Glad Valborg!


Glad Valborg på er! Vi har ätit gott hemma hos mamma och pappa och sla nu gå ner till bålet. Ni skall få ett inlägg om hela kvällen imorgon! Ha så kul ikväll! 

Hallonröda med rosetter.

Jag tänkte visa mina nya skor från ECCO som jag köpte i lördags! Jag är så himla nöjd. De är hallonröda med rosett och har bra uppbyggnad i hälen.
 
De skall jag strosa omkring med på stan och när jag jobbar på Din Sko i sommar. Jag älskar ballerinaskor och det är det enda jag använder på sommaren, men nu har jag ett par som jag inte får ont i fötterna av. Inga fler platta ballerinaskor för min del!

Parkhäng och picknick.

I lördags åkte jag och Dan till Malmö för att hänga i en park med fina människor. Det var ju trots allt sommarväder! Här har vi bästa Carro!
 
Alltså det får gärna vara 20 grader varmt fram till sommaren nu sedan kan det vara 28 grader resten av sommaren! Åh. Fina Sarah tyckte också om vädret!
 
Daniella var också med!
 
Malmö, lördag, vänner, cider och grilla. Hur bra? Ungefär allt som krävs.
 
Så åt vi mycket och länge. Sös hade köpte hur mycket mat som helst, fläskfilé, kycklingfilé, korv, majs, potatissallad, halloumiost och en massa annat! Grillat är så otroligt gott och Sös hade dessutom köpt en ny grill som var tvungen att testas!
 
Det blev så himla kallt efter ett tag så vi satte oss i en klunga med täcke över oss. Kvällarna får gärna bli lite varmare tycker jag.
 
Lillebror Carl fick vara trubadur och spela gitarr! Det var så himla svårt att komma på låtar som man kunde utantill, men det fick bli en del Björn Rosenström-låtar. 
 
När det blev för kallt gick vi in till Sös. Där åt vi chips, pratade om livet och spelade några låtar till. En så himla fin lördag med fina vänner! Hoppas det blir många sådana myskvällar i sommar!

Händelser från helgen.

Det är så mycket konstigt, roligt och galet som hänt i helgen så jag tänkte att jag skulle berätta för er!
 
- Vi kan börja med att jag blev fullständigt galen på H&M:s storlekar när jag provade kläder i fredags. I den ena tröjan hade jag S och i en annan klänning satt storlek 40 tajt. Visste ju varken ut eller in. Det var förövrigt lite märkligt att äta surdegsbulle och dricka färskpressad juice medan man skulle titta på klänningar klockan halv 8 på morgonen. Verkligen en ny upplevelse!
 
- På fredagen tittade vi som sagt på The True som spelade på Babel. När de skulle spela deras låt "My lady" sa sångaren "Och den här låten går ut till Sofie, you are my lady". Antagligen heter sångarens flickvän Sofie och hon måste ha stått i närheten av mig för han pekade mot mitt håll så jag utbrast "We are noooot on the same page". Vilket jag och mina vänner tyckte var fruktansvärt roligt då citatet är taget från en mycket rolig scen i New Girl. Kanske lite internt skämt, men det var roligt!
 
- När vi dansade på Debaser så kände jag hur något ryckte i min väska. Så jag drog åt mig den och upptäckte att den helt plötsligt var helt öppen?! Jag fick panik och tittade igenom väskan och såg att ingenting hade blivit snott. Men antagligen höll jag på att bli rånad. Blev alldeles chockad och dansade med min väska i famnen resten av kvällen.
 
- På fredagen så drack jag två cider, en shot och ett glas vin. Var liksom inte särskilt berusad. Men ändå lyckades jag somna på bussen hem och vaknade av att busschauffören petade på min axel och frågade var jag skulle hoppa av. Som tur var hade bussen bara kört förbi min hållplats med en station så det var fortfarande gångavstånd hem. Men förstår liksom inte alls vad som hände? Har aldrig hänt tidigare.
 
- Igår, på lördagen, så köpte jag sedan mina allra första ECCO-skor. Så nöjd! Kommer att visa dem senare.
 
- Vi picknickade i Malmö för första gången i år också, kommer ett helt inlägg om detta senare.
 
- När vi sedan skulle köra hem ville några i bilen ha McDonalds så Niclas körde inom McDriven och det blev en så himla rolig beställning. "Vi ska ha milkshake och kycklingvingar... chokladsmak! och kycklingvingar.. eh mellan.. milkshaken alltså". Och när biträdet frågade "Var det någonting mer?" svarade Niclas "Ja!" och körde... Åh vad vi skrattade! Han trodde ju förstås att han sa "Var det bra så?". Men mycket roligt var det i alla fall.
 
