Restaurangkväll x 2.

Två dagar i rad har jag varit ute och ätit på restaurang. Kanske inte särskilt ekonomiskt, men väldigt gott! Jag fotograferade inte särskilt mycket vid dessa tillfällen, men jag tycker att vi skall kika lite på det ändå.
 
Bröderna David och Niklas fyllde hela 30 år i måndags och det skulle ju givetvis firas. Davids flickvän My hade därför anordnat en liten överraskningsmiddag med både Davids och Niklas vänner i söndags på Krua Thai i Malmö. Jag, Dan och Ola kom något tidigare än de andra gästerna och hängde där lite. Sedan kom de andra gästerna och sist kom födelsedagsbarnen och då skrek vi GRATTIS! Supermysig kväll, men tyvärr blev det inte fler bilder tagna.
 
Igår bestämde jag och Carro oss för att vi skulle fira måndag på Mosaik. Det var ju så otroligt längesedan vi åt där (eller inte..). Den här gången beställde jag in calamares, fläskfilé med fetaost- och champinjonkräm samt friterad fetaost. Så himla gott och perfekt tillsammans med ett glas rosévin en måndag! Nu skall jag laga mat hemma resten av veckan. Sådana här lyxfasoner får det minsann vara slut på.

Veckans senaste mobilbilder.

Tänkte att det var dags att titta på hur den senaste veckan såg ut genom min mobil!
 
Midsommarafton har ni ju redan fått se hur den var i ett eget inlägg. Men en del selfies tog ju också såklart och här är dem!
 
På midsommar sov jag och Dan över hos Sara och Ivan på deras luftmadrass och dagen efter hittade jag Dan såhär nedsjunken. Alltid lika kul när luften har gått ut under natten.
 
Dagen efter midsommar var vi hemma hos Emelie och Philip. Här är deras bönsyrsa som jag fick hälsa på!
 
En styck solnedgång på väg hem från Teckomatorp.
 
En måndagmorgon vaknade jag av att de här två tyckte att jag skulle gå upp och ge dem mat. Okej då, sa jag och traskade upp klockan 06.
 
Efter min löprunda i måndags träffade jag en av våra grannar som precis hade köpt en fransk bulldog. Hon hette Elsa och var 9 veckor gammal. Hon var så otroligt glad och liten och jag ville bara ta med henne hem.
 
En dag på jobbet hade jag nya skor på mig som var beiga och fina. Nu är de dock inte alls lika rena och fina längre.
 
I onsdags hade jag en "idag är det synd om mig och jag skall äta glass framför TV:n"-dag. Glass, morgontofflor och New Girl muntrar upp vem som helst.
 
New Girl <3
 
I torsdags hade vi en gemensam lunch på jobbet. Jag åt pasta med ricotta och spenat. Här ser ni Sam också förresten!
 
I torsdagskväll träffade jag Jaana en sväng. Vi åt middag på en parkbänk och pratade kärlek och sådant.
 
I lördags städade jag vår lägenhet och vår balkong blev såhär ren och fin!
 
Bortsett från det regnade det i helgen. Juniväder när det är som bäst.
 
Jag och Dan var hemma hos mamma och pappa i lördagskväll och åt middag. Lillebror Carl var också där.
 
 
Igår var jag och Dan på överraskningsmiddag för David och Niklas och råkade matcha ganska så bra i våra tröjor.
 
Avslutar med en bild på hur jag såg ut igår! Leejeans och tröja från MQ.

Och det var veckans senaste mobilbilder!

Vecka 27.

Hej på er och glad måndag! Idag är det exakt två veckor tills jag går på semester, vilket inte är helt fel. Men som vanligt börjar vi veckan med ett veckans schema. Även denna vecka är ganska lugn!
 
Måndag: Ikväll jobbar jag först till 17 och sedan skall jag möta upp Sarah H och Caroline för lite middag på.... MOSAIK! Oh, vad förvånade ni blev nu. Jag skall dock välja några andra rätter än de jag brukar ta den här gången. Så trött på deras aioli, har ätit den tillräckligt mycket nu. Sedan hem och titta på lite serier med mina bröder.
 
Tisdag-torsdag: Tisdag till torsdag skall jag endast jobba, springa, laga mat, titta på serier och försöka andas ut. Jag har så himla mycket att tänka på just nu, så jag skall försöka att bara prioritera mig själv och de saker jag vill göra.
 
Fredag: På fredag direkt efter jobbet tar jag mitt pick och pack och åker till Sölvesborg! YEY! Detta är något jag längtar så oerhört till och dessutom skall det bli fint väder i helgen vilket passar alldeles utmärkt.
 
Lördag - Söndag: Så helgen spenderas i Sölvesborg. Där skall jag bada och sola (om vädret tillåter som sagt), hänga på Killebom och umgås med släktingar. Supermysig helg!
 
Och det är ungefär hur vecka 27 kommer att se ut. Galet att det är juli denna vecka. Kan det bli sommarväder också tack?

Puderrosa.


Ibland blir man bara helt enkelt galet förälskad i en färg. Eller? Är det bara jag? I vilket fall som helst så har jag börjar älska puderrosa. Jag lovar, helt galen i det. Jag köper ALLT i puderrosa! Nagellack, blusar, skor, min jacka, allt allt allt. Men någonstans är det väl kul att matcha också. Ovan ser ni mina nyaste köp förresten, nagellack, skor från Din Sko och blus från MQ. Isa fick också vara med på några bilder även om hon absolut inte ville.

Fredag och sjukstuga.


Såhär såg min dag ut igår. Klockan 14 mådde jag jättedåligt på jobbet, kände mig febrig och åkte hem. Väl hemma lade jag mig på soffan, tittade på New Girl och somnade sedan. Resten av kvällen låg jag helt död i soffan. Var så otroligt arg och ledsen över detta då jag hade planerat att träffa vänner och ha trevligt. Men säger kroppen stopp, så säger den stopp. Efter 12 timmars sömn så mår jag plötsligt mycket bättre. Ikväll skall vi hem till mamma och pappa för att äta middag med min morbror och hans familj som är nere från Sölvesborg. Några ipren på det så blir livet nog bra igen.

