Vecka 31

 
Lördagen och bröllopet kom och gick. WOW, vilken dag. Jag kände mig verkligen otroligt bortskämd. Alla nära och kära tog hand om både mig och Dan och såg till att vi fick världens bästa dag. Vi är så nöjda och tacksamma över den här helgen. Självklart ska ni få se jättemånga bilder och hänga med under dagen, men så länge bjuder jag på ett par bilder som vår fotograf Emelie tog.
 
Jag kommer att stanna i bröllopsbubblan ett tag till och imorgon åker vi till Prag. Det är ungefär vad den här veckan kommer att bjuda på. Hoppas allt är bra med er, så hörs vi lite senare.
 
Puss!

Två dagar kvar

Snart smäller det! Imorgon går det stora flyttlasset till Agneshills festlokal och boningshus. Snart, snart, snart får jag ha min vigselring på mitt finger. Den som jag köpte någon gång i november och har varit inlåst i ett nattduksbord sedan dess. Allra mest ser jag fram emot att alla personer jag tycker om och älskar samlas, vilken fest vi ska ha!
 
Igår åkte jag och Dan, hela min familj och Sarah och Niclas till Agneshills boningshus för att kolla in rummen där vi ska sova och gå igenom lite grejer. Jag bestämde vem som skulle sova var och det känns som alla blev nöjda. Här ska jag och Dan sova! Det är ett stort hus på 320 kvm och längst upp, längst bort har jag tingat ett rum till oss. Här ska jag göra mig i ordning på bröllopsdagen medan Dan hänger på nedanvåningen med sina marskalker.
 
Annars har jag pratat med vår hovmästare, handlat alkoholfritt alternativ till festen, skrivit tusen listor och testgjort drinkarna till baren. Vi gjorde dem i helt för stora glas dock, de ska serveras i vinglas. En drink är en blandning av Sourz Raspberry och Cava och den gillade jag mycket. Annars är Gin och Tonic alltid en klassiker.
 
Nu ska jag snart till Emporia för att få manikyr och pedikyr. Det var en present från mitt fina möhippegäng! Hoppas ni njuter av vädret, idag ska det bli 26 grader varmt i Malmö.

Desirées möhippa del 2: GoBoat, Rent a chef och kvällsäventyr

Det är dags att riva av de sista bilderna från Desirées möhippa! Del 1 från dagen hittar ni här. När vi kommit tillbaka till Malmö efter en fantastisk frukost i Lund var det dags för nästa aktivitet – nämligen åka båt på kanalen!
 
Vi hade bokat båtar via GoBoat i Malmö och hyrde dem i två timmar. Vi bunkrade upp med pizzor, dricka, ballonger och en liten högtalare som spelade musik.
 
Jaana var kapten på vår båt!
 
Eftersom vi var så många hyrde vi två båtar och Des turades om att åka i de olika båtarna. Detta var en supermysig aktivitet och rekommenderas verkligen! Det var 25 grader varmt och strålande sol dessutom.
 
Efter en stund lade vi till i Slottsparken och Desirée fick i uppgift att rita hennes blivande man Micke. Och så åt vi lite godis och pizza och pratade om bröllopet.
 
Dags att köra vidare.
 
Efter en stund stannade vi till igen, vid Slussen.
 
Det var dags för ett quiz! Micke hade fått svara på lite frågor och så skulle Desirée gissa vad han hade svarat. Hon var duktig och gissade rätt på ganska mycket.
 
När vi var klara med båtåkandet delade vi upp oss lite. Des och hennes moster checkade in på ett hotell för att göra sig i ordning och vi andra gick hem till två olika lägenheter för att fräscha till oss. När klockan blev 17 samlades vi på Drottningtorget igen. Des var så himla kvällsfin och pepp <3
 
Dags för kvällens middag och dagens sista aktivitet. Vi hade nämligen hyrt en egen kock via Rent a chef som skulle visa oss hur vi skulle laga en trerätters middag! Det serverades förbubbel och så berättade kocken vad vi skulle laga.
 
Johanna.
 
Louise.
 
Desirée.
 
Jaana.
 
Anledningen till denna aktivitet var främst för att Des är otroligt grym på att laga mat, och att hon såklart tycker att det är roligt.
 
