31!

Idag är det min födelsedag och jag fyller hela 31 år. Grattis till mig!
 
Vi gör som vi brukar och kikar på hur mina födelsedagar har sett ut sedan 2010!
 
2010

År 2010 – 11 år sedan idag! Jag fyllde 20 år och åkte skidor i Polen. På kvällen gick vi ut och åt och firade ordentligt. Jag och Dan hade varit tillsammans i lite mer än 1 år då.

2011



År 2011 fyllde jag 21, vi hängde i Polen igen och åkte skidor. Här hade jag börjat bli intresserad av 50-/60-tals modet, vilket syns på födelsedagsklänningen.

2012


2012 och hela 22 år gammal! Hade börjat plugga till Produktionsledare på Malmö Högskola och firade min födelsedag i Kristianstad med mina kusiner, Sös och mormor. Vi tittade på Sound of Music på teatern och åt sedan på en asiatisk restaurang. Bra dag!

2013


2013, 23 år gammal. Kommer ihåg att jag var ledig från skolan och hängde en del hemma. Gick hem till mamma och pappa på kvällen och åt smörgåstårta. Hade min "Se ut som Jess i New Girl"-tid här <3

2014


År 2014 fyllde jag 24. Jag hade praktik på Eminent på dagen och på kvällen dukade vi upp med långbord hemma i vår lägenhet i Lödde. Min familj, mormor och Dans föräldrar kom över på middag. Det var även den här dagen min guddotter Alicia föddes! Idag fyller hon 7 år, på min födelsedag och allt. Grattis Alicia! <3

2015

År 2015 fyllde jag 25 år. Jag hade precis börjat jobba på Eminent och på kvällen firade vi med fondue hemma hos mig och Dan i Lödde med min familj. Ett par veckor senare hade jag stor lokalfest med alla jag känner.

2016
År 2016 fyllde jag 26 år och då hade vi flyttat till Malmö! Min födelsedag var en fredag och jag firade med min familj, mormor, Sarah och Niclas och Carro. Vi gick först ut och åt på Mosaik och hängde sedan hemma hos oss. En vecka senare hade jag födelsedagsfest hemma med alla fina personer i mitt liv.

2017År 2017! Jag blev 27 år gammal och firade först med min familj med middag på Vespa och sedan fest i vår lägenhet med alla fina personer jag känner.

20182018 fyllde jag 28 år och firade rejält. Jag bjöd hem alla mina tjejkompisar på födelsedagsmiddag och gick sedan ut och dansade. Helgen efter gick jag ut på restaurang och åt middag med min familj och på självaste födelsedagen åt jag fondue på Elysée med Sarah, Niclas, Carro, Johan och Dan. Vilket ordentligt firande!

2019
2019 fyllde jag 29 och höll det lite mer low key. Jag hade två middagar, en med Sarah, Niclas, Carro och Johan och en med min familj. På själva födelsedagen åt jag på en vietnamesisk restaurang med Dan och två av mina syskon.

2020

Förra året fyllde jag 30, the big 3 and 0. Jag hann precis fira min födelsedag innan Corona slog till och jisses vad jag firade. Jag hade först ett stort släktkalas med middag och fest. På själva födelsedagen tog jag semester och blev bjuden på bubbellunch av Sarah H och på kvällen åt jag och Dan på Johan P. En helg senare firade jag med storfest i min lägenhet med alla mina kompisar <3 Sista gången på länge man kunde ha en sådan fest.

Idag ska jag och Dan checka in på Hotell MJ's! Min familj kommer sedan dit och så ska vi fira ordentligt. Dessutom har vi en förmån på mitt jobb som innebär att man är ledig på sin födelsedag. Helt fantastiskt!
 
Hoppas ni får en fin fredag!

Listan om min smink- och hudvårdsrutin

 
Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?
Ganska lång tid faktiskt, men jag är snabbare nu när jag jobbar hemifrån. Jag duschar varje dag, tvättar inte alltid håret såklart men duschar kroppen för att vakna. Sedan gör jag kaffe och sminkar mig med en morgonkopp inne i badrummet. I vanliga fall räknar jag med att från det att jag går upp till att jag är helt påklädd och klar tar cirka en och en halv timme.
 
