Min vecka i 10 bilder

Häng med på delar av min vecka som varit!
 
I måndags träffade jag Rola för en lunch ute i solen. Genialisk idé att luncha ihop en måndag tycker jag. Måndagar är sämst annars. Vi köpte sallad från Holy Greens och jag beställde en Grönsakslandet utan quinoa fast med chèvre. Så gott och fint sällskap!
 
På tisdagen började the Conference och jag gick på morgonföreläsningen som handlade om kvinnliga pionjärer inom teknikbranschen. Den var mycket intressant och Claire L Evans var fantastisk att lyssna på.
 
Jag och min kollega Eva minglade runt och gick på fler förelsningar, bland annat en om röstteknologi av Daniel Padgett från Google.
 
Och mer röstteknologi (och lite om ai/robotar!) av Nicole He.
 
Jag och Dan firade 1 månad som gifta i tisdags och vi fick både blombud från Marica och Roger och hemgjord tonfiskröra med knäckebröd av vår granne Sandra. Så himla gulligt! Tack snälla!
 
I onsdags såg jag ut såhär i kostymbyxor, röd topp från Rom och omatchande strumpor. Ångrar än idag valet av byxor denna dag. Det var 31 grader varmt ute, gah.
 
Igår åt jag lunch med min kollega Susanna på Hawaiian Poke. Så gott! Jag brukar inte äta pokébowls, men det var så gott. Beställde en med lax.
 
Och idag firade jag och min granne Sandra att det var fredag genom att ta ett kvällsdopp. Älskar att bo så nära havet!
 
Hoppas ni har haft en fin vecka. Nu håller vi helg!

Carros möhippa, del 2: Bubbleball, Kallbadhuset, tapas och dans

Dags att kika på del 2 av Carros möhippa! Del 1 hittar ni här. Efter brunchen begav vi oss till Ribersborg för att spela bubbleball. Carro har tidigare sagt att det ser så himla kul ut, så självklart skulle vi göra det på hennes möhippa!
 
Först en genomgång av lite regler. Vi skulle alltså spela fotboll och ha dessa plastbollar på oss. Tagga!!
 
Carros lag var pepp!
 
Haha, gulliga Carro.
 
Lina! Inte helt lätt att komma i den där bollen.
 
Mia.
 
Tess.
 
Jag, haha!
 
Som vi trillade och rullade runt. Det var riktigt tungt och riktigt roligt.
 
Anna, Madde och Louise.
 
Carros lag vann såklart! Från vänster: Annie, Carro, Lina och Emilié.
 
Efter bubblebollen passade vi på med en lek. Alla hade tagit med sig en sak som skulle symbolisera ett minne de hade med Carro och sedan skulle Carro gissa vilken sak som tillhörde vem.
 
Hon gissade nästan alla rätt!
 
Strax därefter packade vi ihop oss och traskade lite längre ner på Ribban, bort till Kallbadhuset!
 
Dags för lite avslappning. Inne på Kallbadhuset får man givetvis inte fotografera, så vi hoppar framåt ett par timmar.
 
Runt 18.30-tiden landade vi hemma hos Madde! Vi gjorde oss kvällsfina och korkade upp vinet. Dagen innan hade jag, Madde och Lina dukat och dekorerat lite inför festen. Same willy forever <3 Haha.
 
Shots, shots, shots!
 
När klockan slog 20.00 var det dags för middag! Vi hade beställt tapas från La Roche och det bjöds på massvis med gott.
 
Åt mycket och länge och hade spännande och roliga konversationer med fina personer.
 
Vilket fint och peppigt gäng!
 
Efter middagen gjorde vi lite drinkar. Vi hade gjort en drinklista och döpt de olika drinkarna utefter platser som Carro och Johan har besökt ihop <3
 
Dags för sista leken! Vi hade samlat in bilder på olika kroppsdelar från gängets respektive/kompisar/bröder och sedan skulle Carro gissa vem som var Johan. Det var öga, öra, näsa, mun, hand och fot som hon skulle gissa på.
 
Och hon gissade rätt på alla utom en, HUR sjukt? Riktigt bra jobbat.
 
Resten av kvällen drack vi drinkar, dansade till Mi Gente i vardagsrummet och inpå småtimmarna var vi en tapper liten skara som fortsatte ut i natten. Vilket gäng, vilken dag och vilken brud! Finaste, finaste Caroline. Så glad att jag har dig i mitt liv. Nu taggar vi inför bröllopet!

