30 år!

Vet ni, idag fyller jag 30. TRETTIO år. Är ganska glad för det, tror att livet som 30-någonting kommer bli fantastiskt roligt. Men visst är det en ny era som börjar. Men det är kul, livet blir bara roligare och roligare tycker jag.

Vi gör som vi brukar och kikar på hur mina födelsedagar har sett ut sedan 2010!

2010


År 2010 – 10 år sedan idag! Jag fyllde 20 år och åkte skidor i Polen. På kvällen gick vi ut och åt och firade ordentligt. Jag och Dan hade varit tillsammans i lite mer än 1 år då.


2011


År 2011 fyllde jag 21, vi hängde i Polen igen och åkte skidor. Här hade jag börjat bli intresserad av 50-/60-tals modet, vilket syns på födelsedagsklänningen. Vet ni, jag har inte åkt skidor sedan 2011, det är ju 9 år nu. Kanske är dags snart igen?


2012


2012 och hela 22 år gammal! Hade börjat plugga till Produktionsledare på Malmö Högskola och firade min födelsedag i Kristianstad med mina kusiner, Sös och mormor. Vi tittade på Sound of Music på teatern och åt sedan på en asiatisk restaurang. Bra dag!


2013


2013, 23 år gammal. Kommer ihåg att jag var ledig från skolan och hängde en del hemma. Gick hem till mamma och pappa på kvällen och åt smörgåstårta.


2014


År 2014 fyllde jag 24. Jag hade praktik på Eminent på dagen och på kvällen dukade vi upp med långbord hemma i vår lägenhet i Lödde. Min familj, mormor och Dans föräldrar kom över på middag. Det var även den här dagen min guddotter Alicia föddes! Idag fyller hon 6 år, på min födelsedag och allt. Grattis Alicia! <3


2015



År 2015 fyllde jag 25 år. Jag hade precis börjat jobba på Eminent och på kvällen firade vi med fondue hemma hos mig och Dan i Lödde med min familj. Ett par veckor senare hade jag stor lokalfest med alla jag känner.


2016



År 2016 fyllde jag 26 år och då hade vi flyttat till Malmö! Min födelsedag var en fredag och jag firade med min familj, mormor, Sarah och Niclas och Carro. Vi gick först ut och åt på Mosaik och hängde sedan hemma hos oss. En vecka senare hade jag födelsedagsfest hemma med alla fina personer i mitt liv.


2017



År 2017! Jag blev 27 år gammal och firade först med min familj med middag på Vespa och sedan fest i vår lägenhet med alla fina personer jag känner.


2018





2018 fyllde jag 28 år och firade rejält. Jag bjöd hem alla mina tjejkompisar på födelsedagsmiddag och gick sedan ut och dansade. Helgen efter gick jag ut på restaurang och åt middag med min familj och på självaste födelsedagen åt jag fondue på Elysée med Sarah, Niclas, Carro, Johan och Dan. Vilket ordentligt firande!


2019



Förra året fyllde jag 29 och höll det lite mer low key. Jag hade två middagar, en med Sarah, Niclas, Carro och Johan och en med min familj. På själva födelsedagen åt jag på en vietnamesisk restaurang med Dan och två av mina syskon.

Men i år hörni blir det ett ordentligt firande. När man fyller 30 slår man på stort! Jag har haft släktkalas och på lördag ska jag fira mig med vänner. Idag har jag tagit semester och ska snart göra mig i ordning för dagen. Hoppas ni får en fin onsdag, vi hörs lite senare.


Födelsedagsoutfit x 3

När man fyller 30 får man fira sig många gånger, det är sedan gammalt. Och till många firanden behöver man såklart många outfits. Till årets födelsedag har jag tänkt ut hela tre stycken.
 
På självaste födelsedagen som är imorgon tänkte jag ha den här utility jumpsuiten.
 
Den kommer från H&M och jag har suktat efter den ett tag. Det ser ut som att jag ska åka på safari i den, vi kan ju låtsas!
 
I lördags när jag hade släktkalas hade jag den här bakelsen på mig. Den kommer från Gestusz och jag har lånat den av min kompis Amanda.
 
Tycker att den är mycket, mycket fin.
 
På min födelsedagsfest nu på lördag ska jag ha den här klänningen från Dry Lake.
 