- Idag har vi suttit i svärmors trädgård och ätit macka från Subway. Nu skall vi titta på tusen serier.
 
Men det är väl det stora hela som hänt i helgen! Har varit en fartfylld helg. Det kommer lite inlägg om det såklart! Hoppas ni också har haft en trevlig helg!

En finfin fredag.

Min fredag började med att jag och Desirée gick på H&M:s VIP-frukost på Hansa i Malmö. Det var smockat med folk!

De hade 20% på hela sortimentet så man fick ju passa på!

Därefter åkte jag hem. Hittade den här tröjan på Facebook och tänkte att en sådan måste man ju ha! 

Vid två-tiden fick jag och Dan finbesök av Sara, Ivan och Alicia. Lilla Alicia bara växer och växer. Längtar tills hon kan säga "Fie".

Därefter jobbade jag tre timmar på
Din Sko men det har jag såklart ingen bild på. När jag slutat åkte jag in till Malmö för att möta upp med några vänner. Vi gick till Babel och tittade på The True. Så himla bra band! Lyssna på dem genast!

Därefter gick vi till Debaser som äntligen har öppnat igen, YEY! Där drack vi drinkar tills klockan var halv tre på natten och det var dags att ta sista bussen hem. En finfin fredag med finfina vänner!

Fredagslista.

God morgon! Tänkte att vi skulle börja den här fredagen med en lista!
 
Vad gör du just nu?
Just nu hänger jag på H&M:s VIP-frukost med Desirée och shoppar satan. Eller förhoppningsvis i alla fall, vet ju dock inte eftersom detta inlägg är tidsinställt och jag skrev det igårkväll.
 
Den mest spelade låten för tillfället?
Spelar sönder "The Gardener" med The Tallest Man on Earth för tillfället. Så himla bra låt! Längtar till sommaren med knälånga klänningar och bara ben när jag hör den.
 
Du älskar?
Känslan efter att man har sprungit och är helt svettig och andfådd, Dans ruffsiga hår på morgonen, doften av cigarettrök och kaffe i sommarluften och kräftskivor.
 
 
Något du önskar att du hade i din garderob?
Zooey Deschanels nya klädeskollektion för Tommy Hillfiger. Måste. Ha. Alla. Klänningarna. !!. Den vita med prickar hade ju varit en perfekt examensklänning!
 
Du är inte speciellt bra på?
Att hantera förändringar. Jag är riktigt dålig på att hantera stora livsförändringar som när kompisar får barn och gifter sig, att jag tar examen och skall vara vuxen och sådant. Vill typ alltid vara 22 år, ung och lycklig. Men det går inte såklart, jobbar verkligen på att lära mig att acceptera saker!
 
Du är uppväxt i?
Finaste Löddeköpinge! Har bott här i 22 himla år nu (bodde ju 2 år i Kävlinge, men flyttade tillbaka). Kanske är dags att flytta?
 
 
Du önskar dig?
Ett jobb inom medieproduktionsbranschen, en varm sommar och pengar så att jag kan resa till USA.
 
Vad äter du helst till frukost?
Hemma äter jag alltid youghurt med müsli, men det är ju inte direkt fel med hotellfrukost som innehåller ägg, frukt, olika sorters pålägg och nybakade bullar!
 
Vad ska du göra ikväll?
Dansa runt på Debaser i Malmö med fina kompisar och dricka sött rosévin bara för att. Längtar!

Ny profilbild.

Som ni kanske har sett så har jag en ny profilbild i vänsterkolumn. Det är den fina illustrationen som Sam på Eminent ritade och självklart skall den förgylla min blogg! Älskar att den är så färgglad och fin. Just nu är den ganska liten men det är tänkt att jag skall göra lite justeringar här på bloggen så att jag kan lägga upp större bilder och liksom fräscha upp det lite. Jag skall bara ta tid till det också.

Min torsdag.

Min dag har sett/ser ut såhär idag!
 
- Titta på serier
 
- Plugga, plugga, plugga
 
- Träna
 
- Äta pizza
 
- Göra något som jag tycker är roligt men inte riktigt vet vad än.
 
