Bada, TSH-prover och bakning

Saker jag gjort på sistone:
 
Baaadat. Oh vad skönt vattnet är nu, säkert runt 22-23 grader!
 
Bebis växer. Han är just nu lika stor som en majskolv <3 Hittade den här jumpsuiten i min garderob och blev så glad över att den fortfarande passar. Har levt i den på sistone haha.
 
Har fikat med Carro och Oscar på Emporia! Jag åt caramelcheesecake, Carro kladdkaka och Oscar fick smoothie <3
 
Jag och Dan har gått promenader i Västra Hamnen. Favoritutsikten!
 
Vår bröllopsdag började med att jag åkte till vårdcentralen för att ta nya TSH-prover. Det är något jag gör en gång i månaden för att kolla så att sköldkörteln håller sig i schack och medicinen funkar. Det är extra viktigt nu under graviditeten, men som man inte behöver kolla lika ofta sen när bebis är ute.
 
Ett blodprov, en dusch och lite smink senare var jag redo för att fira bröllopsdag på Örenäs slott. Men mer om det i ett eget inlägg!
 
Har annars ätit nektariner på balkongen.
 
Och bestämde mig för att baka en dag. Ville vara jättehuslig och tänkte guuud vad mysigt att göra hallongrottor fast använda min hemgjorda rabarbermarmelad istället för hallonsylt. Resultatet?
 
Voila! Hmmm, såhär brukar inte hallongrottor se ut? Alltså jag är så himla dålig på att baka. Tur att man kan köpa färdiga kakor och tårtor heh. Aja, de blev rätt goda om än väldigt platta.
 
Och det var lite vad jag hittat på de senaste semesterdagarna.

En lördag på Ivösjön

I lördags körde jag och Dan till Bromölla för att hälsa på min kusin Therese och hennes familj. Det var strålande väder och vi hade planerat en hel dag ute på Ivösjön.
 
Moa den gullisen fick en stråhatt av oss med kattöron och morrhår på. Moa älskar katter så detta var perfekt och stråhatten fick såklart följa med hela dagen <3
 
Och så åkte vi ut med båten. Tänk att Tesse och Stefan har detta härliga så nära sig!
 
Vi åkte ut till Ivö och Ivögården för att äta lunch.
 
Vi beställde vars en hamburgare med pommes och aioli. Mmmm!
 
Moa fick våfflor med grädde, sylt och bär.
 
Älskar henne så <3333
 
Sedan frågade personalen om vi kanske ville ge getterna i hagen lite lunch? Vad kul tyckte vi! Inte visste jag då att jag tydligen är jätterädd för getter och gärna har dem på behörigt avstånd. Tyckte att de kändes oberäkneliga, haha. Vad händer med mig, har blivit en sån stadstjaaaj.
 
Hejhej geten!
 
När getterna fått sin lunch var det dags att traska vidare.
 
En dag i solen kräver glass såklart. Jag frågade Stefan vad han skulle ha för smaker på sin glass och han skulle bara ha olika sorters kulor med smak av choklad. "Det kan inte bli för mycket choklad", sa han. Genidrag tänkte jag och valde chokladglass med noisettetopping.
 
När vi ätit upp begav vi oss ut på sjön igen, lade sedan till vid ett lite grundare ställe och badade.
 
Vid 17-tiden kände vi oss klara på sjön och åkte hem. Vi åt räkmacka till middag och umgicks tills klockan blev 22 och det var dags för oss att köra hem till Malmö.
 
Vilken fin dag med denna gulliga familj! <3

Ett dygn i Kristianstad

I torsdags förra veckan hoppade jag och Dan på ett tåg till Kristianstad där vi skulle spendera ett helt dygn. Först färdkost: islatte till mig, Redbull till Dan 😅
 
Vid 11-tiden var vi framme i Kristianstad. De hade skrivit Välkommen vid teatern och allt, man tackar.
 
Vi började med att gå hem till min mormor som bor mitt i stan i Kristianstad. Hon bjöd på kycklingsallad till lunch den gullisen. Man blir alltid så bortskämd hos mormor!
 
Klockan 13 skulle vi åka båt på Helge å.
 
En två timmar lång båttur där vi kunde kika på naturen och njuta av solen. Dessutom bjöds det på kaffe och kaka. Tycker det är så gulligt att Dan är så extremt intresserad av naturen. Guiden pratade om olika fåglar som bodde där och blommor som växte där, och medan jag knappt lyssnar så tycker Dan det är så intressant <3
 
Näckrosor.
 