Dagen efter midsommar-häng.

I lördags var vi hembjudna till Emelie och Philip för lite dagen efter midsommaraftonshäng! Vilket var en jättebra idé!
 
Alla var lite trötta från festen dagen innan, men vi var pepp ändå!
 
Emelie och Philip bjöd på grillat och det var ganska härligt väder för att hänga ute på terrassen. 
 
Björne ville också ha mat.
 
Så fick vi oss en liten rundtur och kikade på Philips alla djur. Som ödlan Tibbe!
 
Hej hej!
 
"Om han blåser upp sig så är han arg" sa dem och jag höll fullt fokus på att han inte skulle blåsa upp sig. Det gjorde han inte, så det var lungt.
 
Vi fick också hälsa på en bönsyrsa.
 
Och ett marsvin.
 
Några väsande kackerlackor också.
 
Som dessutom hade ett legohus i sitt terrarium.
 
Efter vår upptäcksfärd åt vi en supergod cheesecake och drack drinkar. En mycket mysig midsommardag!

Midsommarafton 2015.

Jag tycker att vi låtsas som att det inte alls har gått tre dagar utan att jag har bloggat och kikar istället på hur min midsommarafton såg ut! Jag tycker den var så himla idyllisk och fin. Klockan 15.00 anlände jag, Sös, Carro och Dan i Kågeröd hemma hos Sara och Ivan. De serverade somriga fördrinkar när vi kom innanför dörren, tack tack.
 
Sarah H var somrig och vacker!
 
Dan också i ny skjorta!
 
Jag hade plockat en hel åker av blommor som jag hade med mig till kransknytandet.
 
Marica och hennes dotter Elise samt Alexandra och hennes dotter Luna lekte lite på golvet.
 
Sös hjälpte till med förberedelserna!
 
Vackra Neja är gravid med en liten pojke!! Så himla fint och roligt <3
 
Nejas midsommarfrisyr var dessutom alldeles fantastisk. Hon är så duktig på att göra det där lilla extra!
 
Marica och Elise!
 
När vi hade hälsat på alla så var det dags att knyta lite kransar.
 
Carro och Sarah H!
 
Neja var snäll och gjorde min midsommarkrans, eftersom hon är så duktig på sådant! Den blev mycket fin.
 
Jag, Neja och Rebbe!
 
Därefter var det dags för middag och vi traskade ut i tältet som Sara och Ivan hade satt upp i sin trädgård. Vädret var faktiskt över förväntan och det regnade inte särskilt mycket.
 
Inne i tältet hade Sara och Ivan gjort det så otroligt fint och midsomrigt med björkris och blommor! Supermysigt.
 
Vi var ganska många på festen, runt 20 styck, vilket var superkul! Ju fler desto bättre.
 
Robin och Neja!
 
Maten dukades fram och vi hade en riktig midsommarbuffé! Vi hade knytkalas och alla hade hjälpt till att laga/baka/köpa något. Supergott!
 
Hur mysigt?
 
Vår fina värd Sara!
 
Jag gjorde en midsommarkrans till Sara. Den var kanske inte lika fin som den Neja gjorde till mig, men jag gjorde i alla fall mitt bästa!
 
Lina var också somrig och fin!
 
Så var det dags att äta!
 
Och sjunga snapsvisor.
 
Och äta lite till. Äääälskar högtidsmat! Tröttnar aldrig.
 
Efter ett tag blev det till och med så varmt att vi fick öppna in till tältet. Äntligen lite sommarväder!
 
Dessa fina personer. Vad skulle jag gjort utan dem? <3
 
Efter maten så spelade vi lite kubb.
 
Och sjöng ännu fler snapsvisor.
 
Julia var lika söt som vanligt!
 
Och så åt vi såklart jordgubbar med glass och grädde.
 
Så blev det kväll och vi hängde i tältet och sjöng till Thomas Ledin tills det blev alldeles för kallt. Klockan halv två var vi helt slut och somnade på vår luftmadrass. Ett stort tack till Sara och Ivan som anordnade en så otroligt fin midsommarfest! Det var verkligen en helt perfekt midsommarafton.

Vecka 26.

God morgon på er! Det är måndag och dags för ett nytt veckans schema. Många av er kanske har gått på semester denna vecka, men inte jag minsann. Bortsett från jobb så blir det en relativt lugn vecka, därför är schemat den här gången komprimerat.
 
Måndag - Torsdag: Kommer att bestå av jobb och löpning. Det känns så himla tomt utan ett mål uppsatt, sedan jag klarade 100 pass från januari fram till midsommar. Men jag får såklart försöka hålla uppe träningen ändå. Jag har dessutom varit så otroligt dålig på att laga mat på sistone och har ungefär levt på ballerinakex. Det skall det bli ändring på denna vecka! Måste börja titta på den nya säsongen av "orange is the new black" också, har inte tagit mig tid till det än.
 
Fredag: På fredag har jag än så länge inget inplanerat. Det brukar alltid komma upp något i veckan, men annars kanske det blir en lugn kväll hemma? Känns som att det hade varit helt okej det också.
 
Lördag: På lördag kommer min morbror och hans familj ner från Sölvesborg, så vi skall hänga hemma hos mamma och pappa och umgås. Myslördag!
 
Söndag: Titta på serier, sova ut, träna osv osv. Kan ju hoppas på att det är sol så att man kan ligga ute och läsa en bok. Det får gärna vara 25 grader varmt och sommar denna vecka tack!
 
Men det är ungefär så min vecka kommer att se ut. Väldigt oinbokad och lugn, vilket är skönt!

Johannas och Steves bröllop: Bröllopsfesten.

Så fortsätter vi kika på hur Jonnas och Steves bröllop var. För inlägget med bilder från vigseln, se HÄR. Klockan 18 var det dags för alla gäster att sätta sig vid sina platser.
 