1 månad som gifta och klänningen med stort K

Idag har jag och Dan varit gifta i en hel månad. Grattis till oss! Tänkte att vi ska fira genom att kika närmre på min brudklänning.
 
I november 2018 hade jag bokat en tid på Weddingstores VIP-kväll med Abby Waits. Då skulle jag prova klänningar från Abby Waits senaste kollektion och även träffa designern Louice Hedin för att prata idéer. Jag hade provat, provat och provat massvis med klänningar men hittade ingen jag gillade. Jag kände mig utklädd i helvita, puffiga skapelser och vill ha något annat, men visste inte vad. När jag gick på VIP-kvällen hade jag först spanat in en annan klänning men valde att prova modellen Cissi mest för att jag tyckte att den såg fin ut.
 
Och så kär jag blev, direkt! När jag sedan provade den jag hade tittat ut från början kändes den inte alls lika fin. Det var den här jag skulle ha! Det var extra roligt att jag dessutom hade satt upp ledord för vad jag var ute efter: Ingen spets, medellånga ärmar, något bohemiskt. Och så blev det en klänning som var den totala motsatsen.
 
Men jag ville inte ha klänningen i den grå nyansen utan valde i färgen Nude/Ivory istället.
 
När jag skulle se klänningen för första gången i färgen jag valt var jag så pirrig. Hur skulle det bli?? Men det blev bra. Jag provade ut en milslång slöja med en liten men fin spetskant.
 
Efter lite mer velande gällande frisyren bestämde jag mig till slut för att ha håret helt uppsatt. Det är jag väldigt nöjd med. Min kusin som var min frisör gjorde ett så bra jobb!
 
Och här har vi slutresultatet. Vad jag älskar den här klänningen, det finaste jag någonsin burit. Jag kände mig så fin och jag kände mig som mig själv, vilket för mig var oerhört viktig. Jag ville inte känna mig utklädd eller som någon annan. Och jag är glad över att jag vågade visa mycket hud. Jag har förr varit ledsen över att jag inte har trådsmala armar. Minns på högstadiet när jag frenetiskt gjorde armhävningar och försökte skrubba min apelsinhud på överarmarna, och ville bara kunna gå i linne utan att skämmas. Är stolt över att jag har jobbat hårt med mitt självförtroende och idag tycker om mig själv precis som jag är, utan trådsmala armar och allt.
 
Stort tack både till Abby Waits och Weddingstore för all hjälp i jakten på min drömklänning. Och grattis till mig och Dan som inte bara varit tillsammans i 10 år utan också varit gifta i en månad!

Carros möhippa, del 1: Kidnappning och brunch på Boulebaren

Lördagen den 17 augusti gick jag upp tidigt, packade min ryggsäck och begav mig ut i regnet. Det var nämligen dags för Carros möhippa! Carro och Johan gifter sig den 14 september och jag har äran att vara brudtärna. Som vi hade planerat den här dagen! I många, många månader <3
 
En peppig selfie i regnet innan jag hoppade på bussen som tog mig till Bjärred där jag skulle möta upp resten av gänget.
 
Vi hade bestämt att vi skulle kidnappa Carro strax innan klockan 09, så 08.45 möttes hela ligan i Bjärred. Vi hade bestämt att alla skulle ha på sig något i rosa, vilket inte syns här under alla regnjackor. Men fina var vi!
 
Vi traskade bort till Carros och Johans hus.
 
Satte på låten Mi Gente som är en av Carros absoluta favoriter och så bankade vi på dörren.
 
Och ryckte lite i handtaget.
 
Surprise!! Så glad och pepp Carro <3
 
Carro fick sin utstyrsel för dagen och vi korkade upp bubbel.
 
Alla fick vars en goodiebag med olika förnödenheter som kan vara bra att ha under dagen.
 
Som ett Oh shit kit, haha.
 
Och så fick vi armband.
 
Den vackra bruden!
 
Vi hade också två bebisar med oss under dagen. Såsom lillebror som inte riktigt fått ett namn än!
 
Och Tyra.
 
Vid 10.45 tog vi oss in till Malmö.
 
Och förberedde oss för brunch på Boulebaren.
 
Peppigt gäng!
 
Vi köpte något att dricka och slog oss ned.
 
En svensexa kom förbi och ville ta bild med Carro. Brudgummen var lite avundsjuk på Carros fina utstyrsel och frågade om de skulle byta.
 
Carro och Louise!
 
Lina, Sarah, jag, Madde och Anna.
 
Carro körde en presentationsrunda med vad alla hette och hur hon kände alla i möhippegänget. Sedan var det dags för ett quiz, nämligen Brudgummen sa vad? Jag hade skickat lite frågor till Johan och så skulle Carro gissa vad han hade svarat.
 
