Syskonmiddag och poolhäng.

I tisdags åkte jag och Dan till Lödde och mamma och pappa som var utomlands. Mina småbröder passade deras hus vi bestämde oss för att ha lite syskonmiddag. Dessutom var vår kusin Hampus nere på besök!
 
Det var strålande väder och poolen hade använts flitigt tidigare under dagen.
 
Först åkte vi och handlade inför middagen och sedan var det dags att grilla. Eller ja, Carl grillade medan vi andra chillade vid poolen.
 
Det blev grillspett. Ja men ni ser ju. Helt jäkla fantastiskt gott.
 
Och så var det dags att äta! Alltså, perfektion om jag får säga det själv och det får jag ju.
 
Hampus!
 
Alice och Hampus.
 
Så åt vi tills vi mådde illa och delade en flaska vin. Att kunna sitta ute, äta grillat och umgås med fina vänner och släkt - DET är sommar <3
 
Och vi satt ute resten av kvällen och spelade kortspel. Vid tolv tog jag och Dan bussen hem till Malmö igen. Fin semestertisdag!

Jaanas 27-års dag.

I måndags fyllde Jaana hela 27 år gammal! Hurra, hurra! Det skulle firas och hennes fina pojkvän och vänner hade planerat ett litet överraskningshäng. Vi började med att samlas i Slottsparken. Här har vi Johanna och Steve.
 
Des och Micke.
 
Amanda.
 
Och så kom Jaana! Surprise! Hon hade anat att något var på gång.
 
Vi kramades och grattade.
 
Och sedan hade vi lite picknick med egen medhavd mat och drack öl. Vi pratade pokemons och hur alla hade haft det på sin semester.
 
Sedan gick de andra vidare till kvällens nästa stopp och jag mötte upp Dan för att gå på bio. Fin kvalitetstid med fina vänner i ett somrigt Malmö <3

Min lördag.

 
Idag har jag varit själv hemma hela dagen! Det var så otroligt längesedan jag var det. Jag brukar nästan aldrig vara själv, vilket är ganska dåligt egentligen. Det är ju bra att vara självständig och sådär. I vilket fall som helst, eftersom Dan har varit på svensexa hela dagen så har jag haft för mig en massa saker.
 
Såhär effektiv har min lördag varit:
 
- Jag började dagen med min löprunda på 5 km.
 
- Jag har diskat och plockat i ordning lite.
 
- Åkt till Hyllie med pappa för att handla till släktkalaset vi skall ha på måndag.
 
- Handlat en ljusslinga till balkongen.
 
- Satte upp den nya ljusslingan på balkongen. Blev perfa!
 
- Bloggat.
 
- Tittat på 5 avsnitt av Gilmore Girls och 1 avsnitt av Suits.
 
- Målat naglarna inklusive tånaglarna.
 
- Tvättat och hängt upp mina träningskläder.
 
- Funderat på att rensa ur garderoben.
 
- Struntade i att rensa ur garderoben och tittade på Gilmore Girls istället.
 
Ungefär så. Jag blir så otroligt rastlös av att bara vara hemma, kan inte slappna av. Måste verkligen jobba på det.

Vid kanten av stupet.

>> Det var ett tag sedan jag skrev en krönikeliknande text och tyckte att det var dags nu. Här kommer en väldigt ärlig sådan som handlar om min och Dans absolut största kris och att vi faktiskt, mot alla odds, hittade tillbaka. Hoppas ni gillar den!
 
Jag sitter på en sten i Central Park och gråter bakom mina solglasögon. Du har din hand på min axel och jag försöker kväva mina hulkningar i händerna. Främlingar vänder sig om och tittar, viskar något till varandra. Men jag bryr mig inte. Det bara brister.
 
Fem dagar innan vi skall flyga till andra sidan av Atlanten vill jag göra slut. Jag står i dörröppningen till vårt kök och säger att jag inte vill mer. "Det här känns inte rätt". Du visste att det skulle komma. I månader har vi kämpat fram och tillbaka och i cirka en vecka har vi knappt pratat med varandra. Vi försöker hålla hårt i något som knappt finns kvar. Du ber om att vi skall vänta lite, bara lite till. Vi åker till USA och därefter kan vi bestämma oss. Vänta bara lite till. Jag tänker och överväger, ja kanske. Vad spelar det för roll? Jag klargör att medan vi är där skall vi låtsas som att allt är som vanligt. Bara en pojke och en flicka som är kära och har åkt till andra sidan jorden, typ. Så blir det bestämt. Men de sista dagarna innan avresa sover jag ändå hemma hos min syster i Malmö och undviker allt som har med konfrontation och konversation att göra.
 
Den första kvällen i New York står vi utanför Top of the Rock och skriker på varandra. Det kanske var tröttheten efter resan, kanske hungern. Eller kanske var du bara så himla jobbig och stressig att jag inte orkade mer. Varför ska du bestämma hela tiden? Jag visste där och då att det här aldrig kommer att bli bra igen.
 
