Skolavslutning.

Igår var den sista dagen i skolan. Jag lämnade som sagt in min hemtenta och opponerade på en annan rapport. Det gick bra såklart. Det var ingen stor press. Vi köpte lunch i skolan. Det får man göra när det är sista dagen för terminen.

 

Fina Jenny och Cilla var peppade för sommaren!

 

Jag köpte en cola zero. Dock hade de ingen med mitt namn på så jag fick nöja mig med att vara Sofia en stund.

 

Efter skolan åkte jag hem till Lödde en liten stund, för att sedan åka tillbaka till Malmö. Jag, Jenny, Cilla och Alida hängde på Jennys innergård och drack rosévin! Precis som man skall göra när man firar att skolan är slut för denna terminen.

 

Alida var så glad att hon stod på huvudet!

 

Jennys söta katt Hedvig var också med och firade!

 

Därefter gick jag, Alida och Cilla till Debaser och mötte upp Jaana, Amanda och Johanna. De hade gratis inträde vilket passade oss hur bra som helst. Vi hängde med Robin från Robins lite. Fast på avstånd då. Inte ville jag gå fram och hälsa minsann.

 

Annar var det jättemycket folk på Debaser! Eller? En väldigt rolig kväll i alla fall med väldigt fina personer! Nu skall jag bänka mig hos mamma och pappa för att sola lite. Helt underbart.


Sista skoldagen.

Då var jag på väg till skolan för att lämna in min hemtenta och opponera på en uppsats. Sedan tar jag, Jenny, Cilla och Alida och går till systemet för att köpa lite bubbel. Det måste firas att vi har sommarlov och att vi dessutom redan har gått två år av tre på högskolan. Nästa år tar jag examen. Jisses, skall jag vara vuxen då? Blusen kommer från H&M och kostar 99 pix! Billigt och bra tycker jag.

 


Hemtenta, done.

Så här glad är jag just nu för att jag äntligen är klar med min tredje och sista hemtenta för denna terminen! Nu hoppas vi bara på att den blir godkänd också. Imorgon lämnar jag in den några dagar för tidigt och opponerar på en uppsats, sedan håller vi sommarlov! Jag ska minsann dricka bubbel. Så det så.

 


Isas nya sovplats.

Dan har två flak öl i sovrummet, då han inte orkat sätta in dem i kylen än. Här tycker Isa att det är jätteskönt att vila och kurrar gärna ner sig där det fattas ett par öl. Ni får en bild på Nima också. Den stackarn fångas nästan aldrig på bild eftersom hon bara syns som en svart klump på dem.

 


Mitt liv är inte helt över.

En sådan himla tur att Delicatos chokladbollar är mjölkfria. Då kan jag äta dem utan att få ont i magen. Vet inte om jag hade klarat mig annars.

 


Snart sommarlov.

 
Här sitter jag, trött som sjutton. Klockan är tio på kvällen och jag sitter fortfarande med min hemtenta. Jag får väl skylla mig själv lite då jag inte arbetat så aktivt med den under dagen. Men nu är jag nog klar för idag. Imorgon kör vi det sista och på torsdag skall jag förhoppningsvis lämna in den och sedan hålla sommarlov. Vill bara vara ledig nu. Känns som att jag inte har gjort mig fin på hundra år ungefär, utan sitter bara här i mjukiskläder och självtorkat hår. På lördag blir det i alla fall storfest för mina bröder som fyller hela 18 år! Då skall jag ha på mig en klänning för 179 kr och locka håret. Luggen skall klippas imorgon och håret skall jag själv färga någon gång i veckan. Mest för att jag saknar de röda tonerna och vad är 75 kronor egentligen när man kan göra det själv hemma? Men lite så ser det ut just nu. Då skall jag titta på ett avsnitt av Mad Men och sedan skall jag sova. Imorgon börjar dagen med en timme på gymmet igen. Jag har som mål att träna fem gånger denna veckan. Vi får väl se hur det går. Imorgon blir dag nummer tre i alla fall! God kväll på er!

Finfrukost.