Det var klurigt, men hon lyckades pricka in väldigt många rätt!
 
Sedan åt vi brunch och jag tryckte i mig halva efterrättsbordet ungefär. Vid 13.30 var det dags att bege sig vidare mot nästa aktivitet, men det får ni se mer av i nästa inlägg!

Vecka 35

God förmiddag!
 
Hoppas ni har haft en fin helg.
Den här veckan tänkte jag riva igång vardagen ordentligt. Vi har planerat in lite rätter vi ska laga i veckan, jag har bokat in flera kompisdejter och kanske KANSKE är det dags för mig att börja träna igen efter förkylningen. Hoppas! Vad är grejen med att sommarförkylningar håller i så jäkla länge?
 
Saker som annars händer i veckan är följande:
  • På onsdag ska jag och Dan äntligen boka vår resa till Tokyo. Har ni varit där och har några tips så hojta gärna! Vi tänkte bo i områdena Shinjuku och Shibuya. Vi vet att de ligger ganska nära varandra, men det känns som två bra områden att utgå ifrån och utforska staden. Sen kanske det blir en tripp till Kyoto också, vi får se!

  • På lördag händer massvis med kul. Först ska jag äta lunch på Savoy med Desirée och hennes möhippegäng. Det är då en vecka kvar till deras bröllop och vi ska tagga ordentligt. Oh, längtar! På kvällen kommer sedan Lars, Lina, Carro, Johan, Sarah och Niclas hem till oss för att käka lite kräftor och ha det mysigt.

  • Annars drar the Conference igång imorgon och det innebär spännande föreläsningar och mingel för mig. Kul!

Det var nog det. Vi hörs lite senare! Då ska vi titta på bilder från Carros möhippa och lite fler bröllopsbilder. Trevlig måndag!
 
Glöm inte följa Corgistagrams på instagram för sådana här gulliga corgibilder <3

Mina senaste mobilbilder

Dags att kika på mina senaste mobilbilder. Det var längesedan vi gjorde det, så vi kommer att få gå tillbaka i tiden cirka en månad, men häng med!
 
När klockan var två på natten på vår bröllopsdag och jag bara ville sooovaaa så kom jag och Dan in till detta i vårt sovrum. Haha, alltså mina gulliga kompisar <3
 
Dagen efter öppnade vi alla dessa fina presenter. Wow, så många fina vänner vi har. Tack, tack, tack!
 
Två dagar senare åkte vi till ett regnigt men mysigt Prag!
 
Tycker den här gatumålningen var så jäkla pangfin.
 
Jag drack en så himla god margarita en kväll.
 
Och gick förbi en rabatt med palettblad en dag. Lade upp detta på min instagram story och fick så många kommentarer om att jag borde ta sticklingar, haha.
 
En dag köpte vi macarons som vi tog med oss på en båtfärd.
 
Plötsligt var vi hemma igen och tillbaka i vardagen. Jag skulle köpa glass och frågade Dan vad han ville ha för sort. "En 88:a tack" svarade han. Har på riktigt gift mig med en person som föredrar 88:an framför annan glass, vad händer?! Och säg inte att 88:an är en klassiker, den är tråkig okej. Haha.
 
Den 7 september ska vi på Mickes och Desirées bröllop och jag har en outfit kirrad och klar. Klänningen kommer från Soaked in Luxury och skorna från Din Sko. Tänker att jag ska ha håret lockat och uppsatt på något sätt, vi får se.
 
En dag käkade jag och min kollega Lisbeth lunch på ett mexikanskt ställe i närheten av vårt kontor som var helt OK. Kul med något nytt!
 
En dag var jag typ helt beige. Kjolen har jag lånat av min kompis Sarah och linneskjortan är gammal från Gina Tricot.
 
Plötsligt blev det Malmöfestivalen och jag och min kollega Susanna åt lunch på stan. Vi beställde kimchi fries med svamp och halloumi, muuuums.
 
En lördag bjöd jag hem de tre eminenta tjejerna Lina, Sandra och Sös på lite drinkkväll. Vi gjorde mojitos och jag bjöd på hemgjord guacamole och nachos. Sedan var tanken att vi skulle dra ner till Malmöfestivalen men vi hamnade på Möllan istället. Trevligt det med!
 
På bröllopet kunde man fylla i små lappar med frågor och så kunde man lämna lite råd till oss. Vår kompis David skrev det här rådet och jag tycker att Dan alltid ska följa det haha.
 