Men så sitter jag på en sten i Central Park och vill ha allt tillbaka. Efter fem dagar fyllda med flera mils promenader, muséebesök, shoppande, båtåkande och karttittande har vi skrattat, skämtat, tjaffsat, argumenterat och haft riktiga dialoger. Dialoger som vi tidigare inte har haft på flera veckor. Och nu vill jag ha allt tillbaka. Mellan snyftningarna och hulkandet försöker jag få fram ord. Jag säger att vi kan väl fortsätta att försöka, försöka hitta tillbaka? Du svarar att du inte är säker, kan vi någonsin göra det?
 
Ett år senare ligger jag i vår säng på Einar Hansens Esplanad i Malmö och luktar på ditt hår. Vad är det för jäkla namn på en gata förresten? "Einar Hansens Esplanad", och vem är egentligen den där Einar Hansen? Jag lägger mig tätt intill din bara hud och borrar in ansiktet i den nacke. Så fint det blev tillslut, med oss. Att vi reste oss upp från den där stenen och gick hand i hand ur Central Park. Hittade ut ur buskar och snår till den klara världen som väntade utanför. Från uppgivenhet och tomhet kom tillslut passion och kärlek.
 
Och det är detta som har gjort oss starkare. Från att ha stått vid kanten av stupet och känna den iskalla luften under tårna, till att backa och välja att inte hoppa. Att från kanten av stupet, hitta vägen hem igen.

Fuerteventura: Sol & bad.

Ber om ursäkt för att det har ekat tomt här ett par dagar! Jag har varit ute och njutit av semestern. Jag tänkte att vi skulle dela upp bilderna från Fuerteventura i 2 delar - Sol & bad samt Kvällsäventyr. Det är nämligen så att jag inte har dokumenterat hela dagar, och även om jag skulle gjort det så hade dagarna sett ut ungefär likadant. Vi gjorde inte så mycket mer än sola, bada, äta, dricka och umgås, vilket för mig är en perfekt solsemester. I alla fall, vi börjar med några sol och bad-bilder
 
Så varje morgon började likadant. Jag och Niclas gick en morgonrunda på cirka 2,5 km och sedan slöt vi upp med de andra och åt frukost. Frukosten var så himla bra på hotellet. De hade verkligen ALLT. Bullar, frukt, pannkakor, kakor, olika sorters pålägg, omelett, ägg och bacon, med mera med mera. Det fanns verkligen inget att klaga på där. Men ändå kommer man in i någon slags rutin. Det blev mest bullar och pannkakor för min del.
 
Efter vi hade ätit frukost packade jag min tygväska med diverse nödvändigheter såsom bok, kamera och solskyddskräm och traskade ner till poolen. Här ser ni min nya morgonrock förresten! Levde typ i den vid poolen. Den kommer från Lindex.
 
Vi upptäckte tidigt att alla paxade solstolar med sina handdukar. Så då gjorde vi såklart det också. Jag var dessutom väldigt taggad på att få bort min ballerinasko-bränna över tårna.
 
Niclas.
 
Eftersom vi hade all inclusive fick vi dricka ungefär vad vi ville och hur mycket vi ville. Jag hinkade lagom mycket sangria till exempel.
 
En morgon somnade jag i solstolen med min morgonrock som täcke. Då tog Niclas denna vackra bild. Tack, tack. Jag är inte den som är den.
 
Annars så läste vi mest. Jag läste ut "Livet efter dig" på bara 5 dagar. Den var SÅ otroligt bra. Men mer om den i ett eget inlägg.
 
När ungefär halva veckan hade gått så kände vi att det var dags att byta solstolar lite. Då upptäckte vi den lilla poolen! Den var perfekt att sitta och halvbada i samtidigt som man ville läsa. Liksom sola, bada OCH läsa på en och samma gång. Det kan inte bli mer perfekt.
 
Jag började få färg på mina ben och ballerina-brännan började försvinna.
 
Och så såg våra dagar ut vid poolen!

Fuerteventura: Första dagen.

Okej, jag tänkte att vi skulle gå igenom hur första dagen nere på Fuerteventura såg ut! Vi tåg flyget supertidigt på morgonen och lämnade lägenheten vid 03.15. Vid 14-tiden anlände vi till Fuerteventura. Ön är kanske inte världens roligaste och eftersom det är en vulkanö så är naturen kanske inte världens grönaste.
 
Vi blev upphämtade av buss vid flygplatsen och åkte till hotellet.
 
Där fick vi våra rum, åt lunch och slängde oss direkt vid den ena poolen. Vi hade inte riktigt lärt oss då att det fanns två typer av pooler, en "tyst pool" och en "partypool". Första dagen hamnade vi vid den tysta poolen och höll typ på att skratta ihjäl oss av den pinsamma tystnaden.
 
