Lite från sistone

Innan vi åkte till Stockholm träffade jag och Frans Carro och Oscar på en lunch.
 
Det var varmt och soligt och vi gick till Dockans Hamnkrog.
 
Carro och Oscar!
 
Vi åt spätta och pratade sommarplaner.
 
<3
 
Sen gick vi en promenad och åt glass på Bar Italia i Västra Hamnen. Mysig dag!
 
En dag körde vi till IKEA och köpte ett skåp vi ska ha i vardagsrummet. Frans kryper som bara den nu, så vi försöker barnsäkra så mycket vi kan och passar på att byta ut några saker i hemmet.
 
En dag var det regnigt och blåsigt. När Frans hade somnat tände jag ljus och tittade på This is us. Är på sista säsongen nu! Gah.
 
I söndags körde vi till Beddingestrand för att ta familjebilder. Ska visa dem sen när jag har fått alla, men de vi har sett hittills blev så bra. Emelie är grym!
 
Annars har vi gått promenader i Slottsparken.
 
Och övat på att sitta. Frans är snabb som blixten när han kryper nu, men kan fortfarande inte sitta helt självständigt. Vem har tid att sitta när det är så mycket som måste utforskas?!
 
Och det var allt för nu.

En vecka i Löddeköpinge

Förra veckan var mina föräldrar bortresta, så jag och Dan passade deras hus i Löddeköpinge. Men eftersom vi har Nima så ville vi gärna sova hemma, men åkte dit om dagarna, matade deras katt och hängde.
 
På tisdagen gjorde vi oss fina eftersom vi bjudit hem Carro, Johan och Oscar på middag.
 
Det var härligt sommarväder. Jag hade på mig en Adooreklänning och Frans en kortärmad skjorta från Zara han har fått ärva av en kollega till mig.
 
Vi bjöd på lövbiff med potatissallad och sallad.
 
Till efterrätt åt vi tobleronetårta ute i trädgården.
 
Dan och Frans matchade <3
 
När Carro, Johan och Oscar åkt hem tittade vi på Allsång på Skansen i uterummet innan det var dags att köra hem och sova.
 
De andra dagarna vi var där hängde vi mest vid poolen.
 
Det var 21 grader varmt i poolen och vi tänkte att det var för kallt för att låta Frans bada i den. Men han fick doppa sina små ben och tyckte det var så roligt att plaska.
 
Mitt hjärtas gull <3
 
På fredagen kom min kusin Therese och hennes dotter Moa på besök. Vädret var inte så roligt, men det badades ändå!
 
Tesse och Frasse <3
 
På eftermiddagen blev det sol och vi gick till en lekplats i närheten. Köpte en till klänning från Adoore när jag var i Stockholm. Får sluta köpa den här i alla färger som finns, haha. Men älskar modellen! Här hittar ni den.
 
Till middag åt vi pannkakor.
 
Och sedan tog vi ett kvällsdopp. På fredagskvällen kom mamma och pappa hem igen och vår vecka i Löddeköpinge var slut.

Lördag i Stockholm: Sista dagen, hotellhäng och Humlegården

Dags för att kika på sista dagen i Stockholm! Det var lördag och jag vaknade upp lite krasslig, så jag började dagen med att hänga på hotellet och tittade på This is us. Dan och Frasse gick en långpromenad och jag fick möjlighet att vila. Framåt eftermiddagen mådde jag bättre och tog mig ut på stan för lunch.
 
Sen gick vi tillbaka till hotellet och hängde lite till. Allt Frans önskar sig i hela världen just nu är en fjärrkontroll.
 
När klockan närmade sig 17 gick vi till tunnelbanan för att möta upp Carl och Alice. Två favoriter på den här bilden <3
 
Vi letade middagsrestaurang, men så svårt ibland när man har barnvagn? Det är rätt många ställen där det är trångt och det inte går. Gick förbi Sergelstorg.
 
Och tillbaka till hotellet för att äta på deras restaurang Greta.
 
Vad är du sugen på Frans?
 
Jag beställde in räkmacka. Mmm, mycket gott.
 
Morbror Carl <3
 
Efter middagen gick vi till Omnipollos i Humlegården.
 
Satt ute, drack öl och kaffe och pratade om livet.
 
Lillebror!
 