Japp, life is good. Tar det väldigt lugnt och ägnar mig för det mesta åt min C-uppsats. Har typ inte duschat på tre dagar. Om man bortser från gårdagen, duschade igår. Och skall dusha ikväll. Är rätt fräsch fast att jag chillar helt enkelt.

Påskdagen.

I söndags åkte vi hem jag och Dan hem till Ola och Angelica för att fira det absolut sista av påsken.
 
Jag och Dan hade med oss påskägg till barnen och gömde dem i trädgården. Kul med påskäggsgömme!
 
Barnen sprang runt och letade efter äggen och hittade dem tillslut såklart.
 
Tova har ju fyllt 5 år och det skulle såklart firas! Hon fick ett par skor och en klänning av oss.
 
Jag och Loke!
 
Eftersom det var så himla fint väder tyckte vi att det var dags för grillpremiär. Kotlett, kyckling och korv blev det!
 
Och så åt vi givetvis ute! Längtar så otroligt mycket till sommaren. Vill ha 20 grader nu tack.
 
Sedan kom Lars förbi med fler presenter till Tova, bland annat såpbubblor! Såpbubblor är den absolut bästa presenten tycker jag, det och ballonger. Hade jag fått såpbubblor i 25-års present nästa år så hade jag blivit överlycklig. Och det var vår söndag!

Vårt påskris.

Ni måste ju se det fina påskriset jag gjorde nu till påsk!
 
Påskriset är pyntat med gula och vita fjädrar samt äggformade honeycombs som jag fick av Sös i påskpresent. Älskar förresten videungskvistar. Kan stå och känna på dem i en evighet bara för att de är så lena.
 
 
Hej från mig, en smutsig spegel och en Dan som knyter skon.
 
Och så ser vårt påskris ut! Isa älskar det och har vält det två gånger. Den där katten alltså.

Påskafton.

 
Jag började påskafton med att jobba på Din Sko i några timmar. Därefter åkte jag och familjen direkt till Svedala för att se BOSS spela. Vi får inte glömma bort att det faktiskt var mammas födelsedag och att vi åt ute för att fira henne! Men här är några bilder från spelningen i alla fall. De var grymt bra! Spelningen var den här tävlingen för att vinna en plats på Svedala Rock. BOSS gick vidare till de "Topp tre" och när juryn sedan skulle välja en vinnare så valdes ett annat band. Men det gör egentligen inte så mycket då BOSS vann tävlingen förra året. Det skulle ju faktiskt vara lite konstigt om exakt samma jury valde exakt samma band två år i rad som vinnare. De var grymt duktiga i alla fall, våra pojkar. För att lyssna på BOSS gå in på den HÄR hemsidan. Lyssna och njut helt enkelt.

Långfredag.

I fredags fyllde pappa 55 år! Det skulle givetvis firas med ett stort påskfirande tillsammans med släkten. Pappa fick först paket av familjen. Det var en högtalare som han hade önskat sig.
 
Dessa två alltså <3
 
Mamma hade dukat med påsktema såklart!
 
Dan och Stefan!
 
Lillebror Carl!
 
Älskar påskmat. Så otroligt gott.
 
Vi skålade och sjöng såklart!
 
Och åt prinsesstårta och chokladbollar tills vi sprack.
 
Tesse fick en marsipankyckling på sin kaffemugg.
 
Dessa bilderna alltså <3 Kommer att bli halshuggen för att jag lägger ut dem, men de beskriver ju allt! Lite för mycket vin och sång till Ebba Grön klockan halv två på natten. En så himla bra långfredag!

Glad påsk från mig och Dan!


Middagstips.

 
Jag och Dan äter ganska mycket vegetariskt. Dels för att det är nyttigt, för att det är bättre för kroppen, bättre för miljön men också för att det är så otroligt gott. Det var ett tag som jag och Dan nästan bara åt köttfärs. Vi åt alltid tacos och spaghetti med köttfärs. Så blev så otroligt trötta på det en dag och bestämde oss för att testa något nytt. När köttfärssmaken står en upp i halsen men man fortfarande älskar maträtten så är det så himla enkelt att bara byta ut köttfärs mot qournfärs istället! Det gjorde vi härom dagen och istället för köttfärssås och spaghetti blev det qournfärssås och spaghetti. Hur gott som helst! Det smakar liksom likadant fast ändå annorlunda. Dessutom så känns det bättre. För var det något jag fick lära mig när jag läste kursen Miljöekonomi så är det att djurhållningen släpper ut så otroligt mycket koldioxidekvivalenter tillskillnad från grönsakshållningen. Man behöver inte bli vegetarian, verkligen inte. Men måste vi verkligen äta kött varenda eviga dag? Det tåls faktiskt att tänka på!