Gulliga pojkvänner.
 
Hej från mina fötter! Vi brände oss nästan allihop redan första dagen. Därefter blev vi lite mer nogranna med att smörja in oss med solskyddskräm.
 
När vi kände oss klara vid poolen gick vi till våra rum för att göra oss i ordning. Det var cirka 30 grader varmt. Här är utsikten från vår balkong!
 
Vi gick in till Sarah och Niclas för att skåla i prosecco innan vi traskade ner till middagen.
 
Niclas.
 
Sarah hade köpt prosecco på taxfreen som smakade prima.
 
Så var det dags att äta. Maten överlag var sådär tycker jag. Men är den nästan inte alltid det när man väljer all inclusive? Frukosten var helt gudomligt god, lunchen var kass och middagen var liksom helt okej.
 
Fina Sarah.
 
Jag hamnade på bild, tänka sig! Måste. Klippa. Mitt. Hår.
 
Efter middagen högg jag in på efterrättsbuffén, som tyvärr också bara var helt okej. Huuur kan de få alla kakor att smaka likadant?
 
Gulliga Danis.
 
Niclas.
 
Efter middagen spelade vi air hockey, som blev vårt nya favoritspel under veckan. Man borde ha ett sådant hemma på balkongen tycker jag.
 
Sedan utforskade vi hotellet innan vi begav oss tillbaka till Sarah och Niclas rum och spelade kortspel. En utomordentlig förstadag!

En semesterklänning.

Här kommer fyra styck oredigerade mobilbilder på min senaste klänning!
 
Boozt.com har haft sin rea som ni säkert har spanat in. Därför har jag passat på att handla någon enstaka klänning där. Det senaste fyndet var den här från Ilse Jacobsen i knytvariant.
 
Ilse har ju ganska färgglada och skrikiga klänningar annars, men just den här var ganska neutral och väldigt skön i tyget. Den invigde jag andra kvällen på Fuerteventura. Sprillans ny semesterklänning med andra ord!

Vecka 30.

 
Hej hörrni! Jag är hemma igen efter en fullständigt underbar vecka på Fuerteventura. Jag har massvis med bilder att visa er och vi kommer att ta lite småinlägg här och där för att visa resan. Men jag har hela två semesterveckor kvar och jag tänkte att vi börjar med att prata om vad som händer den här veckan!
 
- Min prio den här veckan är att få igång min löpträning. Jag och Niclas skall springa Midnattsloppet den 27 augusti och då får ju faktiskt konditionen vara på topp. Det är så svårt att prioritera träning på semestern bara? Man är ju iväg nästan hela tiden.
 
- Skall picknicka i parker och mysa med vänner.
 
- Se filmen "Livet efter dig" på bio. Läste ut boken på fem dagar på Fuerteventura. Kommer ett blogginlägg om den senare!
 
- Åka till Lödde och umgås med mina småbröder och kusin Hampus som är på besök.
 
- Se Alllsång på Skansen, såklart. Obligatoriskt ju.
 
- Hänga på stranden med Carro.
 
- På torsdag åker jag och Dan till Åhus för att träffa mormor.
 
- Fira Desirées födelsedag!
 
- Skall på familjemiddag hemma hos Dans föräldrar.
 
Så ser den här veckan ut ungefär, vad som är bestämt i alla fall. Sedan får vi se lite vad som händer. Ut i solen med er nu!

Och jag bara badar tills fötterna blir till russin under vattenytan.

Hej på er! Fy 17 så dåligt internet här är. Jag har försökt blogga så många gånger, men det går knappt. Kan inte lägga upp några bilder alls knappt. Nu gick det dock bättre!

Så vad gör vi om dagarna egentligen? Vi solar, badar, läser böcker och äter massor med mat. På kvällarna dricker vi drinkar och spelar sällskapsspel. Jag har dokumenterat massor och visar mer när jag kommer hem.

Hoppas allt är bra där hemma!


Ett hej från Fuerteventura.

Hejhej! Hoppas allt är bra med er där hemma. Vi har det bra och solar, badar och äter mest hela tiden. Jag har jätteproblem med att blogga och wifit här nere funkar inte jättebra. Blogg.se-appen suger och inga bilder vill laddas upp. Jag ska försöka igen senare och annars hittar ni mig på Instagram där jag heter guuldfish.
 
puss och kram!

Elins möhippa.

I lördags såg jag ut såhär när jag tog bussen till Lödde klockan 9 på morgonen.
 
Jag mötte nämligen upp det här gänget för att kidnappa Elin för möhippa! Hon och hennes sambo gifter sig i augusti och då skall man givetvis fira med möhippa.
 
När alla hade samlats traskade vi bort till Elin och smög försiktigt.
 
Vi knackade på.
 
