En helg när jag och Frans var själva hemma

För ett par helger sedan var Dan iväg på konferens med sitt jobb och jag och Frans var själva hemma. Vi hade lite smått och gott inplanerat, men helgen började här. Jag hade som vanligt helt för mycket att bära. Varför gör jag alltid så? Tror att jag kan handla hur mycket som helst utan vagn och sen får jag dra allt hem. 
 
I alla fall! Skickade den här bilden till Dan. Jag och Frans åt smörgåstårta till middag.
 
Jag hade köpt fredagsblommor, hällde upp ett glas vin och solen letade sig in i lägenheten.
 
När Frans hade somnat började jag med helgens projekt: att pussla! Var så pepp. Det var mycket mysigt.
 
Hade tända ljus prick överallt i lägenheten. Sen gick jag och lade mig den eminenta tiden klockan 23, hehe.
 
Det blev lördag och jag och Frans hade finbesök! Tog tydligen inte en enda bild på Regina, men Regina och Henri kom över och höll oss sällskap. Vi började med fika, lekte sedan på lekplats och när det blev kväll fick kidsen snacks i soffan och jag och Regina tog ett glas vin.
 
Till middag bjöd jag på pasta med tomatsås, burrata och sallad. Blev chockad för tydligen är jag dålig på att koka pasta. Jag och Dan lagar ofta mat tillsammans och vi har vissa delar som vi "ansvarar" för. Dan är alltid den som kokar pasta. Han står där och håller koll på tiden, vaktar kastrullen noggrant och smakar av ett par gånger. Jag gör alltid sallad, pastasåser, ansvarar för tillbehör och dukar bordet. Och ni ser ju. Dukning, burrata, sallad – mycket trevligt! Men där bland tomatsåsen ligger det överkokt pasta.
 
Nu är det söndag! Regina och Henri sov över och killarna vaknade vid 07. Det blev en morgon med bus <3
 
Klockan 10 kramade vi Regina och Henri hej då och Frans grät när hans kompis fick åka bussen och inte han 🥺 Sedan traskade vi till Slottsparken för att möta upp min kollega Emma.
 
Vi lekte på lekplats och sen tog vi en fika på St Jakobs. När Frans sedan skulle sova tog vi en promenad.
 
Väl hemma igen så chillade vi i soffan.
 
Sen tog jag ett ryck och städade. Det hade varit en intensiv helg.
 
Avslutade dagen med att leka med vatten på balkongen då det var cirka 25 grader den här dagen. På kvällen kom Dan hem igen och ordningen var återställd!

Välkommen in på Frans rum

Välkommen in på Frans rum! Det här inlägget skulle jag egentligen gjort för VECKOR sedan. Men ja, nu är bättre än aldrig. För er som inte har hängt med: vi bor i en trerummare i Västra Hamnen på 72 kvm. Köket och vardagsrummet är ett enda stort rum med öppen planlösning och i fil ligger då vårt "tredje rum". Det här rummet var tidigare ett kontor. Men om jag ska vara ärlig var det mer ett "dumpa grejer och hänga tvätt"-rum. Nu är det däremot helt och hållet Frans!
 
Frans har dubbeldörrar in till sitt rum där vi hänger diverse ytterkläder och koftor. När man kommer rakt in möts man av stora fönster. För oss var det viktigt att inte dölja dessa, utan låta ljuset komma in i rummet. Därför har vi köpt en ganska låg byrå från IKEA som heter Nordli.
 
Förutom möblerna är nästan all inredning från H&M Home. "Var fick du din inspiration ifrån?" frågade min granne Magdalena mig. "H&M Home" svarade jag, haha. Dinousariemattan hittar ni här och den urgulliga jordgubben som är en korg här.
 
Vi försökte tänka förvaring, förvaring, förvaring. Frans måste få plats med sina leksaker. Den här hyllan med plastbackar från IKEA är perfekt och rymmer mycket. Bilgaraget köpte vi begagnat av min kollega. Det är Frans bästa leksak just nu.
 
Bollhavet fick Frans i 1-års present av kompisar. Leksakskorgarna är mina favoriter. Den blå är från IKEA men resten är från H&M Home. Här och här finns dem.
 
I den gröna hyllan har jag försökt att sätta böcker som har emotionell betydelse. Boken Artsy Cats fick Frans i doppresent av Carl och Alice, Ronja Rövardotter fick han av min syster och boken om Astrid Lindgren var den första bok han fick och är ifrån Sarah och Niclas.
 
Regnbågshängaren hittar ni här.
 
