TV-serier: Januari

Härom dagen pratade jag med Regina om de senaste TV-serierna jag har sett. "Du borde skriva ett månadsinlägg med alla TV-serier du följt och göra något produktivt med tiden du lägger ner på serier" sa Regina – sagt och gjort!
 
Här är alla TV-serier jag har följt i januari.
 
 
You
Netflix
En en psykologisk thriller från Netflix som handlar om Joe som bli besatt av en tjej vid namn Beck. Han stalkar henne och gör allt för att komma henne nära. Jag tycker att serien är rätt bra, man fastnar absolut. Men den är inte läskig såsom en thriller helst ska vara, den känns lite för kommersiell liksom.
 
Sex Education
Netflix
Den här gillade jag mycket! Serien utspelar sig i en mysig liten stad i England där man får följa tonårspojken Otis. Otis har problem med att onanera, samtidigt är hans mamma sexterapeut och vill gärna komma med råd. Istället tar Otis allt han fått lära sig hemma och agerar själv sexterapeut i skolan. Den är så fin! Jag trodde först att den utspelade sig på 1970-talet på grund av klädenar och stilen, men det är alltså nutid. En vettig jäkla serie om tonårskärlek och tonårsproblem. Bra dialog! OBS på att Mikael Persprandt är med och spelar snygg, svensk hantverkare haha.
 
 
Friends From College
Netflix
Friends from college har släppt en andra säsong och jag gillade denna bättre än den förra. Vi får följa ett fint, men också ganska destruktivt kompisgäng i New York som har hållit ihop sedan college. Kompisarna gör allt tillsammans, men i relationen finns också lögner och otrohetsaffärer. Säsong 2 tar vid där säsong 1 slutade ungefär. Jag tycker att den känns välgjord och såg klart säsong 2 på bara ett par dagar. Korta och lätta avsnitt dessutom.
 
True Detective
HBO
True Detective säsong 3 släpps varje måndag. Ett syskonpar, en pojke och en flicka, försvinner spårlöst år 1980 och kriminalpolis Hays utreder fallet. Vi får följa Hays i tre tidsepoker – 1980, 1990 och 2015 och vi får veta att fallet har påverkat honom enormt mycket. Om jag ska vara ärlig tror jag att detta kommer bli True Detectives bästa säsong! Den känns än så länge väl genomarbetad, väldigt spännande och har en bra röd tråd.
 
 
Renées Brygga
TV4/CMORE
Just nu är jag inne i en period där jag älskar tablå-TV! Renées brygga är en stor favorit. Programledaren Renée Nyberg träffar olika kändisar på hennes landställe i Stockholms skärgård. Det är så mysigt tycker jag. Går på onsdagar på TV4.
 
Sveriges Mästerkock
TV4/CMORE
En ny säsong av Sveriges Mästerkock är också igång! Sänds på onsdagar efter Renées brygga, haha. Tycker det är så fint att alla tävlande verkligen brinner för matlagning och jag vill helst att alla ska vinna.
 
Ensam Mamma Söker
TV3/Viafree
Ensam mamma söker är inget jag stenföljer varje vecka, men det är mysigt att ha på i bakgrunden när man håller på med annat. Jag har dessutom saknat ett dejtingprogram nu när Bachelor och Bonde söker fru har slutat. Också göttigt med ett program där snubbar rankas av kvinnor för en gångs skull och inte tvärtom.
 
Mandelmanns Gård
TV4/CMORE
Nästan alla jag känner tittar på Mandelmanns Gård och för ett par veckor sedan gav jag också det en chans och tyckte det var roligt. Gustav och Marie är ju jättehärliga och hur fin är inte deras gård på Österlen? Jag blir lite utmattad när de ska göra egen ost och andra avancerade recept, men annars gillar jag det. 
 
Wahlgrens Värld
Kanal 5/Dplay
Jag har sett alla säsonger av Wahlgrens Värld och nu är säsong 5 igång. Jag gillar det mycket och tycker om att Pernilla och Bianca är ganska gränslösa. Men jag är ett stort fan av Bianca Ingrosso, så att få följa henne i vardagen är bara extra kul haha.
 
Talang
TV4/CMORE
Varje fredag klockan 20.00 sitter jag och Dan bänkade framför Talang på TV4. Här får man ju verkligen se allt – bra sångare, hundar som utövar olika konster och dansare. Men också knäppa trolleritrick och hypnotisörer. Älskart!
 
Det var allt för januari. Och så undrar folk vad jag gör med all min tid? Pft.

Favoritchoklad bland stycksakerna

Jag har ju varit sjuk och när man är sjuk vill man äta choklad. Eller, jag vill det i alla fall. Så igår traskade jag ner till Netto för att handla lite styckchoklad. Plötsligt bestämde jag mig för provsmakning och insåg att det ändå är klassikerna som är bäst. Såhär tänker jag!
 
 
Gillar ej
 
- Mars: En blandning av choklad, kola och nougat, men jag tycker att den är så tråkig. Det finns liksom ingen stuns i den? Som vaniljglass utan tillbehör. Nä.
 
- Japp: Marabous svar på Mars. Äter hellre inget choklad alls än denna.
 
- Marabou Pigall: Choklad med fyllning av hasselnötstryffel. Känns som något man hittar i Aladdinasken och låter bli att ta. Jag gillar hasselnöt, men tycker inte att den riktigt lyfts fram här.
 