Den har en halv polokrage och är i sammet. Tycker den är mycket bekväm och festlig samtidigt. Tänkte matcha med uppsatt, lockigt hår och guldiga smycken.
 
Firar verkligen in mina 30 år i stil.

Vecka 9

Hej kompisar!
 
Ett lite sent veckoinlägg den här veckan, men igår mådde jag ganska krassligt. Jag gör det fortfarande faktiskt och jobbar hemma idag. Men imorgon måste jag vara frisk för då är det ju min födelsedag!
 
Detta är därför den stora födelsedagsveckan och den kommer att se ut såhär:
 
Tisdag: Idag är det fettisdagen! Ska ni äta någon semla idag? Det måste man ju nästan känner jag.
 
Onsdag: Min födelsedag! Imorgon fyller jag 30 och det ska såklart firas ordentligt. Jag har tagit semester från jobbet och börjar dagen med att besöka min naprapat. Vid 12-tiden ska jag träffa Sarah H för att äta lunch och på kvällen har Dan något planerat som jag inte har en aning om. Så spännande! Jag ska dokumentera hela dagen såklart.
 
Torsdag: På torsdag är det tillbaka till kontoret och jobba, och på kvällen ska vi fixa lite här hemma.
 
Fredag: På fredageftermiddag ska jag bli firad på jobbet. Så kul! Och på kvällen ska vi förbereda inför min födelsedagsfest här hemma.
 
Lördag: Födelsedagsfest! Har bjudit alla jag känner och vi ska vara här hemma i vår lägenhet. Det ska bli kul men vi får röja undan lite så att alla får plats.
 
Söndag: Vilodag och städa :)
 
Här på bloggen kommer det också vara lite födelsedagstema. Vi ska titta på hur mina födelsedagar har sett ut sedan 2010 och så ska jag visa bilder från helgens släktkalas. Lite födelsedagsoutfits blir det också såklart. Vi hörs senare!
 

Lite från veckan

God morgon!
 
Det är lördag och jag har äntligen sovit ut ordentligt. Har sovit så dåligt i veckan, men inatt sov jag som en stock. Sitter just nu och dricker morgonkaffe och tittar på nyhetsmorgon. Idag ska jag fira min födelsedag med min familj och släkt, kul!! Är så pepp. Ska snart sticka ner till Partyland och hämta mina ballonger.
 
Men först ska vi kika lite på hur min vecka har sett ut.
 
Jag hade egentligen tänkt laga Parmesanpolenta med Svampragu i veckan, men så hade vi nästan allt hemma till Sofia Woods pasta med hemgjorda tomatsås. Så jag lagade den istället och MUMS. Den var så god.
 
I veckan kom också äntligen vår fönsterputsare! En dag sa jag till Dan att nej jag gör inte det här längre. Våra fönster blir så snabbt skitiga, det är bara jag som putsar dem och det blir inte ens bra. Så sagt och gjort beställde jag fönsterputs och nu ska de komma hem till oss var 8:e vecka. Perfekt! Såhär såg det ut innan fönsterputsaren hade kommit, heh.
 
Och såhär såg det ut efter, hej alla där ute! Är obeskrivligt glad över mina rena fönster.
 
Fönsterputsaren kom hem till oss på lunchen, så jag stack hem och släppte in honom och skulle sedan tillbaka till kontoret. När han hade putsat utsidan av vårt köksfönster kunde han inte stänga det igen. Äsch lämna det sa jag, jag fixar det. Men det kunde jag inte alls? Fick inte igen det. Upptäckte att det hade hoppat ur sitt gångjärn.
 
Fick panik och ringde vaktmästaren som sa att han skulle komma ett par timmar senare. Kunde alltså inte stänga fönstret och fick sitta med det öppet så länge.
 
Jag som skulle tillbaka till kontoret fick bara konstatera att jag fick jobba hemma på eftermiddagen. Nummer 1: Skönt att jag bor nära kontoret. Nummer 2: Skönt att jag har ett jobb där jag kan jobba hemifrån när det är sådana här situationer. Nima var rätt nöjd och hängde med mig i köket som sällskap. Sen kom vaktmästaren, konstaterade att fönstret var sönder och att en fönsternisse behövde komma och laga det. Han hjälpte mig i alla fall att stänga fönstret och sedan felanmälde han det. Tack, tack. Slutet gott, allting gott.
 
