Veckans hittills tagna mobilbilder.

Det är ju faktiskt bara onsdag, men jag har redan samlat på mig en massa mobilbilder. Så därför blir det ett inlägg med veckans hittills tagna mobilbilder!
 
Den här bilden är egentligen helt meningslös. Men visst, här ligger jag i soffan med min favoritcelsius och taggar träning. Mycket inspirerande bild. Inte alls grå eller tråkig. Ser ni mina naglar förresten? Jag har tagit av lösnaglarna nu och mina naglar är så tunna att jag bitit ner dem helt och hållet. Braaa där.
 
En dag regnade det och jag tog på mig röda stövlar när jag gick till gymmet. Precis som Dorothy i Trollkarlen från Oz! Fast de är inte högklackade, glittriga eller magiska. De är röda dock.
 
I måndags träffade jag Sös för lite middag på favoritstället Mosaik. "Hänger ni på Mosaik jämt eller?" undrade mina kollegor och ja, det gör vi.
 
Jag åt friterad fetaost, fläskfilé med champinjon- och kantarellkräm samt friterade bläckfiskringar med aioli. Gooooott!
 
Jag tog en obligatorisk bild på de japanska körsbärsträden nere i Lödde Centrum en vårig kväll. Man får passa på nu när de blommar och allt.
 
Jag hittade den här assnygga skjortan på H&M och skickade till min lillebror i Piteå. "Spriiiiing och köp!" skrev jag.
 
Blev så himla glad en dag på stan för jag hittade den här SUPERFINA jumpsuiten på Lindex.

Men så såg ryggen ut såhär?! Varför kunde knäppningen inte gått ända upp? Jag hade köpt den på studs om ryggen inte förstörde hela plagget. Nu fick den snällt hänga kvar i affären, vilket i och för sig kanske var lika bra.

Och det var mina mobilbilder som jag samlat på mig hittills denna vecka!

Morfar.

"Så stod jag på sjukhuset i Kristianstad, kysste en varm och fuktig panna och kramade en hand som inte kramade tillbaka. En dag senare var du borta och idag är det fem år sedan. Ett halvt jäkla decennium sedan." - Skrev jag idag på Instagram och visade upp nedanstående bild. Idag är det fem år sedan vår älskade morfar lämnade oss och det gör fortfarande ont. Det spelar ingen roll att det har gått ett halvt decennium för så fort det blir den 29:e april värker det innanför bröstkorgen. Tack för allt stöd under dagen! Det är hur gulligt som helst att det är så många som hört av sig. <3
 



Alicia, thaimat och fina vänner.

I lördags var den här lillfisen på besök hemma hos mig och Dan! Oh, vad det värker i hjärtat av att se hur hon växer. Hon har blivit så otroligt stor och jag kan inte vara något annat än en stolt gudmor. Såklart var det inte bara Alicia som var hemma hos oss i lördags utan Sara och Ivan också!
 
Vi beställde thaimat från Basilika och åt tills magsäcken nästan sprack, men man tröttnar verkligen aldrig. Det är så otroligt gott.
 
Jag och Alicia tog selfies.
 
Efter maten kom Sarah och Niclas också över! Tanken var att vi skulle spela spel men vi var så himla trötta efter maten så vi satt mest och pratade istället. Det är skönt när man är så nära vänner att man egentligen inte behöver göra något särskilt för att ha trevligt, det räcker med att umgås.
 
Danis var nöjd med kvällen!
 
När klockan var 23 var det dags för gästerna att åka hem. Då kramades vi hej då och tackade för en supermysig lördag <3

Vecka 18.

God morgon! Så var det måndag och dags för veckans schema! Det är en ganska lugn vecka, privatmässigt, så därför kommer det här ett komprimerat schema.
 
Måndag - Tisdag: Jobba, träna, kanske träffa några vänner ikväll och äta middag. Titta på Game of Thrones och sådär.
 
Onsdag: På onsdag är det 5 år sedan jag stod på sjukhuset i Kristianstad och kramade morfars hand utan att han kramade tillbaka. 5 jäkla år. Annars är det en vanlig jobbdag och jag skall dessutom klippa mig.
 
Torsdag: Valborg! Klockan 15 stänger jag ner datorn på jobbet och tar mitt pick och pack för att åka till Sarah och Niclas i Landskrona. Där skall vi äta middag och ha trevligt.
 
Fredag - Söndag: Långledigt och absolut ingenting planerat! Så om det är fint väder skall jag springa, hänga ute i solen och läsa. Om det regnar så får väl hitta på något annat. Det skall bli skönt att försöka andas ut i alla fall.
 
Och så kommer denna vecka att se ut! Något melankolisk som ni kanske förstår. Ha en superfin måndag nu!

Ny balans.

Sofie tar på sig sina New Balance-skor.
 
