6 månader

 
"Grattis på er 6-månaders dag!" skickade min mamma i ett sms till mig i veckan. Ja, ojsan. I måndags var det 6 månader sedan jag och Dan gifte oss. Det missade vi helt! Men det är såklart inte en jättestor grej. Vi har varit tillsammans i 11 år och det vi har koll på är att vår årsdag är i november. Men nu har vi ju en ny årsdag – 27 juli.
 
Vilken dag det var, helt fantastisk faktiskt. Jag älskade varje sekund. Det är så konstigt att ha alla människor man tycker om och älskar i samma rum? Liksom varenda en. Och alla var där för vår skull, helt ofattbart. Det var 27 grader varmt, lite blåsigt och en så otroligt härlig stämning. Jag älskade min klänning, slöja och vigselring. Och Dan var så stilig. Både brudbuketten, tärnbuketterna och corsagerna blev precis som jag hade tänkt, och våra toastmasters hade slitit för att få dagen och kvällen helt perfekt.
 
Det är konstigt när man tänker på att den här dagen ligger bakom oss nu och det är lite tomt. Det var så mycket planering kring bröllopet och det tog upp mycket tid. Jag längtade och längtade och poff så var det förbi. Men nu har vi resten av vårt liv framför oss – tillsammans. Och det är ju faktiskt det som är hela grejen.
 
Hurra för oss och hurra för kärleken!

Vecka 5

Jag har varit sjuk måndag och tisdag, det är därför ni inte har hört något från mig.
Feberkänningar, ont i halsen och förkyld. Har sovit, sovit, tittat på TV och sovit igen. Men nu mår jag bättre och vågar mig ut i världen igen. Men fy vad tråkigt det är att vara sjuk, och så mycket tid man har att tänka på saker man annars inte tänker på.
 
Jag har insett att jag har satt ganska höga krav på mig själv inför 2020, och när jag väl har bestämt mig för något ska det ske nu nu nu. Men livet funkar inte alltid så. Jag vet inte om det är någon form av 30-års kris som kryper mig in under skinnet. Så nu när jag var sjuk bestämde jag mig för att skala bort allting, försöka börja om från början igen.
 
En sak jag till exempel ska sluta med är att dammsuga Hemnet på lägenheter. Vi har ändå inte råd att flytta nu. Så onödigt att titta, hitta någon man blir kär i och sedan ändå inte ha möjligheten att buda? Sjukt deppigt.
 
En sak jag däremot har tagit tag i är att fixa lemp och synundersökning för att kunna börja övningsköra. Woho, ett steg närmre körkortet!
 
Annars den här veckan ska jag träffa Desirée, Jaana, Amanda och Johanna på fredag för att äta middag på Dubbel Dubbel. Kul! Jag har inte varit där än, så ska bli roligt att testa. På lördag kommer Carro och Johan hem till oss på middag och på söndag är det vilodag. Mysig helg jag har framför mig.
 
Igår avslutade jag sjukstugan med att testa ett nytt recept som Sofia Wood lagt ut på sin instagram – majsfritters! Åt det tillsammans med sallad, avokado, gräddfil och salsa. Mycket gott.

Fredagskväll med skaldjurspasta och Så ska det låta

I fredags var vi hembjudna till Caroline och Martin i Tygelsjö! När våra vänner Carro och Johan gifte sig satt vi vid samma bord som Caroline och Martin samt Madde och Fredrik. Under bröllopet delades det ut 12 kort med uppdrag där olika personer skulle bjuda Carro och Johan på en aktivitet. På så sätt skulle brudparet bli bjudna på en grej i månaden under deras första år som gifta. I januari var det Carolines och Martins tur och de skulle bjuda Carro och Johan på en januarimiddag. Då kom de på den briljanta idén att bjuda mig, Dan, Madde och Fredrik på middagen också som en överraskning. Kul! Klockan 17.30 anlände jag och Dan hem till värdparet och strax därefter kom Madde och Fredrik.
 