Förra veckan fick jag "grattis till giftermålet"-fika på jobbet!
 
Fick blommor och presentkort på en restaurang jag och Dan vill prova. Så fina kollegor jag har!
 
Blommorna står nu fint på vår TV-bänk.
 
Sedan blev jag helt plötsligt sjuk och var hemma från jobbet två dagar. Är fortfarande förkyld och hängig emellanåt men kämpar på.
 
Klart slut på mina senaste mobilbilder.

Vigselringen

Tycker ni att vi ska fortsätta titta på bröllopsgrejer? Tja, varför inte! Något som jag är extra glad över är min vigselring. Jag tittar ner på den varje dag och blir pepp, glad och så varm inombords. Känner mig också ganska vuxen? Haha.
 
Alliansringen har vi köpt på Guldfynd och är av märket Story of Love. Den är i vitguld och tycker den passar så bra till min förlovningsring! Min förlovningsring är ganska bred, så tyckte det var fint med något smalare till.
 
Inuti står det Dan & Sofie 27/7-2019 <3

Desirées födelsedagshäng!

För ett par veckor sedan var jag och Dan hembjudna till Desirée för att fira hennes födelsedag. Hon bjöd på fantastiska pizzor! Des bjuder alltid på amazing mat.
 
Vi drack vin och öl och pratade mycket och länge. Sedan blev det dags för kubb! Perfekt en solig lördagseftermiddag.
 
När det blev kväll var det dags att bege sig ut och vi gick ett kvarter bort till Plan B.
 
Dan och Johanna! Sedan barhoppade vi tills klockan slog över midnatt och jag och Dan köpte den obligatoriska falafeln och tog bussen hem.
 
Vilken fin lördag, sista lördagen innan jag började jobba igen faktiskt! Är så glad över att ha de här personerna i mitt liv.

Vecka 34

Hej kompisar!
 
Hoppas ni har haft en fin helg. Min har varit kanonbra. Måndagen var också mysig. Jag och Dan har en rutin som innebär att vi unnar oss köpemat på måndagar, istället för fredagar som vi brukade förr. Jag är så trött på måndagar, och då är det skönt att bara sätta sig ner och äta när man kommer hem.
 
Det där med matlagning får vi kanske ta tag i senare i veckan, hehe eh. Annars har jag exakt två åtaganden den här veckan: Jag ska träffa Regina på onsdag och jag ska på kräftskiva hos Ola och Angelica på lördag. Annars är veckan helt orörd, som ett oskrivet blad. Fint ändå.
 
Det ska bli sommar igen i Malmö nu i veckan. 23 grader varmt och strålande sol. Jisses, jag som började vänja mig vid tanken på höst. Men kul att få gå barbent ett tag till och använda sommarklänningarna som annars hänger i garderoben 9 månader om året.
 
Nog med mitt måndagsprat, vi hörs lite senare!
 
Förutom sushi så bjöd den här måndagen på lite fika också. Min kollega fyllde 60 år i helgen och det firades med prinsesstårta såklart! Ska nog äta tårta varje måndag tänker jag.
 
Dessutom har jag hämtat ut mina nya glasögon från Nividas! Tycker om dem så mycket. Jag beställde ett par Paris Large i färgen Turtoise, här hittar ni dem.

Torsdag i Prag: Petrinkullen, båttur och tapasbar Miró

Vet att uppdateringarna från mig den här veckan har varit lite bristfälliga. Jag har varit sjuk och sedan har jag planerat och anordnat en möhippa till min fina vän Caroline som var igår. Mår idag som jag förtjänar, haha. Men mer om det senare! Nu ska vi riva av de sista bilderna från Prag. På torsdagen i Prag bestämde vi oss för att promenera upp för Petrinkullen som är en gigantisk backe med Prags egna Eiffeltorn. Detta gjorde vi sist när vi var där också.
 
Gick med det här gulliga gänget! Dan, Niclas och Sarah.
 
Förra gången vi skulle promenera upp för Petrinkullen var det 1 januari och vinter och då tog vi en liknande bild! Mycket mysigare den här gången.
 
Jag och Sarah <3
 
Jobbigt var det, men utsikten var så fin.
 
Väl uppe tittade vi på det lilla Eiffeltornet och traskade sedan runt i den fina trädgården.
 
Sedan åkte vi linbana ner och fortsatte att promenera genom staden.
 
Vi köpte biljetter till en guidad båttur vid Karlsbron.
 
Och åkte runt i cirka en timme. Det var soligt och varmt, så det passade perfekt! Jag älskar att åka guidade båtturer, tycker det är ett mysigt sätt att upptäcka en stad på.
 
