Mors dag och söndagsklädsel.

Glad söndag på er! Idag är det ju mors dag och det skall givetvis firas med en middag hemma hos mamma och pappa. Men först tänkte jag visa hur jag ser ut idag!
 
Klänningen har ni redan sett, men den kommer i vilket fall som helst från MQ och jag tycker om den så himla mycket. Den är lagom lång och så tycker jag om mönstret på den också.
 
Jag tror att vi kommer att hänga mycket i sommar. Glöm nu inte bort att höra av er till era mammor och ge dem lite extra kärlek på en så fin dag!

Veckans senaste mobilbilder.

Jag har varit ganska dålig på att ta bilder med mobilen den senaste veckan. Men vi kan kika på de få jag har samlat på mig! Ovan har vi en fin lördagmorgon efter att jag har varit ute och sprungit. Bästa starten på morgonen.
 
En dag med alldeles för lång lugg. Den är trimmad nu så det är lugnt och jag kan nu se igen.
 
Vi hängde hemma hos Carro och tittade på Eurovision förra lördagen som ni vet. Vi tog gruppbilder och den första bilden är i början av kvällen, medan den sista är i slutet av kvällen efter att vi ätit ungefär en miljon saker. Jag var så himla mätt och trött och ville helst ligga på golvet när vi skulle ta bilden. Dock upptäckte jag att det inte blev så himla bra men hann/orkade inte sätta mig upp ordentligt innan självutlösaren gick igång. "Jag kommer inte upp" sa jag precis innan bilden togs, därav Carros crazy skrattmin. <3
 
Elin och jag samma kväll!
 
Jag var på en gigantisk klänningsjakt i veckan och köpte efter många om och men ovanstående klänning som ni nu vet. Såhär ser den ut på!
 
Ni undrade var klänningen till vänster på bilden kommer från, den som jag lämnade tillbaka. MQ är den köpt på och den är såklart också superfin! Spring och köp :)
 
I fredags hängde jag på Grand i Malmö efter AW:en och åt en otroligt god skreitorsk med smörsås, rädisor och sparris.
 
Idag har jag och Dan sprungit runt på Emporia hela dagen för att köpa diverse födelsedags- och studentpresenter. Annars har det varit en otroligt lugn lördag, vilket vi verkligen behövde. Och det får vara mobilbilderna för den här veckan!

Djup rygg, blommor och silvrigt mönster.

Trevlig lördag på er! Jag tänkte att vi skulle fira helg med att kika på tre nya klänningar som jag har införskaffat. 
 
Den första har ni egentligen redan sett. Men jag tänkte att den kunde få en lite bättre presentation än tre styck mörka mobilbilder. Den här svarta oversize klänningen kommer i vilket fall som helst från MQ och ser kanske inte ut att vara så mycket för världen.
 
Men den har världens finaste djupa rygg med vit detalj. Den har redan använts en gång och väntar fint på att tas med ut på ytterligare en danskväll.
 
För några dagar sedan lade jag upp ovanstående bild på Instagram och frågade vilken av klänningarna som var finast. Om exakt två veckor så gifter sig nämligen Johanna och Steve och jag hade givetvis köpt två klänningar till detta tillfälle. Elle belle bi sa jag och valde den klänning jag tyckte mest om och lämnade tillbaka den andra.
 
Vilket leder oss till klänning nummer 2! Efter många om och men valde jag den här som jag tycker så himla mycket om. Den är alldeles lagom lång och har lagom tjockt tyg, vilket passar perfekt till det här någorlunda kalla vädret.
 
Den hittar ni på Oasis!
 
Klänning nummer 3 fick faktiskt följa med mig hem från affären idag!
 
Den är av märket Stockholm och är sådär vårfin. Den får följa med mig på fest snarast känner jag. Jag älskar förresten det vita mönstret som nästan skiftar i silver. Kanske svårt att se på bilden, ni får helt enkelt lita på mig.
 
Såhär lätt är det förresten att fotografera när man har en styck katt som ständigt söker uppmärksamhet.

Pås-Isa

Jag hörde något prassla i köket igår och hittade sedan en styck katt i påse.

<3 Dör på den här lilla. Det finns ingen som gör mig så glad som henne, inte ens Dan. Men sedan har jag ju i och för sig aldrig sett Dan krypa in i en Oasispåse heller. Så man vet ju faktiskt aldrig.

Att skriva lite om allt.

Jag sitter vid datorn i köket och försöker samla på mig ord, skraffsa fram bokstäver. Jag har inte skrivit en ordentlig text på nästan två månader och prestationsångesten börjar krypa fram. Halvtråkiga meningsuppbyggnader skrivs och suddas ut nästan lika snabbt igen. Ingenting blir bra, ingenting är intressant.
 
Jag börjar skriva om hur det känns när jag springer. Om hur det känns när jag springer så fort jag bara kan samtidigt som hjärtat bultar i bröstet och blodsmaken bildas i munnen. Att det nästan känns som när man får dansa precis hur galet man vill till en Håkanlåt på KB med några av de finaste personerna som finns. Att man blir andfådd på samma sätt och att det känns lika roligt, lika bra.
 
Jag skriver om hur arg jag blir när samma kille på gymmet jämt skall definiera min personlighet utifrån att jag är tjej. Att jag vill slå honom med en hantel i huvudet när han säger "Ni tjejer blir alltid arga på era pojkvänner för ingenting". När han kommenterar saker som att jag bara tycker om rött för att det är en tjejfärg och hur snygg min rumpa har blivit sedan jag började springa. Jag skriver om hur jag vägrar bygga alla mina personlighetsdrag på faktumet att jag är tjej. Att jag visst kan tycka om att spela fotboll och titta på Star Wars och snusa så himla mycket jag vill. Att jag vägrar sättas in i ett fack som outbildade människor har byggt åt mig.
 