Här står masterchefen själv och steker kyckling.
 
Ser mycket bra ut.
 
Vi delades in i tre olika lag för att fokusera på förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag var med i varmrättslaget.
 
Till förrätt blev det jordärtskocksoppa med rökt sidfläsk, svamp, lök och jordärtskockschips. Hallå så gott!
 
Mellan varje rätt hade vi förberett en lek där vi alla tog med en sak som Des skulle gissa vem den tillhörde. Des skulle associera det med en person eller ett minne och gissa vem saken tillhörde.
 
Vidare till varmrätten som var rostad majskyckling med grillad rotselleri, rotselleripuré, picklad rödlök, hasselnötter och rödvinssås. Mums!
 
Och till efterrätt serverades det en chokladfondant samt ett päron som var inkokt i ingefära och havrecrunch.
 
När vi hade ätit upp var det dags att bege sig vidare ut i natten. Mot Shotluckan! Vi beställde MFF-shots, ett par Harry Shotters och öl.
 
Här hängde vi tills vi fick reda på att killarna snaaart skulle anlända från sin svensexa i Köpenhamn.
 
Så då mötte vi upp dem såklart upp! Sedan var det dags för mig och Dan att krama alla hej då, medan det tappra gänget fortsatte vidare till Moriskan. Wow vilken dag och kväll. Nu längtar vi till Micke och Des bröllop!

Mina senaste mobilbilder

Tycker vi kikar på hur mina senaste semesterdagar har sett ut genom min telefon!
 
I onsdags besökte jag min mormor som har flyttat till en lägenhet i Kristianstad. Det var strålande väder så vi satt ute på hennes balkong.
 
Vi åt kakor och drack saft, som sig bör hemma hos mormor.
 
Jag har kollat väderappen ganska mycket. Blev överlyckling när jag såg att det förmodligen blir varmt och soligt på lördag!!
 
Jag har varit hos frisören, klippt luggen och lagt i en nyansering. Färgen är ganska lik min vanliga hårfärg, men har lite mer lyster liksom. Känner mig fräsch och fin inför bröllopet!
 
I torsdags träffade jag Carro och vi åt på Tugg vid kanalen här i Malmö. Jag beställde en halloumiburgare och sötpotatispommes. Muuuums så gott.
 
Vi fortsätter på matspåret! Haha. I fredags var jag, Sarah H, Johanna och Sandra hemma hos Carro i Bjärred för lite vinhäng. Vi beställde mat från den lokala krogen och jag åt en fantastisk pizzan. Jag älskar när man lägger på lite rejäla grejer på vegetariska pizzor såsom sparris, oliver och kronärtskocka.
 
Vi satt ute hela kvällen, drack och åt gott. Carro fick fågelbajs på sig, vilket tydligen är jättevanligt. "Varför alltid jag?" undrade Carro, haha.
 
I lördags mötte jag upp 10 av mina närmsta vänner. Så glad jag är över att ha alla dessa fina personer i mitt liv! Det var exakt en vecka innan bröllopet och vi peppade med lunch på Savoy Grill. Jag beställde en fisk- och skaldjursgryta som var otroligt god. God mat och bra service, heja!
 
Kolla vilket gäng!
 
En vecka innan bröllopet-leendet, heh.
 
Resten av helgen har vi fixat med lite grejer till bröllopet. Som att vika festprogram.
 
Nima har försökt hjälpa till.
 
Igårkväll firade jag och Dan semester tillsammans med lite plockmat. Vi satte på ett avsnitt Poirot och drack fruktigt vin, så mysigt!
 
Jag fortsätter att ha koll på vädret. 27 grader på lördag??
 
Och Nima fortsätter mest att chilla. Hon är kolugn som vanligt.
 
Och det var mina senaste mobilbilder!

Vecka 30: Bröllopsveckan

Måndag och bröllopsveckan börjar nu!
Jag tänker bara på Charlotte i Sex and the city som säger "This is my week" och Miranda som svarar "You get a day, not a week". Haha.
 
I alla fall, det finns massvis med saker som ska göras. Såhär ser veckan ut ungefär:
  • Idag ska jag till naprapaten och det behövs verkligen. Jag har gått runt och spänt mig så mycket de senaste dagarna, ska bli så skönt att trycka och stretcha ut. I eftermiddag kommer mamma och pappa hem till mig för att sätta schemat för fredag.