Efteråt var det dags för lunch! Vi satte oss på Meet Burger, delade en flaska vin och jag åt en rödbetsburgare med chèvre. Mycket gott.
 
Sedan gick vi hem, vilade lite och gjorde oss i ordning för sista kvällen ute. Dan, Niclas och Sarah! Älskar att de står typ exakt likadant som bilden vid bron, haha.
 
Jag och min man! Min klänning kommer från weekday förresten.
 
Vi hade bokat bord på en tapasrestaurang men mellanlandade på en liten italiensk bar/charkuteriaffär som hette Gran Gusto Food för att ta ett glas vin. Det var så mysigt! Det var liksom en bar och restaurang, men man kunde även köpa ost, charkuterier, sylt och annat där.
 
När klockan började närma sig åtta gick vi över gatan till tapasbaren Miró.
 
Vi beställde in lite olika rätter att dela på såsom manchego, pimientos de padron, marinerade champinjoner, calamares och patatas bravas. Och lite vit sangria till det!
 
Efter middagen promenerade vi hem genom stan och det var det sista från vår Pragresa. Dagen efter åkte vi hem igen och började sakta återgå till vardagen igen.

Onsdag i Prag: Sightseeing, ölprovning och Ristorante Giovanni

Det blev onsdag i Prag och vi bestämde oss för att promenera ner i stan. Det var 25 grader varmt och strålande sol än så länge.
 
Prag är så mysigt på sommaren! Vi stannade till och köpte vars en iskaffe.
 
Den här klockan renoverades sist vi var i Prag, men nu fick vi äntligen se den!
 
Plötsligt började det ösregna och då gick vi till en bar/restaurang som hette U Supa för lite ölprovning. Öl är ju egentligen inte min grej, men vissa sorter var helt okej! Dan fick dricka upp det mesta av vår del, haha.
 
Sedan gick vi en runda på stan. Vi gick in i en IKEA-butik där de tydligen hade en bar som sålde svensk mojito, haha.
 
Tyckte att detta var en så gullig översättning på "kafferep".
 
De sålde svensk päroncider också, så sjukt! Vi köpte en och den var helt OK.
 
När det började närma sig kväll åkte vi hem till hotellet och gjorde oss i ordning.
 
Jag hade en ny klänning från H&M på mig.
 
Sen gick vi till en liten italiensk restaurang som hette Ristorante Pizzeria Giovanni. Vi skulle bjuda Sarah och Niclas på middag som tack för att de var våra fantastiska toastmasters. Dan och Niclas!
 
Sarah och jag.
 
Så hörde vi "Ska vi ta en bild på er?" bakom oss och det var två snälla svenskar som hjälpte oss att ta en bild. Tack!
 
Vi beställde in lite olika förrätter att dela på såsom mozzarella och tomat, vitlöksbröd och friterad bläckfisk.
 
Till varmrätt åt jag skaldjursgnocchi.
 
Sarah beställde in svamprisotto, mums!
 
Och till efterrätt blev det tiramisu.
 
Sen avslutade vi kvällen med en drink på Terasa U Prince som har en fantastisk utsikt över staden. Vilken fin onsdag!

Vecka 33

Hej och god kväll!
 
Ett sent måndagsinlägg idag, men jag var mycket trött igår och imorse blev det inget. Men hoppas att ni har haft en fin måndag! Min har varit mycket mysig. Först fick jag fika och bröllopspresent på jobbet och sedan kvällsbadade jag med min granne och vän Sandra. Vilken fin måndag alltså! Firade med sushi och glass till och med.
 
Annars är det Malmöfestivalen den här veckan och jag har inte en enda spelning inbokad? Så galet. Jag ville se Veronica Maggio i lördags och missade det och så ville jag se Linnéa Henriksson som jag trodde var senare i veckan men det var tydligen igår, så missade det också. Haha, aja. Imorgon ska jag ner till festivalen tillsammans med Sarah för att äta något gott i alla fall!
 
Annars ska jag jobba, börja laga mat igen, kaaanske komma igång med kvällspromenader och njuta av vardagen och rutiner. På lördag fyller min syster år och det ska firas genom en heldag i Köpenhamn! Så kul! Har inte varit i Köpenhamn i sommar än, så det ska bli extra mysigt.
 
Ska försöka bli klar med inläggen från Prag också. Stay tuned!
 
