Förra veckan: terapi, god natt-sagor och vinbar

Nu ska vi kika på hur det såg ut för mig förra veckan. En vecka med otroliga kontraster.
 
Började veckan med en måndag på kontoret. Brukar nästan alltid jobba hemma på måndagar annars, men just den här dagen gjorde jag inte det. Följde med två av mina kollegor och tog en finkaffe ute på lunchen.
 
Sen blev det tisdag och tisdagar brukar innebära terapi för mig. Är så trött på det nu, vill stänga kapitlet och gå vidare. Orkar inte göra fler övningar eller prata om hur det känns i min kropp när jag har ångest. Antar att det hjälper då? När man har vänt och vridit på varenda sten och känner sig redo att avsluta.
 
På tisdagskvällen blev Frans sjuk och vi hängde i sängen hela familjen. Varje kväll läser vi två god natt-sagor för Frans. Har läst de så många gånger nu att jag kan de utantill. Frans är lagom intresserad dessutom.
 
Nu är det onsdag! Jag jobbade hemma och sedan gjorde jag mig i ordning för en after work på stan. Kramade den här gullisen hej då.
 
Och traskade ner till Julie. Skulle vilja säga att det är Malmös bästa vinbar?
 
Där mötte jag Caroline. Vi drack orange vin och pratade mycket och länge om livet och vardagen.
 
Vid 18 gick vi vidare till MJ's för att äta middag.
 
Hade det mysigt och kom hem alldeles för sent.
 
Det blev fredag och jag var lagom pigg på att åka till kontoret. Skickade ovan bild till Emma och Regina. "Kämpa" svarade dem.
 
Vid 12 var vi ett gäng som gick till BISe för fredagslunch. En lyx att få jobba med dessa varje dag.
 
Vi beställde in gris med glasnudlar, fisksås och nötter. Sedan hade jag workshop tills klockan var strax över 16 och då var det dags att hålla helg.
 
Lördag! Frasses favorittid att hänga i soffan <3
 
Vid 13-tiden kom Ola och Angelica för att passa Frans och jag och Dan drog ner på stan. Men mer om det i ett eget inlägg.

Vecka 5

Jag sitter naken på en plaststol i ett stort kaklat rum. Jag är på sjukhuset och om cirka 12 timmar kommer jag att operera bort min gallblåsa. Inför operationen behöver man duscha och skrubba sin kropp tre gånger för att minska antalet bakterier på huden. En sköterska håller duschmunstycket mot min axel och spolar varmt vatten. Hon har gummistövlar på fötterna och på hennes namnbricka står det Lovisa. Jag drar skrubbtvålen upp och ner längs kroppen och försöker vara extra noga i armveck och ljumskar. Den känns som sandpapper mot huden.

“Glöm inte håret” säger Lovisa med en mjuk röst. “Du måste schamponera håret också”.
När jag är klar stänger hon av vattnet och sveper en handduk om mig. Hon hjälper mig ur stolen.
“Jag är rädd” viskar jag fram.
“Jag vet”, säger Lovisa. “Det är snart över”.

Det finns några tillfällen som fortfarande cirkulerar i mitt huvud efter den jobbiga våren 2022. Ovan är ett av dem. Ett annat är hur jag krampaktigt håller telefonen mot mitt öra, sitter på knä framför min säng och väntar på att 1177 ska svara. Jag andas tungt, håller handen på mitt bröst och är helt övertygad om att något är fel. Men det var det inte.

Tidigare fick jag ångest så fort något av dessa minnen dök upp, men nu tittar jag tillbaka på det med ödmjukhet. Istället för att fokusera på mitt trasiga inre tänker jag på Lovisa som så omsorgsfullt duschade av mig när jag inte klarade det själv. Som hjälpte mig på med rena kläder och följde mig tillbaka till mitt rum.
Jag tänker på kvinnan på andra sidan telefonen som lugnt och försiktigt förklarade att ingenting verkade vara fel. Det är helt normalt att känna såhär efter en omtumlande upplevelse.

Tänk så fint att minnen med lite tid och distans kan kännas annorlunda. Och att dessa två kvinnor, utan att de antagligen vet om det, har sparats ner i ett litet fack bak i mitt huvud.