Och en fantastisk sjö som å:n mynnade ut i.
 
När båtturen var färdig vinkade vi hej då till mormor och hennes särbo Helge, och promenerade bort till Best Western Hotell där vi hade bokat ett rum. Vi var så taggade på en miniweekend i stan!
 
Vi duschade och gjorde oss i ordning för kvällen.
 
Hade på mig en gammal klänning från Bubbleroom.
 
Vid 18.30 gick vi ner på stan.
 
Jag och Dan strosade runt i de gulliga små gränderna.
 
Och klockan 19 mötte vi upp mormor och Helge igen för att äta middag på Restaurang Smaca.
 
Jag beställde nattbakad griskind med potatispuré och rödvinssky.
 
Dan åt en steakhouse sandwich med pommes och drack rödvin. När vi ätit upp gick vi hem till mormor, åt glass och pratade gamla minnen.
 
På fredagen vaknade vi i en hotellsäng, åt en väldigt god frukostbuffé och checkade sedan ut.
 
Tack Kristianstad för ett fint semesterdygn!

Gifta i två år

 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det exakt två år sedan jag och Dan gifte oss. Herregud vilken dag det var, den där varma lördagen den 27 juli 2019. Jag var pirrig och lycklig hela dagen. Omringad av så många fina människor.
 
Hade jag kunnat hade jag velat uppleva dagen igen, exakt som den var. Är så glad över att jag har sparat alla bröllopsinlägg under kategorin Bröllop här på bloggen. Då kan jag kika och drömma tillbaka när jag känner mig nostalgisk.
 
Men det bästa är ändå vad vi har framför oss. Familjen vi ska skapa och framtiden tillsammans <3
 
Idag firar vi i alla fall bröllopsdag på Örenäs Slott! Där ska vi hänga, äta trerätters middag och bada i poolen. Grattis till oss och heja kärleken!

Vecka 30

 
Välkommen till vecka 30 och min tredje semestervecka! Jag är halvvägs genom semestern nu och det känns som jag varit ledig hur länge som helst. Det gillar man!
 
Den här veckan har jag följande inbokat:
  • Idag ska jag träffa min kompis Carro. Vi ska gå på stan och ta en fika. Mysigt med kvalitetstid.

  • Imorgon firar jag och Dan bröllopsdag! Varit gifta i 2 år <3 Det gör vi med slottsvistelse och trerätters middag på Örenäs slott. Är så peppad på detta. Vädret ska vara sådär, men jag ska minsann bada i deras pool ändå.

  • På torsdag ska jag och Dan hem till Dans bror Ola och hans familj för fika. Perfekt nu när jag har körkort och på ett smidigt sätt kan hälsa på vänner och familj!

  • På fredag ska vi hem till Sarah och Niclas och träffa deras nyfödda son Sixten!!! Tänk att vårt gäng nu har ytterligare en familjemedlem. Längtar efter att få träffa honom <3

Och det var ungefär det. Lite festligheter, mycket mys och några lediga stunder. Tänker förutom detta: mycket bad, glass, bokläsande och sovmorgnar.

Är ni lediga något i veckan?

Lite från sistone

Saker som har hänt på sistone:
 
Vi var på IKEA och jag blev helt kär i den här färgen på en bebissäng. Vi har dock nu bestämt oss för att köpa en vit. Men tyckte den här turkosa var mycket fin!
 
Vaknade en morgon av att Dan satte ihop vår nya hallmöbel. "Ska bara fixa detta lite snabbt" sa han. Det tog totalt 2,5 timme.
 
Och här har vi resultatet! Vi behövde bättre förvaring till våra skor, samtidigt som vi behövde en smal möbel så att barnvagnen kan stå i hallen till vardags. Skoskåpet kommer från IKEA och heter Hemnes.
 
Jag gick in i vecka 23 och bebis är nu lika stor som en grapefrukt enligt appen Preggers.
 
Vi fick risotto med smak av saffran och tryffel av Carl och Alice när de var här på middag. Så det lagade vi en kväll. Mycket gott.
 
Foglossningen är numera under kontroll, och jag tror att detta är tack vare att jag använder mina löparskor som promenadskor. Har på mig dem vart jag än går.
 
Var på stan och fixade naglarna i onsdags. Jag brukar ha något ganska neutralt, men valde rött lack den här gången för omväxlings skull.
 
Blev otroligt nöjd. Älskar rött nagellack!
 