Men hur mycket jag än skriver bildas aldrig en hel text. Det tar liksom stopp och allt jag påbörjar avslutas aldrig, eller så avslutas det för tidigt. Jag skriver om brustna hjärtan som är ihopklistrade med Karlssons klister och om hur ont det gör när man är 17 år och tillsammans med någon som inte vet vad kärlek är. Jag skriver om att jag mår bra nu. Att jag inte längre räknar kalorier och väger mig varenda dag, att jag har gått upp tre kilo och tycker ändå att det är okej. Jag skriver om att han inte längre ligger nära när vi sover, om en längtan efter sommarvärme mot äppelkinder och om den eviga vuxenångesten som ständigt gör sig påmind.
 
Tillslut ger jag upp och skriver istället om hur min dag har varit och vilka kläder jag hade på mig i helgen. Som om det skulle vara bättre än argumenterande texter och ord som känns. I mina mobilanteckningar skriver jag ner sådant som ingen kan läsa och som förhoppningsvis kan bli något mer en dag, något större. Men tills dess fortsätter jag att kämpa med halvtråkiga meningsuppbyggnader som suddas ut nästan lika fort som de skrivs.

Eurovision song contest, 2015.

I lördags var det ju dags för årets Eurovision Song Contest och som varje år är vi några tjejer som träffas för att titta. Elin var med!
 
Louise också!
 
I år var vi hemma hos Caroline i Malmö och hon hade klätt sig i Sverigegult vilket passade bra dagen till ära.
 
Jag hade varken blått eller gult på mig, utan istället min nya klänning som jag har visat er.
 
Elin var stilig i magtröja och kostymbyxor!
 
Så kom Mia, Sarah H och Sös över och vi minglade i köket innan showen började.
 
Varje år brukar vi göra så att alla väljer vars ett land som skall tävla under Eurovision och sedan tar man med sig något i mat- eller drickväg som skall symbolisera det landet. Detta serveras sedan medan detta landet sjunger sin låt. Sös hade valt Frankrike och medan vi tog plats i soffan framför TV:n så förberedde hon inför Frankrikes låt som var först ut.
 
Och så började det!
 
Sös bjöd på fransk likör, ost, kex och marmelad. Perfekt start på kvällen!
 
Hungriga Eurovisiontittare.
 
Och så hoppar vi fram tio låtar ungefär, plötsligt var det dags för Sverige och Måns att uppträda! Heja Måååns! <3
 
Jag och Carro delade på att köpa med något som skulle symbolisera Sverige. Jag hade med mig sur jordgubbsshot och Carro hade köpt lösgodis och gifflar. Jordgubbsshoten som jag bjöd på var egentligen dansk, men äsch. Nära nog, tänkte jag.
 
Måns sjöng superbra såklart!
 
Vi var såhär nöjda och glada över hans uppträdande.
 
Nästa sång som vi skulle äta något under var Australiens bidrag! Där hade Mia gjort en pavlovatårta. När den ryska ballerinan Anna Pavlova besökte Australien uppfann de denna tårta i hennes ära, berättade Mia för oss. Där ser man, där ser man.
 
Australiens bidrag var mycket bra tycker jag!
 
Caroline hade köpt saker som skulle symbolisera Beligen. Hon bjöd därför på belgisk choklad och körsbärsöl, så himla gott!
 
Jag hade valt Greklands bidrag.
 
Och bjöd därför på fetaost, oliver, soltorkade tomater och ouzo.
 
Louise hade Polen och bjöd på polsk sallad som innehöll bland annat ärtor, morötter och majonäs, en massa annat också såklart som jag inte kommer ihåg precis just nu. Men god var den! Till det serverade hon polsk korv.
 
Sarah H hade valt Ungern och gjorde budapesttårtbitar. Hon förklarade att budapesttårtan inte egentligen härstammar från Ungern, men det gör ju ingenting. Det passade hur bra som helst ändå.
 
Sist ut var Elin som hade Italien och bjöd på nutellapannacotta med karameliserade nötter till. Nu började vi bli riktigt mätta! En himla blandning det blev ändå. Det är rätt roligt hur vi hej svejs blandar efterrätter med maträtter.
 
Så var det dags för röstningen. Vilken nagelbitare!
 
Det stod ju hela tiden mellan Ryssland och Sverige och vi höll tummarna så hårt som vi bara kunde.
 
Och javisst! Självklart vann Månsan. Så himla, himla bra. Men plötsligt hade klockan slagit 01 och vi var alldeles för mätta och trötta för att gå ut och dansa. Så vi åkte hem istället och tackade Caroline för en finfin Eurovisionkväll. Bra lördag!

Vecka 22.

Hej på er och hoppas ni har haft en bra måndag! Här kommer ett lite sent veckans schema för dagen. Jag har inte riktigt haft tid att skriva tidigare, men bättre sent än aldrig!
 
Måndag: Idag har jag bara jobbat och alldeles strax skall vi hem till mamma och pappa för att titta på det sjunde avsnittet av Game of Thrones. Oh, säsongen är ju snart slut :( Ikväll skall jag också ta och blogga en del. Känner att jag äntligen börjar få lite inspiration för skrivandet, har haft lite svårt för det på sistone som ni kanske märkt.
 
Tisdag: Imorgon skall jag jobba och sedan skall jag på massage. OH, vad det behövs alltså. Sedan har jag hört att man inte får träna efter man varit på massage? Så blir kanske en lugn kväll hemma då.
 
Onsdag: Jobba, träna och sådant där. Efter jobbet skall jag dock först på ett välkomstmingel på Media Evolution, som är byggnaden där vi jobbar. Spännande!
 
Torsdag: Jobba, träna osv osv.
 
Fredag: FREDAG! Härliga fredag. Då har Media Evolution säsongens sista after work och den måste man givetvis besöka. Så där hänger jag en stund innan jag håller fredagkväll hemma.
 