Förra helgen: Långpromenad, Tekniska museet och söndagspasta

Lördag
Nu skruvar vi tillbaka klockan till förra helgen. Vi skulle egentligen haft Sarah och Niclas på middag, men de blev sjuka och planerna blev inställda. Som alla andra planer just nu blir på grund av sjukdom. Aja, det var bara att ta sig i kragen och vi planerade en heldag ute. Vi började med att traska ner till stan.
 
"Vill du ta hissen eller rulltrappan?" frågade jag Dan på Lindex. Rulltrappan svarade Dan, den galningen.
 
Jag sprang in på Noa Noa och köpte den här manchesterklänningen fast i mörkblå istället.
 
Sen gick vi upp till Triangeln för att äta galette på Crêperie Bretagne. Det var mycket gott och Frans sov sig igenom hela lunchen.
 
En av de få soliga dagar i januari.
 
När Frans vaknat var det dags att rasta av honom på Tekniska museet.
 
Mycket kul att undersöka!
 
<3
 
Sen var vi klara med dagens långrunda, en hel mil promenerade vi. Vi gick hem, tände ljus och korkade upp bubblet.
 
Till middag åt vi Toast Skagen!
 
Goooott. Åt mer än den här portionen då alltså. Hallå, vad tror ni om mig.
 
Sen gick jag och lade mig den eminenta tiden klockan 22 🤷🏻‍♀️
 
Söndag
Det blev söndag! Vår soffpotatis ville chilla i soffan och titta på TV på morgonen.
 
Sedan städade vi och fixade, fast att det inte alls syntes pga leksaker överallt. Vi håller på att jobba på en lösning där vi får mer förvaring och roliga saker på väggarna. Kommer bli bra! Snart får jag mitt hem tillbaka.
 
På kvällen kom vår granne Magdalena och hennes son Jakob på middag. Jakob är lika gammal som Frans, vilket är perfekt. De leker och jagar varandra medan vi vuxna kan sitta stilla och äta. Till middag blev det bolognese som fått koka på spisen några timmar. Perfekt söndagsmat.
 
Sen var förra helgen slut!

Vecka 4

 
Måndag och ny vecka! Hoppas att den börjar bra. Jag vet inte än för jag schemalägger detta på söndagen :) 
 
Vad som händer i veckan:
  • Jag ska vara på kontoret i Malmö på måndag och fredag, och på onsdag åker jag till kontoret i Ängelholm. Ska bli kul! Ser mycket fram emot den här veckan.

  • På lördag ska jag och Dan ha egentid utan Frans FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Herregud, inte trodde jag att det skulle ta över ett år innan någon fick passa honom. På lördag kommer Dans storebror och hans fru och passar Frasse. Jag och Dan ska äta lunch långsamt och prata ostört. Vilken grej.

  • Annars ska jag träna och fixa lite läxor jag fick i min terapi.
Men generellt en rolig vecka! Ser fram emot det. Snart ska Frans börja på förskola och jag är lite nervös inför det. Han är så redo och det kommer gå bra, det är bara jag som ska hänga med.

Hoppas ni får en fin måndag!

En fredag på kontoret

I fredags hittade jag två grejer i min garderob som jag tänkte att det nog kunde bli en fin kombo. Nämligen en Adooreklänning och en gammal tröja från Zara. Försöker att inte shoppa så mycket och istället hitta roliga kombinationer med grejerna i min garderob. Det går sådär, men jag försöker.
 
När klockan var strax över 8 kramade jag Frasse hej då för att åka till kontoret. Han är så mammig nu alltså, går knappt att sätta ner honom.
 
Det var härligt januariväder i vanlig ordning.
 
På kontoret bjöds det på frukost till vårt morgonmöte och sedan hängde jag vid datorn såklart.
 
Vad många bilder på mig i det här inlägget, det händer inte ofta! Jag och Regina gick i alla fall en sväng på stan på lunchen. Köpte inget men hittade många roliga butiker.
 
Regina! <3 Vi köpte lunch från Joe and the juice i vanlig ordning.
 
