20 frågor

Regina svarade på en lista med 20 frågor som kallas "Kan du fylla i detta utan att ljuga?" och skrev på fråga 18 att jag kanske kommer att kopiera den här listan.
 
Och självklart gör jag det! Kul grej ju.
 
 
1. Vad var det sista du stoppade i munnen?
- Dricker ett glas pepsi max as we speak.
 
2. Sover du naken?
- Alltså nej. Älskar min pyjamas.

3. Värsta fysiska smärta du känt?
- Oh jag vet inte, har haft ganska tur med sånt hittills. Inte brutit något eller sådär. Får välja mellan när jag gjorde en koloskopi och skar av mig halva nageln i en tomatskärare på Burger King.
 
4. Favoritplats du har varit på?
- Men oh vad svåra frågor. Älskade New York och ville typ flytta dit efter att vi varit där. Så jag säger det!
 
 
5. Hur sent stannade du uppe igår?
- Till klockan 23! Tog en stund innan jag somnade dock för Dan satt uppe och övade högt på sin föreläsning som han skulle hålla dagen efter (alltså idag).
 
6. Om du kunde flytta någon annanstans, var skulle det vara?
- Jag vill köpa en stor lägenhet eller kanske ett radhus i Västra Hamnen! OM jag får drömma helt fritt vill jag ha ett av de radhusen som ligger i närheten av vår nuvarande lägenhet. De har tre våningar och utanför växer blåregn som klättrar på husfasaden. Dröm.
 
7. Vilken av dina Facebook-vänner bor närmast dig?
- Min granne och vän Sandra. Hon bor vägg i vägg med mig. Vi kan gå ut på våra balkonger, titta på varandra och säga "Ska du ha dig en stänkare?".
 
8. När grät du senast?
- Hmm, tror det var för någon vecka sedan. När jag tittade klart på serien Normala människor och en massa obearbetade känslor från förr vällde upp.
 
 
9. Vem tog din profilbild?
Vår bröllopsfotograf Emelie!
 
10. Två av dina favoritfilmer?
- 500 days of Summer och hmmm, måste nog ändå säga Dirty Dancing 2. Har sett den så. många. gånger.
 
11. Vilken är din favoritsäsong?
- Förr var det alltid hösten, men nu är det sommaren.
 
12. Om du kunde ha vilken karriär som helst vad skulle det vara?
- Författare. Vill ha orken att skriva en bok.
 
 
13. Vilken var den senaste boken du läste?
- Sandra Beijers senaste roman Mellan oss.
 
14. Om du kunde prata med vem som helst, vem skulle det vara?
- Min morfar.
 
15. Har du ett bra inflytande?
- Alltså det vet jag inte. Jag hoppas på ett sätt att jag har det. Jag har inget dåligt inflytande i alla fall :) (tycker jag själv)
 
16. Hör ananas hemma på pizza?
- Ja, om man vill ha det! Jag gillar det.
 
 
17. Du har fjärrkontrollen, vad skulle du titta på?
- Wahlgrens Värld
 
18. Fyra personer som du tror kommer kopiera och svara på detta:
- Haha, ingen. Varför bloggar inte fler av mina kompisar??
 
19. Sista konserten du var på?
- Thomas Stenström på Babel i oktober. Så jäkla bra var det.
 
20. Favoritmat:
- Tacos!!
 
 
Ja, men ungefär så :)

Poddar jag lyssnar på

 
Nu var det ett tag sedan vi pratade poddar! Egentligen lyssnar jag inte på jättemånga, men det är så mysigt. Jag älskar att sätta på en poddcast på morgonen, dricka mitt morgonkaffe och stå och sminka mig.
 
Såhär har mitt poddschema sett ut den här veckan!
 
Måndag: På måndagar kommer min nuvarande favoritpodd ut – Bullen i ugnen med Sara Biderman och Nikki Amini. Alltså jag har världens girlcrush på Sara Biderman just nu. I alla fall, egentligen handlar podden om småbarnslivet men jag tycker att Nikki och Sara är så roliga och har en fantastisk kemi. Veckans avsnitt handlade mest om vardagslivet. Älskar att börja min vecka med den här podden.