Det blev fredag. Det var sol! Fönstret var stängt! Jag var pepp!
 
Var helklädd i svart dagen till ära.
 
Promenerade till jobbet 08.15. Hej våren, där borta är du!
 
Klipp till min lunch där jag gjorde ett par ärenden på stan. Så skönt med en ordentlig lunchpromenad.
 
Det blev fredagkväll och jag och Dan hade en myskväll planerad. Först handlade vi väsentliga grejer som pepsi, kattmat och choklad. Nima ska ju ha sitt också såklart.
 
Till kvällsmat åt jag en laxsallad från ICA med chilimajonnäs och så tittade vi på Talang. 22.30 släckte jag lampan och somnade.
 
Nu är det lördag!

Jaanas babyshower

I mars ska mina kompisar Jaana och Martin få barn och i söndags var jag hembjuden till dem på babyshower. Martin hade lurat ut Jaana på en fika och så förberedde deras båda familjer babyshowern. Så himla fint! När jag anlände var kakkalaset redan uppdukat. Temat var Afternoon Tea.
 
Familjerna hade gjort allt från kakor och macarons till pajer och snittar.
 
Och scones med tillbehör till det! Jaana är glutenallergiker så dessutom var allt, allt, allt glutenfritt. WOW så gott och fint.
 
Vi bjöds också på bubbel och värsta drickbuffén.
 
Och det var så fint pyntat i lägenheten.
 
Vi inväntade Jaana som skulle komma hem från fikan och lekte lite med ballonger så länge. Strax efter 14 anlände hon och då hoppade vi fram och skrek SURPRISE. Hon hade anat lite ändå, haha.
 
Efter vi hade ätit skrev vi kärleksboost på pappersbodys.
 
Och gissade på hur länge djur är dräktiga. Fatta att giraffer är gravida i 624 dagar. Det är ju två år?!
 
Sedan var det dags att öppna presenter!
 
Gulliga Jaanis <3
 
Snart snart kommer bebisen!
 
När klockan blev runt 18 var det dags för mig att åka hem. Tack alla inblandade för en fantastisk söndag!

Alla hjärtans dag

I fredags var det Alla hjärtans dag och jag passade på att klä upp mig lite. Det här med att använda klänningar som tunikor och matcha till jeans är så bra ibland. Jag tycker så mycket om den här klänningen, men tycker den är för kort för att ha på mig på kontoret. Så då är det perfekt om man kan matcha med svarta jeans istället för strumpbyxor.
 
Kände mig mycket fin i alla fall. Klänningen är ett par år gammal och kommer från BikBok.
 
Kom till jobbet runt 08.30 som vanligt. Hade en mycket fin dag på kontoret och hängde med roliga kollegor.
 
På lunchen gick jag, Susanna och Stina på stan. Jag köpte babyshowerpresent till min kompis Jaana på Åhléns. Det blev den här kaninsnutten från Jellycat, dregglisar från Mini Market och en body från Lindex. Gulliga grejer!!
 
Efter jobbet gick jag hem och bytte om till en annan klänning och tog sedan tåget till Hyllie där jag mötte upp Dan. Vi skulle nämligen på finmiddag hos Sarah och Niclas!
 
Sarah och Niclas hade gjort så sjukt god mat. Potatisgratäng med smördegsbakad quornfilé, bearnaisesås och sallad. Niclas och Dan åt smördegsbakad fläskytterfilé. Alltså SÅ gott. Vill äta detta igen snart, mums.
 
Sedan pratade vi mycket och länge tills vi höll på att somna i soffan och då var det dags att åka hem. Vilken fin Alla hjärtans dag och början på en mysig helg.

Vecka 8

Måndagen är snart slut och jag sitter ihopkurad i soffan framför TV:n.
Jag tittar på Bachelor USA och vi har precis ätit tacos. Så gott efter kvällens spinningpass.
 
Det känns som att min första födelsedagsvecka börjar nu, haha. När man fyller 30 år har man minst två födelsedagsveckor och minst två fester, det är sedan gammalt. Nej, men på lördag ska jag fira min födelsedag med min familj och släkt. Det ska bli så kul! Jag har köpt födelsedagsballonger och planerat middagen med min mamma. Så pepp!
 