Dan: Får du en ny balans i de skorna?
Sofie: Va?
Dan: Ja, ny balans? De heter ju New Balance.
Sofie: Du är så rolig.
Dan: Jag vet.
 
Han är full av påhitt, den där Dan.
 

Puderrosa och gäss.

Såhär lördagsklädd var jag igår när Sara, Ivan, Alicia, Sarah H och Niclas var på besök! Vi beställde thaimat från Basilika och uppdaterade varandra om vad vi hittat på sedan vi sågs sist. Hur kvällen såg ut får ni se i ett annat inlägg!
 
I vilket fall som helst hade jag på mig en tröja från H&M. Det är en likadan som jag har i gul, fast den är puderrosa med svarta fåglar som ser ut som gäss. Både Sara och Neja hade köpt hem den här och när jag såg den var ju jag också tvungen att köpa den. Det är så bra när man har vänner med fin klädstil, då kan man härmas.
 
Byxorna är gamla men är lika fina för det! De kommer från Lindex. Håret skall klippas på lördag förresten. Hur, hur, hur?! Det är frågan. Jag har hört att flintskalligt skall vara superinne i sommar. Eller?

Frisk.

Sofie är på after work med sina kollegor och springer in i en gammal klasskompis från högstadiet.

Sofie: Men hej!
Högstadiekompis: Nämen hej!
Efter lite vardagsprat.
Sofie: Jag får nog gå tillbaka till mina kollegor nu, men det var kul att se dig!
Högstadiekompis: Detsamma! Du ser väldigt.. frisk ut!
Sofie: Frisk?
Högstadiekompis: Ja, det var väl snäll sak att säga?
 
Skönt att jag inte ser sjuk ut i alla fall.

After work, fredagshäng och en lugn lördagmorgon.

Så igår gick jag och mina kollegor på After Work på Media Evolution City. Det var verkligen en rolig tillställning och jag träffade både gamla högskolelärare och högstadiekompisar.
 
Efter några timmar kände vi att det var dags att bege sig hemåt och då kramade jag mina kollegor hej då och gick hem till Micke för lite fredagshäng.
 
Angelica är nere från Borås igen vilket är superkul! Vi hängde tills klockan var halv ett och det var dags att sova.
 
Ungefär såhär har jag spenderat min lördagmorgon. Jag har ätit pannkakor till frukost, tittat på både Scandal och Grey's anatomy (VÄRLDENS sämsta Grey's-avsnitt förresten. FY FAN.) och vilat i sängen med Isa. Nu är det dock dags att ta tag i dagen lite.

Jord blev till sand.

Jag, Jenny, Cilla och Lina sitter hemma hos Jenny. Samtalsämnet är musikaler.
 
Jenny: Jag skall se musikalen "I love musicals" med Helen Sjöholm och Peter Jöback. Det är en konsert med låtar från olika musikaler som Helen Sjöholm och Peter Jöback har medverkat i.
Cilla: Vilka har de nu medverkat i?
Jenny: Kristina från Duvemåla bland annat.
Cilla: Just det! Det är väl då de sjunger den låten "Jord blev till sand"?
Jenny: GULD blev till sand heter den..
 
Guld, jord, ungefär samma sak. Jord och sand däremot, otroligt stor skillnad!

Vårväder, pizza och världens största katt.

Igår var det torsdag och såhär fint väder på lunchen i Malmö. Därför spenderade jag lite tid utomhus. Man får passa på när man har tid!
 
Efter jobbet träffade jag Cilla, Jenny och Lina för lite torsdagshäng. Vi frack rosévin, åt pizza och spanade in Jennys och Jacobs superfina lägenhet!
 
 Vi drack té och Jenny hade världens sötaste tésil.

Sedan gosade vi såklart med Jennys superstora katt. Hur gigantisk är han inte? Hade inte kunnat smyga ner honom i min väska ens om jag försökte. Och det var min supermysiga torsdag!

Tisdag.

God kväll! Idag har jag varit på jobbet länge, ätit tråkig påssoppa till kvällsmat medan jag tittat på det nya avsnittet av Mad Men och avslutat dagen med ett löppass. Nu är jag så otroligt trött och skall snart sova. Förresten, är det bara jag som tycker det är jobbigt med kläder så fort det blir en ny årstid? Jag har fram tills nu tänkt att det skall vara varmt, bekvämt men ändå fint. Nu när det plötsligt är vår så skall man ha något ljust, färgglatt och gärna inte för varmt så att man dör på kontoret. Vill ha nya vårkläder. Behöver nya vårkläder. Måste ha nya vårkläder. Punkt slut.
 
Tycker att det har varit superbra avsnitt av den här säsongen av Mad Men än så länge!
 
En 4 kilometer lång löprunda blev det idag. Älskar att jag inte ens frös ikväll när jag sprang. Komsi, komsi sommar.

Lördagsklädsel i tre bilder.

I lördags hann jag ta tre snabba bilder på hur jag såg ut, innan jag och Dan begav oss hem till mamma och pappa på kalas.
 