  • Imorgon ska jag, Dan, mamma och pappa handla grejer till lördag. Alkoholfritt alternativ, snacks och lite sånt.

  • På onsdag ska jag prova min klänning en sista gång innan bröllopet, detta för att se att de småändringar vi gjorde blev rätt. På kvällen ska vi till Agneshills boningshus som vi har hyrt fredag till måndag för att reka lite.

  • Torsdag har jag inte jättemycket inplanerat förutom att jag ska fixa naglarna med Sarah H! :)

  • Och så fredag, dagen före den stora dagen. Då är det så mycket som ska göras och förberedas. Men vi har ett stort gäng vänner och familj som kommer och hjälper oss och det är vi mycket tacksamma för.

  • Lördag: BRÖLLOPSDAGEN! Vigseln börjar klockan 15.

Min känslomässiga status:
Det pendlar väldigt mycket upp och ner. Ibland är jag pepp och glad, men oftast stressad, överväldigad och orolig. Det är svårt att ta in och svårt att förklara. Igår började gråta utan att veta varför, känslorna måste ut bara. Det värsta är att jag känner mig väldigt ensam i min sits, fast att jag såklart inte är det. Jag vet att allt kommer bli bra och fantastiskt. Det är bara helt för stort att ta in.
 
Jag kommer blogga så mycket jag kan och har en del inlägg jag ska förbereda. Men min närvaro kan bli ganska låg här inne, som ni säkert förstår. Önska oss lycka till! :)

Desirées möhippa del 1: kidnappad brud och frukost på Grand Hotell

Nu ska ni få hänga med på en riktigt rolig dag! Nämligen i lördags när vi kidnappade Desirée för hennes möhippa. En del av möhippegänget samlades i närheten av hennes lägenhet klockan 08 på morgonen och stämde av det sista inför kidnappningen.
 
Vi fick små söta, rosa armband som det stod "Team Bride" på.
 
Och så knackade vi på hos Des och Micke som fortfarande låg kvar i sängen. Desirée var helt säker på att det var Mickes svensexa-gäng som kom och Micke var helt säker på att det var möhippegänget, haha. Hon blev i alla fall mycket överraskad!
 
Vi korkade upp bubblet.
 
Och plockade fram lite grejer som Des skulle ha på sig såsom ett ordensband.
 
Plötsligt knackade killgänget på och det var dags för Mickes svensexa att dra igång. Så himla kul att ha en möhippa och svensexa samma dag tycker jag!
 
Sedan fick Desirée en ögonbindel och vi satte oss i en bil.
 
Till Lund och Grand Hotell! Här skulle vi börja dagen med lite frukost.
 
Vi mötte upp ett gäng som kom från Landskrona och kramades.
 
Medan Des stod snällt med ögonbindel och väntade, haha <3 
 
Så tog vi av henne ögonbindeln och surprise! Nu ska vi äta finfrukost!
 
Vi satte oss ner och åt vi mycket och länge. Grand Hotells frukost var verkligen helt fantastisk. Rekommenderas verkligen.
 
Jag avslutade med en gigantisk våffla. Så redo för möhippedag nu!
 
Passade på att ta en toaselfie på badrummet.
 
Vår klädkod var svart och vit, så jag hade på en svart sommarklänning och matchade med vita sneakers. Kände mig mycket fin.
 
Efter frukosten fick Des ett presentkort på massage och så hade vi förberett ett kuvert vardera med tre råd inför äktenskapet. Kuverten fick Desirée lite utspritt under dagen, så himla mysigt! Som små kärleksbrev som aldrig tog slut.
 
Vid 11-tiden tog vi tåget in till Malmö igen. Här har vi Emily, Louise, Amanda och Des.
 
Mia och Johanna.
 
Jag och Rola.
 
Väl i Malmö var det dags för nästa aktivitet. Vad kan det vara, vad kan det vara? Det får ni se i nästa inlägg!

Vad semestern har bjudit på de senaste dagarna

Nu har jag ju bara haft semester ett par dagar, men ändå har jag hunnit med en del grejer! 
 
