Black Week med jobb, fika och födelsedagskalas

Lite från förra veckan.
 
På måndagen var det snö i Malmö. Herregud, detta känns som evigheter sedan. Jag stressade till bilverkstaden för att sätta på vinterdäck och resten av veckan var det 7 grader varmt och sol 🤷🏻‍♀️
 
Jag tog på mig varm tröja och drack té framför datorn hemma.
 
Ny dag! Snön var borta. Jag drack kaffe och jobbade hemifrån. Frans härjade runt i vardagsrummet.
 
Till kvällsmat blev det pasta, burrata, smörstekta grönsaker och pesto. Gott, snabbt och enkelt. Frans åt leverpastejmacka bland annat.
 
Det var Black Week den här veckan och det innebär massvis med jobb, men också roliga grejer på kontoret. På onsdagen anordnade vårt team ett fikahäng med tillhörande quiz!
 
På torsdagen var det Thanksgiving och ett par kollegor lagade Thanksgivingmiddag. Lägg av så gott!
 
Och självklart maaaaassvis med paj till efterrätt. Mmmm!
 
På självaste Black Friday firade vi med pizza och bubbel.
 
Sen var det dags för mig att sticka hem och förbereda inför den kommande kalashelgen. Frans var jättetrött men VÄGRADE såklart att somna. Så han lade sig på mattan då och då och vilade 😅
 
Lördag och fixad för kalas!
 
Men hela kalashelgen förtjänar ett eget inlägg. Stay tuned.

Vecka 48

 
Igår fyllde min son ett helt år och det firade vi med kalas hela helgen. I ett helt år har vi tagit hand om och lärt känna honom. Det har gått fort och långsamt samtidigt.
 
När jag tittar tillbaka på den första tiden med Frans så vill jag säga att jag tyckte att det var mysigt, men det är inte helt sant. Jag gick igenom en sådan enorm identitetskris, vilket kanske är vanligt när man blivit förälder? Jag förstod inte varför han skulle vara klistrad vid mig och jag var så redo att ta mig tillbaka efter graviditeten. Jag var också förvirrad efter kejsarsnittet och oroade mig för om jag skulle våga gå igenom en förlossning igen. Idag vet jag att det inte är ett beslut jag måste ta just nu, det är okej att vara här och nu.
 
Om det är något det här året har gjort mig så är det ödmjuk. Ödmjuk inför att det kanske inte alltid blir som man tänkt sig. Ödmjuk mot mig själv och vad min kropp orkar med. Jag tycker om mig själv så mycket mer nu än vad jag gjorde tidigare. Inte kanske just för att jag blivit mamma, utan för att jag hittat sidor hos mig själv som jag inte såg tidigare. Och kanske mest för att jag har lärt mig prioritera i livet.
 
Är så glad över att vi kunde fira med nära och kära hela helgen. Men mer om det i ett annat inlägg.

Lite från förra veckan

Förra veckan kom och gick. Såhär såg den ut ungefär.
 
Frans bara står och står nu för tiden. Min lilla minimänniska.
 
En hiss-selfie på väg till kontoret.
 
Fixade mina naglar förra fredagen. Blev mycket nöjd med längd och den franska manikyren.
 
Hemma har Frans härjat med leksaker och fortsätter att stå haha.
 
I lördags åkte vi hem till Dans bror Ola och hans familj. Vi åt bullar och pratade mycket och länge. Sen dansade Frans till Babblarna och levde life.
 
I söndags vaknade vi upp till snö! What!
 
Vi klädde på oss varma vinterkläder.
 
Och härjade på lekplatsen utanför oss. Men gud det var så kallt. Jag har inte köpt ordentliga vinterskor till mig själv än.
 
Resten av söndagen tog vi det lugnt och njöt av novembersolen.
 
En fin och ganska lugn vecka.

Henris 1-års kalas

Förra söndagen gjorde vi oss finklädda för kalas. Jag hade på mig en klänning från & Other Stories och Frans hade på sig en skjorta han ärvt från min kompis Saras son.
 
Kalasredo! Dan var också finklädd, men han fastnade inte på bild haha.
 
Vi körde till Helsingborg och en festlokal som Regina och Frédéric hade hyrt. Vi skulle nämligen fira Henris 1-års dag!
 