Lördag - Söndag: Till helgen har vi inte alls mycket planerat. På söndag skall vi fira Mors dag hemma hos mamma och pappa, men annars skall vi bara ta det lugnt. Det är faktiskt skönt att inte ha något planerat till helgen. Jag behöver nog andas ut lite innan sommaren kommer igång på riktigt.

Söndag.

Idag har varit en lugn dag. Jag behövde verkligen en dag där man inte behöver göra någonting. Dessutom har det varit så fint väder! Så jag och Dan har varit ute lite.
 
Jag har läst ur "Egenmäktigt förfarande" som jag tycker så himla mycket om men aldrig riktigt har tid att läsa. Idag läste jag dock ikapp lite. Skall bli spännande att se hur den slutar.
 
"Medan filmen pågick tänkte hon på hur lättad hon skulle bli om han ringde precis nu. Då skulle kroppens knutar nystas upp som om de aldrig funnits och hon skulle bli människa igen." Åh, alltså <3
 
Hoppas ni haft en bra helg!

Svart och vitt.

Igår var det lördag och jag hängde i Malmö på kvällen för att titta på Eurovision med vänner. Dagen till ära hade jag en ny klänning som råkade följa med mig hem från MQ samma dag. Eftersom jag är något av en tidsoptimist och inte hann ta ordentliga bilder kommer här tre styck mörka mobilbilder på hur jag såg ut igår!

Det finaste med den här klänningen är ju egentligen den öppna ryggen med vita detaljer. Annars är den inte särskilt annorlunda, en vanlig oversize klänning i svart.

I vilket fall som helst tycker jag om den väldigt mycket. Man kan ju aldrig ha för många svartvita klänningar i garderoben.

Heja Måns!


Är hos Carro i Malmö och hejar på Måns såklart! Ni missar väl inte Eurovision ikväll? Trevlig lördag!

Veckans mobilbilder.

God middag! Det är fredag och strålande väder. Medan vi peppar sista arbetsdagen för veckan tycker jag att vi tittar på vilka mobilbilder jag lyckats samla på mig denna vecka!

Förra fredagen var jag, Cilla, Lina och Jenny på konsert och såg Thomas Stenström som ni vet. Här står jag och vinkar hej då till damerna som skall ta tåget till Malmö. Fin kväll det där!

Jag och Lina plockade vars en syrenkvist efter konserten i fredags. Jag glömde dock sätta min i vatten och dagen efter hade den vissnat.

I lördags var jag och Dan hemma hos Lars och Lina. Jag köpte en finfin bukett som tack för att de bjöd oss på middag.

Mycket blommor i detta inlägg! Men eftersom min syrenkvist hade vissnat gick jag och klippte en ny bunte i söndags. Älskar syrener, de luktar så himla gott.

Denna vecka har jag sprungit mycket annars. Både på morgonen..

.. Och kvällen. Jag blir så lycklig av att det är ljust fram tills klockan är 22 på kvällen. Sooommar <3

Hej från mig i onsdagskväll efter en löprunda. Jag är så nöjd med min löparjacka förresten. Känner mig mest färgglad i hela byn.

På jobbet tycker att jag är för mycket på hans sida av skrivbordet. Därför bestämde han sig för sätta upp ett "staket" av batterier för att visa var hans skrivbord börjar och mitt slutar. "Rör inte mitt skrivbord", sa Pontus. Jag satte då mitt pekfinger på hans sida av bordet och sa YOLO.

En bild på Isa när hon har tagit min plats i soffan.

Och så avslutar vi detta inlägg med dagens frukosthäng med Pontus och Malin i solen. Trevlig fredag på er!

Eurovision, semifinal 2.


Ni håller väl tummarna för Måns ikväll? Heja Måns och heja Sverige!

Endast för Game of Thrones-följare.

Sofie: Oh, jag har börjat få världens mage. Jag måste verkligen skärpa mig med maten alltså.
Dan: Vadå?
Sofie: Ja! Kolla! Världens putmage.
Sofie spänner ut magen och pekar på den.
Dan spänner då ut sin mage (som är lite större) och pekar på den istället.
Dan: You know nothing, Jon Snow.

Kolla på mig jag har ingen stil, men du borde sett att jag var full av liv.

I lördags fick mina klänningar snällt hänga kvar i garderoben och den här jumpsuiten fick istället följa med mig ut i regnet.

Den köpte jag i julas och kommer från H&M. Jag älskar jumpsuits, men de måste verkligen sitta perfekt i midjan för att jag skall trivas med dem. Därav finns det inte så många i min garderob. Den här är i alla fall superskön och man känner sig ändå uppklädd.

"Det ser ut som att du ska åka ut i rymden när du har den på dig", sa Dan och det känns ju inte helt fel ändå.

Middag hos Lars och Lina.

Dans lillebror Lars har flyttat till Malmö och i lördags var vi hembjudna till dem för middag! Efter att ha tagit en buss och gått cirka 10 minuter i ösregn var vi framme.
 
Det första vi gjorde var såklart att kika runt i den nya lägenheten! Här har vi Lars och Dan i vardagsrummet.
 
Det fina köket! Jag tycker förresten att det är så himla snyggt med tegelstensväggar inomhus.
 
Vardagsrummets fina detaljer.
 
Och så en stor och luftig balkong! 
 
 Så tände Lina brasan och vi pratade om min och Dans bokade USA-resa (!!).
 
Och så blev det dags för mat, fajitas!
 
Jag som älskar tacos är såklart också ett stort fan av fajitas. Det känns dock aningen festligare med fajitas och det är kul med lite variation!
 
Fina Lina!
 
När vi skulle stänga det ena fönstret på balkongen på grund av att det regnade så trillade det plötsligen bara ner?! Det var en himla tur att det var buskar precis nedanför och att det landade mjukt. Ingen skada skedd alltså!
 