Hej då Eminent.

 
Jag kunde verkligen inte tänka mig en bättre praktikplats! Jag har lärt mig så oerhört mycket, skapat kontakter och haft väldigt roligt. Alla har verkligen tagit in mig i företaget och låtit mig vara en del av gänget. Jag har känt mig omtyckt samtidigt som det har varit otroligt professionellt och lärorikt. Jag kommer verkligen att sakna alla!
 
 
Och som att det inte vore nog att jag verkligen stormtrivdes på min praktik? Som att det inte vore nog att jag fick en gigantisk champagne i avskedspresent? Nej, jag fick dessa fina teckningar av mig själv! Ett fiktivt reklamblad med mig i och en tavla. Finaste Sam hade hittat en bild av mig på facebook och sedan ritat av den. HUR FINT OCH GULLIGT?! Höll nästan på att gråta när jag fick den och blir så himla tårögd bara jag tänker på det. Båda teckningarna skall spikas upp och ha på väggen. Hur fräckt är det inte att ha en teckning av sig själv på väggen liksom?
 
Nu blir det fullt fokus på min C-uppsats och examen. Sedan beger vi oss vidare ut på djupare vatten. Mot oändligheten och vidare!

Sista dagen på praktiken.

 
Idag är det sista dagen på praktiken för mig. SÅ himla tråkigt. Vill verkligen inte sluta. Trivs så himla bra så jag vill vara kvar här ett tag till. I alla fall så ställer jag till med lite fest efter jobbet. Eller ja fest och fest, men lite chips, chokladbollar, ballonger och öl får väl kallas det. Ballongerna köpte jag på Partyland här i Malmö och de är i Eminents loggas färger! Satsar på att vara världens bästa praktikant som de aldrig kommer att glömma. Kan ju hoppas i alla fall.

Vecka 16.

Jag vet att jag inte har uppdaterat något här på bloggen i helgen. Men har varit så himla trött och har bara ätit skräpmat och tittat på tusen Prison Break-avsnitt. Men nu är det måndag och vi skall titta på hur min vecka ser ut som vanligt!
 
Måndag: Praktik, 9-17. Därefter skall jag springa lite ärenden, äta middag och titta på Game of Thrones. En vanlig måndag liksom.
 
Tisdag: Praktik, 9-17. Min sista praktikdag :( :( :( och tusen ledsna emoji-smileys. För att få ett riktigt avslut skall vi dricka vin när arbetsdagen är slut. Vill inte sluta. Kommer sakna alla! Men skall såklart bli skönt att kunna fokusera på min C-uppsats.
 
Onsdag: Börjar onsdagen med ett handledarmöte om min C-uppsats. Hoppas på bra kommentarer! Annars är det bara plugg som gäller på onsdagen. Och träning.
 
Torsdag: Träna, plugga och klippa min lugg. Ungefär.
 
Fredag: Långfredag! Jag börjar med att jobba 12-16 på Din Sko och skall därefter fira att pappa fyller 55 med släktkalas och påskmat. Även finast Tova som är Dans brorsdotter fyller år på fredag, fast 5 år då. Kommer att bli en finfin dag!
 
Lördag: Påskafton! Mamma fyller år, jag skall jobba på Din Sko 12-17 och därefter är det final för Svedala Rock-tävlingen och Boss skall ju delta! Kom dit och heja på Boss allihopa!
 
Söndag: På påskdagen skall vi sova länge och så åker jag och Dan hem till Ola och Angelica för att fira att Tova har fyllt år. Skall bli mysigt!
 
En lite mer fullspäckad vecka än vad förra var. Men efter en superdupertrippel lugn helg så skall det bli skönt att ha en lite mer händelserik vecka. Trevlig måndag på er!

Min fredag i 7 mobilbilder.

Tänkte att jag skulle visa hur min fredag har sett ut genom min telefon. Det har varit en väldigt produktiv dag måste jag säg! Min fredag började med att jag gick upp klockan 06.30 och åkte till praktiken för ett morgonmöte. Bästa praktiken bjuder på frukost såklart.