I hörnet bredvid garderoben har vi ställt Frasses säng. Sängen var från början en spjälsäng, men som man kan justera ju äldre barnet blir. Smidigt! Älskar också att den har en låda där vi kan lägga lakan, filtar etc. Sängen hittar ni här och girlangen med planeter som hänger ovanför här. Världskartan med djur är även den från H&M Home.
 
Det var det! Frasse stormtrivs i alla fall och vill leka här inne jämt.

Vecka 39

 
I helgen hälsade vi på vår kompis Micke i Landskrona. Vi gick runt Citadellet och fikade vid en lekplats. Landskrona – staden som rymmer alla mina ex. Här har jag gått gata upp och gata ner och varit hjärtekrossad. Över hur många killar? Vem vet. Mitt stora intresse var kärlek och allt jag ville var att hitta rätt. Vilket man oftast inte gör när man är 16 år gammal.
 
Den här veckan har jag rätt mycket på jobbet. Ska annars försöka hålla mig hemma, träna, umgås med familjen, ta igen vardagsgrejer jag inte hunnit med. Ni vet sånt smått och gott. Till helgen ska jag äntligen se Barbie på bio (!!) och på söndag är det familjemiddag för hela slanten.
 
Hoppas ni har haft en fin helg och glad måndag!
 

Höstlista!

Glad fredag! Vi pyntar bloggen med en höstlista.
 

Vad gjorde du förra hösten?
Förra oktober började jag jobba igen efter 11 månaders föräldraledighet. Jag var väldigt förvirrad, visste inte vem jag var eller vad som var meningen med livet. Var i Paris med hela min familj i september vilket var det bästa på länge.

 

Hur mådde du?
Inte bra alls om jag ska vara ärlig. Kämpade mot mörka tankar, gick i terapi, började på antidepressiva och försökte hitta meningen med vardagen igen. Kommer så tydligt ihåg att jag sa till min terapeut att jag absolut inte vill dö, men jag förstår inte meningen med livet just nu. Ingenting var kul. Att börja jobba igen var så bra för mig, jag fick tillbaka mitt sammanhang.

Hur såg du ut?
Ungefär som idag skulle jag säga. Kanske att jag har en lite bättre kapselgarderob idag och att jag har längre hår. Men annars inte stor skillnad!


Vad är dina planer för hösten?

Mina planer är att vara mer grundad och närvarande. I våras och i sommar känns det som att mitt inre har varit på olika platser och jag har inte helt vetat åt vilket håll jag ska. Jag gav mig ett par månader att bara släppa loss och inte fokusera på framtiden och det var riktigt skönt. Det var en välbehövd sommar. Men nu är jag redo att titta inåt igen, vara hemma mer, fokusera på vad jag behöver.

Det känns också som att jag i höst verkligen kommer fokusera på att utvecklas på jobbet. Jag ska på en kurs i Stockholm i oktober och så ska jag hålla ett kort föredrag inför hela företaget. Gah, sånt gör jag inte bara. Otroligt läskigt.

 

Vad vill du fokusera på?
Oj, svarade på detta föregående fråga haha. Men mig själv och min familj. Och jobbet! Och vänner såklart. Sånt som gör mig glad helt enkelt.

Hur höstmyser du?
Genom att vara inomhus :) Tänder ljus, sitter mycket i TV-soffan och lagar middagar i vår Slow Cooker.


Vad kommer du dricka i höst?
Jag dricker faktiskt inte annat än vad jag brukar göra. Fortfarande vitt vin, bubbel, kaffe, kolsyrat vatten och cola zero. Något jag däremot ska försöka dra ner på nu i höst är koffeinet. Just nu dricker jag helt för mycket kaffe.

Vad vill du köpa?
Har precis beställt nya loafers från Vagabond. Har velat ha ett par ordentliga loafers i ÅR men inte köpt några. Hoppas, hoppas de är sköna.


Hur vill du se ut?
Tänk 70-tal möter basgarderob. Enkla långärmade tröjor, flare jeans, en kavaj med axelvaddar och mina loafers. Mmmmm. Typ såhär! Håret ska klippas imorgon, det behövs verkligen.


Vad ser du fram emot just nu?
Att klä mig i höstkläder. Att Frans ska fylla 2 år. Att äta middagar med nära vänner och gå på after work med kollegor. Att tända tusen ljus hemma och se de sista avsnitten av Only murders in the building säsong 3.


Lista helt och hållet snodd från Egoina.


Augustikalas och Ystad djurpark

En lördag för gaaanska många veckor sedan (😅) var vi hembjudna till Carro och Johan på kalas. Deras son Oscar hade precis fyllt tre!
 
Det var strålande väder och kidsen gick loss i trädgården.
 
Jag gick mest loss på fikabordet :) Hipp hurra för Oscar!
 