Vi avslutar det här inlägget med en gullig dalahäst jag och Dan fick av Sös och Hampus. Hampus har köpt den i Dalarna, när han hälsade på sin familj. Den bor numera i vår steghylla i vardagsrummet.

Lördag & måndag: Två familjemiddagar

Lördag
I lördags vaknade jag av att Dan började banka med saker ute i vardagsrummet. Han skulle sätta ihop vår nya hallmöbel som jag ska visa er i ett annat inlägg. Resten av dagen städade och handlade vi.
 
Sedan dukade vi upp ute på balkongen och jag gjorde en alkoholfri fördrink till mig själv.
 
Vi gjorde oss fina och magen kändes större än någonsin.
 
Hej från mig!
 
Klockan 17 knackade nämligen min lillebror Carl och hans sambo Alice på! Försnacks dukades fram.
 
En av de loppissaker som jag hämtade hemma hos Caroline dagen innan var en champagnekylare som jag och Dan var mycket taggade på att använda.
 
Efter lite häng var det dags att äta middag.
 
Jag gjorde Pasta al limone på min kompis Hannahs vis! Hennes recept hittar ni här.
 
Jag dukade med vita linneservetter och nya loppistallrikar från Rörstrand. Dan korkade upp ett rött italienskt vin.
 
Till efterrätt åt vi något så enkelt som vaniljglass med halloncoulis, nektariner, vispad grädde och nougatsås. Sedan satt vi ute, pratade och lekte charader tills det blev sent och det var dags att sova. Mysig lördag med fina Carl och Alice!
 
Måndag
Vi hoppar över en dag och plötsligt var det måndag. Jag och Dan gjorde oss fina för äventyr igen. Hade på mig en gammal kjol från MQ och en T-shirt från Filippa K.
 
På kvällen skulle vi hem till min syster Sarah och hennes sambo Hampus för middag i deras nya lägenhet vid Slussen här i Malmö. Jag matchade min outfit med gå bort-blommorna 🤷🏻‍♀️
 
Sarahs och Hampus innergård är otroligt fin och lommig!
 
Systers katt Rex höll utkik från köksfönstret.
 
Här kan man bo! Älskar den här lägenheten. 
 
Golvet, stuckatur, färgen på väggarna. Ja allt. De är ju alldeles nyinflyttade och har inte helt kommit i ordning än. Ska bli kul att se hur det blir när de är klara!
 
Det bjöds på fördrink och vi catchade upp om semesterlivet.
 
Sedan var det dags för middag. Fransk potatissallad med kycklingspett, vegofärsspett och tzatziki.
 
Till efterrätt åt vi glutenfri kladdkaka, men den hamnade inte på bild. Istället hängde vi tills klockan blev 01 på natten. Då hade stadsbussarna visst slutat gå, så jag och Dan fick ta voi hem istället. Vilken måndag!
 
Tack mina gulliga syskon för att ni är så fina!

En sommarfredag i Helsingborg

I fredags var det 30 grader varmt här i Malmö och när eftermiddagen närmade sig gjorde jag och Dan oss i ordning.
 
Jag piffade till mig lite extra i en klänning jag köpte från MQ i våras och donut i håret.
 
Sedan körde vi till Helsingborg! Först åkte jag, Dan och Regina hem till Caroline för att hämta lite loppissaker jag köpt. Hon var så gullig och bjöd på en drink ute på terrassen.
 
För de som inte drack alkoholfritt blev det Aperol Spritz!
 
Sedan mötte jag, Dan och Regina upp Frédéric och begav oss till Fria Bad där vi bokat bord. Vi började med en fördrink.
 
Fria Bad ligger precis nere vid havet. Så otroligt härlig atmosfär.
 
Vi beställde in Moules Frites med pommes och Dan åt torskfilé. Mmm, skaldjur innehåller så mycket bra för bebis.
 
Kolla vilka gulliga personer vi hängde med! Regina och Frédéric firade dessutom att de gick på semester.
 
När vi ätit upp gick vi vidare för lite gelato. Pistage och choklad är mina standardsmaker.
 
Sommarkvällar <3
 
Jag, Dan och Frédéric.
 
Sedan köpte vi islatte.
 
Och traskade hem mot Reginas och Frédérics lägenhet. Men först var vi tvungna att föreviga den här fantastiska utsikten. Vad fint Helsingborg är hörni.
 
Så satt vi ute på innergården och pratade om hur oändligt rymden är och att vi kan slukas av svarta hål, heh.
 