Nu när jag jobbar hemifrån hoppar jag dock över vissa sminksteg och är inte så noga med att fixa håret, så då tar det cirka 1 timme. Men det är så viktigt för mig att inte stressa på morgonen, behöver ta min tid och kör alltid samma rutin. Är kaffet eller mjölken slut så är min dag förstörd, heh.
 
 
Och inför en utekväll då?
Cirka 2 timmar, men då är det för att jag är sååå långsam. Stannar upp, lyssnar på musik, överväger kläder och så vidare. Brukar lägga extra tid på mitt hår då också som gärna behöver lite extra kärlek. Önskar att jag hade ett sånt hår där man bara duschade och sedan inte behövde göra NÅGOT.
 
 
Vad har du för sminkrutin?
CC Eye Contour Cream -> Puder -> Ögonskugga -> Eyeliner > Mascara -> Ögonbrynspenna > Lite mer puder -> Eventuellt rouge ifall jag känner för det -> Settingspray
 
 
Och hårrutin?
Kan alla med svinplatt hår snälla kontakta mig och berätta vad ni gör? Haha. Såhär gör jag:
I handdukstorkat hår tar jag i saltvattenspray -> Fönar sedan håret -> Böjer min lugg med en plattång -> Borstar igenom -> Sprayar med hårspray
 
Det är skitsnyggt i cirka 2 timmar och sedan blir det jätteplatt. Vet inte vad jag ska göra och vill så gärna ha långt hår, vill inte behöva klippa mig kort.
Om jag inte behöver tvätta håret använder jag torrschampo i luggen, sätter oftast upp det och använder sedan hårspray.
 
 
Hudrutin?
  • Morgon: Vitamin C-serum från L300, ögonkräm från L300, dagkräm från ACO

  • Kväll: Dubbeltvättar ansiktet med ACO Cleansing gel och ACO Cleansing Foam, sedan tar jag på en nattkräm från ACO som heter Glow Rebalancing Night Balm och ögonkräm igen från L300. 1-2 gånger i veckan skrubbar jag också ansiktet med en face scrub.

  • Någon gång då och då har jag en fuktmask på kvällen.
 
Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?
Ögonbrynspenna! Jag har så otroligt glesa ögonbryn annars.
 
Vad är din favoritprodukt just nu?
Erborian CC Eye Cream, den är fantastisk.

Vad önskar du att du var bättre på?
Highlighter, rouge och sånt. Att rama in ansiktet snyggt utan att det ser ut som att man har bränt sig.
 
 
Är du ofta osminkad?
Alltid om jag inte ska göra något särskilt. Jag har inte heller problem att dra ner på stan osminkad eller så. Men springer gärna inte in i folk jag känner då, haha.
 
Ett absolut smink-nej?
Hmm, för min egen del tog det så lång tid innan jag hittade hur jag skulle sminka mina ögonbryn. Tittar tillbaka på gamla bilder och bara MEN GUD hur tänkte jag? Men också att jag använde så mycket eyeliner och kajal? Men generellt finns det väl inget absolut nej, tänker också att det är kul att gå utanför sin comfort-zone.
 
 
Ett sminktips tack!
När du köper ny mascara, ta på lite av den gamla mascaran före du applicerar den nya. Den nya mascaran är så blöt och fäster sig inte lika bra på ögonfransarna. Det brukar hjälpa att ta på lite av den gamla mascaran först då.
 
 
Lista helt och hållet stulen från Sandra Beijer

Lite från helgen: Smetana, långpromenader och hemmahäng

Vi kikar på de få bilder jag tog i helgen!
 
Fredag
Fredagen började med att jag gjorde mig i ordning och drack morgonkaffe. Sedan hade jag möten och massor att göra, men jag hann ändå gå en liten lunchpromenad.
 
På kvällen ville jag och Dan äta plockmat OCH pizza. Vi kommer aldrig överens när vi ska dela en pizza. Jag vill alltid ha något italienskt och Dan vill ha kebabpizza special, haha. Men i fredags lyckades vi! Dock kom inte pizzan med på bild, men på den fanns bresaola, parmesan, pinjenötter och ruccola. Mycket gott.
 
