Hur gick nyårsmålen för 2016?

 
Jag tänkte inte att vi skulle kika på några nya nyårsmål eller ha några nyårslöften i år. Istället tänkte jag att vi kikar på hur det egentligen gick med de nyårsmålen jag satte upp i januari!
 
Läsa fler böcker: Jag ville börja läsa mer, och det gick faktiskt ganska bra. I alla fall det första halvåret. Tanken var att jag skulle läsa en bok i månaden och sedan skriva om det här i bloggen. Men runt augusti tröttnade jag. Jag fastnade i en bok jag inte riktigt kunde slutföra och ville samtidigt inte ge upp. Så jag läste inte en bok i månaden, man jag läste fler böcker år 2016 än vad jag har gjort några andra år i alla fall!
 
Prioritera mig själv: Detta har jag verkligen blivit bättre på. Jag har blivit mycket bättre på att "plocka bort" negativ energi i min närhet och istället tänka "vill jag verkligen detta?" och "vem gör jag det här för?". Jag är hemma mycket mer och tar hand om mig på ett annat sätt än vad jag gjort tidigare.
 
Träning: Ja, vad ska jag säga? "Jag vill ha en bättre relation till träning, vilket jag redan tycker att jag har fått. Inte att jag liksom skall träna mer, oftare eller hårdare. Snarare att jag endast skall träna sådant jag tycker är roligt." skrev jag i januari. Absolut har det blivit så, men nu tränar jag mycket mer sällan än vad jag gjorde innan. Vilket kanske är bra egentligen? Det har definitivt blivit färre styrketräningspass och mer konditionspass.
 
Jobbmässigt: Men här måste jag i alla fall klappa mig själv på axeln! I januari skrev jag att jag ville växa som person inom yrkeslivet och ta för mig mer, och det har jag verkligen gjort. Jag tog på mig de jobbiga utmaningarna och det ledde mig till ett nytt jobb och ett annat företag.
 
Ha roligt: 2015 var ett jobbigt år rent känslomässigt och i januari bestämde jag mig för att 2016 skulle bli så mycket bättre, och det blev det! Jag har umgåtts med vänner, dansat på vår balkong, ätit ute, rest och haft superkul. Jag känner dessutom att jag har kommit mina vänner närmre på ett sätt som jag inte kände att jag kunde innan. När man plockar bort all ångest och alla krav som man sätter på sig själv och lär sig att acceptera situationer går det så mycket bättre. Tjoho för 2016 tycker jag! Hoppas 2017 blir minst lika bra.

Topp nio instagrambilder med mest likes 2016.

Hejhej! Medan jag är i London och har det gött tänkte jag att vi skall kika på vilka nio av mina instagrambilder som fick flest likes år 2016. För att se vilka av dina instagrambilder som fick flest likes, kika här!
 
NIO: På nioende plats kommer en bild från Julafton när jag hittade Isa i en kartong på köksbordet.
 
ÅTTA: En före- och efterbild på när jag hade klippt mig. Hade så sjukt långt hår (tycker jag själv i alla fall) och var så trött på det. Älskar min frisyr nu, lagom långt!
 
SJU: Ännu en bild på Isa i en kartong <3 Detta lilla djur alltså, som jag älskar henne. Och det verkar ju ni också göra!
 
SEX: En bild på vår julgran! Skrev i bildtexten att den var lite för stor, lite för sne och med en och annan kal fläck.
 
FEM: Det verkar som de bilder med flest likes är tagna nu i december. På plats nr 5 kom i alla fall den här välkomstblomman jag fick av mitt nya jobb med blombud.
 
FYRA: På fjärde plats kommer den här vimmelbilden från när vi var på Håkan-konsert och jag var så glad.
 
TRE: Brons får denna bild! På Media Evolution där jag jobbade tidigare hade de sådana här "flexibla arbetsplatser" och en dag matchade min klänning det här båset. "När klänningen matchar arbetsplatsen" skrev jag i bildtexten.
 
TVÅ: På 2:a plats kom en bild på mig och Dan från Julafton <3
 
ETT: Och så på 1:a plats med hela 100 likes kom den här bilden från min och Dans 8-års dag. "Idag har jag varit ihop med den här mannen i 8 år" skrev jag och ni hurrade. Tack!
 
