Torsdagstankar.

  • Idag öppnade Lidl i Västra Hamnen! Haha, har varit så taggad på det. Vi har bara ICA Maxi och ett superlitet Netto här. I Löddeköpinge var vi bortskämda med både ICA Supermarket, ICA Maxi, Willys och Lidl. I alla fall, där var vi och fyndade ikväll. Billigt och bra.

  • Jag har inte tränat en endaste gång den här veckan. Jag har bara inte känt för det. Jag har stretchat rätt mycket och gjort mina övningar för att tänja ut lårmusklerna, men inte alls motionerat. Och det skulle såklart inte göra något om det inte var så att min kropp behöver det. Allt blir så off när jag inte tränar. Jag sover dåligt, min IBS blir värre än någonsin (haha trevligt) och jag blir trött och rastlös på samma gång. Får se om jag kan springa en runda i helgen.

  • Wahlgrens Värld har ju börjat igen. Det är mitt guilty pleasure om något, tycker att hela familjen Wahlgren är så härlig. Det är ett program som är helt perfekt på torsdagar, när man är trött och inte orkar koncentrera sig på världsproblem och annat. Då är det ganska gött att titta på flärd och i-landsproblem.

  • Jag har köpt nya skor! Min vän Sarah frågar mig alltid vad jag ska ha för skor på mig när vi ska ut. När vi först började umgås och hon ställde den frågan blev jag väldigt förvånad. Va? Skor? Tja, jag tar väl mina svarta ballerinaskor som vanligt? Haha. Jag är ingen "sko-person" och köper inte särskilt många olika varianter. Jag tycker ofta det är dyrt, jag är alltid mellan två storlekar och jag vill inte ha flera olika.. Jag vill ha ett par som går till allt! MEN i alla fall – nu har jag köpt ett par röda skor! Loafers från Din Sko. Jag ska visa dem i veckan.

  • Imorgon ska vi på kräftskiva till Carro och Johan i Bjärred. Det ska bli så kul att se deras hus! Jag och Dan hälsade på dem när de precis köpt huset, men nu har de renoverat massor så ska bli extra kul att se förändringen. Jag och Dan har dessutom köpt havskräftor som vi ska lyxa till det med. Mmmmm. Ska bli så gott och mysigt.

Imorgon är det fredag! Tycker att den här veckan har gått ganska långsamt ändå. Har ni haft en bra vecka hittills? Vad ska ni göra i helgen?

Onsdagslista om lite allt möjligt

 
Förnamn och mellannamn?
Sofie Mathina! Mathina hette min farfars mamma, så jag fick det från henne.
 
Stjärntecken?
Fisk! Identifierar mig verkligen som fisk, så känslig och försiktig. Känns som jag.
 
Vad är din favoritbok?
Oh, jag kommer ihåg när jag läste Sandor/Ida för första gången. Den grep verkligen tag i mig. Idag finns det SÅ många böcker som jag tycker om. Man behöver inte läsa alla gamla klassiker och älska dem, man ska fokusera på det som berör en. En jag gillar mycket är Det bästa av allt av Ronna Jaffe.
 
 
Vad är din favoritsmak av de fem grundsmakerna?
Okej, så de fem grundsmakerna är sött, salt, surt, beskt och umami. Hmmm. Tror jag gillar sött eller salt bäst? Umami är ju rätt nice det med. Jag är inte så kräsen, haha.
 
Vad använder du för adjektiv för att beskriva något som är bra?
Oftast "fint". Och oftast "så himla fint", haha.
 
Vad är din största rädsla?
Stor existentiella frågor och bristen på svar.
 
Vad är du peppad för just nu?
Min bästa kompis bröllop!!! Snart, snart äre.
 
 
Föredrar du att vara bakom eller framför kameran?
Bakom, men har inga problem med att vara framför.
 
Senaste filmen du såg?
Mamma Mia 2 på bio i fredags. Jättemysig!
 
Skolkade du någon gång i skolan?
Ja, ibland. Både på högstadiet och gymnasiet.
 
Morgonpigg eller nattuggla?
Någonstans där emellan. Min prime time är mellan 9 och 00. Före och efter fungerar jag ej.
 
Kan du jonglera?
Nej.
 
Har du lätt för att gråta?
Ja, gråter till IKEA-reklamen och alla möjliga TV-serier. Till tal på middagar eller när jag är arg. Ja, med andra ord.
 

Tisdag

Hej och glad tisdag!
 
Så trött jag är idag. Jag fryser konstant och är allmänt hängig.
Idag har det varit en riktig tisdagstisdag. Saker har inte alls gått som jag har velat. För att varva ner gick jag på stan en sväng efter jobbet och köpte saker jag sedan ångrade. Haha, så himla typiskt. De ska lämnas tillbaka imorgon.
 
Annars har vi gjort annat vettigt man gör en tisdag: tvättat, gjort lunchlådor, ätit sushi och tittat på Idol.
Dan har köpt ett nytt strykjärn som han har testat ihjäl. Alla skjortor är nu välstrukna och hänger fint i garderoben. Detta efter att vårt gamla strykjärn, som vi inte längre kunde ställa in temperaturen på pga gått sönder, brände och smälte en av mina favoritblusar. Så, det var ändå på tiden att köpa ett nytt.
 
Tja, det var min dag ungefär. Just nu tittar jag på Barnmorskorna i East End på Netflix, gillar den mycket.
 
Hoppas ni har haft en fin tisdag!

Vecka 35

Hej på er!
 
Allt bra idag? Med mig är det fint. Jag är utvilad efter en lugn helg. Men fan alltså, det är något som har satt sig i halsen. Jag är lite hes och dann, förhoppningsvis går det över snart. "Är du förkyld" frågar de konstant på jobbet, NEJ JAG VÄGRAR vill jag svara men säger mest "förhoppningsvis inte".
 