 Så serverades det fryst kvarg med nötchokladsmak och bärkompott till efterrätt. Vi hängde på deras balkong tills klockan nästan var tolv och det var dags att åka hem. Fint lördagshäng!

En fredag med Thomas Stenström.

Förra fredagen var en så himla bra dag tycker jag. Inte bara för att det var fredag och snart helg, utan för att jag skulle möta upp Cilla, Lina och Jenny och se Thomas Stenström som spelade på Mejeriet i Lund. Jag, Cilla och Lina sågs på Lunds centralstation och traskade sedan ner till kinarestaurangen Tatung vid Grand Hotell. Här har vi Cilla!
 
Lina!
 
Vi kunde inte bestämma oss för om vi ville ha vin eller cola, så vi köpte båda. Perfekt beslut tycker jag.
 
Så anlände Jenny också och vi beställde in mat. Vi var kanske inte supernöjda med maten, men det var helt okej ändå!
 
När vi hade ätit klart var det dags att traska ut i det här fina vårvädret och bege sig bort till Mejeriet.
 
Jag älskar att syrenerna har börjat blomma nu. De luktar så gott.
 
Jag och Cilla!
 
Efter cirka 15 minuters promenix var vi framme vid Mejeriet!
 
I väntan på att de skall släppa in oss.
 
Även om jag tycker väldigt mycket om Thomas Stenström så hade jag inte särskilt höga förväntningar. Man vet ju aldrig om det kommer att bli en bra show så att säga.
 
Så kom vi in tillslut. Vi tyckte det var väldigt roligt och ovanligt att man var tvungen att få ett band för att visa att man var gammal nog att köpa dricka i baren. Då fick vi känslan av att kanske, kanske, kanske vi var något äldre än denna konserts målgrupp.
 
Men så länge man får handla i baren är det lugnt!
 
: )
 
Så tog vi plats och kikade på förbandet Dotter!
 
Tog luft i pausen och var lyckliga över att det var såhär ljust när klockan var 21.30.
 
Fyra styck exalterade damer som tycker att kamerablixten är något bländande.
 
När klockan slog 22 kom bandet upp på scen och självaste Thomas Stenström traskade upp för att sjunga "Full av liv" som numera är en av mina favoritlåtar.
 
Så fortsatte konserten till ungefär halv tolv och då var det dags att traska hemåt. Jag måste säga att jag är så otroligt nöjd med konserten. Det var så himla bra musik och stämning. Nu spelar jag sönder Thomas Stenström här hemma och Dan tycker att han kan sluta gnälla om att han vill bli slagen i ansiktet (haha). En väldigt bra fredag med andra ord!

Vecka 21.

God morgon! Det är måndag och det innebär veckans schema! Eftersom det inte är så mycket inplanerat, kommer här ett komprimerat schema.
 
Måndag - Torsdag: Jobba, träna, titta på serier och så vidare. Det är faktiskt skönt att jag inte har så mycket planerat mitt i veckorna, då hinner jag ta tag i sådana saker som jag annars inte hinner. Annars är det ju Eurovisionvecka och man får ju absolut inte missa deltävlingarna som är på tisdag och torsdag. Heja Måns!
 
Fredag: På fredag så skall jag och Dan ha sådant där typiskt fredagsmys med mat och film. Kommer antagligen somna i soffan klockan 22.30 om jag känner mig själv rätt. Men man behöver sådana fredagar också ibland.
 
Lördag: På lördag är det Eurovisionfinalen och den firar vi precis som vi gör varje år med tjejhäng i Malmö. Varje år ordningar Carro en tillställning där man har valt ett land som är med i finalen och när det landet spelar sin låt skall man bjuda på något i mat- eller drickväg som symboliserar det landet. Så när till exempel Frankrike spelar sin låt kan man bjuda på croissants, när England spelar sin låt kan man bjuda på scones och när Grekland spelar sin låt kan man bjuda på ouzo, och så vidare. Mycket rolig grej måste jag säga, längtar som 17!
 
Söndag: Vilodag! Sova ut, träna, titta på serier och film, ta tag i sådant jag inte hunnit i veckan. En typisk söndag med andra ord.
 
Och det var veckans schema! En mycket bra vecka om jag får säga det själv.

Kristi himmelfärdsafton.

I onsdags var det dagen innan Kristi himmelfärdsdagen, vilket innebär att det typ var fredag eftersom vi var lediga dagen efter. Då jag och Dan passar mammas och pappas hus så passade vi på att bjuda hem Neja, Robin, Sara, Ivan, Rebbe och Johan på trerätters middag!
 
Till förrätt blev det toastskagen med superhård och omogen avokado. Men det blev gott ändå! Minus avokadon. Jag hade dukat fint med mammas och pappas rörstrandservis.
 
Herrarna vid bordet som gärna ville ha lite vamrätt!
 
Till varmrätt blev det fläskytterfilé, klyftpotatis, sallad och hemgjord brunsås. Mycket nöjd med maten om jag får säga det själv!
 
Rebbe och Neja!
 
Johan, Robin och Ivan.
 
Alicia var trött men ville helst inte sova. <3
 
När vi sedan inte längre var proppmätta så serverades efterrätten, som ni redan vet var nutellapannacotta! Sedan pratade vi och umgicks tills klockan var tolv och alla var trötta efter att ha jobbat hela dagen. Ett perfekt sätt att spendera en onsdag på, med fina vänner!

Johannas möhippa, del 2.

Jag tänkte att vi skulle fortsätta att kika på hur Johannas möhippa såg ut! Så här kommer del 2. Vi hade anlänt hem till Jaana och då kom catering och lämnade mat.
 
Det serverades lite olika sallader, paj, potatisgratäng och såser.
 
Fint sällskap!
 
Vi åt tills vi dog ungefär.
 
Sedan tog vi det lite lugnt i soffan och hängde på Jaanas balkong. Det här med matkoma är inte lätt.
 