Om ni vill följa mig på Instagram hittar ni mig under namnet Guuldfish.

24 december: Julafton

I lördags var det självaste julafton! Då klädde jag upp mig i den här klänningen från Indiska, tog Dan under armen och åkte hem till mamma och pappa i Lödde.
 
Där kramade vi om en del av släkten på mammas sida, såsom kusin Sanne, moster och mormor och såklart alla mina syskon.
 
Mamma hade dukat SÅ fint i vardagsrummet. Hon är expert på att pynta till det min mamma.
 
När klockan slog 13 var det dags att äta julbord! Allt hade dukats upp i köket.
 
Såsom ägg och lax.
 
Dopp i grytan, köttbullar, julskinka, Janssons frestelse.
 
Och mycket, mycket mer.
 
I vardagsrummet stod också granen påpälsad och fin.
 
Mina småbröder hade klätt den dagen innan och jag tycker att de gjorde ett jättebra jobb. Vi har kastat vår gran nu, den barrade så himla mycket och hade torkat ut typ. Jag är inte så duktig på att ta hand om träd tydligen.
 
Fina familjen <3
 
Titta så gott! Det till höger är en vetekaka doppad i skinkspad om någon undrar. Dopp i grytan alltså.
 
När vi ätit upp vilade vi lite. Sedan slog klockan 15, kaffe och kakor dukades fram och så gick vi upp och tittade på Kalle Anka.
 
Efter Kalle kom Tomten och hälsade på! En jättesöt tomte som liknande min mamma väldigt mycket. Hmmm?
 
Vi satt spända för att se vilket paket som skulle gå till vem. Eller, det var vi kanske inte. Men det är alltid kul med julklappsutdelning!
 
Och när alla julklappar var utdelade gick vi runt i ring och öppnade ett paket i taget så alla kunde se vad man fick.
 
Det tog cirka 2,5 timmar att öppna alla julklappar.
 
Då tyckte vi att vi hade gjort oss välförtjänta av risgrynsgröt! Mormor hade gjort och tagit med sig. Inget slår mormors gröt!
 
Danis! Och sedan umgicks vi, tittade på Karl Bertil Jonssons julafton och spelade Super Mario. Bra julafton med fina familjen!

Hej London!

 
Sådärja, då är jag på väg till London och ska ha det glassigt. Jag tänkte mest kika in och säga att jag skall försöka uppdatera er så ofta jag kan, men för någorlunda frekventa uppdateringar följ mig på Instagram under namnet Guuldfish. Jag har tidsinställt ett par inlägg här i bloggen också! Hoppas ni har ett par härliga mellandagar, så hörs vi snart igen. Kram!

23 december: Lillejulafton

I fredags var det Lillejulafton och vi började dagen med att besöka Dans föräldrar, gav presenter, pratade lite och drack glögg. Vid 16-tiden anlände vi till Ola och Angelica där vi skulle fortsätta julfirandet. Angelica hade dukat ett så fint och juligt långbord.
 
Istället för vanlig julmat serverades det hel ugnsstekt kalkon med bacon, hasselbackspotatis, rödkål, brysselkål och sås. Så gott!
 
Vi åt mycket och länge.
 
Efter maten dukades det fram ett gottebord med alla möjliga godsaker!
 
Dans brorsbarn Loke och Tova med deras lilla kusin Noa i mitten.
 
Vi umgicks, åt pepparkakor och drack glögg och pratade om året som varit och året som kommer.
 
Tova med sin kusin Jacob.
 
Dan och John. Och så hade vi så trevligt att vi stannade tills klockan slog 01 och taxin kom och hämtade oss. Så bra lillejul! Tack Ola och Angelica!

Onsdag och snart London.

Hejhej och sorry för dålig uppdatering! Har ju haft en massa att fixa innan vi åker till London imorgon. Eller ja, det och dessutom har jag sett typ en miljon avsnitt av Skam. Älskar att jag alltid är sådär "Njaaee, verkar inge bra" inför nya serier och sedan blir helt besatt i dem. Har ni inte sett den så gör det. Finns på SVT Play.
 
Såhär fint var det idag när jag cyklade till jobbet. Malmö alltså, vilken stad.
 
Tog den här bilden på lunchen idag och skickade till alla jag kände på Snapchat. Londooooon!
 
