Helgen: Brunchhäng och hemmafix

Nu kikar vi på hur helgen har varit!
 
I lördags vaknade vi pigga och glada, drack morgonkaffe och gjorde oss i ordning. Jag och Dan skulle hem till Carro och Johan på brunchhäng, så jag tog på mig min mest brunchiga outfit. Med diadem och allt.
 
Svart tunika, ljusblå jeans och ballerina skor.
 
Men innan vi anlände hos Carro och Johan hälsade vi Niclas farmor i hennes trädgård. Där var också Niclas föräldrar med deras lilla valp!
 
Ooooh heeeej Iris!!! Vilken förmiddag det blev!
 
Sedan körde vi vidare till Bjärred och Carros och Johans nybyggda trädäck. Vilket jobb de har gjort!
 
Mitt gulliga brunchgäng! Sen satt vi ute i solen från klockan 13 till 17. Då frågade Carro och Johan om vi ville stanna på middag också, och självklart ville vi det!
 
Vi grillade och åt potatisgratäng och umgicks till klockan blev tolv och det var dags att köra hem igen. Härliga lördag!
 
Klipp till söndag och jag hade inte jättemycket inplanerat. Dan skulle sitta och fixa med datorgrejer hela dagen så jag passade på att göra saker hemma. Hade på mig väldigt "hemmafixiga" kläder.
 
Jag har velat byta ut tavlorna i sovrummet ett tag och när jag fick min mammas tavla var det dags! Älskar när jag ber Dan "ge input" och det slutar med att han gör allt istället, haha. Det där med att mäta när man ska hänga upp tavlor är inte riktigt min grej. Vill bara spika upp och bli klar.
 
Titta så fint det blev! Tavlorna har min mormor och morfar köpt i Paris en gång för längesedan <3
 
Jag kände mig inte riktigt klar, så jag begav mig ner till AB Småland på stan för att handla lite mer att sätta upp på väggen. Mer om det i nästa inlägg!

Vecka 18

Jag bytte till höstjacka igår igen.
I två veckor har jag haft min vårjacka och strosat runt i det behagliga vårvädret. Igår möttes jag dock av en kylig vind när jag gick utanför lägenheten.
 
Är det bara jag som har tre jackor hängandes framme nu? En vårjacka, en höstjacka och så vinterjackan. Vinterjackan kan jag förhoppningsvis hänga in igen, men man vet aldrig. Vips är det 4 grader och snöar i april.
 
Men på torsdag är det Valborgsmässoafton och sedan är det maj. Då är det ju försommar på riktigt! Valborg firar vi hemma hos Lars och Lina med kompisar, spel, plockmat och mys. Till helgen ska vi mest fixa lite hemma och på lördag kommer Regina och Frédéric hem till oss på middag.
 
Hoppas att allt är bra med er och att ni tar hand om varandra.
Vi hörs lite senare!
 

Middagsklubben testar: Köket Lu

I fredags hade delar av vår middagsklubb bestämt träff. Vi försöker ses en gång i månaden, men det är lite sisådär med det nu i dessa tider. I fredags bestämde jag, Desirée och Amanda oss för att köra take away och käka hemma hos mig. Vi har ätit på Köket Lu tidigare och tyckte det var så gott så vi ville äta där igen. Och vilken tur, för jag såg på deras instagram att man fick 15% rabatt om man beställde take away.
 
Köket Lu är en kantonesisk restaurang med gatumat från Hong Kong och ligger på Davidshallstorg här i Malmö. Vi beställde deras dumplings. Mmm, de är helt fantastiskt goda. Om ni äter på Köket Lu rekommenderar jag verkligen att ni beställer dem.
 
Till dumplingsen beställde jag också deras heta wok som heter Biff Chow Ho Fun. Tillsammans med deras hemgjorda soja blev det en stor smakexplosion i munnen.
 
Desirée beställde också deras kycklingnudelsoppa. På Lu's hemsida skriver dem "En varm comfort-bowl med marinerad kyckling, risnudlar, grönsaker i en 24-timmars buljong". Lägg av så gott.
 
Sen satt jag, Amanda och Desirée och pratade och myste. Nima höll sig nära och ville umgås också såklart. Köket Lu får 5 av 5 möjliga av Middagsklubben! Undra vad vi äter nästa gång, och om det blir take away då också?

