Bröllopsuppdatering: Provsminkning, smycken, frisyrångest och en grafisk profil

Dags för lite bröllopsuppdatering!
 
För ett par veckor sedan åkte jag och ett par av mina tärnor hem till min systers kompis Amy som är make up-artist och väldigt duktig på att sminka. Det var dags för en provsminkning och jag tog med mig den här bilden för inspiration. Jag vill ha det ganska naturligt men ändå med markerade ögon.
 
Och såhär blev det! Jag vill känna mig som mig själv, men att det ska kännas extra festligt. Tycker att detta blev bra. Vi satte på ett par extra lösfransar för att få det lite fylligt. Tycker också att hon gjorde mina ögonbryn väldigt fina. Ska bli spännande att se hur hela min utstyrsel blir ihop sen!
 
15 juni gifte sig Elin Wass och Oscar Hiljemark, jag följer Elin Wass på instagram och dog när jag såg den här bilden. SÅ himla fint. Men den drog också upp ett par tankar som jag har haft fram och tillbaka gällande min frisyr.
 
Jag har inte kunnat bestämma mig för hur jag ska ha håret riktigt. Jag tänkte först att jag skulle ha en halvt uppsatt frisyr eftersom min klänning är ganska bar, men det känns inte som mig. Jag har nästan aldrig håret halvt uppsatt annars och jag tycker oftast inte att det känns bekvämt. Så nu har jag pratat med min frisör (som också är min kusin) och vi ska göra en ny provuppsättning. Jag tänker att en småslarvig, låg knut mer är jag.
 
Jag tycker det är så svårt att inte förlora mig själv i alla trender. Jag försöker att hela tiden gå tillbaka till mig själv, vad tycker jag om och vad känner jag mig bekväm i? Men det är lätt att glömma bort sig själv i en tid där trenderna gärna tar över.
 
Vidare till örhängen! Jag hade också väldigt svårt att bestämma mig för vilka örhängen jag skulle ha. Jag visste att jag ville ha ett par från Lily and Rose och tänkte att det skulle vara snyggast med hängande örhängen.
 
Men så hittade jag dessa och det bara klickade det till. Jag använder nästan aldrig örhängen som hänger, så varför ska jag göra det på bröllopet? Igen, jag vill känna mig som mig själv. Dessa är perfekta! De är i guldfärgat stål har rosaskimrande stenar och en pärla i mitten. De kommer passa perfekt till klänningen som har ett nude-färgat undertyg.
 
Nu är vi nästan helt klara med våra trycksaker. Jag har gjort original till vigsel- och festprogrammet och köpt papper till dem, men väntar med att skriva ut det ett par veckor till. Jag gillar verkligen att vår save the date, bröllopsinbjudan, vigselprogram och festprogram följer varandra i formen. Det blir som att jag har tagit fram en grafisk profil till bröllopet och de genomgående färgerna är vitt, svart och guld.
 
Nu är det bara en månad kvar!

Midsommarafton 2019

På midsommarafton gick jag och Dan upp tidigt, gjorde oss i ordning och tog sedan bussen till Bjärred för att fira hemma hos Carro och Johan. På midsommarafton i år hade de ägt sitt hus i exakt ett år och jisses vad de har renoverat! Mycket fint har det blivit. Vi anlände klockan 13 och fick en välkomstdrink i handen.
 
Dan och Niclas var så somriga.
 
Vi började med lunch i solen, alla hade tagit med sig något att äta. Jag hade gjort tunnbrödsrullar med Pärsons vegoskivor. Mums!
 
Efter lunchen var det dags att binda kransar. Alltså jag älskar att ha en egengjord krans, jag tycker om resultatet, men jag tycker att det är. så. tråkigt. att binda krans. Jag är inte en pysslig person helt enkelt. Men jag är också för stolt för att köpa en färdig eller bara skita i det.
 
Sarah och Carro var så midsommarfina och peppade!
 
När kransarna var klara bjöds det på kaffe och jordgubbstårta med rabarberkompott.
 
Carro och Lina.
 
Sarahs krans blev va va voom!
 
Lars och Sös struntade i krans och körde bara ett par blommor i håret. Mycket smart om man inte gillar att pyssla.
 
Efter en stund var det dags för lite lekar! Varje person skulle förbereda en lek som man skulle hålla i. Lars lek var att kasta ringar runt en flamingo. Jag suger då på detta, haha.
 
Jag är bra på annat, som att posera med ett glas bubbel framför kameran.
 
Nästa lek var att spotta gelégrodor! 
 
Viktigt att hålla i kransen när man spottar.
 
Det lag som spottade längst vann, vårt lag kom tvåa.
 
