Vecka 36

Igårkväll fick jag lite ont i halsen och hade det fortfarande imorse, så jag jobbade hemifrån idag. Det känns konstigt att göra det för "en så liten sak" och jag saknar kontoret. Tycker om att ha människor runt mig, att gå till en plats där man jobbar och sedan gå hem igen. Att ha rutiner. Men det var ganska mysigt att sitta vid köksbordet idag också.
 
Jag tände ljus, gjorde té och ställde fram vatten för att se till att jag dricker ordentligt.
 
Och när man är på hemmakontoret har man en ständig följeslagare vid namn Nima! Hon är perfekt att bolla idéer med för hon säger aldrig emot och tycker allt jag gör är grymt, om jag bara klappar henne lite medhårs ibland.
 
Den här veckan har jag ett par middagar inplanerade och så ska jag gå en och annan långpromenad i sensommarvärmen. Tanken var att jag skulle börja träna på gymmet igen den här veckan, men vi får se hur det blir med halsen etc. Och så har jag väldigt mycket på jobbet just nu, vilket är kul såklart! Om än stressigt emellanåt :)
 
Hoppas ni har haft en fin måndag. Vi hörs mer imorgon!

Sommarprat 2020


Jag brukar lyssna på ganska många sommarprat och så även i år. Fast i år har jag verkligen försökt släppa prestigen i att hinna lyssna på så många som möjligt och istället lyssna på de jag verkligen vill, stängt av om jag inte tyckt något varit bra.
 
Här kommer de som jag har lyssnat på och tyckt varit fantastiska!
 
Greta Thunberg
Säsongen kickades igång med Greta Thunbergs sommarprat. Jag rekommenderar alla att lyssna på det! Absolut att det är en apokalyptisk hinna över det, men vi alla behöver förstå allvaret av klimatförändringarna. Fantastiska Greta!
 
Shima Niavarani
Shima Niavarani bjuder på ett mysigt och teatraliskt, men samtidigt väldigt ärligt sommarprat om scenskräk, passion och sin familj.
 
Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant berättar att hon blev våldtagen från att hon var 8 till 13 år av en nära vän till familjen. I sitt sommarprat väljer hon att lägga fokus på tiden efter våldtäkterna och pratar öppet om skammen som uppstod. Ett oerhört starkt och viktigt sommarprat som jag tror går rakt in i hjärtat på många.
 
Hedda Stiernstedt
Hedda Stiernstedt pratar om att inte ha hittat sig själv fast att man är 30 år, när man blir sådär löjligt kär och det som genomsyrar hela hennes sommarprat – vänskap. Heddas sommarprat var ett av de som jag tyckte var starkast och gick rakt in i bröstet. Och snälla, kan man spela in hennes röst och lyssna på så fort man är stressad? Alldeles silkeslen.
 
Anna Benich
Ytterligare ett av mina favoriter den här sommaren är Anna Benichs sommarprat! Jag har ju skrivit det ett par gånger. Anna är psykolog och brukar vara med i Nyhetsmorgon på TV4. Hon pratar om relationer och ensamhet och hur viktigt det är med småprat. Jag som är småpratarnas mästare blev mycket glad när jag lyssnade på detta. Lyssna på det bara hörni!
 
Patrik Lundberg
Varför ökar den förväntade livslängden för alla grupper i samhället förutom bland lågutbildade kvinnor? Det är något som Patrik Lundberg berör i sitt fantastiska sommarprat. Patrik pratar om sin uppväxt i Sölvesborg och hur hans ensamstående mamma kämpade för att få ekonomin att gå ihop. "Du fimpade dina drömmar för att vi skulle uppnå våra" säger han. Patrik Lundberg har även precis släppt en bok vid namn Fjärlisvägen om samma ämne. Ett jättefint och starkt sommarprat!
 