I lördags var det möhippa för vår älskade Desirée! Des och Micke gifter sig i september och i lördags kidnappade vi dem båda för möhippa och svensexa. Hurra för kärleken!
 
Annars har jag varit hos tandläkaren och sprungit ärenden på stan. Hann med en lunch på Holy Greens härom dagen och åt min nuvarande favorit – Grönsakslandet! Brukar lägga till chèvre för att det ska bli lite extra matigt.
 
Gjorde en spraytan igår och vet inte riktigt vad jag tycker. Bilden ovan visar innan jag duschade, så jag ser inte ut så nu. Men jag tycker nog att det blev lite för mörkt för min smak. Tanken var att jag skulle göra en spraytan två dagar innan bröllopet, men jag har avbokat den. Det kändes inte rätt. Däremot gillade jag verkligen Salong Len & Fin som jag gick till, det var så bra service och de var väldigt duktiga. Jag tror bara inte att jag vill ha en spraytan till bröllopet.
 
Jag hade lite jordgubbar i kylen efter helgen som behövdes tas om hand, så jag passade på att göra smoothie idag.
 
Mixade jordgubbar tillsammans med lite mandelmjölk, blev ett supergott mellanmål.
 
Och annars är det mest detta jag gör för tillfället, skriver ut grejer och viker vigsel- samt festprogram. Snart har vi förberett så mycket vi kan och är redo för bröllopshelgen!

Vecka 29

 
Vecka 29 och 12 dagar kvar till bröllopet.
Jag kan inte ens ta in det, det är för stort för att ta på. Det är som när vi skulle till USA och New York. Det liksom existerade inte förrän vi satt på trappan på Times Square och blickade ut över stan.
 
Jag tror att jag kommer förstå det först när det är dags, först när jag tar på mig klänningen och är på väg in i vigselsalen.
 
Den här helgen överraskade vi min kära vän Desirée med möhippa! Vilken fantastisk dag det var, är så glad över att ha henne i mitt liv <3 inlägg kommer såklart!
 
Annars är det min första semestervecka den här veckan, och den kommer innehålla detta bland annat:
  • Idag har jag varit hos tandläkaren och snart ska jag göra en spray tan! Jag har aldrig gjort en spray tan tidigare, så det är lite spännande. Hoppas det blir bra, i så fall gör jag en ett par dagar innan bröllopet också.

  • På onsdag åker jag till min mormor i Kristianstad. Hon har flyttat till lägenhet och det ska bli så mysigt att hälsa på henne!

  • På torsdag ska jag till frisören för att göra en nyansering till bröllopet. Jag har fortfarande lite färg i mina toppar som har blekts ganska kraftigt nu i sommar. Så de ska få en liten toning så att hela håret ser mer enhetligt ut. Efter frisören ska jag träffa Carro för en fika!

  • På fredag ska vi hem till Carro för en drinkkväll. Hoppas på fint väder så vi kan hänga i trädgårnden.

  • Och på lördag ska jag träffa ett par kompisar och käka lunch på Savoy här i Malmö. Resten av helgen har jag inga planer, vilket behövs tror jag.

Annars ska jag väl mest vika vigsel- och festprogram, laminera bordsplaceringskartan och uppdatera drinklistan.
 
Har ni gått på semester än?

Mina senaste mobilbilder

Hej kompisar! Glad fredag.
Idag är min första semesterdag. Så himla härligt! Tänk att jag ska vara ledig nu i tre veckor? Svårt att ta in. Ännu mer svårt att ta in att jag när jag kommer tillbaka till jobbet är gift.
 
Jag tror ju inte att livet kommer vara annorlunda såklart, det kommer se ut precis som det gör nu. Jag ser bara fram emot att lova min absoluta favoritperson att jag ska älska honom i resten av mitt liv och sedan fira med en pangfest med alla vi känner. Tänk att få fira kärleken och vår relation så stort, galet.
 
I alla fall, nu ska vi kika på mina senaste mobilbilder. Och för att göra det måste vi vrida tillbaka tiden ända till dagen innan midsommar!
 
För dagen innan midsommar var det mycket varmt och jag såg ut såhär! Med tunna, sköna byxor från MQ och en blus jag köpte i Paris för ett par år sedan.
 
En luftig och skön outfit!
 