Men innan dess har vi en hel vecka som vi ska beta av:
  • Imorgon ska jag luncha med min pappa, min lillebror och min pappas moster som är i stan! På kvällen ska jag på spinning.

  • På onsdag efter jobbet ska jag ut och gå med min granne och vän Sandra. På kvällen ska jag laga Sofia Woods parmesanpolenta med svampragu. Alltså LÄGG ägg så gott.

  • På torsdagkväll ska jag till Lödde för att handla mat till lördagens middag tillsammans med mina föräldrar. Och sen ska vi ställa i ordning bord och stolar till släktkalaset.

  • Fredag! Vilodag hemma på kvällen.

  • Lördag innebär släktkalaaaas och fest.

  • På söndag kommer Dans föräldrar hem till oss på födelsedagsfika. Så mysigt med två firanden samma helg!
 
Nej, nu ska jag sova. Vi hörs mer imorgon och då visar jag bilder från min helg.

Önskelista: När jag fyller 30

Hej vänner.
 
Hoppas ni har en fin helg. Här i Malmö är det storm igen. Det blåser mycket här i Västra Hamnen, så när det blir storm blir det verkligen kaos. Vi har försökt stormsäkra balkongen, tagit in balkongmöblerna i kontoret och hoppas att saker inte flyger sönder.
 
Men här inne på bloggen är det solsken och 17 grader varmt. Känner ni vårvärmen? Det ska vi fira med att kika på vad jag önskar mig i födelsedagspresent när jag fyller 30. Det är 10 dagar dit idag!
 
På Cervera kan man göra något så finurligt som sin egen önskelista. Jag har döpt min till Sofie 30 år och så har jag klickat i lite saker jag önskar mig. Så kan mina vänner och min familj antingen beställa via hemsidan eller gå in i en valfri Cerverabutik, säga namnet på önskelistan och då checkas det av därifrån. På så sätt undviker man att många personer köper samma saker. Om man inte vill det såklart, jag har till exempel önskat mig 8 tallrikar.
 
 
Här hittar ni min önskelista, men givetvis ska vi gå igenom den här också. Alla rubriker är länkade.
 
Skålar från Filippa K Rörstrand: Jag samlar både på dessa skålar och på kaffemuggarna. Idag har jag bara två skålar och klart vi behöver fler!
 
Kaffemuggar från Filippa K Rörstrand: Tycker så mycket om dessa! Dricker morgonkaffet ur dem varje dag.
 
Iittala Essence glas: Något annat som vi också samlar på är glas från Iittala Essence. Så himla fina och klassiska. Jag har några glas redan men önskar mig rödvinsglas, vitvinsglas, ölglas på fotvattenglas och likörglas.
 
Iittala Essence karaff: Gärna en karaff från samma märke också!
 
Vattenglas från Iittala Kastehelmi Tumbler: Dessa vattenglas från Iittala är också så fina. Gillar färgerna "klar" och "regn".
 
Harmony Tallrikar: När jag och Dan började samla på en servis valde vi en som heter Carisma från Rörstrand. Men inte visste vi då att den skulle sluta att tillverkas. Nu har vi åtta tallrikar av den och tycker om den mycket, men den finns inte att köpa någonstans längre. Så, då tänkte jag att det hade varit perfekt med ett par tallrikar som vi kan varva och matcha med. Dessa från Harmony är fina. Vi önskar oss middagstallrikar, assietter och djupa tallrikar.
 
Hammershöi Vas Mintgrön: Tycker om den här vasen i mintgrön och gillar Kählers vaser generellt. Jag behöver egentligen inte fler vaser, men å andra sidan kan man ha för många?
 
Träredskap till matlagning: Nu när jag ändå önskar mig saker till köket och hemmet passar ju även träredskap till matlagning fint. Försöker värna om mitt hem och göra det fint med saker som håller länge och då passar ju detta perfekt.
 
Handdukar från H&M Home: Nu till något som inte finns i min önskelista på Cervera, eftersom det kommer från en helt annan butik haha. Jag tycker H&M Home har så fina handdukar och gillar när de är färgglada. De här gula till exempel!
 
Vit linneduk från H&M Home: I julklapp av min lillebror fick jag en grå linneduk som jag älskar. Nu skulle jag gärna vilja ha en likadan fast i vit, så att man kan varva. Perfekt till middagar med fina vänner!
 
