Tokyo: Igelkottar, frihetsgudinnan och en jätterobot

Det blev fredag vår första vecka i Tokyo och jag och Dan gick upp tidigt för att ta vara på dagen. Vi bestämde oss för att besöka ett igelkottscafé i Harajuku och kanske hinna shoppa lite.
 
Vi gick igenom allén vid Meiji-templet för att komma till Harajuku.
 
Det var 20 grader varmt och det firade jag med tunna strumpbyxor och klänning.
 
Väl i Harajuku lokaliserade vi Hedgehog Café Harry och tog en liten hiss upp till fjärde våningen.
 
Där betalade vi ett inträde som gav oss 30 minuter med två igelkottar och vars en gratis dricka. Jag tyckte att det här djurcaféet kändes okej. Personalen var väldigt noga med hur man skulle hålla och mata igelkottarna och man fick absolut inte använda blixt (såklart) när man skulle fotografera. Det kändes som de hade det ganska bra liksom <3
 
Jag och Dan och en speciell sorts igelkott som jag inte vet vad den hette. Den sov mest hela tiden också.
 
Mina favoriter var de vanliga, vita igelkottarna <3
 
Oh, kolla bara! <3
 
När vi hade gosat klart med igelkottarna och druckit upp vår islatte begav vi oss vidare. Gick förbi Takeshita Street.
 
Här är alltid sååå mycket folk.
 
Vi fastnade vid ett crêpesstånd.
 
Och köpte dessa godingar! Jag hade glass, grädde, banan och kolasås i min.
 
När vi kände oss klara med Harajuku traskade vi ner till Ginza och deras 12 våningars Uniqlo. Både jag och Dan handlade lite. Älskar att Japans byxor och skjortor sitter perfekt på mig och Dan. Annars brukar jag alltid få vika upp ärmarna i skjortor och Dan brukar få lägga upp sina byxor. "Vi är födda i fel land" sa Dan och ja tydligen.
 
Sedan gjorde vi oss i ordning för kvällen och traskade bort till tunnelbanan.
 
För att åka till Odaiba. Titta så himla fräscha Tokyos tunnelbanevagnar är!
 
Vi åt på en restaurang på högsta våningen i Aqua City.
 
Beställde in grillspett och ris.
 
När vi ätit upp hade Dan några saker i Odaiba som han ville att vi skulle titta på.
 
Såsom Rainbow Bridge, som vi förövrigt åkte över för att ta oss till Odaiba.
 
Och Tokyos frihetsgudinna! Har inte riktigt koll på historien kring denna, men tydligen fick japanerna denna också av Frankrike och den har stått i Tokyo sedan 2013.
 
Det viktigaste av allt var dock att vi skulle se den här jätteroboten. Det var nästan hela anledningen till att vi åkte till Odaiba. Dan ville se jätteroboten.
 
Fina, nördiga Dan. Så glad han blev <3
 
Slut på vår första fredag i Tokyo!

Tisdagsfirande med tapas och boule

Hörni vi kan ju inte bara titta på bilder från Tokyo, vi måste blanda med lite vardag såklart också. Så det gör vi nu! Igår efter jobbet gick jag till Pinchos på Kalendegatan för att träffa Dan, Carro, Johan, Sarah, Niclas, Lars och Lina. Johan hade fyllt år och det skulle såklart firas. Vi beställde in tisdagsbubbel och tapas. Jag äter en del kött just nu, försöker bara att lyssna på vad kroppen vill ha och ibland vill den ha kött. Men är noga med att fylla ut med mycket fisk och vegetariska rätter också.
 
Jag beställde i alla fall in dumplings, väterbottenpaj, fisktacos och grillad kyckling i bao bun. Mums! Väldigt blandat men också väldigt gott.
 
När vi ätit klart traskade vi vidare till Boulebaren på Drottningtorget för att spela boule. Dan hade nämligen vunnit ett presentkort där och igår var det dags att använda det. Kolla vilket gulligt gäng jag har!
 
Viktigt att mäta för att se vilket klot som ligger närmst.
 
Jag har inte direkt spelat boule tidigare men var tydligen grym? Kolla bara! Mina kompisar började kalla mig Sofie La Muerta Strandberg, pga lade alltid in dödsstöten ;)
 
Det är så mysigt på Boulebaren. Vi köpte öl i baren och spelade tills klockan blev 20.15. Sedan traskade vi hem genom stan. Vilken fin tisdag med både födelsedagsfirande och boule!