Vilken fin dag med två fina personer!

Bebis: Vecka 23

 
Idag går jag in i vecka 23, eller 22+0 då enligt appen, och det är dags för en uppdatering!
 
Hur mår du?
Generellt bra. Det börjar bli tungt och magen är stoooor nu. Får fortfarande kommentarer om att magen inte är så stor, haha. Men för mig är den gigantisk. Sa till Dan igår att jag känner mig ganska klar med att vara gravid, och då har bara halva tiden gått heh.
 
Har du ont någonstans?
Foglossningen kommer och går, men så länge jag har bra skor när jag är ute och promenerar så tycker jag att det funkar OK.
 
Känner du bebis?
Varje dag nu! Han puffar mest på kvällen och fortfarande mest på höger sida. Det är så mysigt <3
 
Vad står på tur på inköpslistan?
Så. Mycket. Jag och Dan ska sätta oss och göra en excellista på saker vi behöver. Vi var en sväng på IKEA förra veckan i ett annat ärende och jag fick panik på allt vi behöver handla. Men det kommer bli bra, tror att när man specar ner det så inser man att det egentligen inte är jättemycket.
 
Några andra tankar?
Jag tycker det börjar bli svårare och svårare att klä sig, vilket egentligen inte är konstigt eftersom jag växer på alla håll och kanter. Men trodde att det skulle bli enklare när magen poppat? Tänkte att det skulle bli enklare att "rama in" magen, men inte tänkte jag då att bröst, höfter och rumpa också skulle växa massor haha. Det är bara att hänga med antar jag, är ju inget jag kan styra.
 

Vecka 29

 
Hej och glad måndag!
 
En veckas semester har gått och jag har redan kommit in i semesterlunket. Så välbehövt. Vi sover länge, dricker morgonkaffe på balkongen och planerar dagen.
 
Den här veckan har vi följande inbokat:
  • Idag ska vi på middag hos min syster och hennes sambo! Dan har inte varit i deras nya lägenhet än, så det blir dessutom husesyn för hans del.

  • På onsdag ska jag fixa naglarna. Jag har haft fransk manikyr de senaste månaderna, men den här gången blir det minsann lite färg.

  • På torsdag åker jag och Dan till Kristianstad för att hälsa på min mormor. Tänk att hon nu är fullvaccinerad <3

  • Och på lördag åker vi till Bromölla för att umgås med min kusin Therese och hennes familj. Hoppas det är fint väder så vi kan åka ut med båten!

Det är en del saker inbokat, men också ett par dagar som vi kan ta som det kommer. Perfekt balans tycker jag! Jag har så lätt för att boka in för mycket, och plötsligt blir det ingen vila alls på semestern.
 
Har ni semester än? Vad är era planer?

Onsdag & torsdag: Semesterdagar i Malmö

Onsdag
Jisses vad varmt det är den här veckan. Jag och Dan har försökt variera våra semesterdagar här i Malmö. I onsdags hade han lovat mig strandhäng! Dan hatar att hänga på stranden. Han badar inte och han bränner sig lätt fast att han smörjer in sig med solkräm.
 
Tanken var att vi skulle till Ribersborgsstranden, men när vi stod på ICA Maxi och skulle handla fika slog det till i ryggen och jag kunde knappt gå utan att börja gråta. Hej foglossningen, det är nu du kommer på riktigt alltså. Det blev därför justerade planer och vi gick ner till Scaniabadet som ligger precis vid oss i Västra Hamnen. Så länge jag får bada är jag nöjd.
 
Vi lade oss på gräset och slog upp ett parasoll som Dan kunde skydda sig under. Jag badade i det 22 gradiga havet, åt kakor och nektariner och läste en bok som heter Goda grannar. När klockan var 14 kände vi oss klara med strandhäng. Då upptäckte Dan också att han har bränt sig TROTS både parasoll och solkräm, vad i!!
 
På kvällen dukade vi upp middag på balkongen. Jag köpte små gulliga skålar på Tomatens hus när jag var där tidigare i sommar, och jag använder de så mycket. Perfekt till oliver, körsbärstomater, nötter och annat.
 
Det blev pastamiddag med tomatpesto, burrata, sallad och parmesan. Mmm, enkelt och gott.
 
Måste tipsa om den här alkoholfria cidern! Den smakar likt aperol spritz och känns lite festlig. Jag tycker inte alkoholfritt vin är så roligt. Men alkoholfria cider och öl brukar vara rätt goda!
 
