Babyshower för Regina och Frédéric

I lördags slog jag och Dan in det här gigantiska paketet. Vi skulle nämligen gå på babyshower för Regina och Frédéric, och då slår man såklart på stort. Anledningen till att vi använde två olika presentpapper var egentligen för att det blå vi köpte tog slut, haha. Men tyckte det blev så fint att ha blommigt på sidorna?
 
<3
 
Jag gjorde mig lördagspiffig.
 
Och så begav vi oss till tåget. Alltså denna man!! Är så kär i honom. Vet ärligt talat inte om jag kan älska honom mer än vad jag gör nu? Han är så gullig när han letar upp grejer vi ska köpa till vår bebis eller hjälper mig att knyta mina skor.
 
Poff så var vi i Helsingborg och framme vid Restaurang Madame Moustache där babyshowern skulle hållas. Om barn stannade på vägen och sa "woaaaw" när de såg vårt paket? Svar ja.
 
När vi kom höll det på att piffas i lokalen.
 
Presentbordet ställdes upp.
 
Och vi blev serverade bubbel.
 
Strax efter klockan 15 anlände Regina och Frédéric!
 
SKÅL OCH GRATTIS TILL BEBIS!!
 
Hannah som höll i babyshowern hälsade alla välkomna och berättade att Regina och Frédéric alldeles strax skulle leka tre lekar.
 
Det skulle bli en trekamp. Lek nummer 1 var att köra en radiostyrd bil runt ett bord. Frédéric var grym.
 
Det gick inte riktigt lika snabbt för Regina haha.
 
Lek nummer 2 anordnade jag och då skulle deras smaklökar sättas på prov. Det var dags att testa lite barndesserter! Här fick Regina nästan full pott och så stod det 1-1 i trekampen.
 
Hannah och Felicia.
 
I lekpauserna kunde man fylla i dessa fina lappar som Ida hade gjort. Man kunde skriva en gullig hälsning och gissa vilket datum bebisen skulle komma.
 
Sedan var det dags för lek nummer 3!
 
"Vem gör vad?" – något som man ofta gör på bröllop, fast då håller man upp antingen brudens eller brudgummens sko. Emelina frågade till exempel "Vem kommer se till så att BB-väskan är packad?" och så skulle Regina, Frédéric och resten av gästerna hålla upp ett rosa kort om vi gissade på Regina och ett blått kort om vi gissade på Frédéric. Regina och Frédéric blundade och om de tog upp samma färg på kortet som de flesta av de övriga gästerna så fick de ett poäng. I den här leken vann Frédéric med endast ett poäng, och vann därför trekampen.
 
Vid 17 var det dags att äta. Jag åt torskfilé.
 
Och till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljglass.
 
Förevigade kvällen med en toalettselfie.
 
Och fina Hannah tackade för kvällen. Det var ju vi som skulle tacka! Så fint fixat.
 
Efter middagen beställde vi lite drinkar och alkoholfri öl i baren, och vid 20.30 tackade vi för oss. Vilken lördag! Älskar förresten när man börjar lite tidigare på dagen och därför också kommer hem i vettig tid :)
 
Nu längtar vi efter Reginas och Frédérics bebis <3

Lite från sistone

Vi kikar på lite mobilbilder från förra veckan!
 
Hade på mig detta mysiga, stickade set en dag. Det kommer från Quinte och jag passade på att köpa det när jag var i Ängelholm. Både jag och mina kollegor Regina och Jannike har köpt likadana, så det är nästan vår jobbuniform nu haha.
 
Var hos min barnmorska den här dagen, men annars hände inte mycket spännande. Ska gå hos henne varannan vecka nu.
 
Utsikten från en lunchpromenad.
 
Det har blivit mycket soffläge på sistone, hehe.
 
Jag gick in i vecka 32 och min graviditetsapp tyckte att det var dags att packa BB-väskan 🤯 Jisses! Så långt har inte jag kommit. Vad ska jag ha i den??
 
