Sarahs babyshower

Nu ska vi äntligen kika på hur Sarahs babyshower var!
 
Vi hade lurat Sarah att jag, Dan, Sarah och Niclas skulle hem till Carro och Johan för att grilla. Men först stannade vi till på vägen för att ta lite gravidbilder vid sidan om ett rapsfält.
 
Dessa två <3 Snart kommer deras son!
 
Men när vi anlände till Carro och Johan så hoppade alla Sarahs vänner fram och skrek SURPRISE! Hon blev mycket chockad.
 
Vi korkade upp bubbel och skålade. Här har vi Lina!
 
Stina, Moa och Elin.
 
Sarahs mammas hund Totte var också med en stund.
 
Sarah och Emelie körde samma fotopose, haha.
 
Vi började med en tipsrunda i Carros trädgård, och när gästerna var klara med den så serverades det mat.
 
Med gulliga servetter såklart!
 
Maten var en vegetarisk buffé som bestod av pastasallad, paj, manchego, bönsalsa, grönsaker med dipp, vindruvor, baguetter och kex och lite annat. Mycket gott! Vi åt ute och försökte generellt hålla oss ute så länge vi kunde, trots 13 grader och kalla vindar.
 
Efter maten gjorde vi ett musikquiz (inomhus, hehe) som var riktigt roligt! Man gör en spellista med låtar där de sjunger olika namn. Förslag på detta kan till exempel vara: Roxanne av The Police, Mambo no 5 av Lou Bega, Mickey av Carola, You can call me Al av Paul Simon etc. Man skriver alla namn som sjungs i låtarna och lägger på bordet, och så delar man in deltagarna i lag (vi var två lag). När låtarna sedan spelas så ska en person från varje lag försöka hitta den lappen med namnet från låten. Det laget som hittar lappen snabbast vinner. SÅ roligt, och så hetsigt haha.
 
Sedan var det dags för Sarah att öppna presenter!
 
Stina, Moa, Elin och Emelie.
 
Fina Sarah <3
 
Så öppnade hon presenter och fick så fina grejer av sina vänner.
 
Vi avslutade kvällen med att äta gino till efterrätt och lite snacks. Sen pratade vi och umgicks, och åkte inte hem förrän sent. Nu längtar vi efter Sarahs och Niclas bebis!

Vecka 22

 
MEN TACK! Vad överväldigad jag blir. Tack, tack, tack för alla kommentarer och grattisrop. Så fint. Försökte ta en ny bild i helgen, men den här klänningen var inte alls lika åtsmitande så magen syns inte alls lika tydligt, haha.
 
Jag ska som sagt berätta allt, men det är så otroligt skönt att ha sagt det nu. Det känns som att jag bara har skrivit om halva mitt liv, inte kunnat prata om mina funderingar eller vardagsbekymmer. Som hur man helt plötsligt ska klä sig? Vad ska man ha på sig när man plötsligt inte ha någon midja längre och oversizegrejer ser större ut än någonsin?
 
Jag har mått bra, inte mått illa direkt men varit lite tröttare än vanligt. Mat har varit svårt eftersom jag antingen har varit jättesugen på något, eller inte velat äta något alls. Och så har vi löpningen. Min barnmorska sa att det går hur bra som helst att springa. "Ta det lugnt bara och lyssna på kroppen". Men jag vågar inte? Tänk om jag spänner mig för mycket, tar ut mig får hårt, skakar om honom som en shake. Jag är ju jättetramsig här. Men äntligen, äntligen har jag blivit gravid och jag vågar bara inte springa. Istället gör jag träningsövningar hemma och går många och långa promenader.
 
 
Men nog om det!
Den här veckan har jag förutom en massa jobb såklart, en lunch med mitt team! En lunch med mitt team i VERKLIGHETEN! Det ska bli så mysigt. Vi ska sitta på en uteservering, äta lunch och ha det mysigt. Är så pepp!
På torsdag ska jag till min barnmorska för att lyssna på hjärtljud <3 och på lördag ska jag, Dan och min familj på roadtrip till Österlen. Är mycket pepp på det också! Dessutom fyller mina småbröder år och det ska såklart firas.
 