- Marabou Dubbel Nougat: Med ett lager ljus mandelnougat och ett lager mörk hasselnötsnougat. Jag inser att nougat helt enkelt inte är min favorit, tycker det är för platt på något sätt.
 
 
Tycker är helt OK
 
- Bounty: Chokladbars med kokos! Jag gillar kokos och speciellt tillsammans med choklad. Bounty är ingen superstor favorit för mig, men ändå okej.
 
- Marabou Co-Co: Marabous svar på Bounty, tycker faktiskt att den är snäppet vassare.
 
- Marabou Crisp! Peanut and toffee: Den här är ganska god! Nästan som Marabous svar på Snickers, fast ändå inte. Den är lite hårdare i konsistensen. En chokladbar med mjuk toffee, jordnötter och mjölkchoklad. Absolut ett alternativ om mina favoriter mot förmodan inte skulle finnas.
 
 
Och så mina tre absoluta favoriter som också känns som de stora klassikerna – Twix, Daim och Snickers. 
 
Såhär rankar jag dem:
 
Nr 3: Twix! Med knapriga kex, kola och chokladöverdrag är Twix för mig en stark trea. Den är liksom mild, luftig och enkel, men inte tråkig. Väljer Twix framför Kexchoklad alla dagar i veckan.
 
Nr 2: Snickers! Denna stora, maffiga favorit. Fullproppad med jordnötter, kola och nougat med ett överdrag av mjölkchoklad. Visste ni att den introducerades för godisvärlden 1930?! Sjukt. "Varfööööör blir inte denna din stora favorit då? Du som tjatar om nötter!" tänker ni. Jag tycker att den är för mäktig, den känns nästan för "matig". Den har härliga smaker, men inget choklad jag köper on the go. 
 
Nr 1: För vinnaren är Daim! Jag ÄLSKAR Daim. Mandelknäck övertäckt av choklad, mums. Den passar till allt – glass, tårtor, kakor m.m. Den är mild OCH har stuns, perfekt enligt mig. En stor favorit är även Daim med smak av lakrits, aaaalltså så god.
 
Men egentligen är alla tre stora favoriter. Vad tycker ni? Vilken är er favoritchoklad bland stycksakerna?

Mina senaste mobilbilder och lite från helgen

Vi skulle ju kika lite på hur min helg har varit, men jag slänger in mina senaste mobilbilder också!
 
Det är så svårt att klä sig nu i vinter. Vårt kontor är så kallt dessutom så det gäller att klä på sig ordentligt.
 
En dag förra veckan tog jag på mig min roströda kavaj, svart tröja och svarta jeans. Kavajen är från Mango och jag gillar den väldigt mycket, har matchande byxor till den också.
 
Jag har förresten beställt en ny kostym på Mangos rea, den här! Hoppas den sitter bra, vill vara business-snygg i vår.
 
Jag följer Babba Canales på instagram och när hon lade upp den här bilden på sin story kände jag bara EXAKT!! Vad är ens meningen med livet just nu? Haha, jag och min terapeut jobbar på att jag ska finna min inre ro och lycka och inte dras mot den kortvariga, materiella lyckan. Tror vi får jobba lite mer på det, eh.
 
I fredags träffade jag bästa Regina på en after work. Vi har alltid så härliga AW:s. Vi pratar intensivt om högt och lågt i två timmar, det känns som vi sitter och pratar en hel kväll men säger alltid hej då runt 19-tiden. Sen cyklade jag hem, åt middag och tittade på idol. Så härligt! Kvalitetstid med kompis och fredagsmys hemma, bästa konceptet!
 
I lördags blev jag bortrövad av Carro och Sarah. Vi skulle gå på spa på Mossbylund! Det var en sen födelsedagspresent och perfekt att göra nu i januari när vardagen annars är så tråkig. Vi badade och bastade. Favoriten var ändå utomhuspoolen med 38-gradigt vatten, en stor kontrast mot den 3-gradiga luften!
 
När klockan närmade sig 14.30 var det dags för afternoon tea. Vi fick vars ett glas bubbel.
 
Och så serverades det snittar, bakverk, scones, marmelader och chokladmousse. Mums!
 
När vi var klara på Mossbylund åkte vi hem till Sarah och Niclas. Då hade jag blivit så förkyld och hängig :( Men vi åt fondue och spelade lite spel, sen begav vi oss hem ganska tidigt. En väldigt mysig lördag!

Vecka 5

Hej och oj vilket sent vecko-inlägg det blev.
 
Jag är hemma och skriver från sjuksängen och snyter mig en gång var 5:e minut. Har fortfarande pyjamas på mig fast att klockan är över 11.
 
Imorgon hoppas jag att jag är kry så jag kan gå till kontoret igen. Annars ska jag försöka vila den här veckan, klura ut ett och annat vegetariskt recept och läsa bok.
 
På fredag ska jag till Regina på drinkkväll och det ska bli så roligt med en rejäl tjejkväll. Kul att åka till Helsingborg dessutom! Längesedan jag var där nu. På lördag ska vi träffa Sara, Linnéa och Rebbe med deras familjer i Lund och på söndag är det vilodag.
 
Det var ungefär det. Jag har lite bilder från helgen jag ska visa er i nästa inlägg, men jag kanske är lite frånvarande nu när jag är sjuk.
 
Vi hörs senare!
 