Jag har faktiskt inte särskilt mycket inbokat efter jobbet den här veckan. Jag och Dan ska titta på vigselringar då jag tror att jag redan har hittat en jag tycker om. Dessutom var den på kampanj den här månaden, och då får man passa på!
 
På fredag OCH lördag ska jag och Dan på kräftskiva. Lägg ägg så roligt. Jag älskar kräftskivor och skaldjur, så så gott! På fredag ska vi hem till Carro och Johan, titta på deras nya hus som de renoverar som bara den och äta kräftor tillsammans. På lördag ska jag och Dan hem till Dans bror och hans familj på deras årliga kräftskiva.
 
Annars då? Jag ska träna, gå på stan, titta på serier och annat kul jag brukar göra på vardagarna. Har ni märkt att Idol har börjat? Älskar't!
 
Glad måndag!

Saker jag har gjort i helgen

 
  • I fredags gick jag, Dan, Sarah och Niclas på bio för att se Mamma Mia. Jag tyckte den var så mysig och fin! Har lyssnat på Abba hela helgen därefter. Efter bion gick vi till Jensens Böfhus och åt middag. En jättemysig fredagskväll!

  • Lördagen började med att jag promenerade ner till Drottningtorget för att gå på Bondens marknad tillsammans med Sarah. Jag köpte olika betor, morötter, purjolök och majskolvar. Mums! Sedan gick jag hem, gjorde mig i ordning för dagen och därefter traskade jag och Dan ner till stan igen för lite lördagsshopping. Jag köpte en klänning och Dan köpte ett par byxor.

  • På kvällen var vi hemma, lagade middag och tittade på film. Jag kände mig halvkrasslig hela dagen igår, men främst på kvällen. Det blev en tidig sänggång för att vila ut ordentligt. Vägrar att bli sjuk.

  • Idag har jag mått lite bättre, men fortfarande ont i halsen. Tror att vila är det bästa. Vi började i alla fall den här söndagen med att åka på kalas för Dans brorson Loke som fyllde åtta. Det bjöds på bullfrukost och kaffe, precis vad ett söndagskalas ska innehålla!

  • Sedan åkte vi in till Malmö igen och promenerade en liten sväng. Vi åt majskolvar till kvällsmat och jag har tittat på Bridget Jones på Netflix.

Nu är jag utvilad och snart redo för en ny vecka! Har ni haft en bra helg?
 

När min syster fyllde 30

Förra lördagen hade min syster bjudit in till storkalas för att fira sin 30-års dag. Vi var i en lokal utanför Svedala och Sös hade bjudit in nästan alla hon kände.
 
De hade findukat och färgtemat var svart och rött.
 
Klockan 17 anlände vänner och släkt.
 
Fina personer! <3
 
Och maten började plockas fram.
 
Det serverades pizzaslices, paj, ost och kex.
 
Och diverse plockmat med potatisgratäng och pastasallad.
 
Dan och jag var peppade på fest.
 
Sarah, Carro och Johan också!
 
Fina Alice.
 
Vi åt middag och födelsedagstårta, pratade och umgicks länge.
 
Pappa höll tal för födelsedagsbarnet.
 
Och så sjöng och hurrade vi för henne!
 
I slutet av kvällen öppnade Sös sina födelsedagspresenter och sedan var det dags för oss att åka hem. Tack syster för en fin kväll och grattis till dina 30 år!

Listan om vardagsrutiner

Jag läste den här listan på Elsa Billgrens blogg och tänkte att det kunde vara kul att skriva en likadan! Nu börjar hösten närma sig och vardagsrutinerna kommer med den. Jag och Dan försöker vara jämställda i vårt förhållande och vår vardag, men det är nog lätt att det inte alltid blir så. I vart fall är vardagen något av det viktigaste vi har, det är då livet händer. Man går till jobbet 40 timmar i veckan och på kvällarna ska man vila, men ändå göra något som gör en glad. Tycker att det är extra viktigt att ta hand om sig själv hela veckan, och inte bara på helgen.
 
 
Mathandling
Mathandling är ju roligt och tråkigt på samma gång. Det är roligt när man är inspirerad, vet vad man är sugen på och har tid att laga mat. Det är tråkigt och störigt, ett onödigt ont, när man är stressad och bara behöver äta något snabbt. Jag och Dan äter väldigt olika. Dan äter mycket kött och jag äter mycket vegetariskt. Vi brukar försöka äta samma "basmiddag" men sedan variera alternativen, till exempel om vi äter tacos eller hamburgare så äter jag veggo och Dan med kött. Men ibland funkar det inte alls att samköra och då äter vi helt olika (= massvis med matlådor till jobbet, yey!). Själva mathandlingen gör vi väldigt mycket tillsammans eller turas om. Vi storhandlar nästan aldrig utan handlar mycket dag till dag. I regel har vi vissa basvaror hemma som vi utgår ifrån när vi handlar.
 
 
Städning
Haha, detta är så roligt. Jag HATAR att städa och är så dålig på det. Jag skulle egentligen vilja vara den personen som har det superstädat hemma, för det är så mysigt. Jag vill komma hem med nya blommor i hallen och en fräsch doft i vardagsrummet. Men jag tror bara att vi är ganska lata med det. Vi skulle helst vilja ha en städare som kommer en gång i månaden och gör det kliniskt rent, men det har vi inte råd till nu.
Dan är alltid den som dammsugar och moppar golven, städar toaletten och han är oftast den som diskar. Jag dammtorkar, plockar undan, piffar, tvättar, bäddar rent och rensar kattlådan. Man kan säga att jag gör allt piff och småplock (med andra ord det jag inte tycker är dötråkigt och tungt), Dan gör de stora grejerna som tar tid. Vi försöker städa ungefär en gång i veckan, men diska och tvättar gör vi såklart oftare.
Måste bara ge en stor eloge till Dan! Han är verkligen så fin. Om jag ska ha kompismiddag på fredagen och Dan inte ska vara med, så kan han ändå storstäda lägenheten dagen innan medan jag är till exempel på gymmet. Han storstädar alltså lägenheten inför en middag han inte ska vara med på och jag behöver inte ens hjälpa till? Alltså, gonna marry that man.
 