Var tvungen att skriva en checklista för att komma ihåg allt jag behövde göra innan vi åker. Nu har vi gjort allt, skall bara tidsinställa alla hundra inlägg om julen också. Sen är vi good to go!

Lillejulaftonsklänning.

I fredags var det Lillejulafton och jag hann inte ta ordentliga bilder på min outfit innan vi behövde gå till tåget. Men här kommer tre bilder sådär i farten!
 
Jag körde på rött tema i och med jul och hade på mig min röda klänning från Filippa K och matchade med rött läpptstift och lockar.
 
Hejhej från halvskuggig och mörk bild. Hur Lillejul var får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 52.

Hej på er! Hoppas ni har haft en härlig julhelg, och om inte så är ju den över nu ändå. Nu är det ny vecka och faktiskt den absolut sista veckan av 2016. Helt galet. Vi kikar på hur den kommer att se ut för min del!
 
Måndag: Idag har jag inte gjort någonting. Jag rekade lite på mellandagsrean och insåg att hela Malmö var på Emporia samtidigt som jag. Och annars har jag tittat på en hel säsong av Skam. Så kul! Börjar äntligen fatta den serien.
 
Tisdag och onsdag: Imorgon och på onsdag ska jag jobba, städa lägenheten och paaacka!
 
Torsdag: För på torsdag åker vi till London! ÅH!! Det ska bli så roligt. Jag och Dan har aldrig varit där tidigare, så vi har skrivit en lista på saker vi vill se och besöka.
 
Fredag: Ja, så på fredag är vi i Great Britain och glassar rundor. Går på stan, ser en musikal och kanske besöker Primark? Vi får väl se!
 
Lördag: På lördag är det nyårsafton och på kvällen har vi bokat bord på en restaurang nära Themsen, sedan får vi se vart kvällen tar oss.
 
Söndag: Och så på söndag är det plötsligt januari igen och år 2017. Helt galet? Vi är i vilket fall som helst fortfarande i London på söndag och åker inte hem förrän på måndag. Jag kommer försöka hålla er uppdaterade under resans gång så gott jag kan.
 
Vad kommer ni göra på nyårsafton?

God jul!

 
God jul på er! Just nu sitter jag och väntar på att mina småbröder skall komma och hämta oss och våra miljarder kassar med julklappar, mat och dricka. Jag har tagit lite klänningsbilder, men min mobilapp vill inte fungera för tillfället och därför får ni en grynig webbcamera bild istället. Jag ville mest titta in och säga hej, önska er en god jul och hoppas ni är lyckliga och glada var ni än befinner er. Vi hörs mer imorgon! Puss och kram!

När vi såg Håkan Hellström på Malmö Arena.

I onsdags skulle jag, Carro, Johan, Dan, Sarah och Niclas gå på Håkan Hellström-konsert på Malmö Arena. Men så blev Dan sjuk och febrig och åkte hem :( Vi sågs i alla fall på Vigårda innan vi tog tåget till Hyllie och konserten. Vi var peppade!
 
I och med att Dan blev sjuk blev det en biljett över och jag ringde snabbt Lina som gärna hängde med istället! Kul! Efter en milslång kö kom vi in till detta underbara rus. Stämningen var fantastisk.
 
Det var första gången jag såg Håkan och var extra taggad. Han spelade mest låtar från hans senaste skiva vilket i och för sig var lite tråkigt då jag inte tycker dem är lika bra.
 
Lina, jag och en Niclas i bakgrunden.
 
Försökte få en bättre bild på mig, Sarah, Lina och Carro men det gick sådär.
 
När Håkan spelade lugna låtar tog alla fram mobilen och lyste. Så häftigt att se hela arenan upplyst på det sättet. Hur gulligt är det förresten inte att folk klädde sig i sjömanströjor? Så fint!
 
Jag var såhär lycklig <3
 
 Och så hoppade vi, skreksjöng till minsta lilla mening vi kunde och var så nöjda. Vilken show! Vilken artist! Herregud vad han är bra tycker jag.

Julbord hemma hos Neja och Robin.

I lördags åkte vi hem till Neja och Robin i Kågeröd för att gå på julbord! Det var mitt första julbord för i år och var så pepp.
 