Torsdag
Det blev torsdag och Nima såg en duva från balkongen. Hon får bara vara på balkongen när vi är där ute och kan ha uppsikt över henne. Men som hon älskar det!
 
Ah morgonkaffe i 25-gradig skugga.
 
När klockan var 12 var jag och Dan färdigfixade för att bege oss ner till stan.
 
En sak man kan göra när det är 29 grader varmt och hela staden hänger på stranden – gå på bio! Det är svalt och ensamt. Vi var totalt 7 pers i hela biosalongen. Vi såg Black Widow som var mycket bra tyckte vi. Dan hade ett presentkort och jag hade en massa bonuspoäng på mitt medlemskort, så biobesöket inklusive godis och snacks kostade oss 17 kronor. Tack tack. Första biobesöket på 1,5 år!
 
En annan sak man kan göra när det är 29 grader varmt – gå på IKEA! Också svalt och ensamt. Igår fick jag och Dan hem vår nya madrass till vår säng. Vi hade två 90-madrasser tidigare, men köpte nu en 180-madrass istället och behövde därför nya underlakan. Vi skulle också passa på att köpa en ny hallmöbel, som självklaaaart var slut. Aja.
 
Idag ska det bli 30 grader här i Malmö och ikväll ska vi ut och äta. Hur ser er fredag ut?

Den årliga Sölvesborgshelgen

Fredag
Varje år när jag och Dan precis gått på semester tar vi vårt pick och pack och åker till Sölvesborg. Det är så otroligt mysigt att få fira in semestern med min morbror Ola och hans familj. I fredags åkte vi hem till deras stuga i Sandviken. Vi korkade upp lite vin och jag drack en alkoholfri cider som smakar aperol spritz. Gott!
 
På kvällen åt vi på en restaurang i Hällevik. Vi alla beställde planka, men jag fick fel och fick in en fantastisk tallrik med fläskfilé och hur mycket pommes som helst. Jättegod! Eftersom det blev fel fick jag dessutom en gratis dessert. Vilken turkväll för mig!
 
På kvällen hängde vi i Olas och Pias uterum. De andra drack gin och tonic i superfina glas.
 
Och när klockan var runt 01 på natten var det dags att sova. Vi hade en hel dag med utflyktsmål inbokat dagen efter!
 
Lördag
Det blev lördag och jag och Pia började dagen med lite loppis. Men vi hittade inte något direkt och begav oss vidare.
 
Till en mysig gårdsbutik som inte hamnade på bild och sedan till Röshults Vedugnsbageri.
 
De hade inte jättemycket till glutenfritt alternativ. Men jag köpte en jordgubbstårta gjord på mandelmjöl och åt pålägget av en köttbullemacka. Mmm jordgubbstårtan smakade sommar.
 
När vi ätit upp var det dags att köra vidare.
 
Först mot en loppis utanför Svängstad och sedan till BM Design med helt fantastiska möbler.
 
Vid 16-tiden var vi hemma igen.
 
Jag svidade om till lördagskläder och tog på mig mina nya sandaler jag köpt under dagen. Hittade dem på Gummagårdens gårdsbutik!
 
Det blev soligt och jag passade på att ta gravidbilder, haha. Den här klänningen är gammal från MQ.
 
Sedan anlände min kusin Hampus och vi grillade till middag. Och innan ni reagerar på köttet kan jag meddela att jag fick helt genomgrillade rostbiffsbitar :) Saknar dock rött kött! Min morbror frågade mig hur jag ville ha mitt kött, "Helst rått, men nu måste det tyvärr vara genomstekt". "Rött, menar du?" frågade han. "Nej rått" svarade jag 😅
 
Pia gjorde en god och enkel sallad med nektariner. Måste köpa nektariner nu och ha här hemma. Så gott ju. Annars är nektariner en typisk frukt som går mig förbi.
 
Vid 20-tiden var Pia sugen på att bada. Vi andra följde med, men det var lite för blåsigt för min del för att bada.
 
Älskar att ha havet så nära!
 
Och så avslutade vi kvällen med efterrätt: nektariner med mascarponekräm och halloncoulis. Gott!
 
Söndag
På söndagen var det dags att åka hem. Men först en promenad och ett bad i havet! Vi gick förbi potatisåkern.
 
Ner till havet som var så varmt och skönt. Vid 14-tiden var det dags för oss att köra hem till Malmö igen.
 