Jag och Dan satt vid bord 11 tillsammans med Desirée och Micke. YEY!
 
Vid bordet bredvid oss satt Louise, Rola, Nathalie, Emelie och Markus. Så vi hade nära till många fina vänner. Jag tycker det är så fint när värdparet verkligen har tänkt på bordsplaceringen.
 
Danis!
 
Och så jag såklart.
 
När alla hade hittat till sitt bord traskade bröllopsföljet och de nygifta in medan alla applåderade.
 
Laura och Jaana var toastmadames och riktigt duktiga sådana. De berättade bland annat för oss i vilken ordning vi skulle ta vår mat, osv osv.
 
Till middag hade en stor buffé dukats upp. Där hittade man allt från sill och lax till köttbullar, potatis och spenatpaj.
 
Otroligt gott.
 
Vi sjöng snapsvisor. Till exempel "Helan går" på både svenska och engelska.
 
Och det hölls superfina tal.
 
Till efterrätt fick man välja mellan pannacotta med vit choklad och jordgubbar eller rabarber- och vaniljkräm.
 
Finaste bruden <3
 
När alla hade ätit färdigt öppnades baren.
 
Och dansgolvet började sakta men säkert bli varmt.
 
Finaste Jaana.
 
Vi passade på att mingla ute i det fina sommarvädret.
 
Jag och Dan!
 
Så blev det dags att skära upp bröllopstårtan!
 
<3 <3 <3
 
Det serverades lite olika sorters tårtor istället för bara en enda bröllopstårta.
 
Smart, tänkte jag och tog av allihop såklart.
 
Sedan sjöng vi ballongvisan. Ni vet, när man skall blåsa upp en ballong och sedan smälla den.
 
Och så minglade vi runt, dansade, åt korv till nattamat och skrev i gästboken. Tack bästa Johanna och Steve för en superfin dag och kväll. All lycka till er. <3

Glad midsommar!

Glad midsommar på er! Idag hänger vi i Kågeröd hemma hos Sara och Ivan med hela gänget. Vi hörs mer imorgon, men hoppas ni har en riktigt bra midsommarafton!


Såhär ser jag ut idag förövrigt. Klänningen är ny och fyndad på Filippa K:s rea! Så himla nöjd.


Min midsommarkrans har finaste Neja gjort <3 

Veckans senaste mobilbilder.

Nu har jag minsann varit duktig och samlat på mig supermånga bilder! Därför tänkte jag att vi skulle kika på veckans senaste mobilbilder. Om ni vill följa mig på Instagram så heter jag: guuldfish
 
En morgon på jobbet var jag hungrig och ville ha en "liten macka", vilket jag snällt förklarade för dem i restaurangen. Då fick jag den här gigantiska varianten med ost, skinka, brieost osv osv. Fotograferade inte hela mackan eftersom jag hade hunnit börja äta på den... men, men.
 
Min syster var på konsert och såg Marilyn Manson förra veckan. Jag absolut hatar Marilyn Manson. Förlåt, men jag tycker bara han är så himla läskig. Fick den här snapchatten av Sös. Kan ju säga att jag aldrig i hela mitt liv kommer att sätta upp den där affischen.
 
Förra tisdagen firade vi att vår granne Linnéa hade tagit studenten! Det serverades vin och grillbuffé, perfekt en vanlig tisdag.
 
Mina småbröder Carl och Christoffer var också med såklart och matchade i prickiga skjortor.
 
Jag och Sam testade hans nya photoshop-pensel på jobbet en dag och bestämde oss för att måla av varandra. Jag ritade Sam och Sam ritade mig. Jag tycker verkligen att Sam lyckades fånga mina ögon.
 
Jag, Daniel och Pontus åt lunch på Tommi's Burger Joint i Malmö förra veckan. Jag älskade deras inredning och att slarvigt och hemgjort ändå kan bli så snyggt på något sätt.
 
En kväll sprang jag en mil och då var jag såhär trött men glad efteråt.
 
I lördags var vi som sagt på bröllop och såg de här två fina gifta sig. Mer om deras fest kommer i ett eget inlägg!
 
Bröllopsfesten var superrolig och jag fick hänga med dessa fina människor.
 
Frukosten på Bäckaskog Slott dagen efter bröllopet var inte helt fel den heller.
 
Jag och Dan utforskade området kring Bäckaskog Slott på söndagen och hängde vid sjön lite.
 
När vi kom hem igen från Kristianstad på söndagen tyckte jag att det var en perfekt dag för att titta på 500 days of Summer, som förövrigt är min absoluta favoritfilm. Men det har ni nog inte missat.
 
Igår hade jag den här fina utsikten när jag åt lunch. Västra hamnen i Malmö är rätt svårslaget ändå.
 
Idag åt jag och tre kollegor lunch i Media Evolution City's restaurang. Vi beställde lammfärsbiff med potatisgratäng och vinsky och till det fick man ta av en gigantisk salladsbuffé. Supergott.
 
Och det var de mobilbilder jag lyckats samla på mig den senaste veckan!

Dagen innan midsommar.

God morgon på er! Just nu hänger jag på jobbet, men eftersom detta är ett tidsinställt inlägg så gör det ingenting. Idag är det såå mycket jag skall göra innan midsommar, så jag tänkte att vi kunde kika på det.

- Jobba klart och fira långhelg. Älskar när fredagar infaller sig på torsdagar, om ni förstår vad jag menar.

- Handla de sista sakerna till min utstyrsel till midsommar. Bild kommer såklart. Måste även införskaffa vin och andra nödvändigheter till imorgon.

- Laga två pajer som vi skall ha med oss till imorgon.

- Springa mitt sista pass innan midsommar! Jag utmanade mig själv för att se om jag kunde träna 100 pass från januari till midsommar och är nu på pass 99. Det sista träningspasset kör vi ikväll! Är sååå stolt över mig själv.

- Färga håret. Blekt, guldig utväxt kan jag klara mig utan imorgon.