Vid 18 knackade Carro och Johan på dörren och när de hade kommit in i köket hoppade resten av gänget fram. SURPRISE!! "Jag har aldrig blivit såhär överraskad" sa Carro. Inte ens på din möhippa? undrade jag. "Nej" svarade hon, haha. Vi blev bjudna på tapas och prosecco och minglade i köket en stund.
 
Till middag hade Martin lagat skaldjurspasta med bland annat pestogratinerade musslor. Muuuums alltså.
 
Och så lite riven parmesan till det. Otroligt gott.
 
Och till efterrätt blev det glass, bär och choklad.
 
Efter maten spelade vi ett musikquiz i stil med Så ska det låta som värdparet hade förberett. Vi körde killarna mot tjejerna, och tjejerna vann såklart. Men med Carro i sitt lag vinner man oftast musikquiz om jag ska vara ärlig.
 
Och här har vi hela gänget. Tack Caroline och Martin för en fin fredagskväll!

Tre spellistor på Spotify

Jag har lite svårt att hitta bra musik just nu. Jag vet inte vad det är, men inget går mig riktigt under skinnet som det brukade. Jag lyssnar mycket på poddar istället, men letar fortfarande efter något som får hjärtat att slå lite extra.
 
Jag har i alla fall tre spellistor på Spotify som går varma och de ska ni få ta del av!
 
All out 50s
Favoriten som jag spelar hemma just nu! 50-tals musik är perfekt när man gör sig i ordning inför kvällens äventyr och vill peppa igång lite. Också mysig som förfestsmusik.
 
 
Sweet Soul Chillout
Den här spelar jag mycket när jag lagar mat eller jobbar och vill ha lugn soulmusik i bakgrunden. Spellistan är en perfekt blandning av gamla och lite nyare soulhits.
 
 
Äkta Billgrens – Låtlista
En bubblare som jag precis har börjat lyssna på är en spellista med låtar från realityserien Äkta Billgrens. Det är en blandning av lugn filmmusik, franska låtar och en del punk? Haha, superhärligt tycker jag. Lyssnar på denna när jag går till jobbet eller om jag inte har någon rolig podd att lyssna på under morgonen.
 
 
Hojta gärna om ni har något musiktips jag absolut inte får missa!

Pasta med kronärtskocka och söndagsbrunch

Vi ska kika på ett par bilder från min helg. Den började här! Med semlor i fredags på jobbet. Mmmm.
 
Sen cyklade jag och handlade mat med Dan. Jag ville testa ett nytt recept från Sofia Woods kokbok och den här gången fick det bli pasta med kronärtskocka och citron. Jag och Dan korkade upp fredagsvinet och sedan började vi laga.
 
Klart! Mycket gott och fräscht. Nu blir det nog inte pasta på ett par dagar, har ätit det mycket på sistone. Det brukar bli så när jag är väldigt sugen på något, då äter jag helst det flera dagar i rad.
 
Sedan satt Dan med datorn och kodade medan jag tittade på en livestreaming från Elle-galan. Vi var väldigt stereotypiska denna fredagskväll.
 
På lördagen gjorde vi inte mycket, så då tog jag inga bilder. Jag och Dan städade, åt sushi på kvällen och så gick vi på bio. Jag var ganska ledsen i lördags, egentligen av ingen anledning. Hade väl bara en dålig dag och var inte på humör för något. Men i söndags var jag pigg och glad igen! Då skulle vi träffa ett par kompisar i Kågeröd.
 
Jag hade på mig en ny blus som jag köpte på MQs rea.
 
Det var så fint väder och vi promenerade ner till Malmö Central för att ta tåget.
 
Vid 12.30 anlände vi till Sara och Ivan där vi blev bjudna på söndagsbrunch. Titta vilken idyll? Det här med att hästar traskade på kullarna utanför vardagsrumsfönstret gav mig en Lilla huset på prärien-känsla.
 