Jag, Sarah H, Lina, Carro och Sös. Dessa tjejer! Så himla fina. Mycket glad över att ha dem i mitt liv.
 
Obligatorisk midsommarhoppbild.
 
Vidare till fler lekar! Johan tyckte att vi skulle spika ner spik i en bräda och det lag som var snabbast vann. Jag var faktiskt grym på detta, om jag får säga det själv.
 
I Dans lek fick man lukta på olika kryddor och annat och gissa vad det var. Han var så gullig och hade förberett detta så noga. I burkarna kunde man hitta allt från tandkräm och snickers till vitlök och redbull.
 
Carro och Niclas.
 
Sarah och jag!
 
Dags för att pausa lekarna och bara hänga i solen och umgås lite. Alltså idyllen i Carros och Johans trädgård!! Dessutom fantastiskt väder.
 
Och när klockan började närma sig 19 var det dags att förbereda maten.
 
Voila! Midsommarmat! Så himla gott. Det serverades vegetarisk paj, räkcheesecake, köttbullar, ägg, sill, sallad, nypotatis och mycket mer.
 
Sedan satt vi ute, sjöng snapsvisor och åt mycket.
 
Och kvällen avslutades med jordgubbar och glass, ett par lekar till samt ett dansparty i vardagsrummet tills klockan blev strax över 01 och vi skulle ta sista bussen hem.
 
Vilken fantastisk midsommar! Nu ser vi fram emot resten av sommaren och alla dess äventyr.

Midsommarklänning, frisyr och krans 2019

Nu är det dags att titta på hur jag såg ut på midsommarafton! Jag hade en rätt pms-ig dag på midsommar och kände mig ful. Visst hatar man när det är så? När jag tittar på bilderna nu förstår jag ingenting, jag är skitsnygg ju?
 
I alla fall! Jag bar den här favoriten från Cubus och älskar den. Tycker att den är i perfekt längd till mig och jag gillar att ärmarna inte är hellånga.
 
Den är i alla fall lila med massor av blommor och en låg polokrage. 
 
Tror att vi kommer att hänga mycket i sommar! Någon får helt enkelt bjuda mig på sommarfest så jag kan ha den igen.
 
Låt oss titta på min frisyr. Bilderna är tagna efter att jag har haft midsommarkrans på mig ett par timmar, så flätorna är lite risiga.
 
Jag gjorde i alla fall två fiskbensflätor, drog dem till motsatt sida och satte upp med klämmor. Alltså vänster fläta drog jag till höger och satte upp med klämmor och sedan likadant på den högra flätan.
 
Kände mig extra midsomrig i detta, men sedan täckte jag det hela med en krans haha.
 
Vidare till kransen! Jag köpte faktiskt en del av de blommorna vi ska använda som bordsdekorationer på vårt bröllop och gjorde krans på, men lade till blåklint. Blåklint är obligatoriskt på midsommar tycker jag.
 
Kransen blev så tjock och fin och höll hela kvällen. Här är jag och min älsklingsperson!
 
Har hängt kransen i vår steghylla i vardagsrummet nu, tyckte det var synd att kasta den.
 
Mer från själva midsommarafton får ni se i nästa inlägg, men jag hängde med dessa underbara personer i alla fall och då kan man definitivt inte ha tråkigt.

Vecka 26

Hej!
 
Hoppas ni har haft en fin midsommarhelg. Min var fantastisk, tycker att midsommar är en av de bästa högtiderna vi har.
 
Idag är det tre veckor tills min semester börjar, hur snabbt har det inte gått? Det var november nyss liksom.
 
Den här veckan har jag inte jättemycket inplanerat om dagarna efter jobbet. Jag ska springa ett par ärenden, plantera mina sticklingar, fixa med en del grejer inför bröllopet och skriva blogginlägg. På torsdag har vi sommarfest på jobbet och det ska bli kul! 
 
På lördag ska jag träffa Sara W, Neja och Rebbe och ha lite välbehövd tjejkväll. Mysigt!
 
På torsdag är det exakt en månad tills jag och Dan gifter oss, galet. Vi började planera nästan 2 år innan och nu är det snart dags.
 
Veckans inlägg kommer bland annat att innehålla bilder från midsommar, lite om min midsommarklänning och så ska jag få ihop ett inlägg om statusen kring bröllopet. Och mycket annat såklart också!
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan.
 

Midsommar de fyra senaste åren

Hej kompisar och glad midsommarafton!
 
Hoppas ni har fått sova länge och att vädret bjuder på strålande sol. Medan jag stryker min klänning och försöker göra margaretaflätor i håret kikar vi på hur mina midsommaraftnar har sett ut sedan 2015.
 
2015
År 2015 firade vi midsommarafton hemma hos Sara och Ivan i deras hus i Kågeröd.
 