Tokyo: Asakusa, Hibiya Park och rullbandssushi

Vi tittar vidare på Tokyobilder! Jag tror att detta var en torsdag, men är osäker. Det var i alla fall en av våra första heldagar den första veckan. Jag och Dan köpte kaffe och tog tunnelbanan till Asakusa.
 
Där skulle vi vara lite kulturella och titta på tempel etc.
 
Man kunde hyra geishadräkter och traska runt i för en billig peng. Jag gjorde inte detta, men var så många turister som gick runt och såg ut som geishor. Fint!
 
Vi kollade också på lite olika stånd för att se om man kunde köpa med sig souvenirer.
 
Fanns en massa roligt men vi köpte inget.
 
Dan tycker det är jättespännande med alla gamla tempel, jag vill mest hålla mig i stan och äta rolig mat.
 
Men fint var det!
 
Efter en stund traskade vi vidare.
 
Och köpte glass! Dan köpte med smak av matcha och jag sesam.
 
Gick förbi ett ställe som sålde Dan-ramen. Haha, hmmmm.
 
När vi kände oss klara tog vi tunnelbanan vidare till The East Gardens of the Imperial Palace. Dan älskar allt som har med parker och natur att göra. Det var gratis inträde så jag tyckte det var okej, haha.
 
Mysigt att traska runt i och speciellt kul att kika i bambuskogen.
 
Sedan började vi bege oss mot Tokyo Tower som är Tokyos eget Eiffeltorn. Medan vi försökte hitta dit gick vi igenom Hibiya Park som var en liten men väldigt mysig park. Här hade hösten kommit fram lite ytterligare och det var mycket gula och röda blad.
 
Dan menar att av alla parker vi besökte i Tokyo kommer denna som en stadig 2:a. På förstaplats kommer Shinjuku Gyoen.
 
Till slut kom vi fram till Tokyo Tower, fotograferade och traskade sedan hemåt igen.
 
Jag köpte dagens onigiri med smak av kastanj och sötpotatis och åt i hotellsängen hemma. Och så gjorde vi oss i ordning inför kvällen.
 
Hej från oss!
 
Vi tog tunnelbanan till Ginza och mot kvällens restaurang.
 
Som hette Nemuro Hanamaru och hade rullbandssushi.
 
Vi tog en kölapp och inväntade vårt nummer.
 
Och så fick vi bord!
 
Vi satt mycket och länge och plockade sushin från rullbandet. Det var så himla gott. I slutet kollade de hur många tallrikar man hade och så fick man betala därefter. Mätta och glada åkte vi tillbaka till hotellet och så var den här dagen slut.

Vecka 48

God morgon!
 
Hoppas allt är bra med er.
Min julkänsla börjar sakta infinna sig när jag tittar ut och ser hur grannarna har hängt upp ljusslingor på sina balkonger. Vår ljusslinga gick sönder i våras så vi måste köpa ny, men tycker det är så himla fint och livar verkligen upp i vintermörkret.
 
Den här veckan är jag lite förvirrad och försöker ta mig an vardagen igen efter Tokyo. Men jag gillar vardagen. Livet består till 70 % av vardag och då måste man göra det finaste man kan med den.
 
Imorgon efter jobbet är vi ett gäng som ska vi spela boule och äta ute för att fira Johans födelsedag. På lördag är det äntligen Thanksgiving och jag springer runt i stan för att febrilt leta efter en fryst kalkon. Då kommer i alla fall fina personer hem till oss, äter middag och leker lekar. Så fint det ska bli!
 
Annars försöker jag ta det lugnt. Min mensapp säger att mina befintliga känslor kan förhöjas nu inom de närmsta dagarna i och med att östrogennivåerna sjunker, och det är väl det jag känner av. Allt är så förstärkt och förvirringen kring vissa val är total.
 
Hoppas ni får en fin måndag, unnar er en take away-kaffe och kanske en lunch ute. Så hörs vi senare!
 
I helgen var vi hemma hos Sarah och Niclas och åt raclette. Så himla mysigt! Kändes som när vi var i Tokyo och åt yakiniku.

Tokyo: Shinjuku Gyoen Park, Shibuya Sky och 2 mils promenad

Nu ska vi kolla på en av våra första dagar i Tokyo! Den här dagen gick vi över 2 mil.
 
Vi bodde som sagt i stadsdelen Shinjuku och började dagen med att traska ner till Shinjuku Gyoen Park. Parken har inträdde på cirka 50 kr/person vilket gör att de har råd att hålla den väldigt fin.
 