Vid 13-tiden kom Linnéa och Robin samt Rebbe och Johan och deras barn. Då var det dags att äta, och vilken pangbrunch Sara och Ivan bjöd på! Åt mig störtmätt.
 
Sedan lekte vi lite med barnen och pratade om livet. Vid 16-tiden blev vi bjudna på fika och strax därefter åkte jag och Dan hem igen. Vilken mysig söndag!
 
Klart slut från min helg. Jag tycker att det har varit mycket matbilder här på bloggen på sistone. Det är dags att försöka producera lite nytt content. Hojta om det finns något särskilt ni vill läsa!

Vecka 4

God morgon!
 
Är allt bra med er idag?
Måndag och ny vecka.
 
Istället för att jag ska prata på tänkte jag att det kunde passa med en måndagslista.
 
Vad ska du göra idag?
Idag ska jag jobba, gå en lunchpromenad med min kollega och i eftermiddag ska jag träna spinning. Ikväll ska jag äta soppa och titta på Sex Education som har kommit med en ny säsong på Netflix.
 
Vad ska bli bäst med vecka 4?
Att lönen kommer på fredag! Haha, knapert nu i januari.
Annars har jag en del kompishäng inbokade och det ska bli kul. Och dessutom ska jag och Dan på en dagsutflykt till Tyskland tillsammans med Sarah och Niclas på lördag. Det ska bli roligt!
 
Och vad ska bli sämst?
Hmm, det här tråkiga vädret är ju inte kul. Måste också tvätta mina fönster till helgen och det är så jäkla pangtråkigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
 
Vad ska du titta på för serier?
Sex Education säsong 2! Vill också börja titta på Gold Digger på CMore. På måndagar kommer även avsnitt av Nancy Drew ut på CMore, så det ska jag också titta på.
 
Vad ska du läsa?
Läser för tillfället Sandra Beijers senaste roman Mellan Oss. Den är fin hittills!
 
Vad ska du äta?
Idag ska jag äta potatis- och purjolökssoppa, imorgon grönsakspytt med stekt ägg och på onsdag vet jag inte. Jag och Dan har lagat så mycket mat de senaste veckorna så det blir nog ganska enkla saker de närmsta dagarna.
 
Vad vill du tipsa om?
Filmen Parasit! Jag och Dan såg den på bio i lördag och jisses vad bra den var. Se den bara!
 
 
Hoppas ni har en fin måndag!
 
 

Mina senaste mobilbilder

Nu var det ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder, så de river vi av nu! Den 5 januari mötte jag upp Jaana, Amanda och Desirée för att äta lunch på Sakanaya. Vi försöker ses ungefär en gång i månaden och testar nya restauranger varje gång. Som en liten middagsklubb!
 
Och den här gången åt vi bentobox med lax, kyckling, sushi och ris på Sakanaya. Det var ganska trevligt, laxen var godast. Sällskapet var helt klart bäst!
 
Förra veckan hade vi en kick off på jobbet och spelade boule på Entré här i Malmö.
 
Ni ska veta att jag faktiskt är rätt duktig på boule, mitt lag vann. Inte enbart på grund av mig då, men ändå!
 
Sedan åt vi supergod tapas och pratade tills klockan blev 21, då tog jag bussen hem igen.
 
Tog den här skärmbilden på ett par restauranger i Stockholm som Elsa Billgren tipsade om. Skickade till min lillebror Carl och sa att några av dessa måste vi besöka när jag och Dan kommer upp.
 
I måndags såg jag ut såhär!
 
I en mysig ny blus från Zaras rea.
 
I tisdags testade jag ett nytt recept från Sofia Woods kokbok – Pasta á la Vodka!
 
Spännande! Jag vet inte riktigt vad vodkan gör? Jag försökte läsa mig till det och tror att den framhäver chilin och andra aromer. Men är osäker.
 