Och finaste praktiken alltså. De gav mig en champagne i present som tack för min tid på Eminent. När VD:n berättade hur roligt det har varit att ha mig där och vilken nytta jag verkligen gjort så mantrade jag "gråt inte Sofie, gråt inte" för mig själv. Har blivit så känslig på gamla dagar. Men är det något jag har fått lära mig på Eminent så är det att ta emot beröm, för de har de verkligen överröst mig med. De har gett mig konstruktiv kritik när det har behövts och beröm så fort jag gjort något bra. Vill verkligen inte sluta hos dem på tisdag. Kommer sakna dem som 17. 

Men så åkte jag i alla fall hem och kom hem till Dan som byggde ihop min klädesställning. Fina Danis! Hur bra blev det inte förresten? Äntligen behöver mina klänningar inte hänga som packade sillar i garderoben.

Därefter var det dags för ett träningspass. Jag sprang 2,5 km och tränade rygg idag. Det blev ett bra pass! Måste dock träna upp min kondition om jag skall klara av att springa hela vårruset den 5:e maj.

När jag tränat klart cyklade jag hem och gjorde vid mig för att åka in till Malmö igen. Jag skulle nämligen hålla i en intervju till min C-uppsats på en reklambyrå. Gick mycket bra måste jag säg!

Efter intervjun köpte jag sushi med hem till mig och Dan. Omnom alltså. Har hört att människor stör sig på när man skriver så men OMNOM alltså! Älskar sushi. Perfekt fredagsmys-mat!

Fick hem en klänning jag beställt idag också. Min kusin beställde hem den här fina och jag var tvungen att köpa en likadan! Allt som är marinblått med ankare måste finnas i min garderob. Så det så. Nu har vi tittat på Let's Dance och ätit godis. Himla bra och produktiv fredag det här!

När det inte längre betyder någonting.

Jag har hamnat på en lokalfest i Häljarp. Jag känner ungefär 3 personer på hela festen och hela veckan har jag sett fram emot att dansa. Jag står kvar i kapprummet och vägrar gå in. Jag är 20 år gammal och har på mig en svart klänning med knaprigt tyg och öppen rygg. I mitt axellånga, nyfärgade hår har jag en rosettklämma och läpparna är dekorerade med rött läppstift. Jag har precis fått upp ögonen för 60-talsmode och jag var så himla nöjd med min utstyrsel innan jag gick hemifrån. Men nu är jag osäker och vill inte gå in. Istället står jag kvar och drar försiktigt i min lite för korta klänning.
 
För på festen finns du. Dig som jag gav 6 månader av mitt liv och 7 kilo. Av alla himla lokalfester har du gått in på samma som jag. Du som var min första kärlek och krossade mitt 17-åriga hjärta i en miljon bitar. Det är helt nu, så det är okej. För jag har tagit klister och all tejp i världen och satt ihop det igen. Nu är jag lycklig. Jag har gått vidare. Så jag samlar mod och tar steget in. Jag går sakta men säkert framåt, ena foten framför den andra. Jag tittar rakt fram men i ögonvrån ser jag att du ser mig. Jag kramar mina vänner, svänger på håret och skrattar högt. Som att de där 6 månaderna aldrig fanns.
 
Under festens gång låtsas vi som ingenting. Jag springer in i dig i kapprummet och du tvingas att vinka lite kallt. Men egentligen vet vi båda två att du har varit min. Att du har kladdat mitt namn i skrivhäften och att jag hette älskling i din telefonlista. Vi vet båda två att jag vet allt om dig. Att jag vet vad din mamma heter, att du har tre bröder och vad du tycker om för pålägg på mackan. Men just nu, just här är vi två främlingar. Precis som att min hand aldrig har rört din och som att jag aldrig har haft en tandborste i ditt badrum.
 
När jag sedan skall gå hem säger jag inte ens hej då. För även om jag vet allt om dig så känner jag dig inte alls. Istället knäpper jag min stickade jacka och går hemåt. För plötsligt betyder dem ingenting, de där 6 månaderna som för tre år sedan betydde allt.

BOSS & Svedala.

I lördags var vi som sagt i Svedala för att titta på min lillebrors band BOSS när de skulle tävla om en plats på Svedala Rock tillsammans med några andra band. Här har vi männen i mitt liv, Pappa med lillebrors keps och mina två småbörder. Alla i BOSS-tröjor.
 
BOSS var nästsist ut så innan dess spelade andra band. Detta band som hette The True var så grymt bra. Sjukt bra. De gick tyvärr inte vidare dock.
 
Så var det BOSS tur att spela!
 
Och de bjöd såklart på en bra show!
 