Dan älskar parker och WOW den här är svår att slå. Så himla fint. Dessutom var det 21 grader varmt och strålande sol.
 
Vi gick in i ett växthus där det var så himla fint och så himla varmt, haha.
 
Hej från oss!
 
När vi var klara i parken traskade vi vidare till Meiji Jingu Shrine.
 
Tittade på tempel och tog lite bilder.
 
Sedan traskade vi vidare till Shibuya.
 
Stannade och fotograferade överallt för tycker Tokyo är så fint.
 
Och så köpte vi lite snacks. Isté på flaska och onigiri med lax. Muuuums!
 
Sedan blev det dags för nästa sevärdhet – Shibuya Sky. STORT tips om ni åker till Tokyo. Det var ett observatorium som öppnade precis innan vi kom till Tokyo, perfekt ju! 
 
Så fint och fantastiskt häftigt. Jag är ganska höjdrädd och tyckte det var läskigt först, men när vi väl kom till toppen kändes det fantastiskt. Som en liten park högt upp i luften.
 
Efter Shibuya Sky åkte vi ner och gick över gatan till Starbucks för att titta på Shibuya Crossing som är ett gigantiskt övergångsställe. Satt där, drack islatte och tittade på allt folk som gick över gatan.
 
Sedan var det dags att ta tunnelbanan hem och traskade förbi Hachiko på vägen till stationen.
 
Det blev kväll och väl på hotellet gjorde vi oss i ordning för middag.
 
Vi traskade ner till Yoyogi som ligger nära Shinjuku och gick in i den här restaurangen. Ingen aning vad den hette, vi ville bara testa något lokalt.
 
Dan beställde ramen och jag åt dumplings med ris.
 
Efter maten gick vi tillbaka till Shinjuku.
 
Förbi Red Light District.
 
Och ner till Golden Gai som är små, små restauranger och barer i ett litet område. Barerna rymmer bara 5 pers styck och det är inte alltid turister är välkomna. Vi stannade inte på någon bar utan traskade mest runt i området.
 
Istället gick vi till en rooftop bar i närheten och drack Irish Coffee. Sedan gick vi hem och lade oss. Detta var den dagen vi promenerade allra mest på hela resan, vi var inte alls lika effektiva de andra dagarna. Det tog lite tid innan vi vande oss vid tanken att vi skulle vara där i 14 dagar och förstod hur mycket tid vi skulle ha att hinna med allt vi ville se. Vi är ju mer vana vid 4 dagars-resor.

Fotografens bilder från bröllopet: Tårta, dans och fest

Hörni! Nu ska vi riva av de sista bröllopsbilderna från vår fotograf. Sen stänger vi det här kapitlet tänker jag. Om ni har några frågor om bröllopet så bara kommentera! Så svarar jag såklart på det i ett inlägg sen. Alla inlägg ligger under kategorin Bröllopet.
 
I det förra inlägget kollade vi klart på bröllopsmiddagen, och när middagen var slut gick vi in i baren för att mingla lite.
 
Jenny och Jacob, gullfisar!
 
Pappa, Per och Steve.
 
Fina Alice och Carl!
 
Mitt fina squad! Johanna, Amanda, Des och Jaana.
 
Vi hade lagt lite lappar med frågor som man kunde fylla i och skriva en liten hälsning till oss brudparet. Vi fick många lappar vilket var så kul att läsa efteråt.
 
Så mycket mingel med så fina människor!
 
Min kusin Frida och min syster Sarah.
 
Det är på badrummet det bästa hänget är, det är sedan gammalt.
 
Helge.
 
Regina!
 
David och My.
 
Min kusin Sanne.
 
Jaana, Johanna, jag och Amanda.
 
Sedan kallades vi in i matsalen igen och det var dags att skära upp tårtan.
 
Vilken koncentration, haha. Tårtan var väldigt god. Vi beställde den via vår cateringfirma Flädie Mat och Vingård som också gjorde all mat till middagen.
 
Det här med att mata varandra, haha så himla konstig grej. Dan tog en jättestor bit tårta och tryckte in i munnen på mig.
 
Sedan gick vi in och satte oss i matsalen igen. Jag försökte mingla med alla våra nära och kära så mycket jag kunde.
 
Micke, Amanda och Regina.
 
Robin, Ivan och Neja.
 
Sarah och Niclas, fina fina toastmasters som snart var klara med sitt uppdrag.
 
Johanna, Steve, Emelie och Philip.
 
Mormor, min moster och min morbror.
 