Sen var resan slut. Dagen efter tog vi tåget hem till Malmö igen. Ett par fina dagar i Stockholm!! Så fina att det här kommer bonusbilder som jag missat att ta med:
 
❤️❤️❤️

Vecka 30

(null)

Jag kommer just nu inte in på min blogg via datorn. Så sjukt irriterande. Sitter nu på mobilen och skriver och det är inte så jag vill blogga. Vill sitta vid min dator och se en ordentlig översikt.

Men nu vet ni varför jag inte bloggat på ett par dagar! Det verkar som att blogg.se ligger nere?

Nåväl. Just nu sover Frans och jag har precis gjort ett 15 minuters träningsprogram på youtube. Tänkte komma igång med träningen sakta men säkert igen, behöver endorfinerna som kickar igång. Igår gjorde vi en familjefotografering med Fotograf Emelie Josefin. Bilderna blev så bra!! Hoppas på att kunna visa er i veckan.

Annars i veckan ska jag träffa mina syskon, hälsa på min mormor i Kristianstad, fira vår bröllopsdag och åka till Ullared. Många roliga saker! Dessutom fyller Frans 8 månader, hurraaa! Hoppas också att kunna blogga det sista om vår Stockholmsresa.

Det är sista veckan i juli och nu passar vi på att ta om hand om den.

Hoppas ni har det bra! ☀️

(null)

Stockholm dag 2: Fredag, Skansen och finsushi

Så blev det fredag i Stockholm och vi startade dagen med att leta frukost. Hötorget var fint redan klockan 09.
 
Det blev frukost på Bröd & Salt som hade mycket gott kaffe. Frasse fick klämmisar.
 
Vid 12-tiden mötte vi upp Carl och Alice. Vi började med lunch i form av spring rolls i Hötorgshallen innan vi begav oss vidare.
 
Dags att åka spårvagn.
 
Till Skansen! 
 
Ett taggat gäng! Frans sov i vanlig ordning, haha.
 
Vi sa hej till getterna.
 
Och fjällräven!
 
Tittade på en jättefin utsikt.
 
Dan, jag och lillebror Carl. Frans bara sov och sov haha.
 
Sälarna fick mat.
 
Och till slut vaknade Frans.
 
Tre favoritpersoner <3
 
Sen gick vi en sväng på akvariet också innan vi kände oss klara med Skansen.
 
Vi åkte hem till hotellet, svidade om till middagskläder och tog sedan tunnelbanan till Söder. Carl hade bokat bord på en restaurang som heter Indio.
 
Där åt vi hjortsashimi, lobsterrolls.
 
Och finsushi!
 
Allt var mycket gott. När vi var klara åkte vi hem till Carl och Alice i Bagarmossen, åt kladdkaka och drack kaffe. Sen var det dags att åka hem och sova. En fin fredag i Stockholm!

Första dagen i Stockholm

I skrivande stund sitter jag på Malmö Bilcentrum och väntar på att min bil som är på service ska bli klar. Jag har alltså två timmar att slå ihjäl, perfekt tillfälle att blogga! Synd bara att det är 30 grader varmt idag och att en dag vid mammas och pappas pool hade varit perfekt.
 
Men nåväl, vi tar och kikar på vår första dag i Stockholm istället!
 
Förra torsdagen tog jag, Dan och Frans vårt pick och pack för att åka till Stockholm. Frans var pepp och glad som vanligt <3
 
Min lilla familj som ska ut på tur!

Resan upp gick jättebra. Frans tyckte det var kul att titta ut genom fönstret och underhöll sig med leksaker.
 
Dessutom sov han totalt 2 timmar av 4,5, perfekt! Annat var det resan hem när han absolut inte ville sova och var vaken nästan hela vägen, heh.
 
Klockan 12.30 var vi framme i huvudstaden, hurraaa! Semester!
 
Vi mötte upp min lillebror Carl och hans sambo Alice och gick till vårt hotell Scandic by Haymarket. Carl hittade ett piano direkt såklart det lilla musikgeniet.
 
När vi checkat in och lämnat vårt bagage var det dags för lunch. Vi gick till Scarpetta by Ingrosso.
 
Mmm, pastaaaa och vin.
 
Världens bästa Carl och Alice!
 