Från helgens goda Afternoon Tea.

En torsdagslista

Vad har du för bakgrundsbild på hemskärmen?
Den här! Det är sovrumsväggen i vår förra lägenhet. Tycker att tapeten där var så fin och gillar verkligen den här målningen av Champs Élysées som jag fått av mamma och pappa.
 
Du är tvingad att tatuera något i svanken, vad gör du?
Va?! Neeeeej. Vill inte tatuera mig och om jag skulle göra det hade jag verkligen inte gjort det i svanken, haha. Men tänker att jag hade skrivit någon fin mening i handskrivet typsnitt. Min kollega Sam hade fått skissa, han är grym.
 
En grej du skulle vilja lära dig?
Jag hade velat vara supergrym på att spela ett instrument eller kunna prata ytterligare ett språk. Det hade varit så coolt om jag kunde spela piano eller prata italienska liksom. Men är helt för lat för att lära mig..
 
En bild från ditt vardagsrum:
Här är en någorlunda ny bild på vårt vardagsrum. Lite småskitigt och stökigt, men så är det ofta.
 
Vilken är den godaste grönsaken?
Gillar grönkål och kan äta det till nästan allt.
 
En grej som stör dig i vardagen.
Att det blir så snabbt skitigt här hemma. Att man måste dammtorka allt. Att det ska vara så svårt att spara pengar.
 
En grej du borde ta tag i.
Uppdatera min Macbook pga har inte gjort det på 7 år.....
 
När kysste du någon senast?
Dan fick en kyss för 20 sekunder sedan.
 
Ett musiktips?
Operator (He doesn't call me) av Låpsley
 
En bild från mitt kök:
Här är en jättegammal bild från vårt kök, men det har inte förändrats särskilt mycket. Vi har lite fler bilder på kylen dock, haha. Jag har rensat och städat inne på badrummet och tänker att köket får bli mitt nästa mission. Jag vill ha ett mysigt kök som man vill hänga i.
 
Hur går man inte ner sig fullständigt i midvintern?
Man gör fina saker inomhus – tänder ljus, provlagar nya recept, bjuder hem kompisar på spelkvällar, lyssnar på musik, går och fikar. Unna dig små saker som snittblommor och efterrätt mitt i veckan. Bunkra upp med filmer eller TV-serier som du har velat se länge men inte hunnit med och riv av dem. Men viktigast: klä dig varmt och lager på lager. En stickad tröja utanpå skjorta, kofta utanpå blus och 3 lager strumpbyxor om du kör klänning. Om du tycker det är tråkigt så piffa med en rolig frisyr eller läppstift! Snart kommer våren, håll ut!

Hudvårdsprodukterna i mitt badrumsskåp

Jag är en riktig nybörjare när det kommer till hudvård. Förr körde jag bara rengöring och dagkräm, sedan har det utökat till nattkräm och skrubb och fuktserum. Och nu har jag börjat testa en och annan mask.
 
Men jag är fortfarande snål och testar helst budgetprodukter. ACO är en stor favorit!
 
Vi delar upp produkterna i kategorierna rengöring/skrubb/mask.
 
Och fukt!
 
ACOs Clean Gel tvättar jag alltid bort mitt smink med, tycker den är snäll mot huden och får bort sminket ordentligt. Jag använder bara parfymfria produkter då jag lätt annars får utslag. Ibland lyxar jag till det med en toner efter rengöringen, även den från ACO. Från ACO använder jag produkter från den blå hudvårdsserien (normal/blandad hudtyp).
 
Den här Blackhead Eliminating-skrubben från Neutrogena köpte jag för att försöka få bort mina pormaskar. Tycker det gick sådär faktiskt, men en skön skrubb att göra 1-2 gånger i veckan.
 
Vidare till The Ordinary!
 
Min vän Sarah skulle köpa "blodmasken" (Aha 30 % + BHA 2 % Peeling Solution) från The Ordinary en dag när vi var på Emporia och den var så prisvärd att jag också slog till. Har bara testat den en gång för jag är lite feg när det kommer till syror. Men tycker att den småstack och pirrade härligt i huden. Jag får testa den fler gånger innan jag kan ge den ett ordentligt betyg.
 
Serumet och ansiktsoljan Niacinamide 10 % + Zink 1 % från The Ordinary köpte jag vid ett annat tillfälle när jag frågade butikspersonalen om hur jag förminskar mina porer. Först tyckte jag att den inte hjälpte så mycket, men jag fortsatte använda den och nu är jag inne i någon "fjäll-fas" och fjällar ganska mycket över näsan. Skrubbade mig i ansiktet härom dagen och nu är min näsa så len och fin, och porerna är faktiskt avsevärt mycket mindre. På förpackningen står det att man kan använda serumet både morgon och kväll, men jag tycker den är något klistrig så jag använder den bara på kvällen innan jag ska sova.
 
Vidare till återfuktningen! Här är det ACO som regerar bland mina produkter, haha.
 
Fast först ut är fuktserumet från Kronans Apotek. Denna tar jag varje kväll efter The Ordinarys Niacinamide och innan nattkrämen. Tar den även vissa morgnar när jag känner mig torr. Jag tycker det är ett prisvärt fuktserum på 99 kronor och hyn får en extra spänst. Det finns såklart bättre fuktserum, men ett bra budgetalternativ!
 