Goooott var det i alla fall. Det ska jag laga igen! Ikväll blir det pasta med kronärtskocka, mmmm.
 
I onsdags på lunchen fick den här blusen följa med mig hem. På MQs rea! Det här med rea hörni, det ruinerar mig. Jag som varit så duktig och knappt handlat något.
 
Klart slut från mina senaste mobilbilder!

Tokyo: Ikebukuro, purikura och vår sista dag

Så blev det vår sista dag i Tokyo. Vår resebudget började sina och vi hade nästan checkat av allt vi hade på vår to do-lista. Självklart finns det ännu mer att göra och se i Tokyo, men med en någorlunda tom plånbok kände vi oss ganska redo för att åka hem igen. Men! Först tyckte vi att det kunde vara kul att utforska stadsdelen Ikebukuro, så dit åkte vi.
 
Ikebukuro är en stadsdel som inriktar sig mer på teknik, precis som Akihabara. Men jämfört med Akihabara är liksom inte män enbart målgruppen. Det var i alla fall strålande sol och vårt mål för dagen var köpcentret Sunshine City.
 
Och här är det! Det var mycket, mycket folk. Här traskade vi runt, gick i pokémonbutiker och tittade på en artistgrupp med tjejer som sjöng jättegulliga låtar med värsta koreografin. När vi var klara med Sunshine City var vi sugna på lunch.
 
Dan hade läst bra recensioner om Go Go Curry så vi tänkte att det får vi testa innan vi åker hem! Jag åt den friterad kycklingen. Jag vet, det ser inte jättegott ut. Men det var det, lovar.
 
På kvällen orkade vi inte göra så mycket, men jag hade en grej kvar på min bucket list. Nämligen att ta purikura! Purikura är foton man tar i en liten lokal med jättemånga fotoautomater, och så kan man piffa till fotona med diverse effekter. I alla fall så letade vi upp en i Shibuya, tog tunnelbanan dit och gick över Shibuya Crossing för sista gången på resan <3
 
Och såhär blev det! Haha, så himla gulligt. När vi tog bilderna fanns det en skärm som visade hur man skulle posera, och sedan kunde vi lägga på effekter såsom större ögon, smink etc. Orkar inte så söt Dan är på de här bilderna! Och så var även den här söndagen slut, vi åkte tillbaka till hotellet och packade. Sedan somnade vi strax innan klockan ringde mycket tidigt på måndagsmorgonen.
 
Så flög vi hem till Sverige igen. Eller, först flög vi till Finland och sedan Sverige. Men vilken resa det var! Helt fantastiskt. Jag älskade det så mycket, men främst älskar jag hur kul jag och Dan hade tillsammans.
 
Tack Tokyo för att du var så fin, jag hoppas att vi ses snart igen.

Min helg i bilder

Nu ska ni få följa med på min helg i bilder! Och min helg börjar här, efter jobbet i fredags när jag bestämde mig för att gå en sväng på stan och kika på mellandagsrean. Jag gick in på MQ och hittade ingenting till mig själv, däremot en skjorta till Dan som var nedsatt 50 %. "Vill du ha den?" skickade jag till honom tillsammans med denna bild. "Ja tack!" svarade han.
 
Efter en turbulent kväll åt jag och Dan middag och efteråt gjorde Dan en hälsodryck till oss. Alltså, den var nog ungefär lika äcklig som den ser ut. Den bestod av vatten, äppelcidervinäger, kanel, ingefära, gurkmeja och svartpeppar. Ni hör ju. Sedan gick vi i alla fall och lade oss, och jag hade ganska svårt att somna. Har hört att det var fullmåne förra veckan, kanske har det med saken att göra?
 
Plötsligt blev det i alla fall lördag och jag och Sarah tränade bodypump på Emporia. När jag kom ut från gymmet var det sol. Äntligen!!
 