Jag hade köpt hem chips, smetana och stenbitsrom. Så otroligt gott att doppa chips i smetana med rom? Var har smetana funnits i hela mitt liv?? Som de senaste fredagarna spenderade vi kvällen i TV-soffan, tittandes på Talang och Bachelor.
 
Lördag
På lördagen ville Dan gå en extra lång promenad, så jag hängde på. Vi gick förbi Ribban, bort mot Limhamn och ut mot Ön.
 
Hej Ön!
 
Hej Öresundsbron! En promenad på 1,7 mil blev det, heh. Vi var lagom trötta när vi kom hem.
 
På kvällen hällde vi upp vars ett glas rosé och lagade hemgjorda hamburgare.
 
Mmm, så gott. Har hittat goda glutenfria hamburgarbröd i frysdisken, så är nöjd.
 
Sen satt vi och pratade hela kvällen om Tokyo, framtidsplaner och vart man skulle resa om man kunde.
 
Nima var nöjd med lördagssällskapet.
 
Söndag
På söndagen gjorde vi nästan ingenting. Jag gick ytterligare en långpromenad, städade och tittade på Grey's Anatomy. Och så var hemmahängshelgen slut, men mycket fin var den.

Vecka 8: Födelsedagsvecka och sportlov

Födelsedagsvecka börjar nu!
 
Som ni vet är det min födelsedag på fredag och jag är pepp. Har redan valt födelsedagsklänning och tänkt ut vilket bubbel vi ska dricka på kvällen. Jag är alltid pepp på min födelsedag, men nu i Coronatider är det extra uppskruvat. Det finns inte så mycket annat att fira, så då får gärna min födelsedag vara något lite extra.
 
Förutom att det är födelsedagsvecka är det också sportlov. Det märks på att det inte är lika många möten inbokade i jobbkalendern. Dessutom är det som att våren har kommit till Malmö. På min löprunda under lunchen var det 7 grader varmt! Tänk att det var snöstorm här för en vecka sedan.
 
Våren nu kommer vi!
 
Hur har er helg varit?
 

Vad jag önskar mig i födelsedagspresent

Det är mindre en vecka till min födelsedag! Jag är så pepp. Ska fira med min familj på själva födelsedagen och sedan ha en mycket liten brunch med kompisar ett par dagar senare. Men vi kikar på vad för materiella ting jag önskar mig i födelsedagspresent.
 
Armband från Edblad: Tycker att Edblads smycken just nu är amazing. Vill genast ha detta och detta armband i guld.
Mateus Oysterskål: Matues oysterskålar är så otroligt fina, och något jag har suktat efter länge. Tycker om alla färger och storlekar. Här kan ni hitta dem bland annat.
 
Sällskapsspelet Ticket to Ride: Har flera kompisar som har det här spelet och vill så gärna ha det själv också! Det finns i många varianeter, men jag har hittills endast spelat Europe. Här hittar ni en samlingssida för spelet.
 
 
 
Örhängen från Caroline Svedbom: De här små, droppformade örhängena med guldslag är så himla fina tycker jag. Gillar generellt smycken från Caroline Svedbom.
 
Nikki Aminis bok "I can make you a star": Nikki Amini är en person som intresserar mig mycket. Jag tyckte mycket om henne i Idoljuryn men har också lyssnat på hennes poddar Bulle i ugnen och Relationellt. Hon släppte en bok i julas som heter "I can make you a star", och den skulle jag gärna vilja läsa!
 
Mjölkskummare: Av Dan har jag önskat mig en mjölkskummare! Han älskar att köpa tekniksaker jag "behöver", haha. Det är hans specialitet. Ända sedan jag slutade på mitt förra jobb har jag verkligen saknat en mjölkskummare. Vi hade en på mitt förra kontor som var så bra. Perfekt till eftermiddagskaffet eller att göra iskaffe med! För just det, det ska gärna vara en sådan som skummar både varm och kall mjölk. Här hittar ni en från Clas Ohlsson.
 
Lila jumpsuit från & Other Stories: Vi kan ju inte ha en önskelista utan ett klädesplagg. Jag fick upp den här lila jumpsuiten i min feed på Facebook och bara dog. Jag. Måste. Ha. Den. Ska nog köpa den i födelsedagspresent till mig själv. Det ultimata vårplagget! Här hittar ni den.
 