Vi lekte och fikade länge och sedan körde vi hem till mina föräldrar för att äta middag.
 
På söndagen tog Frans sovmorgon, som sig bör när man festat dagen innan.
 
Men så fort han vaknat gjorde vi oss i ordning för utflykt. Vi skulle till Ystad djurpark.
 
Vi mötte upp Carro, Johan, Sarah och Niclas med sina familjer och spenderade ett par timmar här.
 
Så kul! Har aldrig varit på Ystad djurpark tidigare, men kan absolut rekommendera det.
 
Vi sa hej till alpackor.
 
Gulle-Sixten!
 
Kidsen sprang runt och lekte.
 
Visste inte ens att de hade kameler och zebror? 
 
Och papegojor! Fågelrädd som jag är höll jag mig på behörigt avstånd.
 
Det blev dags för lunch. Varma mackor till mig och Dan och pannkakor till Frans. Man kan tro att detta var en lugn och mysig stund, men det var det inte. Vi blev invaderade av getingar och slängde i oss maten.
 
När klockan närmade sig 14 var det dags att köra hem och hålla söndag. En riktigt mysig helg! 

Vecka 38

 
Känner att de här inläggen borde vara något kul eller spännande att läsa. Det är de oftast inte här inne hos mig. Oftast går jag bara igenom hur helgen var och hur den kommande veckan kommer att se ut.
 
Jag försökte tänka ut något kreativt att skriva om idag, men kommer inte på något alls. Vardagen lunkar på och jag tycker det är mysigt. Frans åt två hela fiskpinnar och ett halvt tortillabröd igår till middag och jag tänkte att man kan säga att det var första gången i livet han åt fisktacos.
 
I övrigt bokar jag in middagar med kompisar. Ser fram emot att det ska bli lite mörkare och lite mysigare nu. Får man ens säga så? Vill tända ljus i vardagsrummet och se hur Frans rum ser ut när alla smålampor jag satt upp där inne är tända.
 
I veckan ska jag jobba, träna, åka till kontoret i Ängelholm och i helgen ska vi träffa vänner. Annars fortsätter vi vardagslunket.
 
Ha en fin tisdag!
 

På sistone har jag

Köpt en ny telefon! Oh alltså den är så fin och bra och lila. En iPhone 14 Pro blev det. Vilka bilderrr den tar alltså.
 
Gjort matlådor. Ja, det kanske ser lite skralt ut just här men detta var dag två av den här rätten och det var nästan slut.
 
Vaknat upp bredvid min favoritkille <3
 
Ätit pizza från Noi på Saluhallen. Rekommenderar!
 
Läst Visst kan Lillis Räv sova varje kväll för Frans.
 
Ätit kardemummabulle från Leve. Jag och min kollega Emma har en dispyt om vilken kardemummabulle som är bäst i Malmö. Hon hävdar St Jakobs och jag menar att det är Leves.
 
Gjort mig fin för barnkalas.
 
Tagit selfie i kontorshissen på väg till jobbet.
 
Tränat.
 
Fortsatt med matlådeträsket. Gjorde bland annat gryta i vår Crockpot! Så smidigt och gott. Det är bara att slänga ner en massa grejer i den här, sätta en timer på 7 timmar och voila! Done.
 
Gått på AW med mina kollegor Emma och Thibaud.
 
Gjort mig fredagsfin i jeans från Zara och gammal skjorta från H&M.
 
Haft fredagsmys med min syster och Frans. De små händerna som snor chips <3
 
Testat kvarterets nya libanesiska restaurang. Mycket gott! Beit el beiruty heter det.
 
Druckit morgonkaffe på Frasses rum.

Tillbaka till vardagen, Esportsmaterialaren och 35-års fest

Hej och välkomna tillbaka till min vardag. Nu har jag rapporterat klart om min semester och är tillbaka till vardagsdokumenteringen. Som ni har längtat!! Häng med vetja.
 
Första dagen tillbaka på jobbet jobbade jag hemifrån som sig bör. Hade lunch inbokad med Pierre som också bor i Västra Hamnen. Vi gick till den indiska restaurangen Kontrast by the Sea.
 
Och sen bjöd han på finkaffe hemma hos sig. Han har blivit duktig på att göra latte-art!
 
Hade digitalt möte hemma hos min kollega Madde. Satt i hennes trädgård och drack kaffe.
 
Har försökt laga mycket matlådor här hemma. En dag gjorde jag quinoasallad med mozzarella och åt till lunch.
 
En morgon på väg till jobbet.
 
Vi var på Malmöfestivalen en kväll och åt middag. Jag åt en jättedyr majskolv som var helt OK. Fem minuter efter den här bilden togs spillde jag jättemycket fett från en varm macka på min jumpsuit. KUL VARE.
 