Men vi piggade upp stämningen med dans i vardagsrummet!
 
Sedan blev det dags för en Johanna att få en present och leka en lek.
 
Vi hade lagt ihop till ett presentkort på blomsteraffären Florera så att Johanna kunde gå en blombindarkurs!
 
Och så vidare till leken!
 
Vi hade alla köpt ett par trosor till Johanna som skulle symbolisera oss själva, till exempel vilken stil vi har, färg vi tycker om och så vidare. Johanna skulle sedan gissa vem som hade köpt vilket par trosor. Hon gissade helt rätt på andra försöket! Mycket grymt jobbat.
 
Därefter fick hon rita ett poträtt av hennes framtida make Steve.
 
När vi hade lekt klart gjorde vi oss ordning för kvällen och åt dessert. Desirée hade gjort tiramisu!
 
Vi drack shots och taggade inför kvällen!
 
När klockan var ungefär 22 var det dags att ta sig ut i natten. Desirée filmade hela dagen dessutom!
 
En stor kväll förtjänar såklart ett storslaget uteställe. Därför begav vi oss till Malmö Live och Skybar!
 
Mycket taggade damer!
 
Väl uppe i skybaren var det smockfullt med folk.
 
Men utsikten över Malmö var fantastisk.
 
<3
 
Efter många om och med fick vi äntligen ett bord.
 
Den blivande bruden!
 
När vi druckit upp våra drinkar, upptäckt att Timbuktu satt vid bordet bakom oss och skojat runt på badrummet var det dags att ta sig vidare.
 
En kort bussresa bort till..
 
Grand! Här skulle vi spendera det sista av kvällen.
 
Vi beställde in lite öl och satte oss. Jag älskar Grand, hela stämningen där är helt fantastisk.
 
Kajsa!
 
Jaana och Johanna!
 
Så dansade vi bort den sista energin vi hade och klockan 03 var det dags att gå hem. Jag sov tills klockan var 12 dagen efter. En superfin dag för att fira att Johanna snart, snart, snart skall gifta sig. En stor eloge till de som planerade denna fina kväll! Nu ser vi fram emot bröllopet.

Veckans mobilbilder.

Glad fredag på er! Tänkte att vi skulle fira av den här dagen med att titta på vilka mobilbilder jag lyckats samla på mig på en vecka. Först ut är en supergod lunch som jag åt förra fredagen på DOC i Malmö.

Till middag förra fredagen hade jag och Dan sushi. Otroligt gott!

Isa har hängt ganska mycket i våra tvättpåsar denna veckan.

Jag var på möhippa förra lördagen som ni vet och jag hade packat med mig ungefär halva mitt hem.

Jag och Jaana under möhippepicknicken.

I onsdags matchade jag min gröna klänning med en grön juice. Juicen innehöll bladspenat, äpple och ingefära ungefär.

Jag och Dan är ju huspassare denna veckan och det är såklart ganska så skönt. 

Isa spanade på mig genom fönstret igår och såg lite ut som en seriemördare.

Denna morgon började jag klockan 05.00 men en promenad i solen med Elin. Älskar att det blir ljust tidigt nu för tiden. Längtar till sommaren.

Och idag ser jag ut såhär när jag går på konsert med Thomas Stenström på mejeriet i Lund. Ses vi där? Glad fredag!

Nutellapannacotta.

Igår hade jag och Dan kompisar över på middag och jag hade först jättesvårt för att komma på vad vi skulle ha till efterrätt. Men så tipsade Elin om pannacotta med nutellabotten! Det lät ju fruktansvärt gott tänkte jag och utgick från det HÄR receptet. 
 
Självklart skall jag dela med mig om receptet! Elin tipsade om att man skulle göra en dubbelsats än vad receptet på Jennys matblogg sa, så det gjorde jag. Så det ni behöver för 8 stycken efterrätter på mitt och Elins vis är:
 
- En hel burk (den lilla burken då) nutella.
- 2 burkar med kondenserad mjölk sötad.
- Cirka 1,1 liter vispgrädde.
- 8 styck gelatinblad.
 
Börja med att lägg de 8 stycken gelatinbladen i blöt cirka 5 minuter.

Häll i 1 liter vispgrädde och de 2 burkarna kondenserad mjölk i en kastrull.
 
Krama sedan ur gelatinbladen och lägg i grytan. Det skall nu värmas upp men får absolut inte koka! Vispa ut det ordentligt så att gelatinbladen löses upp. När blandningen är varm så ta av den från grytan och låt den svalna några minuter.
 
Plocka så länge fram de glas som du har tänkt använda.
 
Därefter är det dags att blanda ihop nutellkrämen! Eftersom nutella blir så himla hårt i kylen (och eftersom pannacottan sedan måste stelna i kylen) så skall den blandas ut med ovispad vispgrädde så att den håller sig krämig och mjuk.
 
Här tog jag bara på måfå ungefär. Jag tog hela nutellaburken och hade i cirka 1 dl grädde. Blanda nutellan och se så att den blir mjuk och luftig, inte sådär kompakt som den är annars.
 
Klicka sedan ut detta i botten av glasen du tänkt använda. Om ni kan göra det snyggare än jag så gör det. Jag orkade inte få det fint alls och därför blev det mest kladdigt.


Häll därefter mycket försiktigt i mjölkblandningen i glasen. Häll inte för fort så att nutellakrämen blandas med mjölkblandningen bara! Plasta sedan in dem och in i kylen! Jag hade dem i kylen över natten, men det räcker med ungefär 4 timmar.
 
Dagen efter garnerade jag dem med lite bär för att få till lite syrligt till allt supersöta. Då blev de såhär fina! Mycket bra kombination tycker jag och jag blev mycket nöjd. Ät och njut hörrni!

Johannas möhippa, del 1.

