Plugg, Agnes och pizza.

 
Hej från min myslördag! Här får ni tre stycken ganska tråkiga och likvärdiga bilder på mig! Men mer än så har jag nog inte att bjuda på idag. Idag orkade vi inte riktigt laga middag och eftersom vi har varit så himla duktiga och inte ätit snabbmat på länge så fick det bli pizza idag. Därefter såg vi "Så mycket bättre" och idag var det ju Agnes dag! Åh, vad jag älskar Agnes. När jag var 18 år och ljushårig sa morfar alltid att jag var så himla lik henne. Så det är alltid den känslan jag får när jag ser henne, hur mycket morfar tyckte om henne. Dessutom är sjunger hon fruktansvärt bra. Ja, annars försöker jag mestadels plugga idag och skriva lite på min artikel till skolan. Jag känner att jag har tagit jullov lite för mycket just nu och behöver fokusera på det sista nu innan terminen är slut. Det är bara att kämpa! Men hoppas ni har en finfin lördagkväll med vin, dans och fjärilar i magen. 

Lördag.

Idag har vi julpyntat, upptäckt att vi inte har så mycket julpynt, cyklat ner till Center Syd och köpt ännu mer julpynt för att därefter pynta lite till. Så har vår dag sett ut ungefär. Jag har dessutom träffat Elin en sväng och bakat pepparkakor! Jag vet, det skall börjas i tid.
 
Men nu skall vi tvätta lite, sedan äta och plugga. Mer uppdateringar kommer senare! Måste dock säga att det är så himla skönt att ha en lugn och ledig helg. Det var väldigt längesedan.

Från hellugg till snedlugg.




Åh, så idag gjorde jag det. Klippte snedlugg. Jag har funderat på det så himla länge då jag tycker att luggen har blivit lite tråkig. Jag vet inte, men man behöver ju lite förnyelse. Men nu saknar jag den redan.. Det var ju så himla jag. Men min kära snedlugg får väl hänga med en månad i alla fall. Jag kanske vänjer mig och ändrar åsikt. Vi får se. Såhär såg jag ut idag i alla fall, när jag jobbade på Din Sko i 7 timmar. Dan tyckte min tröja var gräslig, jag tycker att den är fin.

Min fredag.

Min dag ser ut såhär!
 
- Fjärde gympasset för denna veckan får börja denna fredag.
- Klippa luggen 11.30.
- Jobba på Din Sko 13-20.
- Titta på Idol och äta vindruvor.
 
Jag vet! Så himla innehållsrik. Men det är skönt att släppa skolan i två sekunder och jobba istället. Nej, nu måste jag cykla ner till gymmet. Ni får ha en trevlig fredag hörrni! Förhoppningsvis blir det något lite roligare inlägg ikväll.

Torsdag.

Så blev det torsdag denna veckan också. Jisses, vad denna vecka har gått fort? Men snart är det helg och jag är ledig heeela helgen vilket skall bli så himla skönt. Sitta hemma, fila lite på en inlämningsuppgift till skolan, baka lussebullar med Carro och se "Så mycket bättre". På söndag är det dessutom 1:a advent och då skall vi på julbord! Himla mysigt skall det bli.
 
Idag jobbar jag på Din Sko hela dagen. Vi har dessutom VIP-kväll på Center Syd idag och har därför öppet ända till 23. Kom och handla vettja! Annars får ni ha en trevlig torsdag!

När jag och Dan firade våra fem år.

I söndags hade som sagt jag och Dan årsdag. Vi har nu varit tillsammans i fem hela år, och det måste ju firas! Vi började med att ge varandra lite paket. Det första paketet är mitt, det andra är Dans.
 
Dan fick ett Macfodral i skinn av mig och jag fick ett armband jag hade önskat mig samt träningsfodral till mobilen! Toppen tycker jag, nu kan jag äntligen springa och lyssna på musik samtidigt. Dock hade Dan beställt träningsfodralet på nätet och jag fick därför en utskrift på hur den såg ut eftersom den inte än hade levererats. Men nu har den kommit och den skall användas på gymmet imorgon!
 
Efter att jag och Dan hade gjort oss i ordning åkte vi in till Malmö. Vi började med att gå på restaurang! Vad gör man när man inte riktigt vet vilken restaurang i Malmö man skall gå till? Jo, man hör av sig till kära Desirée! Hon har nämligen stenkoll och tipsade om den här goda thairestaurangen, Green Mango.
 
Danis! <3
 
Alltså fytusan vad gott! Min rätt hette Paneng och var en gryta på jordnötssås, kokosmjölk, röd curry, kyckling och grönsaker. Ville nästan slicka tallriken efteråt.
 
Så gick vi till Triangeln för att titta lite i affärer och äta efterätt. Det blev frozen yoghurt på Nice Cream. Där får man välja vilken smak, strössel, frukt och topping man vill och ta hur mycket man vill. Därefter väger man det man har tagit och betalar per hekto.
 
En nöjd Sofie!
 