Klänningen är min examensklänning från MQ och är cirka ett år gammal. Den har varit så himla användbar och passar att ha både till lite finare tillställningar och samtidigt till lite mer vardagliga tillfällen.
 
Bakom mig ser ni Isa som också ville vara med på bild såklart. Men så såg jag ut i lördags i alla fall! Jag längtar till sommaren när man kan matcha den här klänningen med bara ben och bruna armar. Snart, snart, snart så!

Vecka 17.

God morgon och trevlig måndag! Ny vecka innebär veckans schema, som ni vet. Vi har inte särskilt mycket inplanerat den här veckan, så det kommer en något komprimerad version.
 
Måndag: Jobbelijobb först såklart och därefter skall vi hem till mamma och pappa på familjemiddag. Mysigt!
 
Tisdag - Torsdag: Jobba, träna, sova, äta, leva typ. På torsdag skall jag eventuellt träffa Lina, Jenny och CIlla för pizzamys. Perfekt torsdagshäng!
 
Fredag: Vi har lite olika planer inför fredagen. Kanske kommer jag att gå på Media Evolutions after work, kanske skall vi grilla och kanske skall bara jag och Dan vara hemma och titta på Let's Dance-finalen. Vi får se! Det är ju några dagar dit.
 
Lördag: På lördag kommer Sara och Ivan hem till oss! Vi skall äta mat, spela spel och ha mysigt.
 
Söndag: Veckan avslutas med att vi skall vi hem till Dans föräldrar!
 
Där har ni lite kort hur denna vecka kommer att se ut. Det är ganska skönt när man inte har alltför mycket inplanerat och kan ta det lite som det kommer. Så nu börjar vi veckan. Ett, två, tre, börja!

Vår, lördag och tre födelsedagar.

Så var det söndagkväll igen och en fin helg har sprungit förbi. Jag tänkte att vi skulle kika lite på hur min och Dans lördag såg ut!
 
Lördagen började jag med ett löppass som ni vet och därefter åkte jag och Dan till Dans storebror och hans familj för att fira att Tova fyllde hela 6 år! Vi blev bjudna på god bullfrukost och Tova öppnade sina paket.
 
Cirka 12 var vi hemma igen och jag och Dan bestämde oss då för att gå en sväng i det fina vårvädret. Tycker den här bilden är så rolig då jag aaaalltid säger att Lödde inte är landet men ändå finns det sådana här plättar här och var. Vad är inte landet om inte detta liksom?
 
Jag och Dan var så duktiga att vi gick ända ut till Bjärred för att köpa glass och sedan runt i byn lite. Sammanlagt blev promenaden en hel mil, yey! Jag hade vinterjacka på mig vilket jag snabbt ångrade och var tvungen att konka runt på den i det varma vårvädret, inte lika yey.
 
Bjärred är rätt fin minsann.
 
När vi kom hem igen så gjorde vi oss i ordning för att åka till nästa kalas. Mamma och Pappa fyllde också år i helgen nämligen och det skulle såklart firas!
 
Mamma hade findukat som vanligt!
 
Lillebror Totte var hemma vilket var extra mysigt.
 
Och mormor också!
 
Till varmrätt (som inte blev fotograferat) blev det oxfilé och till efterrätt blev det tårta till födelsedagsbarnen såklart! Ambrosiatårtan hade mormor bakat.
 
Så sjöng vi för födelsedagsbarnet som var pappa just denna dag. Mamma fyllde nämligen år dagen efter (alltså idag).
 
Senare under kvällen hittade vi Zoegas såhär i mammas och pappas brödkorg. If it fits, I sits som det så fint heter.
 
"Kan vi inte ta en bild när du lyfter upp mig för att jag skall ta glasen längst upp i skåpet?" frågade jag lillebror. "Javisst" svarade han. Så det gjorde vi.
 
Det blev en alldeles ypperlig instagrambild måste jag säga. "Varför plockade han inte bara ner glasen till dig?" frågade min kollega Sam. "Det hade inte blivit en lika bra bild då" svarade jag. Vilket såklart är helt förståeligt. Instagram går före allt.

Så hängde vi hos mamma och pappa tills klockan var 23.30 och då var jag och Dan så trötta efter dagens bravader att det var dags att gå hem. Men här har ni en bild på mig och lillebror i alla fall!
 
Söndagsmorgonen börjades först med en morgonpromenad och fortsattes sedan med bullfrukost framför The Big Bang Theory. Det har varit en så himla mysig helg! Hoppas ni också har haft det toppen!

Morgonlöpning.

ÄNTLIGEN börjar det bli vår. Som jag har längtat. Idag gick jag ur sängen klockan 08.00, tog på mig mina löparskor och gav mig ut i solen.
 
Det blev ingen lång runda, 3 kilometer räcker på morgonen tycker jag. Men att känna solen värma kinderna, att inte behöva frysa om händerna och slippa mössa, det är den bästa känslan.
 