I slutet fick man rösta på vilka man tyckte var bäst och de två banden som fick flest röster gick vidare till final. Den som vinner i finalen vinner en plats att spela på Svedala Rock och BOSS gick vidare!! Så himla kul. Finalen är den 19:e April i Svedala på gamla brandstationen för den som vill komma och kolla. Nu hejar vi och hoppas på att de även vinner finalen!

Min plan.

Jag sitter på en busshållsplats i den enda stad jag någonsin älskat. Malmö, staden som jag kallar min egen fast att den egentligen inte är det. Luften är kylig men solen är varm och det luktar sommar och cigarettrök. Jag tänker på morfar, han luktade alltid sommar och cigarettrök. Och kaffe. Och herrparfym. Han luktade gott, på sitt eget vis. Jag rättar till min mörkgröna bomullsklänning och petar med foten i asfalten.
 
"Vad är dina planer nu?". Frågan som jag fått ungefär 20 gånger den här veckan. Precis som när jag var 18 år och tog studenten. Om en månad tar jag examen och det är nu jag skall ha allt planerat. "Vad skall du göra härnäst?". Jag skall vara lycklig. Jag skall gå barfota i grönt gräs och bära knälånga sommarklänningar. Jag skall dricka alldeles för mycket bubbligt vin och dansa tills solen går upp. Jag skall åka till Paris, London och New York. Jag skall kyssa en man med spretigt hår och gråblå ögon. Jag skall vara lycklig. Jag skall aldrig någonsin gå tillbaka till där jag var för 3 år sedan. För äntligen vet jag var jag vill vara och det bästa är att ingen kan tvinga mig. Ingen alls. Men det är det ingen som vill höra, så jag berättar istället om min plan. Min plan inför livet.
 
Jag andas in den kalla vårluften och känner känslan av hopp. Känslan av att jag äntligen har hittat min väg. Min alldeles egen väg, även om den just nu är ganska suddig. Men det gör liksom ingenting. Den får ta mig vart den vill, huvudsaken är att jag har hittat den. Jag kraffsar upp mitt busskort ur väskan, går på bussen och säger hej till busschauffören. Det kommer att bli en så himla bra sommar.

GOT-premiär.


Så igår var premiären för Game of Thrones säsong 4. Jag och Dan klädde oss i våra matchande tröjor och bänkade oss i soffan. Så himla bra avsnitt förresten! Tyckte det var en bra början på säsongen och det hände ändå ganska mycket i avsnittet. Rättså bra måndag minsann!

Vecka 15.

Tänkte sammanfatta denna vecka lite eftersom min kalender nästan är helt tom. Så himla skönt förresten!
 
Måndag till torsdag: Praktik 9-17. IDAG BÖRJAR GAME OF THRONES, SÄSONG 4!!!!! Det är ju så himla viktigt och måste noteras! Bortsett från det skall jag träna dessa dagar. Jag håller på att träna upp min kondition då jag skall springa vårruset den 5:e maj, så det blir en del tid som skall spenderas på löpbandet.
 
Fredag: Ha en intervju till C-uppsatsen. Det blir mitt fjärde och sista företag som jag skall intervjua. Det börjar sakta men säkert forma sig, det här med C-uppsatsen.
 
Lördag & Söndag: Så himla ledig! Skall plugga och bara göra vaaad jag vill.
 
Så himla skön vecka! Det är förresten min nästsista vecka på praktiken. Det kommer kännas skönt att kunna fokusera på examensarbetet på heltid, men det känns så himla tråkigt att lämna praktiken. Jag har haft så himla roligt här och trivs jättebra med alla som arbetar på denna reklambyrå. Nåja, livet går vidare antar jag.

Det handlar om dig.

Så ska vi kika på vad för fint som dök ner i min brevlåda i måndags.
 
Sedan jag fick en förbokning av Sandra Beijers bok "Det handlar om dig" så har jag bara väntat och väntat och väntat. Så äntligen i måndags dök den ner i brevlådan och jag började läsa den direkt såklart.
 
Boken är fylld med vackra ord och bra komponerade meningar, precis som Sandra Beijers krönikor alltid är. Boken är som en enda lång romantisk krönika med svävande meningar och lovande ord. Fast att jag bara kommit 30 sidor in i boken vet jag att jag kommer att älska den. Hjärtat gör lite sådär ont för varje mening jag läser förstår ni.
 
Så ett perfekt tips till er som också tycker om att läsa när det börjar närma sig semestertider! Om ni tycker om sådant där romantiskt tjaffs där man nästan brister inuti, vill säga. Annars kanske det inte är en bok för er.