Så köpte vi årets första julklapp och åkte vidare till Värnhem och Entré. Där skulle vi gå på bio och se Thor 2! Här har vi Dan i biosalongen innan bion började. Filmen var så himla, himla bra. Lätt sevärd och en bra biofilm! Därefter åkte vi hem, tittade på en film till och somnade mätta och nöjda med dagen. Det var en himla bra 5-års dag med god mat, presenter, kärlek och en massa kvalitetstid. Precis som vi ville ha det!

En ny vinterjacka.

Jag har minsann köpt en ny vinterjacka! Det var på tiden tycker jag då min gamla var fem år gammal.

Den är i alla fall en svart Everestjacka i dun så att jag inte skall frysa nu i vinter. Jag ser ut som en michelingubbe i den men det gör liksom inget. Så länge jag inte fryser är det lugnt. Här står jag i min hiss förresten! Eller ja, mitt hyreshus hiss.

Vinterns sammetsklänning.

Här får ni ett par snabbtagna bilder på hur jag såg ut igår när jag och Dan firade vår 5-års dag! Jag tog bilderna ungefär två minuter innan vi skulle gå, så därför kan de vara lite halvsuddiga.
 
Jag hade i alla fall på mig en ny klänning! Jag vet, ni blir alldeles chockade. Ni blir säkert ännu mer chockade när jag berättar att den är från Asos. Inte? Nähä. Den är i alla fall i sammet och är en perfekt klänning för att förgylla de tråkiga vinterdagarna, nu innan snön kommer.
 
Så i denna klänning skall jag spendera vintern i och även fira lite jul i. Jag och Dan skall nämligen fira jul fyra dagar i rad. FYRA dagar! Jag är både förfärad och nöjd över detta. Först firar vi med min familj, sedan med mina kära vänner i Malmö, därefter är det julfirande med Dans släkt och på Julafton skall vi vara med min släkt hos mormor. Ja, jisses. Men då har vi firat jul rejält i alla fall. Ser ni hur långt mitt hår har har blivit igen förresten? Yey! Men vad jag och Dan gjorde på vår 5-års dag, det får ni se i ett annat inlägg!

Gåsamiddag.

 
I lördags var jag, Dan och Lars hemma hos Lars och Dans föräldrar på lite gåsamiddag. Dans mamma hade tillagat vildgås, kokt potatis, brunsås, rödkål och brysselkål. Nam, nam. Så himla gott. Det passar ju hur bra som helst med gåsamiddag såhär i November dessutom. Efteråt bjöd Dans pappa på en jättefin öl! Jag dricker ju inte öl, men om jag hade gjort det hade jag köpt hem ett dussin av de här flaskorna bara så att de kunde pryda bordet så himla fint. Dessutom kan man ju ha flaskorna som små vaser! Lite sjömanstema på det hela. Efter vi hade ätit tittade vi på "Så mycket bättre" och så roligt det var att få se gamla låtar av Nationalteatern göras om. Jag får tacka pappa för vetskapen om detta band, då han tycker mycket bra om Nationalteatern. Sedan åkte vi hem och tittade på Despicable Me 2, en underbar animerad film. Se den! Så såg vår lördag ut, trevlig och fin på många sätt och vis.

Fem år <3



Idag springer jag och Dan runt i Malmö och firar vår 5-års dag! Vi har ätit på thairestaurang, shoppar lite och ska ikväll gå på bio och se Thor 2. Yey kärleken säger vi!

Så blev det vi, idag för fem år sedan.

Jag sitter i hans ungkarlslya på tredje våningen i en liten by vid namn Kävlinge. Hjärtat dunkar inombords. Vad skall jag säga? Hur skall jag ta upp det? Han har varken ringt eller sms:at på ett par dagar nu och när jag väl har pratat med honom har han varit alldeles kall. Jag sitter på kanten av hans nittiosäng och gnuggar mina fötter mot varandra. Sådär som man gör när man är nervös och inte riktigt vet vad man skall säga.
 
Jag ser mig omkring. Jag vet att det är sista gången jag är här. Här, i hans välorganiserade, nystädade ungkarlslya. Den vars kyl alltid är tom, har en oinredd balkong och ungefär världens största TV. Det är lika bra att jag insuper alltsammans. Allt från hur hans hår luktar så gott på morgonen till hur hans duntäcke håller oss fruktansvärt varma om natten. För jag vet att det är sista gången jag är här, jag vet hur det här går till. Jag är 18 år gammal och har dejtat en del killar i mitt korta ungdomsliv. Så därför vet jag när de inte längre vill, och när han inte har hört av sig på ett par dagar då vill han inte träffas mer.
 
Jag försöker ta mod till mig. Jag måste ju få ur mig det här. Jag måste få ur mig frågan, trots att jag inte vill. För när jag har sagt orden, när momentet är över då finns det inget vi. Då kommer det aldrig att bli något vi. Så jag drar en suck, slutar gnugga mina fötter mot varandra och tittar upp mot hans djupblå ögon och ruffsiga hår. Han ser obekymrad ut, som om han inte bryr sig eller inte förstår. Med en torr mun och en darrig röst får jag ur mig några ord, en hel mening till och med. "Du.. Du vill inte bli tillsammans med mig va?". Så var det sagt, det där svåra och jobbiga och nu kan jag lika bra ta min jacka och gå för jag vet redan hans svar.
 