När det sedan var slutjobbat för dagen styrdes det upp AW på kontoret. KUL!
 
Sen hängde vi tills klockan blev 19 och det var dags att åka hem och äta middag. Fin dag och fin start på helgen.

Vecka 3

Vilket sent veckoinlägg det blev!
Men jag har ju varit lite sjuk och därför inte haft så mycket energi.
 
Men nu tar jag tag i det här! Jag mår mycket bättre nu, vilket är så skönt.
Nu är det ju inte så mycket kvar av den här veckan. Men förutom att jobba ska jag på lite AW på fredag och på lördag kommer Niclas, Sarah och Sixten hem till oss på middag. Ska bli mysigt!
 
Fyller ut det här veckoinlägget med tre printscreens från sistone istället. Har börjat följa ett par fransyskor på instagram pga deras så snygga klädstil. Kan verkligen rekommendera leasy_inparis!
 
Haha.
 
Ja, alltså what's up med det?
 
Hoppas ni har haft en fin onsdag!

De första dagarna i januari

Trettondagsafton var jag fortfarande ledig och jag, Dan och Frans var hembjudna till mina föräldrar på middag.
 
Jag tog på mig den här klänningen som jag köpte på mellandagsrean från Second Female.
 
Hemma hos mamma och pappa hade min morbror Ola och hans fru Pia också joinat. Vi gjorde pizza slices med rom, rödlök och smetana till försnacks och drack bubbel.
 
Till varmrätt bjöd mamma och pappa på potatisgratäng, oxfilé, vitlökssmör och pepparsås. Mmmm.
 
Frasse härjade runt i sin pyjamas <3
 
Nu är det söndag och vi hade en lekdejt utomhus inplanerad. Vi laddade vagnen med kaffe, kolsyrat vatten och sandlådeleksaker.
 
Vi träffade Sarah, Niclas och Sixten samt Carro, Johan och Oscar på lekplatsen utanför vår lägenhet. Carro och Johan ska få en bebis vilken dag som helst nu. Spännande!
 
Så hängde vi ute i det härliga januarivädret i 2,5 timme och sedan var det dags att gå in och äta middag.
 
Annars har jag verkligen plöjt TV-serier den här julledigheten. Favoriterna hittills är Emily in Paris säsong 3 och Ginny & Georgia säsong 2.
 
I måndags började jag jobba igen och i tisdags tog jag mig in till kontoret. Hann vara där exakt 4 timmar innan jag började känna mig krasslig.
 
Klipp till att jag låg hemma sjuk hela onsdagen. KUL är det! Men idag mår jag lite bättre även om jag inte är helt frisk ännu.
 
Och det var de första dagarna i januari!

Vecka 2

 
Hej och välkomna till en ny vecka!
Det är nu året börjar på riktigt, visst? Min ledighet är slut och vardagen ska sakta men säkert komma tillbaka. Jag är så pepp! Känns som att det mesta i mitt liv känns rätt just nu, och det är väldigt skönt.
 
Den här veckan ska jag börja lugnt och försiktigt. Letar upp lite roliga recept att laga till middag, har ett och annat träningspass inplanerat och ska vara på kontoret en del. Idag ska jag dessutom till naprapaten och kicka igång kroppen ordentligt.
 
Till helgen ska vi ha Sarah, Niclas och Sixten över på middag. Ser verkligen fram emot det!
 
Hoppas ni har haft en fin helg och får en bra start på veckan.
 

Nyårsafton 2022

Nu ska vi kika på vår nyårsafton! Vi firade med Regina, Frédéric och Henri hemma hos oss.
 
Jag var så pepp på att ha nyårsafton hemma, för det händer typ aldrig. Dukade med allt fint jag hade! Tråkigt bara när man har två 1-åringar som gärna drar i allt, fick därför hoppa över duk. Men det blev fint ändå.
 
2023 nu kommer vi!
 
Jag hade på mig den här klänningen från MQ som jag köpte på rean.
 
Frasse hade en skjorta från Newbie.
 