Laleh Pourkarim
Laleh Pourkarim avslutade den här säsongen med sommarpratare. Tycker att det är lite extra fint att både det första och sista sommarpratet hamnar här på min favoritlista. För det första måste jag lyfta Lalehs mysiga röst! Hon pratar med skrattet i halsgropen nästan hela tiden, vilket gör sommarpratet pirrigt och fnittrigt. Hon pratar om sin karriär, vardagen i LA under coronakrisen och om sina föräldrar. Tycker det är väldigt snyggt hur hon väver in sina låttexter i sitt sommarprat och liksom knyter ihop säcken.
 
Jag har lyssnat på andra sommarprat också, men tycker att dessa var extra bra. Ni hittar alla sommarpratare här! Vilket gillade ni mest?

Torsdagstankar

  • Det är fan svårt och skitjobbigt att övningsköra. Alla säger att det blir bättre, att det är milen i kroppen man behöver. Men hur många mil egentligen innan det börjar kännas okej? Funderar på varför jag har gett mig in på detta men nu kan jag inte backa. Nu kör vi, bokstavligt talat.

  • Vi gick från blossande sommar till höst på en dag. Jag känner mig ganska nöjd med sol och värme så det är okej för mig faktiskt. Men vi har ett par härliga kräftskivor framför oss. Det är väl ändå det bästa med augusti och september? Alla goda råvaror som är i säsong.

  • En annan kul grej med höststarten är att Idol har börjat. Så mysigt det är att bara sitta bänkad i soffan klockan 20 och titta.

  • Jag har lyssnat på många bra sommarprat den här sommaren. Jag ska sammanställa ett inlägg till er med tips. Men Anna Benichs, Hedda Stiernstedts och Patrik Lundbergs är mina favoriter.

  • För snart en vecka sedan fick mina fina vännner Caroline och Johan äntligen sin bebis. Det är så sjukt, från en dag till en annan finns det plötsligt ett nytt litet liv. Någon som man ska ta hand och ro om. Tänk att jag ska få följa honom genom livet! <3

10 bilder från helgen

Vi kikar på hur min helg har sett ut.
 
Fredag
I fredags åt jag en jättemysig lunch med mina kollegor Stina och Susanna. Vi gick till Sushi Rebellion och jag åt buns med grillad kyckling. Så mysigt med kvalitetstid sådär på lunchen.
 
På kvällen var jag och Sarah hembjudna till min granne Sandra. Vi beställde sushi och drack vin på balkongen.
 
Den här sommaren alltså, vad fin den blev till slut. Fast att nästan hela min semester regnade bort.
 
Sen satt vi ute och pratade hela kvällen. Otroligt mysigt! Jag hade dessutom krypavstånd hem.
 
Försöker hinna ha på mig alla sommarklänningar i min garderob innan det blir höst och kvällen till ära hade jag den här som jag köpte på H&M förra året.
 
Lördag
Jag och Dan hade absolut inga planer på lördagen. Vi drack morgonkaffe, gick en promenad, åt avokadomackor på balkongen och läste bok i soffan. Mysigt.
 
På kvällen bestämde vi oss för att laga pasta. Dan gillar "tacos-upplägget" där man får välja själv vad man vill ha. Så när vi gör pasta lägger vi alla tillbehör i skålar istället för att blanda ihop det. I vilket fall som helst blev det pasta med tomatpesto, mozzarella, kapris och stekt vitlök. Gott! Vi avslutade kvällen med att hyra filmen Midway.
 
Söndag
I söndags började jag och Dan dagen med en morgonpromenad. Älskar att starta dagen så.
 
Sedan städade vi lägenheten och klockan 15 kom mamma och pappa förbi på fika.
 
Och det var min helg på ett ungefär. Lugn och härlig, precis vad jag behövde.

Vecka 35

Jag tog det väldigt lugnt i helgen. Det behövdes för den här måndagen var verkligen en rivstart. Det är lite mycket nu, på alla plan. Visst är det väl så att allt kommer samtidigt?
 