"Är vi inte redan det?" svarar han då. Jag tittar upp förvånat och oförståeende. "Nej, det är vi inte." uttrycker jag mig lite lätt. "Men då blir vi det" säger han kort och uttryckslöst. Som om allting var självklart och det inte fanns något annat alternativ på hela jorden. "Okej" svarar jag medan alla tidigare känslor försvinner. "Då är vi det".

60-tals smink, Zooey och julklänning.

 
 
Idag bjuder jag på lite inspirationsbilder, såhär på kvällskvisten. Tidigare under hösten tappade jag liksom inspirationen. Höst som är så mysigt med så fina färger och tända ljus. Men nej, kläder var tråkiga och jag hade liksom inte tid eller lust att ägna mig åt varken något roligt på fritiden eller mode. Men så börjar man byta ut småsaker. Luggen fick läggas på sned, jag har börjat använda vit kajal och gamla kjolar och klänningar som legat långt inne i garderoben har tagits ut och dammats av. Plötsligt blir det roligt att klä sig i 60-talsstil igen och varje helg i december är fullbokad. Idéer inför projektarbete och rapporter börjar sakta men säkert formas och plötsligt känner man sig kreativ igen. Så ikväll sprider jag lite inspiration som ni kan ta del av! För visst behöver man bubbelgumsrosa pompoms, röda 60-tals klänningar på julafton, en tjock rundad lugg och smink med vit kajal och flera liter maskara såhär i höstmörkret. Allt för att göra det dystra mörkret lite mer färgglatt.

Saras 23-års dag.

 
Igår fyllde min kära vän Sara hela 23 år! Eftersom det var en vanlig onsdag kunde vi inte fira det med stora upptåg och långt in på natten. Därför hade vi en myskväll hemma hos oss med chokladpudding och presenter! Sara fick glas, en glaskupa och clementiner eftersom hon älskar det. Vi åt oss mätta och pratade tills klockan var tolv och det var dags att gå och lägga sig. Vi skulle ju trots allt gå upp tidigt dagen efter. Så nu säger vi grattis till fina Sara! Grattis, grattis, grattis!

Praktikplats.

Tjenare! Idag är det torsdag och imorgon är det fredag, vilket är skönt. Inte för att den här veckan har varit så fasligt intensiv eller jobbig. Men det är alltid skönt med helg och fredagsmys. Så, vad var det för nyhet jag hade att berätta då?
 
Haha, nej jag är inte gravid (Ser det ut så ELLOR?!). Men jag har fått en praktikplats på reklambyrån Eminent i Malmö! Yeeeeeey! Jag är så himla, himla glad. Jag var på intervju där igår vilket resulterade i att jag fick praktiken. Grattis Sofie, du kanske kan det här med projektledning och mediaproduktion ändå! Tackar, tackar.
 
Så det var den spännande händelsen jag hade att berätta. Jag börjar praktiken i januari och jag är fullkomligt överlycklig och vettskrämd på en och samma gång. Är det nu man skall bli vuxen och börja ta ansvar? Är det så? Känns som jag nyss tog studenten, men tydligen var det hela fem år sedan. Isa hälsar förresten! Nu skall jag och lillebror sticka och träna. Träningen har kommit lite åt sidan denna veckan. Men jag har ju resten av veckan på mig att åtgärda det. Trevlig torsdag på er!

God natt säger Stålmannen.

Jag vet att jag har uppdaterat er så himla dåligt både igår och idag. Men imorgon är det nya tag! Då sitter jag på ett café i Malmö och försöker ta tag i mitt liv. Dessutom har jag lite händelser jag kan meddela då! Bra nyheter alltså!

Men nu säger jag och min stålmannentröja god natt! Hoppas ni har haft en lika bra onsdag som jag har.




Alltid lika roligt.

Jenny: Oj! Är klockan bara tre på eftermiddagen?
Sofie: Ja, och det börjar redan mörkna!
Jenny: Men herregud! Jag tycker da'n är jättelång.
Sofie: Det tycker inte jag.
Jenny: Jasså?
Sofie: Nej, Dan är inte jättelång. Han är bara 1.70!
Jenny: Oh, du är så rolig.
 
Humor, mina vänner!

Så var det måndag.

Så var det måndag och jag har fått en del saker gjorda!
 
- Diskat bort berget efter helgen. På något sätt diskar vi inte lika ofta på helgerna. Knepigt det där.
- Tränat med lillebror. Det var ett bra gympass idag, ryggen fick kämpa lite.
- Handlat mat. Idag blir det torsk till middag!
- Bloggat om hur vår lördag såg ut. Fast det visste ni redan.
- Tittat på serier.
- Vattnat blommorna.
- ÄNTLIGEN blivit klar med min dumma informationsgranskning. En diskussion med vetenskapliga artiklar ungefär, och äntligen är jag klar. Nu stryker vi ett sträck över det här, hoppas på att jag får godkänt och går vidare till nästa uppgift.
 