Hela familjen! <3
 
Klockan 15 kom Regina, Frédéric och Henri och festligheterna började! Vi bjöd på krustader med avokadoröra och pizza slices med rödlök, smetana och rom.
 
Dan korkade upp champagnen.
 
Och killarna härjade runt.
 
Till förrätt åt vi toast skagen. Vi lagade maten själva i år istället för att beställa. Vi delade upp det ganska smidigt med att jag och Dan fixade förrätt och efterrätt och Regina och Frédéric varmrätten.
 
Till varmrätt åt vi oxfilé, rotfrukter i ugn, sallad och hemgjord bearnaise. Mmmmm!
 
Vårt gulliga nyårssällskap!
 
Till efterrätt åt vi hemgjord chokladmousse med grädde och bär.
 
Frans vaknade såklart efter någon timme sen på kvällen och fick hänga i selen. Det blir ju lite vad det blir med bebisar.
 
Men lagom till tolvslaget hade både Henri och Frans somnat på nytt och vi gick ut på vår balkong för att titta på fyrverkerier och skåla.
 
Gott nytt år! Sen spelade vi lite spel innan det var dags att sova. En fin och mysig nyårsafton med så mycket god mat.

Mellandagarna

Alltså det här med mellandagarna, har jag någonsin så mycket ångest som då? Det känns som om livet är på paus. Man går runt i någon slags limbo och väntar på att vardagen ska kicka igång igen.
 
Men absolut har vi haft små mysiga tillfällen också. Vi kikar!
 
På annandag jul kom Dans bröder med familjer hem till oss på julfika.
 
Vi bjöd på saffranskladdkaka och glögg.
 
"Ta med er något litet att fika" skrev jag till samtliga vilket resulterade i det här bordet. Herrejisses! Well, fika gjorde vi definitivt.
 
Annars har vi varit ute och gungat så fort solen har visat sig.
 
Jag trimmade min lugg hos min frisör och blev mycket nöjd. Går till Emelie på Vassa Strå och kommer aldrig byta.
 
En dag kom min kusin Tesse och hennes två barn Moa och Sam hem till oss. Vi lekte på lekplats och åt kebab till middag.
 
Jag och Frans har hängt mycket i hans bollhav.
 
Det blev nyårsafton och vi firade med Regina och Frédéric. Mer om det i ett annat inlägg! Men var så glad över att kunna duka med alla mina finaste glas.
 
I tisdags var det strålande väder här i Malmö och jag, Dan och Frans var ute nästan hela dagen.
 
Vi promenerade ner till Folkets park.
 
Köpte kaffe på Triangeln och fortsatte sedan till Pildammsparken.
 
Avslutade därefter på Sagolekplatsen i Slottsparken. Bra dag!
 
Igår var vi hemma hos Linnéa och Robin i Kågeröd. Det bjöds på fika.
 
Frans tyckte Linneas och Saras stora barn var så roliga att studera.
 
Vi åt mycket god middag i form av lax med potatis och broccoli.
 
Och det är ungefär vad vi har hunnit med hittills. Hoppas ni har haft sköna dagar, oavsett om ni varit lediga eller ej.

Vecka 1

 
Första veckan på 2023.
 
Jag läste precis igenom vad jag skrev om vecka 1 förra året. Jag var så taggad på föräldraledigheten och nu är jag så glad att den är över. Den första halvan av föräldraledigheten var verkligen så fin och mysig. Jag skapade mig rutiner, träffade folk, gick på mammaträning och långpromenader.
 
Men efter att jag fått akut gallblåseinflammation och opererades så ändrades allt. Jag blev så ledsen och hittade inte tillbaka till lugnet. Det bästa som kunde hända mig var att börja jobba igen.
 
Och nu står vi här 2023. Jag är lite skavd i kanterna men så glad igen. Så redo att ta mig an livet. Frans växer så det knakar. Han springer runt här hemma, älskar att kramas och pussas, lär sig nya ord och snart ska han börja förskolan.
 
Jag skulle ändå säga att 2022 gjorde mig mer säker och mer ödmjuk, men också mer taggad på vardagen. Man ska bara ut ur den där mörka tunneln först, sen jäklar finns det bara ljus.
 

RSS 2.0