Tisdag: På tisdagar lyssnar jag alltid på Billgren Wood med Elsa Billgren och Sofia Wood. Har lyssnat på den här podden sedan den startade. De pratar om olika trender men mixar upp det med en del personliga och känslomässiga avsnitt. En fin podd som handlar om högt och lågt. I veckans avsnitt pratade de om Laura Jackson som trendsättare.
 
Tisdag del 2: Vet inte riktigt hur jag hann lyssna på två poddar igår? Men det gjorde jag tydligen. Jag promenerade nog en del. I alla fall! Sandra Beijer gästade träningspodden Pro Bono och pratade löpning. Kände att detta avsnitt var som gjort för mig att lyssna på då jag 1. älskar Sandra Beijer och 2. älskar löpning. Tyckte det blev ett fint och ärligt avsnitt om träning och mat, och hur man försöker hålla isär dem som två olika ämnen när samhället samtidigt menar att de hör ihop.
 
Onsdag: På onsdagar kommer Beauty & Bubblor ut! Det är en mysig skönhetspodd med Frida Fahrman och Emma Unckel. Oftast är det smink och hudvård i fokus, men idag pratade de om hur man ska värna om sommarhåret! Perfekt för mig som ofta får ganska blekt och torrt sommarhår.
 
 
Och där tog faktiskt veckans poddavsnitt slut för min del. Vad ska jag lyssna på imorgon? Ge mig gärna tips!

Långhelg: Sommarklippning, parkhäng och grillkväll i Skivarp

I onsdags började min långhelg och jag har hunnit med mycket. Vi kikar!
 
Onsdag
Onsdagen bjöd på fint väder här i Malmö.
 
Jag åt lunch med min kollega Susanna på restaurang Välfärden i närheten av vårt kontor.
 
Och sedan firade jag och Dan att det var långhelg med finbubbel på balkongen! Vi har köpt nya balkongmöbler, men jag ska visa mer av det sen när balkongen är helt färdiginredd för säsongen.
 
Torsdag
Kristi himmelsfärdsdagen var vi lediga och drack morgonkaffet långsamt framför Nyhetsmorgon. "Vad vill du göra idag?" frågade jag Dan, "Gå i parken!" svarade han. Sagt och gjort.
 
Vi började med att promenera genom Slottsparken och fortsatte sedan vidare till Pildammsparken. En promenad på 8 km blev det, heh.
 
Sedan gjorde vi ingenting på hela dagen. Tanken var att vi skulle fixa på balkongen, men vi orkade inte. Så vi satt nästan bara och solade. På kvällen ville jag ta vara på det mysiga ljuset och sprang en runda.
 
Kolla så fint! Rosa himmel, fast Jonathan Johansson-versionen.
 
Fredag
Det blev fredag och jag hade tagit semester. Dan jobbade dock på som den knegare han är. Jag svidade om för en tripp ner till stan vid 12-tiden.
 
Skjorta från H&M och favoritbyxor från KappAhl.
 
Jag hade bokat tid för klippning och nyansering hos Emelie på Vassa Strå. Jag färgar inte mitt hår längre, utan den övre delen av mitt hår som ni ser här på bilden är min egen hårfärg. Men jag hade en del gammal färg kvar i topparna som hade blekts och såg nästan orange ut. Så jag ville göra en nyansering för att göra det mer enhetligt och klippa topparna.
 
Tadaaa! Så fräscht.
 
Mycket nöjd. Nyanseringen kommer att tvättas ur så småningom, men nu känner jag mig redo för sommaren i alla fall!
 
När jag var klar hos frisören tog jag bussen ner till St Knut.
 
För att möta upp det här gänget! Amanda, Desirée, Mathilda, Johanna och Jaana. Vi satte oss på en gröning utanför Jaanas lägenhet, drack bubbel och pratade om livet. Så mysigt. Sen mötte jag upp Dan, handlade mat och avslutade kvällen med att titta på Let's Dance.
 
Lördag
Det blev lördag och jag och Dan åkte ut till Jenny, Jacob och deras bebis Arvid i Skivarp. Vi serverades alkoholfri fördrink och kex med färskost och lemoncurd. Mmmm.
 
Sedan gick vi ut i trädgården och grillade!
 
Jennys och Jacobs trädgård är helt fantastisk. Tänk att hänga här mycket i sommar!
 
Och så åt vi middag i deras mysiga orangeri.
 
Vi avslutade kvällen med att äta glass, spela spel och gosa med deras två katter.
 