- Ordna en midsommarplaylist på Spotify. Jag har fått äran att ha ansvaret över musiken imorgon. Kommer bli så jäkla bra hörrni.

Och det var väl ungefär det. Imorgonbitti skall jag plocka blommor till min midsommarkrans också. Men det är inte förrän imorgon. Trevlig torsdag på er! 

Restaurang Mosaik.

Om det är någon restaurang som jag är stammis på så är det Mosaik i Malmö. Jag vet inte riktigt hur det har blivit så. Jag och mina tjejkompisar har bara fastnat där liksom. Det är billigt, gott och finns supermycket olika tapasrätter att välja mellan. Idag kom jag på att jag två onsdagar i rad har varit där och ätit och tänkte att vi skulle kika lite på dessa tillfällen!
 
Förra onsdagen var jag, Dan, Sös, Emelie, Philip, Sarah H och Niclas där efter jobbet. Det var soligt men vi hängde inne eftersom det var fullsmockat på uteserveringen.
 
Jag åt friterade bläckfiskringar, quiche fromage och pitakia.
 
Fint gäng och fin onsdagkväll!
 
Idag sa Regina till mig att vi borde gå till det där stället som jag alltid går till. Sagt och gjort så hängde vi på Mosaik igen! Perfekt avslut på en annars halvrolig onsdag tycker jag, och hur fint var inte mitt sällskap?
 
Och vad åt då jag? Eh, friterade bläckfiskringar, pitakia och quiche fromage. Måste nog börja variera mig om jag skall fortsätta gå dit känner jag.
 
Såhär ser det ut när man hänger med en bloggare. Haha <3
 
Så åt vi tills vi var supermätta och drack rosévin. Mosaik ligger mitt på stortorget i Malmö om ni känner för att gå dit någon dag. Ni lär ju hitta mig där i alla fall.

Johannas och Steves bröllop: Vigseln.

I lördagsmorse fick jag, Dan, Rola och Louise skjuts av Dans pappa till Bäckaskogsslott som ligger utanför Kristianstad. Det var nämligen dagen Johanna och Steve skulle gifta sig! Här ser ni en del av slottet.
 
Jag och Dan kikade runt på slottsområdet lite innan det var dags för vigseln som skulle vara i det lilla kapellet.
 
Och så var det dags! Vi tog plats och väntade med spänning.
 
Nathalie och Emelie var också spända.
 
Och så började brudtärnorna och bestmen traska in. Alla var så himla fina och deras buketter var verkligen kronan på verket. Här ser ni bland annat Amanda som var brudtärna.
 
Och Kajsa med följe.
 
Steves syster Jenny.
 
Och Johannas syster Mathilda.
 
Så var det dags för brudparet! OH, så fina <3
 
<3 <3
 
Det var en mycket fin ceremoni med sång och mycket kärlek. Eftersom Steve, alla hans vänner samt familj kommer från USA var ceremonin både på svenska och engelska. På så sätt förstod alla allt, vilket var himla bra tycker jag.
 
När både Johanna och Steve hade sagt I do/Ja gick vi ut på slottets innergård för att krama om de nygifta. Älskar att det var 25 grader varmt för övrigt.
 
Har ungefär tusen bilder på dessa gulliga. Vi kastade ris och rosenblad på dem såklart.
 
Johannas brudklänning var klassisk och verkligen superfin.
 
Så letade vi upp våra kompisar såsom Markus, Micke, Desirée och brudtärnan Amanda!
 
Gullungar.
 
Amanda och en Dan i bakgrunden.
 
Jag, Amanda, Des, Louise och Rola. Hela tjejligan förutom Jaana som var toastmadame och var på vift.
 
Så gick vi vidare ut i trädgården och fick mousserande vin.
 
Vi minglade runt. Alla var otroligt somriga och fina.
 
Jaana var en superduktig toastmadame och hade koll på allt in i minsta detalj.
 
Så hängde vi ute i det härliga sommarvädret tills det var dags att äta middag. Men mer om det och hur resten av kvällen såg ut i ett annat inlägg!

Fredagen då Media Evolution City hade invigningsfest.

I fredags var det ingen vanlig fredag, utan det var dagen Media Evolution City hade en gigantisk invigningsfest! Det var 3000 personer som hade anmält sig och det tyckte vi som jobbar där både var spännande och skrämmande. För de som inte vet vad Media Evolution City är, så kan jag förklara det som ett hus där massvis av medieföretag arbetar. Ett slags kontorkollektiv kan man säga. Där hänger vi på Eminent och jobbar dagarna långa i alla fall! Jag åkte i vilket fall som helst in med en gigantisk väska och två olika ombyten. Det såg ut som att jag skulle sova borta en hel vecka ungefär.
 
Våra kontorsgrannar hade satt upp denna skylt på sin dörr. Tyckte den var helt hysteriskt rolig.
 
Inför den stora festen hade Eminent fixat egna gnuggistatueringar. Så himla rolig grej!
 
Så plötsligt var klockan 15.00 och festen började smått sättas igång.
 
Sam var DJ i början av festen. Det kom en annan DJ och avslöste honom sen.
 
Det började anlända lite folk så småningom och helt plötsligt var det cirka 100 pers på vårt lilla kontor. Gah, vad varmt och högljudt. Men kul såklart!
 
Eminent och våra kontorsgrannar Mynewsdesk och Good Old hade gått ihop för en kväll för att bilda dot.bar. Vi körde Las Vegas-tema och hade såhär roliga skyltar.
 
Sös och Carro var mina förbundskamrater under kvällen. Här tar de dock en mobilpaus från allt minglande.
 
Lite konsert sådär i hallen är väl inte helt fel heller.
 
Den milslånga toakön var dock inte lika rolig, så då fick man ju underhålla sig med selfies.
 
MEC hade dessutom hyrt en photobooth där man fick ta gratis bilder! Hur kul?! Jag, Sös och Carro gick bananas och gjorde tre olika remsor. De pryder nu min kyl.
 