I lördags var det som sagt dags för Johannas möhippa och ett skepp kommer här nu lastat med ungefär en miljon bilder. Klockan 12 knackade jag på hemma hos Jaana där möhippan skulle hållas senare under kvällen. Jaana, Desirée och Amanda hade festpyntat lägenheten.
 
Alla skulle ta med sig vars en flaska bubbel som vi skulle dricka under dagen. Det blev ju en del.
 
När allt var förberett och vi hade packat ihop oss så var det dags att bege sig!
 
Desirée hade köpt ballonger i de finaste pastellfärgerna.
 
Efter att ha tagit oss genom halva stan, blivit skjutsad på Jaanas cykel samt joggat i nerförsbackar så var vi framme utanför Johannas lägenhet och mötte upp resten av gänget. Vi pratade ihop oss och sedan var det dags att kidnappa bruden.
 
I hissen upp, alla mycket spända.
 
Så öppnade Johanna dörren och surprise! Där stod ju alla vi!
 
Johanna hade inte anat någonting och blev väldigt chockad när hon öppnade dörren. Så korkade vi upp lite bubbel och Johanna fick packa ihop lite grejer som hon behövde ha med sig.
 
Vi piffade till cykeln som Johanna skulle få leda genom stan.
 
<3
 
Den kidnappade bruden!
 
Resultatet av cykeln! Mycket fint.
 
Så hällde vi upp lite mer bubbel och traskade iväg mot vår nästa destination.
 
Mot Rörsjöparken! Där dukade vi fram för picknick.
 
Matilda och Nathalie hade köpt en massa tilltugg såsom tunnbrödsrullar, jordgubbar och ballerinakex.
 
Fina Jaana.
 
Så var det dags för en lek där Johanna skulle släppa iväg ballonger som skulle symbolisera hennes ex. Vi sa vad exet, släppte ballongen och vinkade hej då.
 
Hej dåååå!
 
Såhär kul tyckte vi detta var!
 
Så alla ville göra detta. Vi gjorde även en egen variant där man sög in heliumet istället för att släppa iväg ballongen, det var ju såklart mycket roligare.
 
Hej då exet.
 
Plötsligt började det ösregna och efter att ha tagit skydd under ett träd ett tag var det dags för oss att ta oss vidare.
 
Men först: hoppbilder i regnet!
 
Nästa destination var Big Bowl, för självklart skulle vi bowla!
 
Men först lite påfyllning i baren såklart.
 
Det var väldigt längesedan jag bowlade senast, men det gick ändå helt okej för min del.
 
Kajsa!
 
När vi hade bowlat klart var klockan 17 ungefär och det var dags att ta sig hem till Jaana.
 
Där åt vi och förberedde oss inför kvällens äventyr. Men mer om det och resten av kvällen får ni se i nästa inlägg!

Pingiskväll, KB och Amanda.

Förra veckan kom Amanda hem från Paris efter att ha bott där i tre månader och läst franska. Det firade vi på onsdagen med förfest hemma hos Jaana och pingiskväll på KB. Eftersom det var onsdag och jag jobbade dagen efter så blev det en lugn och inte så sen kväll för mig. Men jag tänkte vi kunde kika på det lilla jag var med!
 
Det var vår och jag hade på mig min mest färgsprakande tröja från Monki. Här är jag i Jaanas hall!
 
Mitt kompisgäng denna onsdagkväll. Ett mycket bra sådant om jag får säga det själv.
 
Jaana!
 
Nu tycker jag Amanda får stanna hemma ett tag minsann och inte resa utomlands mer. <3
 
När klockan var ungefär 20.30 packade vi ihop oss för att ta bussen ner till KB. De skulle som sagt ha pingiskväll!
 
Eftersom vi var där ganska tidigt så hade det inte kommit så mycket folk än. Förutom pingisbord så hade de också så att man kunde spela Mario Cart. Jag kan dock bli ganska tråkig i sådana situationer och vill helst inte spela någonting, bara titta på.
 
Så kom resten av gänget som innehöll bland annat Johanna och Helga och hängde med oss också! När klockan var 21.30 tackade jag mina fina kompisar för en trevlig kväll och tog bussen hem. Bra onsdag!

Vecka 20.

God morgon! Så var det måndag igen och ni skall få se hur denna veckan kommer att se ut. En någorlunda uppbokad vecka blir det.
 
Måndag: Idag är det måndag och jag skall ägna riktigt stor del åt bloggen. Har ganska många inlägg att skriva och många bilder att redigera. Men först är det såklart jobb som gäller och ikväll skall jag försöka hinna träna och titta på Game of Thrones. Bra dag med andra ord!
 
Tisdag: Jobba, träna etc etc. :)
 
Onsdag: På onsdag åker mamma och pappa på semester och jag och Dan skall ta hand om deras hus. Woho! Några dagar som husägare! Detta firar vi med att ha Sara, Ivan, Neja, Robin, Rebbe och Johan över på middag just på onsdag eftersom det är en röd dag på torsdag. Skall bli mycket trevligt!
 
Torsdag: Röd dag = ledig från jobbet. Himla lyx det där alltså. Tänkte njuta av livet som tillfällig husägare och sola i trädgården och läsa bok. Om det är fint väder då med andra ord.
 
Fredag: Efter jobbet på fredag så skall jag på konsert! SOM JAG LÄNGTAR. Om ni minns så tipsade jag om att Thomas Stenström kommer att spela på Mejeriet i Lund på fredag och jag, Lina, Jenny och Cilla skall dit. Skall dansa som en galning till "Slå mig hårt i ansiktet".
 
Lördag: Hembjudna till middag hos Dans lillebror i hans nya lägenhet i Malmö. Spännande! :)
 
Söndag: Vilodag! Behövs nog efter en något uppbokad vecka.
 
Förutom detta skall jag försöka hinna träna så mycket jag bara kan. 30 minuter är ju bättre än inget tänker jag. Men så kommer denna vecka att se ut för min del! Trevlig måndag på er.

