Min sista semestervecka: Lekland, fika och färgglada naglar

Nu ska vi äntligen riva av min sista semestervecka. Pjuh, vem kunde ana att jag skulle göra så mycket på semestern? Hehe. På måndagen den sista veckan kom min kusin Therese och hennes två barn på besök och vi åkte hela ligan till Dinocity på Entré.
 
Tesse, Sam och Moa. En urgullig liten trio <3
 
På kvällen åt vi fläskytterfilé, ugnsrostade rotfrukter och bearnaisesås.
 
Tesse, Moa och Sam sov över, så dagen efter hängde vi bland annat på vår närmsta lekplats. Frans är mycket glad i Moa som ni ser.
 
När de sedan hade åkt hem kom min syster över för att passa Frans ett par timmar. Det var dags för min och Dans första biodejt sedan vi fick barn. Vi såg Oppenheimer och den var galet bra.
 
Sen har vi lagat mat på rester. Marinerade fläskytterfilén från tidigare i veckan och gjorde quinoasallad. GOTT vare.
 
Dan började jobba ett par dagar tidigare än mig och jag och Frasse hängde mycket själva sista veckan. Vi gick bland annat till Stadsbiblioteket och röjde runt.
 
Frans ÄLSKADE det, men gick kaaanske loss lite för mycket. Om ni undrar vad det är för typ av föräldrar som inte riktigt kan kontrollera sina barn och mest springer efter dem hela tiden, så kan jag meddela att jag är en sån 😅
 
Vi fixade också lite på Frasses rum. Så skönt att hans säng PRECIS fick plats i det här utrymmet. Girlangen kommer från H&M Home.
 
En dag gick vi och fikade. Frasse är lite kinkig med mat, men FIKA det tackar han minsann inte nej till. Här delade vi en kardemummabulle.
 
Jag, Dan och Frans gick till Saluhallen tillsammans med våra grannar och åt på Papi. Mmm, deras pasta bolognese är bäst.
 
Till och med Frans gillar den.
 
Frasse och Holger.
 
Nu är det fredag! Vi hade en dejt inbokad med Sarah och Sixten på Malmöfestivalen.
 
Först lekte vi av oss på Sagolekplatsen vid Stadsbiblioteket.
 
Sen åt vi lunch och Frans sov i vagnen. När han hade vaknat igen gick vi till lekparken inne på Triangeln.
 
På lördagen var jag först kattvakt till min lillebrors katter och sedan fixade jag naglarna. Såhär fina blev dem! Tänkte att det var dags för något färgglatt. Sedan gick jag på Desirées 35-års fest, men den berättar jag mer om senare.

Sommarens outfits

Augusti börjar som sagt gå mot sitt slut och jag tänkte att jag skulle pynta bloggen med mina sommaroutfit.
 
I början av sommaren köpte jag den här virkade klänningen från & Other Stories som jag använt mycket. Så skön att ha bara som den är, med en skjorta över eller en t-shirt under.
 
Vi åt middag hos Johanna och Steve och jag hade på mig en gammal klänning från Bubbleroom som jag fått av min vän Sarah och matchade med tunna byxor i samma färg.
 
Bjöd Carro och Johan på middag och hade på mig shorts från & Other Stories och en skjorta i rosa från MQ.
 
Var de vita shortsen mitt mest använda plagg den här sommaren? Antagligen. Älskar dem! Den här outfiten bar jag på Malmöfestivalen. Tröjan är gammal men även den är från Stories.
 
Mmm, sommarväder när det är som bäst 😅 T-shirt från Stockhlm Studio och jeans från Carlings.
 
Fick den här Adooreklänningen i bröllopspresent av Dan och bar den dels när vi var i Köpenhamn men också på Desirées otroliga 35-års fest. Festen får ni se mer om i ett annat inlägg.
 
På tal om Adoore klickade jag hem den här skönheten från deras sommarrea. Har suktat efter den ett tag och nu var den på 40% rea. Perfekt!
 