Det bjöds på så mycket gott – prinsesstårta, kladdkaksmuffins, chokladbollar, kaffe, lemonade och mycket annat.
 
Och Henri fick massvis med paket.
 
Här har vi hela gulliga familjen. De matchade i blått 💙
 
Vi fikade mycket och umgicks tills Frans var helt slut. Heliumballongerna var extremt roliga. Så märkligt ibland med Frans, för när folk går fram för att hälsa så kan han bli blyg men i nästa sekund kryper han själv fram till främmande och drar dem i benet 🤔🤷🏻‍♀️
 
Tack Regina och Frédéric för superfint kalas! Tänk att ett helt år redan har gått.

Vecka 47

Den 1 december 2021 snöade det i Malmö. Det är ovanligt, för det är inte ofta det snöar i december i Skåne. Veckan innan hade det varit strålande sol och relativt varmt och nu var det iskallt och snö.
 
Jag låg på vårt rum inne på BB med en tre dagars bebis på bröstet och tittade ut genom fönstret. Jag hade svårt att röra mig efter kejsarsnittet och varje rörelse drog i magen. Dan var tvungen att åka hem till vår lägenhet, mata vår katt och hämta fler bebiskläder. Vi var ju inte förberedda på detta, att vi skulle stanna här så länge. På Instagram lade alla jag kände upp bilder på att de åkte pulka i den första snön. Äntligen är det jul skrev dem. Jag som älskar julen skickade ett sms till Dan och bad honom ta med julpyjamasen vi köpt till Frans. 
 
Nästa år blir det annorlunda sa jag till mig själv. Nästa år kan jag röra mig och då är jag inte på sjukhuset när första snön faller. Det gjorde ju egentligen ingenting, men just då var jag så skör.
 
Snart är det ett år sedan och i helgen föll första snön här i Malmö.
 

Roliga saker från min vardag

Tycker att vår lägenhet har blivit så tråkig nu sedan Frans började krypa och ställa sig upp. Han når ALLT. Var ska jag ha mina fina dekorationer? Vi har fått plocka bort allt och det känns som att lägenheten endast är till för honom just nu. Väldigt tråkigt. Men härom dagen när Frans somnat tände jag ljus i fönstret och på köksbordet och det kändes så himla mysigt.
 
Jag har börjat träna crossfit med jobbet. LÄGG ÄGG vad jobbigt. Men kul! Vi går till BRAVE som ligger vid Malmö Live i stan. Varje gång tränaren visar vad vi ska göra skrattar jag för mig själv och tänker nej aldrig. Men sedan gör jag det ändå och är absolut helt slut efteråt.
 
Två memes från instagram som jag skrattade högt åt.
 
Fick det här meddelandet på jobbet en dag. Nu går det så fort. Slår vad om att han tar sina första steg när jag är på kontoret 😭

Fredag & lördag: Show i Helsingborg och Afternoon tea

Fredag
I fredags eftermiddag stängde jag ner min dator, tog på mig kappan och åkte tåg till Helsingborg. Jag skulle se Jonas Gardell med min syster och min ena lillebrors sambo.
 
Vi åt middag på den vegetariska restaurangen Chay. Mycket gott var det. Drack rosévin och åt vårrullar.
 
Sedan traskade vi bort till konserthuset. Här ser ni Annie, min syster Sarah och jag.
 
Showen var så himla bra. Skrattade så jag grät. Men också mycket allvar i den, som det brukar vara i Jonas Gardells shower.
 
Vi avslutade kvällen med ett glas vin på Hamnpaviljongen innan vi tog tåget hem.
 
Lördag
Ny dag, ny hiss-selfie. Var iväg rätt mycket den här helgen, så var ganska trött sen när den var slut.
 
I lördags åkte jag, Sarah H och Carro till Grand Hotell i Lund.
 
Så fint där!
 
Carro är snart tvåbarnsmamma och det skulle vi fira med Afternoon tea.
 
Presenter måste man ha såklart!
 
Och så kom maten in.
 
Scones, mackor, macarons, petite choux och mycket mer. En massa té också såklart.
 
Servitrisen var så gullig och fin. Hon satte en flagga på bordet för att göra det lite festligare och erbjöd sig att ta bild på oss. Sen åt vi mycket och länge tills vi knappt kunde rulla ut därifrån. Nu längtar vi tills Carros bebis kommer!