På söndagen gjorde jag absolut ingenting, låg mest på soffan och tittade på TV. Och det var min mycket fina långhelg.

Vecka 22

 
Hoppas ni har haft en fin måndag. För mig var det en riktig måndagsmåndag. Det regnade hela förmiddagen och sedan har jag såklart varit lite måndagstrött.
 
Men vilken mysig helg det var. Jag tycker att vi gjorde ganska mycket, men mest tog vi ändå det lugnt och umgicks med nära och kära.
 
Den här veckan har jag inget inbokat faktiskt, förutom till helgen då vi ska åka till Sarahs och Niclas stuga! Mmmm, så mysigt det ska bli. Bara sitta med ett par nära vänner i en stuga, spela kort, hänga på verandan och gå skogspromenader. Längtar!
 
Det ska tydligen bli strålande väder här i Malmö och kanske är det dags att ta tag i balkongen. Jag vill fylla den med blommor och så roligt det hade varit om jag kunde köpa en odlingslåda att ha där ute. Nu när man inte kan göra så mycket i sommar känns det fint att ta extra mycket hand om hemmet.
 
Sist jag gjorde en checklista för veckan lyckades jag beta av allt, kanske ett effektivt sätt att starta veckan på?
 
Checklista vecka 22:
  • Boka in en körlektion och köpa ett teoripaket. Tar tydligen tag i det här med körkortet på allvar!

  • Springa minst två gånger och få in ett yogapass. Behöver verkligen jobba mer med ryggen, blir så stel i den.

  • Testa ett nytt recept! Är inne i en "det är ju kul att laga mat"-period.

  • Springa ärenden på stan, köpa presenter och handla den där jäkla handkrämen som har varit slut i två veckor.

  • Köpa blommor till balkongen!

  • Fira mamma på mors dag <3
 
 
Okej, blev kanske lite mycket. Vi får se vad jag checkar av.
Vi hörs imorgon!

Frågor och svar

Jag har fått in ett par frågor som jag har svarat på under vardera inläggen, men tänkte att jag också kunde ta upp det här så att det blir ett eget inlägg!

 
Jag undrar över dina tvättrutiner. Hur ofta tvättar du dina kläder? Lägger du dem i tvätten efter en dags användning? Om inte, vart/hur förvarar du de använda kläderna till nästa gång du ska ha dem? Tycker sånt här är intressant.

Hej!

Jag ska vara ärlig och säga att jag faktiskt inte tvättar mina kläder jätteofta. Dels för att det inte är så bra för miljön, men också för att jag tycker att det förstör kläderna. Det är så ofta som jag har krympt kläder för att jag har tvättat dem för ofta, eller så har de blivit urtvättade. Många gånger tycker jag att det räcker med att vädra kläderna lite och hänger fram dem kanske kvällen innan jag ska använda dem. Byxor, klänningar, blusar etc lägger jag definitivt inte i tvätten efter en dags användning, men självklart gör jag det med underkläder haha. Kläder som jag använt någon enstaka gång men som inte ska tvättas hänger jag bara in garderoben igen, så tar jag fram och luktar på dem nästa gång jag ska använda dem.

 
Nej men åhh, vilken faktastisk tröja! :O :O Vart kan man hitta den någonstans?

Men tack!! H&M, länk här. Den är slutsåld online, men såg att den även hade kommit in i andra färger i butik!


Apropå jobb.. hur har du det på ditt jobb? Vad jobbar du med? Har ni bra arbetsmiljö? Kanske inget du vill skriva ut här, men du verkar alltid så glad/peppad om jobbet på bilder samt klockan 3 fix lät inspirerande!

Jag jobbar som produktionsledare på en kommunikationsbyrå här i Malmö. Mina arbetsuppgifter är väldigt spridda. Jag skriver texter, producerar inlägg till sociala medier och projektleder. Jag älskar det för tycker om när arbetsuppgifterna varierar och samtidigt är utmanande. Just nu är det såklart konstiga Corona-tider och därför är det lite annorlunda, men gulliga saker som är stämningshöjare är att vi alltid har fika när någon fyller år och är duktiga på att fira saker.
 