Det var nog allt! Men självklart önskar jag mest av allt att mina nära är friska och mår bra, och att jag kan få krama om alla snart <3

Mitt nya glutenfria liv

 
För att göra en lång historia kort: jag har upptäckt att mitt sköldkörtelhormon TSH ligger lite för högt. Jag fick indikationer på det i december, men fick inte reda på det förrän i januari. Jag har ännu inte börjat på medicin, men ska träffa läkaren om ett par veckor så då får vi se.
 
När jag fick reda på detta började jag läsa på, vad kan jag göra för att förbättra mitt TSH-värde? Jag slutade med koffein redan när jag hade indikationer på att så var fallet, men fanns det något mer? Alla sidor, alla forskningsrapporter och alla youtube-videos sa samma sak: Sluta med gluten.
 
Sagt och gjort, nu har jag ätit glutenfritt i ungefär en månad! I veckan tog jag nya blodprov och även för att kolla mina antikroppar, så vi får se om det har hjälpt eller inte.
 
Men hur har det gått att äta glutenfritt? Bra tycker jag! Det finns många substitut som funkar, men det jag tycker är extra trixigt är när det finns i buljong, soja och andra saker som man inte tror ska innehålla gluten.
 
Men så i veckan när jag verkligen ville ha en semla frågade jag min kompis Jaana som är glutenallergiker var man kunde hitta en som var glutenfri. "På Systrar & Bröder!" svarade hon.
 
Då gick jag och Dan självklart totalt 6 km för att inhandla denna bakelse. Det var så värt det.
 
En annan kväll var jag mycket sugen på kanelbullar och hittade dessa i frysdisken. Inte lika goda, men de uppfyllde absolut sitt syfte.
 
Har ni erfarenhet av antingen ett förhöjt TSH-värde eller har några tips på glutenfria snacks jag absolut inte får missa? Snälla kommentera!
 
To be continued.

Helgen: Trerätters middag och långpromenader

Fredag
I fredags efter att jag och Dan checkade ut från jobbet dukade vi fram lite bubbel och snacks.
 
Chips, ost, melon och valnötter. Hade allt hemma förutom chipsen faktiskt! Kvällen spenderades i soffan tittandes på Talang och Bachelor. Ungefär som den brukar göra.
 
Lördag
Men på lördagen däremot hade vi planer! Vi skulle fira Alla hjärtans dag en dag för tidigt hos Carro och Johan.
 
Jag hade en reaklänning från MQ på mig dagen till ära.
 
Vi anlände hos Carro och Johan vid 16-tiden och började med lite chark.
 
Vi skulle äta en trerätters middag och konceptet var följande: Jag och Dan gjorde förrätt, Carro och Johan varmrätt och Sarah och Niclas efterrätt. Så kul!
 
Till förrätt bjöd jag och Dan på hummersoppa med stekt surdegsbröd till. Jag var mycket nöjd med soppan om jag får säga det själv! Hemligheten är vispgrädde. Hemligheten är alltid vispgrädde.
 
Till varmrätt gjorde Carro och Johan laxsida med kokt potatis och romsås. MUMS!
 
Och till efterrätt dukade Sarah och Niclas fram marängsviss med HEMBAKADE maränger och hemgjord kolasås, frukt och bär. Men alltså ni hör ju. Vi var inte hungriga efter den här middagen om jag säger så.
 
Sedan sa vi god natt till Oscar <3
 
Och spelade Ticket to ride innan det var dags att köra hem.
 
Söndag
På söndagen gick jag och Dan en långpromenad i Västra Hamnen.
 
Och sedan hängde jag på gymmet en sväng. Det var inte jättesvårt att hålla avstånd, skönt!
 
Efter den här helgen var jag helt full med energi. Så mysig och härlig!

Vecka 7

Det är den första måndagen på tre veckor som jag inte vaknar upp med nackspärr, woho! Vad skönt. Hoppas ni har haft en fin helg. Min har varit solig och fin. Vi kör en måndagslista för att kickstarta den här veckan.
 