Kolla så fint jobb jag har! Fick blommor och ett presentkort på en finfin sushirestaurang vid Drottningtorget här i Malmö <3
 
Det var ganska blåsigt idag, men ack så härligt med ett kvällsdopp.

Tisdag i Prag: Fast i ösregn och restaurang Cantina

Nu pausar vi bloggandet om bröllopet lite och fokuserar på vår mini moon istället – nämligen Prag! Prag var Sarahs och Niclas idé. Vi har besökt staden tillsammans tidigare, fast på vintern och kände att vi ville ge den en chans på sommaren också. Och vilken skillnad! Tror att uteserveringstiden förgyller de flesta städer. I alla fall, så när Sarah och Niclas berättade att de hade bokat en resa till Prag efter bröllopet kände vi att vi måste med. SÅ skönt att få komma iväg efter all planering och jox.
 
Vi anlände tidigt på tisdagen, checkade in på samma hotell som Sarah och Niclas bodde på och sedan gick vi ut för att äta lunch.
 
Vi hamnade på den här mysiga restaurangen med utsikt över Karlsbron. För att komma dit fick man gå genom en smal, smal gränd med stoppljus. Den var nämligen så smal att man inte kunde möta varandra. Vi beställde in en flaska vin och plötsligt började det ösregna och åska. Så vi satt kvar i någon timme och väntade på att vädret skulle lugna sig.
 
Sedan var det dags att bege sig ut i staden igen. Vi tryckte på en knapp och inväntade grönt ljus – OK att gå!
 
Vi promenerade genom staden och det var 27 grader varmt.
 
Vi köpte lite proviant, åkte tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi satte oss ute i hotellets lilla trädgård, spelade kort och drack prosecco.
 
Nygifta och gulliga! Tänker en del på hur vårt eventuella framtida barn kommer att se ut. OBS på att det inte är något vi tänker på nu, men jag tycker att jag och Dan är så olika utseendemässigt så undra vem hen kommer likna mest? Hoppas hen får mina ögon i alla fall. Sorry alla blåögda, men bruna ögon for the win.
 
Runt 20.30 tog vi en Uber till den äldre delen av Prag.
 
Vi hade bokat bord på den mexikanska restaurangen Cantina!
 
Vi beställde in nachos och guacamole.
 
Och till varmrätt åt jag en burrito med zucchini och svamp, MUMS. Drack en tropisk margarita till. Det kändes så gott och lyxigt att dricka en drink till middag. Om ni är i Prag så gå till restaurang Cantina, det var så mysigt och gott!
 
Klart slut på vår tisdag i Prag.

Bröllopsmorgonen: Förberedelser

Jag tänker att jag får dela upp bröllopet i olika delar. Vi har redan pratat om fredagen, så vi går vidare till bröllopsmorgonen och förberedelserna innan vigseln.
 
Jag vaknade klockan 06 på morgonen och nästan hoppade ur sängen. Jag duschade och sedan satte jag på mig min morgonrock som jag hade tänkt ha när jag skulle bli sminkad och fixad i håret. Bara en av mina vanliga morgonrockar, hade alltså inte köpt en ny. Sen gick jag ner till köket där några redan var vakna och kokade kaffe. Dags för lite frukost!
 
Till mina brudtärnor hade jag däremot köpt morgonrockar. Eftersom vi hade svart i vårt färgtema och både brudtärnornas klänningar samt männens kostymer var svarta så tyckte jag det var kul att ge dem svarta morgonrockar. De var så fina!
 
Klockan 08 anlände Amy och Amanda som skulle sminka mig och tre av mina tärnor. Det var såklart valfritt om man ville bli sminkad eller ej, så därför valde några tärnor att inte bli sminkade. Jag blev så nöjd med mitt smink, Amy är så duktig.
 
Därefter fixade min kusin Sanne mitt hår och min kusin Caroline fixade brudtärnornas hår. De är så fantastiskt duktiga! De hade åkt hela vägen från både Stockholm och Karlshamn och jag och Sanne har inte haft en utan TVÅ provuppsättningar (jag fick ju för mig att ändra frisyr cirka en månad innan bröllopet, eh). När håret var klart och klockan började närma sig 11.30 var det dags för mig att klä på mig. Vår fotograf skulle anlända klockan 12 och då skulle vi börja fotografera lite.
 
Tur att jag var omringad av så vackra tärnor som hjälpte mig med ALLT. Jag var så otroligt bortskämd. De hämtade dricka till mig, såg till att jag åt, hjälpte mig att klä på mig och tog massvis med bilder. Själv hade jag inte en tanke på att fotografera, så alla dessa bilder har jag fått av mina tärnor!
 