Hittade en jeansskjorta i garderoben som passar helt OK fortfarande. Man behöver ju faktiskt inte knäppa alla knappar.
 
Dags för min dagliga lunchpromenad!
 
En dag förra veckan var det så fint septemberväder. Älskar när hösten är såhär!
 
I torsdags åkte jag in till kontoret och firade med kavaj! Var på kontoret hela dagen och blev sedan totalt socialt urlakad. Kände mig bakis på fredagen. Man är inte van vid att träffa folk till vardags längre.
 
Stor igenkänning på detta just nu.
 
Hittade en vegetarisk burrito i frysdisken på Coop och tänkte att jag kunde testa till lunch. Smakade helt OK!
 
I fredags kom Sarah, Niclas, Carro och Johan med barn hem till oss på tacoskväll.
 
Sarahs och Niclas lilla Sixten växer så han knakar <3
 
Jag har köpt en ny ljuslykta från Lagerhaus som jag är mycket nöjd med! Den finns här i lite olika färger och storlekar.
 
I lördags tog jag och Dan tåget till Helsingborg för att gå på Reginas och Frédérics babyshower. Vi hade köpt en badbalja och en badcape till dem och deras bebis. Det blev ett gigantiskt paket som vi tog på tåget. Jag blev mycket nöjd med inslagningen! Även om jag och Dan kämpade ett tag med hur vi skulle slå in det, haha. Mer om babyshowern i ett eget inlägg.
 
I söndags tog jag och Dan tag i allt vi hade skjutit upp såsom att fixa med försäkringskassan, beställa ett babyskydd och titta på hur vi ska bädda i spjälsängen. Jag hade också i veckan beställt en ny sufflett och nytt överdrag till vår vagn som vi äntligen testade.
 
Vi köpte ju vår vagn begagnad och jag är än så länge jättenöjd med den. Men en sak som har skavt är att jag inte varit så glad i de crèmevita överdragen. Så efter mycket om och men beställde vi nytt överdrag i grått. Det blev mycket fräschare och jag är så nöjd! Så bra att det är så enkelt att byta ut smådelar som man inte är nöjd med eller som har gått sönder. Känns nytt, fast att det är begagnat.
 
Sedan gick jag och Dan en eftermiddagspromenad och kom hem till det här underbara ljuset i vår lägenhet. 

Vecka 39

 
God morgon måndag!
 
Vilken mysig helg jag har haft. Först tacosmys med kompisar i fredags och sedan babyshower för Regina i lördags. Igår tog jag och Dan det lugnt, vi gick på stan, småstädade hemma, beställde lite grejer till bebisen (vi har äntligen köpt babyskydd till bilen!) och gick igenom det här med föräldrapenning på Försäkringskassan. Det är massor som behöver fixas innan november, hehe.
 
Den här veckan då? Min efterträdare på jobbet börjar. Känns stort! Föräldraledigheten närmar sig. Men på det privata planet är det inte mycket som händer den här veckan. Skönt att ta det lugnt på kvällarna! Jag märker att jag börjar bli trött och orkar inte hitta på så mycket. På lördag ska jag och Dan i alla fall göra en gravidfotografering och på kvällen ska vi hem till min syster.
 
Sen ska bloggen bloggas också såklart!
 
Hoppas ni får en fin start på veckan.

Mina mest använda saker under graviditeten

Jag tänkte att jag skulle visa några av de saker som jag har använt mest under den här graviditeten. Vissa saker klarar jag mig inte utan, annat är mer "bra att ha".
 
Först ut är den här oljan från Estelle & Thild för gravidmagen.
 
Jag har smörjt in magen varje dag sedan vecka 12 och har hittills inte fått några bristningar. Det är säkert inte (i alla fall enbart) på grund av den här oljan, utan mycket är ju genetiskt. Men jag tänker att varför inte smörja in? Det kan ju inte skada i alla fall. Tycker det dessutom är en rätt mysig rutin att göra varje morgon.
 