Efter jobbet cyklade jag till Maxi för att handla lite grejer inför midsommar. Min cykel var så fin och somrig med blommor i korgen.
 
Till midsommar skulle vi förbereda vars en lek och Dan var väldigt engagerad. Han förberedde små burkar som alla skulle lukta på medan de hade ögonbindel.
 
I burkarna kunde man hitta té, äppelcidervinäger, aceton, snickers, kaffe och mycket mer.
 
Och så här såg det ut på midsommar när vi packade ner vårt liv i väskor och tog bussen till Bjärred. Oh, vill att det ska vara midsommar igen!
 
Vi hoppar fram i tiden lite och hittar Nima som halvsover i min och Dans säng. Hon älskar när det är nybäddat <3
 
I lördags var Dans svensexa som ni vet och då hängde jag med Lina, Carro och Sarah hela dagen. På kvällen åt vi på Mosaik. Calamaaares, mums. Tycker dock att om man ska gå på en tapasrestaurang i Malmö så ska man gå till La Roche, mycket godare!
 
Blev lite full på kvällen, gick förbi en cykel med en heliumballong och ville ta en bild. Tror att det var ett gäng som hade möhippa. Haha, typiskt mig att helt gränslöst ställa mig såhär vid någon annans cykel efter ett par glas vin.
 
Gick förbi den här utomhusreklamen i veckan och tyckte den var bra och rolig. Är dock osäker på att man får göra såhär, ta någons namn och låttext (även om det bara är ett ord) och använda i sin reklam. Men ändå bra tänkt av Heinz.
 
Såg ut såhär igår i en kjol jag fått låna av Sarah H och en svart tröja. Ljusade upp det med rosa skor.
 
Måste putsa min spegel ser jag, haha.
 
Vädret ser ut att vara fint ett par dagar nu framöver, hoppas det håller i sig!
 
Och så en bild från idag, när jag intog mitt morgonkaffe på balkongen. Älskar att göra det på sommaren. Snart ska jag städa lite och sedan ska jag springa ett par ärenden. Ikväll kommer min kusin för provuppsättning, ska bli så roligt!
 
Klart slut från mina senaste mobilbilder.

Bordsplaceringskort, ett skadat finger och en putsad vigselring

Hej och glad onsdag!
 
Är det bra med er idag? Med mig är det fint.
 
Jag tänkte att vi skulle kika och se hur bordsplaceringskorten blev, jag blev mycket nöjd faktiskt! Jag skrev ut alla namn och skar sedan ut dem med en skalpell (vi har ett klippa och klistra-bord på jobbet). Jag köpte bordsplaceringskorten på festligheter.se och sedan fick jag tips av Sarah H att sätta en kudde dubbelhäftande tejp bakom namnen. Då blir det lite höjdskillnad och man får en fin skugga bakom.
 
Titta så fint!
 
Herr och fru Strandberg Andersson.
 
Något som man bör tänka på när man skär i papper med skalpell är att hålla ett extra öga på var man sätter fingrarna. Efter cirka 60 namn glömde jag bort detta och skar alltså AV en del av mitt finger. Ja jag skar inte bara en liten skåra i fingret, utan alltså av en bit av det. Jag märkte först inte att jag skar mig utan såg bara en bit "kött" flyga förbi. Tog bild, skickade till Dan och skrev att nu har jag minsann lagt ner blod, svett och tårar på det här bröllopet.
 
Men jag klarade mig, såhär ser det ut idag. Det gör mest ont när jag skriver på datorn. Slutet gott, allting gott.
 
Förresten har jag hämtat ut min putsade förlovningsring nu! Hur fin blev den inte? Som ny nästan. Nu kommer jag inte våga använda den förrän på bröllopsdagen, haha.

Tisdagstankar

  • Tisdag och bara tre arbetsdagar kvar innan jag går på semester. Vad händer med tiden? Den bara försvinner. Idag är det 18 dagar kvar till vårt bröllop.

  • På tal om bröllopet så träffade vi vår präst idag! Det var ett jättemysigt och pirrigt samtal. Vi gick igenom vigseln, hur den ska gå till och vad som ska sägas. Det kommer bli så bra!

  • Jag och Dan har fått torka gällande matlagning igen. Det har blivit mycket sallader och sushi på sistone till middag. Imorgon har vi inget inplanerat efter jobbet så tänkte att vi kunde laga något gott då. Undra vad bara? Haha. Hojta gärna om ni har något tips!