Dessa är mina måsten! Använder de vaaaarje dag och kväll, året runt. Såhär ser min rutin vanligtvis ut: På morgonen tvättar jag ansiktet med endast vatten/duschar och sedan tar jag antingen fuktserum först men oftast tar jag dagkrämen direkt och sminkar mig sedan. På kvällen tvättar jag av sminket, tar The Ordinarys Niacinamide, fuktserum och sedan nattkräm. Ibland skrubbar jag huden direkt efter rengöringen på kvällen men då brukar jag hoppa över Niacinamiden, det blir lite för mycket för min hy annars eftersom jag inte är van vid att skrubba/syra/m.m så mycket.
 
Ibland lyxar jag till det med ögongel! Men om jag ska vara ärlig känner jag typ ingen skillnad? Tänker att nästa gång jag köper en ögonkräm ska jag göra lite mer research innan och kanske slå till på en lite dyrare.
 
Men den här! Den är en av mina favoriter.
 
ACOs Rescue Mist tar jag ibland direkt efter jag sminkat mig, men oftast tillhör den min klockan 15-piff! Ibland känner jag mig torr i ansiktet och lite hängig klockan 15, då tar jag med den här, en borste och hårspray in på badrummet på kontoret och piffar lite haha. Den är fräsch, piggar upp och luktar dessutom väldigt gott. En skön fuktboost helt enkelt. Har den alltid i väskan. OBS, den innehåller Vitamin C och bör därför inte användas samtidigt som Niacinamide-produkter.
 
Så dessa hudvårdsprodukter hittar vi i mitt badrumsskåp! Har ni några andra budgettips som jag inte får missa? Tipsa gärna!

Lite från helgen

Min fredagkväll började med att jag, Dan, Sarah och Niclas åkte hem till Carro och Johan på middag. Vi åt tacos och till efterrätt hade Carro köpt en citrontårta. Så fräsch och god! Annars umgicks vi, frågade tusen frågor om deras resa till Thailand och pratade om livet tills klockan blev tolv och det var dags att åka hem.
 
Lördagen började med att jag rensade lite hemma och gjorde i ordning badrummet bland annat. Jag köpte lite snittblommor för att göra hallen fräsch och fin.
 
Tycker det ger så mycket energi när man möts av det här i hallen när man kommer hem.
 
När klockan var runt 16 duschade jag och gjorde mig i ordning inför kvällen. Jag drack en alkoholfri ginger joe med en hint av päron. Den var ganska god och läskande.
 
Vips var jag och Dan klara och det var dags att packa ner bubblet och bege oss till kvällens middag. Hade på mig en tunika från Zara som jag köpte på Mallorca i höstas och matchade med svarta slacks från H&M.
 
Vi mötte upp Jenny och Jacob på Värnhem och sedan gick vi hem till Athena och Peter där vi skulle äta middag. Titta så fint de hade dukat upp i sitt vardagsrum!
 
Vi beställde grekisk mat från Akropolis. Det blev allt från smördegsrullar med fetaost och spenat, friterade ostbollar, vitlöksbröd och tzatziki till vindolmar, stekt aubergine i tomatsås och halloumisallad. Mums!
 
Till efterrätt bjöd Athena och Peter på vit chokladmousse med passionsfrukt som serverades i fina glas. SÅ god!
 
I söndags var jag trött och lite hängig pga magkatarr. Kanske inte så konstigt när man druckit mycket kaffe, rödvin och ätit en liter tzatziki, haha. Låg i sängen och läste Bränn alla mina brev och gosade med Nima. Ute var det rosa himmel. En mysig söndag!
 
Och det var min helg i ett par bilder.

Vecka 4

Hej på er och glad måndag!
 
Jag är så trött idag, mitt vanliga måndagshumör alltså. Min söndag var lite halvförstörd eftersom jag vaknade mitt i natten med magkatarr. Mår alltid jätteilla när det kommer så på natten, jag försökte få i mig en tablett och lite samarin men det tog ett tag innan det hjälpte. Så igår tog jag det väldigt lugnt, drack varken pepsi eller kaffe och låg mest i sängen och läste Bränn alla mina brev. Tråkigt, för hade tänkt fixa en del hemma men det får bli en annan dag.
 
Den här veckan då?
Idag ska jag till min terapeut och efter jobbet är det spinning. På torsdag är det bodypump och på fredag ska jag träffa Regina på en fika efter jobbet. På lördag rövas jag bort av Carro och Sarah, vi ska på spa på Mossbylund som jag har fått i födelsedagspresent. Det ska bli så mysigt! Tydligen ska vi äta/dricka afternoon tea och bara ha det riktigt härligt. På söndag ska vi nog se "Britt-Marie var här" på bio.
 
Tja, det var nog det. Idag ska jag äta lunch ute, sånt får man unna sig en grå måndag som denna.
 
Vi hörs lite senare!
 

Fredagstankar

  • Fredag, fredag, freeeedag! Jag hade en så dålig dag igår, så jag hoppas att den här blir bättre. Ni vet när allt bara blir dåligt. Det var saker som helt enkelt inte gick som jag ville. Men idag är det fredag och då är vi fredagsglada. Snart är det helg dessutom!

  • Tycker att min blogg har varit ganska tråkig den senaste tiden. Jag behöver lite mer inspiration till inlägg och jag behöver bli mer personlig. Jag ska jobba på det. Men tack för att ni besöker den varje dag! Är väldigt glad för det.