Dock har jag fortfarande 3 tröjor på mig när jag springer. Men snart, snart, snart kan man springa i shorts och linne klockan 23 på kvällen igen. Då kommer solen aldrig gå ner och man kommer aldrig att frysa.

Fredagskläder.

Trevlig lördag på er! Jag tänkte mest visa hur jag såg ut igår när jag hängde på kontoret först av alla.
 
 
Den här "handen i håret"-poseringen har blivit något utav min standardpose känner jag, måste nog ta och byta.
 
I vilket fall som helst så är ju blusen från H&M och är himla härlig. Mitt hår har dessutom blivit så långt nu att jag inte vet vad jag skall göra med det. Jag tycker nästan att mitt hår är för tunt för att vara såhär långt. Det blir liksom inte en frisyr av det, bara långt stripigt hår.
 
När jag kom hem bytte jag om till mjukisbyxor, åt pizza och tittade på Let's Dance. Somnade klockan 23.30. Heliga fredag!

6 blusar i min garderob.

Blusar har blivit något av mitt favoritplagg nu när jag har börjat jobba på reklambyrå. Klänning kan lätt bli jobbigt tycker jag när man bland annat skall springa i trappor och nå koppen som står högst upp i skåpet. Är det något jag avskyr så är det när man är osäker i sin klädsel. Jag älskar ju klänningar och hoppas att den här osäkerheten på jobbet skall försvinna med tiden, men än så länge förgyller jag vardagen med färgglada blusar istället. Jag tänkte att vi kunde kika på några av mina favoriter!
 
Först ut har vi den här nätta saken som inte är särskilt färgglad men ändå väldigt fin i sin enkelhet. Den är lös, ganska kort i midjan och i ryggen är den lite öppen. Jag tycker att prickarna piffar upp den så himla mycket och älskar att matcha den med ljusa jeans med hög midja. Den är köpt på Zara!
 
Nummer 2 är den här blusen som jag visade förra veckan. Den kommer från Monki och är sådär vårigt fin. Blått, korallrosa och knäppa mönster är något som jag tycker är extra fint just nu och därför är ju den här perfekt. Den är också ganska och passar perfekt till mina nya svarta jeans.
 
Nummer 3 är denna stilrena blus från Zara. Den är mörkblå med vita, lite tjockare kritsträcksränder. Detta är min typiska "jag vet inte vad jag skall ha på mig"-blus då den får en att känna sig uppiffad vilken dag som helst. Det är dessutom rätt skönt att varva mina lite kortare blusar med den här saken som nästan är hur lång som helst.
 
Nummer 4 är ett nytt gult tillskott från H&M! 149 pix kostade den, tips tips. Jag tycker den här är supervårig och gullig. Det blir dessutom en så bra kontrast med denna gula färg till mina svarta jeans. På baksidan av blusen är det knappar längs hela ryggen vilket verkligen piffar till.
 
Nummer 5 är ännu en blus från Zara! Jag har nog hängt där lite för mycket tror jag. Denna är superduperkort i midjan och går nästan bara att ha ihop med mina jättehöga kostymbyxor om jag vill undvika att visa magen. Men jag tycker i alla fall att den är så fin med prästkrage och små, små svalor som mönster.
 
Sist men inte minst! Nummer 6 är denna blus från MQ. Den är verkligen en av mina favoriter. Tycker den är sådär lagom färgglad och bubblig, och på något konstigt sätt tänker jag på hubbabubba-tuggummit när jag ser den. Det är något med mönstret tror jag. Den är bara så himla enkel och så otroligt fin. Jag kommer att spatsera runt i den här mycket i vår tror jag.
 
Och alla dessa fina blusar hänger på min klädeshängare i sovrummet och piffar till rummet lite extra. Så trots att jag inte alltid har klänning eller kjol, känner jag ändå att jag kan anpassa min stil med hjälp av korta, färgglada och upplyftande blusar. Livet behöver ju inte vara sådär kontorstråkigt.

En ny parfym och två sorters sugrör.

Nu skall vi titta lite närmre på vad som finns i den här ljusiga Scandlinespåsen som jag hade med mig hem från Helsingör i lördags.
 
Det var inte många saker jag hittade, men de små kapen jag hittade är jag så himla nöjd med.
 
I papperspåsen hittar vi dessa två paket med papperssugrör. De är från Söstrene Grene och kostade endast 10 kronor/paket!
 
Jag kunde inte välja mellan de lite mer enkla med stjärnor och de färgglada barnkalassugrören, så jag köpte båda! Det är ju en lyx man kan unna sig när de bara kostar 10 kronor styck, tänkte jag. Papperssugrör och servetter är något som jag aldrig kan få nog av. De är ju oftast så himla fina och piffar upp så otroligt mycket om man ska ha middag eller fest.
 
Mitt andra kap är den här Katy Perry-parfymen!
 