Hur mår du?
Jag mår bra tack, har hopp om framtiden.
 
Längtar du till något särskilt?
Ja! Min födelsedag. Ska skriva en önskelista här på bloggen i veckan.
 
Har du något inbokat den här veckan?
Förutom jobb så ska jag till naprapaten idag och tandläkaren på onsdag. Spännande grejer.
 
Inget till helgen?
Nej, faktiskt ingenting.
 
Har du sett en bra film på sistone?
Ja, i fredags släpptes den tredje och sista filmen av Till alla killar jag gillat på Netflix. Den är så mysig.
 
En bra TV-serie?
Alla utom vi på Discovery+ och Your Honor på HBO.
 
Något du vill avsluta den här listan med?
I veckan ska det bli plusgrader igen!
 
Ha en fin måndag gänget!
 

En lördagkväll i Helsingborg

I lördags var det soligt men iskallt ute. Jag och Dan gick en morgonpromenad i Västra Hamnen.
 
Där kan man sitta om man vill!
 
Sedan tränade vi lite och vid 14-tiden gjorde vi oss i ordning inför kvällen. Jag hade på mig min nya reaklänning från MQ.
 
Och så begav vi oss hem till Regina och Frédéric i Helsingborg! Älskar när man ses redan vid 16 och det är ljust ute.
 
Vi fick förbubbel.
 
Jag var lördagspepp!
 
Och så åt vi förrätt. Muuuums! Kronärtskocka och lite olika ostar. Jag älskar kronärtskocka! Måste äta det oftare.
 
Regina och Frédéric gör så goda drinkar, så sedan fick vi vars en innan middagen-drink.
 
Till middag serverades det poké bowl. Aaaalltså så gott. Det måste vara den nya tacosen. Man kan ha vad man vill till nästan!
 
Efter maten spelade vi Catan. Det var liiiite för svårt för mig.
 
Men jag var glad ändå.
 
Till efterrätt hade Regina och Frédéric gjort en jättegod chokladmousse som de serverade med grädde och bär.
 
Och så pratade vi om livet och jobb och allt däremellan tills det var dags att åka hem. Tack för en fin kväll!

IOtech 2021

Den här veckan har vi haft vår årliga konferens på jobbet. Varje år brukar företaget egentligen samlas och åka iväg tillsammans, men i år går ju inte det. Men! Det har anordnats en riktigt grym digital konferens. Vi fick för någon vecka sedan hem en låda med lite saker vi kunde använda under veckan, såsom ett förkläde, en vattenflaska, en kortlek och lite annat.
 
Temat för veckan var Body, Mind och Soul och Kodjo Akolor var vår programledare.
 
Tisdag
I tisdags var temat "body" och vi fick bland annat träna med Brita Zackari. Och så fick vi laga mat med Tareq Taylor! Allt var så snyggt ordnat, som värsta TV-produktionen.
 
Då lagar vi då!
 
En vegetarisk pasta carbonara med zucchini och tomater. Goooott!
 
Onsdag
Det blev onsdag och jag klädde upp mig lite extra.
 
Onsdagens tema var "mind" och magikerna Brynolf och Ljung var i studion!!! Blev verkligen mindblown av deras trolleritrick.
 
Sedan pratade Anders Hansen om vår hjärna, och hur den blir smartare av fysisk aktivitet. Löpning och promenader var bäst! Helst ska man få upp pulsen i 45 minuter, tre gånger i veckan. Men varje steg räknas, berättade han. Allt är bättre än inget. Intressant föreläsning!
 
Vid lunch var det dags att laga mat med Tareq igen.
 
Lins- och rödbetsbiffar!
 
Med sparris och sallad med fetaost. Muuuums!
 
Jag gosade lite med Nima i pausen. Vi matchade dagen till ära, haha.
 
Och dagen avslutades med ett musikquiz.
 
Torsdag
Torsdagens tema var "soul" och vi pratade mycket med Micael Dahlén om glädjen i livet. Känslan "glädje" är egentligen ett undantagstillstånd, och större delen av livet känns mest helt okej. Men det är bra säger Micael Dahlén! Glädjeruset är inte något som kan hålla i sig hela tiden. Vi pratade också om att man ska hitta vad som är meningsfullt i just ens eget liv, och vad som driver en framåt. Spännande var att människan helst vill utvecklas och röra sig framåt, att vi är som mest olyckliga när vi står still. Kan verkligen relatera!