Ekonomi
Jag och Dan har separat ekonomi och kommer nog fortsätta ha det fast att vi gifter oss. Vi har två separata konton och står själva för våra privata utgifter, men delar sedan på våra gemensamma kostnader. Dan har högre lön än mig och därför delar vi procentuellt på hyra, el, vatten med mera, medan tex min mobilkostnad, kläder och nöjen betalar jag själv. Vi är inte särskilt stränga, vi tycker bara att det har blivit enklare så. Vi är fortfarande ett hushåll och det viktigaste är att vi har det bra ihop och kan spara tillsammans till vår framtid.
 
 
Morgonrutiner
Jag ställer alltid väckarklockan på 06.30 men går nästan aldrig ur sängen före klockan 07. Då går jag upp, sätter på kaffe och duschar. Sedan dricker jag kaffe, gör mig i ordning och lyssnar på podd i badrummet tills Dan kommer upp någonstans mellan 07.30 och 08.00. Varken jag eller Dan äter frukost eftersom vi fastar på morgonen (läs om intermittent fasting här!). Jag brukar vara på jobbet runt 08.30–08.45 och det tar 7 minuter för mig att cykla till kontoret.
 
Jobb
Jag får så många frågor av vänner, släkt och bekanta om "vad jag jobbar med egentligen", haha. Jag är alltså produktionsledare på en kommunikationsbyrå. I ett projekt är det jag som har koll på alla deadlines, samlar in material till grafikern så att hen kan göra sitt jobb och så att hen vet vad som ska göras. Jag är den som "smörjer maskineriet", planerar allt i minsta detalj och håller alla bollar i luften.
Till exempel: har vi en kund som vill annonsera i sju olika tidningar är det jag som har koll på materialdagar (när ska annonserna vara inne?), format (de olika storlekarna på annonserna), budskap och produkt (vad ska annonserna innehålla?), leveransadresser (vart ska annonserna skickas in?). Jag samlar ihop allt material, pratar ihop mig med arbetsgruppen och lämnar över till grafikern. När grafikern sedan gjort annonserna korrar vi dem först internt, skickar till kund för korrektur och när det blivit godkänt skickar jag in rätt annons till rätt tidning. Ungefär så. Detta går såklart att appliceras på alla möjliga projekt, obs jobbar ej bara med annonser :)
Det innebär i alla fall många olika arbetsuppgifter och det är något jag verkligen trivs med. Jag brukar jobba mellan 08.30–17 måndag till fredag, men vi har flextid och ibland jobbar man längre och slutar lite tidigare en annan dag. Dan har ungefär samma arbetstid.
 
 
Träning
Jag försöker träna 2-3 gånger i veckan. Antingen springer jag, går på ett pass eller styrketränar. Jag brukar gå på spinning och pilates på hösten och vintern, och springer eller styrketränar på våren och sommaren. För mig är det viktigt att gymmet ligger nära jobbet eller hemmet, annars blir det inte av. Mitt gym ligger både nära hemmet eller jobbet faktiskt! Så antingen tar jag ett pass direkt efter jobbet eller så tränar jag efter jag ätit middag. Tränar just nu på Nordic Wellness. Huvudsaken är att jag gör något jag tycker är kul. Jag sitter väldigt mycket om dagarna och behöver därför röra på mig.
 
Kvällsrutiner
När jag och Dan slutat jobba runt klockan 17 handlar och lagar vi middag. Sedan äter vi alltid framför en TV-serie i soffan. Detta är min favoritstund och det är nu nedvarvningen börjar. Efter middagen tittar vi kanske mer på TV, plockar undan hemma lite, tvättar, bloggar, tränar med mera. Lite vad vi känner för. Men jag försöker att inte boka upp för mycket på vardagskvällarna, viktigt att varva ner då. 
 
Bloggen
Jag försöker verkligen lägga ner mycket tid på bloggen, men samtidigt är det ju "bara" mitt fritidsintresse. Det tar ändå ett par timmar att fotografera, fixa till bilder, skriva inlägg och tidsinställa för ett par dagar. Men jag tycker mycket om den, vi har ju hängt sedan jag var 17. Jag bloggar oftast på vardagskvällarna och tidsinställer till morgonen efter. Målet är ett inlägg om dagen, men det är inte alltid jag får till det.
 
 
Kvalitetstid
Jag och Dan har varit tillsammans i 10 år i november, och jag tror att vi är mer måna om vår kvalitetstid nu än vad vi någonsin har varit. Det kanske är för att vi är lite äldre och mer vuxna, att vi har hittat rätt i vår familjekemi. Förra hösten gick jag och Dan i parterapi och det kan nog vara det bästa vi gjort. Det lärde oss att kommunicera mycket mer öppet med varandra. Ibland behöver man bara lite verktyg för att ta sitt förhållande till en djupare trygghetszon.
I alla fall! Jag och Dan försöker att aktivit planera in vår kvalitetstid. Det kan vara allt från att vi bestämmer oss för att vara hemma och laga mat en fredag eller att planera in en dejtkväll med restaurangmiddag och bio. För oss är det så viktigt att kommunicera och lyssna på vad den andra vill eller inte vill. Vi jobbar hårt på det och ibland krockar det. Med en person som gärna springer snabbt och pratar känslor ofta, och en annan som helst vill stå still och inte prata känslor alls, då kan det behövas lite extra jobb. Men för mig och Dan är det också väldigt viktigt med vår egentid. Jag hänger gärna ensam med mina vänner och bokar in små kompisdejter eller går en runda själv på stan.
 