Den här veckan har jag följande inplanerat:
  • Imorgon ska jag övningsköra! Det går helt okej. Mitt mål är att ta körkort innan 2020 är slut, men vi får se.

  • På onsdag ska jag träffa Sarah. Vi ska göra manikyr och gå en vända på stan. Mys!

  • På lördag ska vi träffa Rebba, Sara och Linnéa och deras familjer hemma hos Rebbe och Johan i Lund. Vi ska äta kräftor och ha det mysigt! Jag har bara ätit kräftor en gång hittills den här sensommaren, så jag är extra taggad!
 
Annars ska försöka plugga teori, träna lite och jobba. Och blogga såklart!
 
Hoppas ni har haft en fin måndag.
 

Lite från förra veckan och denna

Lite om hur mina dagar har sett ut på sistone.
 
Jag har försökt springa, mest på kvällarna när det är lite svalare. Men alltså snälla så varmt, det går ju inte att springa längre än tre kilometer. Var nöjd med den här tiden i alla fall!
 
Förra onsdagen träffades jag Emelie, Sarah H och Sös i Folkets park. Ser ni höstljuset? Det kommer nu, fast att det fortfarande är sommarväder.
 
Vi hade i alla fall picknick och pratade om livet. Mycket mysigt.
 
När det är fint väder får man passa på att bära alla sina sommarklänningar. Som den här! Köpte den förra året på MQ och tycker mycket om den.
 
Jag och min kompisgranne Sandra har badat mycket.
 
En dag åt jag och mina kollegor Susanna och Stina lunch ute i solen. Har ni testat Salads and Smoothies wraps? Jättegoda!
 
I fredags matchade jag en klänning jag lånat av Sarah H med tunna byxor i samma färg. Kände mig mycket fin men den här outfiten andades inte alls, var så varm hela dagen.
 
I fredagskväll satt jag ute på balkongen och lyckades äntligen läsa ut den här boken! Har dragits med den länge, men inte velat släppa den. Tyckte att den var bra, måste bara ge mig själv tid till att läsa mer.
 
Typisk kille man ska dumpa.
 
I lördags skulle jag och Dan handla kattsand i en zoo-butik vid Värnhem. Vi tog en morgonpromenad dit och hade denna härliga utsikt.
 
Dan fick nytt jobb i mars och sedan dess har han jobbat helt otroligt mycket. Det blir bättre snart, efter ett par deadlines. I söndags stack jag i alla fall hem till mina föräldrar i Löddeköpinge och hängde vid poolen hela dagen.
 
Det var 30 grader och jag, Sös, min lillebror Carl, hans flickvän Alice och mina föräldrar hade så mysigt. Vi bara pratade, badade, läste, solade. Jag försökte ta en fin bild men en gigantisk, uppblåsbar pizza var i vägen.
 
I tisdags hade jag en hemsk huvudvärk så jag jobbade hemma. Det måste ha varit värmen. Jag drack vätskeersättning och satt framör fläkten och jobbade. På lunchen tog jag en promenad för att se om huvudvärken kunde lätta av lite frisk luft. Det gjorde den inte.
 
Annars har jag mest gått kvällspromenader, badat och ätit glass längs med Sundspromenaden i Västra Hamnen.
 
Imorgon är det fredag hörni!

När Sös fyllde 32

I lördags skulle vi fira min syster Sarah som fyllde 32! Sös styrde upp en helkväll på stan och jag svidade om till finklänning.
 
Klockan 18 begav jag och Dan oss ner till Värnhem och mötte upp min familj. Sös hade bokat bord på restaurang Sajvva, som jag hade hört mycket gott om.
 
Sajvva är en vegetarisk fusionrestaurang som tar inspiration från olika länder. Allt från Korea till Mexiko. Vi började med att beställa in dumplings.
 
Och sedan åt jag en korean street bowl. Mycket gott! Bra service och mycket härlig atmosfär. Hit måste vi gå igen!
 