Förresten så har jag fått en intervju för en praktikplats på en reklambyrå i Malmö! Dit skall jag på onsdag. Tycker att alla ska hålla tummar och tår för min skull! Vill verkligen, verkligen praktisera där. Men så har min måndag sett ut i alla fall. Nu har jag varit ledig i över en vecka och imorgon börjar jag klockan 8 på morgonen. Det kommer att bli kämpigt att komma upp i tid efter att ha sovit till 9-10 varje dag i över en vecka.

En lördag med Malmö Mässan och trerätters middag.

I lördags åkte jag, mamma, pappa och mina två bröder till Malmö Mässan för att kolla på deras julmässa. Det var ju inte jättemycket att hänga i julgranen (haha) måste jag säga. Vi köpte lite sill och glögg och stannade bara i 40 minuter. Men det var ett litet trevligt sätt att få dagen att gå. Därefter begav vi oss till Rosengård för att äta falafel!
 
På kvällen bjöd vi in oss själva på middag hemma hos mamma och pappa. Till förrätt blev det champinjonsoppa. Så himla, himla gott.
 
Till varmrätt blev det biff med råstekt potatis och hemgjord bearnaisesås. Nam nam.
 
Till efterätt blev det crème brulée.
 
Kvällen slutade med att Dan fick sitta med de här tre iPhone-galna människorna. Vi hade kommentarskrig på facebook och höga diskussioner om Sverige Demokraterna. Vi håller självklart inte på dem och avskyr allt de står för med vartenda ben i kroppen. Dock så menar vi att istället för att undgå deras frågor och uttryck i debatter borde de andra partiledarna lite ge tillbaka med samma medicin. Svara på samma sätt som de gör fast liksom med helt andra ståndpunker. För jag menar, älskar vi inte Sverige precis så som det är? Öppet och fördomsfritt? Det tycker jag minsann.

När lillebror tar min mobil i bilen.






Hjälp tyfonens offer.

Jag har varit världsförälder i UNICEF sedan år 2009. Trots att jag är student och lever på ett studielån på 9000 kronor per månad, skänker jag 100 kronor varje månad till barn världen över som behöver min hjälp. Så när ett krisbrev skickades hem till mig denna vecka som förklarade att UNICEF behöver hjälp för att hjälpa tyfonens offer i Filippinerna, tvekade jag inte.
 
Tusentals barn har förlorat sina hem och riskerar nu att utsättas för övergrepp och människohandlare. UNICEF hjälper och skyddar alla de ensamma barn som kommit bort från sina familjer och upprättar trygga platser för dessa barn.
 
Jag skänkte en gåva för att hjälpa tyfonens offer. Gör det du också.
 
Gå in HÄR och skänk pengar. Du kan göra skillnad.

Omöjlig kärlek, förväntansfull vänskap och 40-tals gangstrar.

Nu när det är höst och mörkt redan klockan 4 på eftermiddagen, tittar jag så himla mycket på film. Film, TV-serier, ja det mesta för att ha något att göra. Så jag tänkte att vi förgyller den här fredagen med några av mina bästa filmtips! Jag tycker om filmer som får det att pirra i magen av lycka, samtidigt som hjärtat värker av sorg. Lyckliga, grafiskt fina men också väldigt sorgliga på sitt sätt. Vi tar oss en titt!
 
500 days of Summer - De flesta vet redan att detta är min absoluta favoritfilm. Jag har sett den hundra gånger och ändå tröttnar jag inte. Den handlar om Tom som tror på kärleken. Han tror att en dag kommer han att hitta "the One" och livet kommer bli så himla fint. Så träffar han Summer som börjar arbeta på samma företag som honom. Han blir intresserad direkt och tänker att hon kan nog vara vad han har väntat på. Vad han inte vet är att Summer inte tror på kärleken. Filmen hoppar mellan nutid och dåtid och är bara så himla fin så att det liksom värker i hjärtat.
 
Flipped - Filmen utspelar sig på 60-talet och handlar om två stycken tonåringar, Juli och Bryce, som bor granne med varandra. Från första gången Juli träffade Bryce har hon varit förälskad, men Bryce verkar varken bry sig eller lägga märke till henne. Men så flyttar Bryces farfar in till dem och han tycker att flickan på andra sidan gatan verkar intressant och annorlunda, och först då får Bryce upp ögonen för Juli. Filmen handlar om en tonårings första förälskelse och hur den kan vara så fin och jobbig på en och samma gång. Den är fin och lugn och är en sådan där typisk film som får en grå söndag att bli lite gladare.
 
The perks of being a wallflower - Denna film handlar om en tonårspojke vid namn Charlie och hur det är att vara tonåring när man inte riktigt passar in någonstans. Charlie träffar sedan Sam och Patrick som tycker om honom för precis den han är. Filmen innehåller kärlek, mystik och bra låtar såsom "Come on Eileen" med Dexys Midnight Runners. Den gör så att man känner sig hel och trasig på samma gång, samtidigt som den får saker som bibliotek och milkshakes att vara det bästa som finns i hela världen. Den har dessutom bra skådespelare som Emma Watson och Logan Lerman.
 