På med skorna och skoskavsplåster, mycket viktigt att vara förberedd!
 
Klockan 12 kom vår fotograf Emelie och då tog vi såhär fina förberedelsebilder. Lovar att visa fler bilder sen när vi har fått alla.
 
När vi var klara med förberedelsebilderna gick jag ner och skulle träffa Dan för första gången efter att jag blivit helt klar. Jag hade ju sprungit ner och pratat med honom under dagen, vi hade sovit ihop under natten och han hade till och med sett min klänning hängandes i vårt sovrum (hör och häpna, haha). Men han hade inte sett mig helt klar. Oh, han var så nervös och pirrig här <3 Fina, fina Dan.
 
Sen begav vi oss ut och tog porträttbilder i ett fält och det kröp in kryp och gräshoppor innanför spetsen på min klänning, haha.
 
När klockan var halv två gick vi tillbaka till Agneshills boningshus. Jag bättrade på läppstiftet, Dan fixade till håret en sista gång och så åkte slöjan på! Snart var det dags.
 
Redo att gifta oss!
 
Och så blev klockan 14.40 och vi började sakta gå ut till ladan där vi skulle gömma oss innan vi gick ut till vigselsalen. Här var jag så himla nervös. Utbrast "OOOOH, BRRR" så många gånger. Jag gör så när jag är nervös eller har ångest. Min terapeut säger att det är för att kroppen vill få ut känslorna och inte stänga dem inne, typ som när en häst är lite nervös. Haha.
 
Och en sista bild ihop innan vigseln. Från vänster: Neja, Sara W, Dan, jag, Sarah H, Therese, Carro och Sös! Vilket jäkla panggäng. Älskar sönder er <3
 
När klockan slog 15 gick vi in till min lillebrors och vår vän Pontus gitarrspelande. De spelade Photograph akustiskt, här kan ni höra den på spotify. Nästa inlägg kommer handla om själva festen. Sen kommer jag göra inlägg om vissa detaljer också, såsom klänningen, ringarna, blommorna etc.

Onsdagstankar

  • Jag känner igen det här stadiet, rastlösheten som håller på att ta över mig. Jag har lärt känna mig själva ganska bra nu och vet hur jag funkar. Efter en stor grej som har tagit mycket tid och energi brukar jag krascha, stänga in mig och försöka undvika sociala situationer. Lägenheten blir stökig och smutsig för vi struntar i att städa. Efter det stadiet kommer rastlösheten som ett brev på posten och det är då jag bokar upp mig på en miljon saker för tiden och livet får bara inte rinna mellan fingrarna. Och det är där jag är nu. Strax här efter kommer jag att krascha igen och runt, runt går det i en karusell tills jag hittar någon form av balans. Prag räddade mig lite dock, att resa iväg kort efter bröllopet kan vara det bästa beslutet jag tagit på länge. Men jag får inte vara rädd för rastlösheten, måste lära mig att kontrollera den.

  • Vår lägenhet är så stökig just nu. Den är smutsig och det ligger saker från bröllopet precis överallt. Men vi tar inte tag i det. Bagaget från Prag ligger fortfarande ouppackat på köksgolvet och vi har saker som vi fortfarande inte har burit ner i källaren. Måste ta tag i det snart, är inget kul att traska runt i stökig och skitig lägenhet.

  • Jag har massor med bilder i min kamera som jag ska föra över till datorn. Bilder från Prag och från Desirées födelsedagshäng. Det känns som att jag har kommit in i en fas där jag skjuter på sånt som är aningen tråkigt. För att jag ska kunna föra över bilderna till datorn måste jag ta bort en del annat som tar plats, och sånt är inget kul.

  • Annars är det rätt skönt att sakta men säkert komma in i rutiner igen. Jobba, handla, laga mat och titta på någon TV-serie. Men jag får inte glömma bort att det fortfarande är sommar! Gå långa kvällspromenader, sitta på balkongen, kvällsbada i havet och allt sånt roligt. På fredag börjar dessutom Malmöfestivalen!

Hoppas ni har en fin onsdag!

Fredagen innan bröllopet

Många av våra nära och kära hade tagit semester fredagen innan bröllopet för att hjälpa oss med förberedelser. Det går inte med ord att beskriva tacksamheten jag och Dan känner över all den hjälp vi fick. Det hade inte gått utan våra fina vänner och familj!
 
Klockan 09.30 fick vi nycklar till både boningshuset där vi skulle sova, vigsellokalen och festlokalen. Då stod vi redo med packning och allt. Jag hade gjort ett schema ett par dagar innan över saker som skulle hämtas och vad vi skulle göra i de olika rummen.
 
