Sofie är ute och reser: Rom

Glad lördag!
 
Jag är ute och reser i min alternativa värld igen. Nu har jag precis lämnat Sarah i Paris och möter istället upp Dan i Rom!
 
Fantastiska fina Rom. Så glad över att vara här igen, verkligen en av de städer jag har besökt som jag gillar mest. Pampig och mysig på samma gång. Små, lommiga gränder och rustika byggnader. Här finns så mycket historia, men om man inte är intresserad kan man bara hänga på en uteservering och dricka aperol spritz. Dessutom är italienarna SÅ trevliga och hjälpsamma! Först checkar vi in på vårt hotell här vid parken Villa Borghese.
 
Till skillnad från sist när vi besökte Rom gick det hur smidigt som helst att checka in. Förra gången fick jag och Dan sova i en trappuppgång hela natten, det kan ni läsa om här. Men i min alternativa värld funkar allt supersmidigt!
 
Vi fräschar till oss och bestämmer oss för att turista i stan lite. Dan har GPS:en i högsta hugg.
 
Vi går förbi Spanska trappan.
 
Promenerar ner till Fontani di Trevi. Här är så mycket folk! Som ni vet existerar inte Covid-19 i min alternativa värld.
 
Vidare till Piazza Venezia.
 
Vi gick upp och tittade närmre på Viktor Emanuel-monumentet.
 
Utsikten här var fantastisk. Där borta ser ni Colosseum!
 
Vi traskar vidare, förbi lommiga och mysiga gränder.
 
Vi stannar till vid en uteservering och beställer in vars ett glas prosecco. Tycker det är kul att de serverar prosecco i gigantiska kupade glas. Men tydligen ska man det för att bubblorna lättare stannar kvar i vinet när glasen är kupade. Detta är fakta jag har fått från Nyhetsmorgon på TV4.
 
Det börjar bli kväll och vi bestämmer oss för att ta oss tillbaka till hotellet. Men på vägen hem går vi inom parken Villa Borghese. Dan älskar ju parker och klart att vi ska checka av i alla fall en park på denna fiktiva resa. Villa Borghese är i alla fall en så mysig och fin park.
 
Väl på hotellet gör vi oss i ordning inför kvällen.
 
Och självklart hamnar vi på en restaurang och beställer in VÄRLDENS godaste pasta. Och buffelmozzarella. Lägg av.
 
Nöjd och glad tjej.
 
Avslutade kvällen med att promenera hem genom ett upplyst Rom. Wow vilken resa!
 
Vi får se vart vi hamnar nästa gång.

Kommentarer
Postat av: Lina

Så fin den röda klänningen är på dig! Hade glömt den! Så tjusig 🤩

2020-05-26 @ 16:19:23

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0