Den köpte jag på båten och kostade bara 199 svenska kronor för hela 100 ml. Den luktar sött och vanilj, precis som jag vill att mina parfymer skall lukta.
 
Tycker dessutom att flaskan är jättefin och den pryder just nu mitt nattduksbord.
 
Och det var mina fynd från Helsingörstrippen! Inte ett enda klädesplagg följde med mig hem, vilket är kort sagt ovanligt.

En lördag i Helsingör.

Niclas och Sarah frågade mig, Dan och Sös om vi ville följa med till Helsingör i lördags, och det ville vi såklart! Så klockan 11 tog jag och Dan bussen till Landskrona och mötte upp det resterande gänget.
 
Det var typ 12 grader varmt och soligt! Jag hade till och med på mig vårjacka, det ni!
 
Efter en tripp till Helsingborg och sedan en båt över sundet var vi framme i Helsingör. Sös och Sarah var taggade!
 
Jag tycker att Helsingör är en ganska mysig stad med fina och färgglada hus.
 
Danis.
 
Så traskade vi runt i affärer och jag köpte en parfym för 199 pix! Den och mina andra små fynd visar jag i ett annat inlägg.
 
När klockan var två och affärerna började stänga så var det dags för lunch.
 
Att äta lunch ute i vårsolen är ju någorlunda lyxigt. 
 
När man är i Danmark måste man såklart äta friterad rödspätta, så det gjorde vi.
 
När vi var klara kikade vi i de affärer som inte ännu hade hunnit stänga och köpte lite blommor på torget. Jag tror att ranunkler kan vara min nya favoritblomma. Den är ju så otroligt fin!
 
När vi kände oss klara för dagen åkt vi tillbaka till Landskrona och hem till Sarah och Niclas. Där hälsade vi på deras ursöta marsvin.
 
Och beställde thaimat från restaurang Basilika. Kvällen avslutades med skräckfilmen Halloween vilket resulterade i att jag var helt övertygad om att busschauffören skulle mörda mig när jag HELT ENSAM åkte bussen hem genom Hofterups mörka skog. Jag överlevde dock, tack och lov. Men bortsett från det så var det en väldigt mysig och rolig dag!

Winter is coming.

 
Nu är det äntligen dags! Eftersom det här inlägget är tidsinställt vet jag inte helt säkert. Men jag hoppas att jag har packat min väska på jobbet och är på väg hem. Snart, snart, snart får vi se det absolut första avsnittet av Game of Thrones säsong 5. Är ni taggade? För jag är minsann.

Vecka 16.

God morgon på er denna sköna måndag! I helgen samlade jag på mig massvis med material som jag skall visa er i veckan! Hoppas på att ni kommer att tycka att vissa inlägg är lite roligare än "det här gjorde jag på lördag och söndag" ungefär. Men som vanligt börjar vi med att kika på hur denna vecka kommer att se ut!
 
Måndag: Idag är det faktiskt ingen vanlig måndag utan det är premiär för Game of Thrones säsong 5! Som jag har längtat och väntat och suktat efter denna dag. Det skall givetvis firas med att lillebror och hans kompis Alexander kommer hem till oss ikväll för GOT-kväll som vi så fint kallar det. Varje måndag nu i tio veckor framöver skall vi samlas och titta på Game of Thrones, vilket vi brukar göra. Jag skall ha på mig min fina "Winter is coming"-tröja och allt. LÄNGTAR!!
 
Tisdag - Torsdag: Annars är veckan som vanligt! Jobb, träning, laga mat, hinna leva typ. Mina veckodagar brukar inte bli så särskilt händelsefulla. Det är i alla fall skönt att det inte blir mörkt förrän vid 20-tiden nu. Hoppet om våren ungefär.
 
Fredag: På fredag skall jag och Dan bara ta det lugnt. Vi skall äta någon god mat och titta på Let's Dance. Fredagsmys med andra ord!
 
Lördag: På lördag fyller två favoritpersoner år! Både min pappa och Dans brorsdotter Tova. Tova blir 6 år och Pappa 56. Hur roligt är det inte att Tova föddes på min pappas 50-års dag? I vilket fall som helst så blir det kalas hela lördagen, först hos Dans bror och sedan hos mamma och pappa.
 
Söndag: På söndag fyller min mamma år! Ja, mina föräldrar fyller år dagarna efter varandra. Ganska lustigt faktiskt. Så det skall såklart också firas. Annars blir det en relativt lugn söndag!
 
Och det är hur denna vecka kommer att se ut!

Årets första picknick.

I fredags hörde Markus av sig och frågade om jag och Dan ville grilla eftersom det var så härligt väder, och det ville vi såklart. Men istället för att grilla hemma hos någon bestämde vi oss för att picknicka. Så vi samlade ihop lite dricka, det vi ville grilla, två styck en gångsgrillar och filtar och begav oss därefter ut på en liten gröning bakom mitt och Dans bostadsområde.
 