Sedan var det dags för oss att traska vidare. Vi hade följe med Daniel och Sam en sväng som också tyckte att det var dags att ta festen vidare någon annanstans.
 
Vi hamnade på Paddy's där vi drack prosecco och pratade om världsproblem. Resten av kvällen är historia. Men en finfin dag var det i alla fall!

Vecka 25.

Så var det som sagt måndag, vilket innebär veckans schema! Jag har inte särskilt mycket inplanerat den här veckan, vilket är skönt.
 
Måndag: Idag såg jag och Dan det sista avsnittet av Game of Thrones 5:e säsong. Har ni sett det? Jag vill inte avslöja något, men FY FAN. Hatar snart den jäkla serien. Annars skall jag snart ut och springa och försöka återhämta mig efter en intensiv helg.
 
Tisdag - Torsdag: Tisdag till torsdag gäller två saker: jobba och träna. Jag skall försöka vara hemma så mycket som möjligt och ta lite tid för mig själv. Det behövs nämligen just nu. På onsdag skall jag och Regina träffas en sväng i stan och äta lite, ska bli mysigt! Sedan på torsdag skall jag förbereda lite inför midsommar! Längtar såååå! 
 
Fredag: Midsommarafton! Hur kan det redan vara slutet på Juni?? Vad hände med sommaren liksom? På fredag skall jag och Dan vara hos Sara W och Ivan i Kågeröd med ett himla stort och härligt gäng. Det skall bli supermysigt och jag längtar verkligen jättemycket.
 
Lördag: På lördag skall vi grilla hos Emelie och Philip i Teckomatorp! Det skall också bli supermysigt. Vi får hoppas på fint väder hela helgen.
 
Söndag: Vilodag! Sova, titta på serier och sådär. Ta det lugnt helt enkelt!
 
Hur bra lät inte den här veckan då? Verkligen lagom mycket inplanerat.

Bröllopsklädd.

Jag vet att jag inte har bloggat på hela helgen. Men det har verkligen varit en fullsmäckad helg. Jag tänkte att vi skall börja denna måndag med att kika hur jag och Dan såg ut (eller ja, mest mig) i lördags när vi var på Steves och Johannas bröllop! Veckans schema kommer senare idag.
 
Såhär såg jag ut i lördags i alla fall. Med en ny klänning från Oasis. Det blev inte den jag först bestämde som ni kanske ser. Men jag blev nöjd tillslut!
 
Det var dessutom superfint väder och i en hel dag var det sommar. Met om bröllopet i ett eget inlägg!

Fredagspepp.

God morgon på er! Idag är det fredag och det är ju den bästa dagen på hela veckan. Lite jobb, lite ledighet, slutet på vardagen och början på helgen. Helt perfekt med andra ord! Det måste vi såklart fira med lite fredagspepp.
 
Först och främst kan vi börja med att vi skall ha världens invigningsfest på jobbet idag. Media Evolution City har byggt om lite och då passar det ju bra med en stor fest för att inviga detta. Så där kommer jag infinna mig hela kvällen. Har ni vägarna förbi så säg hej!
 
Ikväll skall jag bära den här nya blåsan. Det var ju egentligen tänkt att jag skulle ha den på Steve och Johannas bröllop på lördag. Men så blev det inte! Jag har nämligen köpt en helt ny till det tillfället. Hur den ser ut får ni se i ett annat inlägg. 
 
Men fredagspepp om något är ändå den här låten. Jag har spelat sönder den hela veckan. Det är en så himla fin hyllning till Malmö. "Och när dom stängde Hermodsdal, satt jag på tåget tillbaks. Skulle va DJ på Debaser, på Bo Nollet var det fest men jag sa Nej tack, jag sa fakk it.". Alltså, Debaser <3
 
 
Filmposters på Society6. Tycker att man kan hitta så många fina drömmiga posters från sin favoritfilm där. Just nu vill jag bara fylla min sovrumsvägg med dem.
 
Imorgon är det exakt en månad tills jag och Dan åker till USA. Vi skall besöka både New York och Washington DC. Ser så himla mycket fram emot det och det skall verkligen bli ett äventyr. Pepp, pepp, pepp!
 
Imorgon taggar vi dessutom bröllop på Bäckaskogsslott utanför Kristianstad! Åh, vad jag ser fram emot det. Tänkte att jag och Dan skall se ut ungefär som Nick och Jess i New Girl på ovanstående bild. Eller? Blommig klänning och lockigt hår är avcheckat i alla fall.
 
Nu håller vi fredag hörrni! Bara sådär den bästa dagen på hela veckan.

Släktkalas och 20-års fest.

I lördags hade sommaren äntligen kommit och det var dags att fira att Carl och Christoffer fyllt hela 20 år. En stor del av släkten samlades i mammas och pappas trädgård.
 
Såsom kusin Therese och Sös till exempel.
 
Och Joakim och Alice.
 
Mamma och pappa hade dukat upp med långbord i vardagsrummet.
 
Och så var det dags för mat!
 
Ett födelsedagsbarn! Alltså, jag märker att jag är helt lyrisk över att äntligen ha hittat ISO-knappen på min kamera. Alla bilder är så himla, himla ljusa. Note to self: Don't go crazy with it.
 
En blek Sös eller en överengagerad ISO-korrigerande Sofie? Vem vet.
 
Födelsedagsbarn nummer 2!
 
Kusin Therese härmar Christoffers pose.
 
Kalasmat när den är som bäst. Eftersom ni omöjligt kan se vad det är för något så kan jag meddela att det är potatissallad, sallad, kalkonfilé, pesto, paj och brieost.
 
Och så åt vi länge och hängde ute i sommarvädret tills det blev för kallt och det var dags att flytta in igen.
 
Därefter öppnade Carl och Christoffer sina paket, vi åt tårta och spelade "cards against humanity". Men då dog min kamera och därför blev det inte fler bilder. Bra kväll i alla fall!

Och jag sitter bredvid och låtsas som att jag inte går sönder inuti.