Gangster Squad - Innehåller skådespelare som Emma Stone, Ryan Gosling och Sean Penn och utspelar sig i Los Angeles år 1949. Den handlar om ett polisteam som försöker att komma åt en stor maffiaboss vid namn Mickey Cohen. Allt ingår verkligen i den här filmen, kärlek, sensualitet, action och oförusägbara händelser. Alla är dessutom så himla vackra och jag hade kunnat titta på den endast för de fina kläder som bärs. Verkligen sevärd!
 
Breakfast at Tiffany's - Så avslutar vi det här inlägget med en klassiker! Breakfast at Tiffany's spelades in år 1961 och är en romantisk komedi med Audrey Hepburn och George Peppard i huvudrollerna. Filmen handlar om Holly som bor i New York och en dag träffar på sin nya granne Paul. Holly är en lite märklig kvinna som är intresserad av att dejta rika män som kan ta hand om henne och tror liksom inte på den riktiga kärleken. Paul och Holly blir vänner och utvecklar så småningom känslor för varandra. En riktig klassiker som man helt enkelt måste se.
 
Och det var mina filmtips för den här gången!

Säg hej till min iPhone 5S!

Igår fick jag ett sms om att det låg ett paket på posten och väntade på mig! "Kan det verkligen.. redan?" tänkte jag för mig själv.
 
Och jajamen! Det var ett litet paket från Telia, och det finns bara en sak som jag har beställt på Telia!
 
Jag öppnade paketet och där låg den, i sin lilla låda. Alldeles sprillans ny och fin.
 
Jag har nämligen beställt en iPhone 5S! Jag fick ett erbjudande om att bryta min bindningtid, en ny telefon och ett abonnemang där man kan ringa och sms:a hur mycket man vill. "Okej då" sa jag och tog erbjudandet bums!
 
Så nu är den min. Guldig och platt och avlång. Snabb som tusan och superbra kamera. Apple har verkligen fått ett litet grepp om mig. iPhone 4S, iPhone 5S och en iMac Air. Jag trodde verkligen inte att jag skulle fastna så för Apple-produkter för tre år sedan. Men nöjd är jag minsann!

Torsdagsfin.



Såhär kan man se ut en torsdag när man har varit ledig en hel vecka, inte sminkat sig på evigheter och tappat bort sig själv bland mjukisbyxor och morgontofflor. Då vill man vara lite torsdagsfin och gräver fram en klänning som visar upp ens kurvor. Nu har jag precis ätit och skall snart bege mig en snabbis till center syd för ett kort ärende. Vad det är för ärende får ni se senare ikväll! Spännande, spännande.

Fars dag.

I söndags var det dags för familjemiddag hemma hos mamma och pappa. Det var ju fars dag och allt!
 
Är det inte trevligt såhär när hela familjen samlas för lite söndagsmiddag? Det tycker jag minsann.
 
Till middag blev det kalkon, pressad potatis, rödkål, bönor och brunsås! Nam, nam.
 
Fina pappa som var nöjd med kvällen!
 
Så fick pappa öppna sina paket, vi lyssnade på några låtar från lillebrors band BOSS senaste album och vid 22 var vi hemma! Det var ju trots allt söndag. Men en fin söndagsmiddag med god mat. Till efterrätt blev det äppelkaka som det skall vara på gåsamiddag. Dock dog min kamera så det hamnade inte på bild. Men det var så vi firade Fars dag!

Tisdag.

Idag har varit en väldigt lugn dag. Jag har tränat, handlat, pluggat, lagat mat och varit ute och gått en sväng med Sara. Inte mer än så har jag gjort och trots att det bara är min andra lediga dag den här veckan är jag redan rastlös. Jag är snart klar med min uppgift och det känns liksom som att jag behöver göra mer. Behöver tänka på mer. Imorgon skall jag höra av mig till fler företag angående praktik inför hösten. Hoppas någon nappar!
 
Annars bjuder jag på de här två fina bilderna från lördagen. Hunden Silver och jag skakar hand. Världens sötaste och lugnaste hund måste jag säga.
 

Tritonus.

Medan jag pluggar och försöker hitta vetenskapliga artiklar, så kan ni få ta del av min lillebrors band BOSS och deras musikvideo som man kan hitta på Youtube! Tritonus heter låten. Se, lyssna och njut.
 
 

Måndag.

God förmiddag mina kära läsare! Denna vecka är jag helt ledig. Jajamen! Helt, helt ledig. Fast det betyder såklart inte att jag inte har saker att göra. Jag har fortfarande lite att plugga. Dock har min Miljöekonomi-kurs slutat nu och jag har bara Grafisk Affärsverksamhet kvar. Vi hoppas innerligt att det förblir så och att jag får godkänt på tentan. Så himla lustigt, från att plugga på 150% till att plötsligt bara plugga på 50%. Det är tur att jag skall jobba på Din Sko en del i framtiden, annars hade jag nog blivit helt nipprig.
 