  • Jag känner att jag har fått en rejäl nytändning på livet. Jag tränar pass som jag tycker är roliga, har börjat laga mat igen, vill utvecklas inom det mesta. Vi får se hur länge jag är såhär taggad, haha. Jag brukar ju bli väldigt intensiv ett tag och sedan släpper det.

  • Jag gick på träningspasset bodypump igår tillsammans med Sarah och fyyy faaaan. Jag har så sjukt mycket träningsvärk idag. Mina ben är stela och hårda och jag går som ett kylskåp. Tveksamt om jag vill träna detta nästa vecka också. Sarah var så grym och peppade mig! Det är mycket roligare att träna tillsammans med en vän än ensam dessutom.

  • Nästa vecka har filmen "Britt-Marie var här" biopremiär och jag vill så gärna se den! Jag gillade verkligen "En man som heter Ove" och funderar på om jag kanske ska ge mig på några av Fredrik Backmans böcker. Har ni läst dem? Vad tyckte ni och vilken rekommenderar ni i så fall?

  • Idag ska jag, Dan, Sarah och Niclas hem till Carro och Johan. Vi ska äta tacos och fråga ut Carro och Johan om deras resa till Thailand. Perfekt början på helgen!

Hur är det med er idag? Har ni några planer i helgen?

Mina senaste mobilbilder

Dags för senaste bunten av mina mobilbilder! Det blev mycket bröllopsinspiration och tankar den här gången, men det är kanske inte så konstigt. Häng på!
 
Jag och Dan har skickat ut våra inbjudningskort och vi har redan börjat fått svar från våra nära och kära. Iiiih, det går så fort nu. Här ser ni förresten vårt färgtema: Vitt med inslag av svart och guld. Våra ledord är avskalat, stilrent och modernt. Bort med allt lull-lull och kör mer hands on, om ni förstår vad jag menar haha.
 
Hittade den här klänningen på Pinterest och tyckte den påminde lite om min brudklänning. Behöll bilden som inspiration.
 
Tänker att jag ska håret åt det här hållet, men vi får se. Min kusin som är frisör ska fixa mitt hår och vi ska göra en provuppsättning i maj. Ska bli så kul!
 
Jag har också provat mina skor för att kolla så att de fortfarande passar.. Haha.
 
Köpte dessa innan jag ens hade bestämt mig för vilken klänning jag ville ha. Tänker att det väl inte kan gå fel med skor? De färgmatchar med klänningen i alla fall.
 
Vi på ID gör Nästa Stopp-bladet som man kan hitta på Öresundståg och nu i januari var jag med på en liten intervju om varför man bör ta tåget istället för bilen. Så om ni åker ett Öresundståg får ni gärna ta ett blad och läsa!
 
Haha, hur ofta känner man inte såhär?
 
Har kollat på flugor till Dans marskalker. Var inte denna fin?
 
En bild från i tisdags när jag var på väg till kontoret. Hej, hej!
 
I tisdags fyllde min kollega Erik år. Han fick bestämma fika och önskade semlor. Jag har alltså ätit årets första semla! Okej, åt 2,5 styck pga de var små och jag var sugen. På bilden poserar min kollega Sam snyggt med semlorna :)
 
Och det var allt för den här gången!

Tre kvällar, tre måltider

Detta kan vara ett jättetråkigt blogginlägg, men kanske också lite småtrevligt. Jag tycker i alla fall att det är trevligt att se vad folk äter, dels för att själv få inspiration men också finns det ju inget som är så trevligt som mat. Såhär har helgens middagar sett ut!
 
Fredag
I fredags körde jag och Dan en riktigt mysig fredagsmiddag. Jag var så sugen på räkor och plock, så det fick det bli! Till räkorna hade vi kokt ägg, baguette, manchego och fransk bondost, aioli, räksallad och vindruvor. Det var så gott! Men dumt nog hade vi köpt frysta räkor och jag tycker att smaken försvinner så mycket när de är frysta, färska räkor är mycket godare. Vi åt detta och tittade på Talang som hade säsongpremiär i fredags på TV4. Riktigt fredagsmys!
 
Lördag
I lördags bestämde jag och Dan oss för att gå på bio och se Bohemian Rhapsody. Bion gick klockan 17.50, så vi ville helst äta något på stan innan. Men vaaaad skulle vi äta? Vi ville ha något snabbt och relativt prisvärt, dessutom ville vi ha utrymme över för godis och popcorn i magen haha. Så vi bestämde oss för att äta sallad på Holy Greens. Vi beställde båda två Falafelfröjd, som jag tycker är jättegod. Falafel, råris, citroncrème, körsbärstomater, sockerärtor och inlagd kål – mums!
 
Söndag
I söndags tyckte vi att det var dags att äta tacos. Vi hade inte ätit det på ett tag, så nu var det dags! Som ni vet äter jag inte blandfärs (kan äta nötfärs när det kommer till hamburgare, men gillar verkligen inte blandfärs), så jag brukar variera tillbehören till tacos. Ibland kör jag halloumi, ibland bönor och oftast blir det sojafärs. Den här gången tänkte jag göra tacos med stekt portabellosvamp och guacamole. Jag blev inspirerad av och utgick efter det här receptet som jag hittade via Elsa Billgrens blogg. Det blev mycket gott! Avokadon var också helt perfekt för övrigt, inte alltid man lyckas hitta det!
 