I somras fick jag helt plötsligt väldigt ont i ländryggen och trodde att jag hade fått foglossning. Jag började då gå i mina löparskor från Brooks som jag köpte sprillans nya precis innan jag blev gravid. Sedan dess har jag faktiskt inte haft särskilt ont i ländryggen! Men så fort jag går i mina vanliga ballerinaskor så kommer det tillbaka. Går därför ingenstans nu utan mina löparskor.
 
En smidig grej som Regina tipsade mig om är BH-förlängare! Jag fick köpa en ny BH ganska tidigt i graviditeten, men nu i slutet har mina BHs med byglar börjat skava igen då jag blir bredare i midjan. Det är så otroligt tråkigt att köpa en ny BH och speciellt eftersom jag kommer behöva amningsbh:ar senare. Då är det perfekt med förlängare, så att man kan använda sina befintliga lite till. Dessa köpte jag på Lindex.
 
Om jag ska tipsa om endast ett par byxor så är det dessa svarta från Boob Design! Alltså, ni behöver inga andra gravidbyxor i er garderob.
 
De är så sköna, passar till allt och dessutom kommer jag kunna använda dem efter förlossningen. Kan vara mitt bästa köp under den här graviditeten! Skojar ej.
 
Sist – men inte minst – kommer Novalucol, något som jag ständigt får ha med mig just nu. För herregud vad jag har halsbränna. Har fått utesluta ganska mycket ur min kost såsom rödlök, kolsyrat vatten, stark mat och så vidare. Novalucol och omeprazol gör susen för mig.
 
När vi ändå pratar gravidgrejer måste jag passa på att visa dessa gulliga pyjamasar jag köpt på Lindex! Alltså den med kanelbullarna <3
 
Eller den här söta med en koala på rumpan!
 
Tänk att bebis F ska få mysa i dessa i vinter.

Helgen: Besök, åka stadsbuss och Malmö reptilcenter

I lördags gick jag och Dan upp tidigt, vi handlade och städade och förberedde för att min kusin Therese och hennes familj skulle komma på besök. Jag findukade i köket med loppistallrikar.
 
Och gjorde mig i ordning. Hej magen i vecka 31!
 
Hade på mig en fodralklänning från KappAhl och en blus från Lindex över. Redan här kände jag att bebisen hade sjunkit ner lite mer. Det är som att jag har fått mitt liv tillbaka! Kan andas ordentligt och mår mycket bättre.
 
Jag och Dan har fixat lite inne på bebisens rum, bland annat byggt ihop hans byrå. Men mer om sånt i ett annat inlägg!
 
Vid 12-tiden kom Tesse, Stefan och Moa. Vi dukade fram frallor till lunch.
 
Och vid 14 åkte vi stadsbuss till Folkets park för att göra en liten utflykt. Moa var riktigt pepp på att åka stadsbuss och undrade varför vi skulle gå av när vi var framme <3
 
Det var helt okej väder ute. Det regnar eller blåser alltid när Tesse och Stefan kommer hit, så det var skönt att vi kunde vara ute för en gångs skull.
 
Vi skulle besöka Malmö reptilcenter! Jag hade aldrig varit där men blev positivt överraskad. Lika kul för mig som det var för Moa, haha.
 
Vi tittade på kameleonter, krokodiler och till och med apor. När vi kände oss klara gick vi till Folkets parks lekplats och lekte lite innan det var dags att ta bussen hem igen.
 
Hemma dukade vi fram bubbel och ost.
 
Och till middag lagade jag och Dan en kycklinggratäng med ris till. Sedan pratade vi mycket och länge tills vi nästan somnade i soffan.
 
Det blev söndag och vi startade dagen med en promenad i Dockan. Det var strålande söndagsväder. Efter lite fika kramade vi Tesse, Stefan och Moa hej då och tackade för den här mysiga helgen!

Vecka 38

Jag funderar på om bebisen har sjunkit ner lite, kanske till och med fixerat sig?
Jag har inte det ständiga trycket mot revbenen som jag brukar ha, och nu kan jag ha på mig kjol utan att få en brännande känsla precis under bysten. Det är som att det är lite lättare att andas igen.
 