Vi sitter bredvid varandra i sängen på mitt rum. Jag trycker min rygg mot den kalla väggen och har mina knän nästan uppe vid hakan. Jag har precis kommit hem efter en vecka i Frankrike och på din handled har du armbandet du fick av mig i present. Vi är 17 år gamla och om tio minuter kommer du att göra slut med mig.
 
Jag vet att det är på väg att hända. Jag vet det eftersom du knappt har svarat på mina sms eller har haft lust att prata i telefon. Jag sitter med en klump i magen och pratar, pratar, pratar. Låter dig inte finna några ord bara för att du inte skall få en chans att säga det. Men tillslut har jag inget mer att säga, inga orelevanta detaljer som jag kan ta upp. Jag har redan vänt ut och in på vartenda litet samtalsämne att luften är helt slut och jag måste få andas.
 
"Jag tror inte att jag är kär i dig längre" säger du när jag försöker röra din hand med min. "Jag tror det är bäst om vi gör slut". Jag tittar på dig utan att blinka, rycker på axlarna och säger okej, jag hoppas att vi ändå kan vara vänner. Låtsas som att världen inte rasar under mina fötter och som att jag inte går sönder inuti. Håller tillbaka tårarna och sätter plåster på alla läckande blodkärl. Jag är så himla hel det bara går. Så jag följer dig ut och kramar dig hej då, säger tack för den här tiden och ha det så jäkla bra. För du kommer ändå inte få se när jag låser in mig på mitt rum, spelar Eldkvarns "full för kärlekens skull" och gråter i min kudde.
 
Men inte vet jag då att jag två veckor senare står på en trottoar i Landskrona och ringer dig efter för många tequilashots. Att det då inte längre går att låtsas som att jag är hel och som att varje ven och kärl i hela kroppen inte har brustit. För då gråter jag och säger att det vi hade var för kort och att det måste bli vi två igen. Att jag inte kan äta eller sova och tänker på dig varje sekund av varje minut.
 
Du lägger på luren och sex månader senare är allt okej igen. Sex månader senare har jag äntligen lyckats klistra ihop varenda krackelerade bit och varje omplåstrade blodkärl har nu läkt. Plötsligt är jag inte sönder längre. Plötsligt är jag så hel det bara går.

Mosaik, Paddy's och kvalitetstid.

I fredags efter jobbet åkte jag direkt hem till Sös för att lämna lite saker och därefter var det dags att bege sig ner till stan i Malmö där jag skulle träffa Sarah H och Caroline. Jag hörde av mig till dem samma dag och sa "Hej! Jag måste, måste, måste få hänga med er idag annars går jag sönder." och de svarade att såklart vi skall det. Det var superduper varmt och jag var inte ett dugg somrigt klädd.
 
På stortorget hängde alla på uteserveringarna, vilket fick det att äntligen kännas som Juni.
 
Så hittade jag mitt sällskap som hade lyckats få tag på ett bord på Mosaiks uteservering. Woho!
 
Mosaik är vårt favoritställe som ni vet. Till middag beställde jag friterade bläckfiskringar, quiche fromage och pitaka. Mycket gott!
 
Två glada kompisar!
 
När vi hade druckit cirka tre glas vin och ätit oss mätta var det dags att gå vidare. Vi hamnade tillslut på Paddy's.
 
Vi var tydligen mycket taggade på att det var fredag.
 
Vi ville dricka lite drinkar och jag visste inte alls vad jag var sugen på. "Gör något sött" sa jag till bartendern, så han gjorde en gul drink som matchade min tröja. Tackar, tackar.
 
Så pratade vi världsproblem och tittade på folk. Fredagsunderhållning när den är som bäst!
 
Tillslut tittade Sös också förbi.
 
Och min kamera vandrade tydligen runt medan jag var på toaletten.
 
Carro var extra stolt för hon hade vunnit grillbestick tidigare under dagen. Hon som inte ens har någon grill, eller trädgård för den delen.
 
När klockan var cirka halv ett gick vi vidare till Fagans en kort stund innan vi tyckte att det var dags att gå hem. En bra impulsiv fredagkväll med tre bra personer.

Veckans senaste mobilbilder.

Vi kikade ju aldrig på förra veckans mobilbilder, så tyckte att det var dags för det! Här kommer dem.
 
En kväll när jag är på väg hem från jobbet ovanligt sent. Utsikten från bussen är helt okej ändå. Här är vi i utkanten av Lomma!
 
Sam skickade den här snapchatten till mig en dag på jobbet. Jag satt i ett konferensrum och jobbade och han hade kladdat mitt namn på det stora anteckningsblocket som finns i rummet. Vi brukar skämta på jobbet om att ingen riktigt kan mitt namn eftersom jag kallas både för Sofia och Sara. Därav behövde jag såklart en namnskylt. Hur glad ser inte jag ut förresten?!
 
Lite Sam-kladd sådär. "Soffi-Boffi", det är jag det. 
 
Lillebror kom hem från Piteå förra veckan och det förtjänade såklart en syskonselfie! Älskar dessa tre så mycket att jag dör. <3 
 
Det var fint väder i Malmö en dag och jag, Pontus och Sam satt ute på lunchen. 
 
På fredagar försöker jag och Pontus klä oss i gult. Detta kallar vi "chicken friday". Jag skulle gå all in sådär en dag och bestämde mig för att måla naglarna gula fem minuter innan jag gick till bussen. Kan ha varit det dummaste jag någonsin gjort. Jag hade gula nagellacksfläckar på min rosa kappa sedan. 
 
 
Jag kände mig något nere i fredags och behövde lite kvalitetstid med Sarah H och Caroline efter jobbet. Jag skrattade så otroligt mycket åt deras konversation i vår chatt.
 
Sagt och gjort så hängde vi på Mosaik efter jobbet. Mer om den kvällen kommer i ett eget inlägg! 
 
Dricka drinkar och ta gryniga selfies är ju aldrig fel. 
 
Och så blev det lördag helt plötsligt och vi firade att mina småbröder fyllt 20. 
 