  • Vi har som sagt bokat en resa till Prag efter bröllopet. Sarah och Niclas åker dit på måndagen efter vårt bröllop och så kommer jag och Dan ner på tisdagen. Det ska bli så skönt att mellanlanda och få komma iväg lite efter bröllopet, vänta lite med vardagen ett par dagar till. Vi var i Prag över nyår 2017/2018, så det ska bli kul att se staden på sommaren!

  • Det går så många bra serier nu! Har ni märkt det? Big little lies säsong 2, Riviera säsong 2, Handmaids tale säsong 3 och Younger säsong 6. Det är bra att det regnar mellan varven så att man kan sitta i TV-soffan med gott samvete. Big little lies säsong 2 är ju galet bra förresten! Tycker ni inte?

  • Jag känner mig som världens tråkigaste person just nu. När jag längtar efter något eller tycker att något är kul att planera så sugs jag liksom upp i det och har svårt att tänka på annat. Ni har säkert redan märkt det. Nu när det är 2,5 veckor kvar till bröllopet är det nästan allt jag kan tänka på. Jag lever och andas bröllopsplanering. Jag tänker samtidigt att det inte är så hälsosamt, att det kommer att komma en djup dipp efter bröllopet. Men det är därför det är så bra att vi åker iväg lite också, och inte bara kraschar in i väggen utan projekt. Tänk så mycket tid jag kommer att ha sen att lägga på annat!

Vecka 28

Det luktar som farfar, Liptons Earl Grey. Eller kanske inte farfar i sig, utan helgfrukosten vi åt hos honom när vi var på besök. Då drack vi alltid Earl Grey och åt skinkmacka. Bordsduken var manglad och gick ofta i färgerna ljust rosa eller ljust blå. Man skulle helst inte prata under frukosten. Både pappa och farfar läste tidningen, åt sina mackor långsamt och om tystnaden bröts var det för att tidningsbladen vändes.
 
Jag tänker ofta både på farfar och pappa när jag dricker Liptons Earl Grey, som idag när jag behöver vårda en pollenrasslig hals.
 
Idag börjar sista veckan innan semestern för mig. Den ser ut att bli ganska lugn, men vi får se. Gällande bröllopet har jag detta jag ska fixa:
  • Skriva ut alla datorskrivna namn till bordsplaceringskorten och sedan klippa och montera. Om det blir som jag har tänkt mig ska jag visa lite bilder på detta sen.

  • Imorgon ska vi träffa prästen och tills dess ska jag skriva ut vigselprogrammet, packa ner hindersprövningen och jag och Dan ska stämma av vilka olika fraser vi vill ha under ceremonin.

  • Hämta min förlovningsring som har blivit putsad. Den ska vara som ny har jag hört!

  • På fredag kommer min kusin/frisör hem till mig. Vi ska göra en till provuppsättning eftersom jag har bestämt mig för att ha en annan frisyr än vad som först var tänkt. Jag ska dessutom hämta slöjan på torsdag så vi kan göra provuppsättningen med den. Det kommer bli så bra!

Ja, det var nog det ungefär. Vi hörs lite senare. Trevlig måndag!

Dans svensexa

 
Igår blev Dan kidnappad för sin svensexa! Han hade börjat ana att det skulle vara den här helgen, så vi tänkte att han i alla fall skulle bli chockad över hur han blev kidnappad. Jag gav Dans lillebror Lars våra extranycklar och försökte lura Dan att vi skulle iväg tidigt lördagförmiddag. Med andra ord var det inte alls konstigt att jag strax innan åtta gick upp för att koka kaffe och därav även var beredd på att herrligan skulle komma smygandes in i lägenheten vilken minut som.

De smög fram till sovrumsdörren och sprang sedan in i sovrummet för att kidnappa Dan som blev SÅ chockad. Haha! Han trodde att han skulle få morna sig, dricka kaffe och hinna göra sig i ordning. Sedan åt de hotellfrukost, spelade Teamtastic och VR. På kvällen var de hemma hos våra vänner Carro och Johan och hade en mysig helkväll med cateringmat och beerpong. Klockan 02 fick jag hem honom alldeles lyrisk och lycklig.
 