 
Vänner och familj
Att umgås med vänner är väldigt viktigt för mig, som ni förstått. De ger mig energi och hjälper mig att vara stark, kompletterar och tar fram det bästa av mig. Många av våra vänner är mina från början, men som har blivit Dans också. Jag träffar oftast en del av mina vänner ett par gånger i veckan, vi tar en kaffe på stan, äter lunch ihop, går på after work eller bio. På helgerna träffar jag och Dan oftast familj eller vänner ihop, går på en middagsbjudning eller fest. Man kan säga att jag är den sociala projektledaren i vår familj. Jag har koll på vilka vi ska träffa och när, hör av mig och bjuder tillbaka.
Men för att det ska fungera och för att jag inte ska gå under av social stress har vi fått dela upp våra ansvarsområden när det kommer till våra nära och kära. Dan ska hålla den huvudsakliga kontakten med sin familj och jag med min. Ni vet, checka in och hålla varandra uppdaterade. Grejen är väl bara att Dan inte är bäst på att höra av sig till folk, haha.
 
 
Helgen
Helgen är det härligaste på hela veckan! Ofta blir våra helger ganska uppbokade, men vi försöker att hålla dem lite öppna också. Om vi gör något på fredagen vill vi helst inte göra något på lördagen. Eller om vi är bjudna på fest på lördagen vill vi ha söndagen fri. Som sagt, viktigt att vila och varva ner. Jag springer alltid i 190 och jag har nu förstått att min kropp inte gillar det. I våras var jag sjuk ganska mycket och tror att det kan ha att göra med att kroppen är för stressad. Så jobbar hårt på att tacka nej till saker och planerar aktivt in ledighet i kalendern.
Min idealhelg ser ut såhär:
- Fredagkväll hemma med Dan, tacos och Idol i soffan. Tända ljus och pepsi max.
- På lördagen vaknar vi utvilade klockan 09 och går en morgonpromenad i solen. Gör oss sedan i ordning för att gå en sväng på stan, köpa kaffe och kanske fika någonstans. På kvällen går vi antingen på en middagsbjudning eller ser en bio på Royal (Malmös största biosalong).
- Söndag och vaknar inte alls bakis (hataaarr att vara bakis pga får så mycket ångest). Vi äter bullar till frukost och städar sedan lite hemma. Går en promenad i Slottsparken, köper blommor till hallen och lagar en avancerad söndagsmiddag. Avslutar med bloggande i soffan framför TV:n.
Så kommer nästan vår helg att se ut den här veckan, yey!

Ett par mobilbilder från den senaste tiden

Vet ni! Jag har badat så mycket den här sommaren. Men nu har jag nog tagit sommarens sista dopp, för gud vad kallt det var i havet den här veckan. Utsikten var mycket fin i alla fall!
 
En dimmig morgon vaknade jag upp och undrade var Turning Torso hade tagit vägen.
 
Nima har som vanligt lapat kvällssol på balkongen.
 
Jag har ätit pasta med pecorino.
 
Och snickers. Kände spontant att denna passade in på mig, det är så jag känner mig för det mesta.
 
Javisst. Maskara kan ju vara det bästa sminket och kaffe är ju gott.
 
Imorgon ska jag, Dan, Sarah och Niclas se Mamma Mia 2 på bio. Dan var lite tveksam om han ville följa med eftersom han inte var jättetaggad på filmen. Han bestämde sig till slut för att hänga på, men var inte jättetaggad för en recap <3
 
Hoppas ni har haft en fin vecka!

Jumpsuit 365

I lördags bjöd min syster på storfest för att fira att hon fyllde 30 år!
 
Dagen till ära bar jag den här jumpsuiten från MQ som är av märket 365. Den är så skön och mysig, och har dessutom fickor! Matchade med tassel-örhängen från Indiska.
 
Jumpsuiten hittar ni här! Och ja, det är ett paket riskakor ni ser på byrån till höger. Förstår inte varför jag alltid lyckas få med en massa konstiga saker i bilderna? Tyckte ändå att jag städade undan innan jag fotograferade, haha. Jag bjuder på den. Bilder från festligheterna kommer i ett annat inlägg!

Vecka 34

Hejhej och god morgon!
 
Veckorna springer förbi, snart är det en evighet sedan jag hade semester. Fast fortfarande är det sommar, eller sensommar i alla fall. Jag välkomnar dock hösten. Efter en såhär fin sommar känns det helt okej med svala vindar och röda träd.
 
Det har varit en fin helg. Vi firade att min syster fyllde 30 på lördagen och igår tog jag och Dan det bara lugnt. Åt halloumiburgare och tittade på tre filmer på raken. Ibland behövs sådana söndagar.
 
Den här veckan har jag faktiskt inte särskilt mycket inplanerat, vilket känns skönt. Vi ska träffa vår bröllopsfotograf (vårt möte tidigare blev uppskjutet) och min brudtärneklänning till Sarahs och Niclas bröllop ska läggas upp. Annars ska jag träna och sakta men säkert börja springa igen. Mitt knä har blivit bättre och nu är det dags att börja träna upp det igen.
 
Till helgen har jag och Dan inget planerat! Kanske blir det en biofilm och en kvällspromenad genom stan? Låter alldeles utmärkt om jag får säga det själv.
 
Vad ska ni göra i veckan?
 