Vecka 46

 
Nästa vecka är det Black Week och det innebär att jag har massor på jobbet just nu. Men det är kul! Dagarna rullar verkligen på i en väldig fart.
 
Den här veckan har jag inte jättemycket inplanerat. Jag ska träna med jobbet och gå en eftermiddagspromenad med en kompis. Ska vara en del på kontoret i veckan och på lördag ska vi till Dans storebror. Annars ska vi mest förbereda inför Frans 1-års kalas nästa helg. Herregud ett helt år. Vad hände med tiden? Ett år sedan vi låg där på BB och han var så så liten.
 
Är så taggad på att fira jul. Förra året satt jag mest och ammade hela julafton, så det känns som en revansch det här året. Men än är det inte december, så ska försöka hålla på längtet.
 
Ska försöka uppdatera så mycket jag hinner och orkar i veckan.
Hoppas ni har haft en fin måndag!
 

Förra veckan: tappad röst, kontorshäng och familjemiddag

Vi ska kika lite på förra veckan. Jag tappade min röst och blev förkyld för 75e gången den här hösten. Jobbade därför hemifrån första delen av veckan. Men på onsdagen mådde jag bättre och tog mig in till kontoret. På bilden står jag inne på Joe and the Juice och väntar på min lunchmacka.
 
Min granne Magdalena och jag tog en promenad en eftermiddag och avslutade med lite häng på lekplatsen.
 
Jacob och Frans!
 
Det blev fredag och jag gjorde mig fredagsfin.
 
Det blev kontorshäng för min del och jag och mina kollegor Regina, Tomas och Emma gick till Quan för att äta lunch.
 
Så gott där!
 
Sen följde Regina med mig hem. Vi hade nämligen bokat in en dejt för Dan och Frédéric med kidsen. Så de var hemma hos oss och hängde. Dessa små gullungar, tänk så roligt de kommer att ha tillsammans.
 
Och medan vi väntade på pizzan lekte vi på golvet.
 
Sen spelade vi spel och Frans somnade i selen <3 Mycket mysig kväll!
 
Det blev lördag och vi åkte hem till våra vänner Jenny och Jacob för att spana in deras nya radhus. Jag fick ett glas cider i handen och chillade i vardagsrummet medan de lagade mat.
 
Frans lekte med bilar (under uppsyn) och tyckte också radhuset var himla fint.
 
På söndagen tog vi det först lugnt hemma, men vid 16-tiden körde vi hem till mina föräldrar. Vi har familjemiddag en gång i månaden och den här gången var det mina föräldrars tur att ha det.
 
Vi åt vegetarisk gryta och Frans lekte med sin moster och morbror.
 
Sen körde vi hem, somnade och veckan var slut.

Halloweenhäng och bebismys

Det har verkligen gått sådär att blogga den här veckan. En liten kille som vägrar somna på kvällarna och en trött mamma som ger upp och somnar klockan 21. What to do. Men nu hörni! Nu skruvar vi tillbaka klockan till förra helgen när det var Halloween. Jag och Frasse röjde på lördagsmorgonen i vanlig ordning.
 
Sen gjorde vi oss i ordning.
 
Försökte ta en familjeselfie, men två personer var inte lika taggade som jag haha. Frans hade på sig skelettkläder med tanke på Halloween <3
 
Vi köpte take away-kaffe och gick längs med kanalen innan vi tog tåget.
 
Till Kågeröd och hem till Sara W. Hon hade dukat så fint!
 
Vi fick ost och kex.
 
Och bubbel.
 
Linnea var också där.
 
Hej!
 
Alma och Frans lekte så fint.
 
Och så smidigt med äldre barn som älskar att leka med bebisar. Blir som att man har barnvakt haha  🙃
 
Till middag bjöds det på gryta med fläskfilé till vuxna och pasta med köttbullar till kidsen.
 
Så lekte vi mycket och länge och umgicks tills det var dags för oss att ta tåget hem igen. Så glad över att ha de här fina i mitt liv.
 
Det blev söndag och jag och Frans hade en utflykt inbokad. Min kusin Therese har nämligen fått en bebis och Frans har därför en ny nästkusin. Självklart skulle vi ta tåget till Bormölla för att hälsa på!
 
Hej Sam! Välkommen till familjen <3
 
Stolt storasyster Moa.
 