I alla fall, idag är det måndag och jag har en del saker som skall göras!
 
- Skicka ut mitt CV till lite olika företag som jag vill praktisera hos
- Klippa min lugg (är både glad och ledsen över detta. Kanske är sista gången?)
- Träna med lillebror
- Plugga och lägga up minst en artikel till vår artikeldiskussion
- Handla och laga mat, idag blir det grönsakspaj! Köttfri måndag och allt.
 
Ja, så ser min måndag ut ungefär. Men ändå så himla lyxigt att gå hemma hela veckan, sitta på sitt eget kontor (läs kök) och dricka sitt eget te, samtidigt som man filosoferar om livet. Träna som 17 skall jag också göra denna vecka, som alltid när man har mycket tid över.

Dagen vi firade Amandas 25-års dag.

Igår åkte vi som sagt till Kågeröd för att fira att Amanda har fyllt 25! Vi möttes av massvis av ballonger i köket!
 
Här har vi det fina födelsedagsbarnet! Hipp hipp, hurra!
 
Det var lite mexikanskt tema och många bar sådana här hattar! Här har vi Desirée vid spisen.
 
Amanda och Tommy hyr ett hus av sina kompisar som är bortresta. De passar också deras jättegulliga hund Silver! Här blir han klappad på magen och tycker det är så mysigt att han visar tänderna. Han ser farlig ut på bilden, men det var han verkligen inte. Världens lugnaste hund någonsin.
 
Danis var också med på festen! Det var lite roligt för det här "Malmögänget", som jag brukar kalla dem då nästan alla bor i Malmö, är mitt alldeles egna lilla gäng och Dan brukar inte vara med på de här festerna. Men igår så var han det! Vilket var himla roligt för mig.
 
Jaana, Amanda, Johanna och Des med hatt!
 
Amanda bjöd dessutom på mat! Tacos! Så himla, himla gott med tacos. Kan äta det minst en gång i veckan!
 
Jaana hade gjort en Pinata och fyllt med godis. Så den hängdes upp och mitt under middagen så gick den sönder! Killen som satt under blev ganska chockad när det helt plötsligt regnade godis över honom. Haha.
 
Efter middagen så minglade vi runt, dansade och jag kunde inte sluta leka med Silver. Så himla söt!! Nästan så jag kidnappade honom och tog med honom hem.
 
Så var det dags för tequila! En mexikansk kväll måste innehålla tequila! Inte för mig dock, nej nej. Jag har lärt mig min läxa.
 
En gäst hade också med sig sin hund! En liten chihuahua som bets och hette Gizmo.
 
Så dansade vi, tittade på inredningen, klappade hundar, provade hattar och försökte trä en kondom på Markus huvud. Ja, en helt vanlig kväll sådär. Det är det som är så himla underbart med de här fina personerna. De accepterar alla och man får vara precis den man vill vara. Här finns ingen ångest för förra helgens bravader och här finns inga hårda ord. Bara ständig kärlek och en massa, massa knäppa äventyr som man liksom inte får missa. Tack Amanda för en fin kväll!

Baseballtröja, vippig kjol och uppsatt lugg.

Såhär ser jag ut idag när jag och Dan åker till Kågeröd för att fira Amandas födelsedag! "Hur många vänner har ni egentligen i Kågeröd" undrar ni? Sex stycken! Linnea och Robin, Ivan och Sara, Amanda och Tommy. Det måste nog vara halva Kågeröds befolkning. Nej, nu skämtar jag såklart bara. Kågeröd är säkert inte mycket mindre än Löddeköpinge.
 
Kjolen är minsann ny och är från Cubus! Tröjan är gammal och luggen är utvuxen. Men det var rätt skönt faktiskt tycker jag. Fast att jag känner mig lite skallig utan den.
 

Och självklart har jag inte glömt bort att jag sa att jag inte skulle dricka på en hel månad. Det är därför jag har alkoholfri cider med mig! (Eller oooookeeeej då, det är 2,25% cider. Men ändå!) Nu får ni ha en trevlig lördag, minsann!

Det är greeeeaaat!

Vi fick så himla många fina presenter för att vi anordnade Halloweenfesten förra helgen. Vi fick allt från ljuslyktor och vin till blommor och läskiga skelettskålar. Men jag tänkte visa vad vi fick av Ola och Angelica!
 
Nämligen dessa fina flingburkarna. Prydda är underbart fin 50-tals mönster och nyfikna barn.
 
De står nu fint i vårt skafferi och väntar på att vi skall gå och köpa flingor. Hur fint är inte det? Nu slipper man de vanliga tråkiga flingkartongerna. Hur bra som helst! Tack!!

En fredag med finbilder.