SURPRISE!!
 
Så överraskad! Vi kramades alla hej och rusade in.
 
Elins dotter Novalie undrade vad som hände <3
 
Vi korkade upp vinet.
 
Och Elin fick en utstyrsel att byta om till.
 
Världens finaste brudballerina!
 
Hanna och Mathilda. 
 
Elins syster Johanna.
 
Camilla och Ida.
 
Carolina förklarade för Elin vad hon skulle packa inför dagen.
 
Den vackra bride to be! 
 
Så fick Elin på sig en ögonbindel och vi åkte in till Malmö, vid Värnhem.
 
Där gick vi upp en trappa och in i en studio.
 
Pepp, pepp!
 
Där skulle Elin spela in en skiva till Andreas!
 
Alla fick vara med och sjunga. Elin var liksom huvudsångerskan och vi andra var kören. Vi sjöng Fångad av en stormvind och Du ger mig bra vibrationer.
 
När vi var klara blev det lite drickpaus innan det var dags att bege sig till nästa ställe.
 
På med ögonbindeln igen och så åkte vi in mot stan.
 
Haha, gulliga Elin. Det kan inte ha varit lätt att traska genom stan med ögonbindel.
 
Till slut kom vi fram till TGI Fridays där vi skulle äta lunch.
 
Vi var såå hungriga, så det passade bra.
 
Ida, Hanna och Elins mamma Karin. 
 
Jag beställde friterade chicken fingers med pommes och coleslaw. GOTT. 
 
Efter maten beställde vissa in drinkar och efterrätt.
 
Elin fick en jordgubbsmojito! 
 
När vi hade ätit upp var det dags för uppdrag. 
 
Elin skulle sälja selfies! En genial grej tycker jag. Så klassisk och modern möhippeaktivitet på en och samma gång.
 
Vi var först tvungna att föreviga henne såklart. 
 
Sedan fick hon springa runt på stan och fråga om någon ville köpa. Det var en del som sa nej tack.
 
Men det var också många som ställde upp! Nu var klockan runt 16 och möhippegänget skulle åka tillbaka till Lödde för att fortsätta kvällen. Här fick dock jag tacka för mig eftersom vi åkte till Fuerteventura på natten och jag behövde både packa och sova. Men en himla bra möhippa, snart är hon gift!

En fredag med bebisgos och thaimat.

I fredags tog vi tåget till Teckomatorp för att hälsa på Emelie, Philip och deras lille son Lo.
 
Philip hade precis fyllt år och fick paket och Lo hade precis fötts och fick också paket. Två födelser som firades med andra ord!
 
Vi hade beställt thaimat från Basilika som Niclas så snällt körde och hämtade. 
 
Fina familjen <3
 
Jag fick bebisgosa!
 
Alltså!! Så himla liten och gullig, len bebishud och luktar gott <3 
 
Till efterrätt hade Sarah köpt med sig hallon- och passionsmoussetårta från Gateaux. Himla god! Så umgicks vi och pratade tills klockan var 23 och det var dags att åka hem. Grattis till Emelie och Philip för världens finaste lilla pojke!

Mot oändligheten och vidare!

 
Sådär hörrni! Nu är jag och Dan på väg till Kanarieöarna och Fuerteventura. Vi ska sola, bada, dricka massa bubbel och äta sååå himla mycket mat. Det här med all inclusive alltså, otroligt bra. Jag skall försöka uppdatera så mycket jag kan, men jag har också tidsinställt några inlägg till er. Så att det inte skall eka alldeles tomt här inne. Ha nu en superhärlig vecka, så hörs vi igen snarast!

En cykeltur i Malmö.

I torsdags frågade Lars och Lina oss om vi inte ville cykla en sväng i Malmö på dagen med tanke på att vi ändå skulle ses på kvällen. "Absolut!", svarade vi och laddade cyklarna med diverse nödvändigheter. Vi började med att cykla ut till Limhamn. 
 
Lina.
 
Lars.
 
Från Limhamn cyklade vi tillbaka mot Ribersborg och vidare ner mot Erikslust. Vi kikade på fina hus.
 
Fina cyklister!
 
Danis!
 
Har varit lite dålig med att fastna på bild på sistone. Men jag var med! Jag lovar. Här är min cykel och allt.
 
Vi cyklade ner mot Fridhemstorget och sedan mot Slottsparken.
 
Här tog vi en liten paus innan vi cyklade hem igen och lagade tacos. Bra turistande i sin egen stad!

Hallonbuskar, hallonbuskar. Hela vägen hallonbuskar.

Ni vet att jag fick en hallonbuske av min vän Niclas för ett par veckor sedan. Jag var så himla glad över att några bär hade mognat. Men så helt plötsligt fick den spinn och löss!! OH. Jag ville inte att den skulle smitta resten av växterna, så den åkte ut omedelbart. :( :( Men innan jag slängde den så fotograferade jag den lite. Den hade ju fått så fina hallon!
 