Neja är en mästare på att dekorera och pynta, och hon hade dukat så fint och juligt på bordet. Ja men ni ser ju, man vill ju nästan inte sätta sig.
 
För övrigt var hela deras hem väldigt juligt och stämningsfyllt. Härligt tycker jag som gärna vill maxa julkänslan!
 
Vi hälsade på alla och minglade först med lite glögg innan det var dags att äta.
 
Och så dukades det fram ett ordentligt julbord!
 
Jag åt så mycket för det var så gott.
 
Gulliga Rebbe.
 
Valter och Alicia.
 
Ivan och Edvin!
 
Och så Neja.
 
Efter maten vilade vi lite men sedan blev det dags för julgodis.
 
Därefter var vi såhär trötta, men spelade ändå ett roligt quiz som Neja hade förberett!
 
Och så pratade vi öl, nyår och livet i största allmänhet. En riktigt bra kväll hemma hos fina personer! Tack Neja och Robin för ett fint julbord!

Årets julgran.

Varje år har vi en plastgran som vi klär och pyntar. Plastgranar har ju både fördelar och nackdelar, bland annat så barrar de inte, för inte med sig några småkryp, sticks inte och behöver inte vattnas. Men samtidigt är det ju så mysigt med en riktig gran och det luktar så gott. I år fick därför vår gamla plastgran stanna kvar i förrådet och vi köpte en riktig istället.
 
Tadaaa! Efter många om och men blev det tillslut en ordentlig gran. Jag och Dan tog två bussar bort till Blomsterlandet i Toftanäs, valde ut en gigantisk gran och tog sedan två bussar hem igen. Det där med körkort hörrni, varför skall man ha ett sådant när det finns busskort?
 
Den blev i alla fall lite sne, lite för stor och har en och annan kal fläck. Men den är vår och luktar så gott.
 
Vi har pyntat den rätt klassiskt med både rött, silvrigt, vitt och guld. Allt som vi tycker är fint helt enkelt.
 
Under granen står ett och annat paket och en liten julbock.
 
Nu har vi granbarr i hela lägenheten, men det gör inget. Det är ju bara en månad man har den ungefär. Nästa år kommer vi nog köpa en mindre julgran i och för sig, man behöver liksom inte satsa på en 2 meters-bjässe.

Glögghäng.

I fredags kom Sarah, Niclas, Carro, Johan och Lina hem till mig och Dan på lite glögghäng. Jag dukade med den absolut juligaste duken jag har.
 
Granen var färdigklädd.
 
Och gästerna glada! Här ser vi Dan, Johan och Niclas.
 
Alla fick ta med sig lite olika glöggsorter som de var sugna på. Vi började med att värma starkvinsglöggen såklart.
 
Carro, Sarah och Lina!
 
Vi pratade om London, nyårsklänningar, jultraditioner och mycket annat.
 
Sedan spelade vi Ryktet går och skrattade tills vi grät. Vi 12-snåret kramade vi alla adjöss och somnade bums. Mysig glöggfredag!

Vecka 51.

Good morgon! Igår var det fjärde advent och snart är det julafton. Hoppas ni har haft en bra helg. Ni kommer att få se hur min helg varit lite senare. Jag tänker att vi börjar som vanligt att kika på hur veckans schema kommer att se ut!
 
Måndag: Idag är en lugn dag. Efter jobbet skall jag hem, julbaka lite inför julafton och annars ta det lugnt. Härligt!
 
Tisdag: Imorgonkväll har vi julmingel på jobbet. Så roligt! Första after worken på den nya byrån!
 
Onsdag: På onsdagkväll skall jag, Dan, Sarah, Niclas, Carro, Johan, Sös och Simon se Håkan Hellström på Malmö Arena. Innan dess skall vi äta tillsammans, men vart är inte helt bestämt än. Så roligt det ska bli att se Håkan! Och så kan jag checka av den på min bucket list.
 
Torsdag: På torsdag är min sista dag på jobbet innan jul. På kvällen skall jag och Dan bara slå in julklappar och dricka glögg.
 
Fredag: Lillejulafton. Då skall jag och Dan först hem till Dans föräldrar för att fira svärfars födelsedag samt lillejul. På kvällen skall vi hem till Dans storebror och fira lite jul där.
 