En uppdatering.


Vet att ni inte hört så mycket från mig, men hänger i Svedala ikväll och hejar på lillebrors band BOSS som tävlar om en plats på Svedala Rock. Imorgon får ni lite mer uppdateringar! Håll tummarna för killarna ikväll. 

Fredag.

Saker jag gör ikväll:

- Jobbade på Din Sko 14-20.

- Tittar på Let's Dance och hejar på Kenza.

- Tittar på alla fredagsserier som kom ut idag.

- Äter 1 kg räkor med ost och kex.

- Måt bra.

Perfekt fredag!

Nära och kära del 4.

Så sätter vi igång med blogginläggen "Nära och kära" igen! Har ju en del jag inte berättat om som jag bara måste göra! Allra först ut har vi Desirée. Desirée träffade jag när jag började jobba på Burger King i september 2008. Hon var min arbetsledare vilket betyder att hon var ungefär två "steg" över mig, min chef helt enkelt. Hon klättrade upp för stegen och plötsligt var hon min biträdande restaurangchef. Det är så himla komiskt för på jobbet kom jag och Des inte så jättebra överens. Jag var bortskämd och envis och Desirée hård och sträng. Men när hon plötsligt var den enda från BK som dök upp på min födelsedagsfest, den enda som brydde sig, så bara klickade det. Vi skall ju vara vänner, det är bara så. Desirée och jag tycker om samma saker. Vi tycker om allt som är färgglatt och gör livet lite bättre. Saker som mat, film, krönikor. Saker som är ljusa, lyckliga, romantiska och fint. Desirée är absolut bäst på att laga mat (seriöst, skall anställa henne som kock till mitt blivande bröllop) och ser alltid det bästa i människor. Hon öppnar upp famnen för alla och alla är välkomna till att umgås i hennes fina Malmögäng. För där finns inga fördomar och inga krav, bara en massa kärlek och det är så himla fint.
 
Så har vi Jaana. Först och främst vill jag be om ursäkt för dåligt urval på bilder. Har inte så många bilder på min Mac så förlåt Jaana! Jaana och jag träffades också på Burger King. Hon och Desirée var kompisar och på den vägen gick det. Jaana är en av de personer jag känner som är enklast att umgås med. Ni vet, när man inte behöver försöka vara något annat, inte behöver tänka, det räcker med att vara. Det finns liksom inga krav. Jag och Jaana har mycket gemensamt. Vi båda handlar alldeles för mycket kläder, pratar innan vi tänker och tycker om att dansa i ett vardagsrum omringad av människor vi älskar. För Jaana är hennes vänner något av det viktigaste som finns, och det märks. Hon lägger ner energi och tid på sina relationer och tar ingen för givet. Jag blir alltid glad när jag umgås med Jaana och hon får mig alltid att skratta, även om jag egentligen mår så dåligt att jag går sönder inuti. Hon tar sig tid att lyssna på ens problem och finns verkligen där när man försöker ta sig igenom det. Hon ger dessutom väldigt bra råd. Jaana är fin helt enkelt, och jag är väldigt glad över att få vara hennes vän.
 
Tesse har jag känt i hela 24 år. Ja, ända sedan jag föddes faktiskt! Det kanske inte är så konstigt då hon är min kusin och är ett helt år (nästan två) äldre än mig. Trots detta vet jag fortfarande inte var hon skall ha sina apostrofer över sina "E:n" i sitt namn. Stavas det Thérèse, Therèse, Therése eller hur egentligen? Därför får hon alltid heta Tesse, kusin Tesse. Tesse och jag är lite som Piff & Puff, Bill & Bull och Micke & Molle. Vi är liksom så himla lika samtidigt som vi kan vara väldigt olika. Vi har inte alltid varit världsbästa kusiner utan även vi har bråkat genom vår uppväxt. Men är det inte det släkten är till för? Att man skall älska varandra så mycket att man ibland går varandra på nerverna. Tesse är smart och allmänbildad. Hon är utbildad lärare och bor i Bromölla tillsammans med sin sambo, världens finaste hund Hary och katten Elsa. Tesse är duktig på att baka och laga mat och jämnt när man går på tillställningar hemma hos henne känns allt strukturerat och bra upplagt. Inte alls som när jag skall ha fest och springer runt som en svettandes idiot för att jag inte riktigt vet vart jag skall ta vägen. Tesse hittar de finaste och billigaste klänningarna på Asos.com och är det någons garderob som jag vill krypa in i så är det hennes. Jag och Tesse har alltid roligt tillsammans, alltid. Vi skrattar högt åt internskämt som ingen annan förstår och twistar till Beatles låtar. Therese (utan apostrofer..) är lite som den tvillingsyster jag aldrig riktigt fick men ändå hade turen att få ha som kusin. Ja, så bra är hon faktiskt.
 