Jag och Niclas från lördagens kalas.

Malmöfestivalen 2018

Vet ni! Jag har hängt ganska mycket på Malmöfestivalen den här veckan, som sig bör. Jag älskar det – maten, konserterna, stämningen. Det är fortfarande sensommar och det blir inte mörkt förrän klockan nio, så man får ta vara på kvällarna så länge som möjligt.
 
Såhär har min Malmöfestivalsvecka sett ut, i alla fall genom matbilder :)
 
TISDAG
På tisdagen gick jag och min kollega Lisbeth ner till festivalen för att äta lunch. Vi båda köpte fisktacos från Casual Street Food, en av mina obligatoriska måltider på festivalen. De är så himla goda!
 
På kvällen träffade jag Desirée, gick ner på festivalen igen och köpte middag. Den här gången blev det pokébowl med lax.
 
Och churros med choklad och glass till efterrätt! Mums.
 
TORSDAG
I torsdags gick jag och Jenny ner till Stortorget för att titta på Melissa Horn. Hon har spelat på festivalen ganska många gånger och är alltid lika bra.
 
FREDAG
Så blev det fredag och Malmöfestivalens sista dag. Jag, Dan, Sarah och Niclas gick ner till festivalen för att äta middag och titta på konserter.
 
Jag tänkte att det kunde vara kul att köpa något annorlunda den här gången och köpte en afrikansk full plate. Den innehöll couscous, ris, böngryta, grönsaksgryta, spenat och chili bland annat. Och en friterad risboll som var supergod! Hela rätten var väldigt god.
 
Sarah åt fisktacos och killarna åt kyckling från Louisiana. Sedan gick vi ner till Stortorget för att titta på Sabina Ddumba.
 
Hon var fantastiskt bra!
 
Jag köpte efterrätt i form av crêpes med nutella!
 
En glad Sofie. Detta var innan jag spillde nutella över min vita t-shirt. Är sådär glad över det...
 
Avslutade fredagen och årets festival med Steve Angellos konsert. Kändes som att hela Malmö var där och tittade, sjöng och hoppade.
 
Tack Malmöfestivalen för den här veckan, vi ses nästa år!

Jennys möhippa!

I lördags klockan 09.15 mötte jag upp detta gäng! Efter ett par månaders planering var det äntligen dags att kidnappa vår kompis Jenny för möhippa!
 
När alla hade samlats gick vi mot Jennys lägenhet.
 
Och knackade på hennes fönster. Jenny och Jakob som åt frukost trodde det var några kids som busade, men icke! Haha
 
SURPRISE! Haha oh Jenny <3
 
Vi klädde henne i midsommarkrans och ett Bride to be-band.
 
Och korkade upp skumpan!
 
Jenny fick en lapp med saker hon skulle packa med sig.
 
Och så skålade vi för Jenny, kärleken och början på en fantastisk dag!
 
Sedan började vår utflykt mot Sövde och ett äventyrskamp!
 
Gulliga Jenny <3
 
Jenny skulle dela upp oss i två lag genom att gissa vilken sak som tillhörde vem. Vi alla hade fått ta med oss ett objekt som hade med vår relation till Jenny att göra. Till exempel hade jag tagit med mig en utskrift av boken Grafisk Kokbok eftersom det var vår "bibel" på högskolan (jag och Jenny läste samma program på högskolan).
 
Det var klurigt! Men hon lyckades till slut.
 
Sedan begav vi oss mot femkampen.
 
Tävling nr 1: Sätta ihop ett stort pussel samtidigt som man står på bitarna.
 
Klurigt med roligt, vårt lag vann!
 
Tävling nr 2: Simma runt i ett bollhav och leta efter gosedjur.
 
SÅ roligt och ganska svårt. Vårt lag hittade 34 djur av 100.. haha.
 
Tävling nr 3: Slå ner varandra från en stock.
 
Stocken var sjukt hal! Jag trillade ner 3/3 gånger.
 
Tävling nr 4: Ett gigantiskt labyrintspel. Vi skulle leda kulan i mål så snabbt som möjligt utan att den trillade ner i något hål.
 
Tävling nr 5: Hinderbana! Denna resulterade i sjuk träningsvärk i rygg och armar, samt ett stort blåmärke på höger triceps.
 
Sedan kände vi oss nöjda och var taggade på lite mer avslappning.
 
På Sövdes Äventyrskamp kunde man även hyra en bubbelpool att ha helt för sig själv. Så där åt vi lunch, drack vin och hade det mycket mysigt!
 
När vi kände oss klara gjorde vi oss i ordning och körde till vår destination i Staffanstorp, där vi skulle hänga resterande tiden av kvällen.
 
Vi pratade och lekte lekar.
 
Gjorde drinkar.
 
Jag tog en klassisk badrumsbild, hej hej. 
 
Vi dukade och lagade mat.
 
Och så var det dags att äta.
 
Till förrätt serverades det avokadogazpacho!
 
Och till varmrätt krossad potatis med västerbottenost, stekt halloumi, sallad, ugnsstekta grönsaker och sås. MUMS, så gott!
 
Vi åt mycket och länge.
 
Till efterrätt åt vi gino och sedan dansade vi, blandade drinkar och pratade om allt möjligt.
 
Vit 01-tiden tog vi bussen in till Malmö igen för att gå och dansa på Hipp. Här ser vi Jenny och Mathilda.
 
Fina Cilla! Klockan 03 var jag hemma och redo att sova. Vilken dag och vilken kväll! Jenny är en av de finaste personer jag känner. Så genuin och snäll, vill alltid alla människor väl. Så glad över att ha så genombra människor i mitt liv. Nu längtar vi till bröllopet!