Dagen efter en möhippa.

Så jag är typ död idag. Inte för att jag blev särskilt berusad igår, utan för att jag var hemma klockan 03.30 och sov ända till 12 idag. Jag tycker att det är heeelt okej att vara helt utslagen efter en superrolig lördag uppbokad med massvis av aktiviteter. Jag har dokumenterat hela dagen och har ungefär 400 bilder på min kamera som jag måste gå igenom, sortera och redigera. Men så länge kan ni få dessa mobilbilder att kika på! Det var en superrolig kväll och jag kommer att blogga lite mer senare ikväll. Men nu: Thaimat och film.
 

Johannas möhippa.

 
Ungefär nu har vi hämtat upp Johanna hemma hos sig och är på väg mot diverse aktiviteter. Idag är det nämligen Johannas möhippa och om ungefär en månad skall hon och Steve gifta sig. Jag kommer att dokumentera heeeeela dagen och vi skall hitta på så himla mycket skoj. Woop, woop!
 
 

Fredagspepp.

God morgon på er! Tycker att vi skall börja denna fredag med en dos fredagspepp! Sådana saker som får mig extra glad idag helt enkelt.

Att Amanda har kommit hem från Paris efter att ha bott där i hela tre jäkla månader <3

Att det är Maj månad och alla körsbärsträd i mitt bostadsområde blommar för fullt.

Att jag och Sam lyckades matcha lite fint i svart/vitt igår på jobbet.

Att fredagsmorgonen var såhär fin idag och att jag äntligen har vårstädat balkongen.

Att jag ÄNTLIGEN efter många om och men gav mig på en löparrunda klockan 05.40 imorse. Bästa starten på dagen!

Den här låten av Jakob Karlberg. Tycker den är så glad och fin. Den påminner något om Hästpojkens låtar tycker jag, men jag kommer säkert bli hängd för att jag uttalar mig så.

Att Nima tyckte att Dan tvunget skulle upp när klockan var 06.30 och gav sig inte alls.

Att jag har den här klänningen och dessa skorna på mig idag.

Att jag och Dan skall ha fredagsmys med film och sushi ikväll. Elementär avslutning på en elementär vecka.

New Girl.


New Girl är min absoluta favoritserie. Verkligen. Jag skall inte spoila något, men säsong fyras säsongsavslutning var SÅ himla bra. Jag tycker att New Girl brukar ha ganska bra säsongsavslutningar och jag blev verkligen inte besviken den här gången heller. Under avsnittet pendlade känslorna mellan sorg och glädje och jag både skrattade och grät. Tycker att ni skall se säsong fyras sista avsnitt genast helt enkelt! Nu får vi dock vänta i typ fem månader innan nästa säsong kommer. Oh, well.

Som ett barn.


På jobbet.

Sam: Så kul att du har fått ett eget bord Sofie!
Sofie: Va?
Sam: Ja.
Sam pekar mot barnbordet.
Sam: Så att du kan sitta och rita och sådär.
Sofie: ....
Sam: Det är så kul att göra narr av din ålder!

Så himla kul. Det är inte lätt att vara yngst på jobbet.

Balkonghäng och grillkväll.

Så i lördags tyckte jag och Sarah H att vi skulle hitta på något. Eftersom de flesta av våra vänner redan var upptagna med diverse saker, bestämde vi oss för att ha en impulsiv grillkväll med de få som faktiskt inte hade något planerat. Oplanerade saker är oftast de som är mest roliga också! Sagt och gjort, klockan 18 ringde det på dörren och fina syskon och vänner samlades för häng på vår balkong.
 
Bland dessa hittade vi bland annat Sarah H då såklart.
 
Dan!
 
Lars och Lina!
 
Jag och Dan har lånat mammas och pappas infragrill på obestämd tid och den passade alldeles utmärkt för en liten grillkväll. Det tar dock lite för lång tid för maten att bli klar, men vem är jag att klaga.
 
Det kändes inte helt fel att hänga på vår balkong en solig lördagkväll i alla fall.
 
Nima och Isa var lagom nyfikna.
 
Så dukade vi upp i köket och åt! Jag åt soyakorv, majskolvar, grillade champinjoner, grillad sparris, potatissallad med mera. Gott!
 
Så plötsligt var det mörkt. Linus och Ralle hade mycket mer trevligt än vad det ser ut på bilden. Lovar.
 
Finaste trion!
 
Micke!
 
Och så självklart Sös! Vi satt på balkongen tills det blev för kallt och flyttade in i vardagsrummet. Klockan tolv började gästerna gå hemåt och jag och Dan somnade mycket snabbt efter en mysig kväll. Nu får det gärna bli sommar så att vi kan ha sådant här häng jämt.

Vårruset, 2015.

Så igår var det den 4:e maj och förutom att det var Star Wars-dagen var det även dags för Vårruset i Malmö!

Så efter jobbet gick jag hem till Sös som var så snäll och lånade ut sin lägenhet så att jag kunde byta om och förbereda mig inför loppet. Här ser ni mitt loppnummer förresten! Jag tycker verkligen att det var en stor skillnad från förra året när jag skulle springa. Förra året behövde jag verkligen bygga upp min kondition för att ens klara av att springa 5 km medan nu så springer jag redan minsta 5 km i veckan och därför kändes det inte alls lika nervöst och pirrigt.

Väl på stadion där loppet skulle börja, mötte jag upp mina lagkamrater som bestod av Jacqueline, Maria och Mia. Caroline skulle också egentligen springa men eftersom hon har skadat sin fot var hon vår hejarklacksledare istället!

Så var det dags för uppvärmning!

Jag hade en ny löparjacka och nya träningstights dagen till ära.

Vi var väldigt taggade! Det är verkligen superroligt att springa i lopp, det blir liksom en helt annan stämning än om man springer själv.