 
Titta bara! Så fin den var. Nåväl. Jag får köpa en ny hallonbuske. Inläggets rubrik kommer förresten från Lars Winnerbäcks låt Söndermarken, men jag bytte ut nyponbuskar mot hallonbuskar. Fiffigt, jag vet.

Familjemiddag och Allsång på Skansen.

I tisdags åkte jag och Dan buss till Lödde för att umgås med min familj lite. Alla var med utan min syster som tyvärr jobbade. Det första vi gjorde var att smaka på lillebrors hembryggda öl.
 
Och så åt vi middag! Grillat är godast.
 
Totte och Carl.
 
Och fina Alice.
 
När klockan slog 20 var det dags att titta på Allsång på Skansen, såklart. Visst är Sanna duktig som programledare?
 
Sedan spelade vi kubb i mammas och pappas trädgård tills det blev mörkt och vi tog bussen hem igen. Fina familjen <3

En måndag med pizza och spel i Slottsparken.

I måndags tog jag och Dan våra cyklar och cyklade ner mot Caroli. Vi skulle hem till Jenny och Jacob för att umgås lite! Det var strålande väder.
 
Dan har köpt ett cykelkort till Malmö by bike-cyklarna som är utspridda lite här och var i staden. Det kostar 250 kronor om året och man får använda dem hur mycket man vill, en timme i taget. Jättesmidigt tycker Dan som inte har en egen cykel!
 
Jag använder fortfarande min Monark även om den behöver lämnas in och rustas upp lite.
 
Väl hemma hos Jenny och Jacob samlades kvällens gäng som även bestod av Cilla, Alexander, Lina och Kristian. Vi beställde pizza och traskade sedan bort till Slottsparken. Precis när vi slog oss ner började det regna, men vi tog skydd under ett stort träd där det inte regnade in.
 
Jacob och Jenny hade tagit med sig en massa filtar som vi bredde ut under trädet.
 
Och så åt vi! Min pizza innehöll räkor, skinka, musslor, kronärtskockar och svamp. Till det hade jag bearnaisesås. Otroligt gott, trots samtliga protester från mina vänner.
 
Sedan slutade det regna och solen började skymta fram.
 
Hej från oss!

Så spelade vi Ryktet går. Ett spel där man skall rita och så skall den som sitter bredvid gissa vad man har ritat. Här ritade jag en solstråle. Ganska tydligt va?
 
Koncentrerade medspelare.
 
När klockan var halv tio och det fortfarande var ljust ute (!) så begav sig vissa hemåt eftersom de skulle jobba dagen efter. Jag och Dan, som njöt av vår första riktiga semesterdag, gick hem till Jenny och Jacob för att dricka lite kaffe och spela Med andra ord.
 
Där spelade vi två omgångar innan det var dags att bege sig hemåt igen.
 
Så klappade vi Jenny och Jacobs katter hej då och cyklade hem genom ett ljummet Malmö igen! En mycket fin semester-måndag!

Söndag i Sölvesborg.

I söndags vaknade vi upp till ett regnigt Sölvesborg. Vi åt frukost ute i min morbors orangeri och åt hemodlade tomater.
 
Vi hade först tänkt att gå ut och gå en morgonrunda, men eftersom det regnade gjorde vi oss i ordning och bestämde oss för att utforska stan med bilen istället.
 
Vi körde ut till Sandviken och Pias föräldrars stuga.
 
Vi gick en sväng längs med havet.
 
Hejhej Sandviken!
 
Sedan körde vi förbi en liten butik som vi brukar titta inom när vi ändå är i krokarna utanför sandviken. Här kan man fynda fina växter, tvålar, vimplar och annat roligt. Den här gången fick dock inget följa med oss hem.
 
Sedan körde vi in till stan igen och åt glass på Glassbåten! En fin tradition. Man måste äta glass på Glassbåten när man är i Sölvesborg.
 
Och så traskade vi genom den lommiga, fina stan.
 
Vi åkte hem, åt grillade hamburgare och klockan 18.30 tog vi tåget till Skåne igen. Tack Ola och Pia för en så härlig och fin helg! Semestern hade inte kunnat börja bättre.

Bok Juni: Presidentents hatt.

Det blev ju inget bokinlägg i majmånad men nu kommer äääntligen ett inlägg om boken jag läste i juni, om än något sent. I alla fall, jag har läst boken Presidentens Hatt av Antoine Laurain.
 
Boken utspelar sig i Frankrike under 1986 och börjar med att vi får följa Daniel Mercier. Han är ensam hemma över en helg medan hans fru och son är bortresta. För att unna sig och inte bara sitta hemma, väljer han att gå ut och äta en kväll. Han tar en lite finare restaurang och bestämmer sig för att äta skaldjursplatå. Men så plötsligt slår tre män sig ner vid bordet bredvid honom. En av dessa män är Francois Mitterrand, Frankrikes dåvarande president.
 