Vi var ett gäng som fokuserade på dukningen, medan ett par körde ärenden, hämtade ljudsystem och diverse annat. Vi satte upp nio bord och lade ut bordsplaceringskorten, festprogrammen och ljusstakar. Vi hade beställt blommor från Frukthandlarn på Limhamn som Lina sedan hjälpte oss att göra blomsterarrangemang med. Vaserna köpte vi på IKEA.
 
Personalen skulle duka med porslin på lördagsmorgonen, så det behövde vi inte bry oss om vilket var skönt.
 
Här är mitt och Dans bord! Vi hade extra fina stolar som honnörsstolar.
 
Och såhär blev det efter att personalen hade dukat, satt ut servetter och tänt ljusen. De ställde programmen i servetterna vilket jag tyckte blev så fint och festligt! Kul att leka lite med höjderna liksom.
 
I vigsellokalen ställde vi ut stolar samt lade vigselprogram och konfetti på stolarna. Vi satte upp lappar till Regina och Frèdèric som var snälla och filmade vår vigsel <3 Haha. Viktigt att kamerateamet får bra platser!
 
När klockan blev tre och vi hade kommit ganska långt var det dags för fika! Sarah och Niclas hade handlat massvis med mat och godsaker.
 
Efter fikat kände vi att vi nog ändå skulle öva på att gå in i vigsellokalen. Jag tyckte först att vi inte behövde det, men det är ju rätt bra för musikerna att veta ungefär hur länge de ska spela ingångsmusiken haha. Det blev så bra! På bröllopsdagen gick vi in precis som vi hade tänkt och kom in i rätt takt till musiken. På bilden ovan hade vi förresten inte satt ut blommor i lokalen än, men tycker den är så fin utan också!
 
När klockan började närma sig halv fem körde Lars, Lina och Pontus hem. Och efter någon ytterligare timme fixande var det dags för middag. Vilket gäng alltså! Strax efter detta var det dags för mig att sova tänkte jag, men sprang mest förvirrad runt i huset och förberedde saker.
 
Vips var det lördag och klockan var 06 på morgonen. Jag skrev i brudföljets gemensamma messengergrupp "IT'S MY WEDDING DAY" precis som Monica skriker i Friends.
 
Vellinge bjöd på strålande väder och cirka 27 grader. Mer om själva bröllopsdagen i senare inlägg! Jag tänker också att ni kommer få se vissa saker mer detaljerat när vi fått bilderna från vår fotograf. Stay tuned!

Vecka 32

Hej på er!
 
Den här veckan börjar jag jobba igen och sakta men säkert går vi tillbaka till rutiner. Förra veckan checkade jag nästan ut helt och njöt av de sista dagarna av semestern. Men det ska också bli skönt att komma tillbaka till vardagen och även att inte ha ett gigantiskt event att planera. Nu har jag så mycket tid (och pengar för den delen) som jag kan lägga på annat. Ser så många möjligheter i detta.
 
Den här veckan har jag inget inplanerat annars. Jag ska bara njuta av vädret och försöka påminna mig själv om att sommaren inte är över. Vi har hela augusti kvar!
 
På bloggen i veckan kommer ni att kunna läsa lite om vårt bröllop, vår resa till Prag samt Desirées födelsedagshäng som var i lördags. Kul!
 
Trevlig måndag!
 
En bild från när jag och Dan såg varandra på bröllopsdagen när vi var helt klara. Vi bodde i ett stort hus på Agneshill så Dan och några av hans marskalkar gjorde sig i ordning på nedanvåningen och jag och mina tärnor på ovanvåningen. Här var vi klara för porträttfotograferingen och såg varandra för första gången färdigfixade <3

Hemma från vår mini-moon

 
Hej kompisar! Vi är hemma från vår mini-moon i Prag. Vad är en mini-moon undrar ni kanske?
 
Här kan ni läsa lite mer om det:
Vi har tänkt åka till Tokyo i början på november, men kände att vi verkligen ville komma iväg lite nu direkt efter bröllopet. Vi har varit i Prag en gång tidigare, fast på vintern så vi kände att vi behövde se staden på sommarhalvåret också. Så himla mysigt var det!
 
Jag ska såklart visa bilder från vår tripp och dessutom har jag fått bilder från bröllopet av Regina, så det blir ett par inlägg framöver. Men först ska jag och min man ha lite filmkväll. Ja, jag sa man.
 
Hoppas ni har en fin fredag!

RSS 2.0