Lördag: Julafton! Woho. Jag älskar julen. En del är ju inte så glada i den, men jag har alltid älskat den. På julafton skall vi hem till mamma och pappa för att fira jul tillsammans med hela familjen + mormor och min moster. Det ska bli så mysigt!
 
Söndag: Juldagen! Här är inte helt och hållet bestämt i detalj än vad som händer, så vi får se.
 
Så ser den här veckan ut. Snart är december och år 2016 slut! Hur skall ni fira jul i år?

Julbordsklädd.

Igår var vi på julbord hemma hos Neja och Robin och då var jag ganska julfin!
 
Jag hade på mig en nästan hellång klänning från Indiska! Svart med röda blommor och fjärilar. Ärmarna är lite långa, men det gör inget för de har knappar som trycker åt och håller dem på plats. Hur julig är inte jag förresten som står och poserar bredvid julgranen?
 
Tänkte att jag kanske har denna på julafton också. Vi får se! Mer om kvällen i ett annat inlägg.

Mina topplåtar 2016.

 
När jag loggade in på Spotify i veckan fick jag upp en liten pop-up där det stod att de hade samlat de låtar som jag lyssnat mest på och tyckte bäst om år 2016. Jag tänkte att vi skulle kika på vilka låtar som hamnade i år 2016's topp tio!
 
1. I See Fire med Ed Sheeran
2. Lätt att släcka 98 med Jonathan Johansson
3. Super 8 med Little Jinder
4. Photograph med Ed Sheeran
5. Fool for Love med Lord Huron
6. Cecilia med Jesse Cook
7. Love me now med John Legend
8. Your Love med The Outfield
9. Slå mig hårt i ansiktet med Thomas Stenström
10. Vi mot världen med Veronica Maggio
 
Så roligt! Jag känner verkligen att Spotify har fångat mig bra. Mycket Ed Sheeran har det blivit, såväl som Jonathan Johansson, Little Jinder och Veronica Maggio. Tycker att det är så roligt att Slå mig hårt i ansiktet med Thomas Stenström fortfarande ligger i min topp tio fast att den låten är ett par år gammal nu. Det är den bästa springlåten tycker jag. En del låtar från Girls soundtracket blev det också.
 
Här kan ni lyssna på hela listan med mina totalt 101 topplåtar från 2016! Vilken blev din mest spelade låt under året?
 

Kusin Hampus 18-års dag.

I lördags fräschade jag och Dan till oss och åkte bil 1,5 h till Sölvesborg för att gå på kusin Hampus 18-års kalas!
 
Morbor Ola och hans fru Pia hade ställt till med öppet hus och alla fick komma och gå lite som de ville. Vid 18-tiden anlände vi och högg direkt in på maten. Här har vi från vänster Hampus, Christoffer och Stefan!
 
Det var så roligt att träffa alla, hade inte gjort det på länge. Såsom Hanna och kusin Sanne till exempel.
 
Pia hade bakat massvis med olika kladdkakor och cheesecakes såsom den här! Omnom.
 
Dan, Stefan, Niklas och Håkan.
 
Fina mamma.
 
Sedan sjöng vi för födelsedagsbarnet och hurrade högt. Vi minglade lite till och vid 22-tiden var det dags för oss att åka hem igen. Grattis fina, fina kusin!

Julmys hos Desirée och Micke.

I fredags efter jobbet åkte jag och Dan hem till Desirée och Micke för lite julmys! Vi har det varje år och det är så roligt att vi håller fast vid våra traditioner. Vi skulle leka julklappsleken så alla hade tagit med sig vars två paket.
 
Vi samlades i vardagsrummet och korkade upp vinet, åt Des hemgjorda julgodis och pratade.
 
Martin och Jaana.
 
Des!
 
Vi tittade på gamla klipp och skrattade tills vi grät.
 
Sedan var det dags för julspelet!
 
Ni kan det säkert allihop. Man går runt i en cirkel och alla skall slå en tärning, om man får en 1:a eller 6:a får man ta ett paket. När alla paket sedan är tagna gör man en ny omgång på tid där de som slår en 1:a eller 6:a får sno ett paket från en annan deltagare, och så håller man på så tills tiden tar slut.
 
