget. Köpte kaffe från V för 10 kr. Fick en ursnygg mugg och dessutom var kaffet mycket gott. Vänsterpartiet kan sina grejer!
 
Frans sov igenom hela alltet. Sen pratade Nooshi Dadgostar inför en smockfull park och strax därefter gick vi vidare.
 
Mot Saluhallen för att köpa med oss mat hem. Det blev bolognese från Papi.
 
Dagen efter hade vi 18 månaders-kontroll på BVC. Vägde och mätte Frasse och så fick han vaccin.
 
En onsdag gick jag upp tidigt för att ta tåget till Ängelholm.
 
Där skulle jag nämligen spana in vårt nya kontor och träffa min kollega Jannike som jag jobbar mycket med. Kontoret var så fint! Ska dit igen nästa vecka.
 
Nu är det fredag igen. Gjorde mig fin i en grön klänning från & Other Stories.
 
Jag jobbar väldigt nära nagelsalongen som jag går till, så på lunchen smet jag dit och fixade dem. Det blev fransk manikyr den här gången.
 
På kvällen drack vi vin och lagade kyckling med brunsås och klyftpotatis. Mmm, så god fredagsmiddag.
 
Och sen var det helg igen, men det tar vi i ett annat inlägg.

Tesses 35-års dag

Lördagen för snart två veckor sedan gjorde jag mig fin och tog tåget upp till Bromölla. Min kusin Therese hade fyllt 35 och det skulle såklart firas! 
 
Dagen till ära hade jag en gammal kostym från Mango på mig och detta linne från MQ.
 
Klockan 17 ringde det på dörren och fyra tjejkompisar kom. Kul med tjejmiddag!
 
Det dukades fram diverse plockmat. Mmm, plockmat. Chark, räkröra, ostar, lax, västerbottenostpaj, kex, frukt osv osv.
 
Vi körde drinkkväll och alla skulle ta med sig grejer till vars en drink. Jag gjorde Limoncello Spritz, somrig och god.
 
Vid 19-tiden kom bebisen Sam hem från sina farföräldrar. Lilla gubben, så himla mysig. Tänk att Frans har varit såhär liten. Och vad sjukt att man glömmer bort det så snabbt.
 
Två av mina absoluta favoritpersoner. Tesse är min kusin men också min bästa vän. Älskar henne till döds.
 
Och ursäkta vad lätt man känner sig utanför när man är den enda som inte röker på en fest, haha.
 
Sen åt vi kladdkaka och spelade musikquiz som Tesse hade förberett. Klockan 02 var jag i säng. KUL lördag!

Vecka 19

 
Nu måste ju våren stanna. Idag var det 15 grader varmt i Malmö och strålande sol. Hoppas att det håller i sig. Behöver lite sol och värme nu.
 
Jag och Dan diskuterar vart vi ska resa i sommar och vi har ingen aning. Ena sekunden tänker vi Lissabon och andra Barcelona. Eller så blir det kanske något helt annat? Något ska vi hitta på i alla fall.
 
Jag håller på att kurera från min förkylning. Den tog över hela helgen och alla planer fick ställas in. I lördags gick jag inte utanför dörren förrän på eftermiddagen när vi äntligen tog en liten promenad i parken. Det är så tröttsamt att vara sjuk, hoppas verkligen att det vänder snart.
 
På fredag är Frans förskola stängd för planering, så då ska jag vara föräldraledig. Det ska bli så mysigt! Vi ska äta bullfrukost med min kompis Caroline och hennes bebis Victor. På lördag ska vi hem till Sarah och Niclas och på söndag är det familjemiddag i min brors nya lägenhet.
 
Men först har vi en jobbvecka framför oss. Håller tummarna för att Frans håller sig frisk och kan hänga på förskolan.
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan!

Lite från sistone: naglar, lördagsvin och söndagsbrunch

Innan jag åkte till Gdansk hittade jag på lite smått och gott här hemma. Gjorde mig bland annat fredagsfin i den här jumpsuiten från COS.
 