Vi åt räkmacka till lunch och kidsen åt pasta igen, haha.
 
Sen gick vi till en lekplats.
 
Hemma igen härjade Frans fritt bland Moas leksaker och fick dessutom ett hårband.
 
Vid 18-tiden kramades vi hej då och åkte hem igen. Tack för en mysig helg!

Vecka 45

 
Idag är jag på världens tröttaste måndagshumör. När den här bilden togs var det fredag och jag var på väg till jobbet. Jag var pepp och glad och idag är jag mest trött. Men det får man vara på måndagar.
 
Den här veckan har jag lite smått och gott inplanerat. På fredag ska jag se Jonas Gardell i Helsingborg och på söndag ska vi fira Henri som fyller 1 år. Men innan dess ska jag vara hemma så mycket som möjligt, få in ett träningspass och försöka ta det lugnt. Om ett par veckor ska vi ha Frans 1-års kalas så det blir en del planering inför det.
 
Idag började jag dessutom hos en ny psykolog för att ta itu med min hälsoångest. Det blir bra mina vänner! Mest är jag bara glad över att jag har så fina vänner, familj och kollegor.
 
Hoppas ni har haft en fin måndag!

Två outfits, nya naglar och morgonljuset just nu

Ett par bilder från förra veckan.
 
En Hello Fresh-middag med tortellini och ett rån och en majskrok till Frans. Vi har pausat Hello Fresh nu och det känns rätt skönt måste jag säga. Kul ibland! Men nu saknar vi våra egna recept.
 
Jag fixade naglarna förra veckan. Gjorde dem ljusa och tyckte det blev sådär. Men kul att testa något nytt.
 
Fotograferade två outfits förra veckan. En med Mom-jeans och brun oversized skjorta.
 
Tyckte jag såg ut som en typisk morsa i detta men gillade det starkt!
 
På fredagen vankades det AW på kontoret och jag tog på mig min roströda kostym från Mango.
 
Vet inte om jag någonsin kommer våga ta på mig den igen för alla mina kollegor stämde upp i ett WOOOOW när jag gick in på kontoret. Här försökte man smyga in lite diskret, men det gick inte 😅
 
AWn var trevlig i alla fall!
 
Morgonljuset är förresten fantastiskt just nu. Hösten har hittills varit så fin (och varm?!).
 
Imorgon är det fredag igen. Det ska vi fira med kompishäng, hämtmat och sällskapsspel 🎉

Frans: 11 månader

 
Tack snälla för så fina kommentarer i mitt förra inlägg. Det betyder mycket <3 Och som ni skrev, mot ljusare tider!
 
Frans har fyllt 11 månader och det innebär en 11 månaders-lista. Har ni tröttnat på dessa inlägg? Det har nämligen jag. Men tänker att jag bara ska skriva dem fram tills han är 1 år och det är han ju snart. Så håll ut! Eller scrolla förbi :)
 
Hur stor är Frans?
Ingen aning eftersom vi inte varit hos BVC sedan han var 9,5 månad. Men han känns ganska lång nu? Han har storlek 80 i kläder i alla fall.
 
 
Hur har Frans utvecklats den senaste månaden?
Han har blivit väldigt stabil när han tar sig runt. Står väldigt mycket och går med gå-vagn och längs med möbler. Tror inte att han kommer att börja gå till sin 1-års dag, men vi får se. Frans är en väldigt gosig liten kille som älskar att mysa, och det är perfekt för jag älskar också det. Han kramas mycket och tycker om att läsa god natt-saga. Hoppas det håller i sig <3
 
Hur mår ni?
Vi mår bra! Känns som att vi är förkylda hela tiden, men det är väl så nu.
 
 
Hur känns det att ha börjat jobba?
Jag älskar det! Jag började jobba när Frans var i en ålder som (förlåt hehe) var ganska tråkig. Jag satt bara ner på golvet hela dagarna och försökte fånga honom så fort han trillade. Jag kände att mina hjärnceller höll på att dö. Så det var perfekt att byta av då. Dan älskar att vara hemma och killarna har det så mysigt. Så verkligen en win win i vår relation.
 
Något du vill tillägga?
Snart har vi varit föräldrar ett helt år och det ska vi fira med alla vi tycker om!
 

RSS 2.0