Efter tårtan gick vi in till danslokalen/baren igen och jag och Dan skulle dansa vår första dans som gifta. Låten vi dansade till var Falling like the stars med James Arthur. Vi har ingen särskild koppling till den låten mer än att Dan tyckte att den var så himla fin och ville gärna att vi skulle dansa till den.
 
Älskar honom så mycket <3
 
Vi och Sarah och Niclas hade missförstått varandra med när alla andra skulle komma in och dansa. Jag tänkte att de bara skulle komma in efter ett tag medan Sarah och Niclas trodde att vi skulle ge ett tecken på när det var dags. Så alla kom in i slutet av låten och då skrattade jag jättemycket. Men det var så fint för det var sååå många som gick upp och började dansa <3 Alltså, det var verkligen världens finaste kväll.
 
Sen jäklar hörni, sen blev det fest. Jag älskar den här bilden på Sös och Alice. Alice har en så himla speciell plats i mitt hjärta. Hon känns som en syster och jag är så glad över att hon är en del av vår familj.
 
På tal om familj!! Min morbror Ola och hans fru Pia, min extrafamilj. Vem hade jag ens varit utan dem?
 
Så mycket dans!
 
Carro och Johan dansade bugg.
 
Mats och Cilla.
 
Pontus och Alexandra.
 
Vet inte riktigt vad som händer här, haha.
 
Hej!
 
Helt fantastiska bilder som verkligen fångar stämningen.
 
Dans, dans, dans!
 
Efter min mamma är jag kortast i vår familj och min lillebror Christoffer som är 1.90 lång älskar att lyfta mig. Jag tycker det är rätt kul med <3
 
Tesse, Ivan och Sös.
 
Så himla lyckling här.
 
Ännu mer dans!
 
Båda mina bröder lyfter mig och Dan så vi kan kyssas i luften. Haha, alltså älskar dessa knäppisar <3
 
Vi dansade tills klockan blev 02 på natten och jag var så OTROLIGT trött. Hade kunnat somna på golvet. Vilken dag, den var bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig.
 
Tack alla som gjorde vår dag oförglömlig, både vänner, familj och leverantörer. Stort tack till mina tappra hjältar som hjälpte oss hela helgen med att förbereda och plocka undan och TACK Sarah och Niclas för att ni hade styrt upp en så fantastisk dag.
 
Nu är vi gifta och jag älskar vår lilla familj.
 
Alla bilder är tagna av Fotograf Emelie Josefine. Hon är så jäkla panggrym och ett himla proffs.

Vecka 47

God morgon!
 
Jag bloggar i realtid idag då jag var så otroligt trött både måndag- och tisdagkväll. Jag försöker vända tillbaka dygnet efter Tokyo och har somnat klockan 21 om kvällarna. Men nu är vi hemma i alla fall! Det är onsdag och dag två på jobbet efter semestern börjar nu.
 
Det är skönt att inte leva i ett bagage och lägenheten känns gigantisk jämfört med vårt superlilla hotellrum. Men vilken fantastisk resa det har varit, älskade verkligen Tokyo. Ni kommer såklart att få se allt! Jag har hur många bilder som helst att gå igenom.
 
Förutom om Tokyo kommer ni också få läsa det sista inlägget om vårt bröllop nu i veckan. Pjuh, det tog verkligen lång tid att skriva om och blev många inlägg. Men bilderna är så fantastiska, så jag hoppas att ni gillar att läsa om det lika mycket som jag gillar att skriva om det :)
 
Annars har jag planerat in en helt ostörd vecka. Ska bara försöka komma in i rutiner igen. Ikväll ska jag laga tomatsoppa och titta på Bonde söker fru. Gå och lägga mig i tid och tvätta en del. Till helgen ska vi träffa Sarah och Niclas och annars ska vi bara ta det lugnt.
 
Vad har ni inplanerat i veckan?
 
Vårt flyg från Tokyo till Helsingfors. Så skönt med filt, kudde och en egen TV. Jag såg tre filmer, drack två koppar kaffe och en del cola light. Sov med andra ord ingenting heh.
 
Firade första dagen tillbaka efter semestern med att äta lunch med mina kollegor Stina, Susanna och Lisbeth. Det var så mysigt! De frågade först om jag var sugen på ramen, haha. Men sen gick vi till Välfärden i närheten av vårt kontor och jag beställde en jättegod vegetarisk sallad med tofu. Mums!