Och så började vi jobba igen. Här är en fredagsoutfit och väldigt mycket leksaker i bakgrunden. Wrapblusen är gammal från Zara och jeansen är från & Other Stories.
 
Fler kontorsoutfits! Kjol från Lindex och linne från Stories. Kan verkligen rekommendera den här kjolen. Köpte den förra hösten och har använt den otroligt mycket.
 
Avslutar med den här klänningen som jag hade på barnkalas i helgen. Den är cirka tre år gammal och kommer från Bubbleroom. Nu måste jag verkligen putsa vår spegel ser jag.

Vecka 35

 
Så blev det sista veckan i augusti.
 
Jag tänkte att jag skulle göra en ett inlägg med mina hösttankar i veckan. Älskar den här årstiden och älskar september! Jag vet att alla säger det. Men det finns så mycket potential under sensommaren/hösten.
 
I helgen blev vi äntligen klara med Frans rum och jag är så nöjd. Kommer visa minsta lilla vrå i ett eget inlägg. Älskar att hänga där nu! Sitter på puffen och tittar på medan Frans pillar med sitt bilgarage eller sitter i bollhavet. Vi letar fortfarande efter en större lägenhet, men nu känns det i alla fall som att vi kan stanna här ett tag till.
 
Annars har jag mycket på jobbet just nu, så ska verkligen försöka att vila upp mig på helgerna.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!
 

En helg i Karlskrona

Första helgen i augusti hade vi bokat ett Airbnb i Karlskrona tillsammans med Athena, Peter och deras son Alve. Vi körde upp så vi var framme cirka 15.30 på fredagen.
 
Vi hade bokat ett gulligt litet hus som låg väldigt centralt.
 
Det var Skärgårdsfestival i Karlskrona och när vi piffat till oss för kvällen traskade vi ner för att undersöka den. Vi åt mat och tittade ut glasserior.
 
Sen vinkade jag och Athena hej då till Peter, Dan och barnen. Vi skulle nämligen se både Daniela Rathana, Benjamin Ingrosso och Hov1 på festivalen. Två mycket taggade personer!
 
Först ut – Daniela Rathana!
 
Och sedan världens bästa Benjamin.
 
Oj oj oj så bra han var.
 
Hov1 slutade spela klockan 01 och därefter traskade vi hem genom en ljummen sommarnatt.
 
Nu är det lördag! Vi började förmiddagen med att undersöka husets trädgård.
 
Sedan tog vi en sväng ner till stan.
 
Det var fint väder så vi tänkte passa på att bada.
 
Mina favoriter! Det var mycket skönt i vattnet. Tyvärr har Frans blivit en liten badkruka precis som sin far.
 
Efteråt somnade Frasse och Alve i sina vagnar och vi passade på att äta lunch. Jag och Dan delade på en gigantisk räkmacka.
 
Och Athena och Peter åt pizza och grekisk sallad.
 
Vi satt länge och njöt på uteserveringen. Efter cirka 1,5 timme vaknade Frans och då fick han lite fika.
 
Efter lite häng på stan gick vi hem för att varva ner och sedan göra oss i ordning för kvällen. Dags att dra ner till festivalen igen!
 
Hannah Ferm spelade på torget och det fick vi såklart inte missa. Frans var helt tagen av denna konsert, klappade händerna och dansade <3
 
Till middag åt vi pasta på restaurang Montmatre.
 
Morgonen efter körde vi hem igen och Frans fick sitt livs första Happy Meal. Klart slut på en superfin Karlskronahelg!

IKEA, roadtrip och Helsingborg

Vi ska kika på min fjärde semestervecka. Vädret var sådär och vi var ute på lekplats med både överdagsbyxor och gummistövlar.
 
En eftermiddag var vi på IKEA, åt lunch och handlade saker till Frans rum. Tror vi varit på IKEA kanske tre gånger under semestern. Vi mötte upp Sarah, Niclas och Sixten. Orkar inte så söta Frasse och Sigge är tillsammans.
 