Jag vet att det är så himla Niotillfem att lägga upp en massa inspirationsbilder av fina killar såhär på fredagar. Men jag tycker det är en så himla fin inspiration. Hela Sandra Beijers blogg är i och för sig en inspiration. Men! Nu skall jag i alla fall härmas lite. Men istället för att bara ha vackra pojkar som pryder det här inlägget, så väljer jag att visa bilder på både kvinnor och män. Dubbelinspiration helt enkelt! Varsågod.
 

En dag med Regina

Idag har jag lunchat med Regina minsann! Vad för något? Jo, thaibuffé idag igen. Så himla, himla gott! Fast idag var vi i Landskrona på Basilika, så heeelt likadant var det minsann inte.
 


Regina hittade en perfekt kudde till sin soffa!
 
Och så tog jag inte en endaste bild på mig själv! Så här får ni en från när jag åkte buss. Alltid något!

En tenta i miljöekonomi gjord!




Så har jag äntligen skrivit min tenta i Miljöekonomi. Eller ja, jag skrev klart den klockan 12 idag men sedan var jag och lunchade med Sös och nu har jag och Dan tittat på film. Nu hoppas vi bara att jag får godkänt också! Men det kändes bra i alla fall, så det är alltid något. Efter tentan träffade jag som sagt Sös och åt lite thaimat på Noodlemarket på Triangeln i Malmö. Så himla gott minsann med buffé och allt efter en tenta. Dessutom blev det en massa kvalitetstid med fina Sös! Nu håller jag en pluggfri helg. Så himla skönt.

Hallååååå Bloggen!

 
Hallå onsdag och hallå alla läsare! Hela veckan har jag försökt studera till min tenta som jag har imorgon i Miljöekonomi. Tentan är på TIO hela poäng! Jag kommer att svimma. De kommer att ge mig pappret, jag kommer titta på det och sedan kommer jag att svimma för första gången i hela mitt liv. Så nu pluggar jag järnet så att jag inte skall svimma och dessutom få godkänt. Samtidigt försöker jag acceptera att "Sofie, det här kan gå helt åt skogen och det är okej. Men du måste försöka!". Så jag försöker och läser tusen sidor om hur globalisering både kan vara bra och dåligt för miljön och ekonomin. Vet ni vad en Kuznet-kurva är förresten? Det vet jag. Så lite information har nog satt sig minsann! Förresten mamma, jag hängde hos er idag! Så ni vet.

Halloweenfest 2013.

Okej, då har jag nog samlat mig tillräckligt för att gå igenom lördagens bilder utan att dö av totalångest. Jag drack för mycket, Dan drack för mycket och hela kvällen slutade i drama för vår del. Någon gång måste man lära sig att man inte är 18 år längre och att det inte är okej att bete sig därefter. Så igår hade jag den värsta ångest-illamående-huvudvärksdagen någonsin. Men idag skall vi titta på fina bilder från en trevlig fest med vänner!
 
Som ni vet klädde jag ut mig till 20-tals Flapper. Såhär fräsch såg jag ut i början av kvällen! Det var så himla kul för vissa frågade mig vad jag skulle vara och om jag hade klätt ut mig överhuvudtaget. Nej, jag brukar gå omkring med en fjäder på huvudet svarade jag då.
 
Och så begav vi oss hem till mamma och pappa där festen skulle vara. Vi förberedde en massa snacks, som vi senare under kvällen upptäckte att vi hade köpt alldeles för lite av. Det tog liksom slut redan klockan 21?
 
Fina Dan var Clark Kent! Så himla fin.
 
Christoffer var "The Dude" och Carl var Clint Eastwood.
 
Vi dekorerade med allt möjligt från pumpor och spindelnät, till ballonger och maskeringstejpsgubbar på golvet.
 
Så började det droppa in folk som viking, Austin Powers och blodtörstiga vildar.
 
Men Sös alltså. HAHA. Ja, hon var utklädd till mig. Hon hade köpt en likadan klänning som jag har, satt upp håret som jag brukar ha det och köpt liknande glasögon. Gick runt och marknadsförde min blogg gjorde hon också! Så himla roligt tycker jag.
 
Niclas var GB-Gubben!
 
Jaana var typ djävul och djävligt snygg!
 
Neja var Isdrottningen eller White Witch från Narnia.
 
Lars såg ut såhär och blev sjukt besviken över att vi kände igenom honom direkt.
 
Så började vi bli några stycken!
 
Ola var Hulken och hade målat hela sig själv grön!
 
Vi hade en jägare och en gangster på festen också! Det får man inte glömma.
 
Sarah var Hello Kitty och söt!
 
Johan och Rebbe var så himla söta och fick lätt 2:a priset i vår tävling! Johan var Gru och Rebbe var en minion ur filmen "Despicable Me". SÅ himla, himla fina.
 
Nodis var en vampyrprinskrigare på häst!
 
Emelie var Jigsaw-dockan ur filmen Saw och vann vårt "Bästa utklädnad-pris". Så himla roligt när folk verkligen går in för det.
 
Alida och Elias! Katt och V for Vendetta-mask.
 
Det minglades runt.
 
Clark Kent, Flapper, Minion och Gru!
 
Ivan var grottmänniska och Sara var Zebra!
 