Här på bloggen ska ni äntligen få läsa om Sarahs babyshower! Bilderna ligger just nu gisslan i min kamera, men snart finns dem i ett blogginlägg nära dig.
 
Hoppas ni har en fin måndag i sommarvärmen! ☀️

I november kommer han

 
Äntligen kan jag vara ärlig!
 
Det har varit så jobbigt att skriva om endast halva mitt liv. Jag har haft så många tankar och funderingar, vardagsbestyr och annat som jag helt enkelt inte kunnat skriva om. Och då blir det också ganska tråkigt att blogga. Men nu jäklar! Nu river vi av den här historien.
 
Efter lite mer än ett år gick det äntligen. Efter en fertilitetsutredning och justering av min sköldkörtel så funkade det bara. Jag fick ett tunt, tunt sträck på den tidiga stickan. Jag ska berätta allt om vår resa i ett annat inlägg, men vi börjar såhär.
 
Vi har i alla fall gjort NIPT-testet privat och fick därför också reda på att det är en liten pojke där inne. Längtar efter honom så <3
 
I november kommer han!
 

Lite från vardagen

Vi ska kika på bilder från Sarahs babyshower, men tills jag har fört över bilderna från min vanliga kamera till min dator så får vi nöja oss med lite mobilbilder från vardagen.
 
I torsdags hämtade jag Sarahs ballonger som vi skulle ha på babyshowern! Hade dem på kontoret och blev glad bara jag tittade på dem.
 
Efter jobbet i fredags korkade vi upp lite vin och cider, hällde upp chips och oliver och höll helg. Älskarrr sånt här fredagsplock.
 
Till middag delade vi en glutenfri pizza från vår kvarterspizzeria och tittade på Carina Bergs "Var fan är storken?!". Otroligt bra, ett stort tips. Gripande och ärlig. Ni hittar den på discovery+.
 
ICAs instagram alltså, älskar dem 😂 Stor igenkänning på detta!
 
Igår var jag så trött på att sitta inne och äta samma lunch dag in och dag ut. Så jag gick ner till Dockan och åt skaldjurssoppa på La Soupe! Mycket gott. De hade till och med glutenfritt bröd!
 
Igår var det också dags att fixa frisyren. Jag går till Emelie på Vassa Strån vid Caroli här i Malmö, hon är grym! Jag klippte topparna och lade i en nyansering. Blev mycket nöjd och känner mig redo inför sommaren.
 
Idag gick jag en sväng på stan och behövde handla lite smågrejer. Lindex hade 20 % på damkläder och jag köpte halva butiken. En ny bikini, ett par leggings, en sport-bh, en topp och en kjol. Kommer dock behöva lämna tillbaka en del upptäckte jag när jag provade hemma. Vill bara börja använda mina sommarkläder nu.
 
Fixade äntligen mina naglar idag också. Det var så skönt att få ner dem en ordentlig bit. Den här gången blev det fransk manikyr! Är mycket nöjd.
 
Och det är väl ungefär vad som har hänt på sistone. Hoppas ni har haft en fin onsdag!

Vecka 21

 
I lördags överraskade vi Sarah med en babyshower! Hon blev så chockad. Först sågs jag, Dan, Sarah och Niclas utanför Bjärred för att fotografera Sarah och Niclas vid ett rapsfält. Vi tog lite bilder och sedan körde vi hem till Carro och Johan där vi skulle ha "grillkväll".
 
Men surprise så hoppade Sarahs vänner och familj fram! Så fint. Mer om kvällen i ett eget inlägg 🎉
 
Den här veckan ska jag både till frisören och fixa mina naglar. Så skönt det ska bli! Mina naglar är riktigt långa nu, så ska bli skönt att få de korta och fräscha igen.
 