Sofie är ute och reser: Paris

God morgon!
 
Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har nämligen rest till en alternativ värld där det inte finns covid-19 och allt vad det innebär. Jag och min bästa kompis Sarah har landat i Paris och jag tänkte att ni ska få följa med på vår dag!
 
Jag och Sarah landade sent igårkväll i Paris, så vi checkade in på vårt hotell och sov vår första natt. Sedan vaknade vi till 18 grader och strålande sol! Nämen, vad trevligt. Vi lokaliserade ett jättemysigt frukostställe där vi satte oss och lapade sol på uteserveringen.
 
Standardfrukost i Paris: Baguette, croissant, caffè latte, apelsinjuice och sylt. Mmmm. En bra start på dagen.
 
När vi var mätta och nöjda var det dags att turista lite. Vi promenerade längs parisiska gator.
 
Gick förbi gulliga affärer.
 
Och ner till Champs Élysées.
 
Vi tittade på Triumfbågen!
 
Besökte Pont des Arts med alla fina kärlekshänglås.
 
Och poserade framför Seine.
 
Det blev eftermiddag och jag och Sarah tog en kaffe to go. Vi visste ju inte hur länge vi skulle vara i denna alternativa värld, så lika bra att traska vidare och hinna uppleva så mycket som möjligt!
 
Vi gick förbi en fin blomsteraffär.
 
Plöstligt var vi i Montmartre och gick förbin Moulin Rouge. Klart man tar en bild!
 
På vägen hem till hotellet igen fick vi en bra utsikt över Eiffeltornet.
 
Och så passade vi på att köpa med oss macarons till hotellrummet. Perfekt att snacksa på medan man gör sig i ordning!
 
Det blev kväll och vi drack vin som vi kylde i handfatet med is. Vårt hotell som låg i Marais var ett gulligt boutique hotell med en extremt lila fondvägg i varje hotellrum. Jag klädde upp mig i en favoritblus och svarta byxor.
 
Plötsligt började det ösregna, så jag och Sarah sprang till restaurangen som vi hade tittat ut i närheten av vårt hotell. Här kunde inte servitören engelska men vi pekade på det vi ville ha på menyn och det gick ganska bra ändå.
 
Jag åt råbiff och Sarah åt pasta.
 
Kvällen avslutades med vars en Irish Coffee på en mysig uteservering i närheten. Vi tittade ut över regnet och kunde inte förstå att vi var här, i vackraste Paris.
 
Och det var vår semester i Pars. Undra vart vi hamnar nästa gång!

Helgen: Skivarp, födelsedagsfika och en stulen tavla

Nu kikar vi på hur helgen har varit!
 
Det blev lördag! Jag och Athena var hembjudna till Jenny och Jakob i Skivarp för att mysa med dem och deras gulliga bebis Arvid.
 
Jag hade på mig en ny tröja från H&M. Ni hittar den här!
 
I Skivarp var det strålande sol och vi började med lite lunch ute i Jennys och Jacobs orangeri. Så mysigt! Snart ska vi hit igen och äta middag. Längtar <3
 
Till fika hade Jenny bakat en mycket god kladdkaka och pyntat den med ett litet hus i florsocker. Athena och hennes man Peter har nämligen köpt hus, hurra! Så pratade vi om allt mellan himmel och jord och vid 18-tiden var det dags för oss att köra hem till Malmö igen.
 
Väl hemma möttes jag av ett plockbord med vitlöksbröd, räkröra, ost, tapenade och vin. Muuums!
 
Plötsligt blev det söndag. Min mamma och pappa fyllde år i helgen. Pappa på lördagen och mamma på söndagen. Så vi åkte hem till dem för en gemensam födelsedagsfika. Kolla gullig pappa!
 
Som fick födelsedagsblommor men ingen kram pga distansering :( <3
 
Mamma och pappa bjöd på fika i form av wienerbröd, kladdkaka och prinsesstårta. Och till middag grillade vi hemgjorda hamburgare. Det är så mysigt att vara hemma hos mamma och pappa, speciellt nu när det är vår och man kan vara ute i deras trädgård.
 