Sommarpratarna 2018: Del 2

 
Vet ni, jag har lyssnat på så många sommarprat den senaste tiden. En del har varit OK, vissa har varit mindre bra och ett par har varit helt fantastiska. Här kommer en recension av de jag lyssnat på den senaste tiden!
 
Petra Mede: Petra Medes sommarprat tyckte jag väldigt mycket om. Hon pratar i berättelser och vi får följa med genom hennes uppväxt, och tar del av den ständiga existentiella ångest som alltid ligger och gror där i bakhuvudet. Jag kände så mycket igen det hon pratade om och tror att många andra gör det med. Hon blandar komedi med en öppen sårbarhet, något som verkligen går rakt in i hjärtat. Älskar när hon säger "Det finns bara en sak jag vet helt säkert här i världen och det är att det uttalas EGENTLIGEN och inte "EGENKLIGEN". Det uttalet dör med mig, det kan jag lova", haha. Hennes musik var dessutom fantastiskt bra. Petra Medes sommarprat får alltså 5/5 av mig!
 
Sabina Ddumba: Sabina Ddumba pratar mycket om sin familj och det starka bandet till sin pappa. Hon pratar om kärleken till Uganda och den svåra relationen till sin mamma. Det är så många som säger att ens familj är det närmsta man har och jag har alltid sagt att blod är inte tjockare än vatten. Sabina berör detta ämne också, att kanske kommer hon och hennes mamma att ha en bra relation igen, kanske inte. Hon pratar också om sin kärlek till musiken och de artister hon har haft som förebilder. Sommarpratet var ärligt och fint och dessutom har Sabina en härlig berättarröst.
 
Katarina Wennstam: "Jag vill berätta varför jag tycker att jag måste fortsätta bråka om kvinnors rättigheter. Och varför du också borde göra det." säger författaren och journalisten Katarina Wennstam. I hennes sommarprat belyser hon frågor som rör mäns våld mot kvinnor och kvinnors rätt till sin sexualitet. Hon pratar om #metoo och att vår fight inte är över, vi måste fortsätta kämpa för jämställdheten. Vi står alla som vinnare i ett rättvist samhälle. Detta sommarprat är mycket viktigt. Katarina tar upp sånt som vi pratat om många gånger förut, men som tåls att sägas igen. Kampen är inte över, vi måste fortsätta. Så att våra döttrar kan känna sig trygga när de går genom stan, så att de har möjlighet att klättra till toppen utan klösa sig fram och för att deras "Nej" inte ska ses som en tveksamhet på grund av längden på deras kjol.
 
Mark Levengood: Detta är Mark Levengoods sjätte sommarprat. Mark berättar om när han kom ut som homosexuell och om glädjen över att ha vågat bygga sin vuxna identitet på vem han egentligen är, utan att låtsas. Han säger att det idag är mycket enklare att vara öppen med sin sexualitet än vad det var förr. Han berättar också om den grova misshandeln han en gång utsattes för i Mora, om deras avsikt att skada honom endast för att han älskar en man istället för en kvinna. Förutom viktigt budskap är Mark också en fantastisk sommarpratare! Gillade det mycket.
 
Ahmed Abdirahman: Ahmed är näringspolitisk expert, född i Somalia och bosatt i Stockholm. Genom hans sommarprat får vi följa flykten från Somalia, uppväxten i Stockholms Tensta och vidare till miljardärshemmet på Manhattan där hans karriär började. Ahmeds sommarprat är fint, spännande, intressant och emellanåt riktigt roligt. Det handlar om vikten av förebilder och mänskliga möten, om utanförskap och hur vårt Sverige måste arbeta med integrationsfrågor på djupet.
 
Stefan, pappa till Ebba: 11-åriga Ebba Stefansdotter Åkerlund var en av de som dog i terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra året och detta är hennes pappas sommarprat. Först var jag tveksam till att lyssna på det, för jag trodde inte att jag skulle klara av det. Trodde att jag skulle tycka det var för hemskt och sorgligt, men lyssnade ändå. Och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hur kritiserar man ett sommarprat som handlar om att förlora ett barn? Stora delar av pratet kändes som propaganda, och på sätt och vis var det nog det. Jag kände att Stefan, istället för att förmedla Ebbas minne, ville fokusera på sin sorg, depression och hatet. Han pratar om sitt missnöje med regeringen, hans låga skadestånd efter Ebbas död och ensamheten han befinner sig i just nu. Och fast att jag förstår att hans sorg måste vara enorm och att det inte finns något som kan sätta ord för det han har gått igenom, kändes inte sommarpratet välkomponerat.
 
Ingrid Wall: Ingrid Wall är mamma till journalisten Kim Wall som mördades förra året. Hon pratar om sin dotters fall, utredningen och sorgen, samtidigt som hon redogör för dotterns goda arbete som journalist. Hon vill göra allt för att hålla dotterns minne vid liv, men hoppas att Peter Madsens namn med åren ska tyna bort. Detta sommarprat var jag alldeles fast i, från början till slut. Men varför? Varför tycker jag bättre om Ingrids sommarprat än Stefans? När de i grund och botten handlar om samma sak – sorgen efter sitt barns död. Ingrids sommarprat innehåller hopp, och vi människor behöver hopp för att orka fortsätta. Vi måste tro på att det goda segrar i slutändan. I cirka en timme fokuserar Ingrid på Kim Walls minne och hedrar henne. Hon säger att hon inte vill fastna i hatet, för Kims mördare är inte värd det. Hon blickar framåt, och i denna för tillfället ganska hårda värld tycker jag att det är ett fint och behövligt budskap att förmedla.
 
 
Av dessa sommarprat gillade jag Petra Medes, Katarina Wennstams och Ingrid Walls mest. Vilka sommarprat är era stora favoriter?
 