I lördagskväll var jag och Dan hembjudna till Sarah och Niclas på tacosmiddag. Vi började med lite vin och ost. Tycker att detta förhäng är det bästa under en kväll? Det är så mysigt.
 
Jag känner hur kroppen har varit ganska trött och hängig efter jul och nyår och har bestämt mig för att dricka mindre alkohol. Mest för att jag ofta mår ganska dåligt dagen efter jag har druckit, nästan oavsett hur mycket eller lite jag dricker. Så i lördags hade jag köpt med mig ett alkoholfritt rödvin som min kompis Caroline har tipsat om. Tyckte det var ganska gott till maten! Haha hur typiskt januaritrendig är inte jag förresten som både satsar på träning och att dricka mindre? Aja, bjuder på den.
 
I vilket fall åt vi tacos och avslutade kvällen med att spela Chicago där jag vann för första gången sedan förmodligen någonsin?
 
Det blev söndag och jag vaknade upp till detta väder. Förstår ni vad jag menar med våra fönster?
 
Nima vet hur man söndagschillar. Efter att ha tittat klart på hela säsongen av Äkta Billgrens promenerade jag ner till stan för att göra några ärenden.
 
Sedan blev det kväll och då lagade vi mat. Nämligen detta recept på quinoarisotto med stekt svamp som är från Sofia Woods kokbok.
 
Det blev mycket gott. Rekommenderar det verkligen. Sen tittade vi på TV och jag somnade alldeles för sent, trots att det inte var fullmåne. Nåväl.
 
Klart slut från min mysiga helg!

Vecka 3

Hej på er!
 
Jag är så trött idag. Har sovit dåligt de senaste nätterna. Men efter jobbet idag gick jag på spinning, så hoppas att jag ska känna mig extra trött ikväll. Nu har jag precis lagt en ansiktsmask och ska snart lägga mig och läsa lite.
 
Men hoppas ni har haft en mysig helg! Min har varit ganska lugn och det har varit skönt. Tycker vi inte att januari är årets längsta månad? Kanske till och med längre än november.
 
I veckan ska jag ta det ganska lugnt. Jag ska träna med Sarah på torsdag och på söndag ska jag och Dan träffa Sara W, Linnéa och Rebbe och deras familjer i Kågeröd. Kanske ska jag och Dan på bio på lördag. Vi får se! Annars har vi faktiskt inte så mycket inplanerat den här veckan. Inte mer än att testa lite olika recept och laga mat med Dans nya slow cooker.
 
Om ni förresten har lite tips på bra serier får ni gärna hojta i kommentarerna. Det känns som att jag har rensat Netflix och HBO på det mesta? Och det stämmer såklart inte.
 
Kram på er!
 
Nima hälsar.

Tokyo: Todoroki Valley, Meguro River och resans sista ramen

Det blev lördag vecka 2 i Tokyo och vår näst sista dag. Tidigt på måndagen åkte vi hem, så vi hade bara lördagen och söndagen kvar. Vi bestämde oss därför att försöka hinna med så mycket som möjligt av det vi ville se. Vi gick upp tidigt på lördagen och tog tunnelbanan till vår första destination.
 
Vi hade färdkost i form av en liten, varm kaffe vi köpt i en vending machine. Detta spännande land alltså.
 
Och så var vi framme vid Todoroki Valley! En fantastisk liten nationalpark mitt i stan.
 
Titta bara!
 
Här gick vi runt och tittade på tempel och den fantastiska naturen.
 
Dan kan verkligen sina utflyktsmål.
 
Och självklart ett par citrusfrukter på det.
 
Todoroki Valley är ganska litet så det går ganska snabbt att gå igenom.
 
När vi kände oss klara gick vi tillbaka till tunnelbanan.
 
Och åkte till Meguro Station för att kika på Meguro River.
 
Nu började hösten verkligen närma sig sin peak. Det var så vackert.
 