Jag har en tavla hemma med motiv av Paris som jag älskar. Jag fick den för längesedan av antingen mamma eller mormor, jag kommer inte riktigt ihåg. Min mamma har haft min tavlas "tvilling" med liknande motiv hemma hos sig. Jag har tjaaatat och tjatat och bett om att få den. Mamma har varit lite tveksam så i söndags knyckte jag den bara! Haha. Nej, hon sa "okej då" till slut. Yey!! Den ska hänga bredvid sin tvilling i vårt sovrum. På bilden ser ni tavlan som jag stal.
 
Och så var helgen plötsligt slut!

Vecka 17

Det hade ju varit trevligt om jag kunde skriva något finurligt här idag.
Men det är svårt att komma på när man knappt gör något om dagarna.
 
Helgen har varit fin i alla fall! Den bjöd på solsken och vila, det var härligt.
OJ så mycket planer jag har i veckan. Nej skojar, har nästan inget alls inplanerat.
På fredag ska jag träffa mitt middagsklubbsgäng och köra take away från en restaurang, och på lördag ska jag och Dan hem till Carro och Johan.
 
Saker jag kanske borde ägna mig åt nu när man har så mycket tid:
- Städa
- Löpträna ute
- Testa att laga hemgjord pasta
- Eller laga nya maträtter rent generellt
- Kanske dags att ta upp det där med att lära mig spela gitarr?
- Lära mig ett nytt språk? Haha.
- Plugga körkortsteori, heh.
 
Äsch, shoulda coulda woulda.
 
Hoppas ni har det fint där ute och tar hand om er!
 

Klädinspiration: Klänning över jeans, kavaj och ballerinaskor

Hej och trevlig helg!
 
Det är lördag och vi ska titta på kläder här på bloggen. Den här veckan har jag som sagt jobbat hemifrån, men förra veckan var jag på kontoret och då var det extra kul att klä upp sig lite.
 
En ny kärlek i mitt liv är den här klänningen från & Other Stories.
 
I påsk hade jag den till strumpbyxor, men den är även perfekt att ha över jeans!
 
En luftig och härlig favorit som jag kommer använda mycket till våren.
 
Här matchade jag med svarta jeans och bruna stövlar.
 
En annan favorit i garderoben är den här t-shirten från Filippa K. Jag har bestämt mig för att handla ordentliga grejer när jag köper baskläder. Vill ha något som håller länge och passar till det mesta. Den här mörkblå t-shirten är så skön, som de flesta av Filippa K's kläder.
 
Här bär jag den tillsammans med en kavaj från Mango och bootcut jeans från KappAhl.
 
Kände mig vårig och vardagspepp.
 
Från ljusa jeans och klänning till svart, svart, svart.
 
För i slutändan är det väl egentligen inte något som slår en helsvart outfit? Här har jag kostymbyxor, med en blus från KappAhl och premiäranvände dessutom mina ballerinaskor!
 
Matchade med en rosa scrunchie, för någon färg kanske man ändå vill ha.
 
Så skönt nu när vädret börjar bli lite finare och man inte behöver stänga in sina stackars fötter i varma stövlar.
 
Och det var allt för den här gången!

Hemmakontoret: Tre dagar senare

Nu har jag haft hemmakontor i tre dagar. Jag skulle inte säga att jag har fått in en rutin än riktigt, men det går ganska bra. Så jag tänkte att vi ska kolla hur mina dagar ungefär ser ut, såhär efter tre dagar.
 
Hemmakontorsoutfit: Skjorta upptill så att man ser proper ut i alla videomöten, träningsbyxor och morgontofflor nertill pga jag är ju ändå hemma och vill ha något bekvämt på mig.
 
Min kaffekonsumtion har gått i taket, i alla fall under förmiddagen. Vanligtvis dricker jag en kopp kaffe på morgonen och sedan bara te resten av dagen. Men nu när jag är hemma gör jag nytt kaffe hela tiden. Dricker cirka tre koppar kaffe innan lunch, heh.
 
Har testat lite olika arbetsplatser i lägenheten, men har inte hittat någon optimal än. Använder strykbrädan rätt mycket som ståbord. Men har inte hittat en bra "sittplats" än. Den här på vårt kontor ser mysig ut, men är inte särskilt ergonomisk.
 