Hej! Ville köpa den här spegeln men fick inte för Dan :(
 
På onsdagen hade jag en roadtrip inplanerad. Frans och Dan skulle egentligen följa med, men båda var förkylda så de fick snällt stanna hemma.
 
Jag började med att köra till min kollega Emmas stuga i Yngsjö. Hon bjöd på hembakad rabarberpaj
 
Vi satt på trädäcket och fikade.
 
Sedan bestämde vi oss för att gå och bada. Det var kanske 14 grader i vattnet? Mycket kallt om jag får säga mitt.
 
Finaste Emma! Så glad för henne.
 
Efter mitt besök hos Emma körde jag vidare till min mormor i Kristianstad, men det hamnade inte på bild. Väl hemma igen hängde jag med min favoritperson på lekplats.
 
Det blev torsdag. Jag klädde upp mig i en klänning jag knep på Adoores rea.
 
Sen tog jag tåget till Helsingborg!
 
För att dricka drink och äta middag med Regina. Världens bästa!
 
Vi började med en drink på Clarion Hotell Sea U och deras rooftopbar. Mycket trevligt!
 
Sedan gick vi vidare till Fria Bad.
 
För att äta musslor såklart!
 
Så så taggad och hungrig.
 
Vi delade en flaska rosé och en chokladdessert och pratade om semestern.
 
Sedan gick vi vidare till Hamnpaviljongen innan det var dags för mig att ta tåget till Malmö igen.
 
Älskar våra utekvällar. Vi är inte tysta en sekund.
 
På fredagen var jag ändå rätt pigg eftersom jag kommit i säng i tid. Så viktigt för mig med sömn nu när jag är 30+. I alla fall, klockan 13 körde vi till Karlskrona för att spendera helgen där. Men det berättar jag mer om en annan gång.

Vecka 34

 
Ny vecka och nu rullar verkligen vardagen igång. Det är mycket på jobbet, jag har börjat springa min måndagsrunda och gör matlådor för veckan. Men ni hör ju. Jag förstår varför folk säger att det i slutet av sommaren är det "riktiga" nyåret.
 
Den här veckan har jag inte alls mycket inplanerat på fritiden, utan det är fokus på att komma tillbaka till rutiner. Rätt skönt kan jag tycka. Frasse är så pepp på förskolan och det känns så bra. Pedagogerna är världens gulligaste och det känns tryggt att lämna honom där.
 
Till helgen ska vi på barnkalas och sen ska vi förhoppningsvis också till Bakken. Hoppas att sommarvädret fortsätter hålla i sig.
 
Trevlig måndag!
 

Thomas Stenström, kardemummabulle och ommöblering

Hej och välkommen till en helg under min semester. Sista helgen i juli för att vara exakt. Jag, Dan och Frans startade lördagen med att gå till en lekplats vid Slottsparken. Den är perfekt för mindre barn! Lätt för Frans att klättra upp i rutschkanan själv osv.
 
När det var dags för Frans att sova gick vi en runda i Slottsstaden. Jag gick inom St Jakobs och köpte en kardemummabulle.
 
Perfekt färdkost!
 
Vi gick förbi en italiensk affär som jag var tvungen att kika i. Mmmm, pastaaaa.
 
Efter en timmes promenix gick vi hem och jag började göra mig i ordning för kvällen. Sminkade mig länge, länge.
 
Jag skulle på Thomas Stenströms konsert i Helsingborg!
 
Hade på mig en av Stenströms merchtröjor och knät en scarfs i håret.
 
När jag och Sös kom fram till Helsingborg ösregnade det. KUL kände vi.
 
Men sen kom solen, hurra!
 
Taggad på att se Stenström för 5e gången hehe.
 
Otroligt bra konsert! Och vi var hemma alldeles för sent.
 
Nu är det söndag och jag och Dan körde en sväng till IKEA. Vi började med lunch och kanelbullar som sig bör.
 
Sedan handlade vi hur mycket som helst. Vi håller nämligen på att möblera om här hemma.
 