Idag ska jag i alla fall till barnmorskan, så då ska jag fråga allt sånt. Skriver ner i mina anteckningar så att jag inte glömmer någonting. För glömma saker är verkligen något jag gör nu. Jag glömmer mitt i en mening vad det var jag skulle berätta och blir helt tyst, hittar inte tråden igen. Det är väl såhär det är att vara gravid antar jag 🤷🏻‍♀️
 
Den här veckan har jag förutom jobbet inte särskilt mycket inplanerat. Jag ska fixa naglarna på fredag och så ska jag få hänga med mina bästisar Sarah och Carro och deras familjer. Vi ska ha tacosmys och catcha upp. Längtar!
 
Och så ska jag och Dan umgås så mycket vi bara kan efter ett par intensiva veckor på hans jobb. Vi ska skruva ihop bebisens spjälsäng, men också bara göra vardagssaker som att laga mat tillsammans och titta på TV-serier <3
 
Hoppas ni får en fin måndag!
 

Mina senaste mobilbilder

Vi firar söndag med att titta på mina senaste mobilbilder!
 
Jag och Dan har handlat ganska mycket till bebisen nu. Senaste inköpen var en liten jordgubbskorg från H&M Home, en babylift och en skötbädd. Det känns som vi snart har de "viktigaste" sakerna. Nästa köp blir ett babyskydd!
 
Jag har träffat min föredetta kollega Stina och ätit lunch på Välfärden. Åt rödbetor och rotfruktspuré, mycket gott.
 
Var ledsen och hormonell en dag, och så trött på att vara gravid. Dagen efter mådde jag mycket bättre igen. Det svänger snabbt nu!
 
Var hos frisören, lade i en nyansering och klippte ganska mycket.
 
En fredag tog jag tåget till Ängelholmskontoret.
 
Hej Ängelholm, vad du är gullig!
 
Åt schnitzel med ett par kollegor.
 
Det blev måndag och jag tog på mig den här färgglada klänningen från Gina Tricot.
 
Jag gick in i vecka 31 och magen är stor nu. Det ska bli spännande att se den i vecka 39, haha.
 
Jag och Dan har gått lite digitala förlossningskurser. Här diskuterar vi värkarbetet och hur viktigt det är att ta vara på pauserna, hehe.
 
Var på Malmökontoret en dag i veckan och träffade två kollegor. Så kul att få jobba lite ihop i verkligheten ibland också!
 
Träffade min kompis Emma och åt lunch på Spill. Det blev bakad potatis med avokado och sallad.
 
I torsdags träffade jag min kompis Sandra och fikade på Pronto.
 
Prontos cheesecakes skojar man ju inte bort. Och någonstans här förstår ni nog att jag har börjat äta lite gluten igen. Det går bra än så länge! Men hemma äter jag nästan uteslutande glutenfritt, det är när jag är ute som jag inte är lika noga.
 
Jaana skickade den här till mig på Instagram, haha. Alla mina organ sitter typ i mina revben just nu.
 
Varje fredag börjar arbetsdagen med att Prisjakts VD pratar en liten stund till alla i företaget. Prisjakt Weekly kallas det och är ett fint sätt att samla företaget fast att vi jobbar hemifrån nu.
 
Jag satt i köket, drack morgonkaffe och hade tända ljus. Perfekt start på dagen!
 
På fredagseftermiddagen plingade det på dörren. Dan fick blommor från sitt jobb! Han har jobbat så mycket på sistone och förtjänade verkligen lite uppskattning. Himla fint!
 
Sedan blev det helg, men det tittar vi på i ett annat inlägg.

Babyshower i Kågeröd

I lördags började jag dagen med en liten morgonpromenad. Det var så fint väder! Efteråt svettades jag dock ihjäl och slutade inte svettas trots dusch och allt, haha. Allt extra blod och tyngd påverkar verkligen kroppen.
 
Sen gjorde jag mig i ordning i en ny klänning från Lindex. Den är på rea nu och ni hittar den här! Vid 13.30-tiden körde jag för att plocka upp Rebbe i Lund och sedan vidare till Kågeröd.
 