Idag fyller min kära vän Markus 25 år! Det firade vi med en finfrukost med både Markus och Ruben. De är så himla snälla som ringer på klockan 9 och har med sig bullar till en fattig student. Snart skall jag ner till gymmet. Jag ska bara smälta maten först.

 


Söndag.

Här kommer min söndag i punktformat!
 
  • Min väckarklocka ringde klockan 08.00 och tyckte att jag skulle gå till gymmet. Jag sa nej och tänkte "Jag tränar ikväll istället".
  • Jag åt frukost och skrev på min hemtenta.
  • Dan gick till Burger King för att jobba lite och jag fortsatte att skriva hemtenta.
  • Ringde mamma för att önska en glad Mors Dag.
  • Dan kom hem från jobbet tre timmar senare och jag skrev hemtenta.
  • Jag tog paus och tittade på gamla New Girl-avsnitt.
  • Jag fastnade framför gamla New Girl-avsnitt och åt mjölkfri glass.
  • Jag bestämde mig för att inte skriva mer på min hemtenta idag och läste igenom rapporten som vi skall opponera på, på torsdag, istället.
  • Jag glömde bort att träna och fick ångest för att jag ätit alldeles för mycket glass.
  • Jag skall nu titta på fler New Girl-avsnitt och sedan sova.
 
Ja, lite så ungefär. Nu har jag i alla fall skrivit tre och en halv uppgift av sex. Det är ungefär nio sidor. Så mer än halvvägs är jag i alla fall!

En plugghelg.

 
Såhär kan man se ut när man har pluggat en hel dag, varit en timme på gymmet och precis har duschat. Vår hemtenta skall vara på tolv sidor och jag har inte ens skrivit hälften. Dock skall den inte in förrän den 3:e Juni, men jag vill bli klar med den så fort som möjligt så att jag sedan kan hålla lov. Förresten har nästan alla serier slutat för den här säsongen och det enda vi har kvar är Mad Men och Game of Thrones. Så när jag är trött på vad strategi, CSR och managementsystem innebär så spenderar jag några minuter framför gamla New Girl-avsnitt. Jag tröttnar aldrig. Annars har vi ätit hemgjord pizza utan ost och jag känner redan hur min mage mår mycket bättre utan mjölkprodukter. Hoppas ni har en fin helg fylld med vin, vänner och dans i alla fall. För här är den ganska lugn. Men det kan vara skönt det också, såklart.

Fredag.

Då var det fredag! Äntligen!
Jag började dagen med ett träningspass och därefter fyllde jag och Dan vår kyl som ni såg i förra inlägget. Så himla skönt att kunna saker som man behöver igen. Jag behöver inte längre använda Dans deo eller tvätta bort sminket med tvål. Nej, jag har äntligen köpt egna saker minsann!
 
Alldeles strax skall jag cykla bort till Burger King för att jobba tre timmar och sedan håller vi helg. Ikväll skall jag inte plugga någonting, utan endast titta på serier och äta glass. Mjölkfriglass. Trevlig fredag!

Äntligen lön!


En glass efter skolan.

Idag blev det en kort dag i skolan. Vi lämnade in vår B-uppsats, gick igenom hur vårt oppositionsseminarium kommer att se ut och fick sedan sluta. Himla skönt. Efter skolan gick Jenny, Cilla, Alida och jag och köpte glass. Jag försöker undvika mjölkprodukter just nu för att jag har haft en himla massa problem med min mage. Dessutom har jag upptäckt att jag får extra ont efter att jag ätit just mjölkprodukter. Men en glass var jag banne mig värd, så då får jag ha ont i magen helt enkelt.

Nu håller jag helg förresten. Förutom att jag skall jobba tre timmar på Burger King imorgonkväll. Hela helgen skall jag bara sitta med hemtentan. Inget vin, inga vänner och ingen söndagsmiddag hemma hos mamma och pappa. Nej, hemtenta heeeela helgen.

 


Att studera är den bästa bantningsmetoden någonsin.

Jag längtar till lönen!

 


Ett Eurovision Song Contest-event.

I lördags packade jag ner en flaska vin, cider, oliver, tapenade och crostini för att sedan ta bussen till Emilie i Malmö.
 