På luncherna går, går och går jag. Promenerar, går ärenden och handlar till middagen. Stack snabbt till kontoret i tisdags för att hämta sladdar och annat jag behövde till mitt hemmakontor. Försöker vara utomhus så mycket jag kan, det känns som det är det enda man kan göra nu.
 
Jag försöker också (i alla fall än så länge) ha det ganska städat i lägenheten. Fy vad trött jag är på all vår inredning, vill byta ut mycket. Men unnar mig småsaker som färgglada ljus och torkade blommor. Köpte torkad lavendel till hallen bland annat.
 
Till lunch har det blivit sallad från Holy Greens, och en och annan avokadomacka.
 
Avrundade arbetsdagen med en löprunda ute idag. Fy tusan vad skönt det var.
 
Såhär kan man se ut när man har sprungit 5 km i sol.
 
Något jag också har märkt är att jag har svårt att sluta jobba när arbetsdagen är slut. Innan gick jag till kontoret, jobbade, gick hem och var ledig. Nu så går ledig tid och arbetstid ihop lite mer. Så idag bestämde jag mig för att släppa tankarna och engagera mig i matlagning istället. Så till middag blev det Sofia Woods recept på potatis med fetaostyoghurt, örtolja och pocherade ägg. Mmmm, så gott det var.
 
Och så har mina tre dagar med hemmakontor varit.

Påskdagen: Staycation på MJ's

Det blev söndag och påskdagen och vi hade bokat en övernattning på MJ's i stan. I födelsedagspresent fick jag ett presentkort på MJ's av mitt jobb och när de hade ett erbjudande nu i påsk slog vi till. Så härligt med en staycation!
 
Klockan 15 checkade vi in och slängde oss direkt i hotellsängen, tittade på TV och tog en powernap.
 
Klockan 18 hade vi middag bokad på MJ's restaurang så efter en lång dusch gjorde jag mig i ordning. Tänkte först att jag skulle ha den här klänningen från Gestuz och se ut lite som ett påskägg.
 
Men bytte om sen, 3 minuter innan vi skulle gå ner till restaurangen. Typiskt mig. Dan blir så stressad när jag gör så, haha. Klänning från H&M i alla fall!
 
Älskar MJ's restaurang. Vill hänga här jämt.
 
Gulliga Dan <3
 
Hej!
 
Vi hade bokat en "sharing menu" som innebar att vi fick in två rätter både till förrätt och varmrätt som vi skulle dela på. Men först började vi med lite vin och briochebröd.
 
Till förrätt fick vi in en rätt med potatis, stenbitsrom och päron samt en med savoykål, sallad och chiliolja. Mmmm!
 
Till varmrätt bjöds det på en rätt med anka samt en med kålrot. Jag tycker kålrot är väldigt gott! Bör laga det hemma någon gång.
 
Till efterrätt beställde vi in kaffe och glass. Efter detta var vi otroligt mätta.
 
Då gick vi upp på vårt hotellrum igen, drack pepsi och tittade på Love is blind på Netflix.
 
Dagen efter vaknade vi utvilade vid 08 och traskade ner till restaurangen igen för att äta frukost. Man kunde ta upp frukosten på rummet och det var ingen vanlig buffé som det brukar vara, utan anpassad för take away. Men det var så lite folk i restaurangen så jag och Dan satte oss där istället.
 
Vid 10-tiden sa vi hej då till vårt fina hotellrum och tog bussen hem till vår lägenhet igen. Fint med en staycation under en påsk som inte alls var som den brukar.

Påskaftonsmiddag

I lördags var jag och Dan hembjudna på påskmiddag hos mina föräldrar. Mamma hade gjort en så fin påskdukning.
 
Det bjöds på bubbel och vaktelägg till försnacks!!
 
Skojar bara, det var nougatägg som min pappa hade köpt. Men så gulliga och fina!
 
Jag hade klätt upp mig i en klänning från & Other Stories med härliga puffärmar som jag gillar mycket.
 