Tack Sölvesborg och Ola och Pia för den här gången!

Vecka 28

 
Igår var första semesterdagen för oss och jisses vad semestersega vi var. Jag vet inte hur många gånger jag somnade på soffan under dagen, och det gjordes inte många knop här hemma. Skönt att börja semestern lugnt!
 
Vecka 28 ser ut såhär för oss:
  • Idag har vi varit hemma hos Dans föräldrar och fikat. Mysigt och så smidigt med bil nu så man kan köra vart man vill!

  • Imorgon ska det bli 29 grader varmt här i Malmö och jag och Dan har bestämt att det blir en heldag på stranden. Vi lär inte vara ensamma 😅

  • På fredag ska vi till Helsingborg och äta middag med Regina och Frédéric på Fria Bad. Längtar!

  • Helgen är än så länge oplanerad. Och vad gör det när varje dag är helg på semestern.

Mest är jag bara glad över att jag och Dan har fyra veckor tillsammans. Så mycket vi ska hitta på! Utflykter, strandhäng, middagar och kompisträffar. Pepp är jag!

Lite från sistone

Jag har ätit en himla massa Smash på sistone. Upptäckte att de var glutenfria (gjorda på majs) och köpte hem ett helt gäng. Har ätit som snacks framför Allsång på Skansen.
 
Vi har köpt vagn!! CHECK på den, tack tack. Barnvagn har varit ett ganska ångestladdat ämne för mig. Varför? Jo men det tycks ju så himla mycket. Jag och Dan vill inte lägga 20 000 kr på en vagn, samtidigt som vi ändå vill ha något vi kommer att trivas med. Jag har haft lite koll på Blocket och Marketplace på Facebook och när det kom ut en fräsch Bugaboo Donkey för ett bra pris slog vi till! Vi är än så länge riktigt nöjda, fast att vi bara har kört den här inne i lägenheten haha.
 
Igår var jag och hälsade på min syster och hennes sambo Hampus i deras nya lägenhet här i Malmö. De har flyttat in i en sekelskifteslägenhet med stuckatur och högt i tak. Riktigt fin! Där Hampus bodde tidigare hade de en jättestor terrass där han förvarade sina tomatplantor, som då just nu får hänga i deras nya vardagsrum istället haha.
 
Sös hade bakat paj och så pratade vi semesterplaner.
 
Och såhär ser jag ut i skrivande stund. Idag går jag nämligen på semester! Om ett par timmar ska jag och Dan köra till min morbrors familj i Blekinge. Blir alltid lika glad när jag hittar en klänning som passar i min garderob! Den här köpte jag förra året på MQs rea. Den har lite extra plats vid magen och höfterna och funkar därför fortfarande. Vill typ klappa mig själv på axeln när jag hittar sådana plagg i min garderob? "Bra att du tänkt på framtiden Sofie", fast jag såklart inte har det.
 
Hoppas ni får en fantastisk fredag och unnar er något riktigt gott!

Loppisfynd: assietter, djupa tallrikar och en fantastisk skål

Jag har köpt mycket på loppis på sistone. Så mycket att Dan har sagt att det nog snart får räcka, haha. Var ska vi ha allt? Ja det kan man ju fråga sig.
 
Jag har aldrig varit bra på loppis. Jag fyndar nästan aldrig, gör ofta ganska dåliga beslut och kommer hem med saker som jag sen aldrig använder. Men så startade Reginas vän Caroline ett instagramkonto där hon säljer loppissaker hon har fyndat. Och hörni, detta är GENI. Helt plötsligt har någon annan gjort det värsta sållandet och det är bara fina fynd man har att välja mellan. Det gäller dock att vara snabb så ingen annan hinner köpa det man vill ha!
 
Carolines instagram heter smacitronergula_ och ni hittar den här!
 
Det jag varit ute efter är främst tallrikar och då med fokus på blåvitt porslin. Blåvitt porslin är min akilleshäl 😅
 
Ett av mina senaste köp är dessa djupa tallrikar. Tre styck lyckades Caroline få tag på. Tänk att duka upp med dem en pastakväll!
 
Dessa tre gulliga assietter var mitt första köp från Caroline. Inte visste jag då att jag skulle köpa hur mycket som helst, heh. Brukar använda dem till frukostmackan!
 
Ett annat av mina senaste köp är dessa assietter. Hela 6 stycken att använda till förrätt eller fika. Älskar den vita kanten.
 
Det här vita fatet är ett annat köp som jag är mycket nöjd med.
 