Daniel får liksom nypa sig i armen för att verkligen tro det. Resten av kvällen sitter han och tjuvlyssnar på presidentens olika konversationer.
 
Han dagdrömmer sig bort när kyparen väcker honom. Presidenten och hans sällskap har nu gått. Daniel betalar och skall tacka för sig när han plötsligt ser något vid grannbordet. Presidentens hatt! Han har glömt den. Daniel skall ropa ut efter presidenten, men det är för sent. De har redan gått. Han tittar sig runt om i rummet och bestämmer sig för att ta med den hem istället.
 
Plötsligt känner Daniel att han har fått en viss auktoritet när han bär hatten, som att något har förändrats. Han böjar säga ifrån på jobbet mer och tar nya initiativ, vilket belönar honom. En dag glömmer Daniel sin hatt på tåget och vi får följa med på hattens äventyr. Vem är det som hittar den på tåget? Och hittar hatten någonsin tillbaka till sin rätta ägare?
 
Presidentens Hatt är en äventyrlig bok och väldigt lättläst. Den är liksom mysig och gullig på något sätt. Jag har dock kommit på att jag inte riktigt fastnar i sådana här böcker. Jag vill ha lite mer känslor och mer samspel människor emellan. Men för de som gillar mer äventyrliga böcker, så är detta ett tips!
 
För tidigare bokinlägg:

Lördag i Sölvesborg.

I lördags vaknade jag upp i Sölvesborg och jag och Pia började med en morgonpromenad på 7,5 km. Vi gick över Sölvesborgsbron och det var strålande väder!
 
Sedan satte vi oss på verandan och åt frukost. Surdegsbröd, skinka, räksallad, tomater, te och apelsinjuice.
 
Resten av förmiddagen satt vi och solade i trädgården. Min kusin Therese kom förbi för att umgås! Mysigt.
 
När klockan var 15 åkte vi till Hällevik för att se fotbollsmatchen mellan Kristianstad och Mjällby. "Vem hejar vi på?" frågade jag Pia, "Mjällby" svarade hon. Sagt och gjort!
 
Det var lite blåsigt och kallt, men mysigt ändå.
 
Heja Mjällby! Tyvärr blev det 0-0.
 
När matchen var över åkte vi hem till min morbror igen, bytte om, korkade upp proseccon och kvällens gäster anlände.
 
Vi satte oss på verandan i solen innan det var dags att påbörja middagen.
 
Det blev grillad kyckling!
 
Med tzatziki, café de paris-sås, potatis och tomat- och fetaostsallad.
 
Så gott!
 
Efter middagen gjorde Pia jordgubbsdrinkar! Somrigt och gott.
 
Och vi satt ute fast att det började bli kallt. Det var bara att ta ett par filtar, så var det bra igen.
 
Andreas och kusin Sanne.
 
Håkan, Pia och Lena.
 
Moster Carita!
 
När klockan slog 23 tog vi en taxi ner till stan och Killebom.
 
Det var sjukt mycket folk ute. Vi satte oss i ett öltält tills klockan var halv ett och då traskade jag och Dan hem till min morbror igen. Tack för en superfin lördag!

Fredag i Sölvesborg.

 
I fredags efter jobbet tog jag och Dan våra resväskor och åkte till Sölvesborg för att fira in vår semester! Vi brukar alltid vara i Sölvesborg under deras festivalvecka, och i år inföll den väldigt fint med vår semester. Härligt! En tågresa och så var vi framme.
 
Vi bodde hos min morbor och hans fru. De har världens härligaste trädgård och ett fint växthus som man kan hänga i.
 
Jag och Dan blev bjudna på en jättegod skaldjurspaj och därefter åkte Dan och min morbor iväg på fest. Jag, Pia och grannen Camilla satte oss i växthuset och drack vin med jordgubbscider istället.
 
Här satt vi och pratade om allt möjligt tills klockan blev 2 på natten och vi somnade bums. Klart slut på första dagen i Sölvesborg!

Vecka 29.

 
Hej på er! Glad måndag och happy vecka 29, eller något. Jag och Dan har nu äntligen SEMESTER! Så himla härligt. Nu väntar fyra veckor av sola, bada, dricka prosecco, läsa böcker, hänga i parker och äta pizza, kramas med kompisar och mycket, mycket mer. En vända till Kanarieöarna skall vi ju dessutom också! Jag tänkte att vi nu under semestern skall strunta i det vanliga "Veckans schema" och inte gå igenom dag efter dag. Istället skall vi bara prata om vad vi skall göra i veckan, så att ni vet vilka inlägg ni kan förvänta er. Under semestern så flyter dagarna ihop ändå och det känns lite som att man "räknar ner" tills semestern är slut om vi kör ett vanligt schema.
 