Tog en del selfies även på lördagen, med kusin Therese till exempel! 
 
Och Carl och Alice!
 
Carl, Alice, Edinge och jag. Mer om lördagens partaj kommer också senare i ett eget inlägg!
 
 

Så avslutar vi det här inlägget med en bild på att jag sprang en hel mil igår. EN HEL MIL! Det går så himla bra nu.
 
Och det var veckans senaste mobilbilder!

Vecka 24.

God morgon måndag! Ny vecka och nya tag, vilket också innebär ett nytt veckans schema!
 
Måndag: Veckan börjar med jobb såklart och fortsätter sedan med ett nytt avsnitt av Game of Thrones. Det förra avsnittet var så spännande så det skall bli kul att se vad som händer den här gången. Dessutom måste, måste, måste jag träna. Jag har varit lite dålig på det nu på sistone och jag har som mål att ha tränat 100 träningspass innan midsommar. Jag har gjort 94 pass hittills så det är inte så långt kvar, men det är inte heller så långt till midsommar. Så denna vecka är det en sak som gäller: träning.
 
Tisdag: På tisdag skall vi på student hos mammas och pappas granne. Skall bli supermysigt!
 
Onsdag: Äta på Mosaik med Sös, Dan, Sarah H, Niclas, Emelie och Philip. Mosaik är vårt absoluta stammisställe. Älskar maten där, servicen är inte lika bra dock.
 
Torsdag: Inget inplanerat! Det innebär trääääning. Haha. Skall försöka springa på morgonen innan jobbet istället i veckan så att man har det överstökat.
 
Fredag: På fredag har vi en superstor invigningsfest på jobbet och skall fira att vi har flyttat till ett nytt kontor. Så där kommer jag att hänga efter jobbet. Är ni i Malmö och har tänkte gå till Media Evolution City på fredagkväll, kom upp på 2:a våningen och säg hej!
 
Lördag: På lördag är det en så otroligt stor dag! Det är nämligen då fina Johanna och Steve skall gifta sig. Oh, har sett fram emot den här dagen så länge nu. Jag har köpt ungefär en miljon klänningar också (okej, tre..) bara för detta tillfälle! Så vi kommer hänga utanför Kristianstad ungefärpå lördag. Jag kommer att dokumentera allt!
 
Söndag: Vi kommer att sova över på slottsområdet och äta hotellfrukost och saker. Så på söndag åker vi hem efter en supermysig helg.
 
En fullspäckad vecka med andra ord! Men det ser vi fram emot.

Sommarklädd.

Så igår var det lördag och äntligen har det blivit sommar. Vi firade Carl och Christoffers 20-års dag med släkten och då måste man givetvis vara lite uppklädd.
 
Det var cirka 22 grader varmt här och jag gick i likbleka, bara ben men tyckte inte det gjorde så mycket.
 
Klänningen kommer från Oasis och är cirka ett år gammal. Till den premiäranvände jag dock min jeansjacka från Sandra Beijers kollektion för JC. Den är sådär lagom midjekort, som tagen ur vilket 50-tals film som helst.
 
Bra sätt att fira in sommaren på tycker jag. Hur 20-års festen var får ni se i ett annat inlägg!

3 juni och två styck 20-åringar.

Så i onsdags var det ingen vanlig dag, utan det var de här två skitungarnas 20-års dag! Det firade vi med middag hemma hos mamma och pappa.
 
Så himla mycket kärlek på dessa. Carl kom hem från Piteå i onsdags och är nu hemma i tre hela månader. Oh, alltså. <3
 
Vi började med paketöppnande. Födelsedagspresenter inslagna i julpapper är väl inte helt fel sådär en dag i juni.
 
Spännande saker!
 
Och hur snyggt hade inte jag slagit in paketen från oss? Ändå helt okej.
 
Alice hade precis fyllt 18 och därför skulle givetvis hon också få ett paket.
 
När alla paketer var färdigöppnade var det dags att äta! Födelsedagsbarnen hade fått välja vad de ville äta och valde då smörgåstårta.
 
Jag tröttnar aldrig på smörgåstårta. Det kan vara det absolut bästa jag vet.
 
Till efterrätt blev det chokladtårta.
 
Två styck glada 20-åringar.
 
Och så åt vi tårta och sjöng för födelsedagsbarnen.
 
När alla var mätta och nöjda så spelade vi Cards against humanity som Christoffer fick i födelsedagspresent. Det kan vara det absolut roligaste kortspel jag någonsin spelat. Läs mer om spelet HÄR. När klockan var 22.30 var det dags för mig och Dan att gå hem. En fin onsdag med hela familjen samlad.

Raspberry pi 2 och fulsnygga strumpor.

Hej på er! Jag vet att jag inte har bloggat på tre dagar, men det har varit så himla mycket för mig nu på sista tiden. Inte på jobbet, utan mer privat. Men jag tycker att vi struntar i det och tittar på vad jag, Dan och Sös köpte till mina småbröder i födelsedagspresent istället!
 
När ens småbröder fyller 20 år och önskar sig superkonstiga grejor så får man såklart ställa upp. Så jag, Sös och Dan lade ihop till vars en Raspberry pi 2 med tillbehör.
 
Raspberry Pi 2 är tydligen en liten, liten dator som man kan ha en massa roligt med. Mer än så vet jag egentligen inte. Jag vet att vi spelade musik från den igår och att alla kunde köa låtar från sina egna telefoner, vilket såklart är lite häftigt. Bra present alltså!
 
Till det köpte vi såklart vars ett minneskort och vars en laddare. Jag kan berätta att försäljaren på Claes Ohlson blev ganska glad när jag fick förklara att jag skulle ha två av allt. Bra försäljningssiffror för honom!
 
Och såklart vars ett skal!
 
På Carl och Christoffers önskelista stod även fulsnygga strumpor och jag är såklart inte den som är den. Så två styck fulsnyggs strumpor fick följa med mig hem från MQ. De blev mycket glada för sina presenter såklart. Hur deras födelsedag såg ut får ni se i ett annat inlägg!