Så blev det dags för start! Get set, ready, GO!

Och här har ni mig, 5 km och 30.02 minuter senare!

Jag är så himla nöjd med min tid! Förra året sprang jag in på 34 minuter och i år sprang jag in på 30! Det är en stor skillnad och jag är nöjd över att jag armbågade mig fram under loppet.

Här ser ni mina tider för varje kilometer.

Fyra styck nöjda löpare och en stolt lagkapten/hejarklacksledare!

När vi hade hämtat ut våra jackor och kikat runt på alla smakprover var det dags för en välförtjänt picknick. I picknick korgen hittade vi saker till en wrapsmiddag.

Så åt vi och pratade om livet och när det tillslut blev för kallt var det dags att gå hem. Men det var en helt perfekt avslutning på en annars ganska grå måndag!

Vecka 19.

Så var det måndag igen och ny vecka! Hoppas ni hade en fin helg. Vi hade en finfin helg som ni kommer få se mer av senare. Men vidare till denna vecka! Såhär kommer denna vecka att se ut:
 
Måndag: Idag skall jag först jobba och ikväll springer jag Vårruset i Malmö. Efter loppet ingår det picknick dessutom! Jag skall försöka dokumentera så mycket som möjligt. Men heja på mig ikväll! Jag skall försöka få bättre löptid än förra året :)
 
Tisdag: Jobba, träna osv osv :)
 
Onsdag: I veckan kommer Amanda hem från Paris igen. Hon har ju varit iväg i några månader och äntligen är hon hemma! På onsdag skall vi träffas och hänga lite. Hoppas på finfint väder!
 
Torsdag - Söndag: Resten av veckan har vi ingenting planerat. Jag skall träna, jobba, hålla fredagsmys och helg och allt möjligt.
 
En lagom upptagen vecka med andra ord!

En lagom stor hatt.

Jag och Sarah H hängde i Malmö hela dagen igår. Vi åt lunch, sprang runt i affärer och fikade. Inne på H&M hittade jag den antagligen största hatt jag någonsin sett.
 
Tänk att springa runt i den här på stan? Jag hade inte sett någonting i den hatten och antagligen sprungit in i en massa människor. Men visst var den häftig! Dock fick den mycket snällt hänga kvar i affären. Jag köpte en ny löparjacka och nya träningsbyxor istället. Det får ni se i ett annat inlägg!

Valborgsmässoafton 2015.

I torsdags var det Valborgsmässoafton och jag och Dan var hembjudna på middag hemma hos Sarah och Niclas i Landskrona. Därför tog vi vårt pick och pack efter jobbet och åkte direkt hem till dem. Till fördrink bjöd de på bubbel, perfekt avslut på en kort arbetsvecka.
 
Sös var där också såklart!
 
Sarah och Niclas hade dukat upp med fintallrikar och till och med gjort bordsplacering!
 
Jag tycker det är så otroligt fint när man verkligen lägger ner sin själ i dukningen. Jag brukar själv vara ganska dålig på det, men det blir ju mycket mysigare.
 
Så var det dags för mat! Sarah och Niclas hade gjort en stor och superfin italiensk buffé med en massa godheter.
 
Carro var valborgsfin!
 
Det var inte bara de mänskliga gästerna som var hungriga utan även lilla Björne.
 
Vår fina värdinna Sarah.
 
Jennie!
 
Dan och Niclas var våriga och tjusiga.
 
Dör på den här maten. Så, så, sååå god.
 
Tre fina damer. Vi åt mycket och länge och tog om hundra gånger tills vi helt enkelt inte kunde äta mer.
 
Söta Björne ville också sitta vid bordet.
 
Vi hälsade på Sarah och Niclas marsvin lite också.
 
När klockan var ungefär halv nio bestämde jag, Dan, Niclas och Carro oss för att gå ner och titta på bålet.
 
På vägen ner såg vi en man som matade de otroligt stora svanarna. En stor eloge till honom för det modet!
 
Vi tyckte att det var lite märkligt att vi mötte väldigt många människor som gick i motsatt riktning från oss, precis som att de var på väg ifrån bålet. När vi sedan kom fram förstod vi varför, bålet var över. Attans! Detta var vad vi hann se innan de släkte det.
 
Nåja! Ett litet bål är bättre än inget bål. Så tackade vi för oss och vände hemåt igen.
 
Landskrona är otroligt fint tycker jag, speciellt nere vid hamnen.
 
Söta Carro.
 
Så försökte jag och Carro ta bilder tillsammans, några hoppbilder och några mer civiliserade bilder. Vissa blev bra, andra inte.
 
När vi kom tillbaka var det dags för efterrätt! Sarah och Niclas hade bakat en nutella- och marängtårta med jordgubbar och vaniljglass till.
 
Nam nam.
 
Nöjda gäster!
 
När vi hade ätit efterrätt kom även Micke, Markus och Philip!
 
Fint Valborgshäng om jag får säga det själv.
 
Så spelade vi kort, Markus och Micke spelade Galenpanna med våra bordsplaceringskort och så umgicks vi. När klockan var 01 på natten var det dags för oss att ta sista bussen hem efter en otroligt rolig kväll.
 
Dagen efter hittade jag sådana här bilder på Niclas. Det är mycket som händer när man går på toaletten och lämnar kameran bland sina vänner. Så tackar vi Sarah och Niclas för ett finfint Valborgsfirande!

Glad första maj!


Glad första maj på er! Är det inte helt galet att april redan är över och att det nästan skall vara sommar nu? Eller i alla fall försommar. Igår var vi hemma hos Sarah och Niclas på Valborgsfirande. Det har jag såklart dokumenterat och ni får se allt i ett annat inlägg. Men nu skall jag och Dan ta tag i dagen lite efter att ha sett ett dubbelavsnitt av Grey's Anatomy. Kram på er!

RSS 2.0