Kort och gott! Det här kommer vi att göra i veckan:
 
- Träffa Jenny, Jacob, Cilla, Lina och Kristian och äta pizza.
 
- Åka hem till mamma och pappa och äta middag och titta på Allsång på Skansen.
 
- Lars och Lina kommer över till oss på middag.
 
- Träffa Emelie, Philip och deras lilla bebis Lo. Ska gosa och lukta och pussas massor.
 
- Påbörja en ny bok! Har velat läsa "Livet efter dig" så länge och tänkte passa på innan vi ser filmen.
 
- Gå morgonpromenader och försöka komma igång med löpningen igen. Skall även på Bodypump med Dan och Niclas. Man får ju inte bli helt lat bara för att man har semester liksom.
 
- Sova länge, länge bara för att jag kan.
 
- Åka flygplan över till Spanien och Fuerteventura skall vi också göra i slutet av veckan! Längtar så att jag spricker. 
 
Ungefär så ser första semesterveckan ut! Så underbart. Vad skall ni göra?
 

SBG, here we come!

 
SEMESTER!!! Nu drar vi! Tack Malmö för den här veckan, men nu behöver vi en break. Tror ni att det är sol och 30 grader i Blekinge? Man kan ju alltid hoppas. Sölvesborg, snart ses vi. Hoppas ni alla får en finfin helg!

Torsdagsdejt.

 
Idag har jag och Dan torsdagsdejtat med Sarah och Niclas. Det var så längesedan vi åt ute, så vi gick och käkade på Mosaik som är vårt stammisställe. Jag åt calamares och smördegskuddar med spenat och tzatziki. Gott! Vi planerade inför vår resa till Fuerteventura. Vi åker ju nästa söndag! Det skall bli så härligt. Sola och bada och dricka pina colada, typ. När vi hade ätit upp gick vi en sväng på stan. Nu är vi hemma och skall packa till imorgon. Imorgon efter jobbet börjar vår semester och då drar vi till Sölvesborg! Woho!

Tisdag.

Hejhej! Idag tänkte jag egentligen ge er ett lite mer ordentligt inlägg. Men tiden bara rann iväg från mig idag, så det får bli ett sådär halvroligt inlägg istället. I veckan tänkte jag i alla fall skriva om juni månads-bok och snaaart är det semester. Så. Himla. Skönt.

 

Ehm, så idag har det ju ösregnat. Kanske inte hela dagen, men i eftermiddag när jag skulle gå hem och hade inget annat än ballerinaskor på fötterna, DÅ skulle det såklart ösregna. Såhär glad var jag i hissen på väg upp till vår lägenhet.
 
Annars är jag allmänt gnällig och sjukis. Jag är fortfarande förkyld och har fått världens största munsår. Dessutom har jag haft problem med mina öron ett tag och idag gick jag äntligen till vårdcentralen och fick örondroppar. Tydligen är de irriterade och mina trumhinnor har "dragit sig inåt" så att jag ständigt har en lockkänsla. Nu skall jag alltså medicinera med örondroppar, nässpray och tryckutjämna (ni vet, hålla för näsan och blåsa) typ 15 gånger om dagen. Hoppas på att allt försvinner tills vi åker till Spanien!
 
Jag avslutar detta något deppiga inlägg med den här roliga meme'n. Haha, älskar den. Hoppas ni i alla fall har haft en fin tisdag!

Vecka 27.

Vecka 27 är här alltså, och ni vet vad det betyder? 1 vecka kvar till semester! Jag sitter hemma ikväll och känner mig krasslig. Hinner inte bli sjuk, har alldeles för mycket att göra på jobbet och vill definitivt inte bli sjuk till min semester. Jag tycker vi kika på hur den här veckan kommer att se ut!
 
Tisdag: Vi hoppar över måndagen eftersom jag var lite sen med veckans schema. Imorgon är det först jobbdag och sedan Allsång på Skansen klockan 20.00 som jag och Dan älskar. Eller ja, jag älskar det i alla fall.
 
Onsdag: På onsdag skall jag träna Bodypump med Niclas och Dan om min förkylning inte blir värre.
 
Torsdag: Efter jobbet på torsdag skall jag och Dan äta på Mosaik med Sarah och Niclas. Det var längesedan vi var ute och åt, så det skall bli extra mysigt.
 
Fredag - Söndag: På fredag efter jobbet tar jag och Dan vårt pick och pack och åker till Sölvesborg och stannar där hela helgen. Vi skall umgås med min släkt och hoppas på att det blir fint väder så att man också kan vara på stranden lite. Vilken fin påbörjan på semestern!
 
Hoppas ni har hamnat i semestermode eller snart ska! Nu kör vi.

Söndag.