Tokyo dag 1: Jetlag, Shinjuku och ramen

Oj, oj vad mycket Tokyo vi har att prata om. Det har inte blivit särskilt mycket bloggande den här resan, jag känner inte att jag har hunnit. Men imorgon åker vi hem och det ska bli både skönt och tråkigt. Två veckor här var precis lagom. Vi känner att vi har hunnit med det mesta som vi hade tänkt och det ska också bli skönt att komma in i vardagsrutiner igen.

Resan har varit så fin, precis som jag tänkte att den skulle bli. Jag står i lite av ett vägskäl i livet just nu och jag vet inte riktigt vart jag ska gå. Så det var skönt att få komma bort, samtidigt som jag bara haft ännu mer tid att tänka och analysera. För mitt analyserande kan jag inte bara stänga av sådär, det har jag lärt mig.

Men fina, fina Tokyo. Som jag älskar det. Det är en bit av staden som har fastnat i min själ och som får följa med mig tillbaka, precis som New York. Helt fantastiskt har det varit.
 
Nu kikar vi på resan hit och första dagen i Tokyo!
 
Vårt flyg lämnade Köpenhamn runt 13-tiden måndagen den 4 november och vi var på flygplatsen runt 11. När vi checkat in vårt bagage och gått igenom säkerhetskontrollen satte vi oss och tog ett glas bubbel för att fira att bröllopsresan hade börjat nu.
 
Sen flög vi till Finland för en kort mellanlandning och bytte plan mot Tokyo! Från Finland till Tokyo tog det cirka 10 timmar. Men vi försökte sova lite och jag tittade på filmen Rocketman. Och så fick man mat ju vilket var trevligt.
 
Klockan var cirka 10 på tisdagsmorgonen när vi landade i Tokyo, men i huvudet var den 02 på natten. Jag blir alltid så yr när jag har flugit långt så jag ville bara sova. Så vi checkade in på vårt hotell i Shinjuku vid 14-tiden och tänkte att vi skulle ta en liten paus, men det slutade med att vi sov i fyra timmar. När vi vaknade var det mörkt ute och det var dags för middag.
 
Jag är så nöjd över att vi bor just i Shinjuku. Här finns så mycket barer, restauranger och affärer samtidigt som stadsdelen har många lugna kvarter också. Shinjukus tågstation är en av Tokyos största stationer (om det inte är den största?) och 3,7 miljoner personer använder stationen dagligen.
 
Jag var helt häpen första dagen och fotograferade alla höghus, haha.
 
Sen blev det dags för ramen! Dan hade letat upp ett ställe i närheten av vårt hotell som hade fått bra betyg, Mensho San Francisco hette det.
 
Mmmmm! Jag valde en mer klassisk, "buljongig" ramen.
 
Och Dan en mer gräddig variant. Så gott! Det var också här jag förstod att de flesta restauranger inte skulle ha vin ute och att det nog fick bli en del öl den här resan. Om jag bara visste! Har hittills inte beställt vin på en restaurang en enda gång.
 
Och här är vårt hotellrum, alltså det är SÅ litet. Hotellet är stort, fint och väldigt fräscht, men deras standardrum är såhär små. Det ska bli skönt att få komma hem till sin 75 kvadratare igen, haha. 

Slut från dag 1 i Tokyo!

Bilder från Carros & Johans bröllop

Jag har fått några bilder från Carros & Johans bröllop den 14/9 som jag tänkte att vi skulle titta på! Deras fotograf var Emelie Leander som tog helt fantastiska bilder. Vi kikar!
 
Den här bilden är så rolig. Carro håller på att få sitt smink fixat av sminkösen och jag och Madde som var brudtärnor är färdiga. Fotografen vill gärna ha en bild på Carros klänning men den hänger lite snett, så jag ska upp och rätta till den. För att jag ska komma upp måste Madde trycka upp mig, haha. Det gick bra.
 
Jag och Madde hade likadana klänningar fast man kunde knyta dem olika. Här är vi på Grand Hotell i Lund och gör oss i ordning innan vigseln. Vackra Carro, jag är så hedrad över att jag fick vara hennes brudtärna <3
 
Jag var så glad och pirrig, precis som man är när ens bästa vän ska gifta sig.
 
Sedan gjorde Carro och Johan sin first look och vi tog några bilder på Ellinge Slott bara brudföljet. Hur vackra buketter hallå?? Carros och Johans färgtema var rosa, vinrött och grått.
 
Carro och hennes två brunetter! <3
 
Hela brudföljet! Från vänster: Madde, jag, Johan, Carro, Johan K, Patrik.
 