På lördag ska jag annars till Tomatens hus med ett par vänner. Kul med en utflykt! Planerar att köpa blommor och fika länge. Och ni glömmer väl inte att det är Mors dag på söndag? Jag och Dan ska hem till mina föräldrar och fira med fika.
 
Jag har en del inplanerat den här veckan, vad roligt! Otroligt trött på mitt hänga hemma-liv just nu.
 
Hoppas ni har en fin måndag!

Två outfits, en klänning och en middag

Glad fredag! Hoppas ni har haft en fin vecka. Min vecka har bara swishat förbi och det ska bli riktigt skönt med helg. Planerar att äta gott och sova länge, mina bästa planer.
 
I veckan har jag inte gjort mycket. Försökt piffa till mig lite då och då. Har köpt en röd Adidasklänning från Zalando och letade fram en gammal blå klänning i garderoben. Sköna plagg är A och O när man jobbar hemma, men samtidigt blir jag så trött på att alltid ha på mig samma sak. Försöker lyxa till det ibland.
 
Hittade den här klänningen på Mango och tyckte den var sååå fin. Perfekt sommarklänning! Om sommaren nu kommer någon gång.
 
Lagade enkel men riktigt god mat i veckan. Kycklingfilé, jasminris, sås på crème fraiche och sweet chilisås samt en sallad med babyspenat, mango, gurka och fetaost. GOTT. Snabbt och enkelt, men fräscht och gott.
 
Har gjort en del islatte den här veckan. Är så trött på vanligt varmt kaffe, och islatte känns så lyxigt? Perfekt att jag fick en mjölkskummare i födelsedagspresent som också kyler mjölken.
 
Och det var lite från den här veckan. Hoppas ni får en mysig fredag!

Lite från långhelgen

Hörni idag har varit en himla bra dag för mig! Livet är på topp på något sätt. Men ändå så fotograferar jag nästan ingenting? Vad händer?
 
Tittar just nu på Hela Kändis-Sverige Bakar och funderar på om man kanske ska baka lite småkakor i helgen? Då kan jag göra dem hur glutenfria jag vill! Är mycket trött på det glutenfria alternativet i affärerna just nu. Saknar tunnbröd, kardemummabullar och croissants. Och varför kostar en färdig glutenfri pizzabotten typ 40 pix?! Nej men ni hör ju.
 
Nu ska vi i alla fall titta på ett par bilder från långhelgen som kom och gick.
 
Torsdag
I torsdags var det Kristi himmelsfärd och jag och Dan hade absolut inget inplanerat. Det var fint väder så vi gick till Slottsparken för promenad.
 
Och bestämde oss för att äta lunch på Slottsträdgårdens café. Gullig kille!
 
Jag och Dan åt biff med stekt potatis och skirat smör. Mmmm, mycket gott var det.
 
Fredag
I fredags jobbade både jag och Dan. Men klockan 11.30 mötte jag upp min kompis Pierre för att käka lunch på Marie Antoinette vid Drottningtorget här i Malmö. 
 
Vi beställde in tacos – Pierre med fläsk och jag med halloumi. Spillde granatäpple över hela min skjorta, haha.
 
Marie Antoinette har ganska stora mellanrätter. Vi bestämde oss för att beställa in två rätter var och min andra rätt blev sparris med mynta, citron och glutenfritt knäckebröd.
 
Pierre beställde in råbiff. Viktigt att dokumentera maten!
 
Väl hemma jobbade jag klart för dagen och sedan sprang jag en runda. Avslutade med att läsa bok på balkongen i solen. Min och Sandras bokklubb läser just nu Överlevarna av Alex Schulman! Tycker om sättet Schulman skriver på. Har inte kommit så långt i boken än, men älskade hans Bränn alla min brev.
 