Klart slut från helgens godheter.

Vecka 3

God morgon och glad måndag!
 
Vilken lugn och mysig helg jag har haft. Jag och Dan såg Bohemian Rhapsody i lördags och jisses vad bra den var. Rami Malek som spelar Freddie Mercury var verkligen duktig och väldigt lik.
 
Annars har jag och Dan städat ut julen i helgen. Granen är avklädd och utburen och adventsljusstakarna har fått åka ner i förrådet. Det känns så rent och fint här igen nu, som att man har fått mer yta i lägenheten på något vis. Man tröttnar ju på julpyntet också efter ett tag.
 
I veckan har jag tre träningspass inbokade, jag får se om jag orkar gå på alla. På tisdag ska jag träffa min terapeut och på fredag ska vi äta tacos och fredagsmysa med Sarah, Niclas, Caroline och Johan. Carro och Johan har varit i Thailand i över två veckor, så vi måste såklart höra allt om resan!
På lördag ska jag, Dan, Jenny och Jacob hem till ett par vänner som vi träffade på Jennys och Jacobs bröllop. Vi ska ha spelkväll och beställa mat, mysigt.
 
Tja, det var ungefär det som stod på schemat för den här veckan. Förutom allt som har med jobbet att göra då :)
 
Nu börjar veckan! Jag ska bara dricka upp mitt kaffe först.
 

Just nu-listan

 
Hur länge sov du idag?
Alldeles för länge! Jag och Dan gick och lade oss 00.30 igår och sov till 10.30 idag. TIO timmar alltså, galet. Vi var nog väldigt trötta efter första veckan tillbaka på jobbet. Tycker så mycket om att gå upp vid 09-tiden på helger, det känns lagom liksom. Kanske imorgon! Haha.
 
 
Vad har du för planer idag?
Ikväll skulle vi egentligen gått på födelsedagsfest hos min vän Micke, men både jag och Dan är så trötta och slitna så vi behövde bara ta det lugnt idag. Vi bokade istället in bio klockan 17.50 för att se Bohemian Rapsody, äntligen! Har velat se den så länge. Nu på dagen ska vi nog träna och sen ska vi till stan och titta på vigselringar till Dan. En mysig lördag!
 
 
Vad gör dig glad?
Att tänka på bröllopet (känner mig som värsta bridezilla just nu...), när Dan märker att det blir lite för mycket och påminner mig om att ta det lugnt, att terapeuten jag hade mitt första möte med igår var så bra och professionell och bokade in 10 sessioner med mig direkt.
 
 
Vad tänker du mest på just nu?
Hemuppgifterna jag fick av terapeuten, att januari känns som världens längsta månad, att det är så grått ute och att jag är så glad över att vi går mot ljusare tider. Att jag måste vattna blommorna, haha.
 
 
Hur hoppas du att dagen avslutas?
Jag och Dan har inte riktigt bestämt oss för om vi ska äta middag före eller efter bion, men jag hoppas att vi efter bion promenerar hem genom stan och känner oss lite harmoniska. Det är något visst med lördagar där man får ta det lugnt men ändå vara ute bland folk. Jag älska strosandet och kan gå i stan och fönstershoppa i evigheter utan något syfte egentligen. Jag älskar att känna mig som en del av staden, den har inga krav eller måsten, man kan bara gå runt och drömma lite. Sen får vi se, jag hoppas vi äter något gott ikväll i alla fall! Är lite sugen på tacos med portabellosvamp.
 
 
Trevlig helg på er!

Två middagar, ett par filmklassiker och lite kläder

Två middagar
Jag har lagat två roliga och nya rätter den här veckan som jag har varit lite extra nöjd med.
 
I tisdags lagade jag svamprisotto med champinjoner samt chilimarinerad och ugnsbakad sötpotatis. Toppade med lite sallad. Vi åt något liknande på Jennys och Jakobs bröllop och mums vad gott det är! Den söta och starka potatisen passar så bra med den salta risotton.
 
Igår lagade vi en väldigt lätt pastarätt med tomatsås, oliver och persilja. Pasta Puttanesca, fast utan sardeller. Jag toppade med parmesan. Jenny tipsade mig om att utgå från det här receptet. Haha, älskar att Jenny har varit min stora matinspiration den här veckan :)
 
Ett par filmklassiker
Det finns en del filmklassiker som jag inte sett än såsom Gudfadern, Dansar med vargar, Pulp Fiction eller Rocky. Funderar på om jag borde ta ett par kvällar i månaden och beta av några. Jag kanske skulle se cirka 1-2 filmklassiker i månaden? Är de ens bra? Det känns liksom som att jag har missat något. Det är bara så tråkigt att de flesta inte har åldrats särskilt bra. Tänker att jag i så fall skulle börja med Rocky 1 (och förmodligen strunta i de andra sju Rockyfilmerna..).
 
Lite kläder
Två bilder från gårdagen då jag lyckades hitta något i garderoben som jag både kände mig fin och var varm i. En tröja från Zara, kostymbyxor från Lindex och en kofta jag köpte på Primark i London. Tog den här bilden cirka 08.30 och ändå hade solen inte riktigt gått upp. Men snaaart blir det ljusare tider.