Jag var glad för att det var sommar och hade tagit på mig en sommarklänning! Dessutom hade jag bunkrat upp med en Sverigeflagga! För övrigt hatar jag längden på min lugg just nu. Om en vecka skall jag tillbaka till min vanliga frisör och få den tillfixad. Så himla skönt.
 
Så mötte jag upp Carro, Jaana, Tess och Sös och gick hem till Emilie. Hon hade ocksåt pyntat med flaggor lite här och var.
 
Carro var peppad!
 
Fina människor! Givetvis var vi tvungna att vara i Malmö då det var där själva Eurovision utspelade sig. Då duger det inte att sitta i en soffa i Lödde minsann!
 
Så började showen!
 
Fina Jaana!
 
Vi gjorde en repris på förra årets event! Nämligen att varje person väljer ett land som är med i finalen och sedan tar med något ätbart eller drickbart som representerar detta land. När landet sedan sjunger sin låt så skall maten eller drycken serveras. Emilie hade till exempel Frankrike och bjöd på macarons!
 
Sandra hade Spanien och bjöd på sangria.
 
Malta var förövrigt mycket bra i år tycker jag!
 
Sös hade Ryssland och bjöd på blinier med gräddfil och rom! Så himla gott. Här ser ni en halväten pannkaka!
 
Jaana höll med och tyckte också att de var mycket goda!
 
Tess hade Tyskland som land och hade med sig en schwarzwaldtårta!
 
Fy vad jag älskade Lynda Woodruff för övrigt! Så himla rolig. Amazing.
 
Sedan måste ni hålla med mig om att Rumäniens låt var lite bra. I alla fall grymt rolig!
 
Emmy hade England som land och hade bakat miniscones! Dessa åts med sylt och grädde.
 
Så var det dags för Sverige och Robin!
 
Heja Sverige! Men ja, det gick väl sådär. Men Danmarks låt var också bra.
 
Oh, Ungerns låt var också så himla fin.
 
Älskar Eurovision.
 
Carro representerade Danmark och hade köpt med sig pölse att bjuda på! Himla gott.
 
Jaana hade Grekland och bjöd på burek och ett grekiskt vin som smakade mossa. Lägg märke till Carros Eurovision-naglar!
 
Jag representerade Italien och hade som sagt tagit med mig oliver, tapenade och crostini.
 
Petras Sverige-låt var så himla rolig.
 
Så var det dags för röstningen och Danmark vann! Men det var de värda med en så himla bra låt. Därefter åkte vi ner till stan för att gå till en pub, men det slutade med att jag och Carro tog bussen hem istället. Men en så himla fin kväll med ett väldigt roligt Eurovision-event!

Så var det onsdag.

Gud vad hetsigt det är just nu. Vi har så himla mycket att hinna med och så lite tid att göra allt på. Dan gör inget annat än sover, pluggar, äter, pluggar och sover, för att sedan börja om nästa dag exakt likadant. Jag, Jenny och Cilla lämnade in vår B-uppsats igår och hoppas med alla fingrar korsade att den kommer att bli godkänd. Igår fick vi även ut vår hemtenta som jag skall börja på idag och nästa vecka skall vi ha opponering på vår uppsats.
 
Som jag sa, så himla mycket att göra. Men snart är det sommarlov och då skall jag jobba på Burger King och Din Sko. Så himla skönt det ska bli, att inte ha något hängande över sig. Sommarlovet kommer dessutom börja med mina bröders 18-års dag! Då blir det storfest givetvis. Annars började min morgon med en timmes träningspass. Inga konstigheter där inte. Senare skall ni få se hur vår Eurovisionkväll såg ut i lördags!
 
Trevlig onsdag.

Det där med att vara student.

Idag är en sådan dag då jag är så himla trött på att vara fattig. Jag är så himla trött på det. Jag känner mig så fruktansvärt snål när jag inte vill lägga ut en massa pengar på utekvällar eller en taxi ner till stan. Jag är inte snål egentligen, jag är bara extremt fattig. Det är en vecka kvar till lön och mitt vardagskonto är nästan tomt. För det som inte går till mat, räkningar och busskort, det måste sparas.
 