Jag hade tagit fram en bit fläskfilé som jag och Dan egentligen skulle lagat hemma och tog med. Detta var så sjukt dumt, den blev såklart aldrig klar. Som tur var hade Dan köpt extra korvar, potatissallad och champinjoner, så jag fick lite mat ändå.
 
Markus och Micke var smarta och hade med sig hamburgare.
 
Gott!
 
Det var mysigt med årets första picknick fast att det blev mörkt och kallt klockan 20.
 
Efter att vi sjungit med till gamla låtar och vilat magen lite så tyckte vi att det helt enkelt blev för kallt.
 
Så vi traskade in till mig och Dan istället för att sätta oss på vår balkong. Men det var första gången vi hängde där för denna våren också, så det blev inte en jättestor nedgradering.
 
Vid den här tiden hade både Carro och Sös anlänt!
 
När klockan var 23 började det dock bli lite kallt så då gick vi in i vår lägenhet och somliga började dra sig hemåt. En mycket fin vecka på både våren och helgen kan jag meddela!

De senaste mobilbilderna.

Nu var det ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder och jag har samlat på mig ett par om man säger så. Så, jag tänkte vi skulle kika! Ovanför ser ni hur jag såg ut en lördagkväll när jag skulle ut på äventyr.
 
Jag och Dan åkte och veckohandlade på Willys med våra cyklar. Det är så himla kul att inte ha körkort ibland alltså..
 
Robban på jobbet hade en badge med shields märke som han stolt visade upp en dag. Sjukt avis ju!
 
Jag och Sam som pappdockor.
 
I påskas kom lillebror Carl hem från Piteå och jag var såhär glad.
 
Jag och lillebror Christoffer påskpyntade oss med fjädrar i håret och såg samtidigt lite ut som älvor.
 
Vi hängde på Center Syd en hel dag och alla var glada utom Christoffer.
 
I påskas sprang jag 5 kilometer på 30 minuter i strålande solsken och det var en perfekt dag.
 
Jag har börjat byta ut min vinterjacka mot vårjackan sakta men säkert. Jag kan dock inte byta ut den helt då det stundtals fortfarande är väldigt kallt.
 
I påsk hade Kävlinge Kommun påskpyntat Lödde med både påskharar och häxor. Jag hittade den här söta vid en av busshållsplatserna.
 
Vi var på middag hos Desirée en lördag och jag tvingade Pixel att gosa med mig. Det uppskattades sådär.
 
Jag och Dan var ute och gick en långrunda på påskdagen och det var strålande väder!
 
Jag och Jaana har hängt vid kanalen i Malmö och druckit islatte.
 
Just nu läser jag boken "Egenmäktigt förfarande" av Lena Andersson och den är så otroligt gripande och bra. Jag  älskar att det är lite mer gammalmodig svenska och att orden verkligen blir mer än bara meningar.

I fredags låtsades jag, Dan, Markus och Micke att det var sommar och grillade på gröningen bakom vårt lägenhetsområde. Det var superkallt och vi gick in efter cirka 1,5 timmar.
 
Vi hängde på min och Dans balkong istället och jag gjorde en fiskbensfläta i Carros hår som blev lite spretig och hade lite tjocka slingor, men det tar sig i alla fall! Mer om den här kvällen får ni se i ett annat inlägg.
 
Igår var jag, Dan, Sarah, Niclas och Sös i Helsingör hela dagen. Det får ni också se mer av i ett annat inlägg! Men här är jag och Sarah i solen i alla fall.
 
Jag hade en ny blus på mig som jag såklart spillde ner.. Måste tvätta den nu snarast känner jag.

Och det var mina senaste mobilbilder för den här gången!

Torsdagskläder.

Hej på er! Helt galet att det redan är torsdag och att veckan snart är slut. Skall bli skönt med helg, att sova ut och hitta på äventyr.

Jag tänkte mest visa min nya tröja som jag köpte igår på Monki när jag och Jaana spetserade på stan en vända. Älskar färgerna i den och att det är en oversize t-shirt. Känns somrigt liksom.

Här ser ni en del av vårt nya kontor dessutom! Bilderna tog jag imorse när jag var först på kontoret. Allt för er såklart!

Påskdagen.

I söndags åkte jag och Dan hem till Dans föräldrar för att umgås lite och äta påskmat. Och vilken påskmat!
 
På bordet hittade vi hemgjord sill, hemgjord räksallad, lax, hembakat bröd, smörslungad potatis, köttbullar, prinskorvar och ägg såklart!
 
Åt tills vi dog ungefär. Sedan pratade vi både gamla och relativt nya minnen tills klockan var 17 och det var dags för mig och Dan att spetsera hemåt. Eftersom det var så himla fint väder passade jag och Dan på att gå från Furulund hem till Lödde, en hel mil alltså! En lagom söndagsrunda om något. Och det var alltså slutet på påskfirandet! På måndagen gjorde vi inte mer än att träna och gå på Emporia ungefär. Tack alla för en superfin påsk!