Resten av helgen fotograferade jag faktiskt ingenting. Men å andra sidan gjorde jag verkligen inte mycket. Vi såg Let's Dance-finalen, gick morgonpromenader och åt sushi. Ungefär. Nu längtar jag tills det händer lite mer i vardagen och om helgerna. Är verkligen trött på det här hänga hemma-livet.

Vecka 20

 
Hej på er och glad tisdag!
 
Vilken skön helg det var, jag tog det så oerhört lugnt och hade inget inplanerat. Det blev nästan lite tråkigt. Jag längtar så mycket till sommaren nu, vill gå i klänningar och bada och äta på uteserveringar.
 
Den här veckan har jag inte mycket i kalendern förutom jobb i vanlig ordning. Jag behöver göra något ärende på stan och på lördag ska vi hem till Carro och Johan och grilla! Hoppas vädret blir bra bara. Kom igen sommaren, kämpa!
 
Jag och Dan har fastnat i en riktig "orkar inte laga mat och inget är gott"-fas. Det blir bara tråkiga saker, eller så köper vi färdigmat. Jag såg på Sanne Alexandras instagram att hon härom dagen bara åt ris, stekt kyckling, en kall sås och en lite roligare sallad. Så det tänkte jag göra idag! Enkelt och gott! Varför komplicera saker. Vi behöver nog hitta tillbaka till den enka (men goda) matlagningen.
 
Har ni tips på enkla vardagsrätter så hojta gärna!

Mina senaste mobilbilder

Nu ska vi kika på mina senaste mobilbilder!
 
En fredag kom Carro och Oscar hem till mig och så lunchade vi! Så mysigt. Vi köpte sallad från Holy Greens och satt ute en sväng innan det började regna, haha.
 
En kväll tog jag allt jag hade hemma och gjorde till en tomatsås. Åt med pasta och burrata. Älskar de gånger man gör så och det faktiskt blir väldigt gott, haha.
 
En promenad i Slottsparken.
 
Nima en morgon. Hon ligger gärna på fårpläden nedanför sängen, på min sida. Man får hålla lite koll så man inte trampar på henne när man ska gå upp 😅
 
Eftermiddagsstros ner till stan en dag. Fina Malmö!
 
Dammade av en gammal blus i garderoben en söndag och försökte göra mig lite extra vårig.
 
Kvällssnacks! Grönsaker och dipp <3
 
De har planterat så fina tulpaner i parken utanför vårt hus. Hade så mysig utsikt en kväll när jag gick en promenad.
 
I tisdags gick jag och Dan ner till Surf Shack och beställde hur mycket mat som helst, haha. Vi trodde kanske inte riktigt att deras milkshakes skulle vara såå stora. Men gott var det!
 
Och det var ungefär vad jag har hittat på den senaste tiden. Hoppas ni har en fin lördag!

Lördagsmiddag i Helsingborg

I lördags gjorde jag mig extra piffig för att träffa Vinklubbem som består av Regina, Felicia, Hannah och jag. Den här gången skulle vi vara hemma hos Felicia i Helsingborg. Jag tänkte först ta tåget, men eftersom det självklart inte gick som det skulle fick jag köra. Vilket i och för sig är bra, då man minskar risken för smitta ännu mer. Men inget vin för mig den här kvällen med andra ord.
 
Kvällen till ära hade jag på mig den här klänningen från Second Female som jag köpte för ett mycket förmånligt pris av min kompis Sarah!
 
Efter att ha snurrot rundor i Helsingborg utan att hitta en parkering ringde jag Regina och bad henne hjälpa mig, haha. Hon visade ett perfekt ställe och där stod bilen hela kvällen sen. Perfekt! Nu mot Felicia!
 
Runt 18.30 anlände vi hos Felicia som hade findukat i vardagsrummet.
 
Och dukat fram med diverse trevliga försnacks!
 
Felicias hund Bella visade stolt upp sina leksaker <3
 
Förutom blommor fick Felicia present – chips och dipp! Felicia älskar chips och dipp (vem gör inte!) så självklart skulle hon få det i värdinnepresent.
 