Min lillebror Carl och hans flickvän Alice bor i Stockholm och de kom såklart inte ner över påsken. Men tack vare skype var de med en stund på påskmiddagen ändå! Gullefisar <3
 
Till efterrätt bjöd mamma och pappa på prinsesstårta i form av en gullig kyckling.
 
Och så avslutade vi kvällen med lite sällskapsspel. En lugn och mysig påskafton med, i alla fall en del av, min fina familj.

Vecka 16

Glad tisdag!
 
Arbetsveckan 16 är igång och från och med idag jobbar vi hemifrån på mitt jobb. Det funkar än så länge bra, men det är en omställning. Just nu har jag strykbrädan som ett ståbord och vid lunchtid ska jag gå en promenad. Måste komma ut lite också.
 
Påsken var annars väldigt mysig, lugn och härlig. Vädret i Malmö var fantastiskt förutom igår när det helt plöstligt snöade?
 
Den här veckan har jag inte särskilt mycket inplanerat förutom jobbet. På lördag ska jag träffa Athena, Jenny och Jennys son Arvid <3 På söndag ska vi hem till mina föräldrar och födelsedagsfika då både mamma och pappa fyller år.
 
Här på bloggen kommer ni få en påskuppdatering, ett inlägg med klädinspiration och lite smått och gott.
 
Vi hörs senare!
 
 

Skärtorsdagsmiddag

Hej på er! Hoppas ni har en fin påsk hittills. Jag och Dan har en lugn och mysig helg. I torsdags var jag ledig och började dagen med en liten promenix i det härliga vårvädret.
 
Sedan var det dags att städa och fixa lite. Vid 18-tiden skulle jag och Dan har ett par kompisar över på påskmiddag.
 
Dukat och klart!
 
Och jag var mycket, mycket nöjd med min dukning. Servisen är från Cervera och duken samt servetterna från H&M Home.
 
Vid 18-tiden anlände Sarah, Niclas, Lars och Lina och strax därefter dukades middagen fram.
 
Om jag hade stått i köket hela dagen typ? Jajamen. Vi bjöd på hasselbackspotatis, bröd och vitlöksbröd, inlagd rödlök, ost, sallad, räkröra, ägg, kycklingfilé, laxfilé och sparris. Och så hade Sarah och Niclas gjort en västerbottenpaj! Mycket gott om jag får säga det själv.
 
Kolla gulliga kompisar! Sarah, Niclas, Dan, Lars och Lina.
 
Efter en stund kom Carro och Johan också och då spelade vi lite spel och umgicks.
 
Till efterrätt bjöd vi på glass med maränger, hallon, lemoncurd, chokladsås och kolasås.
 
Sen pratade vi och skrattade, och drack lite för mycket vin heh, tills klockan blev sent och det var dags att sova. Älskar det här gänget så mycket. Glad påsk från oss!

Helgen: klädångest, finmiddag och en bränd panna

Nu ska vi kika på hur min helg såg ut!
 
Lördag
Jag går inte till gymmet just nu, vilket kanske inte är så konstigt. Men jag promenerar jättemycket och i lördags gjorde jag ett yogapass hemma. När jag kör yoga brukar jag sätta på ett av Adrienes pass. Tycker det är mycket härligt.
 
På kvällen hade Dans storebror Ola och hans fru Angelica bjudit ut oss på middag för att fira min födelsedag i efterskott. Så himla gulligt! Och härligt med kvalitetstid. Jag svidade först om till den här glittriga klänningen från Ellos och matchade med vita sneakers.
 
Men sen fick jag klädångest och bytte klänning. Gör ni också så? Springer runt och byter kläder 10 minuter innan man ska gå. Dan blir galen på mig och superstressad när jag gör så.
 
Vi mötte upp Ola och Angelica i Lund vid 17 och promenerade sen över till restaurangen Mat & Destillat.
 
Vi började med förrätt. Vit sparris med stenbitsrom och apelsinkräm. Mmmm.
 
Till varmrätt valde jag skreitorsk med brynt smör och rotselleripuré.
 
Det var en jättemysig restaurang med härlig atmosfär.
 
Och så lite chokladtryfflar och kaffe på det!
 
