Eurovision song contest, 2015.

I lördags var det ju dags för årets Eurovision Song Contest och som varje år är vi några tjejer som träffas för att titta. Elin var med!
 
Louise också!
 
I år var vi hemma hos Caroline i Malmö och hon hade klätt sig i Sverigegult vilket passade bra dagen till ära.
 
Jag hade varken blått eller gult på mig, utan istället min nya klänning som jag har visat er.
 
Elin var stilig i magtröja och kostymbyxor!
 
Så kom Mia, Sarah H och Sös över och vi minglade i köket innan showen började.
 
Varje år brukar vi göra så att alla väljer vars ett land som skall tävla under Eurovision och sedan tar man med sig något i mat- eller drickväg som skall symbolisera det landet. Detta serveras sedan medan detta landet sjunger sin låt. Sös hade valt Frankrike och medan vi tog plats i soffan framför TV:n så förberedde hon inför Frankrikes låt som var först ut.
 
Och så började det!
 
Sös bjöd på fransk likör, ost, kex och marmelad. Perfekt start på kvällen!
 
Hungriga Eurovisiontittare.
 
Och så hoppar vi fram tio låtar ungefär, plötsligt var det dags för Sverige och Måns att uppträda! Heja Måååns! <3
 
Jag och Carro delade på att köpa med något som skulle symbolisera Sverige. Jag hade med mig sur jordgubbsshot och Carro hade köpt lösgodis och gifflar. Jordgubbsshoten som jag bjöd på var egentligen dansk, men äsch. Nära nog, tänkte jag.
 
Måns sjöng superbra såklart!
 
Vi var såhär nöjda och glada över hans uppträdande.
 
Nästa sång som vi skulle äta något under var Australiens bidrag! Där hade Mia gjort en pavlovatårta. När den ryska ballerinan Anna Pavlova besökte Australien uppfann de denna tårta i hennes ära, berättade Mia för oss. Där ser man, där ser man.
 
Australiens bidrag var mycket bra tycker jag!
 
Caroline hade köpt saker som skulle symbolisera Beligen. Hon bjöd därför på belgisk choklad och körsbärsöl, så himla gott!
 
Jag hade valt Greklands bidrag.
 
Och bjöd därför på fetaost, oliver, soltorkade tomater och ouzo.
 
Louise hade Polen och bjöd på polsk sallad som innehöll bland annat ärtor, morötter och majonäs, en massa annat också såklart som jag inte kommer ihåg precis just nu. Men god var den! Till det serverade hon polsk korv.
 
Sarah H hade valt Ungern och gjorde budapesttårtbitar. Hon förklarade att budapesttårtan inte egentligen härstammar från Ungern, men det gör ju ingenting. Det passade hur bra som helst ändå.
 
Sist ut var Elin som hade Italien och bjöd på nutellapannacotta med karameliserade nötter till. Nu började vi bli riktigt mätta! En himla blandning det blev ändå. Det är rätt roligt hur vi hej svejs blandar efterrätter med maträtter.
 
Så var det dags för röstningen. Vilken nagelbitare!
 
Det stod ju hela tiden mellan Ryssland och Sverige och vi höll tummarna så hårt som vi bara kunde.
 
Och javisst! Självklart vann Månsan. Så himla, himla bra. Men plötsligt hade klockan slagit 01 och vi var alldeles för mätta och trötta för att gå ut och dansa. Så vi åkte hem istället och tackade Caroline för en finfin Eurovisionkväll. Bra lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0