Plötsligt blev det dags för middag. Vegetarisk lasagne med sallad, ugnsrostade grönsaker och spetskål samt vitlöks- och fetaostsås. MUMS! Åt tills jag kunde rulla hem.
 
Kolla gulliga kompisar!
 
Till efterrätt blev det hemgjord chokladmousse med vispgrädde och hallon. Och så avslutade vi kvällen med att lyssna på musik och spela lite spel. Tiden går så fort när vi hänger!

Vecka 19

 
Jag tänker mycket på mitt och Dans bröllop just nu. Jisses vad jag hade velat uppleva det igen. Och så tänker jag på alla er som har och ska gifta er under pandemin, hur ni har fått anpassa er dröm och göra det till något helt annat.
 
Men jag kan verkligen se det mysiga och härliga i att gifta sig under den här tiden. Om jag hade gift mig under pandemin hade jag gjort såhär:
 
Vigsel
 
Bildlänk här
 
Jag hade fortfarande gift mig i kyrka, men hade haft en väldigt enkel ceremoni. Kanske att man skulle slagit till på en riktigt maffig kyrka bara för att man kunde.
 
Bröllopsklänning och hår
Brudklänningen skulle utan tvekan vara den här Carmine mini dress från By Malina.
 
 
Jag skulle nog ha haft ungefär samma frisyr som jag hade på mitt bröllop – en slarvig (men välgjord haha) låg knut.
 
Festen
 
 
 
 
Själva bröllopsfesten hade jag haft i mina föräldrars trädgård. Vi hade satt upp ett tält och dukat fint till de få gäster som skulle komma. Jag hade haft fokus på blommor och ljus, försöka lyxa till det ordentligt. Maten skulle vara en buffé, men kanske att man hade slagit till på en maffig bröllopstårta. Och så bubbel och dans i mängder!
 
Det hade varit så mysigt och intimt och alldeles underbart. Sedan hade vi avslutat med ordentlig jäkla resa när pandemin var över istället 🎊 🎉
 
Ni som har eller ska gifta er under pandemin, hur har era planer sett ut?

Sommarlängtet

Hörni, detta regniga väder alltså. Jag längtar så otroligt mycket till sommaren nu. Idag sa de dessutom på nyheterna att de tror att pandemin kommer att ebba ut ordentligt i sommar. Det hoppas vi verkligen på!
 
För detta tänker jag göra i sommar:
 
Piffa balkongen med pelargoner och murgröna! Vi ska sopa rent den och putsa fönsterna. Sedan ska det bara piffas med blommor och alla möbler ska sättas på plats. Sen är vi så redo för balkonghänget!
 
Fira midsommar hemma hos Carro och Johan och leka roliga lekar.
 
Åka till Österlen och upptäcka mysiga hörn, besöka Karl-Fredrik på Eklaholm och äta bärbuffé på Eriksgården.
 
Åka till min mormor i Kristianstad och dricka bubbel på hennes balkong.
 
Och dricka ännu mer bubbel och drinkar på soliga balkonger.
 
Ta många och långa kvällsdopp på Scaniabadet.
 
Gå på loppisar och köpa nya vinglas!
 
Äta glass, gärna en om dagen.
 
Gå långpromenader i Västra Hamnen.
 
Åka till min morbrors familj i Sölvesborg.
 
Ha på mig sommarkläder och vara så glad över att det är varmt och skönt.
 
Hänga med kompisar i parken.
 
Bada i mammas och pappas pool.
 
Äta en maffig frukost ute i solen.
 
Åka båt på Ivösjön med min kusin.
 
Och avsluta hela sommaren med en ordentlig kräftskiva.
 
Snart, snart, snaaaart är sommaren här.

Lite från sistone

Jag tänkte att vi ska kika på hur vardagen har sett ut genom min telefon på sistone.
 