Hemma hos Linnéa blev både jag och Sara W överraskade med en babyshower! Sara ska få inte bara en utan TVÅ flickor i oktober <3 Som vi längtar! Linnéa och Rebbe hade fixat så fint och lurat oss båda. Till mig hade de sagt att vi skulle fira Sara och till Sara hade de sagt att vi skulle fira mig.
 
Så fint pyntat i både blått och rosa!
 
Woooow vilket gottebord!! Och ser ni dahliorna? De har Linnéa plockat i sin trädgård. Lägg av liksom 😍
 
Efter att vi hade catchat upp fick jag och Sara presenter. Oh!! Jag blir alltid så obekväm när jag får presenter. Jag älskar att få det, men blir orolig över att jag inte visar min uppskattning tillräckligt.
 
Fick i alla fall så fina saker som ni kommer få se längre ner här i inlägget.
 
Till middag lagade Linnea en jättegod (glutenfri!) pasta med räkor och parmesan. Mmmm, mycket gott.
 
Och till efterrätt äppelkaka med vaniljvisp. MUMS. Det är så tråkigt att jag inte kan äta så mycket åt gången nu för tiden. Magsäcken är liksom ihoptryckt i revbenen hehe. Men jisses vad gott det var!
 
Sen gosade vi med katten Greta och umgicks tills klockan blev 23.30 och det var dags att köra hem. Så tråkigt att jag inte fotograferade Rebbe, Linnéa eller Sara. Men ibland tänker jag inte riktigt på det, utan är bara så inne i sällskapet.
 
Vad fick jag och bebis F (och Dan såklart) för presenter då? Så mycket fint!
 
Av Linnéa fick jag en body, ett par matchande byxor och en jättesöt mössa. Höstmyset!!
 
Av Linnéa fick jag också en filt från Newbie och en supergullig nalleskallra. Av Rebbe fick jag ett gulligt bläckfiskgosedjur från Done by deer och tre snacksburkar från samma märke. Av Sara fick jag tre filtar/handdukar också från Done by deer och en leksak som är perfekt att tugga på.
 
Av Sara fick jag också en pyjamas, en body och ett par byxor. Samt en jättegullig träleksak i form av ett tåg. "Ingår djuren i den här också?" frågade Dan när jag visade honom och var mycket imponerad när det gjorde det 😂
 
Alltså wow vilka presenter och vilken fin lördag! Jag är alldeles rörd. Vilka fantastiska vänner jag har. Tänk att bebis F kommer få ha dem i sitt liv <3

Bebis: Vecka 31

 
Idag går jag in i vecka 31 (30+0) och det är dags för en statusuppdatering!
 
Hur mår du?
Helt okej. Fysiskt börjar jag bli trött och tung. Psykiskt börjar jag bli trött på det rent allmänt. Det är också mycket hormoner i den här kroppen just nu. Jag blir lätt ledsen och jag känner mig väldigt ensam.
 
Något du tänker på?
Det ska bli skönt att få ordning i barnrummet. Det är kaaaos just nu i lägenheten och ligger saker lite här och där. Så det ska bli kul att fixa. Förhoppningsvis i slutet av veckan!
 
 
Vad är ert senaste inköp till bebisen?
Vi har köpt en babylift (istället för ett babynest, men är ju typ samma sak?) och en skötbädd som ska vara i badrummet. Och en spjälsäng! Nästa grej vi ska köpa är ett babyskydd till bilen.
 
Vad är dina tankar om förlossningen?
Ja, gud. Vad är inte mina tankar?! Jag frågar ihjäl mina kompisar som har genomgått en förlossning och försöker att föreställa mig händelseförloppet. Men jag är också väldigt inställd på att det får bli som det blir och att jag aldrig har gått igenom något liknande tidigare. Det är i alla fall skönt att gå lite kurser, läsa på och göra ett par förberedande övningar, så får jag hoppas att inte rädslan tar över för mycket när det väl är dags.
 