Jag välkomnar sommaren mer än någonsin. Jag vill jobba mycket, tjäna ordentligt med pengar och kunna handla vilken klänning jag vill bara för att jag kan. Jag längtar tills jag får ett heltidsjobb helst på en reklambyrå, kan köpa en lägenhet i Malmö och kunna äta på restaurang även om det bara är onsdag. Jag saknar känslan jag hade innan jag började studera. Känslan att vara fri och inte så himla bunden som jag är nu. Utan känslan att kunna göra vad jag vill, bara för att jag känner för det.
 
Ett år till, det är allt jag har kvar. Ett år av äggmackor och halvfattiga tacosbord. Ett år av att endast välja de absolut viktigaste filmerna att se på bio, för att man inte har råd att se alla man skulle vilja se. Sedan kan jag leva livet igen, precis så som jag vill.

Jaana.

Vi tittar på Rumäniens bidrag.

Jaana: JAHA! Han är en contratenor!
Sofie: En vadå?
Jaana: En contratenor.
Sofie: En contra.. Vadå?
Jaana: En contratenor? En sådan "OOAAAOO".
Sofie: Aha, en operasångare?
Jaana: Ja, precis.

Varför inte bara säga det liksom?


Två sommarklänningar.

Nu när vi har bestämt att det är sommar, så måste man ju klä sig i sommarkläder! Även om det blåser lite så är det fruktansvärt varmt ute och då passar ju klänning hur bra som helst! Här har vi hur jag såg ut igår när vi åkte till Neja och Robin, och idag när jag ska på ett Eurovisionevent i Malmö med fina vänner. Nu säger vi heja Sverige och Danmark, och trevlig lördag på er alla!

 


En fredag i Kågeröd.

Igår packade jag och Dan väskan för att bege oss hem till Neja och Robin i Kågeröd!
 
Där skulle vi hålla fredag med grillning och trevligt sällskap. Här har vi Neja som förbereder potatisen.
 
Molly, Dan och Ivan!
 
Nejas mammas hund Molly var på besök och jag som är lite hundsjuk just nu ville helst krama ihjäl henne hela tiden.
 
Sara var somrig och fin!
 
Nu får det minsann vara sommar. Det bestämde vi igår i alla fall!
 
Så åt vi mycket och länge!
 
Efter maten gick vi en sväng i det fina vädret.
 
Klappade hästar.
 
Och njöt av utsikten.
 
Kvällen avslutade vi med filmen "Warm Bodies" som förövrigt var mycket bra! Kanske ingen höjdarfilm. Men den var söt, rolig och spännande i ett och det är ju inte helt fel. En så himla mysig fredag!

Eurovision, semifinal nummer två.

Igår åkte jag, pappa, mamma och min lillebror Carl för att se på genrepet inför semifinal nummer två av Eurovision Song Contest i Malmö. Här får ni ett par halvdåliga mobilbilder. Jag ville nämligen inte kånka på kameran när det är så mycket folk runt omkring. Men här har vi i alla fall inspelningen av Ola som spexade lite! Ola dyker ju upp i försnacket innan Eurovision och idag letade jag frenetiskt efter mig i bakgrunden, men icke! Jag får väl vara med på TV en annan gång istället.

 

Jag köpte en svensk flagga och var fruktansvärt nöjd!

 

Jag och lillebror Carl!

 

Carl!

 

Så började showen.

 

Här har vi en liten och suddig Petra Mede!

 

Vi fick ju halvbra platser, men man skall inte klaga. Vi fick platser överhuvudtaget i alla fall!

 

Här har vi bidrag nummer ett, Lettland.

 

Finlands bidrag.

 

Vi hade platser så att vi såg bakom scenen också.

 

Georgien!

 

Inget Eurovision utan guldregn såklart!

 

Norges bidrag var väldigt bra! Även om Danmarks låt är snäppet bättre.

 

En av mina favoriter var faktiskt Schweiz, men de gick inte vidare. De låtar jag tycker är bra brukar inte gå vidare. Vet inte riktigt om jag skall tolka det som att jag har dålig smak.