Idag har det varit en lugn dag. Jag och Dan vaknade vid 10-tiden men låg och kollade mobilen och vilade och gick inte upp förrän halv 12. Det är så skönt att göra så ibland, börja morgonen så lungt som möjligt. Efter att vi ätit frukost var vi ute och gick 6 km i Slotts-/Kungsparken.
 
Det var ganska fint väder här i Malmö idag. Det kom någon enstaka regnskur, men annars har det varit sol nästan hela tiden. Är så himla trött på regnet nu. Om en vecka har vi semester och då får det gärna vara 25 grader varmt och sol jämt.
 
Efter vår långrunda stack vi ner till stan en liten sväng för att inhandla diverse nödvändigheter. Därefter åkte vi tillbaka till Västra Hamnen och tog en kaffe på Wayne's Coffee som har öppnat bara runt hörnet från där jag och Dan bor. Nu har vi precis ätit middag och tittar på Island-Frankrike-matchen. Hoppas ni har haft en härlig helg!

Lördagkväll hos Neja och Robin.

Igår var vi hembjudna till Neja och Robin på middag, vilket skulle bli supermysigt! Det var tråkigt väder ute och jag klädde mig i helsvart dagen till ära.

 

Tröjan är gammal från Vero Moda och byxorna är mina favvisar från Gina Tricot.

 

Vi tog tåg och buss och vips var vi framme i Kågeröd på bara 1 timme! Kollektivtrafik är bra gejer minsann.
 
Vi skulle grilla med Robins och Nejas nya grill och just för tillfället var det uppehållsväder och regnade inte, så det passade perfekt!
 
Vi satt ute på deras trädäck och gosade med både bebis och vovve.
 
Så blev det dags att äta!
 
Gulle-Edvin satt lungt bredvid och tittade på <3
 
Till middag serverades det grillad kyckling, korv, klyftpotatis, sallad och massa sås! Gott!
 
Klockan sju gick den här lille upp för att sova, så man fick passa på att leka lite innan!
 
Sedan blev det efterrätt och Neja hade gjort blåbärspaj.
 
Hej från mig! (Bild tagen av Neja)
 
Gullungar <3
 

Sedan spelade vi Bezzerwizzer och Dan blev helt galen över att han nästan inte kunde några av svaren. Jag kom såklart sist, men det gjorde inte mig någonting.

 

Så drack vi bubbel, diskuterade öl, film, feminism och andra vettiga samtalsämnen. De är så kloka och allmänbildade de där två. Ibland undrar jag hur jag egentligen har lyckats att omringa mig med så många fina och underbara vänner. Halv tolv tog jag och Dan bussen och tåget hem igen. Tack för en fin lördag!

Ett kärleksbrev.

 
Jag tänker på det ibland, hur det ändå blev vi tillslut. Hur vi för sju och ett halvt år sedan var två helt olika personer som ändå hittade varandra. Jag var ung, rastlös och naiv, du var lugn och metodisk. Vi är lite som två motpoler, du och jag. Vi vill oftast olika saker och är båda lika envisa. Jag vill alltid göra allt, allt och helst nu, nu, medan du vill tänka och tveka, resonera och överväga. Jag springer oftast alldeles för fort medan du går helt för långsamt. Men det är väl det som gör det hela, tänker jag. Att eftersom vi är två helt olika personer så kompletterar och stärker vi varandra. 
 
Ibland får jag knipa mig i armen och påminna om att vi faktiskt har varit tillsammans så länge som vi varit. För sju år sedan var jag en helt annan person, precis som du. Men ändå vill vi fortfarande stå kvar, sida vid sida. Är det inte konstigt? Hur man växer ihop och gör varandra starkare.
 

Fredag och OOOAW

Hej på er! Alltså vad tycker ni om blogg.se's nya mobilapp för er som har den? Jag tycker att den är urdålig. Helt plötsligt blir det jättesvårt att publicera inlägg från mobilen? Och man kan inte heller redigera inlägg från mobilen som publicerats via datorn. Så himla konstigt. Nåväl, nu ska jag sluta klaga.

Igår var jag, Carro och Johan på OOOAW efter jobbet, alltså Out Of Office After Work. Den här gången hölls den på Scandichotellet vid Triangeln. Det var sjukt mycket folk och vi hängde ute på takterrasen.

 

Hej från oss!

 

Det blev en massa guld- och silverregn.

 

Och en austronat kom ut bland gästerna och gick runt lite?

 

Jag hade på mig min svarta jumpsuit från Cos och var varm och trött, kanske inte sådär jättemycket på hugget. Men det var trevligt ändå! Klockan 21 var jag hemma igen och då tittade jag och Dan på 3 avsnitt av Castle. Så bra med AW förresten. Man börjar klockan 17 och klockan 21 är man ganska nöjd med festandet och har fortfarande hur mycket av kvällen kvar som helst. Hoppas ni hade en bra fredag!

RSS 2.0