Perfekt till sommarsallader eller pasta. Eller ja, vad som helst egentligen!
 
Och den här karaffen! Jag brukar blanda saft i den och låta stå i kylen. Jag blir så trött på vatten nu när jag är gravid? Känns inte som jag dricker något annat. Gott att lyxa till det med fläderblomssaft då och då.
 
Den här grönblå, djupa tallriken är också ett fynd. Fanns dock bara en av den, men tycker det är fint att blanda olika tallrikar när man dukar.
 
Sist, men absolut inte minst, har vi den här FANTASTISKA skålen.
 
Blåvit såklart. Tänker att den är fin som salladsskål, ha massvis med räkor i eller något annat gott. Är otroligt nöjd med detta köp!
 
Det finns så mycket fint att fynda på loppis. Tack Caroline för att du har hjälpt mig hitta allt detta!

Helgen: Rau, middag i Helsingborg och bakissöndag

Vi ska kika på min helg!
 
Fredag
Jag gjorde mig fredagsfin i en gammal jumpsuit från Monki och fixade till håret. Var SÅ sugen på bubbel i fredags, men det får ju vänta tills lillkillen i magen är ute. Fick så många kommentarer på instagram om att det finns alkoholfritt bubbel, och jaaa såklart. Men det är ju inte samma sak. Då föredrar jag mer alkoholfria drinkar, cider eller öl om jag ska vara ärlig.
 
Jag och Dan hade en middagsdejt med Desirée och Micke på restaurang Rau på Davidshallstorg. Rau har asiatisk vegetarisk mat som är väldigt god. Rekommenderar alla att gå dit!
 
Jag och Dan beställde in lite olika rätter att dela på. Dumplings, råraka på sötpotatis och morot och "falsk anka" som var någon sort av sojabaserat alternativ till anka. MYCKET gott och bra smaker. Får fem av fem alkoholfria öl.
 
Till efterrätt åt vi friterad banan med glass. Sedan gick jag, Dan, Des och Micke till Möllan för lite uteserveringshäng, men då tog jag inga bilder. En väldigt fin kväll var det!
 
Lördag
Det blev lördag och jag gick ner till stan för att göra lite ärenden. Köpte en smoothie på Joe and the Juice som matchade min outfit.
 
När klockan var 16 tog jag tåget till Helsingborg för att gå på middag hos Hannah tillsammans med Felicia och Regina. Jag och Regina stannade till på vägen och tog gravidbilder i en park, haha.
 
Häng på Hannahs balkong!! Nu är det nästan exakt ett år sedan vi fyra började hänga <3
 
Hannah bjöd på försnacks som dadlar inrullade i bacon, oliver, crostini och tapenade.
 
Sedan var det dags för en trerätters middag!
 
Till förrätt: Kronärtskocka med vispat, brynt smör. Lägg av hörni.
 
Fina Felicia och Bella!
 
Till varmrätt: Pasta al limone på Hannahs eget vis. Dessutom mycket god glutenfri pasta som jag genast ska inhandla.
 
Efter varmrätten fortsatte vi hänga i sommarvärmen på balkongen.
 
Regina! Alltså hur snygg kan man vara?
 
Till efterrätt: Vaniljinkokta rabarber med gräddfilskräm och karamelliserad vit choklad. Ni hör ju. Vilken pangkväll! Plötsligt var klockan över tolv och det var dags för mig att ta tåget hem.
 
Söndag
Det blev söndag och jag kände mig bakis fast att jag såklart inte druckit en droppe alkohol. Tror att detta beror på sena kvällar och mycket socialt häng. Jag tog mig ner till stan och åt lunch på Joe and the Juice. Visste inte att de hade glutenfritt bröd! Blev mycket glad.
 
Sedan provade jag en massa klänningar som absolut inte passade mig och besegrad begav jag mig till Lomma Glassfabrik för att äta glass istället.
 
Tog två kulor: en med pistage och en med choklad. Väldigt klassiskt för mig, som behövdes en bakissöndag.
 
Och det var min helg!

Vecka 27

 
Sista arbetsveckan innan 4 veckors semester!
Hur är det ens möjligt? Den här våren har bara sprungit förbi.
 
Det jag och Dan har tänkt göra på våra fyra veckor:
  • Hälsa på min släkt <3

  • Övernattning i Kristianstad och häng med min mormor

  • Fira bröllopsdag på Örenäs Slott!