Dan, Frasse och jag.
 
Till efterrätt åt vi en väldigt god tiramisu. Sedan skulle Carl och Alice iväg på lite andra grejer och vi kramades hej då för nu.
 
Tillbaka till hotellet.
 
Vi busade i sängen och hängde lite.
 
Innan vi begav oss ut igen.
 
Så typiskt att vädret var så tråkigt just de tre dagarna vi var i Stockholm, men man kan inte få allt.
 
Så gick vi i lite butiker och jag besökte bland annat Adoores pop up-butik. Sen var första dagen i Stockholm slut! Somnade klockan 21 på grund av så trött efter resan upp. Men dagen efter blev det en heldag på Skansen, mer om det i nästa inlägg.

Vecka 29

 
Vi är hemma från Stockholm igen. Vilka fina dagar det var <3 Allt om det snart i en blogg nära dig.
 
Just nu tar både Dan och Frans en kvällsvila och maten är i ugnen, så jag passar på att blogga innan det är dags att äta. Det är så mysigt på sommaren när man inte behöver stressa. Bara ta allt som det kommer lite. Eller, så mycket man kan när man har en liten bebis som behöver rutiner.
 
Jag fick en fråga om hur jag och Dan har delat upp vår föräldraledighet. När Frans kom så var Dan ledig sex veckor. Först de vanliga 10 dagarna och sen tog han semester i samband med julen. Jag skulle sen egentligen vara ledig fram till 1 september, men förlängde det nyligen till 3 oktober. Detta eftersom jag känner att jag missade lite tid med Frans när jag var sjukskriven i tre veckor efter gallblåseoperationen. Dan är föräldraledig med Frans från oktober till februari ungefär. Vi får se när vi får plats på förskola helt enkelt.
 
Föräldraledigheten har gått jättefort hittills. Att börja jobba känns just nu ganska långt borta, men jag vet att den sista tiden kommer att gå fort. Dan säger i alla fall nästan varje dag att han längtar tills han är ledig. Han ska gå så många promenader och upptäcka så många lekplatser.. haha.
 
Nåväl, den här veckan har Dan semester så vi ska hitta på så mycket som möjligt tillsammans. Det ska dessutom bli varmt och soligt, så ett och annat bad kan vi nog få till.
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan!
 

Lite från förra veckan

Förra veckan var ingen bra vecka alls för mig, men vi kommer dit. Måndagen var ganska bra. Jag och Frans träffade min föredetta kollega Stina på en lunch i solen. Mmm, sallad från Holy Greens.
 
Vet inte helt vad som händer här förutom att Frans är helt besatt av TV:n. Frans har börjat krypa!! Ni som följer min instagram har säkert sett det. Men det är helt sjukt, helt plötsligt bara började han ta sig framåt.
 
I onsdags fyllde Sarahs och Niclas son Sixten 1 år. ETT HELT ÅR. Herregud. Jag och Frans var hembjudna till dem för att fira. Det blev gräddtårta, kaffe och jordgubbar.
 
Och sen lekte vi massor. Sixtens farmor Stina var också med!
 
Och sen kom det, kraschen. Ser ganska pigg ut på den här bilden pga smink, men mådde inte bra alls. Vaknade på torsdagen med en förkylning i kroppen, fick världens största munsår och sedan kom ångesten. Ett stort jäkla svart hål i bröstet bara. Fick ställa in alla planer och var bara hemma.
 
I lördags mådde jag fortfarande inte helt bra psykiskt men tog mig till Sixtens kalas. Grattis grattis Sixten!
 
Sarah och Niclas bjöd på pastasallad och fläskytterfilé.
 
Gulliga familjen <3
 
Hipp hipp hurraaa! 
 
Frans hade så roligt så att han somnade i bilen på väg hem och sov sedan ett par timmar, vaknade för att få kvällsmat och på med pyjamas och somnade sedan för natten igen. Mycket intryck <3
 
På söndagen började det kännas bättre igen och vi gick en promenad i solen i Västra Hamnen.

Och sen var veckan slut!