Vackra Carro i en så fantastiskt fin klänning. Hennes brudbukett var diamantformad vilket var så fint!
 
En vacker detaljbild på Carros ringar och örhängen.
 
Nu är de man och hustru!
 
Efter vigseln kastade alla torkad lavendel på dem.
 
Älskar dessa två så mycket. Är så glad över att de har hittat varandra <3
 
Vackra Carro!
 
Under minglet gick fotografen upp i slottet och tittade ut genom ett fönster, och så ställde alla gäster upp sig som ett hjärta. Och titta så fint det blev! Med Carro och Johan i mitten.
 
Sedan var det dags för brudskålen och vi minglade.
 
När klockan var runt 19-tiden var det "golden hour" och solnedgång, och då gick Carro och Johan ut och fotograferades ute i fantastiskt ljus.
 
Tack fina Carro och Johan för en fantastisk dag och tack Carro för att jag fick vara din brudtärna <3

Vecka 46

Hej på er!
 
Nu är klockan runt 08 hos er i Sverige, och här i Tokyo är klockan 16.15.
Idag har vi varit på resande fot cirka en vecka. Det har gått fort och långsamt samtidigt. Vi känner nu att vi har ett större grepp om staden och vi vågar testa oss fram.
 
Det är roligt att jämföra Tokyo med New York som var min och Dans första resa ensamma. Det är två stora städer som är lika och olika på samma gång. Främst är det roligt att jämföra vilka jag och Dan var då och nu. Jag var 25 och så vilsen i livet, nu är jag 29 och i alla fall lite mindre vilsen haha. Nej men livet blir verkligen bättre ju äldre man blir, det tycker jag.
 
I veckan ska vi i alla fall är checka av de sista grejerna vi vill göra här i Tokyo och imorgon ska vi åka ut till Mount Fuji. Höstlöven runt Mount Fuji börjar tydligen närma sig sin "peak", så snart är det som finast. Överlag rekommenderar jag att åka hit på hösten! Det är lagom varmt och naturen är så fin.
 
Hoppas ni har det fint. Och om ni vill ha fler regelbundna uppdateringar kika på min instagram där jag heter guuldfish.
 
Kram!
 
Var på ugglecafé idag och fick gosa med en uggla. Jag är lite rädd för fåglar och var väldigt skeptisk, men det gick bra.

Några tankar om Tokyo hittills

  • I Tokyo är man väldigt artig och bugar som tack. Härom dagen reste jag mig upp från min sittplats på tunnelbanan så att en gammal dam skulle få sitta ner och hon bugade så lågt som tack. Jag som älskar att vara artig känner att jag inte gör något annat än att bugar hela tiden.

  • Tunnelbanan! Lätt att ta sig in i, lätt att åka med, svår att ta sig ur. Vi bor vid Shinjuku station som är gigantisk. Bara Shinjuku station används av 3,5 miljoner människor varje dag. Jag och Dan har ganska ofta gått ut vid fel utgång och har hamnat långt bort från vårt hotell, när det finns en utgång som ligger alldeles intill det.

  • Maten är fantastiskt, allt är verkligen så gott. Jag har ätit ramen, sushi på rullband, dumplings och grillspett. Imorgon ska vi till ett annat ramenställe som har fått bra betyg, längtar!!

  • Toaletterna är alltid fräscha, även de offentliga. Toaletterna har oftast flera olika knappar, men de använder sig av engelska skyltar också så det är inte svårt att hitta hur man spolar. På offentliga toaletter är toasitsen ofta uppvärmd och man kan trycka på en knapp så det spelas upp ljud. Hittills har jag hört både fågelkvitter och porlande vatten.

  • Parkerna är fantastiska. Dan som älskar parker tar mig igenom så många olika. Shinjuku Gyoen Park rekommenderar jag er som åker till Tokyo att besöka. 

  • Jag har hittills använt mig av två japanska ord ganska regelbundet: Arigatou och Sumimasen. Arigatou betyder tack och Sumimasen betyder ursäkta, men kan också användas som tack. Typ. Jag säger det mest när jag går in i folk. Arigatou säger jag mest hela tiden, är ju artig som sagt.

  • En del sa till mig att japanerna är dåliga på engelska, innan jag åkte hit. Absolut är de inte fantastiskt duktiga, men de försöker alltid förstå en och göra sig förstådd. Ibland får man peka på något man vill ha och visa antal med fingrarna, det funkar ju också. Men de är som sagt alltid artiga så det blir liksom inga jobbiga situationer, utan man får testa sig fram. Dessutom är de flesta unga personer riktigt duktiga och talar mer än gärna engelska.