 

Så har vi ju Rumäniens låt. Jag vet inte alls hur jag skall placera den. Dålig text, konstig röst, bra musik och fantastiskt framförande. Både bra och dålig på en och samma gång liksom. Den gick ju vidare i alla fall. Så en del av Europa tyckte i alla fall att den var bra.

 

Så fick jag ett kärt återseende av kära Darin i mellanspelet. Han kom lätt dit bara för att sjunga för mig. Ja, så var det.

 

Och älskade Agnes! Morfar brukade alltid säga att jag var lik Agnes. Jag vet inte riktigt om det stämmer, men det hade ju inte varit helt fel att se ut som henne. Efter att de hade gjort en låtsas-röstning så åkte vi hem. Det var bara ett genrep, men det var ändå så himla roligt. Det är trots allt inte varje år som Eurovision hålls i Malmö. Nu längtar jag tills lördag och den stora finalen! Heja Sverige och Danmark!


Mot ESC!

Då åker jag, mamma, pappa och lillebror Carl till genrepet för Eurovision Songcontest i Malmö! Bilder på det kommer senare!

 


En parmiddag i Malmö.

I lördags gjorde jag och Dan en pastasallad, packade ner kex och brieost och åkte till Malmö för att gå på parmiddag hos Cilla och Alexander. Här har ni en sne bild på hur jag såg ut!
 
Väl hemma hos Cilla och Alexander hade de dukat upp med vin, tomat och mozarella sallad, oliver och mycket annat! Jenny och Jacob hade bakat jättegoda pizzabullar! Jag var lite dålig på att fotografera under kvällen men maten var riktigt god.
 
Så intog vi våra platser.
 
Efter maten var det dags för efterrätt! Jenny och Jacob hade tagit med sig pannacotta, frukt och hemgjord hallonpaj. Så himla gott!
 
Jenny och Jacob!
 
Och värdparet Alexander och Cilla såklart! Så pratade vi länge om både gamla och nya filmer, jobbrutiner och kattungar. En så himla trevlig kväll med fina vänner!

Vad som händer efter några timmars uppsatsskrivande.

- Ordet "Teorism" blir plötsligt "Terrorism"
 
- Jennys katt Hedvig har blivit kallad för hund flera gånger.
 
- Låtar som handlar om damer med namn Jenny, Cecilia och Sofie har spelats.
 
- Vi har konstaterat att Cilla säger "snuskigt" när något är äckligt. Jag och Jenny tycker att detta är helt fel.
 
- Vi har även konstaterat att Cilla tycker att katter "mjauar" istället för "jamar".
 
Nu dricker vi för varmt te och försöker analysera vårt arbete. Det går sisådär.

Seriöst uppsatsskrivande med Hedvig.

 
Idag är vi hemma hos Jenny och skall skriva på vår B-uppsats. Vi är sjukt seriösa och Jennys katt Hedvig är verkligen till hjälp. Att hon sedan ser vettskrämd ut på varenda bild är sin sak.

Snart är det sommar!


Parmiddag.

Ikväll är jag och Dan, Jenny och Jacob hemma hos Cilla och Alexander för lite parmiddag. Jag och Dan har packat värsta picknick-korgen och ser fram emot en trevlig kväll. Trevlig lördag på er!

 


Fotbollsregler.

Sofie : Vi borde ha en fotbollsdag!
Dan : En vadå?
Sofie : En dag där vi samlar våra vänner och spelar fotboll!
Dan : Ja, det kan vi göra. Om vi spelar tjejer mot killar. Ni kommer att förlora.
Sofie : Jag har faktiskt tjejkompisar som har spelat fotboll.
Dan : Ja, men du kan inte spela.
Sofie : Nej, jag kan inte ens reglerna.
Dan : Man får inte ta bollen med händerna!
Sofie : Det vet jag.
Dan : Och sedan finns det något på planen som kallas MÅL. Man skall sparka bollen in i målet. Men det finns TVÅ mål och man får inte sparka bollen in i vilket mål som helst! För det ena målet är ditt lags mål och då blir det självmål!
Sofie : Du är så himla rolig.
Dan : Jag vet.