Påskmiddag hos Desirée.

I lördags var det påskafton och den spenderade jag och Dan hemma hos Desirée.
 
Som tack för inbjudan köpte jag och Dan illrosa påskris. Såklart man måste ha illrosa påskris när det är påskafton liksom!
 
Pixel har vuxit massvis sedan sist jag träffade henne och nyfiken på allt var hon också!
 
Så var det dags för förrätt!
 
Ägg- och räktoast och laxrulle. Supergott och skönt med lite andra alternativ till den traditionella påskmaten.
 
Till varmrätt serverades det lax och potatissallad. Även det var så otroligt gott såklart.
 
Idag var det dessutom en extra speciell dag då Johanna fyllde år!
 
När vi ätit upp, umgåtts och väntat en stund var det dags för efterrätt.
 
Jaana, Johanna och Steve!
 
Fina Louise i sitt fina, röda hår.
 
Och såklart värdinnan själv! En fin Des, om något suddig.
 
Även Pixel ville ha lite efterrätt, fast att hon egentligen inte fick. Klockan halv ett gick jag och Dan hem, otroligt mätta och nöjda med kvällen!

Skärtorsdag.

I torsdags var det ju början på den underbara påskledigheten. Eftersom lillebror var hemma från Piteå och både andra lillebrodern och Sös var lediga från jobbet bestämdes det att vi skulle ha familjemiddag. Jag och Dan anlände runt 18-tiden.
 
När det är familjemiddag sådär en skärtorsdag bjuds det givetvis på påskmat. Vad annars! Otroligt gott.
 
Alice, Carl och Christoffer.
 
Dan!
 
Mamma hade findukat i påsktema. Gult och fint!
 
Efter maten frågade Alice Carl om han hade kunna hämta ett glas vatten till henne. "Javisst", sa Carl och hämtade det här gigantiska glaset.
 
Nästan lika stor som Alice själv. <3
 
Till efterrätt bjöd mamma och pappa på påsktårta!
 
Linus och Sös!
 
Så pratade vi och umgicks och när klockan var 23 var jag supertrött så då gick vi hem. Nu har lillebror åkt till Piteå igen vilket känns jättetomt. Men detta var en mysig och trevlig början på påskhelgen!

Vecka 15.

God förmiddag och glad annandag påsk! Känns så konstigt att det är måndag idag och inte söndag, och jisses vad fort påsken gick! I vilket fall som helst är det ju ny vecka och därför skall vi titta på veckans schema.
 
Måndag: Idag är vår sista lediga dag. Därför skall jag försöka hitta på så mycket som möjligt. Vi skall städa lite, titta på en film Dan vill se, veckohandla, träna och allt sådant. Ikväll skall vi äta tacos! Bra alternativ till all påskmat.
 
Tisdag - Fredag: I veckan skall jag jobba såklart och det skall göras i vårt nya kontor på Media Evolution i Malmö. Spännande! Annars skall jag träna. Mitt i veckan är det inte så mycket som händer, vilket faktiskt är ganska skönt. Jag skall till och med fira fredag hemma och ingen AW den här gången, vilket faktiskt ska bli supermysigt.
 
Lördag: På lördag har vi dock planer! På dagen skall jag och Dan till Helsingör med bland annat Sös, Sarah och Niclas. På kvällen sen skall Dan iväg och träffa några vänner.
 
Söndag: Absolut ingenting planerat. Vilodag, antar jag. Städa, veckohandla, träna och sådant där.
 
En ganska lugn vecka alltså! Det skall faktiskt bli skönt efter en något fullspäckad påsk. Jag har dessutom massvis med bloggmaterial ni skall få se! Det skall jag fixa senare idag. Trevlig måndag!

Påskkläder.

Glad söndag på er! Igår var jag på påskmiddag hemma hos Desirée och då såg jag ut såhär!
 
Isa fick agera modell också, vilket hon kanske inte var jätteglad i. Klänningen är ungefär 6 månader gammal och kommer från Zara. Jag älskar den och har använt den hur många gånger som helst.
 
Som frisyr lyckades jag ÄNTLIGEN göra en fiskbensfläta. Det var lite svårt att ta bild på och ni kanske inte ser det så tydligt. Men en fiskbensfläta är det minsann! Eftersom det var påskafton och allt pyntade jag den med fjädrar.

Och det var lördagens påskkläder. Klart slut!

Påskhelgen 2011-2014.

 
 
 
Jag tänkte att vi skulle kika på hur vår min påskhelg har sett ut genom åren! Jag tycker om påsken. Egentligen tycker jag om alla högtider så påsken är ju inte särskilt annorlunda. Men den är mysig och vårig och jag älskar maten. År 2011 såg den ut såhär! Ida var nere från Borås och på långfredagen hade vi picknick i Sös nyköpta lägenhet i Malmö, vi dansade i hennes kök och pratade om gamla minnen. På påskafton var vi först i stadsparken med Dans brorsfamij och var därefter på påskmiddag hos mamma och pappa.
 