Efter vi öppnat presenterna satte vi oss i soffan igen och pratade.
 
Och pussades.
 
Tills klockan var 2 på natten och det var dags att ta bussen hem. Tack Desirée och Micke för en superhärlig fredag!

Glad Lucia!

 
Glad Lucia! Jag har blivit sjuk för ungefär 735:e gången den här hösten/vintern. Är så trött på det. Den här gången är dock värst av alla. Jag har feber, ont i halsen, trött och allmänt hängig. Blä. Kvällens luciatittande på stan ställdes in och jag fick nöja mig med att kika på nyhetsmorgon imorse istället. Helt okej det med. Hoppas jag är kryare imorgon.

15 frågor om julen.

 
Vad är det bästa med julen?
Att träffa familjen, få äta hur mycket man vill, titta på Kalle Anka och öppna paket. Fast egentligen tror jag att det är myskänslan över allting.
 
Vilka tre saker önskar du att få mest av allt i julklapp i år?
Jag önskar mig inte sådär jättemycket i år, tror att sådant försvinner lite ju äldre man blir. Men topp tre är väl vinglas från Iittala, pund till vår Londonresa och ett par örhängen från Edblad.
 
Vad är roligast, att ge eller få julklappar?
Svårt. Jag älskar att ge och sedan se när personen öppnar presenten, men det är också kul att få såklart.
 
 
Har du tittat på julkalendern i år?
Ja, Selmas jul! Tycker den är helt okej hittills, ändå lite spännande.
 
Vilken är din bästa julfilm?
Har inte någon sådär direkt för brukar inte titta på så många. Gillar Grinchen med Jim Carrey i huvudrollen, brukar se den varje december.
 
Din bästa jullåt?
Last Christmas med Wham! Kan inte hjälpa det, älskar den. Sedan gillar jag She&Him's julskiva också, tips tips.
 
 
Vad äter du mest av på julbordet?
Jag är en sådan som äter allt. Äter kanske mest av mammas Janssons frestelse och mormors köttbullar, men är ganska duktig på att ta lite av varje.
 
Vad dricker du helst till julmaten?
Julmust light, vatten och vitt vin. Har helst tre glas så att man kan varva. Maten är ju så salt.
 
Vad är ett måste på godisbordet på julafton?
Leilas snöbollskakor som jag bakar varje år.
 
När börjar du julpynta samt klä granen?
Jag brukar börja julpynta vid 1 december eller 1:e advent, granen kläs vid Lucia.
 
 
Vilka färger har du mest av till jul?
Rött, grönt eller vitt.
 
Ser du på Kalle Anka varje julafton?
Varje år!
 
Ser du på Karl-Bertil Jonsson?
Aldrig.
 
Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
Ja, varför inte! Fast hade helst velat att det skulle vara i ett land där de har vinter och inte ett tropiskt land liksom. Utan kanske USA, England, Paris, Tyskland eller liknande.
 
Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
Njae, det vet jag inte. Förra året var vi hos mormor i Åhus och nu kommer vi vara hos mamma och pappa i Lödde, men annars kommer det vara ungefär likadant vilket är mysigt! Jag har inte julbakat lika mycket i år dock, det kanske räknas?
 

Vecka 50.

 
Hej och sorry för ett sent veckans schema! Har fullt upp för tillfället och då blir bloggningen lite sisådär. Vi drar igång direkt för att titta på hur den här veckan kommer att se ut!
 
Tisdag: Imorgon är det Lucia och efter jobbet skall jag möta upp Sarah H för att först gå en runda på stan och sedan se luciatåg på Stortorget. Därefter skall jag hem och jag och Dan skall kanske klä granen. Vi får se!
 
Onsdag: Annars skall vi klä granen på onsdag. Det är mycket som händer nu med julavslutningar på jobbet och så vidare, så jag och Dan springer om varandra lite här hemma.
 
Torsdag: På torsdag skall vi ha jullunch på jobbet och på kvällen skall jag på ett spinningpass om inte min förkylning blommar upp mer. Känns som att den kommer och går hela tiden? Sjukt störigt.
 
Fredag: På fredagkväll efter jobbet kommer bland annat Sarah, Niclas, Carro och Johan hem till oss för lite julmys. Vi skall dricka lite glögg, spela lite spel och bara umgås. Mysigt!
 