Vi avslutade kvällen med lite drinkar och pratade mycket och länge om allt som händer i livet nu. Mysigt med kvalitetstid. Vid 23-tiden var det dags att bege sig hemåt igen. Tack snälla Ola och Angelica för en jättefin och fantastiskt god middag!
 
Söndag
Det blev söndag och strålande sol i Malmö. Jag och Dan mötte upp våra vänner David och My och åt lunch på gröningen utanför vår lägenhet. Det var härligt vårväder och vi satt i timmar i solen. Inte tänkte jag på att jag hade glömt smörja in mitt ansikte med solkräm och därmed också brände min panna.
 
Höll mig därför inne resten av dagen. Som plåster på såren lagade Dan biff stroganoff till mig som jag åt tillsammans med blomkålspuré och sallad. Slutet gott, allting gott.

Vecka 15

Det här hände mig i helgen:
  • Var ute i vårsolen och glömde bort hur stark den kan vara, vilket resulterade i att jag brände halva min panna.

  • Var ute och gick och fick fågelbajs rakt i huvudet.

  • Fick någon form av allergisk reaktion mot pollen så att mina ögon började rinna och blev svullna, näsan kliade och rann och jag nös ganska mycket.
 
Härligt med vår!
 
Nej men självklart har jag haft en fin helg också. Man måste ändå älska naturen i sådana här tider. Men mer om min mysiga helg i ett annat inlägg.

Den här veckan är det påsk! För tydligen fortsätter jorden att snurra ändå. Det känns konstigt, men sant. På torsdag har jag tagit ledigt och då ska jag och Dan ha påskmiddag med ett par vänner om alla känner sig friska och krya. Vi tänkte hoppa över den vanliga påskmaten den här gången och bjuda på en härlig vårbuffé istället.
 
På lördag ska jag hem till mina föräldrar på påskmiddag och i år är inte familjen hel eftersom min lillebror i Stockholm självklart inte kommer ner. Han och hans flickvän Alice får vara med på ett hörn via facetime istället <3
 
På söndag checkar jag och Dan in på MJ's Hotell här i Malmö för övernattning och frukost på rummet. Mysigt med en staycation!
 
Men tills dess ska jag jobba, träna och försöka ta det lugnt.
Hur har ni anpassat era planer i påsk?
 
Glad måndag, så hörs vi lite senare!
 

7 fakta om mig

 
  • Jag fastar fram till klockan 12 varje dag. På helgerna blir det ibland längre. Det innebär att jag inte äter frukost, eller egentligen någonting fram till klockan 12. Jag dricker kaffe, vatten och te, men inget annat. Allt började med att Dan testade intermittent fasting för ett par år sedan, och sedan bestämde jag mig för att också testa. Dan äter bara på kvällen, men jag bryter min fasta runt 12 varje dag. Det är inte alls svårt och min kropp mår jättebra av det. Har gjort detta i cirka två år nu.

  • Jag äter nästan allt och är verkligen inte en kräsen person. Men är det något som jag verkligen tycker är vidrigt så är det makrill i tomatsås. Nej lägg av så äckligt. Tycker att det påminner om kattmat.

  • När jag blir stressad rycker det ofta i mitt högeröga. Som att en nerv hamnar i kläm. Det brukar komma när jag har mycket på jobbet samtidigt som det är mycket som händer privat. I december och runt jul brukar det nästan alltid rycka i mitt öga.

  • Jag är ganska kräsen när det kommer till kaffe och dricker sällan kaffe på jobbet. Därför är morgonkaffet hemma väldigt viktigt för mig. Blir oerhört besviken och tycker att hela dagen är förstörd om jag inte får mitt kaffe på morgonen.

  • En annan sak jag har svårt för att äta är köttfärs. När jag var tonåring hade min pappa svårt för att äta vissa saker (för att göra en lång historia kort så har han en magsjukdom som gör att han inte kan äta vad som helst). En tid kunde pappa nästan bara äta köttfärs vilket innebar att det var det enda vi åt hemma. Spagetti med köttfärssås, köttbullar, köttfärspaj, hamburgare, cevapcici, pizza med köttfärs, lasagne. Alltså förstår ni hur många rätter man kan göra med köttfärs? Detta har i alla fall gjort att jag inte kan äta något med köttfärs idag, klarar knappt av när Dan steker det till sin tacos.