Onsdagstankar

  • Hejhej onsdag! Onsdag är en rätt bra dag ändå känner jag, mitt i veckan sådär. Fast fredag är ändå min absoluta favoritdag. Tror ändå fredag, lördag och onsdag är mina topp tre bästa dagar. Ifall ni undrade alltså.

  • Äntligen är matlagninslusten tillbaka! Kanske är det för att det är januari och dags att ta tag i vardagsrutiner igen. Igår lagade vi svamprisotto samt chilimarinerad och ugnsbakad sötpotatis och ikväll blir det pasta puttanesca fast utan sardeller. Så gott! Dessutom blir det matlåda över till mig så jag slipper lägga pengar på dyra luncher.

  • På tal om att lägga pengar på saker, två saker jag önskar fanns i min garderob nu är den här kostymen och den här tunikan. Så irriterande att jag måste spara pengar till det dumma bröllopet, eh.

  • Ikväll ska jag på pilates. Ska bli skönt att få använda musklerna, tycker att pilates är en jobbig men också rolig träning. Det är så tungt att träna med sin egen kroppsvikt liksom, men tycker det är mycket roligare än styrketräning och jag behöver verkligen stärka min bål och rygg. Vill att min kropp ska vara stark, speciellt med tanke på att jag sitter ner vid ett skrivbord nästan 8 timmar om dagen.

  • Annars försöker jag ta det väldigt lugnt den här veckan. Tycker om att bädda ner mig i sängen och läsa, tittar på gamla romantiska komedier på CMore och hänger med Dan. Det ska bli 0 grader här på torsdag och jag är så trött på att frysa nu. Jag vet att vi har haft en väldigt mild vinter, men vill ha vår igen. Vill kunna gå i tunna och lätta blusar utan att behöva bölja på mig koftor och halsdukar. Det känns som att vinden blåser rakt genom mina revben och är så trött på det.

4 bilder från min Trettondagsafton

Hej och glad tisdag!
 
Mår ni bra?
Jag mår fint! Jag var lite trött igår och hade svårt att somna natten till måndagen, men det är väl så det är första arbetsdagen efter julledigheten.
 
Men i lördags var det istället Trettondagsafton och det firade vi med familjemiddag hemma hos mina föräldrar i Löddeköpinge. Hela 4 bilder tog jag denna kväll, vi kikar på dem!
 
Dan, Alice och mina småbröder Carl och Christoffer. En del av min fina familj! Den är någorlunda ihoplappad nu och det känns så skönt. Resten av såren får läka med tiden.
 
Mamma och pappa bjöd på finmiddag. Hasselbackspotatis och 3 (!) såser såsom ädelostsås, skysås och bearnaise.
 
Och oxfilé samt baconinlindad haricots vert. Jag har ätit lite för mycket kött den här julledigheten. Det ska bli skönt att komma igång med mer vegetarisk kost igen.
 
Efter middagen kom vännerna Gustav och Pontus över. Vi satt sedan och pratade tills klockan blev 01 på natten. Vilket fint avslut på vår julledighet!

Vecka 2

Goood morgon!
 
Och glad måndag! Hur är det med er idag? Är det också er första arbetsdag efter julledigheten?
 
För mig är det så. Jag tycker det ska bli skönt med lite rutiner igen och känner att jag ändå har maxat min ledighet. Så idag börjar jag med avstämningsmöten i diverse projekt och ikväll går jag på årets första spinningpass, woho. I januari gäller tre saker för mig – vila, ingen alkohol och kickstarta träningen. Jag fattar att det låter klyschigt såhär i början av året, men jag behöver lyssna på kroppen just nu och den behöver en lite vilo- och hälsoperiod.
 
På onsdag ska jag på pilates i vanlig ordning och på fredag ska jag på terapi hos en ny terapeut. Spännande att se hur det blir, hoppas bra.
 
Till helgen har vi inte särskilt mycket inplanerat. På lördagskvällen ska vi hem till Micke i Lund för att fira hans födelsedag. Men annars ska vi bara ta det lugnt, städa och fixa lite här hemma.
 
Just nu är jag dessutom inne i en bröllopsbubbla. Det är typ allt jag kan tänka på, vad som är nästa steg och saker som behöver fixas. Det är så roligt, snart är det bara 6 månader kvar! Jisses.
 
Men nu kör vi igång den här måndagen! Vad har ni för planer i veckan?
 

När 2018 blev 2019: En staycation i Malmö

Dags att kika på vår nyårsafton! Jag, Dan, Sarah och Niclas checkade in på MJ's hotell här i Malmö klockan 15.00. Vi hade bokat deras nyårspaket som innehöll 5-rätters middag och övernattning. Vi hade längtat och längtat och nu var det äntligen dags!
 
Rummet jag och Dan fick var rätt stort och väldigt fint. MJ's hotellrum har så fin inredning tycker jag.
 
Jag svidade om till nyårsklänningen som var denna från Mango. Jag hade sminkat mig och lockat håret hemma, så att vi skulle hinna ha lite förfest innan middagen också.
 
Vi knackade på hos Sarah och Niclas som hade pyntat så fint inne på sitt rum!
 
Niclas!
 
Vi korkade upp en flaska champagne.
 
Fina Sarah!
 
Sen gjorde vi ett nyårsquiz som jag hade förberett, åt lite snacks och piffade till det sista.
 
När klockan blev 18 gick vi ner till MJ's bar för en fördrink.
 