För mig är kollegorna superviktiga och det är viktigt att jag trivs med dem. Jag tycker överlag att det är viktigt att man trivs med sitt arbete. Man lägger ner mycket tid på det och spenderar många timmar på kontoret, då underlättar det såklart om man tycker det är kul att gå dit :) Förstår att detta är enklare sagt än gjort, och självklart går det alltid upp och ner. Som i en relation! Jag menar det är inte passion och felfritt i en relation jämt heller.

För mig är mitt arbete jätteviktigt och det går liksom in som en del i min personlighet. Då är det en ynnest att få jobba med något som jag tycker är roligt också!
 
 
Har ni fler frågor? Tveka inte att ställa dem, så ska jag försöka svara.

Sofie är ute och reser: Rom

Glad lördag!
 
Jag är ute och reser i min alternativa värld igen. Nu har jag precis lämnat Sarah i Paris och möter istället upp Dan i Rom!
 
Fantastiska fina Rom. Så glad över att vara här igen, verkligen en av de städer jag har besökt som jag gillar mest. Pampig och mysig på samma gång. Små, lommiga gränder och rustika byggnader. Här finns så mycket historia, men om man inte är intresserad kan man bara hänga på en uteservering och dricka aperol spritz. Dessutom är italienarna SÅ trevliga och hjälpsamma! Först checkar vi in på vårt hotell här vid parken Villa Borghese.
 
Till skillnad från sist när vi besökte Rom gick det hur smidigt som helst att checka in. Förra gången fick jag och Dan sova i en trappuppgång hela natten, det kan ni läsa om här. Men i min alternativa värld funkar allt supersmidigt!
 
Vi fräschar till oss och bestämmer oss för att turista i stan lite. Dan har GPS:en i högsta hugg.
 
Vi går förbi Spanska trappan.
 
Promenerar ner till Fontani di Trevi. Här är så mycket folk! Som ni vet existerar inte Covid-19 i min alternativa värld.
 
Vidare till Piazza Venezia.
 
Vi gick upp och tittade närmre på Viktor Emanuel-monumentet.
 
Utsikten här var fantastisk. Där borta ser ni Colosseum!
 
Vi traskar vidare, förbi lommiga och mysiga gränder.
 
Vi stannar till vid en uteservering och beställer in vars ett glas prosecco. Tycker det är kul att de serverar prosecco i gigantiska kupade glas. Men tydligen ska man det för att bubblorna lättare stannar kvar i vinet när glasen är kupade. Detta är fakta jag har fått från Nyhetsmorgon på TV4.
 
Det börjar bli kväll och vi bestämmer oss för att ta oss tillbaka till hotellet. Men på vägen hem går vi inom parken Villa Borghese. Dan älskar ju parker och klart att vi ska checka av i alla fall en park på denna fiktiva resa. Villa Borghese är i alla fall en så mysig och fin park.
 
Väl på hotellet gör vi oss i ordning inför kvällen.
 
Och självklart hamnar vi på en restaurang och beställer in VÄRLDENS godaste pasta. Och buffelmozzarella. Lägg av.
 
Nöjd och glad tjej.
 
Avslutade kvällen med att promenera hem genom ett upplyst Rom. Wow vilken resa!
 
Vi får se vart vi hamnar nästa gång.

Vecka 21

Välkommen vecka 21!
 
Vi kör igång veckan med en frågelista tycker jag.
 
Är det en helt vanlig vecka?
Nej det är det inte! Jag jobbar bara tre dagar den här veckan. På torsdag är det Kristi himmelsfärdsdag och då är jag ledig, plus att jag har tagit semester på fredag. Ser fram emot en härlig långhelg!
 
Ska du göra något roligt?
Säkert massor! Vet inte jättemycket än. Ska sova länge, hänga på balkongen om det blir fint väder och klippa mig på fredag. På lördag ska vi hem till Jenny och Jacob, det ska bli mysigt!
 
Hur mår du annars?
Jag mår bra. Jag har mycket på jobbet så är ganska trött, men det är roligt också såklart.
 
Något särskilt du tänker på?
Ja, snart är det exakt ett år sedan min möhippa var. Alltså oh, vilken fin dag det var. Det var faktiskt under Kristi himmelsfärdshelgen. Ni hittar inlägg del 1 och del 2 om min möhippa här.
 
Något du hoppas på?
Att Corona magiskt försvinner och att alla mina nära och kära är friska och får ses. Men annars att det blir bra väder till helgen. Högt och lågt här.
 