De hade bjudit in till storfest, satt upp ett gigantiskt tält i deras trädgård och bjudit in alla dom kände nästan.
 
Neja var gravid med Edvin och Sara med Valter <3
 
Och jag var glad i en väldigt olycklig period i mitt liv. Men inte visste jag då att allt skulle lösa sig under en resa till USA ett par veckor senare. Jag var 25 år under den här perioden och tycker personligen att jag blivit lyckligare och mindre vilsen ju äldre jag har blivit. Tycker att livet bara blir bättre och bättre.
 
 
2016
År 2016 var vi ett gäng som firade midsommarafton i Malmö! Vi möttes upp i Slottsparken för att picknicka och spela kubb.
 
Det var 30 grader varmt och strålande väder. Kommer ihåg att jag höll på att svettas ihjäl i min midsommarklänning.
 
På eftermiddagen åkte vi hem till Sarah och Niclas, åt middag på deras uteplats och sjöng snapsvisor.

Hängde här tills klockan blev nästan tre och åkte sedan buss hem i morgonljuset.
 
 
2017
2017 var vi hemma hos Sarah och Niclas i Bunkeflo och valde att picknicka på en gröning istället. Vädret var inte alls lika fint som året innan.
 
Men vi var glada ändå.
 
Senare på eftermiddagen tillkom ett par gäster och vi åt god middag samt spelade spel på Sarahs och Niclas uteplats.
 
Och vi var glada fast att det småregnade ute.
 
 
2018
Förra året var det galet varmt hela sommaren förutom just på Midsommarafton. Då vaknade vi upp till sånt här väder.
 
Men runt lunch började det klarna upp och jag och Dan mötte upp vårt midsommargäng hemma hos Sarah och Niclas i Bunkeflostrand. Vi gjorde som vi alltid gör och satte oss på en gröning i närheten för knyta kransar och leka lekar.
 
Sarah och Johan!
 
Kolla vilket gulligt midsommargäng! Jag hade en rosablommig klänning på mig och var rätt nöjd med min midsommarkrans.
 
Sedan åt vi tills vi dog och umgicks hela natten.
 
I år blir det dock annorlunda! Det är första året vi ska fira hemma hos Carro och Johan i deras hus och det ska bli supermysigt. Hoppas vi kan hänga i trädgården mycket. Annars är planerna att äta mycket sill, leka lekar och dricka cava.
 
Har ni något särskilt inplanerat?

Mina senaste mobilbilder

Hej och glad torsdag! Vi smäller av dagen före midsommarafton med att titta på mina senaste mobilbilder.
 
Nu skruvar vi tillbaka tiden ända till Nationaldagen! Då var vi nämligen hemma hos Lars och Lina och blev bjudna på middag i form av sallad och chark.
 
De hade pyntat så fint med små flaggor i maten, hur gulligt?
 
Drack tillsammans med vitt vin såklart, viktigt att fira Nationaldagen ordentligt.
 
Lite senare drog de fram den här, bara för min skull. När jag var ung drack jag jämt, jämt Pisang Ambon när jag var på fest. Kan med andra ord inte dricka det idag, haha.
 
Gullig fästman på Lars och Linas gröna balkong!
 
Ett par dagar senare satt jag och Dan och kämpaaaade med vår bröllopskonfetti. Nu är vi klara! 74 påsar gjorda, pjuh.
 
En solig söndag var det såhär fint i Slottsparken. Älskar att promenera här och drömma om Central Park.
 
En åskig kväll i Västra Hamnen, precis innan regnat kom.
 
Utsikten från min lunchpromenad över Studentbron.
 
Förra fredagen blev det 25 grader varmt och jag tog på mig en sval klänning från Weekday. Var dessutom nyklippt och fin.
 
Hade på mig örhängen som jag fick på möhippan av alla mina vänner <3
 
Efter jobbet i fredags mötte jag upp Sarah, Niclas och Dan för att äta på Pinchos. Jag beställde sötpotatispommes, västerbottenpaj, pimientos de padrón och en vegetarisk burgare. Mycket gott. Och fint sällskap såklart!
 
I söndags var jag och ett par av mina tärnor hemma hos make up-proffset Amy för att göra en provsminkning inför bröllopet. Amy har en supergullig katt som heter Gosan. Hej Goooosan!
 
Tisdag och onsdag var det fotograferingsdagar för mig som sagt. Såhär mycket kan en packa med sig till en fotografering. Detta är dessutom bara hälften, eh. Det var till en av våra kunders kataloger som de förnyar varje år. Riktigt roligt uppdrag!
 
Hörni, det ser ut att bli sol imorgon! Vågar vi tro på det? Hoppas! Vad har ni för planer på midsommarafton? Vi ska försöka vara ute så mycket det bara går.
 