Lördag: Till helgen skall vi hem till Neja och Robin på julbord. Så gott det ska bli, har inte ätit julmat alls hittills. Så det blir premiär för mig för i år!
 
Söndag: På söndag har vi inget planerat. Då skall jag sova länge, gå på stan och handla julklappar och försöka ta det så lugnt jag bara kan. Sådant man gör på söndagar helt enkelt.
 
Vad skall ni göra i veckan? Har ni mycket nu inför jul. Jag har. Det känns som varje dag och varje helg är totalt uppbokad, som det alltid blir vid juletider. Det är roligt förstås, men ska försöka att ta det så lugnt jag bara kan också.

Helg!

Hej på er! Jag vet att jag är jättedålig på att blogga på helgen, så tänkte att jag ändå skulle komma in och säga hej idag och berätta vad jag har för mig. I helgen är det full rulle, vi kikar!
 
Igår var det fredag som är världens bästa dag. Jag började morgonen med att gå på ett frukostseminarium på Media Evolution City. Fick en namnlapp och allt kändes mycket mer verkligt plötsligt. :)
 
På kvällen skulle jag och Dan till Desirée och Micke. Men först hem, fixa till sig och äta lite mat. Firade fredag med en Ginger Joe.
 
Sedan hem till dessa fina personer! Mer om kvällen i ett annat inlägg. Men vi åt julgodis, lekte julklappsleken och jag drack en hel flaska vin.
 
Idag var jag sååå trött hela förmiddagen, pga lite bakfull. Men klockan 10 ringde ett blomsterbud på dörren! Vad tusan??
 
Det var ID Kommunikation som hade skickat välkomstblommor! Jag blev så glad och kände mig så hedrad. Den första veckan har verkligen varit rolig och bra. Det kommer bli bra det här, det vet jag.
 
Och nu är jag och Dan alldeles strax på väg till Sölvesborg för att fira min kusin Hampus födelsedag!
 
Jag har på mig en glittrig klänning från Vero Moda och, är trots trött, väldigt lördagspeppad. Här står förresten jag och poserar i ett skitigt hem med julpyntskartonger i bakgrunden. Men har hört att bloggläsare vill att man "keeping it real" och inte har allt rosenrött. Så vi kör på det tycker jag.
 
Trevlig lördag!

Julkort, julgran och nyårsklänning.

Det är ett ganska tråkigt december för oss i år. Jag tycker om att lägga ner tid på att handla julklappar, klä granen, julbaka och skicka julkort. Men i år behöver vi verkligen spara våra pengar och just julkort är sådant som jag och Dan har bestämt oss för att dra in på.
 
Men eftersom jag jobbar inom reklambranschen får jag ibland pappersprover från olika pappersleverantörer. Nu i december fick jag ett par julkort med mig hem som pappersprover, och det passade ju perfekt eftersom vi egentligen inte tänkt skicka några alls! Dessutom var korten så himla fina och det är onödigt att bara kasta när man istället kan använda dem. Slutet gott allting gott!
 
Annars har jag haft så svårt att hitta två viktiga saker nu i december, en julgran och en nyårsklänning. Nu har vi äntligen bestämt oss för en julgran från Blomsterlandet, med hemleverans och allt! Perfekt för oss som inte har körkort. Men nyårsklänning alltså, har letat land och rike efter en men hittar inte någon som får mig att känna "YES!". Vi ska ju fira nyårsafton i London och jag vill ha en snygg svart klänning. Bilden ovan är ifrån 2012 när vi firade nyår hemma hos Rebbe och Johan i Svedala. Då hade jag en klänning från H&M, en svart kavaj och vita strumpbyxor.

Tisdag.

Hejhej! Gud så trött jag är. Det blir ju så när man är ny på jobbet. Alla nya intryck och all information man försöker suga åt sig. Så jag kan vara lite tråkig för tillfället här inne. Hoppas ni står ut!
 
På kontoret har vi minsann en riktig julgran! Den är sååå fin. Det är roligt när man pyntar kontoret och försöker skapa lite extra julstämning. Känns lyxigt på något sätt.
 
Här är utsikten från vårt kontor förresten! Hur fint? Malmö alltså, vilken stad.
 