Ska du köpa något kul?
Inte mer än ny hårspray hos min frisör när jag ändå klipper mig. Vill ha dessa loafers från Din Sko annars, men väntar nog lite.
 
Vill du tillägga något innan vi avslutar listan?
Hoppas ni har haft en fin måndag!
 

Söndag

Hej!

Hoppas ni har haft en fin helg. Min har varit bra. Lugn och kärleksfull. Jag har umgåtts med nära och kära och gått milslånga promenader (true story!).

I måndags skrev jag en liten to do som jag skulle göra under veckan. Hur tror ni att det gick?

  • Hämta ut min nya legitimation som har varit klar i flera veckor om inte månader. Heh. CHECK. Gjorde detta redan i måndags, känner ändå att jag startade veckan starkt.

  • Gå till naprapaten. Var där i fredags. Är tillknäckt och rak i ryggen igen.

  • Boka om min klipptid som blev inställd förra veckan. Har ny tid nästa vecka! Ska bli skönt att klippa mig.

  • Kolla upp det där med körskola........ Vet ni, jag har både skrivit in mig på körskola, bokat handledningskurs OCH bokat in mig på riskettan. Körkort here I come!

  • På lördag ska jag ha balkonghäng med Carro och Sarah. Ja vad kul! Mycket mysigt var det <3 Fast vi hängde dock inte på balkongen då det ösregnade hela dagen.

  • Hänga ute så mycket som möjligt om det är fint väder?! Det var ju sjukt dåligt väder den här veckan men lyckades ändå springa två löprundor ute och fick in två helgpromenader också.
 
Tycker att jag har varit rätt duktig! Speciellt nöjd över det där med körskolan, nu ska jag bara boka in en körlektion också. Det kanske får bli nästa veckas projekt. Vi får se.
 
Nima hälsar!

Mina senaste mobilbilder

Nu var det längesedan vi tittade på mina senaste mobilbilder. Så håll i er! Det blir många promenadbilder.
 
Favoritstråket i Västra Hamnen en solig lördagsmorgon. Tänk att jag bor ett stenkast bort från detta.
 
En annan dag brann himlen och gav såhär fina bilder. Man fattar ju vad Thomas Stenström sjunger om i sin senaste singel Röda himlar när man ser den här bilden.
 
Jag köpte ett nytt nagellack för någon månad sedan. Tyckte det var härligt vårigt.
 
Passade dessutom bra till blusen jag bar den här dagen.
 
Gullig Nima som höll mig sällskap en dag när jag jobbade hemma.
 
Oh alltså den här balkongen. Som jag sliter mitt hår varje vår innan vi har fått den i ordning. Eftersom det blåser så mycket här i Västra Hamnen så är det ganska begränsat vad man kan ha. Blommor dör av antingen för stark sol eller för mycket vind och krukor blåser omkull och går sönder. Men när det är fina, varma dagar så finns det inget bättre än att sitta här ute. Snart, snart ska jag göra dig fin och mysig igen.
 
Ännu en fin och solig dag hemma hos mig med utsikt från balkongen.
 
Det här är min bästa stund på morgonen! När jag promenerar till jobbet.
 
Just den här morgonen blommade körsbärsblommorna för fullt.
 
En eftermiddag gick jag och min granne Sandra i Slottsparken. Sa ju att det var mycket promenad- och utsiktsbilder.
 
Jag har bytt bakgrund på min telefon! Har den här bilden från vårt bröllop nu. Blir så glad varje gång jag ska titta på mobilen <3
 
En dag på jobbet hade jag kostymbyxor med beige linneskjorta. Matchade med ballerinaskor utan strumpor. Vår!!
 
Eftermiddagssolen lös extra starkt i hallen en dag.
 
En kväll förra veckan såg himlen ut såhär när jag var ute på promenad. Funderade på om jag skulle hinna hem innan det började ösregna, och det gjorde jag!
 
Och såhär såg jag ut idag! Jeans från Carlings och en gammal skjorta från H&M. Om jag hade valt en uniform hade den sett ut såhär. Alltid stretchjeans och en skön skjorta från H&M.
 
Avslutar med tejpen som var på golvet på Holy Greens i stan. Broccolin väntar hörni.
 
Imorgon är det fredag!