  • Testa lite olika restauranger i Malmö som vi inte ätit på än

  • Bada i havet, bada i mina föräldrars pool, bada så fort jag får chansen

  • Umgås med kompisar och träffa min och Dans familj

  • Läsa böcker

Och lite annat smått och gott. Mest är jag taggad på att jag och Dan ska få hänga varje dag i en månad.
 
Men först en arbetsvecka med saker som ska förberedas! Har ni gått på semester? Hur ser er sommar ut?

Bebis: Vecka 20

 
Tänkte att det var dags för en uppdatering gällande bebis!
 
Vilken vecka är du i?
Jag har "gått in i" vecka 20, eller då rättare sagt vecka 19+5. På tisdag har det gått 50%!
 
Hur mår du?
Jag mår bra. Blir lite ledsen emellanåt att mina kläder i garderoben inte passar. Haha vad är det med mig? Jag trodde verkligen inte att jag skulle reagera så mycket på att kroppen förändras, och då har min kropp ändå inte förändrats SÅ mycket. Det är säkert en vanesak. Men kanske också lite hormoner som får mig att pendla i humör?
 
Känner du bebis?
Ja! I måndags låg jag raklång i sängen och scrollade på telefonen. Plötsligt kände jag en liten "puff" på höger sida av magen. Tänkte först att det nog bara var tamarna som flyttade på sig, gaser eller annat. Men så kände jag det igen, fast mycket tydligare. PUFF. Jag satte mig upp i blixtfart och tänkte jo, det där var nog en liten spark.
 
När vi sedan var på rutinultraljudet kunde de se att moderkakan ligger i framvägg, fast endast på vänster sida. Så det är därför jag bara känner honom på höger sida än så länge. Sedan dess har jag känt små sparkar och puffar flera gånger om dagen <3
 
Hur gick rutinultraljudet?
Det gick bra! Vi har gått hos Amnionkliniken i Lund och de är så gulliga. Vi fick små filmer och bilder, och bebis hade vuxit som han ska.
 
Status på magen?
Den har vuxit! Det känns fint. Den har liksom "poppat" nu.
 
Några svårigheter?
Att inte jämföra mig med andra gravida och att inte få panik över allt som ska köpas. Nu efter rutinultraljudet ska jag och Dan göra en lista på saker vi behöver köpa innan november. Vi har lite tid på oss, tack och lov. Men det är så mycket! Och även så mycket att välja mellan? Tur att Dan älskar att läsa på och sätta sig in i "vad som är bra att köpa". Jag är mer "den här var fin och det var 20% rabatt?" haha.
 
Gammal klänning från H&M som jag lyckades klämma mig i igår haha <3

Midsommarhelgen: Lördag & Söndag

Lördag
I lördags efter att vi kommit hem från vår övernattning hos Carro och Johan, kände jag och Dan för att "ta vara på dagen" haha. Detta händer ytterst sällan efter en social kväll. Men det var så fint väder, och nu när vi har bil är det lättare att bege sig ut på utflykt. Så jag och Dan packade med lite mackor, överbliven dricka från midsommarafton och körde ut till Torups rekreationsområde. Även kallat "Bokskogen", cirka 30 minuter utanför Malmö.
 
Efter vi ätit valde vi att gå en promenadslinga på cirka 3 kilometer. Tanken var att vi sen skulle gå ytterligare en slinga när vi var klara, men eftersom vi blev attackerade av hästflugor kände jag och Dan att det fick räcka med skog för dagen. Här blir jag en typisk stadstjej. Vill tycka om naturen, men varför finns det så många jobbiga kryp i den?
 
Vi gick istället bort mot slottet och gick en sväng i slottsträdgården. Fin natur utan hästflugor!
 
Jag blev på bättre humör, haha.
 
Och när vi kände oss klara var det dags att åka vidare.
 
Till Klagshamn där vi gick en kort promenad vid havet. Och sedan körde vi hem för att hålla kväll. Fin lördagsutflykt!
 
Söndag
Söndagen började med en förmiddagspromenad och mjukglass med pistagesmak från Bar Italia.
 
På dagen fixade vi bara lite hemma: städade, handlade, ja sånt där. Vid 16-tiden gick vi ner till havet för att bada. Eller, ja det var bara jag som badade som ni vet.
 
Det var riktigt skönt med ett avsvalkande bad i den varma sommarluften.
 
Sedan gick vi hem, åt lövbiff med sallad, tzatziki och kryddsmör och tittade på TV. Sen var helgen slut!

RSS 2.0