Fick ett ostron också, mums!
 
Baren fylldes av folk och när klockan blev 19 fick vi gå in i matsalen och påbörja middagen.
 
Niclas och Sarah <3
 
MJ's har en jättefin restaurang som är väldigt mysig att sitta i. Det känns som man sitter ute i en park, men såklart är man inomhus.
 
Mitt fina nyårsgäng!
 
Kvällens meny.
 
Den första rätten var sashimi på pilgrimsmussla med grapefrukt.
 
Rätt nummer 2 stekt kål, sallad och kalixrom.
 
Rätt nummer 3 var väldigt god. Den innehöll torsk, musslor och gräddsås.
 
Rätt nummer 4 var côte de bouef, tryffel och jordärtskockpuré.
 
Hej från oss!
 
Till efterrätt blev det glass med vit choklad, mandel och karamell.
 
När klockan närmade sig tolvslaget hämtade vi en flaska bubbel från vårt rum, lite glas och började traska ner mot kanalen.
 
Taggade på 2019!
 
Haha, skåååål!
 
Och så blev det 2019, vi hurrade och önskade varandra gott nytt år. När vi kom tillbaka till hotellet hade dansgolvet öppnat. Jag gick då och lämnade kameran på hotellrummet och sedan dansade vi tills klockan blev tre på natten. Den 1 januari började vi med hotellfrukost, hur lyxigt? Vilket fint slut på 2018! Ser fram emot allt 2019 har att erbjuda.

Mobilbilder från julledigheten

Vet ni vad jag gjort mycket den här julledigheten? Tittat på romantiska komedier från 90-talet. Tycker att de är så corny och gulliga. Men jag har såklart hunnit med en massa annat. Vi kikar på mina senaste mobilbilder!
 
På julafton var det snö här i Malmö. Det brukar inte snöa över jul, så det var extra mysigt.
 
På juldagen åt jag och min familj frukost tillsammans i mammas och pappas vardagsrum.
 
På annandag jul var vi hemma hos Jenny och Jakob och åt middag. Vi gosade också med deras katter Ludde och Casper. Kolla Ludde i sin låda!
 
I mellandagarna kom min kusin Therese och hennes familj på besök också. Vi fikade hemma hos oss och sedan gick vi en vända på stan. Jag blev så glad över att få hänga med Tesses dotter Moa, hon har blivit så stor! Jag såg henne senast när hon var 1 månad och nu är 6 månader gammal <3
 
Sedan plötsligt var det nyårsafton som bara sprang förbi och på nyårsdagen åt vi frukostbuffé. Bästa starten på det nya året!
 
Såg ut såhär igår innan jag sprang ut på massvis av ärenden. Först var jag hos naprapaten och sedan hos frisören. Har mått så dåligt nu efter jag varit hos naprapaten. Brukar gå dit var andra/tredje månad, men den här gången tror jag att jag hade någon förkylning i kroppen för har fått konstiga feberrysningar efter besöket. Dessutom tryckte hon ut mycket knutor i ländryggen, så jag har himla ont där idag.
 
I alla fall! Efter jag varit hos frisören igår mötte jag upp min familj och gick till restaurang Elysée för att äta fondue. Det var så mysigt och gott!
 
Idag har jag tagit det lugnt eftersom jag mår lite sisådär. Lade en syramask och fixade naglarna. Jag har aldrig lagt en syramask tidigare, så var lite försiktig när jag gjorde det. Ville inte lägga på för mycket. Men jag tyckte att produkten var bra, körde denna från The Ordinary.
 
Jag skickade en snapchat till mamma som blev orolig. Hahaha, mammaaaa <3
 
Och så har jag läst idag. Läser Bränn alla mina brev av Alex Schulman just nu, fick den i julklapp av Dan och den är så spännande och bra skriven.
 
Klart slut från mina senaste mobilbilder! Nästa inlägg kommer att handla om vår nyårsafton.

Slutet av vecka 1

Jag tog lite ledigt från bloggen i början av den här veckan, ville vara i nuet och maxa ledigheten. Efter nyårsafton har jag och Dan bara tagit det lugnt, tittat klart på ungefär 3 påbörjade serier. Vi har knappt lämnat soffan förutom när vi har hasat oss ner till affären för att köpa godis och läsk.
 
Men idag är det nya tag! Dan har börjat jobba idag och jag är ledig veckan ut, så jag tänkte göra lite ärenden. Har precis varit hos naprapaten och tryckt ut lite knutor, så skönt. Senare idag ska jag till frisören och klippa topparna. Ikväll ska jag, Dan och hela min familj äta fondue på restaurang Elysée. Det ska bli så mysigt! På lördag ska vi hem till mina föräldrar på middag, men annars har vi inga planer i helgen.
 
Får ni också ångest i början av året? Det är samma sak för mig varje år. Jag längtar och längtar efter jul och nyårsafton och poff, så är det över. Försöker greppa tiden men känner hur timmarna rinner genom mina fingrar. Det finns inget som ger mig så mycket ångest som när tiden bara springer iväg.
 
Men jag har ju samtidigt längtat efter 2019, det kommer bli ett bra år tror jag. Hoppas ni har haft en fin start på det nya året!
 
Ett par bilder från vår nyårsafton som var helt fantastisk. Jag har såklart dokumenterat med min kamera, så ni får se fler bilder i ett eget inlägg.

RSS 2.0