År 2012 var vi hemma hos mamma och pappa på påskmiddag som vi alltid är på påskafton. Jag såg ut såhär, hade kort hår och en blus som jag måste ta och leta upp i min garderob igen. Sös hade påskpyntat håret med fjärdrar och allt. Mysig helg!
 
År 2013 hade vi ett lite mer otraditionellt påskfirande med oxfilé och baconinrullade bönor istället för vanlig påskmat. Men påskafton firades som vanligt hemma hos mamma och pappa med påskägg och på kvällen kom även Micke förbi.
 
Förra året, År 2014, fyllde pappa 55 på långfredagen vilket firades med släktkalas, på påskafton hade Carl och hans band spelning och på påskdagen var vi hemma hos Ola och Angelica och grillade och gömde påskägg. Så himla fin påskhelg! Jag hade till och med gjort eget påskris som var mycket finare än det jag gjorde i år.
 
Ikväll skall vi på påskfest hos Desirée och hur jag kommer se ut ikväll får ni se i ett annat inlägg. Ha nu en riktigt bra påsk!

Glad Påsk!

Glad påsk på er! Hoppas ni har det superhärligt i vårvädret och äter massvis med sill. Jag tänkte att vi skulle kika lite på hur både jag och dukningen såg ut förra söndagen när vi hade David och My över på middag. Det var nämligen lite påskinspirerat. Resten av kvällen hamnade inte på bild, så ni får nöja er med detta så länge :)
 
Jag och Dan hade dukat upp i vardagsrummet eftersom det är mycket mysigare att sitta där än helt inträngda i vårt kök.
 
Den lilla vasen kommer från Hemtex och passade perfekt med påskliljorna.
 
Jag hade dessutom fyndat pastelliga servetter på Hemtex som gör allting mycket mer färgglatt. Tallrikarna är Rörstrands Carisma, de diamantformade ljuslyktorna från House Doctor och den grå ljuslyktan är från Tine K. Duken är i velour och kommer från Jysk.
 
Och jag då? Även jag var lite påskig minsann!
 
Jag hade på mig en ny blus från MQ och de nya byxorna jag har visat er tidigare, även dem från MQ. Blusen är sådär vårigt fin tycker jag med små, små pastelliga prickar.
 
Och det var förberedelserna inför söndagen! Vi åt mat, spelade spel och hade mycket trevligt. Nu skall jag snart iväg och handla med lillebror, älskar att han är hemma över påsk!

April.

God morgon på er! Idag är det skärtorsdag och därefter är jag ledig i fyra dagar. Jag skall verkligen sova ut, har varit så himla trött den här veckan. Ikväll skall vi hem till mamma och pappa för lite påskmiddag. Lillebror Carl är äntligen hemma dessutom! Men först väntar en jobbdag. En torsdag som känns som en fredag, inte helt fel det.


Jag gjorde lite påskris igår som två stycken där hemma verkligen uppskattade. Vi får väl se hur länge det få stå helt orört kvar..

Green matmarknad och inflyttningsmiddag.

I lördags skickade Desirée ett sms till mig och frågade om jag ville hänga med på ett evenemang på Green Matmarknad i Malmö och såklart ville jag det!
 
Vi stod i kö i 30 minuter, fick vars en goodiebag, drack ett gratis glas vin och fick smaka av diverse produkter.
 
Det var ganska mycket folk om vi säger så.
 
När klockan var 17.47 tog jag två stadsbussar bort till Bunkeflostrand. Jag och Dan var nämligen hembjudna till Rebbe och Johan för att spana in deras nya lägenhet. En liten inflyttningsmiddag kan man säga! Rebbe hade dukat superfint.
 
Inredningen hemma hos Rebbe och Johan är så himla fin. Stilrent och modernt!
 
I inflyttningspresent från mig, Dan, Sara, Ivan och Neja och Robin fick Rebbe och Johan den här ljuslyktan från Skultuna.
 
Så var det dags för förrätt! Laxtårta! Mmmmmm.
 
Så diskuterade vi både löpning, kollektivtrafik och teknik.
 
Till varmrätt blev det fondue!
 
Dan var såhär nöjd över det.
 
Alicia har blivit så himla stor nu. Kan gå och allt! Stora, stora tösen.
 
Hon tyckte dessutom att Dan var jätteintressant, klättrade upp i hans knä några gånger och ryckte i hans skjorta. <3
 
Till efterrätt hade Rebbe gjort en supergod cheesecake med smak av hallon. När klockan var drygt tolv tackade vi för oss och kramade om våra fina värdar för att köra hem i regnet igen. En mycket bra lördag!

RSS 2.0