Och det var mina senaste mobilbilder för den här gången. Glad torsdag!

När vi besökte Jennys och Jacobs hus i Skivarp

Hej jag är tillbaka och lever! Jag har ju varit spårlöst försvunnen nu i två dagar eftersom jag har haft fotosessioner med jobbet. Då är man ganska trött och urlakad när man kommer hem på kvällarna, jag är i alla fall.
 
Nu är det ju onsdag, men vi ska ändå titta på hur min och Dans lördagkväll var. Vi åkte hem till Jenny och Jacob i Skivarp. De köpte ett hus där för ett par månader sedan och nu var det dags att hälsa på!
 
Jennys och Jacobs hus är helt fantastiskt tycker jag. De håller på att inreda för fullt men ska också fixa lite med huset så de känner sig försiktigt fram. Här är deras vardagsrum på nedanvåningen!
 
Det ösregnade tyvärr i lördags så vi besökte aldrig trädgården utan jag tog dessa bilderna genom fönstret. Jenny och Jacob har en gigantisk tomt med trädäck, växthus och små oaser med rabatter. De har till och med en flaggstång! Vuxenpoäng deluxe!
 
Hej från sovrummet!
 
Till middag bjöds det på tapas i form av pizza, ost, oliver, bruschetta och diverse annat.
 
Pizza med kronärtskocka kan väl ändå vara något av det bästa?
 
Sen drack vi vin och pratade framtidsdrömmar, bröllop och annat kul. Vi spelade bordsfotboll och klappade katterna såklart. När klockan började närma sig tolv var det dags att bege sig hem igen. Vilken fin lördag i Jennys och Jacobs fina hus!

Vecka 25

Vad ser du fram emot den här veckan?
Midsommarafton och ledighet! Jag har en mycket jobbig och hetsig vecka, både privat och på jobbet. Så det ska bli riktigt skönt att tillbringa lite tid med kompisar, äta midsommarmat och känna sig fin.
 
Vad kommer att ta upp det mesta av din tid?
Jag har två heldagar med fotografering den här veckan som jag har lagt ner mycket tid och energi på. Det är ett riktigt roligt uppdrag! Jag måste bara lära mig att pausa bröllopsfixet och allt annat här hemma när det blir mycket på jobbet.
 
Favoritplagget den här veckan?
Min midsommarklänning! Är jättenöjd med den. Vill helst matcha med en fin frisyr med flätor. Vi får se vad jag får ihop!
 
Har du något särskilt inplanerat för bloggen?
Jag ska försöka hinna lägga upp lite bilder från helgen, ett inlägg med mina tidigare midsommaraftnar och så ska jag knåpa ihop lite bröllopstankar.
 
Något annat du vill dela med dig av?
Snart är det semester, håll ut alla tappra! Och njut av sommaren.
 

Min möhippa, del 2: Flotten, kvällsfest och cheesecakes

Nu kommer del 2 av min möhippa! Del 1 hittar ni här. Efter att vi spelat Archey Tag gjorde vi oss i ordning och hoppade på en stadsbuss. Vaaart ska vi nu då? Jo! Vi skulle till kanalen och åka Flotten!
 
Detta var helt fantastiskt. Himlen sprack upp, det blev soligt och vi skulle åka i nästan 2 timmar på Flotten på kanalen.  
 
Dan, Niclas och Johan kom helt plötsligt och levererade pizza och lite mer dricka. Jag började storgråta, i vanlig ordning. Vet att jag kommer att gifta mig med världens bästa person, är så glad över att han är min <3
 
Nu åker vi! Wohooo! Kolla så många favoritpersoner vid samma bord. TACK för att ni är mina vänner!
 
Cilla och Regina!
 
Dags att leka en lek! Min brudtärna och toastmaster Sarah H styrde upp.
 
Quizet "Porr eller nagellack?". Kan meddela att "Size matters" och "Meet balls" är nagellack. Hur sjukt?
 
Den som vann quizet fick pris, den som fick minst poäng fick pris och så SJÄLVKLART fick jag också pris. Nagellack bland annat!
 
Passa på att måla naglarna och dricka vin när man åker flotte, vad annars?
 
Så full och glad här, haha. Hade precis storgråtit igen över att dagen var så otrolig. Är så känslig nu för tiden.
 
Världens finaste <3
 
Min favoritstad!
 
Amanda serverade mer vin.
 
Så började vi sakta men säkert komma tillbaka till på- och avstigningsplatsen.
 
Då gick vi bort till Stadshuset och hoppade på 132:an mot Bjärred. Jag och min kusin och brudtärna Therese!
 