Alice, syster aka födelsedagsbarnet och jag.
 
När vi ätit upp bestämde vi oss för att promenera in till stan. Min fina stad <3
 
Det är inte så ofta hela vår familj kan samlas, så vi förevigade det med en bild. Från vänster: Christoffer, Annie, Carl, Alice, Dan, jag, Sarah, pappa och mamma. Hur gullig skara? <3
 
Vi gick vidare till den här gömda lilla pärlan – Gränden.
 
Här tog vi bara ett glas bubbel, mest för att låtsas att vi var i Italien. Sedan traskade vi vidare.
 
Och landade på BrewDog Bar. Vi pratade mycket och länge, och sen var det dags att ta bussen hem. Grattis igen finaste syster och tack för en mysig kväll!

Sofies glassguide

"Berätta gärna om Malmös bästa glass!! Ska dit på onsdag o torsdag o älskar glass, såklart!!"
 
Okej, nu ska vi prata glass!
 
Jag är ju ingen expert på glass eller så, men den här sommaren har jag haft ett mission – att äta så mycket glass som möjligt. Speciellt i början av min semester när vädret var urdåligt. Regn eller inte, glass ska ätas!
 
Nåväl, här kommer i alla fall min guide över de glasserior jag testat hittills och tips på några som jag har hört är bra.
 
Lilla Glassfabriken på gågatan
Lilla Glassfabriken är rätt bekvämt när man är sugen på glass. Det ligger mitt i stan på gågatan. Perfekt när man springer i affärer och vill ta en paus. Är det den bästa glass jag ätit? Nej. Men är den något att testa? Ja, absolut. Jag ger 2 av 5 glassar i betyg.
 
Saltsjöbadens Kiosk i Bjärred
Okej, detta ligger inte i Malmö men den får vara med ändå. Bjärreds glasskiosk är en klassiker för oss som växte upp i närheten. De snålar inte med glassen dessutom, två kulor är som fyra. Jag ger Bjärreds glasskiosk 3 av 5 glassar!
 
Bar Italia
Bar Italia ligger i Västra Hamnen i Malmö och är mycket populärt. Deras gelato är silkeslen och de har många goda smaker. Jag tror dock att jag föredrar när smakerna är lite skarpare. Men god glass, bra service och mysig miljö. 3 av 5 glassar!
 
Gelato by Smak
Gelato by Smak ligger också i Västra Hamnen. Det jag bland annat gillar med Smak är att de har små bitar i sin glass, till exempel som ovan när jag beställde en kula Nutella så fick jag bitar av Nutella i. Mums! Deras pistageglass är förresten svingod. Gelato by Smak får 3,5 av 5 glassar.
 
Dolce Sicilia
På Drottningtorget i Malmö ligger det omtalade Dolce Sicilia. Enligt de flesta jag känner är detta "Malmös bästa glass". När jag var där valde jag en kula med pistageglass och en kula chili-choklad. Jättegott! Kanske aningen liten? När jag gav mitt betyg på instagram blev folk jätteirriterade, haha. Men JAG tycker i alla fall att de får 4 av 5 glassar.
 
Favvo Glass på Malmö Saluhall
För här kommer nämligen den jag anser är (av de jag provat hittills) Malmös godaste glass! Favvo Glass på Malmö Saluhall. De varierar sina smaker, men när jag var där åt jag deras Salt kola och Yoghurtglass med smak av Limoncello. LÄGG AV SÅ GOD. Favvo Glass får 5 av 5 glassar!
 
Tips på glasställen jag inte provat än men hört ska vara bra:
- Köld på Möllevångstorget
- Limhamns Glassmejeri
- Mat- och Chokladstudion på Amiralsgatan
 
Klart slut på allt glassprat! Ut och ät med er nu.