  • När man är i Shibuya eller Harajuku (där kidsen hänger) åker det ofta runt lastbilar som gör reklam för olika band och artister. Detta genom att ha stora planscher på banden och spela deras musik superhögt. Ganska mysigt att någorlunda konstant vara omringad av japansk popmusik.

Vi har det med andra ord fantastiskt bra hittills. Hoppas ni har det bra där hemma och trevlig fredag!
 

Fotografens bilder från bröllopet: Middagen, del 2

Vi kikar vidare på fotografens bilder från vårt bröllop. Här kommer del 2 från bröllopsmiddagen.
 
Vi är så nöjda med Agneshill. Både med maten, servicen och framförallt miljön. Så lommigt och mysigt. Älskade verkligen vår lokal.
 
Mellan tal och de olika rätterna fyllde personalen på glasen och gästerna passade på att ta luft i sommarkvällen.
 
Sedan blev det dags för Sarahs och Niclas tal.
 
Helge och mormor.
 
Fina mamma.
 
Och pappa!
 
Sarahs och Niclas tal var så himla fint. De presenterade Dan som en flaska vin och mig som en snöglob och så pratade de om objekten. Bland annat sa de att vinet Dan är ett vitt vin som inte får stå för länge i solen då det snabbt omvandlas till ett rött vin, haha. Dan bränner sig nämligen väldigt lätt i solen.
 
Fina personer!! Älskar dem så. De var helt fantastiska som toastmasters.
 
Therese.
 
Lars.
 
Nästa tal höll min morbror Ola och hans fru Pia! Ola och Pia är väldigt speciella för mig och jag har varje sommar sedan jag var liten bott lite hemma hos dem i Sölvesborg.
 
Och än idag åker jag och Dan till dem en helg på sommaren för att umgås <3
 
Ola och Pia hade förberett en aktivitet som handlade om kommunikation. Dan skulle förklara hur ett litet legobygge såg ut och så skulle jag bygga ett likadant.
 
Det gick sådär, Dan var inte jättebra på att förklara. "Uppe i kanten ska den gula legobiten sitta", vilken kant, det finns fyra stycken??
 
Men vi fick ihop det och det gick ändå helt OK haha.
 
Skål för oss!
 
Var så himla glad och lycklig hela den här kvällen <3
 
Linnéa, Robin, Carro och Johan.
 
Sedan var det dags för ett quiz som min syster hade förberett. Ja, så kul! Jag älskar quiz!
 
Frågorna handlade såklart om mig och Dan.
 
Jag kunde alla svaren, det ser man på mig här. Så himla nöjd.
 
Men det var många andra som också hade rätt på alla frågor. Hela två bord förutom mig och Dan hade alla rätt, kul!
 
En fråga handlade om vilket New Girl-citat jag kan helt utantill. Så sen fick jag dra hela det citatet för alla, haha.
 
Sedan bättrade vi på sminket och fyllde på glasen lite.
 
Därefter var det dags för min faster Eva och hennes man Per att hålla tal. Eva och Per är dessutom mina gudföräldrar och de höll ett väldigt fint och varmt tal som avslutades med att Per sjöng För kärlekens skull.
 
Och här bröt jag helt och hållet ihop. Grät så mycket.
 
Gick upp och tackade för talet.
 
Och fortsatte att gråta, haha.
 
Det var så himla fint <3 Jag blev så rörd av alla fantastiska tal. Jag vet att jag har många fina personer i min närhet, men det blev liksom så otroligt tydligt den här dagen. Jag kan inte förstå att alla har lagt ner så mycket tid för att hylla oss <3
 
Robin och Neja <3
 
Våra fina gäster.
 
Jaana och Johanna.
 
Solen började sakta att gå ner.
 
Morbror Ola och mamma.
 
Amanda och Regina.
 
Sedan höll Rebbe, Sara W och Neja ett fint rimmande tal. Jag och Sara W har känt varandra sedan vi var fem år, Rebbe har jag känt sen jag var 14 och Neja 15. De skämtade om många roliga grejer från när vi var yngre och sa "Vi kommer alltid att vara järngänget, fast nu är vi mest mammahänget" <3 Haha. Jag tycker det är så fint att man som vänner går igenom olika faser i livet och kanske inte bor lika nära längre, men ännu har varandra kvar. 
 
Sedan var det dags för det här gänget som hade skrivit en låt till oss! Lina, Carro, Sarah H, Johan, Niclas och Lars.
 