Helgen: Flytthjälp, hemgjord planka och långpromenader

I lördags var det strålande sol och 18 grader varmt här i Malmö. Jag och min familj hjälpte min lillebror att flytta från Malmö till Lund på dagen. Han ska flytta ihop med sin flickvän och bli sambo, gullungar. På kvällen skulle vi hem till Sarah och Niclas och äta middag. Tog på mig favoritjeans och en ny blus från H&M dagen till ära. Dessutom var det premiär för ballerinaskor utan strumpor!
 
Sarah och Niclas skämmer alltid bort en när man är där på middag. Vi började med prosecco och en ostbricka på uteplatsen. Vår <3
 
Sedan bjöd de på hemgjord planka! Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha vegetariskt alternativ eller kött, så jag fick en bit av varje. Perfekt!
 
Resten av kvällen spelade vi spel och pratade sommarplaner. En riktigt mysig lördag!
 
Dagen efter vaknade jag och Dan tidigt och gick en långpromenad i Västra Hamnen. Söndagen bjöd på 20 grader och sol, tack tack.
 
Vid 12-tiden tog jag bussen ner till Folkets park och promenerade bort till Möllan. Min kompis Amanda skulle nämligen också flytta och klart man ställer upp som flytthjälp, igen! Att springa i trappor bärandes kartonger fick bli helgens två träningspass. Dessutom var det så mysigt att få se de nya lägenheterna!
 
Resten av söndagen åt jag glass på min balkong. Klart slut på helgen!

Vecka 20

Igår var det 20 grader varmt här i Malmö och idag är det 10. Vantar och halsduk åkte fram igen och vinden blåser kallt.
 
Jag mår mycket bättre nu och jobbar som vanligt igen. Skönt det. Saknar min lillebror Carl och hans flickvän Alice jättemycket. De bor i Stockholm och vet inte när de kan komma ner till Skåne igen. Vem vet något överhuvudtaget just nu? När kommer jag att kunna krama mina föräldrar igen? Kommer den där fothälsningen vara det nya normala sen?
 
Många frågor.
 
Den här veckan ska jag ta tag i sådant som jag egentligen skulle gjort förra veckan, men blev inställt eftersom jag var sjuk.
  • Hämta ut min nya legitimation som har varit klar i flera veckor om inte månader. Heh.

  • Gå till naprapaten.

  • Boka om min klipptid som blev inställd förra veckan.

  • Kolla upp det där med körskola........

  • På lördag ska jag ha balkonghäng med Carro och Sarah. Ja vad kul!

  • Hänga ute så mycket som möjligt om det är fint väder?!
 
Från igår när det var sommar.

Sjukstuga

I måndagseftermiddag gick jag hem från kontoret och kände mig lite hängig. Det kändes som att en förkylning var på väg att bryta ut, och då är det såklart bäst att hålla sig hemma. Senare fick jag världens huvudvärk och feberrysningar och bäddade ner mig helt. Nu är jag frisk igen, men håller mig hemma såklart. Viktigt att vänta 48 symtomfria timmar för att säkerställa så att man är helt frisk.
 
Så den här veckan har inte varit så rolig. Jag har bara hängt hemma.
 
Den dagen jag mådde som värst blev det något så lyxigt som Felix vegetariska paj till kvällsmat. Jag tycker i och för sig att den är väldigt god, kanske inte jätteinspirerande.
 
Som plåster på såren släpptes säsong 4 av Workin' Moms. Såg klart hela säsongen på en dag. Jaha. Mycket bra var den i alla fall!
 
Igår var jag frisk och symtomfri och gick en liten promenad på kvällen för att komma utanför lägenheten. Havet var lugnt och stilla.
 
Fina Malmö <3 Idag är det fredag!

Helgen med promenad, middagsgäster och en pistagekräm

Hoppas allt är bra med er! Förra helgen var vi långlediga och jag och Dan hade inte jättemycket inplanerat. På fredagskvällen gick vi en stillsam promenad i Västra Hamnen. Solnedgången var magisk som vanligt.
 
Älskar att strosa omkring här.
 
På lördagen däremot hade vi bjudit hem Regina och Frédéric på middag!
 
Jag findukade med min beiga linneduk från H&M Home samt nya mörkgula servetter därifrån.
 
Vem visste att det kunde vara så kul att duka?! Och min nya servis från Cervera passar till allt! Vita tallrikar är ett hållbart kort.
 
Så dukade vi fram lite bubbel och nötter och inväntade gästerna.
 