Vecka 34

På vintern brukar jag alltid sova med tre lager täcke. Först ett vanligt täcke och sedan två filtar ovanpå. Det känns tungt och skönt, varmt såklart. Min puls går ner och jag känner mig lugn. På sommaren brukar jag byta ut det mot ett lakan och, beroende på hur varmt det är, en eller två filtar.
 
Men när det är såhär varmt sover jag oroligt. Inte enbart på grund av värmen, utan för att det känns som att jag ska sväva upp och iväg. Trilla av sängen för det finns inget som håller mig på plats. Det är för varmt för flera lager täcke och jag försöker lägga en extra filt över mellangärdet för att känna lite tyngd. Benen och armarna får vara fria.
 
Men jag snurrar och snurrar, slingrar in filt och lakan i benen. Håret blir fuktigt av svett. Jag vill stänga fönstret så jag slipper höra fiskmåsarna utanför, men det går inte. Behöver andas in någon form av lite svalare luft. Klockan ringer 06.30 och det är måndag. Har jag ens sovit någonting?
 
God morgon bloggen <3

Adoore Paris

Jag tänkte att den här klänningen skulle få ett alldeles eget inlägg.
 
I början av sommaren pushade jag mig själv karriärsmässigt och tänkte att jag skulle belöna mig själv med en lite dyrare klänning. Jag beställde hem lite olika klänningar från olika märken, men ingen kändes perfekt. Sen tipsade min kompis Athena mig om Adoore och då föll jag pladask.
 
Adoore har många fina klänningar, men jag beställde modellen Paris i färgen Lemon. Jag hade svårt att välja färg, för tyckte också mycket om den röda och lila.
 
Igår hade jag på mig den när vi firade min systers födelsedag med middag ute. Matchade med mina skor från Vagabond och stråväska från Åhléns.
 
Mer från kvällen i ett eget inlägg!

Malmö

Jag tänker just nu mycket på vad den här staden har gett mig. Jag promenerar längs Varvsgatan hem efter jobbet, lyssnar på en podd och känner hur asfalten vibrerar under fötterna. Det är som att staden tillhör mig, samtidigt som den tillhör så många andra. Jag kan vartenda hörn utantill, samtidigt som den är i ständig förändring.
 
Jag kommer alltid att vara tacksam för den jag blev när jag flyttade hit. Det är som att jag var ett stadsbarn redan från början, något jag var född till att vara. Jag ville mer, skrek efter stimulans och min lilla barndomsby kunde inte ge det jag behövde.
 
Det är här jag hittade mig själv, började rota i min potential och lita på mig själv. Jag ser alla människor runt omkring och vet att världen är så mycket bättre när alla inte är likadana. Det är här jag slutade banta. Slutade räkna på näringsinnehållet i varje livsmedelsprodukt och får inte längre panik när vågen visar tre kilo extra.
 
Det är här jag blev vuxen. Jag vet inte när eller hur det hände, men plötsligt infann sig ett lugn. Det var som att jag bara sjönk in i den jag hade blivit, som att allt föll på plats. Små, bitska kommentarer sätter sig inte längre i mitt bakhuvud och gnager, och jag vill inte längre jaga bekräftelse. Det är här jag lärde mig att sträcka på mig en centimeter extra.
 
Och vem vet vad som händer i framtiden. Vem vet om det blir en lägenhet i stan eller ett hus någon helt annanstans. Jag vet bara att just nu, just här vibrerar asfalten fortfarande under mina fötter.
 

Kräftskiva hos Sarah och Niclas

I lördags var vi hembjudna på kräftskiva hos Sarah och Niclas! Dagen till ära hade jag med mig en uppblåsbar kräfta som Sarah senare döpte till Kräftis.
 
De hade dukat så fint på sin uteplats och det var så varmt och härligt att sitta ute.
 
Vi började såklart med lite bubbel!
 
Sedan var det dags att äta. Potatis, bröd, sallad.
 
Och många goda ostar!
 
Man tog med sig de skaldjur man ville äta. Jag och Dan åt signalkräftor och färska räkor, muuuums.
 