Jobbar jättenära det stället där jag fixar mina naglar. Det är så smidigt. Går dit ibland på lunchen eller efter jobbet innan jag går hem. Sist gjorde jag fransk ombré, men ska göra nya på fredag igen. Är sugen på något annat nästa gång.
 
Nu är det lördag! Behövde egentligen tvätta håret men orkade inte och slängde upp det i en donut.
 
Vi hängde ute i solen under dagen och på kvällen lagade vi quinoasallad och stekte prosciutto.
 
Korkade upp lördagsvinet som var detta röda jag fick av Desirée i födelsedagspresent.
 
Nu är det söndag och jag hade en brunch inbokad.
 
Med Middagsklubben som vi så fint kallar oss! <3 Jaana, Desirée, Amanda, Johanna och jag hade bokat bord på MJ's för att äta lite brunch.
 
Eftersom jag skulle till Gdansk den kommande veckan tog jag med Frans. DÅLIG IDÉ att ta med en 1,5-åring på brunch kan jag meddela.
 
Den lilla killen ville inte sitta still i fem sekunder. Han hittade en trappa som han sprang och upp och ned i. Upp och ned, upp och ned.
 
Men till slut fick han en miljon majskrokar och det var dags att äta. Amanda och Johanna!
 
Vi beställde vars en avokadomacka och potatis med löjrom.
 
Frasse var rastlös och jag gav honom allt jag kunde hitta. Solglasögon, babblarleksaker, min telefon. Ja, allt.
 
Johanna och Frasse <3
 
När vi ätit upp och druckit kaffe var det dags att gå hem. Tack för en fin brunch!
 
Sen åkte jag till Gdansk med jobbet som ni vet och när jag kom hem fick jag vabba för den här lilla sjuklingen. Sen var det helg igen, men det tar vi en annan gång.

Tre dagar i Gdansk

I tisdags i förra veckan packade jag en stor resväska och flög till Gdansk med jobbet. Det var vår första stora konferens sedan Corona och jag var så pepp.
 
Många gånger känns det som att jag jobbar med mina kompisar. Eller, jag gör ju typ det? Mina kollegor är så fina, smarta, roliga och snälla. Vilken lyx att jag har dem. I alla fall, vi köpte en flaska bubbel på Kastrup och firade in resan.
 
En flygresa på 55 minuter senare var vi framme. Hej Gdansk!
 
Vilken mysig liten stad. Det första vi gjorde var att checka in och sedan traskade vi runt i centrum.
 
När vi var tillbaka på hotellet gjorde vi oss i ordning och drack ett glas cava.
 
Sedan var det dags för middag. Jag och Regina!
 
Efter middagen var vi ett gäng som gick vidare ut till en bar. Jag var hemma i den vettiga tiden 23.00 eftersom vi skulle upp tidigt på konferens dagen efter.
 
Onsdag och redo för dagen.
 
Först hade vi lite föreläsningar och workshop, men sedan åkte vi vidare till ett ställe där vi skulle käka lunch och hänga ett par timmar. Sara och Regina var gulliga.
 
X antal timmar senare var jag tillbaka på hotellet. Jag delade rum med min kollega Emma som undrade om jag ville följa med ut och fika, men jag var så trött. Gick tillbaka till hotellet och tog en powernap.
 
För sen var det dags piffa till sig riktigt ordentligt. På kvällen hade det anordnats en stor dest med temat gala. Jag dammade av min blåa By Malina-klänning och tog på mig svarta pumps från Vagabond.
 
Emma <3 <3
 
Vi åkte buss till restaurangen vi skulle vara på och det var så fint dukat. Älskar ljusslingorna i taket.
 
Sen åt vi, det delades ut priser, vi skrattade och dansade till klockan blev alldeles ALLDELES för sent.
 
Dagen efter flög vi hem igen och jag såg ut såhär på flygplatsen. Har absolut mått bättre om vi säger så.
 
Tack mitt fina jobb för en fantastisk resa och rolig konferens. Och tack mina fina kollegor för att ni är bäst.

RSS 2.0