I riktig Sofieanda så skulle vi börja med ommöbleringen direkt på söndagskvällen såklart. Mmm, kaoset innan det blir fint.
 
Frans tyckte det var riktigt kul.
 
Sovrummet före:
Okej, så det vi gjort är att möblera om i sovrummet och försökt göra Frans rum mer till hans eget. Men vi börjar med sovrummet. Tidigare hade vi sängen ståendes såhär i rummet.
 
Och Frans spjälsäng stod här.
 
Sovrummet efter:
Och nu ser det ut såhär! Vi flyttade sängen, köpte nya nattduksbord och nya lampor.
 
Frans spjälsäng har flyttats in till vårt "tredje rum" som nu helt och hållet ska bli hans rum och vi har ställt en byrå här istället. Ja, jag ska försöka hitta en bra lösning för alla sladdar.
 
Vi är så nöjda i alla fall! Rummet känns mycket större. Nu ska det bara in en matta, en tavla och Dan är väldigt sugen på att sätta upp en TV. Det kommer bli bra! Frans rum är inte helt klart än, så det kommer ni få se i ett eget inlägg.
 
Avslutar det här inlägget med en middag. Ugnsrostade rotfrukter jag hade hemma, slängde ihop till en sallad och åt med burrata.

Vecka 33

Så var 5 veckor semester slut och det är dags att sakta men säkert leta sig tillbaka till verkligheten. Det känns som första dagen i skolan idag efter ett långt sommarlov, jag förstår ingenting. Känner mig lite snurrig och vet inte i vilken ände jag ska börja. Men tänker också att det är ett gott tecken, att jag verkligen har slappnat av i sommar.
 
Förra veckan var jag själv med Frans eftersom Dan började jobba en vecka tidigare än mig. Det var verkligen så mysigt att vara själv med Frasse. Tror att vi behövde den kvalitetstiden, bara han och jag.
 
Jag har den senaste tiden haft ganska dåligt samvete och känt att jag är en egoistisk mamma. Att jag prioriterar mig själv för mycket. Har suttit sena kvällar ihopkrupen i soffan och oroat mig, frågat Dan om jag verkligen är gjord för att vara mamma. "Självklart" har han svarat, "Du är en fantastisk mamma".
 
Under semestern har jag letat mig tillbaka. Det är såklart viktigt att prioritera sig själv också. Och vi har kul, Frans och jag. Han somnar tryggt varje kväll i vår säng och vaknar glad varje morgon.
 
Aja, jag är i alla fall redo för lite vardagsrutiner. Men sommaren är inte slut än. Hoppas att denna vecka bjuder på lite bad och kvällspromenader längs med vattnet. Och så är det Malmöfestivalen dessutom!
 
Hoppas ni har en fin start på veckan.
 

Lite från vår tredje semestervecka

Ligger mycket back i bloggningen. Här kommer bilder från min tredje semestervecka, som var sista veckan i juli.
 
Vi passade mina föräldrars hus och hade bjudit hem Carro och Johan på middag där hemma. Gjorde mig fin i vita shorts från & Other Stories och gammal skjorta från MQ.
 
När vi var hemma hos Steve och Johanna bjöd de på supergoda Sloppy Joes. Vi bad om receptet och försökte efterlikna det. Blev så gott! Här hittar ni receptet.
 
Carro, Oscar och Johan.
 
Dagen efter tränade jag med jobbet på Brave. Var rolig men jobbig träning den här dagen.
 
Dessutom var det vår bröllopsdag! Den 27 juli firade vi 4 år som gifta. 
 
Efter träningen gick jag inom stan och köpte lite gottigheter med mig hem. Vi dukade upp ost, oliver och sombreros på balkongen. Dan plockade fram en flaska champagne.
 
Frans ville helst inte vara med och fira som ni ser.
 
Sedan gick vi till kvällens restaurang: Aster!
 
Aster ligger i Västra Hamnen och jag har velat gå dit så länge. Äntligen var det dags.
 