Vi snapsade och sjöng visor. Sarah hade skrivit ner otroligt roliga och lite mer uppdaterade snapsvisor. Idas Facebookvisa var min favorit.
 
Carro och Johan stannade hemma denna kväll eftersom de snart, snart ska få en liten bebis och värmen var för tryckande. Men vi saknade dem <3
 
Vi avslutade kvällen med en kladdkaka med smak av passionsfrukt. Och så hängde vi på uteplatsen hela kvällen, ända tills det var dags att ta bussen hem. Vilken fin och mysig sommarkväll!

Mina senaste mobilbilder

Vi kikar på mina senaste mobilbilder.
 
Jag har lyssnat på en del sommarprat den här sommaren. Jag kanske skriver ett inlägg om det sen, men ett ni verkligen måste lyssna på är Anna Bennichs sommarprat! Otroligt bra. Det handlar om relationer och ensamhet bland annat. Lyssna bara!
 
Sarah H var på en loppis och köpte fyra fina tallrikar till mig! Bland annat den här rackaren! Tackkkk <3
 
De har gjort om i vårt trapphus på jobbet. När jag klev in där efter semestern så bara WOW.
 
Tyckte det var fint! Gillar tapeten.
 
Jag har ätit glass i vanlig ordning. Eller gelato. Ska skriva ett inlägg där jag tipsar om lite olika glasställen också, ska bara bli klar med att prova allt. Heh.
 
En dag var det jättevarmt. Jag hade en klänning från H&M på mig och lavendeln i Västra Hamnen var lite torr men fin.
 
Dammade av en gammal klänning från Lindex i fredags. Kul när man hittar fynd i sin garderob.
 
Jag och Dan drack vin och åt sushi/subway på balkongen. Dan gillar inte sushi sådär jättemycket, så han vill alltid ha något annat att äta. Ja jag vet, galning.
 
I lördags träffade jag min syster och mamma på Emporia. Vi gjorde manikyr och sedan åt vi vinlunch på Vapiano. Jag åt en sallad med sötpotatis, gott!
 
I lördagskväll åkte jag och Dan hem till Sarah och Niclas på kräftskiva. Men mer om det i ett annat inlägg! (Det var ju många inlägg jag ska skriva senare tydligen?)
 
I söndags hängde jag på stranden i Ribersborg. Det var 22 grader varmt i vattnet och cirka 30 i luften, heh.
 
Och såhär blev min manikyr förresten! Nude och fräscht.
 
Resten av söndagskvällen läste jag bok och hängde i skuggan, drack resorb och vilade.
 
Nu är det tisdag och arbetsveckan är igång igen. Imorse övningskörde jag och sedan promenerade jag till jobbet med den här utsikten. Mitt fina Malmö.
 
Hoppas ni har haft en fin dag!

Vecka 33

God morgon!
 
Jag har redan jobbat en vecka, men det är först idag som det känns som den riktiga jobbstarten. Idag är nästan alla kollegor och kunder tillbaka och vi kickar igång höstens projekt. Det känns lite som när man var liten och skolan började igen.
 
Den här veckan har jag lite "ditt och datt" inplanerat förutom jobbet.
  • Efter jobbet idag ska jag först till naprapaten. Jag har haft lite problem med min axel och har gjort lite övningar hemma i sommar. Så vi ska framförallt kolla på den idag. Efter naprapaten ska jag övningsköra med min kompis Niclas. Spännande!

  • Imorgon kl 07 ska jag övningsköra med körskolan. Hatar att köra så tidigt på morgonen, men hur ska jag annars hinna samtidigt som jag jobbar?

  • På onsdag ska jag träffa min syster och vår vän Emelie. Vi ska fika på stan, mysigt.

  • På lördag ska min familj fira att min syster snart fyller år! Hela familjen är samlad och vi ska äta ute. Så härligt det ska bli.
I övrigt ska det bli cirka 25 grader varmt hela veckan här i Malmö. Jag hoppas på att det ska bli ett par middagar på balkongen och kvällsbad. Försöker att carpa sommaren så länge den är här.
 