Recension del 1 av sommarpratare 2018 finner ni här!

Vecka 33

Hej på er!
 
Så dålig jag har blivit på att tidsinställa måndagsinläggen. Jag har knappt någon ork på söndagar. Vill spendera kvällen med att titta på film och hålla hårt i det lilla av helgen som är kvar.
 
Jag är i vanlig ordning ganska trött och hängig idag, som det brukar vara på måndagar. Jag tror att jag tar ut mig för mycket rent socialt på helgen, så min energi är helt uttömd på måndagen.
 
Jag är just nu ganska trött på mig själv. Blir ni det med? Vet inte om det har med pms att göra, eller om det bara är så nu. Jag blir trött på hur jag vrider och vänder på mig själv. På att jag ofta är alldeles för tänd och uppskruvad, vill prata prata prata och få folk att skratta åt mina skämt. I slutändan handlar det ju om bekräftelsen, hur jag söker den. Att jag vill att alla ska tycka om mig.
 
Som jag kan ligga hemma en grå dag och oroa mig för det, att människor och bekanta i min närhet egentligen inte tycker om mig. Ligger i fosterställning i min säng och tänker vad sjutton sa jag där egentligen. Det är därför det gör extra ont när jag är bland de som är hårda och sarkastiska, för att jag vet att de tycker att jag är för mycket och de visar det tydligt. Så då vrider jag och vänder på mig ännu mer, försöker behaga och i slutändan är det jag själv som ogillar det jag säger och gör.
 
Det här blev ju ett lagom peppigt måndagsinlägg, ungefär som vädret. Men ibland får det vara så. Den här veckan ska jag hänga en del på Malmöfestivalen, träffa kompisar och titta på Steve Angello och Sabina Ddumba. Annars ska jag träna och göra matlådor, och jobba som bara den. För nu är sensommaren igång och med den kommer alltid nya spännande projekt.
 

Fredagstankar.

  • Fredag och sista dagen på första arbetsveckan snart avklarad! Den här veckan har gått fort och långsamt på samma gång. Snart är det helg! Den kommer vara halvupplanerad i vanlig takt. Precis som jag gillar det.

  • Jag har fått reda på vad det är för fel på mitt knä! Min naprapat säger att min lårmuskel (som tydligen slutar vid knät, därav gör det ont i just knät) är för kort och att jag inte stretjar tillräckligt. Så nu ska jag trycka ut knutor och annat i låret med hjälp av min foam roller varje kväll. Detta gör SÅ ont. Alltså herregud. Skriker rakt ut varje gång jag gör det. "No pain no gain" säger Dan mycket trevligt från soffan medan jag kvider. Nåväl, hoppas att det kommer bli bra och att jag kan springa igen.

  • Idag börjar Malmöfestivalen! Idag ska vi inte ner dit direkt, men det är en del bra artister som ska spela nästa vecka som jag tänkte gå ner och kika på. Melissa Horn, Kapten Röd, Silvana Imam bland annat! Malmöfestivalen är så härlig. Älskar att bara gå runt, titta på folk och äta massor.

  • Idag ska det bli 23 grader i Malmö. Helt plötsligt tycker man att det är lite kallt? Nu har man vant sig vid den 30-gradiga värmen. Ska man ha jacka? Kan man ha långärmat utan att svetten rinner längs ryggraden? Hur ser världen ut när den inte är kokhet och torr?! Skämt å sido, det ska bli skönt med lite mer "normala" temperaturer.

  • Såg klart TV-serien "Good Girls" på Netflix på bara fyra dagar. Jisses så bra! Rolig, spännande och superbra huvudkaraktärer. Rekommenderar alla att se den. Jag längtar lite tills hösten när det börjar komma nya säsonger på mina favoritserier. Det är en av sakerna som är fint med hösten, att det känns som en nystart.

Har ni några spännande planer i helgen? Hoppas ni får en fin fredag!

Kusinhäng i Bromölla

Förra måndagen tog jag och Dan tåget till Bromölla för att besöka min kusin Therese och hennes familj. Vi skulle spendera en minihelg tillsammans, mysigt! Det första vi gjorde när vi anlände var att köpa pizza och sätta oss vid sjön. Pizza är ju bästa picknickmaten.
 
Min pizza hade mozzarella, champinjoner, salami, soltorkade tomater och ruccola. MMM!
 
Efter vi ätit upp och badat lite i Ivösjön gick vi hem och korkade upp en flaska bubbel.
 
Åt middag och pratade om sommaren, renovering, bebislivet och höstens kommande förändringar. Här är Dan och Stefan djupt koncentrerade på en av sina diskussioner.
 
Efter middagen promenerade vi en runda runt kvarteret. Det var varmt och ljust fast att klockan började närma sig tio.
 
Så plötsligt blev det tisdag och vi vaknade upp till detta fantastiska väder.
 
Tesse och Stefan dukade fram frukost och Hary ville hemskt gärna ha en bit gurka <3 Dan är lite rädd för stora hundar och brukar därför inte ge Hary särskilt mycket uppmärksamhet. Jag som ÄLSKAR hundar och speciellt Hary vill gosa mest hela tiden. Men vem tror ni Hary föredrar? Jo, Dan såklart. Själv sitter jag oftast och säger "men kom till miiiiiiiiig", haha.
 
Spana in den här gullefisen! Hos Moa är jag i alla fall en favorit. Hon vet inte om det än, men vi kommer bli bästa kompisar.
 
Efter frukosten åkte vi och badade i sjön igen. Det var ungefär 26 grader varmt i vattnet. "Som utomlands?!" utbrast Dan.
 