Vi anlände hemma hos Carro och Johan där mina brudtärnor Carro och Sarah hade dukat upp långbord.
 
Med alla mina favoritgrejer. Jag hade så svårt att förstå att de gjort allt detta för mig? Jag gick mest runt och bara "oh, nejlikor! Det är ju min favoritblomma!". Och det visste dem såklart, det var därför de hade köpt dem.
 
Och ballonger i mitt och Dans färgtema till bröllopet!
 
Älskar ballonger, och det visste dem såklart också redan. Haha.
 
Det sattes upp Prosecco Pong i trädgården.
 
Och middagen dukades fram.
 
Jag bytte om och gjorde mig i ordning för kvällsfest.
 
Hej! Hade en ny klänning från MQ på mig.
 
Bästa Regina som har dokumenterat hela min dag!
 
Dags att äta! Det serverades helt fantastisk plockmat. Wow!! Åt mycket och länge.
 
Sedan lekte vi lite lekar. Här skulle vi få upp godisringar på ett grillspett som var mycket svårt. Min vän och brudtärna Neja hade också förberett ett "Med andra ord" fast med ord som bara hade med mig och bröllop att göra. Det var så himla roligt! Folk fick berätta om Thomas Stenström, Reklambyrå och Sandra Beijer. Haha.
 
Till efterrätt hade min brudtärna Sara W gjort cheesecakes och dekorerade dessa som ett proffs. Hon är helt grym! Om ni blir förvirrade angående brudtärnorna så har jag alltså 6 stycken: Sarah H, Carro, Neja, Sara W, Therese och min syster. Ett fantastiskt gäng! <3 
 
Eftersom jag älskar daim hade Sara gjort en daimcheesecake. Hur fint?? De var helt fantastiskt goda.
 
Sedan dansade vi och gjorde drinkar och runt 01-tiden tog vi några av oss bussen till Malmö igen för att gå ut och dansa. Jag var hemma klockan 04 på morgonen. Dagen efter låg jag på soffan HELA dagen, haha. Jag var helt slut. Vilken fantastisk dag! Det är svårt att ta in att jag fick uppleva detta och att mina vänner gjorde detta för mig. Jag älskar dem så innerligt hela högen och gör vad som helst för dem. Det är en ynnest att få ha varenda en i mitt liv, och jag hoppas att alla vet att jag känner så. De alla har en stor plats i mitt hjärta <3 TACK för att ni finns och tack för att ni vill uppleva en av de största dagarna någonsin med mig. Snart är det bröllop, bara 42 dagar kvar.
 
(Började för övrigt gråta igen när jag skrev detta, haha)

Ett torsdagshej

Hej! Hur är det med er? Med mig är det bra. Det har varit 20 grader varmt idag och jag har varit sommarpepp.
 
Jag såg ut såhär idag och försökte klä mig som en dyr konsthandlare som snart är på väg till sitt sommarhus på franska rivieran. Lyckades jag?? Haha. Byxorna kommer från MQ och skjortan gammal från Lindex. Höll dock på att svettas ihjäl. Hur klär man sig på sommaren? Jag har glömt bort efter 9 månader med vinter.
 
Ikväll har jag sprungit 5 km, ätit sushi och suttit med diverse bröllopsplanering. Nu ska jag titta på det första avsnittet på säsong 6 av Younger. Ni hittar det på CMore. Kul förresten att ni är några stycken som vill läsa mer om bröllopsplaneringen. Jag ska göra ett inlägg!
 
Vi hörs mer imorgon. Hoppas ni får en fin kväll.

Min möhippa, del 1: kidnappning, restaurangfrukost & archey tag

Vet ni! Nu är det dags att titta närmre på vad som egentligen hände på min möhippa. Lördagen den 1 juni hämtade Sarah och Niclas upp mig och Dan för att åka på stughelg tillsammans – eller, det trodde jag i alla fall. Detta var helt logiskt för mig eftersom vi brukar åka till Sarahs stuga tillsammans. Carro och Sarah hade dessutom LJUGIT SATAN under flera månader. Pratat om vad vi ska äta till frukost, "bokat restaurang" till lördagskvällen och tittat ut lite aktiviteter under helgen. Sarah hade till och med ljugit och sagt att hon skulle jobba på Stockholmskontoret bara ett par dagar innan stughelgen, vilket hon tydligen inte alls hade gjort? Blir ändå lite fundersam över att de har så lätt för att ljuga....
 
I vilket fall som helst! Här har i alla fall ALLA mina kompisar samlats ett par gator bort från vår lägenhet och väntar på att vi ska anlända.
 
Jag och Dan packade ut oss i Sarahs och Niclas bil klockan 08.30, hoppade i bilen och började köra. Sen plötsligt sprang alla mina vänner fram och skrek SURPRISE.
 