JB, Ruben, Neja och Robin!
 
Malin, Markus och Micke!
 
Älskling och jag!
 
Sedan kom tvillingarna Will Smith och Will Smith.
 
Vi hade en Pink Lady och en död Fredric också på besök! Desirée var så himla fin och hade gjort jackan själv och allt!
 
Coola och suddiga trion!
 
Dekoration!
 
Camilla och Skåne!
 
Så kom kronprinsessan Caroline och gjorde oss sällskap!
 
Sedan glömde jag bort min kamera och pappa kom hem och var utklädd till Heisenberg i Breaking Bad. Bästa Heisenberg-minen förövrigt och jag var i säng halv fyra. Dagen efter kunde jag inte gå ur sängen förrän klockan 16 och idag har jag bestämt mig för att jag inte skall dricka på en månad. Jag känner att jag behöver rena min kropp efter en himla massa festande på sistone. Jag känner också att jag vill satsa på träningen och på skolan nu på ett tag, och helt enkelt försöka lära mig att ta det lugnt. För jag är ju en sådan person som blir fruktansvärt rastlös när jag inte gör någonting, medan min kropp bara skriker efter vila. Så nu gör jag det, jag skall ta det lugnt. Det betyder ju inte att man inte kan ha roligt ändå. Det var i alla fall en trevlig, men rättså lugn fest. Det roligaste på hela festen var när 15 pers samlades i vardagsrummet och hoppade runt till Avicis "Hey Brother". Då mådde jag riktigt bra ska ni veta. Tack alla för en mycket fin kväll och tack för att det var så många som ville komma!

Happy Halloween.






Idag är jag verkligen heldöd efter gårdagens fest. Så mycket uppdatering får ni inte idag. Men såhär såg jag ut igår på vår Halloweenfest! Jag var flapper, alltså klädde mig i 20-tals jazztema ungefär. Dan var Clark Kent och var så himla fin! Men mer om festen imorgon. Nu ska jag titta på film. Trevlig söndag!

Grönsakspaj á la Sofie.

Det var ju så himla längesedan vi hade ett matinlägg här i bloggen, så nu har jag fixat ett! I torsdags bestämde jag mig för att äta grönsakspaj till middag. Paj är så himla bra att laga tycker jag, man kan nästan ha i vad som helst.
 
Jag valde att göra pajen på babyspenat, rödlök, tomat, broccoli och zucchini. Dock upptäckte jag sedan att zucchinin inte fick plats. Så den får jag spara till en annan gång.
 
Jag brukar välja att göra pajskalet på hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl. Då tillsätts liksom extra fibrer och det blir en godare smak.
 
Så hackar jag och blandar allting i en bunke.
 
Därefter gör jag äggstanningen! Min äggstanning består bara av vatten, ägg och en massa kryddor. Jag tycker att man kan ha i vilken krydda som helst nästan. Salt, vitlökspeppar och basilika valde jag.
 
Och så i med allt i formen och in i ugnen på 225 grader! Förstår ni varför jag inte fick plats med zucchinin?
 
Medan pajen är i ugnen kan man titta lite på TV eller ta lite egobilder på sig själv. Jag brukar inte direkt ta någon tid på hur länge pajen är inne, jag går istället och tittar till den lite då och då. När den inte är rinnig längre så är den färdig, anser jag.
 
Och då ser den ut såhär! Till pajen brukar jag göra en sås på creme fraiche och sweet chillisås. Jag tycker det lätt kan bli torrt med paj annars. Man måste ju ha sås till allt helt enkelt. Ät och njut! Glöm inte att krydda mycket. Jag tog alldeles för lite krydda och fick krydda en massa i efterhand. Men annars var den god! Och så går det till när Sofie lagar paj!

Förberedelser för Halloween.

Sös och Sofie gör en gubbe av maskeringstejp på golvet när Carl kommer och avbryter.
 
Carl : Vem har ni gjort den här gubben efter?
Sös : Vi har gjort den efter Sofie, hon fick ligga ner så drog jag maskeringstejp runt hennes konturer.
Carl : Okej.. Fan vad tjock du är Sofie.
Sofie : ÖH, tack?!
 
Syskonkärlek på hög nivå.
 
Fast okej, maskeringstejpen kanske inte framhäver mina kurvor på ett fint sätt..

God morgon fredag.

HEEEEEEJ Fredag! Vet ni vad det innebär? Imorgon är det lördag! Vet ni vad det innebär? HALLOWEENFEST! Woho! Skall bli så himla himla kul. Jag har till och med köpt ett nytt läppstift, dagen till ära. Mer än så säger jag inte.
 
Hur börjar vi denna dag då? Jo, först skall jag träna en timme. Sedan fortsätter jag med att plugga och läsa några sidor i min miljöekonomi-bok och därefter skall jag jobba i 5 timmar på Din Sko. Ikväll skall vi först titta på Idol och sedan karva pumpor hos mamma och pappa. Ja, jag har hela dagen bestämd! Trevlig fredag på er.

RSS 2.0