Vecka 37

 
Hej kompisar!
 
I söndags skulle jag förberett ett inlägg med saker vi har köpt till bebis, men så blev det inte. Det är KAOS i vår lägenhet just nu, Dan jobbar svinmycket och jag försöker rodda med vardagen. Men kanske kan jag få till det den här veckan? Vi får se! Hoppas i alla fall att vi kan skruva ihop byrån till bebisen i veckan, så att jag kan börja lägga ner lite kläder och leksaker i den.
 
I lördags blev i alla fall jag och Sara W överraskade med en babyshower hemma hos Linnéa! Till mig hade Linnéa och Rebecka sagt att vi skulle fira Sara med en liten babyshower, och till Sara hade de sagt att vi skulle fira mig. Haha! Vad chockade både jag och Sara blev <3 Blev i alla fall väldigt rörd och glad. Kan fortfarande inte fatta att vi ska få en bebis?! Jag går på en massa kurser och köper en massa grejer men kan fortfarande inte förstå att jag ska ta hand om ett litet barn sen? Googlar "hur tar man hand om en bebis" om kvällarna.
 
Ni tror jag skojar, men icke.
 
Finns massa bra grejer på 1177 kan jag meddela! 😅
 
Den här veckan då? Jag har en fika och en lunch inbokad. Ska försöka få ordning här hemma och lite annat smått och gott. På lördag kommer Tesse, Stefan och Moa! Då ska vi gå en sväng på reptilcentret i Folkets Park och leka på lekplatser. Håller tummarna för fint väder.
 
Och vi hörs såklart som vanligt i veckan!

Torsdagstankar

 
Tänkte att vi skulle prata såhär på kvällskvisten. Det var ändå ett tag sedan!
 
Just nu sitter jag nyduschad i soffan och tittar på Idol. Jag vet inte varför jag alltid måste tvätta håret efter jag varit hos frisören. Vill liksom fixa och styla mitt hår själv och ha i mina egna hårprodukter.
 
Idag har varit en bra dag! Jag har varit pigg och alert, men annat var det igår. Igår var jag hormongråtig och livet sög. Jag kände mig allmänt förvirrad och hade svårt att koncentrera mig. Sådana dagar är det bara att ge upp tycker jag. Då får det bli hämtmat och häng hemma i soffan.
 
Magen börjar bli riktigt tung nu. Jag gick in i vecka 30 (29+0) i tisdags och jag fattar inte hur det kan vara så mycket som 11 veckor kvar?! Hur ska jag kunna bli ännu större? Klart att det går, men det är för tusan redan svårt att ta på sig byxorna på morgonen. Jag har alltid tidigare tänkt att det skulle vara mysigt att vara gravid och det har det såklart varit. Fast nu är jag nöjd, det räcker här haha. Nio månader är lång tid.
 
Jag tittar på bilder från vecka 14-15 och kommer ihåg hur jag tyckte att magen var så stooor då. HAHA vill jag säga till mig själv såhär i efterhand. Men det är väl det som är kul att titta på sådär i efterhand, hur resan har varit. Jag längtar i alla fall tills vi har vår lilla kille här och då börjar en helt ny resa – då ska jag och Dan hitta oss själva som föräldrar. Men då är jag i alla fall inte ensam, för just nu är jag det. Jag är liksom fången i min egen kropp och kan bara hänga med. Inte styra eller ställa eller ha krav.
 
Men då kommer jag och Dan göra hela föräldragrejen tillsammans och stötta varandra, och det känns himla fint.

Helgen: gravidbyxor, egentid och brunch på Mygel

Fredag
Fredagen började med att jag och Dan supertidigt körde till tandläkaren i Löddeköpinge. Dan ska dra ut sina visdomständer och skulle göra en kontroll först. Varför går vi till tandläkaren i Löddeköpinge? Ja, det är en bra fråga.
 
Efteråt jobbade jag klart arbetsdagen och på eftermiddagen promenerade jag ner till stan för att göra lite ärenden. Är så trött på att vara gravid just nu och saknar verkligen mina kläder. Men så länge jag har på mig mina löparskor kan jag i alla fall gå en ordentlig runda, och det är ju något.
 