Vecka 28

Den här listan påbörjade jag innan jag fick operera gallblåsan och sedan slutförde jag den aldrig. Det blev sig liksom inte likt efteråt. Det är en lista på små saker som gör mig glad i vardagen:
  • Bädda sängen: Jag fattar att detta inte är det roligaste man har läst kanske. Men det ger mig ett sånt lugn när sängen är bäddad. Det är skönt att gå in sovrummet och se den redo för dagen. Det känns mindre stökigt här hemma liksom, i en annars ganska stökig lägenhet. Så varje morgon efter jag gjort mig i ordning så bäddar jag sängen.

  • Ta mig ut minst en gång om dagen: När jag gick på föräldraledighet så visste jag att jag skulle bli rastlös. Jag har väldigt svårt att bara sitta inne och inte göra någonting. Samtidigt har jag nu en bebis och kan inte hitta på vad som helst (även om det blir enklare ju mer Frans växer). Så när Dan började jobba igen efter vår gemensamma föräldraledighet satte jag upp ett riktmärke: Ta mig ut minst en gång om dagen. Det kan vara att bara gå en sväng runt kvarteret, gå ner till ICA och handla eller gå en långpromenad längs havet. Det spelar ingen roll, bara jag tar mig ut. Tycker det har varit så skönt och verkligen fått mig att må bra de dagar som varit lite extra jobbiga.

  • Planera in dejter med kompisar och familj: Ju äldre Frans blir desto enklare är det att hitta på saker. Jag försöker boka in små dejter med kompisar och familj i alla fall någon dag i veckan. Det är samma här att det inte behöver vara så avancerat. Gå en promenad, ta en kaffe, äta lunch. Men socialt utbyte är så viktigt för mig. Är tacksam för alla kompisar, familjemedlemmar och kollegor som hör av sig och vill ses <3 

Tycker listan stämmer än. Bäddar fortfarande sängen varje dag och måste gå ut minst en gång om dagen för att må bra.
 
På torsdag åker vi till Stockholm. Det ska bli så skönt att byta miljö, checka in på hotell och strosa i en stad som inte är vårt hem. Vi ska umgås med min bror och hans sambo Alice i tre hela dagar. Har en och annan turistsak inbokad och är pepp på att gå på restauranger. Och tänk, Frans första besök i huvudstaden!
 

En helg i Sölvesborg

Förra fredagen körde vi upp till min morbror Ola och hans familj i Sölvesborg, något som vi gör varje år i början av juli. Frans första visit till Sölvesborg!
 
Det regnade och åskade när vi kom upp och Ola och Pia dukade upp med middag i vardagsrummet. Det blev kycklingspett, stekt potatis, sallad och viiiin.
 
Vi satt länge och pratade om livet och sommaren. Frans somnade bums i vagnen och vi fick kvalitetstid.
 
Det blev lördag och Frans sov ända till klockan 08. Det tackar vi för.
 
Vi tog det rätt lugnt på dagen och sedan körde vi ut till Brygghuset Café & Art.
 
Där åt vi våfflor och hängde ute i solen. Ett väldigt mysigt fikaställe!
 
Sedan hem, göra sig i ordning inför kvällen och hänga på terrassen.
 
Min morbror fyllde nämligen år och det skulle firas med ett litet kalas. Det bjöds på smörgåstårta!
 
Och så anlände min mormor, min kusin Therese och hennes dotter Moa.
 
Två favoriter <3
 
Vi hängde ute tills klockan blev 21 sedan nattade vi Frasse och spelade spel tills det var dags att sova.
 
Det blev söndag! Vi åt frukost på terrassen och tog det väldigt lugnt. Satt och pratade länge och njöt av vädret.
 
Sen gick vi en promenad i solen innan det var dags för oss att köra hem till Malmö igen.
 
Tack Ola och Pia för en väldigt fin och mysig helg. Är så glad över att kunna komma upp till Sölvesborg varje sommar.

Förra veckan: Leklunch, FaceTime och sommarens första bad

Förra måndagen var det 30 grader varmt. Sarah och Niclas bjöd hem mig och Frans på lunch och så badade Frans och Sixten i deras barnpool. Det bjöds på halloumiwraps.
 
Och så lektes det massor i värmen. Här är Frans väldigt trött men vill också fortsätta leka, haha.
 
Somnade bums i bilen på väg hem <3
 
På onsdagen hade jag en promenad inbokad med min kollega Maika som också är föräldraledig. Vädret var strålande.
 