Det är svårt att ta in hur mycket våra vänner har gjort för oss för att vara med och fira vår kärlek. Jag blir alldeles rörd när jag tänker på det. Fina, fina personer.
 
Idag är det 20 dagar kvar till bröllopet, jag börjar bli riktigt pirrig men har fortfarande ganska svårt att förstå att det är den här månaden det händer. Inte om ett halvår, inte om tre månader – nu, snart. Jag tror ärligt talat inte att jag kommer förstå det förrän jag står där med nycklarna i handen till fest- och vigsellokalen samma helg.

Min fredag i fem bilder

Hej kompisar!
 
Glad fredag och helg. Hur är det med er? Har ni gått på semester än? Jag jobbar en vecka till, men sen är jag ledig i tre veckor. Efter bröllopet ska jag och Dan till Prag ett par dagar, det ska bli så skönt att mellanlanda lite innan vi kommer tillbaka till vardagen.
 
I alla fall, det här har jag gjort idag!
 
Jag sprang lite ärenden på stan idag, köpte ett par skor till min kompis Carolines bröllop där jag är brudtärna. Ska bli så kul! Sen köpte jag en sallad på Holy Greens, testade den som heter Grönsakslandet men bytte ut quinoan mot chèvre. Mycket gott!
 
Sen kom jag tillbaka till kontoret, jobbade och vid 14 var det födelsedagsfika för ett par av mina kollegor som fyllde år. Och så blev det lite sommaravslutning eftersom många går på semester nu. Det bjöds på bär och jordgubbar, grädde och kvarg och massa godis!
 
Vid 17 mötte jag upp Jenny och Cilla för en liten AW.
 
Vi gick till MJs In the Park som ligger vid gamla hovrätten här i Malmö. Det var så mysigt! Vi satt på en matta på gräset, drack cava och pratade om livet.
 
När vi sedan kände oss hungriga gick vi till La Roche och åt tapas. Jag beställde friterade bläckfiskringar med aioli och seranoinlindad getostkräm. MUMS, mycket getost för mig idag haha. Sen hängde vi tills klockan blev åtta och promenixade hem genom stan.

Juli 2018-2014

Önskeinlägg!
 
Du som bloggat så länge, skulle inte du kunna börja göra sånna throw back time inlägg där du går tillbaka till en viss månad ett visst år och berättar vad som hände samt visar bilder från den månaden :D 
 
Jo, så kul! Från 2014 och bakåt är mina bilder väldigt små och ganska lågupplösta, så jag har valt att bara gå bak till 2014. Men vi kikar på hur min juli har sett ut varje år bak till 2014.
 
Juli 2018 
Vår semester börjar nästan varje år med att vi åker till min morbror och hans familj i Sölvesborg. Och det gjorde vi även juli 2018. Älskar att hänga här, äta god mat, besöka Killebom, äta glass och gå långa morgonpromenader med min morbrors fru Pia.
 
Semestern och juli fortsatte sedan med att vi åkte till Rom. ALLTSÅ ROM. Vilken stad. En av de bästa resorna vi har gjort.
 
Och så besökte vi självklart min mormor i Åhus <3 Hon har sålt huset och flyttat nu, så nästa gång jag besöker mormor får jag inte hänga i den här underbara trädgården. Men det var dags att stänga det kapitlet och gå vidare.
 
Juli 2017
Juli och semestern 2017 började som vanligt med en helg i Sölvesborg. Vi badade i Ivösjön, åt langos och gick långpromenader.
 
Jag, Dan, Johan, Carro, Niclas och Sarah H hade cykelfest! Vi cyklade från lägenhet till lägenhet och åt olika rätter hos varandra. Vi började med förrätt hos mig och Dan, huvudrätt hos Carro och Johan och efterrätt med kaffe hos Sarah och Niclas. Det var strålande väder och det blev en rätt lång cykeltur från Västra Hamnen till Limhamn till Bunkeflostrand.
 
Vi besökte såklart mormor också! Åt räkor, drack vin och tittade på Barnmorskan i East end.
 
Sommaren 2017 åkte vi inte utomlands utan hängde väldigt mycket hemma, så det resulterade såklart i många kompisträffar. Vi grillade till exempel hemma hos Micke!
 