Så hade vi plötsligt checkat av två av dagens utflyktsmål. Nu började vi bli hungriga och ville samtidigt vara ute i det härliga vädret.
 
Vi gick tillbaka till tunnelbanan.
 
Och åkte till Yoyogi, handlade ett par onigiris och traskade vidare till Yoyogi Park.
 
Vi slog oss ner tillsammans med alla andra och åt. Det var så mysigt, barn spelade fotboll och hundar sprang omkring. "Måste vi åka hem?" frågade jag Dan.
 
När klockan närmade sig 16 promenerade vi hem till hotellet igen. Slutar aldrig att slås av denna vackra natur.
 
Och så gjorde vi oss i ordning för vår sista lördagkväll i den här staden. Kvällen till ära hade jag på mig en ny klänning från Uniqlo.
 
Vi bestämde oss för att gå till Mensho San Francisco som vi besökte vår allra första kväll på resan. Ändå fint att vi åt både resans första och sistra ramen här.
 
Vi fick ett bord och under bordet kunde man lägga sina jackor och värdesaker i en sån här korg. Hur smart?
 
Dan beställde en ramen smaksatt med matcha.
 
Min gulliga man. Dan har aldrig varit så aktiv på Instagram som under den här resan <3
 
Jag åt en ganska stark ramen med lingon och krossade jordnötter. Mycket god!
 
Och så delade vi på ett par dumplings.
 
När vi ätit upp bestämde vi oss för att gå en promenad och hittade ett otroligt instagramvänligt område. Tokyo kan verkligen det här med julpyntning. Kidsen gillade det också.
 
Och så avslutade vi dagen med crêpes i Harajuku. Vilken dag det var! Jag är ändå imponerad över hur mycket jag och Dan hann göra på en dag?
 
Nu är det endast söndagen kvar på Tokyoresan! Mer om det i nästa inlägg.

Lördagstankar

Hej på er!
 
Mår ni bra idag?
 
Jag hade tänkt blogga redan igårkväll, men så blev det en dålig kväll för mig. Jag vaknade upp imorse och var fortfarande ledsen men nu orkar jag inte mer. Orkar inte älta gamla saker och riva upp gamla sår. Är det något jag har lärt mig genom mindfullness så är det att jag är mycket starkare än vad jag tror, men såklart också att det är viktigt att ha nära till mina känslor. De får bara inte ta över hela min existens.
 
Så den här morgonen hasade jag mig upp tidigt, stack till träningen för ett pass bodypump och sedan bastade och mediterade jag. Otroligt skönt. Nu har jag ätit lite, tittat på Äkta Billgrens på SVT Play och snart ska jag göra mig i ordning. Ikväll ska vi hem till Sarah och Niclas på en tacoskväll!
 
Annars funderar jag på följande:
  • Dan har köpt en slow cooker och vi testade den igår. Jag kom hem till en färdiglagad gryta och en härlig matdoft i hela lägenheten. Lite synd om Dan bara att det första jag gjorde när jag steg innanför dörren var att hyperventilera och hulkgråta, men så kan det bli när känslorna sitter utanpå huden och det måste bara ut ut. Det blev i alla fall en mysig middag hemma till slut och säsongspremiären av Talang på TV.

  • Vi måste verkligen tvätta våra fönster. Vi behöver göra detta cirka tre gånger om året: En gång på våren, en på sommaren och en gång på hösten. Grejen är bara att vi verkligen inte orkade göra det i höstas, så vi gjorde det aldrig och snart ser man inte ens ut. Tvätta fönster kan vara det absolut tråkigaste jag vet när det kommer till städning.

  • Min kompis Caroline tipsade om Nikki Aminis och Sara Bidermans podd Bullen i Ugnen och den är så mysig. Gillar verkligen att lyssna på två kompisar som fnittrar hela tiden. Annars lyssnar jag som vanligt på poddarna Billgren Wood och Beauty & Bubblor. Älskar dem!