Vi beställde fisk med smörslungad potatis och kronärtskocka. Så, så gott.
 
Hej från mig!
 
Frasse satt lugnt och tittade på Babblarna, men vi visste att han närsom helst skulle tröttna. Så när vi ätit upp bestämde vi oss för att äta efterrätt på glasserian Augusta istället.
 
Dan hade på sig en brun pikétröja han fick av mig i bröllopspresent <3 Här satt vi och njöt av vädret och glassen, och sedan traskade vi hem igen. Vilken fin bröllopsdag!
 
På fredagen var det riktigt sommarväder och jag ville bada.
 
Havet låg så stilla.
 
19 grader i vattnet! Otroligt skönt.
 
På eftermiddagen gjorde vi oss i ordning för att åka hem till Athena och Peter. Vi plockade fram barnstolen vi skulle ta med oss och Frans var superredo att åka.
 
Hemma hos Athena och Peter bjöds det på fika.
 
Och Jenny och lilla Hilda var också där <3
 
Efter fika och lekplatshäng åkte vi hem och chillade i soffan lite. Älskar den här bilden för den säger så mycket. Här sitter vi alla på varandra och varvar ner. Kärlek i en hög.
 
Finns ingen som kan chilla som Frans tänker jag ibland.
 
När det var dags för nattning bestämde vi oss för att natta i vagnen, så att jag kunde ta ett kvällsdopp samtidigt. Man får passa på när det är fint väder! Sen blev det helg, men det tar vi i ett annat inlägg.

En tisdag i Köpenhamn

Nu ska ni få följa med på en heldag i Köpenhamn. Mina bröder frågade mig och Dan lite spontant om vi ville ta tåget över till Köpenhamn och varför inte! Jag älskar spontana äventyr och älskar Köpenhamn, så detta kunde ju inte bli annat än kul. Jag tog på mig en ny klänning från Adoore som jag fått av Dan i bröllopspresent.
 
Vi var ett gäng som skulle över och för att det skulle funka med olika tider etc sa vi att vi skulle sammanstråla i Köpenhamn efter lunch. 
 
En tågresa senare var vi i Danmark. Vi köpte mackor och satte oss i Ørstedsparken medan Frans sov.
 
Så fint där!
 
Sedan gick vi till Strøget igen, satte oss på Nytorv, drack svindyr öl och väntade in mina bröder.
 
Nästa destination var Glyptoteket.
 
Var så otroligt fint där.
 
Försökte hindra min son från att ta alla guldfiskar.
 
Kikade på mumier.
 
Traskade runt bland konst.
 
Efter någon timme, när Frans sprungit upp och ner i alla trappor, kände jag och Dan att vi nog fick vara klara här. Dags att gå ut och hitta på något medan de andra stannade.
 
Vi gick en sväng på stan och satte oss sedan på en bar. När jag beställde såg jag att de hade en rooftopbar. "Kan man åka upp där?" frågade jag bartendern. "Självklart!" svarade hon.
 
Nej men så trevligt!!
 
Frans åt kex och tittade på Babblarna, jag och Dan drack bubbel och njöt av utsikten. Perfekt.
 
Sen ringde resten av gänget och sa att de var klara. Dags att mötas upp.
 
Här har vi hela ligan, förutom Annie som tar bilden. Från vänster: Carl, Dan & Frans, Christoffer, Alice, jag, Alices syster Frida och hennes kille Jonas.
 
Vi tog bussen ut till Reffen för att äta streetfood.
 
Jag köpte världens dyraste crepes med nutella och banan till Frans som han absolut inte ville äta.
 
Fint väder var det i alla fall.
 
Så åt vi middag, drack öl och klockan 19 kände jag och Dan att det var dags att bege oss hem så att Frans kunde somna i vettig tid.
 
Kramade mina bröder hej då för den här gången. Vilken fin dag i Köpenhamn!

Vecka 32

 
Då har vi kommit fram till min sista semestervecka. Fyra veckor har verkligen sprungit förbi och det känns som att jag gjort allt och inget samtidigt.
 