Carl och Christoffer, 20 år.


Pappa väcker mig och säger att det är dags att gå upp. Jag är fem år gammal och klockan kan inte vara mer än åtta på morgonen. Jag och syster som har rummen bredvid varandra, ställer oss utanför våra dörrar och tittar på pappa. "Det blev två pojkar!" utbrister han. Jag gnuggar bort gruset i ögonen och förstår ingenting. "Ni har fått två småbröder" fortsätter pappa. Syster sträcker upp händerna och är överlycklig. Jag är inte lika övertygad.

På sjukhuset får jag titta på de minsta småbröderna jag någonsin sett. Jag har på mig en vit och lilablommig velourklänning och min mörkblonda lugg är uppsatt med ett pannband som inte matchar klänningen. Vad skall de här vara bra till när de är så himla små, tänker jag medan jag känner på deras små händer med mina pekfingrar.

Idag är det 20 år sedan. Idag är de inte alls lika små och det visade sig att de var ganska bra att ha ändå, de där småbröderna.

Tisdagslista.

 
Säg något som du är stolt över men som du aldrig får tillfälle att skryta om:
Att jag kan plocka upp små, små saker såsom kapsyler med mina tår (värsta partytricket), eller att jag nästan kan alla lines i 500 days of Summer. Det står ganska jämnt där!
 
Vad gjorde du igår kväll?
Igår jobbade jag, handlade färdigt presenter till mina bröder och tittade på det senaste avsnittet av Game of Thrones som förresten var så himla spännande.
 
En bild som symboliserar denna dag:
 
Typ den här känslan över att det är juni och skall vara sommar idag. Tycker dock att det kan vara lite varmare och sluta regna.
 
Vad åt du till frukost idag?
Müsli med mjölk. Precis som jag äter varje, varje, varje morgon.
 
Vilket är ditt senaste köp?
Eftersom denna lista är tidsinställd + att klockan bara är 09, så skulle jag säga att mitt senaste köp var de sista presenterna jag köpte till mina småbröder igår. Vad jag har köpt till dem får ni se på onsdag!
 
Är du allergisk mot något?
Nej. Eller, jag har ju IBS och då är det egentligen rätt mycket saker som man inte bör äta såsom fet mat, lök, för mycket gluten eller laktos osv osv. Jag äter ju sakerna ändå och får så himla ont i magen efteråt. Dock sjukt värt det oftast.
 
 
 
Vilken tid på morgonen vaknar du?
Jag går upp någonstans mellan 05 och 06 på vardagar och brukar vakna runt 09 på helger.
 
Hur ser du oftast ut till vardags?
 
Såhär skulle jag nog sammanfatta det ungefär. 
 
När sjöng du sist för dig själv?
I söndags när jag sprang en mil. Kan inte hjälpa att nynna med i vissa låtar. Dessutom så sprang jag ändå ute på en åker, så ingen kunde ju höra.
 
Vad är du mest tacksam över av allt?

Att trots att vissa saker är så himla jobbiga, så blir det alltid bra igen. Alltid. Oavsett vad.
 
Vilken är den vanligaste komplimangen du brukar få?
Antingen att jag har stora ögon eller att jag har fina kläder. Vilket egentligen är ganska ytligt. Det hade varit roligare om den vanligaste komplimangen hade varit "Gud vad du är smart Sofie". But no.
 
Vad räddar du om det börjar brinna?
Men så svårt! Förutom Dan, Isa och Nima så är det nog min dator. Hela mitt liv finns på den. Eller så många klänningar jag bara kan.
 
 
Lista tagen från Niotillfem.

Mors dag.

 
I helgen har vi inte gjort särskilt mycket. Vi har hängt lite på Emporia, jag har sprungit och så har vi tittat på film. Jag behövde väl egentligen en lugn helg, men jag har varit så otroligt rastlös. Precis som att kroppen inte klarar av att koppla av. Jag vill bara röra på mig, hitta på saker, vara glad. Inte sitta hemma och vänta på att det skall bli måndag igen. Men så kom ju tillslut söndagen och då satt vi minsann inte bara hemma. Eftersom det var mors dag var vi hembjudna till mamma och pappa på middag för att fira henne lite extra. Hela familjen var samlad förutom Carl som äntligen kommer hem på onsdag! Till middag blev det grillad kyckling och fläskytterfilé med potatisgratäng och till efterrätt chokladpudding. Bra avslutning på helgen tycker jag!

Vecka 23.

God morgon på er! Nu är det ju 1 Juni och allt! Är det inte dags för lite mer seriöst sommarvärme då? Annars är det måndag och det innebär veckans schema! Här har vi det:
 
Måndag: Jobba och titta på Game of Thrones. Jag och Dan har dessutom som tradition att laga storkok på måndagar så att man sedan kan ha med sig mat till jobbet resten av veckan. Så, det är vad vi skall syssla med.
 
Tisdag: Jobba, träna, osv osv.
 
Onsdag: På onsdag kommer ÄNTLIGEN lillebror Carl ner från Piteå och stannar heeeeela sommaren! Oh, vad glad jag är över det. Dessutom så är det ju inte vilken onsdag som helst utan Carl och Christoffer fyller hela 20 år! Så det skall givetvis firas efter jobbet.
 
Torsdag: På torsdag tar Dans ena brorsdotter Linnéa studenten. Så efter jobbet åker vi till Vellinge för att fira henne!
 
Fredag: Kan det bli en lugn fredag? Är det ens möjligt? På fredag har jag faktiskt inget inplanerat. Det är nog lika bra, jag behöver en lugn dag denna uppbokade vecka.
 
Lördag: På lördag skall vi fira Carl och Christoffers födelsedag med buller och bång! Släkten kommer över och vi skall ha himla trevligt.
 
Söndag: Vilodag! :)
 
Och det är ungefär hur denna vecka kommer att se ut. Något uppbokad som sagt, men det blir ni nog inte särskilt förvånade över. Trevlig måndag!

RSS 2.0