Hoppas ni har haft en fin tisdag. Imorgon börjar jag dagen med ett frukostseminarium. Roligt!

Julmys och plankstek hos Sarah och Niclas.

I lördags åkte vi hem till Sarah och Niclas vid 15.30 tiden. Tanken var att vi skulle julbaka, men det blev inte så mycket julbak egentligen. Det blev mest äta och umgås. Vi kikar!
 
Sarah och Niclas plockade först fram lite ost och kex och pepparkakor.
 
Sedan gjorde jag och Sarah ett pepparkakshus.
 
Fint va?
 
Och därefter var det dags att laga mat. Sarah och Niclas hade förberett för plankstek!
 
Och titta så fint det blev! Åt tills vi fick matkoma och slappade sedan i soffan framför Så mycket bättre. Supermysig lördag!

Vecka 49.

God morgon! Idag börjar jag på mitt nya jobb, iiiih! Spännande. Jag skall hålla er uppdaterad i veckan så gott det går. Tycker att vi river igång den här måndagen med veckans schema.
 
Måndag: Idag är som sagt min första dag på byrån ID Kommunikation. Ska bli väldigt spännande! Efter jobbet skall jag på spinningpass med Niclas.
 
Tisdag-torsdag: Annars är det inte sådär jättemycket inplanerat i veckan jag skall på ett pilatespass på tisdag och ett spinningpass på torsdag. Men annars väldigt lugnt. Fokuserar på jobbet och alla nya intryck.
 
Fredag: På fredagkväll skall jag och Dan hem till Desirée och Micke på julmys! Ska bli jättemysigt.
 
Lördag: Den kommande helgen är också väldigt uppbokad. På lördag skall vi till Sölvesborg för att fira att kusin Hampus fyller 18 år.
 
Söndag: Och på söndag skall vi till Sara och Ivan i Kågeröd för att fira Valters 1-års dag. Massvis med kalas i helgen!
 
Och så kommer det att se ut. Har ni mycket inplanerat i veckan? Har ni fått julkänsla än? Jag försöker så gott det går men tänker att det kommer. Kram!

En fredag med after work och glöggkväll.

I fredags var jag ledig och sprang lite ärenden på dagen. På kvällen skulle jag, Dan, Sarah och Niclas hem till Carro och Johan på glöggmys. Men innan dess bestämde jag och Sarah oss för att ta en liten after work på The Black Ox.
 
The Black Ox är en ganska ny restaurang och bar nere vid Dockan. Nära och bra för mig!
 
Vid 19-tiden anlände vi till Carro och Johan i Limhamn som hade dukat upp så mysigt och juligt i köket.
 
På spisen stod fyra sorters glögg, redo att smakas.
 
Killarna gick husesyn i Johans lägenhet.
 
Carro hade bakat lussebullar och pepparkaksmuffins, supergoda!
 
Och så fanns det såklart peppakakor och ädelost.
 
Så umgicks vi och åt tills vi fick sockerkick och blev jättemätta. Sedan spelade vi Ryktet Går och skrattade så att vi inte kunde andas. Vid tolvtiden tog vi bussen hem igen. Tack Carro och Johan för en fin fredagkväll!

Sista dagen på Eminent Reklambyrå.

I onsdags var det sista dagen i november, och då också sista arbetsdagen för mig på Eminent Reklambyrå. Vi var några kollegor som åt gemensam lunch på MECK och min chef lade upp den här bilden på sin Instagram.
 
När klockan slog halv fem korkade vi upp proseccon jag hade med mig och hällde upp lite snacks.
 
Sedan fick jag fina presenter såsom en champagne, pund till London och kontorsväxten jag har förbarmat mig över så att den inte skulle dö. Nu står den i vårt vardagsrum och får både ljus och vatten. Sedan sa Malin några fina ord och jag började gråta.
 
Vi traskade vidare till The Black Ox för att ta drink och säga hej då ordentligt.
 
Sam och Malin.
 
Oskar beställde in kanapéer och räkor.
 
Och till efterrätt fick vi chokladmousse.
 
Sedan kramade jag om alla och traskade hem till min lägenhet vid klockan åtta på kvällen. Nu har jag varit arbetslös i två dagar. På måndag börjar mitt nya vardagsliv! Tack Eminent för den här tiden.

RSS 2.0