  • Jag är en utåtriktad person som inte har svårt för sociala situationer. Jag har väldigt lätt för att kallprata med folk jag inte har träffat tidigare och älskar att lära känna nya personer. Däremot har jag jätte-jättesvårt att prata inför folk. Ni vet, hålla föredrag eller presentera något. Jag försöker att öva på det, men tycker verkligen att det är jobbigt. Blir ofta väldigt nervös om jag bara ska säga ett par ord.

  • Jag har jättesvårt för förändring. Men då pratar vi inte bara om stora livsförändringar som att byta lägenhet, jobb eller stad. Nej även små saker som att möblera om, flytta blommor i hemmet eller annat. För ett par veckor sedan bytte jag plats på jobbet och sitter nu vid ett annat skrivbord på en helt annan yta i kontoret. Egentligen är det till det bättre, men den första veckan som jag satt där var jag på så dåligt humör och klagade på ALLT. Är det inte lite ljust här? Är skrivbordet inte lite snett? Sitter jag inte lite nära min kollega? Var ska jag nu lägga min väska? Ett par dagar senare var det lugnt igen, jag måste bara vänja mig. Men kanske inte en av mina charmigaste egenskaper, heh.

Helgen som gick: Pastamiddag och födelsedagspresent

Snart är det ju fredag och helg på nytt, men först kikar vi på förra helgen och det jag hittade på då.
 
Fredag
Förra fredagen åkte jag och Dan hem till Sarah och Niclas. Där mötte vi också Carro, Johan, Lars och Lina. Vi pratade mycket och länge om vi skulle ses eller inte. Men vi kom överens om att verkligen känna efter, vara ärliga om man kände sig det minsta dålig och att vi skulle hålla lite avstånd till varandra. I vilket fall som helst, vi beställde pasta och pizza från Vapiano.
 
Till efterrätt bjöd Sarah och Niclas på marängsviss.
 
Mmmm. Det ska vara mycket choklad- och kolasås.
 
Sedan spelade vi 5 sekunder och när klockan var 01 tog vi taxi hem. Vilken mysfredag! Älskar det här gänget.
 
Lördag
Det blev lördag och STRÅLANDE väder i Malmö. Vad gör man då? Man går en långpromenad i solen såklart!
 
Vi gick förbi vårt smultronställe i Västra Hamnen och jag fick så många kommentarer om detta på instagram. Många undrade var det var någonstans, och det är i vårt finaste VH <3 Ett stenkast från vår lägenhet.
 
När klockan blev 16 tog jag tåget till Helsingborg och hem till Regina. Vi skulle fira hennes 31-års dag. Bilden är också helt stulen från henne :) Hon bjöd på pizza.
 
Och maaaassa annat gott. Ost, kex, chark, oliver och bubbel såklart!
 
Gulle-Regina fick massvis med fina presenter. Bland annat ballonger! Födelsedagsbarn ska såklart ha ballonger <3
 
Kvällens gäng!
 
Till efterrätt blev det glasstårta och kaffe.
 
Och så avslutade vi kvällen med lekar och karaoke. Tack Regina för en fin fest!
 
På söndagen gjorde jag absolut ingenting. Klart slut från helgen som gick.

Tre saker som gör mig glad just nu

Jag älskar mitt fina påskris som jag har ställt i hallen. Det är inte med på bilden här, men nu har det till och med börjat slå ut blad på det. Det är härligt med lite extra färg. Dessa har jag köpt på Blomsterpigan i Malmö.
 
Jag har köpt en ny supergullig skål! Den kommer från H&M Home. Jag har den bredvid spisen och förvarar vitlök och schalottenlök i den. Skulle vilja ha något liknande att ha flingsalt i också.
 
Den senaste tiden har Dan handlat hem middag, diskat och städat undan lagom tills jag har kommit hem från kontoret. Jag blir så himla glad för det och jätteskönt att jag helt kan släppa hemmafixet när jag har mycket annat att tänka på. Igår lagade vi en tonfisksallad till middag! Tonfiskröra, sallad, tomat, rödlök, avokado och fetaost. Mmmm! Toppad med salt, peppar och olivolja. Mums.

Glad första april på er!

RSS 2.0