Och så hade vi en workshop och blev indelade i grupper för att diskutera. Så kul att få prata med kollegor från Polen, Norge, England, Frankrike och Sverige som man aldrig har träffat. "Men hej jobbar du här också!", haha. Vid lunch lagade vi mat med Tareq igen, saknar honom redan <3
 
Dagens lunch var zucchiniplättar med panzanella. Panzanella är en tomatsallad med bröd, typ. Mycket gott! Tareq, vad ska jag äta till lunch imorgon? Yoghurt och müsli?! Hur kan mitt liv bara återgå till det normala efter det här?!
 
Vid klockan 15 var det dags för det årliga IO-prisutdelningen och sedan var IOtech slut. Jag skålade med alkoholfri Ginger Joe.
 
Wow, vad häftiga och inspirerande dagar. Imorgon är det fredag!

Förra veckan: lunch, snöstorm och en reaklänning

Vi kikar på delar från förra veckan!
 
Hej från mitt kontor. I början var det så fint och städat. Nu är det kaos som vanligt, haha.
 
Åt min vanliga frukost: naturell yoghurt, musli och lite jordnötssmör. Äter den varje morgon framför datorn.
 
En dag hade jag såhär fint väder på lunchpromenaden.
 
En av mina luncher var riskakor med avokado och en med räkröra. Så gottttt. Har dock förätit mig på riskakor nu, haha.
 
Dan har köpt ny telefon som väcker oss med en "soluppgång" varje morgon. Den börjar sakta, sakta lysa ett varmt ljus så att man ska vakna lite innan den ringer. Dagens teknologi hörni. En mysig start på morgonen i alla fall!
 
En eftermiddag tog jag en promenad och helt plötsligt började det snöa som bara den!
 
Och nu är det verkligen vinter här i Malmö. I helgen var det dessutom snöstorm! Galet.
 
I fredags träffade jag min kompis Pierre och åt lunch på Yalla Trappan i Västra Hamnen.
 
De serverar mat med smaker från mellanöstern. Jag åt en gryta med stekt halloumi. Yalla Trappan hjälper utlandsfödda kvinnor med lite eller ingen arbetslivserfarenhet att komma in i arbetslivet. Mycket fint initiativ och ett mysigt ställe. Kika inom där om ni är i närheten!
 
Efter jobbet gick jag en kort runda på stan. Gick inom MQ och hittade en klänning på rean som passade perfekt i min garderob. 200 pix kostade den, tack tack!
 
Och sedan gick jag långsamt hemåt i solnedgången. Mitt Malmö <3
 
Till fredagsmiddag åt vi lövbiff, stekt lök, ugnsrostade grönsaker med kryddsmör och bearnaisesås. Gott! Sedan somnade jag i soffan till På Spåret.
 
Hur helgen såg ut får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 6

Andra måndagen i rad som jag har nackspärr, båda gångerna har uppstått efter att jag har styrketränat. Det är så typiskt att detta ska komma just när jag försöker att vara duktig. Nåväl, idag mår jag i alla fall bättre. Jag har varit hos naprapaten och fått lite övningar jag ska göra.
 
Hur är det med er annars? Med mig är det bra. Vi har en digital konferens på jobbet som börjar idag och det ska bli så kul. Det blir föreläsningar, Kodjo Akolor är vår host och vi ska laga mat med Tareq Taylor. Ni hör ju! Allt sker digitalt såklart.
 
Så i veckan blir det fokus på det, och till helgen är det Alla hjärtans dag. Ska ni fira det med någon särskild?
 
Glad tisdag på er!
 

Helgen: Fredagspizza, nya löparskor och söndagsfika

Snart är det helg igen, men först ska vi kika på vad jag gjorde förra helgen.
 
Fredag
Vaknade upp i fredags och gjorde mig i ordning. Hade en ny jeansskjorta som jag köpte på KappAhls 70%-rea! 125 pix kostade den, tack tack.
 