Hoppas ni får en fin måndag!
 

Desirées födelsedag med parkhäng och Soi29

Hej på er! Hoppas ni har det fint i sommarvädret. Förra lördagen var det soligt här i Malmö, inte riktigt lika varmt som det är idag men fortfarande väldigt härligt.
 
Desirée hade styrt upp födelsedagshäng för henne i parken och på kvällen skulle vi äta på restaurang Soi29. Dagen till ära hade jag min nya klänning från Adoore på mig! Alltså älskar den.
 
Matchade med mina nya orangea skor från Vagabond som jag köpte i Göteborg på sommarrean.
 
Så mötte jag och Dan upp det här gänget i Slottsparken! Marcus, Desirée, Micke, Elias och Johanna. Fina personer!
 
Desirée hade gjort egen banh mi, som är en vietnamesisk macka. Hon är så grym på att laga mat den där! <3
 
När vi hade hängt i parken ett par timmar var det dags att mellanlanda hemma hos Desirée och Micke.
 
Vi hälsade på katten Pixel, lämnade lite packning och så gick vi vidare.
 
Till Soi29!
 
Vi beställde in fördrinkar och firade födelsedagsdonnan! Hurra för världens bästa Des!
 
Soi29 serverar thailändsk mat och vi hade förbokat avsmakningsmenyn. Jag och Dan har ätit här en gång tidigare och älskar det.
 
Så gott och ganska starkt!
 
När vi ätit upp gick vi tillbaka till Desirée och Micke. Där bjöds det på tårta och vi sjöng för födelsedagsbarnet.
 
Och så hängde vi och pratade om livet tills klockan blev sent. Vilken fin sommardag som blev en avslutning på min semester. Tack Des för att du alltid styr upp så härliga tillställningar!

Glimtar från sista semesterveckan

Den sista semesterveckan var jag lite här och lite där, men jag hann även vila och ta det lugnt. Viktigt att hinna med det också när man är ledig. Vi kikar på små glimtar från förra veckan.
 
I tisdags förra veckan tog jag tåget till Bromölla för att hälsa på min kusin Therese och hennes familj. På tåget upp pluggade jag körkortsteori. Fasiken vad jag har pluggat hörni och jag känner mig inte klokare för det. Jag har övningskört mycket nu under semestern, men ändå känns det inte helt OK än. Jag tycker det är läskigt och framförallt svårt att köra, och jag fattar att det kommer att lossna så småningom men just nu känns det jäkligt långt dit.
 
När jag anlänt till Bromölla mötte Tesse, Stefan och lilla Moa upp mig och så åkte vi ut till Enö med båten.
 
Vi åt lunch och hängde i solen. Sen begav vi oss ut på Ivösjön igen.
 
Amen ni ser ju, så otroligt fint. Älskar att vara ute på sjön med båten när vi är hos Tesse och Stefan.
 
Jag och Tesse drack dessa goda, halvtorra cider.
 
Och hunden Hary njöt <3 Vid 22-tiden tog jag tåget hem till Malmö igen. Fin dagstur till världens finaste kusin.
 
En kväll lagade jag och Dan pasta. Typ det enklaste någonsin, pasta med pesto! Och så hade vi kapris, sallad, tomater, burrata och bresaola vid sidan om. Alltså älskar verkligen burrata, så jäkla gott.
 
En dag var jag ute och gick och såg den här sjuka växten i Västra Hamnen? Vad tusan! Det ser ju ut som kronärtskockor. Var tvungen att skicka till min växtexpert Susanna och tydligen är det någon form av tistelväxt, som kronärtskockor också är.
 