De hade gjort om Timon och Pumpas "Mitt i djungeln" och sjöng "Soooooofiiiii, Sofie o Dan, Sofie o Dan" istället för "Wiiiia mammawee", typ haha.
 
Som sedan slutade i ett congatåg ut ur middagslokalen!
 
Så var själva bröllopsmiddagen slut och vi applåderade för all sång och alla fina tal. Och för Sarah och Niclas som höll ihop allt så bra.
 
Faster Eva och kusin Elin.
 
Stor kram!!
 
Joakim och lillebror Christoffer.
 
Inne i lokalen höll personalen på att förbereda bröllopstårtan. Men mer bilder på den och själva bröllopsfesten i ett annat inlägg!

Spotify playlist: Höstlåtarna 2019

 
Jag tänkte dela med mig av de låtar som jag lyssnar mest på just nu. Jag har gjort en mysig höstlista som jag har laddat ner offline på mobilen och spelar när jag inte har något wifi. Det är en lugn lista som passar perfekt att ha i öronen när man promenerar på stan eller att ha i bakgrunden när du lagar mat. En del covers är det också, för tydligen gillar jag det mycket nu haha :)
 
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör!
 
 

Köket Lu, kusinträff och packning

Tänkte att vi ska titta på ett par bilder från min helg!
 
Fredag
Fredagen började med att jag gjorde mig i ordning inför jobbet.
 
Tog svarta jeans och en gammal blus från Gina Tricot. Jag hade mycket att göra och jobbade intensivt för att hinna klart allt innan semestern. När klockan sedan slog 17 mötte jag upp Desirée, Jaana, Amanda och Johanna.
 
För att äta middag på Köket Lu på Davidshall. På Köket Lu kan man inte boka bord utan man får gå dit och se om man får plats. Först fick vi inte det så vi tog ett glas vin runt hörnet, men sen så! 
 
Det är en kinesisk restaurang med god och prisvärd mat. Vi funderade ett tag på vad vi skulle ha och bestämde sedan för att dela några rätter. Perfekt när man inte kan bestämma sig!
 
Des och jag.
 
Dumplings. Muuuums!
 
Mer dumplings och grillad anka med nudlar.
 
Och tofu- och svamp wok med ris.
 
När vi ätit upp bestämde vi oss för att traska vidare. Här har ni Johanna, Jaana, Amanda och mig!
 
Så vi gick till Taproom. Jag testade orange vin för första gången och när klockan var 21 kände jag att det var dags att cykla hem. Fin fredagkväll med fina kompisar!
 
Lördag
Från lördagen har jag nästan inga bilder förutom den här på min kusins hund Hary! I lördags kom nämligen min kusin Therese, hennes sambo Stefan, deras dotter Moa och hunden Hary hem till oss. Vi började med att äta lite bullar här hemma och trotsade sedan regnet för att leka lite på lekplatsen utanför oss. Därefter åt vi tacos och korkade upp en flaska bubbel. Så himla mysigt att hela lilla familjen kom ner från Bromölla för att hänga med oss <3
 
Söndag
Och igår gjorde vi inte många knop. Vi städade lite och lämnade sedan Nima hos min lillebror Christoffer. Där ska hon bo under tiden vi är i Tokyo.
 
Sedan paaaaackade vi hela jäkla kvällen. Känns som att jag har packat ner hela mitt liv i väskan. Det tog liksom aldrig slut. Men nu är vi på väg och inatt vid 02-tiden svensk tid ska vi landa. Då är klockan runt 10 och tisdag i Tokyo.
 
Och det var min helg och början på semestern!

Vecka 45

God morgon och glad måndag!
 
Nu är vi på väg. Nu jäklar smäller det – Tokyo nu kommer vi!
Vi kommer att bo i Shinjuku och ha nära till Shinjuku station där vi kan ta oss till det mesta.
 
Dagsutflykter vi ska göra är att bland annat besöka Mount Takao, Kamakura och förhoppningsvis även Mount Fuji. Annars ska vi äta sushi, ramen och bara testa oss fram i stan. Kanske sjunga karaoke och gå på en robotrestaurang. Mest ska vi försöka insupa stadens kultur och ha det riktigt mysigt.
 
Så sjukt att jag och Dan ska hänga själva i en storstad så otroligt långt hemifrån.
 
Jag har tidsinställt ett par inlägg till er, men annars hörs vi när vi hörs.
 
Kram!
 

RSS 2.0