Blev en canadian tuxedo dagen till ära (= när man klär sig i jeans från topp till tå).
 
Drack morgonkaffe.
 
Jobbade och hängde med Nima som ville vara nära. Så fort Dan lämnar lägenheten vill hon hänga med mig. Jag är ett tydligt andrahandsval, men älskar henne ändå.
 
När vi hade jobbat klart för dagen och gått en eftermiddagspromenad i Västra Hamnen var det dags för fredagspizza.
 
Jag beställde en pizza med chèvre. päron, valnötter, honung och ruccola. ÄLSKAR den. Sen tittade vi på Talang och somnade tidigt.
 
Lördag
På lördagen hade jag och Dan först ett par ärenden att göra, och sedan gick vi en lång vinterpromenad.
 
Och jag som beställt nya löparskor fick äntligen hem dem!
 
Det blev ett par Brooks den här gången, jag som är ett inbitet Asics-fan. Hoppas på många och långa löpturer i dessa <3 På kvällen åt jag och Dan sushi och tittade på TV-serier.
 
Söndag
Så blev det söndag! Jag gjorde mig i ordning i min reablus från MQ.
 
Och mötte upp Desirée för att äta lunch på Saluhallen.
 
Desirée beställde en macka från St Jakobs Stenugnsbageri, och jag en poké bowl från PåRis.
 
Därefter gick vi en promenad tillsammans och pratade om livet. Det var alldeles för längesedan vi sågs nu, så det var så fint att få umgås.
 
Vid 14-tiden åkte jag och Dan till Bunkeflo för att fika med Sarah, Niclas, Carro och Johan. Sarah och Niclas hade bakat både äppelpaj och kolasnittar, mums!
 
Och det var vår helg. Lugn, fin och samtidigt social. Precis som jag vill ha det.

Middagstips!

Ett skepp kommer lastat med ett mycket enkelt middagstips som vi åt igår. Vi kikar!
 
Det du behöver: 
- En grillad kyckling
- 5 dl crème fraiche
- 1,5 tärning hönsbuljong
- 1 st paprika (gul eller röd)
- 1 paket fetaost
- riven ost efter tycke och smak
 
Börja med att dra av köttet från den grillade kycklingen och lägg i en ugnsform.
 
Hacka eller strimla paprika.
 
Smula över fetaost.
 
På med ungefär 4 dl crème fraiche. Men det är inte så noga, ta så mycket du tycker blir bra.
 
Smula över hönsbuljong (1-2 tärningar, jag tog 1,5 haha) och salta och peppra.
 
In i ugnen på cirka 200 grader i först 20 minuter.
 
Sedan tar du ut gratängen, rör om lite så att crème fraichen etc inte endast ligger som ett lager ovanpå. Strö på riven ost efter tycke och smak. Jag hade västerbottenost hemma, så jag tog inte jättemycket eftersom den är så stark. Och sen in i ugnen i ytterligare 10 min.
 
Klart!
 
Servera med ris och sallad.
 
Snabbt, enkelt och gott. Hoppas ni gillar det!

Vecka 5

I lördagskväll fick jag lite ont i nacken. Inget märkvärdigt sådär, men det strålade liksom från skulderbladen och upp i nacken. På söndagen fortsatte det, men det var inte så farligt. Igår däremot var jag tvungen att checka ut från jobbet vid tre på eftermiddagen för jag kunde inte hantera det mer. Jag kunde knappt röra mig utan att det gjorde ont. Jag lade mig på soffan och reste mig inte på hela kvällen.
 
Idag mår jag bättre! Jag har fortfarande ont men inte så att jag inte kan hantera det, och endast när jag rör huvudet i vissa vinklar. Jag skulle göra några träningsövningar i lördags och måste ha sträckt en muskel. Det är inte lätt nu när man är över 30, haha.
 
Men den här veckan hörni! Jag har mycket roligt som händer på jobbet och två dagar i rad har det varit sol ute. Annars är allt som vanligt. Jag jobbar hemifrån, går lunchpromenader, lagar middagar och tittar på TV-serier, haha.
 
Men februari har börjat och det är min födelsedagsmånad! Är väldigt pepp på det!
 

RSS 2.0