Min mamma och pappa kom över på fika en eftermiddag. De hade med sig kanelbullar och så bjöd jag på kaffe. De fick present för att de så snällt hade passat Nima medan vi var i Göteborg <3
 
I fredags gick jag och Sandra och lunchade på Saluhallen. Vi åt på Poms mackor och drack naturvin och öl med smak av persika. Vi skålade över att det var vår sista semesterdag. Fint sätt att avsluta den på.
 
I fredags kväll åkte jag och Dan till Helsingborg.
 
Hem till Regina och Frédéric! Så mysigt att få träffa dem och hänga en kväll. De bjöd på ostbricka.
 
Och tacos med hemgjord salsa och guacamole. Mums!
 
Fina killar som blandar lite drinkar.
 
Till efterrät hade det gjort något SJUKT GOTT som jag inte kommer ihåg vad det hette. Men det var typ choklad, karamelliserad mjölk och krossade digestivekex i botten. Så. jäkla. gott. Sen var vi tvungna att ta sista tåget hem redan 23, men vilken fin kväll det var!
 
Lördagen började med vi att intog morgonkaffet här! Detta är numera mitt favorithörn på balkongen. Så mysigt att bara sitta här och titta. Ett par timmar senare mötte vi upp Desirée och gänget för att fira hennes födelsedag, men mer om det i ett eget inlägg.

Bröllopsdag på Kasai in the Sky

Nu ska vi skruva tillbaka tiden en vecka. Förra måndagen firade jag och Dan 1 år som gifta. Hur sjukt att det redan har gått ett helt år? Dan jobbade på dagen, men på kvällen hade vi planerat att äta middag ute. Jag gjorde mig i ordning i klänning från COS och örhängen jag fick av Dan i bröllopspresent.
 
När Dan kom hem från jobbet korkade vi upp en liten flaska bubbel och åt lite olika ostar och räkröra.
 
Sen hade vi bokat bord på Kasai in the Sky! Vi hade inte ätit där tidigare så det skulle bli extra trevligt. Vi beställde in vars en avsmakningsmeny och började med sashimi.
 
Friterad räka med chilimajonnäs.
 
Alltså hur snygg man har jag? Så glad över att få spendera livet med honom <3
 
Rätterna fortsatte att komma in. Så trevligt sätt att äta på tycker jag. Att få in lite smårätter som man äter långsamt och bara pratar och umgås. Här fick vi in små tacos med krabba.
 
Mmm, sushi.
 
Japanskt grillad biff, även kallat yakiniku.
 
Mätt och glad tjej.
 
Och vilken utsikt vi hade!
 
Avsmakningsmenyn avslutades med en liten glassdessert. Sedan var vi mätta och nöjda och promenerade hem igen. Innan vi somnade tittade vi på ett par avsnitt av Vår tid är nu. Vilken mysig bröllopsdag! Undra vad vi ska göra nästa år, haha.

Vecka 32

God morgon!
 
Den här veckan börjar jag jobba igen. Swish sa det, så var fyra veckors ledighet förbi. Men sommaren är inte slut hörni! Vi får ta vara på augusti, och nu verkar sommarvärmen komma på riktigt också.
 
Är jag redo för hösten annars? Nej det är jag inte. Jag är i en fas i livet som jag inte vill vara i, på olika plan. Det finns en del faktorer som jag vill ändra och justera, men inget går min väg just nu. Försöker ta mig vidare, men istället för att springa sitter jag liksom fast i gyttja.
 
Nåväl. Den här veckan har jag följande inplanerat:
  • Idag ska jag fika med min vän Athena. Så mysigt! Det var längesedan vi sågs nu.

  • På lördag ska jag, min syster och mamma ha kvalitetstid på Emporia! Vi ska fixa naglarna, äta lunch och umgås.

  • På lördagkväll ska jag och Dan hem till Sarah och Niclas för årets första kräftskiva. Mums, längtar!

  • Annat jag tänkte göra: Springa, kvällsbada, äta glass, gå på stan, ha de sommarhärligt.

 
Hoppas ni har det fint!

RSS 2.0