Vårt mysiga kusinhäng avslutades på Fiskerian i Hörvik där vi åt lunch. Ett stort tips om ni kör förbi Sölvesborg/Bromölla. Goda och prisvärda fiskrätter! Sedan tog vi tåget hem till Malmö igen. Tack bästa Tesse och Stefan för ett par fina och mysiga dagar!

Desse 30!

Förra lördagen (alltså för över en vecka sedan.. vet, ligger lite efter med blogginläggen) firade vi att min fina vän Desirée fyllde 30! Hon hade storfest i en lokal vid Slussen här i Malmö.
 
Soligt, varmt, fina kompisar och en fantastisk terrass.
 
Titta bara. Malmö <3
 
Johanna, Amanda, Desirée och jag!
 
Desirée hade pimpat lokalen med lappar och ballonger.
 
I köksluckan kunde man hitta finfin mat.
 
Såsom aptitretare med rom och parmesan samt rödbeta och chèvre.
 
Till förrätt blev det skagen buns.
 
Och till varmrätt högrevsburgare. Mums!
 
Amanda!
 
En varm, hungrig och pepp Sofie. Klänning fyndad på Mangos sommarrea.
 
Efter middagen blev det dags för quiz med filmmusik. Desirée är bäst på quiz! Vårt lag kom trea, tyckte ändå det var bra.
 
Sedan dansade vi, drack bloody mary-shots, vimlade runt och pratade om livet och vänskap.
 
Denna person!! Fantastisk på så många sätt.
 
Klockan fyra på morgonen cyklade jag och Dan hem genom ett sömnigt Malmö. Vilken kväll och vilken fest! Tack bästa Desirée och grattis till dina 30 år. Det är nu livet börjar, visst känner ni peppen?

Vecka 32

Hej hej hallå!
 
Vecka 32 svepte fram genom sommaren.
Idag jobbade jag min första arbetsdag efter semestern. Det gick fint, den var snäll. Så jag firade med avokadomackor och ett avsnitt av Good Girls på Netflix.
 
Den här veckan kommer innehålla lite smått och gott, mest småfix faktiskt. Jag ska till naprapaten, räta ut mina axlar och trycka på ömma punkter vid skulderbladen. Jag ska på födelsedagskalas och kanske till och med besöka gymmet? På fredag ska jag och Dan träffa en bröllopsfotograf, spännande. Känner att vi verkligen är i fas med vår bröllopsplanering! Kanske har jag även en aning nu om hur klänningen ska se ut.. Vi får väl se.
 
Tänkte annars mest ta det lugnt och äta god mat. Bada i havet och dricka ett och annat glas vin.
 
Har ni fortfarande semester?
Trevlig måndagkväll!
 
Hade inte sagt nej till detta idag. Pasta Carbonara på en restaurang i Rom!

Sista lediga dagen

 
Vet ni, imorgon börjar jag jobba. Efter fyra veckors semester är det dags att gå tillbaka till jobbet. Jag har varit i Rom, Köpenhamn och alla möjliga platser i Skåne. Jag har lyssnat på ett 20-tal sommarprat, läst bok och badat nästan varje dag.
 
Idag tänkte jag maxa min sista lediga dag. Jag har massvis med blogginlägg planerade, men det tar jag senare. Under veckan som kommer blir det mer ordning och reda.
 
Och vi får inte glömma, sommaren är självklart inte slut än. Malmöfestivalen är på väg, vi ska på kräftskivor och födelsedagskalas. Det kommer bli många kvällsdopp i havet och sena kvällar på balkongen.
 
Men nu: söndag med film, en promenix ner till stan och tacosmiddag.
Hoppas ni har haft en fin helg!

En dag i Köpenhamn

Förra fredagen tog Dan, Niclas, Sarah och jag tåget över till Köpenhamn för en heldag. Vi var såklart mycket taggade!
 
Vi anlände runt 11-tiden och traskade ner till Botaniska trädgården, eller "Botanisk Have" som det så fint heter på danska.
 
Det var cirka 30 grader varmt. Vi försökte hålla oss i skuggan så mycket som möjligt.
 
Sarah, jag och mitt knäskydd. Jag har ju haft lite problem med knät och har därför fått smörja in det med Voltaren. När man gör det (och 14 dagar efter behandling) får det inte vistas i solen. Störigt när det är en sommar med konstant sol och 30 grader.
 
Men jag var glad ändå.
 
Köpenhamn alltså, en fantastisk stad! Så fina hus vart man än går.
 
När klockan började närma sig 13 satte vi oss på en uteservering, beställde öl och mat. Fina Sarah!
 
Dan <3
 
Jag och Niclas.
 
Killarna åt hamburgare, Sarah beställde en nachostallrik och jag en baguette med mozzarella och kronärtskockor. Mums!
 
När vi ätit upp traskade vi ner till kanalen. Dags för en båttur!
 
Beställde små gulliga vinbehållare.
 
<3
 
Det var tredje gången jag och Dan åkte den här kanalturen. Alltid lika mysigt!
 
Hej från mig och Dan!
 
Vi såg den lille havfrue.
 
Och en och annan fin byggnad.
 
Christianshavn.
 
När vi hoppat av båten gick vi till den väldigt mysiga baren Rubys.
 
Beställde lite drinkar och pratade bröllopsplaner.
 
När klockan var cirka 18 gick vi till TGI Fridays.
 
Beställde in vin och middag. Jag åt kyckling med smashed potatoes och de andra hamburgare.
 
Efter middagen var det dags för vårt sista turistbesök, nämligen Nyhavn! Man kan inte åka till Köpenhamn utan att besöka Nyhavn.
 
Sedan kände vi oss ganska klara med vår lilla Köpenhamnstripp och traskade till tågstationen i kvällssolen. Tack Köpenhamn för att du finns så nära till hands och för att du alltid är lika fin.

RSS 2.0