Blev såhär överraskad.
 
Grät och skakade som ett asplöv. Skrek också "Näääeee" ett antal gånger. Var helt säker på att det skulle vara en annan dag.
 
Så traskade vi hem till mig, jag bad om ursäkt för att sängen inte var bäddad och så fick jag bubbel i handen. Jag packade om min väska med lite andra grejer och bytte om.
 
Neja och jag!
 
Sen tog vi bussen till Malmö Central och traskade över till Savoy där vi skulle äta frukost. Så himla mysigt! Vi fick ett eget rum och allt.
 
Alla mina favoritpersoner!
 
Jag fick presenter! Hur fint? Ett par örhängen jag tittat på till bröllopet och manikyr samt pedikyr. YES! Behöver verkligen fixa naglarna till bröllopet. Sedan skulle jag ta en runda, berätta vad alla heter, hur vi känner varandra och ett minne vi har tillsammans. Detta skulle göras på 15 sekunder och jag klarade alla, haha. Började gråta även här när jag berättade vissa historier? Håll i er, det kommer bli en bölig dag och kväll.
 
När vi ätit klart var det dags för dagens första aktivitet – Archery Tag!
 
Vi skulle alltså skjuta pil med skumgummi på varandra. Kvinnan som höll i det berättade reglerna, jag skrattade hysteriskt och tänkte herregud.
 
Men såg generellt cool ut med min pilbåge.
 
Heja!! Nu kör vi!
 
Vi skulle alltså skjuta på varandra med pil och om man blev träffad åkte man ut. Vårt lag förlorade ganska många gånger.
 
Hämtar pilar!
 
Amanda, Sarah H och Carro.
 
Tesse var grym!
 
Jag var också ganska duktig och lyckades skjuta ner några kompisar, haha. Detta var riktigt roligt och jag hade otroligt mycket träningsvärk ett par dagar efter. Tipsar alla som tycker det är kul med fysisk aktivitet att testa detta!
 
Några fina vänner valde att titta på istället och var hejarklack. Måste varit riktigt kul att titta på också!
 
Slut på del 1 av min möhippa! Jag visar hur resten var i nästa inlägg. Alla bilder är förresten tagna av bästa Regina som var så snäll och dokumenterade min dag. Hon tog dessutom över min instagramstory under dagen och lade upp jättefina stories. Väldigt lyxigt!

Vecka 24

Hej kompisar!
 
Hoppas ni har det bra.
Gud vad dagarna springer förbi, snart är det midsommar och allt!
 
Jag har fått bilderna från min möhippa nu så i veckan kommer det lite inlägg därifrån. Wiho! Så fina vänner jag har som styrde upp en sådan fantastisk dag till mig.
 
Annars då? Jag har fullt upp på jobbet och har massa roliga projekt som ska gå i hamn innan semestern. Jag var hos naprapaten nu i veckan och hon gav mig beröm för jag har stretchat bra och mina muskler var inte lika stela. Skönt! Imorgon ska jag minsann klippa mig också, det är sista gången innan bröllopet. Nästa gång ska jag bara toppa luggen och lägga in en nyansering.
 
På fredag ska jag träffa Sarah H och på söndag ska ett par av mina tärnor och jag göra en provsminkning. Det är mycket som händer nu!
 
Vill ni att jag ska berätta mer om bröllopet och våra tankar, eller är det tråkigt? Just nu blir det lite sporadiska uppdateringar här och där. Hojta gärna i kommentarsfältet!
 
Vi hörs mer imorgon!
 

Sommarlista 2019

Det är juni, den första sommarmånaden och därför dags för årets sommarlista!
 
 
Vad gjorde du förra sommaren?
Förra sommaren var varm, varm, vaaaarm. Jag och Dan gjorde ganska mycket. Vi åkte till Rom och åt pasta och glass, besökte Colosseum och massa annat. Sedan hälsade vi på min släkt i Sölvesborg och Åhus och jag badade i havet hur mycket som helst. Ett par fantastiska månader! Det kändes som en revansch-sommar liksom.
 
Hur mådde du?
Jag mådde bra, vi var lediga i fyra veckor och det kändes som att vi kunde ta tillvara på tiden i och med att vädret var så fantastiskt.
 
 
Reste du någonstans?
Både till Rom och tog en heldag i Köpenhamn. Rom var en fantastisk stad! Jag åker gärna dit igen.
 
 
Planer för denna sommaren?
Den här sommaren är det fokus på att jag och Dan ska gifta oss och dessutom ska vi gå på tre andra bröllop. Vilken kärlekssommar det kommer bli! Vi hoppas också att vi ska hinna och ha råd med en liten weekend.
 
