Onsdag & torsdag: Semesterdagar i Malmö

Onsdag
Jisses vad varmt det är den här veckan. Jag och Dan har försökt variera våra semesterdagar här i Malmö. I onsdags hade han lovat mig strandhäng! Dan hatar att hänga på stranden. Han badar inte och han bränner sig lätt fast att han smörjer in sig med solkräm.
 
Tanken var att vi skulle till Ribersborgsstranden, men när vi stod på ICA Maxi och skulle handla fika slog det till i ryggen och jag kunde knappt gå utan att börja gråta. Hej foglossningen, det är nu du kommer på riktigt alltså. Det blev därför justerade planer och vi gick ner till Scaniabadet som ligger precis vid oss i Västra Hamnen. Så länge jag får bada är jag nöjd.
 
Vi lade oss på gräset och slog upp ett parasoll som Dan kunde skydda sig under. Jag badade i det 22 gradiga havet, åt kakor och nektariner och läste en bok som heter Goda grannar. När klockan var 14 kände vi oss klara med strandhäng. Då upptäckte Dan också att han har bränt sig TROTS både parasoll och solkräm, vad i!!
 
På kvällen dukade vi upp middag på balkongen. Jag köpte små gulliga skålar på Tomatens hus när jag var där tidigare i sommar, och jag använder de så mycket. Perfekt till oliver, körsbärstomater, nötter och annat.
 
Det blev pastamiddag med tomatpesto, burrata, sallad och parmesan. Mmm, enkelt och gott.
 
Måste tipsa om den här alkoholfria cidern! Den smakar likt aperol spritz och känns lite festlig. Jag tycker inte alkoholfritt vin är så roligt. Men alkoholfria cider och öl brukar vara rätt goda!
 
Torsdag
Det blev torsdag och Nima såg en duva från balkongen. Hon får bara vara på balkongen när vi är där ute och kan ha uppsikt över henne. Men som hon älskar det!
 
Ah morgonkaffe i 25-gradig skugga.
 
När klockan var 12 var jag och Dan färdigfixade för att bege oss ner till stan.
 
En sak man kan göra när det är 29 grader varmt och hela staden hänger på stranden – gå på bio! Det är svalt och ensamt. Vi var totalt 7 pers i hela biosalongen. Vi såg Black Widow som var mycket bra tyckte vi. Dan hade ett presentkort och jag hade en massa bonuspoäng på mitt medlemskort, så biobesöket inklusive godis och snacks kostade oss 17 kronor. Tack tack. Första biobesöket på 1,5 år!
 
En annan sak man kan göra när det är 29 grader varmt – gå på IKEA! Också svalt och ensamt. Igår fick jag och Dan hem vår nya madrass till vår säng. Vi hade två 90-madrasser tidigare, men köpte nu en 180-madrass istället och behövde därför nya underlakan. Vi skulle också passa på att köpa en ny hallmöbel, som självklaaaart var slut. Aja.
 
Idag ska det bli 30 grader här i Malmö och ikväll ska vi ut och äta. Hur ser er fredag ut?

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0