Vi köpte en kaffe och pratade mycket och länge. Fin dag!
 
Försöker ringa mina familjemedlemmar på FaceTime lite oftare nu så att Frans kan se dem, och de kan se Frans. Frans älskar det och vill helst hålla i mobilen själv 😅
 
Taggad kille på väg ut på promenad. Märks det att jag gillar grönt?
 
Rosorna på vår bakgård. Sommaaaaar <3
 
Och så blev det fredag och jag och min granne Magdalena badade i havet.
 
Frans och Jacob hängde på bryggan och så hjälptes vi åt att passa medan en av oss badade.
 
När Dan sedan hade slutat jobba körde vi till Sölvesborg, men mer om det i ett eget inlägg.

Vecka 27

 
Måndag och vi är hemma i Malmö igen. Det var en mysig helg i Sölvesborg. Allt om det i ett eget inlägg såklart.
 
Imorgon ska vi förhoppningsvis fotografera lite familjebilder med Emelie som tog mina gravidbilder och som fotograferade på vårt bröllop. Vi skulle egentligen tagit bilder förra veckan men det regnade. Hoppas på fint väder imorgon så vi kan ta lite bilder!
 
I fredags firade jag in juli med årets första bad i havet. Jag brukar bada mycket tidigare på sommaren, men det har inte blivit så på grund av operationen. Men det var så skönt i vattnet! 19 grader.
 
Den här veckan hoppas jag på fler bad och fina sommarkvällar. Men mest av allt hoppas jag på att må bra. Känna mig utvilad och glad.
 
Har förstått att det är lite svårt att kommentera här inne. Vi (aka min IT-kille Dan) håller på att kika på det. Hoppas på att det är löst inom kort.

Låt oss prata

Det är fredag och idag åker vi till Sölvesborg. Jag lyssnade på Hanna och Amandas fredagspodd och de sa att de vet att det är sommar när de åker till Gotland. Så jag säger samma, fast jag vet att det är sommar när jag åker till Sölvesborg. I år är vi en person extra. En person som ska få se Sölvesborg för första gången! Längtar efter att ge honom den trygghet och det sommarmys som jag vuxit upp med.
 
Den här veckan är första veckan som jag känner mig glad igen efter operationen. Jag går runt på ICA Maxi och känner ett pirr, tänker att livet är så himla fint och lägger ner sommarpimörer i min varukorg. Jag har njutit av solen, promenader, Frans runda kinder och att balkongdörren har kunnat stå helt öppen.
 
Efter operationen var det som att komma ner i ett svart hål. Jag kunde inte släppa hur dödlig jag är och skört livet är. Jag började leta symptom i kroppen. Varför har jag plötsligt så ont i ryggen? Har jag inte lite ont i magen? Är det vanligt med magkatarr efter en operation? Jag kunde inte släppa det. Kunde inte slappna av. Ringde avdelningen på sjukhuset där jag låg inne och ställde alla frågor jag hade om gallblåseoperation. Fick sedan en bok om hälsoångest av min terapeut och sakta började jag klättra ur hålet igen. Började leva igen.
 
Det är hemskt hur det kan gripa tag i en, ångesten. Och det finns inte mycket att göra än att bara åka med, låta det skölja över en samtidigt som man intalar sig att det inte är på riktigt. Jag var mitt uppe i att bearbeta min förlossning när allt med gallblåsan hände. Jag hade ett möte med min förlossningsläkare inbokad, men fick avboka eftersom jag låg inlagd samtidigt som mötet var. Nu har jag inte haft orken att ta tag i det. Låter det gå någon månad till och kanske att jag bokar in ett nytt möte sen.
 
Min terapeut säger att jag har varit med om ganska mycket de senaste 6 månaderna och det är skönt att höra henne säga det. För det är ju inte så vi gör egentligen. Vi bara låser in allt inom oss och fortsätter livet. Kämpar på och låtsas som ingenting. Det är så man har lärt sig, fast att hjärtat är som ett stort svart hål.
 
Men nu är sommaren här. Jag läser min bok och tar ett steg i taget ur det där hålet. Åker till Sölvesborg och dricker kaffe på en solig terrass. Ser min son leka med sin nästkusin och tänker att så fint livet är.
 

RSS 2.0