 
Bästa sommarstället?
Sölvesborg och Åhus <3 Och Malmö såklart!
 
Här badar du helst?
Helst i pool, men förra året badade jag jättemycket på Scaniaplatsen (i havet) i Västra Hamnen! Det var så varmt i vattnet. Vi får se om jag badar där i år också.
 
 
Bästa sommarmaten?
Fräscha sallader och goda närodlade råvaror såsom sparris, nypotatis och jordgubbar etc.
 
 
Hur länge ska du vara ledig? 
Tre veckor! En vecka innan bröllopet, samma vecka som bröllopet och veckan efter. Vecka 29, 30 och 31 med andra ord.
 
Vad ser du mest fram emot?
Jag längtar just nu ihjäl mig efter bröllopsveckan. Jag försöker att leva i nuet, men tycker det ska bli så kul! Längtar också efter 22-gradig värme och midsommarafton.
 
 
Vad kommer du att köpa inför sommaren?
En massa grejer till bröllopet (såsom slöja... haha), men annars ska jag nog inte handla något särskilt. Känner att min garderob är ganska uppgraderad sedan förra året.
 
 
Favorit i sommargarderoben?
Tycker att den klänningen jag ska ha på Cilla och Alexanders bröllop är väldigt fin. Den är halvlång, gammelrosa och i ett väldigt skönt material. Tror jag kommer använda den mycket sen i sommar.
 
Bästa sommardoften?
När grannarna grillar!
 
 
Vad längtar du efter just nu?
Midsommarafton och därefter semesterveckor.
 
Hur kommer du att minnas sommaren 2019?
Som sommaren då jag och Dan samt många fina kompisar gifte sig. Det var möhippor, svensexor och bröllopsfester. Alla var glada och kära och peppen tog aldrig slut.
 
 
Andra sommarlistor:
Sommarlistan 2018
Sommarlistan 2017

Saker jag får dåligt samvete av att jag inte gör

  • Vattnar blommorna och planterar mina sticklingar. Jag är inne i en "jag orkar inte"-fas och ser hur mina orkidéer börjar sloka. Jag ska ta tag i det idag.

  • Städar. Det är så stökigt och skitigt här hemma. Ska försöka ta tag i detta idag med... haha.

  • Sparar pengar. Jag har varit så dålig på att spara den här månaden. Jag har ätit för mycket lunch ute och köpt aningen för mycket kläder.

  • Bloggar tillräckligt mycket, heh.

  • Väljer ut psalmer till vigseln och sätter ihop vigselprogrammet. 49 dagar kvar idag! Gah.

  • Om vi ändå är inne på bröllopsspåret så behöver vi göra mer konfetti också. Vi gör egen konfetti som gästerna ska slänga på mig och Dan efter vigseln. Jag tror att vi är uppe i 20 påsar och ska göra minst 50 påsar till...

  • Ringer alla mina kompisar, säger att jag älskar dem och att de är bäst. Känner att jag står i skuld till dem efter en så fantastisk möhippa. Varför är jag sån? Tycker att jag inte förtjänar all den kärlek. Jag ger hellre än får rent generellt.

Lill-lördagshäng med shopping, tapas och 26 graders värme

Hej! Jag är ledig igen. Men nu är det nog den sista röda dagen på ett tag. Nästa gång är vid midsommarafton, och det är i och för sig bara två veckor dit. Sommaren kom ju bara pang bom! Jag älskar det. Det ser ändå ut som att det kommer regna med lite mellanrum, och det är bra. Kan vi varva regn med härlig sommarvärme? Den får gärna hålla sig runt 25 grader, det är väl inte för mycket begärt?
 
I alla fall! Igår träffade jag Regina för lite lill-lördagshäng. Vi gick en sväng på stan, inhandlade diverse saker och stannade sedan till på Viblioteket för en AW. Äntligen kan man sitta ute!
 
Här har vi henne, min fina vän! Vi beställde sangria, oliver och potatas bravas. Vi skulle hem och äta sen, så vi ville bara ha lite att tugga på. Vi pratade om livet, sommaren, min möhippa och kärlek. Så glad över att ha denna fina person i mitt liv.
 
Sangria alltså, kan det vara sommarens bästa dryck?
 
På jobbet har vi haft en så duktig praktikant som hade sin sista dag igår. Han köpte fina gula rosor som tack för att han har fått hänga med oss i 6 veckor. Så fint!! Eftersom det är röda dagar nu, världens värme och att ingen kommer att vara på kontoret så undrade min chef om det inte var bäst att någon tog hem blommorna istället. Så de följde med mig hem <3 
 
Klockan åtta anlände jag hemma till färdiglagad middag. Lyxigt. Det blev stekt lax, blomkål i ugn och hemlagad sås. Mums!
 