Kristi Himmelsfärs.

Sofie : Vet du varför det är en röd dag idag?
Dan : Ja. För att det är Kristi Himmelsfärsdagen.
Sofie : Vet du varför den heter så?
Dan : Ja.. Ehm.. För att Kristi blev färs?
Sofie : Det heter Kristi HimmelsfärDSdagen och den heter så för att Jesus åkte till himlen!
Dan : Jaha. Ja, men det visste jag väl..

God förmiddag!

Hej hej hej!
Idag skall jag jobba tre timmar på Burger King, minsann!
Det passar mig alldeles utmärkt. Tänkte mest så att ni har koll på mig. Därefter tänkte jag skriva lite mer om Maslows behovstrappa. Jag har fortfarande inte kommit längre än den enda meningen. Det är inte lätt när man fattas en bok där det står allt viktigt i.
 
Just det! Idag är en röd dag. Så, trevlig helg på er! Ungefär.

Hur bra det går för mig just nu.

 
Ni kanske undrar hur det går för mig med B-uppsatsen? Jag skall skriva lite om Maslows behovstrappa tänkte jag. Det går sisådär. Tror ni den här meningen räcker? Har ju jobbat sjukt hårt med den.
 

Hos Jenny och Hedvig.

Idag skall vi hänga hemma hos Jenny och plugga till vår B-uppsats. Jenny och hennes sambo Jacob skaffade en katt i helgen. Hon heter Hedvig och är fruktansvärt söt och liten. Så himla liten om jag skall vara ärlig. Så idag skall Hedvig hjälpa oss med uppsatsen. Jag tror det kommer gå alldeles utmärkt.

 


De spontana middagarna är alltid roligast.

I fredags bjöd jag och Dan hem några vänner på grillkväll! Vi hade egentligen inte planerat något utan det blev ganska så spontant, vilket alltid är så himla roligt. Då har man liksom ingen förväntning över hur kvällen kommer att bli. Vi hade lånat en elgrill av mamma och pappa och vi dukade med kräftservetter i brist på annat.
 
Älskade Mathilda var nere och hälsade på från Umeå! Oh, varför måste Umeå vara så himla långt bort? Det är inte kul när en nära vän flyttar långt bort. Jag kanske hade kunnat acceptera att hon hade flyttat till Malmö eller Helsinborg. Men alltså.. Umeå? Det är ju fruktansvärt långt bort!
 
Allt kött fick inte plats på vår lilla elgrill så jag, Dan och Micke stekte vårt. Men det blev gott ändå.
 
Neja och Robin!
 
Fina Sara!
 
Så åt vi mycket och länge! När det blev kväll kom Carro förbi och vi pratade om glada nyheter och sorgset förflutet. Vi drack även alldeles för mycket jordgubbsvin. Klockan halv tre hade vi kramat alla fina vänner hej då och var lagom trötta. Men fy, vad jag är redo för sommaren nu. Den är otroligt välkommen!

En tjejkväll hos Desirée.

I lördags var jag som sagt på tjejkväll i Malmö! Vi började med lite bubbel hemma hos fina Desirée och fortsatte sedan till Vapiano för lite middag. Därefter mellanlandade vi hos Des igen innan det var dags för utgång. Dock var jag så himla trött så jag åkte hem innan de andra gick ut. Men det var en så himla fin kväll med Desirée, Jaana, Amanda och Johanna! Ett par fina tjejer som man verkligen kan vara sig själv med.

 


Måndag.

God förmiddag mina vänner!
Min morgon började med cirka 50 minuter på gymmet. Idag fick det bli en snabbrunda då jag måste hinna göra mig i ordning för skolan också. För just det! Jag har skaffat gymkort! Jag har dessutom skaffat ett lånekort på biblioteket, vilket också känns rätt duktigt och moget att göra. Så nu kan jag bli smart OCH tränad på en och samma gång. Helt underbart!
 
Dessutom är det jättefint väder ute idag och jag skall nog ha på mig vårkläder. Jag går bara i skolan en enda dag denna vecka och resten av veckan kommer vi att skriva på vår B-uppsats. Vilket känns rätt bra ändå. Trevlig måndag på er!