  • Om lite mer än en månad fyller jag 30! Jag ska ha två fester: En med släkt och familj och en med kompisar. Men jag har inte kommit igång med planeringen kring det riktigt. Jag lyckades i alla fall knipa en klänning på rean, så får se om det blir den stora födelsedagsklänningen eller om jag lämnar tillbaka den. Det ska bli roligt i alla fall. Jag älskar att fylla år och det är såklart extra stort när man fyller jämnt.
Trevlig helg på er!
 
Från imorse när jag såg solen för första gången på hela decenniet.


Tokyo: Yakiniku och Shibuya Honey Toast

Fredag vecka 2 i Tokyo! Den här dagen gjorde vi nästan ingenting. Vi var lite bakfulla efter karaokehänget kvällen innan och tog det därför ganska lugnt. Vi promenerade till Shibuya och hängde ganska mycket där, gick i några affärer och tittade på folk.
 
Dan hittade ett hemligt Starbucks med en rooftop garden i Tokyo Plaza som vi besökte. Så himla mysigt. Sedan åkte vi hem till hotellet, gjorde oss i ordning inför kvällen och tog tunnelbanan tillbaka till Shibuya.
 
Vi skulle nämligen äta yakiniku! Yakiniku är egentligen bara att man grillar nötkött över en gaslåga. Vi beställde in öl, massa grönsaker och kött och satt och grillade en stund. Restaurangen hette Nikuyokosho och var som ett öppet litet hak, med massa andra restauranger i närheten. Nästan som en food court.
 
Pepp Sofie!
 
När vi var klara kände vi att vi ändå kunde få plats med liiite mer mat och bestämde oss för att leta rätt på ett ställe som gjorde Shibuya Honey Toasts.
 
Vi hittade ett ställe som hette Pasela Resort Shibuya och alltså detta var helt sjukt. Det är ett stort fluffigt bröd som är uppskuret och inuti är det alldeles mjukt av honung. Så kan man beställa med olika tillbehör och jag valde en med glass, grädde, vaniljsås och karamellsås. Alltså lägg ägg. Helt ärligt så var det ju knappt gott, bara väldigt sött. Men är man i Tokyo så får man passa på.
 
Sedan rullade vi hem och dagen efter var det lördag.

Vecka 2

Hej på er!
 
Nu får det väl ändå bli skärpning och dags att gå tillbaka till rutiner och vardag.
 
Hur är det med er?
Med mig är det fint fast att januarivädret är grått som tusan.
 
Nu är det ju redan onsdag, men tyckte ändå att vi skulle ha ett veckoprat. Jag har inte så mycket planer i och för sig, inte mer än att försöka dra mig tillbaka till vardagspeppen igen. Imorgon har vi kick off med jobbet och det ska bli kul. På lördag ska jag träna med Sarah och så ska jag och Dan gå på bio, ingen aning än vad vi ska se.
 
Annars ska jag testa lite nya recept! Jag har köpt Sofia Woods kokbok och vill bland annat laga den här quinoarisotton.
 
Här på bloggen ska jag äntligen riva av de sista Tokyo-bilderna. Sen behöver jag ett nytt projekt att prata om. Får tänka ut något kul!
 
Gos med Nima och favorithörnet i lägenheten. Nu är julen utstädad och lägenheten är återställd.

Nyårsafton 2019

Nu ska vi kika på hur min nyårsafton såg ut! Dan hade som sagt halsfluss och stannade hemma med hög feber, vilket var så JÄKLA tråkigt. Blev så opepp av detta, men bestämde mig ändå för att gå all in. Det var ju ändå nyårsafton.
 
Gjorde mig i ordning i en klänning från Zara, örhängen från Lily and Rose och satte upp mitt hår i en donut.
 
Klockan 15 kom Sarah och Niclas och hämtade mig och så körde vi vidare mot Bjärred.
 
Hos Carro och Johan var det dukat långbord.
 
Och härligt nyårspyntat!
 