Lördag
Det blev lördag och jag gjorde mig redo för dagen.
 
Hade på mig nya byxor från Boob Design och en gammal blus från MQ. Jag ÄLSKAR byxorna och lever i dem just nu.
 
Strax efter 12 mötte jag upp min lillebror Carl och hans sambo Alice på Saluhallen. Vi skulle äta lunch och sedan strosa en runda på stan.
 
Vi åt på Poms mackor och tog en glass till efterrätt. Sedan hängde vi på stan tills klockan blev fem och det var dags att hålla kväll hemma.
 
På kvällen var jag ensam hemma eftersom Dan var iväg med sitt jobb. Jag beställde sushi och tittade på fjärde säsongen av Good Girls.
 
Söndag
Det blev söndag och jag skulle äta brunch med Desirée och Johanna på Mygel. Det var 18 grader varmt och jag hade på mig en fodralklänning från Åhléns och en ny skjorta från Wera.
 
Försöker verkligen att inte köpa så mycket kläder och det jag handlar ska jag kunna ha efter att jag har fött. Men seriöst, jag har nästan inget som passar just nu och någonting måste jag ju ha på mig.
 
Klockan 12 mötte jag och Johanna upp Desirée på Mygel.
 
Vi beställde in allt gott och åt mycket och länge.
 
Mygels fattiga riddare var helt galet goda. Stort tips!
 
Vi lyckades knipa ett bord ute i solen, men inne var det också mysigt.
 
Vid 14-tiden åkte jag hem igen och sedan körde jag och Dan till BabyWorld i Svågertorp.
 
Där kunde man prova en BabyBjörn i vuxenstorlek, haha. Och så köpte vi ett babynest och lite annat som jag ska visa er i ett eget inlägg.
 
Klart slut från helgen!

Idolbussen, glukosbelastning och Wahlgrens värld

Ett inlägg med bilder från förra veckan kommer här!
 
Måndag
Förra veckan startade med att Idolbussen parkerade utanför min och Dans lägenhet. Vad i!! Vi trodde först att de skulle hämta en kandidat till Idolraketen. Men förmodligen skulle de endast filma Turning Torso till deras Malmö-avsnitt. Idolraketens Malmö-avsnitt släpps på onsdag, så då får vi se!
 
Vid 11-tiden stack jag in till kontoret för att luncha med några av mina kollegor. Var väldigt pepp på detta, och hur fint är inte vårt kontor?
 
Hoppas verkligen på att vi kan hänga mer här snart!
 
Hej från en måndags-Sofie!
 
Vid 16-tiden hade jag och Dan en digital kurs om förlossning etc med min barnmorskeklinik. Tyckte att den här illustrationen var spot on haha.
 
Nima blev väldigt kränkt över att hon inte fick vara med och titta på kursen och ställde sig och vrålade bredvid oss. Vi fick sätta dit en extra stol till henne så hon kunde vara med haha. Denna katt, hon ska alltid vara där vi är <3
 
Tisdag
Det blev tisdag och jag hade glukosbelastning. Det gick helt okej, men jag förstår inte varför alla tycker att det är så äckligt att dricka den där drinken? Den är jättesöt absolut, men man sveper den ju i ett naffs.
 
Efter belastningen så jobbade jag och vid lunch hade jag en dejt med min föredetta kollega Susanna.
 
Vi gick till Välfärden och jag åt deras vegetariska rätt med blomkål, hasselnötter och skirat smör.
 
På eftermiddagen gick jag en sväng på stan. Hittade en skjorta till Dan som snällt fick hänga kvar i butiken.
 
Torsdag
På onsdagen fotograferade jag ingenting, men på torsdagen tog jag bild på mitt nya rosa anteckningsblock. Nu är jag preppad inför jobbhösten.
 
Och såhär såg jag ut! I den här klänningen från Indiska.
 