Detta är vad jag har inplanerat den här veckan:
  • Idag är Dans sista semesterdag. Han börjar jobba imorgon och jag och Frans är lediga själva resten av veckan. Det ska bli mysigt ändå, göra saker bara han och jag är sugna på. Blir som en ministart av vardagen.

  • Imorgonkväll ska min syster passa Frans och jag och Dan ska se Oppenheimer på bio. Vi har inte gått på bio tillsammans sedan jag var höggravid, så är riktigt pepp!

  • I veckan kommer min kusin och hennes kids och hälsar på.

  • På torsdag ska jag träna med mitt jobb.

  • På lördag ska Desirée ha 35 års-fest och jag är SÅ taggad. Har bokat tid för att fixa naglarna på förmiddagen och på kvällen ska Dans bror och hans familj passa Frasse. Har valt ut outfit redan och tror att det till och med är dags att damma av ett par klackar. Men ni hör ju.

  • Söndagens planer: Ta det jäkligt lugnt.

Önskar mig fint väder den här sista semesterveckan. Stort tack i förväg.

Hoppas ni får en fin måndag!

En dag på Österlen

Förrförra lördagen åkte jag, Dan, Frans, mina föräldrar, mina två bröder och Alice en runda på Österlen. Carl och Alice hade kollat ut en ordentlig runda med mycket skoj. Vi började med en peppig familjebild innan vi körde.
 
Första destination: Österlen Chokladfabrik.
 
Där drack vi kaffe, fikade och åt macka för de som var extra hungriga. Frasse sprang mest runt och härjade som vanligt.
 
När vi kände oss redo körde vi vidare mot En liten bit av medelhavet i Hammenhög.
 
Så vackert där!
 
Vi tog syskonbild bland buskarna <3
 
Och mamma och pappa köpte en dekoration till sin trädgård. Sen var det dags att köra vidare igen. Hörde jag någon säga loppis?
 
Alice hade kollat upp en stor loppis i Tommarp som heter Lundins Lada. Riktiga fynd kunde man göra!
 
Jag fyndade ett fat som jag får visa en annan dag och så passade jag på att fotografera utsikten.
 
Nu var vi sugna på lunch. Vi körde till Öl & Knäcke i Gladsax.
 
Ett mycket mysigt ställe som gjorde pizza på knäckebröd. Så rolig och knäpp idé? Det enda var att servitören sa att det var helt fullbokat: "Har ni bokat på nätet? Annars är det kört.". Så då gick vi in på deras hemsida, såg att det fanns lediga bord och bokade ett. "Nu har vi bokat på nätet" sa vi och fick då ett bord. Märkligt.
 
Aja, maten var god i alla fall och utanför fanns en miniloppis där jag hittade en barbiebil till Frans för 20 kr. Han älskar den än!
 
Mina bröder spelade boule i väntan på maten.
 
Frasse tyckte det var jättekul att hämta kloten efter de blivit utslängda. Här får jag markera var kloten stod från början eftersom Frans redan kastat bort dem :) :)
 
Efter lunchen körde vi till den Engelska Trädgården i Kivik.
 
En dam som jobbade där undrade om hon skulle ta en bild på oss. Ja tack!
 
En park att springa runt i – perfekt tänkte Frans.
 
Det fanns ett muminhus som Frans sprang in i det första han gjorde.
 
Det var så fint i trädgården. Rekommenderar varmt!
 
Nästa destination blev Haväng där det fanns en otroligt vacker strand. Vi var badsugna! Inte visste vi här att det endast var 10 grader varmt i vattnet.
 
Men vackert var det.
 
Man ångrar aldrig ett bad osv!
 
Frans doppade fötterna och annars kastade han mest stenar i vattnet.
 
När det var dags för middag körde vi till Grisen & Draken.
 
Där beställde vi öl, åt hamburgare och ritade.
 
Sen var vår Österlendag slut för den här gången. En otrolig dag!

RSS 2.0