Fina Niclas och Johan. Så stiliga!
 
Hej från mig!
 
Det serverades fördrink och tilltugg.
 
Carro, Sarah, Lina, Lars, Niclas och Johan. Strax härefter kom även Emil och Carolina.
 
När klockan började närma sig 18 var det dags för förrätt. Vi hade beställt catering från KOL i Malmö och till förrätt blev det hummersoppa. Så gott!
 
Sarah och Carro.
 
Lars.
 
Vi var nyårspeppade.
 
Till varmrätt blev det oxfilé, potatiskaka, svamp och rödvinssås. Muuuums. Tyckte detta var så gott.
 
Sedan hade Niclas förberett ett mycket bra nyårsquiz.
 
Det var klurigt, men det gick ganska bra.
 
Mitt lag vann i alla fall, heja!
 
Till efterrätt blev det en chokladkaka med mousse till.
 
Plötsligt började klockan närma sig 00 och vi gick ut för att titta på fyrverkerier.
 
Favoriterna!
 
Gott nytt år!
 
Efter tolvslaget firade vi Caroline och Carolina som båda fyller år 1 januari. Hipp, hipp, hurra! De fick presenter såklart.
 
Och så åt vi födelsedagstårta. Sedan dansade vi i vardagsrummet och pratade om våra förhoppningar inför det nya decenniet. Klockan 03.30 tog vi taxi hem. Klart slut på årets och 2010-talets sista dag!

Lite från mellandagarna

Gott nytt år!!
 
Detta blir bloggens första inlägg på det nya decenniet. Galet!
Hoppas ni hade en bra nyårsafton.
 
Vi kickar igång januari med att kika på vad jag har gjort i mellandagarna.
 
Den 22 december var det fjärde advent och jag var hembjuden till min granne Sandra för att titta på Bonde söker fru och äta lyxfrukost. Hon hade fixat så fint!
 
Sedan stack jag till frisören, klippte mig och lade i en nyansering. Dessutom fick jag håret lockat. Var mycket nöjd med resultatet.
 
Det blev julafton och vi fick presenter. Av min lillebror fick jag den här fina grå linneduken från H&M Home. Slängde på den direkt när jag kom hem.
 
Annandag jul, alltså 26 december, åkte jag och min syster till Lund för att träffa vår barndomskompis Joakim. Vi gick till Inkognito och fikade.
 
Gulliga Sös och Joakim i mysiga Lund. Vi pratade om känslor och livet, som man sig bör annandag jul.
 
På kvällen hade jag och Dan en myskväll med rökta räkor och plock. Mmmmm.
 
Tände ljus och tittade på Harry Potter.
 
Hittade den här på Instagram och kände igen mig så, haha.
 
Den 28 december åkte jag och Dan, Sös, lillebror Christoffer och mamma och pappa till min mormor i Kristianstad. Hon bjöd på glögg och ost när vi kom.
 
Det var strålande sol och fin utsikt från min mormors balkong.
 
Sedan blev vi bjudna på både varmrätt och efterrätt. Mormor hade dukat så fint, "det är nyårstema" förklarade hon <3
 
Och så tittade vi en sista gång på hennes utsikt från balkongen innan vi tog tåget hem igen.
 
I söndags, 29 december, åkte jag till Helsingborg för att träffa Regina och Caroline.
 
Vi drack bubbel och åt middag på Firavin. Det var en så himla trevlig kväll. Vi satt och pratade, pratade och pratade som man gör när det är en riktigt bra kompisträff.
 
Plötsligt blev det nyårsafton och sedan låg jag död i soffan den 1 januari. Men igår träffade jag Sarah och Carro för att luncha och se Frozen 2 på bio. Vi åt lunch på AB Småland och planerade en sommarresa.
 
Vilka fina dagar hittills och än är ledigheten inte slut! Hur nyårsafton såg ut visar jag i ett annat inlägg.

RSS 2.0