Och så hade vi babyshower för Neja som snaaart skulle föda Sigrid <3
 
Och jag då? Jag hade mycket mörkt och ganska kort hår och var allmänt lycklig.
 
Juli 2016
Juli 2016 började med en helg i Sölvesborg i vanlig ordning!
 
Sedan åkte jag, Dan, Sarah och Niclas till Fuerteventura i en vecka!
 
Gulliga Dan!
 
Och jag! Hur långt var mitt hår??
 
Vi badade, åt, drack drinkar, läste böcker och hade det så himla mysigt. Jag saknar att åka på en vanlig solsemester, det är så mysigt att bara sola och bada och inte ha några måsten.
 
När vi var hemma igen hängde vi i vårt älskade Malmö.
 
Gick på fest då och då.
 
Och hade överraskningspicknick för Jaana som fyllde år!
 
Juli 2015
Juli 2015 började med en helg i Sölvesborg, haha. Varje år <3
 
Och sedan blev det släktkalas där vi firade både min morbror och moster som fyllde 40 och 50. På bild är min kusin Therese och jag.
 
Ett par dagar senare åkte vi till New York. Längtar tills jag åker dit igen, den staden tog oss verkligen med storm.
 
Vi åt lobster rolls.
 
Och promenerade genom Central Park. Ett par dagar senare åkte vi vidare till Washington DC och fortsatte semestern där.
 
Var såhär glad och pepp på livet när jag kom hem! Annars var sommaren 2015 en ganska tuff period för mig. Så glad över att ha gått igenom det och kommit ut starkare på andra sidan.
 
Juli 2014
Och så är vi framme vid juli 2014. Hängde i Sölvesborg som vanligt!
 
Annars var juli 2014 en bröllopsmånad då min kompis Neja skulle gifta sig med sin Robin! Vi hade möhippa.
 
Och 19 juli blev det dags för bröllop. Vackra Neja!
 
Jag var brudtärna och såg ut såhär i en fin rosa klänning.
 
Vi åt god mat och tårta, dansade hela natten och firade kärleken.
 
Och så har min juli sett ut från 2014. En del resor, mycket fest och mycket kärlek.

Saker jag gjort när Malmö har varit 30 grader varmt

Nu är det ju nästan höstväder här i Malmö, men för bara ett par dagar sedan var det sommar och 30 grader varmt. Det här hittade jag på då!
 
Promenerade i Slottsparken som var såhär grönskande.
 
Slottsträdgården stod också i blom. Älskar att promenera här på sommaren.
 
Ätit lunch på mitt kontors balkong. En dag var det så varmt att jag åt glass och en proteinshake till lunch. Kunde inte få i mig något annat än vatten nästan.
 
Haft sommarfest på jobbet och druckit sangria!
 
Badat massor! Havet var inte ens kallt.
 
Köpt en ny klänning och känt mig mycket fin. Tror vi kommer hänga en del i sommar. Här hittar ni den!
 
Haft Neja, Sara W och Rebbe på besök och druckit cava på balkongen.
 
Beställt pizzor och ätit även det på balkongen.
 
Gått promenader längs med havet och försökt förstå att det verkligen är sommar nu. Och helt plötsligt blev det juli!

Vecka 27

Mitt måndagsinlägg kommer på en tisdag istället.
Så kan det bli när man har lite mycket att göra.
 
Idag är det två veckor till min semester och tre veckor till bröllopsveckan. Malmö börjar gå ner i tempo, det känner man när man cyklar till jobbet på morgonen. Det är knappt någon ute längre, alla har lämnat centrum och begett sig till sina stugor på landet.
 
Själv försöker jag avsluta så många projekt jag bara kan innan semestern och samtidigt bolla med bröllopsplanering. Det är inte mycket fix kvar nu. Bordsplaceringskorten ska förberedas, vigselprogrammet samt festprogrammet ska skrivas ut, cava ska inhandlas. Mest sånt.
 
Den här veckan har jag en del kompisdejter inbokade och på torsdag ska jag lägga upp min brudklänning. På lördag ska jag och Dan träffa prästen för att gå igenom vigseln och annars har vi en rätt lugn helg. Skönt!
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan.
Nu håller vi tisdag!
 

RSS 2.0