Nu ska jag snart ut och springa en runda och sedan ska vi hem till Lars och Lina. Glad Nationaldag! Hur ska ni fira?

Torsdag till måndag

Vi kikar på vad jag har gjort från torsdag till måndag. Jag har inte bilderna från min möhippa än, så dessa visar jag i ett separat inlägg.
 
I torsdags var det röd dag och jag var ledig. Jag och Dan städade lägenheten, jag gick och tränade och sedan gjorde jag mig i ordning för att träffa Desirée, Johanna och Jaana. Jag hade på mig en blus från Gina Tricot.
 
Vi skulle äta på Di Penco men de hade stängt, sen gick vi till 400 grader och de var fullbokade. Vad tusan, tänkte vi. Var kan vi hitta lite goda, italienska pizzor i den här staden? Jo, på restaurang Cirkus på More Hotel!
 
Muuuums, så gott. Jag beställde en vit pizza med päron, ädelost, honung och karamelliserad lök. Sedan gick vi vidare till Möllan och tog en öl innan det var dags att ta bussen hem igen. Fin kväll!
 
På fredagen satt jag mest hemma och fixade med vårt bröllopsprogram. Ja tydligen behöver man två datorer för det, haha.
 
Här har vi framsidan! Designen på vårt program följer designen på bröllopsinbjudan och vår Save the date. Mycket fix har det varit, men snart är det klart!
 
Efter ett kort stopp på kontoret cyklade jag till Paddys för att gå på AW.
 
Och träffade Regina och Ida! Vilka fina personer. Här var jag så jäääkla nojig över min möhippa. När är den? NÄR ÄR DEN?! Inte visste jag att den skulle vara dagen efter, heh.
 
Vi beställde in charktallrik och drack lite bubbel. Så mysigt!
 
Sedan gick vi till shotluckan eftersom jag och Regina inte hade varit där tidigare. Regina beställde en djungelvrål, jag tog en crème brûlée och Ida en milkshake. De var så goda, hit måste man gå igen! Sen bestämde Regina att vi skulle gå hem "för hon skulle hinna med sitt tåg", egentligen var det jag som skulle hem då jag skulle upp tidigt dagen efter. Så jag köpte falafel till middag och cyklade hem till Dan. Vilken bra ledig dag!
 
I söndags låg jag i horisontellt läge hela dagen, så den behöver vi inte titta på. Tror aldrig jag har varit så uttömd på energi tidigare (och fylld av kärlek samtidigt). Men på måndagen fyllde mina småbröder år och det skulle såklart firas. Lillebror Carl bor ju i Stockholm, så han fick en swish i present. Men lillebror Christoffer jobbar bara ett stenkast från mig och därför bjöd jag honom på lunch på Malmö Live!
 
Jag tycker att Kitchen and Table på Malmö Live är en trevlig lunchrestaurang och dessutom har den världens finaste utsikt.
 
Kolla vilken gullig lillebror jag har!
 
Christoffer beställde kyckling med rostad blomkål och jag åt morotsrisotto. Mycket gott. Efter jobbet cyklade jag hem och däckade i soffan.
 
Och så har de senaste dagarna sett ut för mig. Imorgon är det onsdag och sedan är jag ledig igen!

Vecka 23

Jag är helt död idag.
 
I lördags trodde jag att jag skulle på stughelg i Varberg, men ack så lurad jag blev. Jag och Dan satte oss i Sarahs och Niclas bil, började köra och helt plötsligt hoppade alla – alltså ALLA – mina tjejkompisar fram. WOHOOOO skrek dem "NÄÄE NÄÄÄÄE" skrek jag. Sjukt oklart varför jag skrek nej, men jag var så säker på att det inte skulle vara i lördags och alla hade lurat mig sååå mycket.
 
I vilket fall som helst var det bästa dagen i mitt liv. Jag grät, skrattade och grät igen. Vilken enorm kärleksbomb. Jag önskar att alla fick uppleva en sådan boozt. Mina vänner, de är verkligen bäst.
 
Idag har jag varit hes hela dagen, jag glömde mina glasögon hemma och hade allmänt svårt att koncentrera mig på jobbet. Men vilken fantastisk helg! Som tur är har jag nästan inget inplanerat i veckan, så jag hinner vila ut ordentligt. Imorgon ska jag träffa Regina på en fika och annars har jag inte en enda grej inplanerad i veckan. Jag ska bara springa, titta på TV-serier och hänga i solen. Det är ju sommar helt plötsligt!
 
På torsdag är det röd dag igen och då är jag ledig. Så kul det med!
 
Vi hörs imorgon igen, så ska jag skriva mer om helgen.
Hoppas ni har haft en fin måndag!
 

RSS 2.0