Har försökt att ta morgondopp innan jag börjar jobba på morgonen. Underbart har det varit!
 
Vi möblerade ju om i sovrummet och då köpte vi också nya lakan från IKEA och en ny tavla.
 
En Hilma af Klint-poster från H&M Home. 
 
Prisjakt har just nu ett samarbete med Lucas Simonsson och esportslaget Godsent där Godsent söker en Esportsmaterialare. HÄR kan ni söka jobbet. I vilket fall som helst, jag var på Godsents kontor och kikade medan de filmade.
 
Riktigt roligt!
 
En lördag var det strålande sol och jag passade på att läsa i sängen medan Frasse sov middag.
 
På eftermiddagen röjde vi runt både ute och inne.
 
Sen gjorde vi oss fina för att gå på fest! Min syster hade nämligen fyllt 35 och hade öppet hus.
 
Klockan 15.30 knackade vi på och möttes av festdekorationer, tilltugg och bubbel.
 
Frasse och Sixten tyckte det var helkul med ballonger och snacks.
 
Hej från oss!
 
Stannade till klockan 19 som de småbarnsföräldrar vi är och traskade sedan hem genom sommarstan.
 
Avslutar det här inlägget med en riktig söndagsmiddag – pasta bolognese.

Vecka 37

 
Dan var bortrest hela helgen, så därför har det varit extra tyst från mig här inne. I torsdags åkte han till Cannes med sitt jobb och kom inte hem förrän inatt.
 
Så saker jag gjort i helgen för att underhålla mig själv?
  • Städat
  • Diskat
  • Varit ute på lekplatser med Frasse
  • Träffat kompisar och haft övernattningsgäster
  • Gått 10 000 steg om dagen
Men kanske det största av allt (okej lite överdrivet) – jag har börjat pussla!
 
I somras funderade jag på att köpa ett pussel, men så blev det liksom inte av. Förra veckan tog jag tag i saken och det passade ju dessutom perfekt i och med att jag hade så mycket egentid. Så på fredagkväll efter jag nattat Frans hällde jag upp ett glas vin, satte på Barnmorskorna i Eastend på TVn och pusslade. MYSET ändå.
 
Den här veckan är Dan tillbaka och ordningen är återställd. Har en ganska lugn vecka i övrigt vilket känns skönt.
 

Desirées 35-års fest

Nu kommer ett inlägg med många bilder på mig, haha. Det får ni stå ut med! Det var sista helgen på min semester och vi var bjudna på en riktigt stor fest. Desirée fyllde 35 och skulle fira med buller och bång.
 
Vi hade barnvakt i form av Dans storebror Ola och hans familj. Jag tog lååång tid på mig att göra mig i ordning. Sminkade mig länge och tog på mig en favoritklänning från Adoore.
 
Två peppade personer på väg till fest!
 
Desirée hade abonnerat hela Opopoppa – en riktigt härlig pizzarestaurang på Möllan.
 
Hon hälsade alla välkomna.
 
Det bjöds på bubbel och antipasti.
 
Vi minglade.
 
Och sen var det dags att äta pizza. LÄGG AV så gott. Åt mycket kan jag säga.
 
Drack drinkar.
 
Och så hade Desirée såklart ordnat quiz!
 
Vårt lag som bestod av mig, Dan, Emma och Dag VANN. Alltså har jag vunnit något i hela mitt liv kan jag ibland undra. Blev i alla fall oerhört glad.
 
Sen drack vi espresso martinis och åt tårta. Klockan 01 var vi hemma igen. TACK Desirée för sommarens bästa fest!

Vecka 36

 
Den här veckan inleds med att Frans är sjuk och på torsdag åker Dan till Frankrike med sitt jobb. Vi har så många roliga saker planerade till helgen och jag vill verkligen ta vara på tiden tillsammans. Hoppas, hoppas han är frisk till fredag i alla fall.
 
Idag har Dan vabbat och jag har jobbat hemifrån – något jag absolut inte rekommenderar. Frans blir ledsen så fort jag stänger in mig i sovrummet för att ta ett möte. Han vill leka med mig hela tiden och förstår såklart inte varför jag inte kan. Så nästa gång en av oss vabbar får den andra vara på kontoret, det blir enklare så för alla parter.
 
Förutom vabbandet då? Jag har köpt en ny lampa till sovrummet! Den ser ni på första bilden och kostade 150 pix i en second hand-butik. Är mycket nöjd över detta fynd.
 
Annars håller vi oss hemma, kurerar och äter lunch i soffan. Hur resten av veckan ser ut är lite oklart just nu.
 
Hoppas ni har haft en bra måndag!

RSS 2.0