Hej lördag!

Igår hade vi en jättefin grillkväll med några av de bästa personerna på jorden! Idag början vi dagen med en kebabtallrik och sedan åker jag iväg till Malmö för att träffa Desirée och Jaana! Dessutom har jag träningsvärk idag efter att ha stått på gymmet för första gången på evigheter igår! Nej, detta kommer bli en fin helg.

 


Valborgsmässoafton.

I tisdags var det ju valborg och den tillbringade vi hemma hos Andreas och Elin! De hade dukat med finglas och allt! Då känner man sig verkligen extra välkommen.
 
Andreas stod i köket och förberedde köttet som skulle grillas.
 
Nikki var lika fin som vanligt.
 
Danis!
 
Söta Neo låg och vilade precis när vi kom. Hur skönt hade det inte varit att vara 2 år igen?
 
Elin!
 
Så var det dags att grilla! Det var roligt att det faktiskt var ganska fint väder, även om det blev ganska kallt på kvällen. Det brukar ju alltid vara så nedrans kallt på valborg!
 
Så åt vi mycket och länge!
 
Sedan var det dags att bege sig till majbålet!
 
Så dansades det runt majbålet och vi väntade på att det skulle tändas.
 
Så himla mysigt. Valborg är inte detsamma utan ett majbål!
 
Så avslutade vi kvällen med att titta på Andreas projektor och äta efterrätt. Grillad banan med choklad och glass är inte helt fel! Det var en så himla mysig valborg med mycket fint sällskap!

När Therese fyllde 25.

I lördags åkte hela familjen till Bromölla för att fira att min älskade kusin fyllde 25 år! Här har vi fina Hary som snällt låg och väntade på att alla skulle komma.
 
Det serverades fördrink!
 
Sanne, Marvin, Hampus och Carl var också med och firade!
 
När alla hade anlänt var det dags att äta! Det var buffé och många goda rätter serverades.
 
Kusin Caroline!
 
Så åt vi mycket och länge! Här har vi födelsedagsbarnet själv.
 
Det var uppdukat i vardagsrummet så att alla skulle få plats runt samma bord. Vi skålade och sjöng för fulla muggar!
 
Hary sjöng inte alls minsann. Han kanske inte kunde låtarna?
 
Dagens ungdom.
 
Fina Sös!
 
Efter alla hade ätit upp var det dags att öppna paketer!
 
Spännande!
 
Så var det dags att förbereda efterrätten!
 
Att ha kak-kalas på sin 25-års fest är ju inte helt fel tycker jag!
 
Så blev det kväll och vi sjöng för födelsedagsbarnet! Därefter diskuterade vi högt med varandra, dansade till Blondie och testade hur nära Tesse kunde sitta bordet. Fruktansvärt nära. Hon är så liten och nätt, min fina kusin. Det var ett så himla fint kalas hemma i Tesses och Stefans nya hus! Klockan halv fyra var vi i säng, och det säger en del om hur roligt vi hade.

She & Him, volume 3.

 
Oh, idag hoppar jag glädjehopp! Mitt absoluta favoritband She & Him har släppt sin tredje skiva! Den är fylld med låtar med glad musik och ledsna texter om kärlek och livet. Den skall jag spela varje dag, hela våren och hela sommaren. Den skall spelas under regniga dagar och varma sommarkvällar. Jag skall lyssna på den när jag är fruktansvärt lycklig men även när jag är så ledsen så jag krackelerar inombords. Jag kan redan varje text på varje låt på de två tidigare skivorna, och nu skall jag lära mig dessa också. För så blir det, när man lyssnar på något som man tycker är så ofantligt bra så att man kan spricka!

1:e Maj-plugg.

Idag är jag hemma hos Jenny och pluggar till B-uppsatsen. Ni skall få ett par inlägg senare om Tesses 25-års fest och valborgsfirande hos Elin och Andreas. Men först skall vi få lite saker gjorda! Nu är det snart sommar förresten! Hur härligt är inte det?

RSS 2.0