På kvällen tittade jag på Wahlgrens värld som kändes mysigt och tryggt. Min absoluta favoritkändisfamilj!
 
Sen blev det fredag och helg, men det tar vi i ett annat inlägg.

Vecka 36

 
Vecka 36! Alltså inte när det kommer till graviditeten, utan årets vecka 36. Det är lagom förvirrande ibland.
 
Hoppas ni har haft en fin helg! Jag hade en jättefin helg och var ute mycket i det fina vädret. Träffade dessutom kompisar och familj som jag inte hängt med på ett tag. Fick så mycket energi av det!
 
Den här veckan har jag lite smått och gott som jag ska hitta på:
  • Idag ska jag och Dan till IKEA igen. Allt som vi vill ha till bebisrummet är just nu slut på IKEA, så vi panikköper det lilla som finns. Det fanns endast ett exemplar kvar av spjälsängen vi ville ha, så idag på lunchen körde jag och Dan snabbt som attans dit och knep den. Sen upptäckte vi att det bara finns ett exemplar kvar av byrån vi vill ha också, så ikväll ska vi dit igen. Hehe. Två gånger på en dag! Kan man hänga på IKEA för mycket tycker ni?

  • Imorgon har jag och Dan ytterligare en digital gravidkurs. Vi har blivit anmälda till totalt fyra stycken av min barnmorska. Känns bra! Imorgon ska vi prata om den första tiden med bebisen.

  • På torsdag ska jag äntligen klippa mig. Tror faktiskt att jag ska klippa en rejäl bit den här gången. Vi får se om jag vågar 🙈

  • På lördag ska jag träffa Linnéa, Sara W och Rebbe! Ska bli mysigt att catcha up lite.

Här på bloggen ska vi bland annat titta på mina senaste mobilbilder, vad jag gjorde i helgen och så tänkte jag visa våra senaste inköp till bebisen.
 
Hoppas ni har haft en fin måndag!

Helgen med två kräftskivor

Fredag
Vi ska kika på vad jag gjorde förra helgen!
 
I fredags hade jag och Dan en mysig hemmakväll. Det har öppnat en ny asian fusion-restaurang i Dockan, i närheten av där vi bor och vi kände såklart att det måste vi prova. Vi köpte Banh Mi och delade på en bao bun. Mycket gott! Där kommer vi äta igen. Resten av kvällen tittade vi på en gammal Bäst i test-säsong och jag somnade i soffan.
 
Lördag
Vips blev det lördag! Jag bäddade sängen. Tycker det är så mysigt att göra det på helgen även om vi inte ska ha gäster. Känns så rent och städat då?
 
I alla fall! Jag skickade bild till min kompis Sarah för att visa att den långa gravidkudden jag lånat av henne och sover med varje natt fick vara med i bäddningen. Tycker nästan att den gav bäddningen en hotell-liknande känsla?
 
På kvällen hade jag och Dan bjudit in oss själva till mina föräldrar. De skulle äta kräftor, så vi hakade på!
 
Saknar ost så mycket just nu alltså. Jag köpte i alla fall med mig lite fransk bondost som jag kunde äta, men hade inte tackat nej till brie. Så umgicks vi med mamma och pappa tills klockan blev midnatt och det var dags att köra hem.
 
Söndag
Dagen efter skulle vi nämligen på kräftskiva igen, fast hemma hos Carro och Johan. En söndag tänker ni? Vad tusan! Ja, det blev så helt enkelt. Dessutom sågs vi redan klockan 14 för att utnyttja dagen så mycket som möjligt. Carro och Johan hade findukat.
 
Jag och Dan hade med oss svenska signalkräftor. Det är väl ändå de godaste? Vi åt mycket och länge.
 
Johan, Oscar, Niclas och Sixten. När jag hänger med mina vänner och deras barn längtar jag nästan ihjäl mig efter vår bebis. Tänk att vi också ska bli en liten familj!
 
Niclas, Sarah och lilla Sixten <3 Klockan 19 tackade vi för oss och körde hem till Malmö igen. Och så var helgen förbi.

RSS 2.0