I lördags var det så fint väder ute och jag och Dan bestämde oss för att gå ner till stan. Körsbärsblommorna blommor som bara den just nu.
 
Vi gick förbi Slottsparken.
 
Och ner till Slottsträdgården. "Tror du att det har slagit ut lite blommor i Slottsträdgården nu?" frågade Dan <3 Tänk att han älskar blommor och växter så mycket.
 
Och jisses vad det hade vuxit tulpaner i Slottsträdgården! Otroligt fint.
 
När vi var klara på stan gick vi hem, tog upp våra balkongmöbler från källaren och hängde i solen lite med ett glas vin. Undra när man kan börja piffa balkongen? Den måste sopas, fönstren måste putsas och blommor måste inhandlas.
 
På kvällen lagade vi tacos och jag skickade den här bilden till Sarah H som hatar koriander, haha. Jag älskar att ha koriander till tacos!
 
Till efterrätt gjorde jag gino för första gången. Skulle dock ha mycket mer vit choklad på. Nästa gång!
 
På tal om sötsaker. Självklart har det öppnat ett fantastiskt donutställe här i Malmö nu när jag inte kan äta gluten längre. Vad tusan!! Den med daim hade jag inte tackat nej till. Ni hittar Supdonuts instagram här!
 
Den här veckan är vi på den digital konferensen AdWord på jobbet. Många intressanta föreläsningar!
 
Jag har beställt hem ett par sommarklänningar, men det har inte riiiktigt varit väder för det. Någon ska jag behålla, men någon får åka tillbaka.
 
Men favoriten var den här från Adoores nya sommarkollektion! Färgerna blev lite konstiga på bilden, men här hittar ni klänningen på hemsidan. Som jag älskar den, vi kommer att hänga mycket i sommar.
 
De har börjat sälja svenska jordgubbar utanför ICA Maxi här i Västra Hamnen. Jag tänkte att jag skulle köpa en förpackning, men fy vad dyrt insåg jag efter jag betalat. Fick kanske 15 jordgubbar för 40 kronor. Herregud. Men goda var dem!
 
Och det var vad jag har gjort på sistone. Imorgon är det onsdag!

Vecka 18

God morgon!
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan.
Vad hände med vårvädret? Här i Malmö är det kallt och regnigt.
 
Saker som händer i veckan!
 
  • Den digitala konferensen AdWorld är igång och den kommer jag att hänga på till på onsdag. Många intressanta föreläsningar!

  • På onsdag ska jag till naprapaten och knäcka ut ryggen. Ska bli så skööönt.

  • På lördag ska jag på tjejmiddag och det ska bli så mysigt.

  • Och annars i helgen tänkte jag och Dan åka till ett glutenfritt bageri på Limhamn. Har hört mycket gott om deras kardemummabullar, och just nu vill jag äta allt som jag inte kan. Så det får bli en tripp dit helt enkelt.
 
I övrigt kommer det vara en ganska lugn vecka.
Jag längtar verkligen till sommar och semester nu. Kämpa våren!
 

Valborgshänget

I fredags var det Valborgsmässoafton. Efter jobbet gjorde jag mig i ordning i ny klänning från Lindex.
 
Kände mig piffig efter en ganska stressig och jobbig vecka.
 
Klockan 18 var vi hembjudna till Sarah och Niclas tillsammans med Carro och Johan. De hade findukat med pioner och allt. Nu är våren här!
 
Vi fick fördrink.
 
Och till middag bjöds det på hemgjorda hamburgare.
 
Det var en så mysig kväll och vi pratade mycket och länge. Jag längtar så otroligt mycket till sommaren nu. Tänk när det är 20 grader varmt och vi kan hänga ute hela tiden! Till efterrätt blev vi bjudna på glutenfri kladdkaka med grädde och hallon, och sedan var det dags för mig och Dan att köra hem. Tack för en mysig Valborg!

RSS 2.0