Vid 18 kom dem och då plockade vi fram maten. Vi hade gjort det enkelt för oss och serverade räkor med plockmat. Mmm, det fanns västerbottenostpaj, sallad, avokado, bröd, räkröra, aioli.
 
Och min favorit – vit sparris som vi hade kokt och sedan ugnsbakat med citron. Mums.
 
Vi satt och åt mycket och länge.
 
Till efterrätt hade jag köpt den här pistagekrämen på AB Småland. Den åt vi till vaniljglass med lite andra tillbehör också. Mycket god! Kommer nog spara burken och använda som dekoration, tyckte den var så fin.
 
Sedan avslutade vi kvällen med att spela Ticket to ride. Så roligt! Har inte spelat det innan, men älskar det redan.

Valborgsmässoafton hemma hos Lars och Lina

Förra torsdagen var det valborg och då hade Lars och Lina bjudit hem på middag. Mysigt! Det ösregnade ute men jag var pepp på häng.
 
Dagen till ära hade jag en ny blus från Stockholm och kostymbyxor från Ellos.
 
Lars och Lina hade verkligen tänkt till gällande middagen. För att vi skulle kunna hålla avstånd hade de förberett plockmat så att vi kunde sitta lite utspritt i deras vardagsrum.
 
Och muuums vilken plockmat! Tacos med räkor, krustader med räkröra, pastasallad, ost, kex och en massa annat.
 
Dessutom fick man blanda sin egen drink! Jag gjorde en mojito.
 
Vi åt mycket, satt och pratade om sommaren bland annat och sedan spelade vi Cards against humanity.
 
Carro, Lars och jag hade matchat heeelt i rostorange (rostrött?) och svart. Hur gulligt? Nästan så att vi hade ringt varandra innan och bestämt färgkod för kvällen.
 
Slänger in den här bilden också där Dan försöker fotobomba. Då får man skylla sig själv! Haha. Tack Lars och Lina för en mysig valborgsmässoafton!

Vecka 19

Så var det vecka 19!
 
Hoppas er Valborgsmässoafton och helgen därefter var fin.
Min har varit lugn och innehållsrik samtidigt, lagom balanserad. Jag har promenerat ute, träffat några nära vänner, tittat på en miljon avsnitt av the Bachelor och fixat lite hemma.
 
Den här veckan har jag väldigt mycket på jobbet så när jag är ledig kommer fokus vara att vila. På torsdag ska jag till frisören, klippa topparna och göra en nyansering. På lördag ska vi hjälpa min lillebror att flytta och söndag är vilodag i vanlig ordning.
 
Någonstans däremellan ska jag springa ärenden som jag har skjutit på i flera veckor och kanske till och med skriva in mig på en körskola. Vi får se!
 
Ta hand om er där ute, så hörs vi mer imorgon.
 

Ett par nya saker i vårt hem

Nu när man spenderar extra mycket tid hemma vill man ju också ha det inbonat och härligt. Därför har vi investerat i ett par nya saker i vårt hem. Vi kikar!
 
Jag har redan visat mina två tavlor i sovrummet, men bredvid har jag hängt pampastrån vilket mjukar upp hela intrycket tycker jag.
 
Främst hängde jag dem för att dölja ett par spikhål som jag just nu inte orkar spackla igen, men tyckte det blev riktigt fint! Kul att inte bara ha tavlor på väggen.
 
En annan grej är den här lilla spegeln som jag köpte på H&M Home och har spikat upp i vardagsrummet.
 
Fint att få in lite mer naturmaterial på väggarna. Dan tycker den är jätteful, men nu får han bara hänga med helt enkelt.
 
I hallen har jag en ny skål!
 
Vi brukar ha en skål där vi lägger nycklar och annat, och nu har jag köpt en ny lite roligare skål. Även den kommer från H&M Home och liknar en snäcka.
 
Men nu hörni! Nu kommer det en stor grej. Vi har köpt en ny matta!
 
Nämligen Vonsbäk från IKEA! Är så glad för den. Det tog lite tid att vänja mig vid färgen, men nu är vi nöjda. Älskar att den är så stor och ramar in hela soffgruppen.
 
Har myst med morgonkaffe här i helgen.
 
Älskar vårt hem just nu. Snart är det sommar och då kan vi hänga på balkongen!

RSS 2.0