För att läsa Nära & Kära del 1, del 2 och del 3 följ länkarna. Fler delar kommer!

Onsdagsklänning.


Idag får ni nöja er med en såhär dåligt tagen bild på min onsdagsklänning. Den kommer från H&M och kommer att vara en perfekt sommarklänning. Trevlig onsdag på er!

30-års kalas med smörgåstårta, ballonger och massvis med folk.

Så kom dagen då vi skulle fira Dans 30-års fest! Vi har planerat denna dag i hundra år känns det som. För att förgylla lokalen köpte vi ballonger i Dans favoritfärger - grönt, blått och vitt.
 
Jag och Dan var pepp!
 
Mamma och pappa och Dans föräldrar har hjälpt oss så himla mycket med allting. De har kört oss överallt och verkligen ställt upp, så ett stort tack till dem! Såhär blev dukningen i alla fall.
 
Till mat serverades det smörgåstårta. Dans mamma gjorde smörgåstårtan med räkor och den med rostbiff beställde vi från Smörgåshörnan i Malmö. SÅ himla gott!
 
Vi hade två sittningar eftersom vi var så himla mycket folk. En klockan 13 på dagen och en klockan 18 på kvällen. Nästan hela Dans släkt kom på dagen och de flesta av min släkt kom på kvällen, roligt att det blev så egentligen.
 
Dan fick finfina saker!
 
Till eftermiddagskaffet bjöds det på kakor!
 
Och så sjöng vi för Danis såklart!
 
När gästerna hade gått hem städade vi undan och dukade upp på nytt, för klockan 18 kom det ännu fler gäster! Här har vi kusin Therese.
 
Och så blev det dags att äta igen!
 
Finfint folk!
 
Jag och mina tre syskon hade skrivit en låt till Dan baserad på melodin till "Bobby Brown". Det var kanske inte skönsång eller världens bästa rim, men den uppskattades i alla fall!
 
Finaste Sarah och Niclas!
 
Per!
 
Så blev det dags för efterrätt! Glass fick det bli såklart, alla älskar ju glass!
 
Så sjöng vi för Dan för andra gången den dagen. Men det förtjänar han, världens finaste människa.
 
Så var det dags att öppna presenter och Dan fick så himla många fina saker! Vi är verkligen omringade av världens finaste personer. Men nu skall vi inte ha en såhär stor fest på riktigt länge. Även om det är roligt så är det så himla mycket att hålla i och planera. För att inte tala om att man får springa runt för att hinna umgås med så många personer som möjligt. Det blir liksom ingen kvalitetstid. Vår examensfest får nog bli uppdelad i två mindre fester istället. Resten av kvällen blev i alla fall inte fotograferad för jag hade helt enkelt för roligt. Vi dansade till Håkan Hellström, drack en massa Baileys och hade roligt. En fin kväll med fina personer. Tack alla som var med och deltog!

Tisdag.

God morgon! Tänkte att vi skulle titta på vilka blogginlägg ni kan förvänta er i veckan! Sådant är alltid roligt, så vet jag vad jag skall lägga upp också och ni vet till hundra procent att jag kommer att uppdatera bloggen så mycket som jag bara kan!

- Först ut, förhoppningsvis idag, så kommer jag att lägga ut bilderna från Dans 30-års fest.

- Jag tänkte köra igång historierna om mina vänner igen, precis som jag gjorde förra året. Jag har ju massvis av vänner och familj kvar som jag inte berättat om! Det får ni ju inte missa.

- På lördag skall min brors band BOSS spela i Svedala! Det blir givetvis en massa bilder härifrån. Hoppas ni kommer! 

- Eftersom jag skall försöka laga massvis av mat i veckan och komma på nya recept så hade jag tänkt dokumentera detta och tipsa er. Jag kan också berätta när vissa saker är sjukt äckligt så vet ni att ni helt enkelt inte skall prova det.

- Jag skall även visa vad som dök ner i min brevlåda igår! Så lycklig.

Lite så ungefär! Är det något ni tycker att jag ska skriva om? Tips på inlägg? Bara säg till! Trevlig tisdag på er!

RSS 2.0