Linneservetter från H&M Home: Något som hade passat perfekt till min vita linneduk är linneservetter! Det spelar ingen roll vilken färg, vill ha alla haha.
 
Tror det var allt den här gången. Man ser verkligen ett tema, endast saker till hemmet. Fint tycker jag. Mest av allt vill jag bara må bra och ha riktigt kul med mina nära och kära.

Fredagstankar

  • Hej och glad fredag! Det är Alla hjärtans dag idag och det är ju mysigt. Ska ni göra något särskilt idag? Jag och Dan ska hem till våra vänner Sarah och Niclas på middag. Älskar att fira Alla hjärtans dag med vänner. Eller varför inte bara unna sig själv något? Gå på ensambio eller beställa hem god köpemat.

  • I helgen ska vi annars inte göra särskilt mycket och det ska bli så skönt med en lugn helg. Jag ska träna, städa och förbereda lite inför min födelsedag. Idag är det 12 dagar tills jag fyller 30! Ska bli så kul.

  • Idag är det soligt här i Malmö, nästan lika mycket som här inne på bloggen. Känner ni vårvärmen mot kinderna? Här på bloggen är det alltid vår.

  • Jag tänkte vid årsskiftet att jag kanske skulle ge det här med astrologi och stjärntecken en chans. Tyckte att det verkade ganska roligt – tills jag läste i någon årssummering att mitt 2020 ska bli JÄTTEDÅLIGT. Men nej det vill jag ju inte vara med om? Inga av mina planer ska bli av och inget kommer bli som jag har tänkt mig. Fast i juni ska det tydligen hända något positivt stort som ska rubba min vardag, men i övrigt ska jag vara försiktig med att göra förhastade beslut för ingenting kommer att gå min väg. Och det konstiga är att sedan jag läste detta så har verkligen ingenting blivit som jag har tänkt mig? Jag tänkte att detta året skulle bli en ny era för mig i livet, men alla saker som jag har dragit i har liksom runnit ut i sanden. Så nu intalar jag givetvis mig själv att jag bara inbillar mig och håller mig så långt ifrån astrologi som möjligt. Mitt 2020 kommer bli toppen.
 
Hittade denna meme och kände ja. Detta är jag.

Glad fredag och glad Alla hjärtans dag!

Mina senaste mobilbilder

Dags att kika på mina senaste mobilbilder! Är så himla nöjd med min vas och pampasgräset. H&M Home är vasen ifrån.
 
En morgon tittade jag på Nyhetsmorgon och upptäckte att min pappa var på TV! Eller nej vänta lite nu. En man som heter exakt samma sak som min pappa var på TV.
 
En söndag var jag och Dan ute och gick och det var så kallt och blåsigt. "The sea is angry today" sa jag till Dan.
 
Fler miljöbilder! En fin kväll när jag var på väg hem från jobbet. Klockan var runt 17 och det var ljust ute. Våren kommer!!
 
Fredagslunch på Holy Greens. Detta är min favorit just nu – Grönsakslandet med extra chèvre. Mmmm.
 
En fredagsselfie strax innan jag tog helg.
 
Jag har skapat en spellista på Spotify till min födelsedagsfest, och jag är sååå nöjd över omslaget jag gjorde. Haha. Visst ser det ut som ett dansbandsalbum?
 
I lördags hade vi Jenny, Jacob, Athena och Peter över på middag! Snacks- och bubbelbordet riggades.
 
Och vi findukade matbordet. Det blev en pizza- och spelkväll för oss! Så himla trevlig kväll.
 
Igår haglade det i Malmö och sorgligt nog är det vinterns första snö här. Den töade bort oerhört snabbt dessutom.
 
Skrattade rakt ut när jag läste denna.
 
Vi har en murgröna på jobbet som någon fortsätter vattna fast att den är genomblöt. Till slut har någon annan satt upp en lapp med en text att den inte behöver mer vatten, och sedan har någon ytterligare skrivit att den däremot gärna följer med ut på en öl någon gång? Haha alltså va?
 
Idag hade jag bokat in en kompisdejt med min vän Pierre. Plötsligt fick han pressvisningsbiljetter till biofilmen Breaking surface och klart man vill gå på bio liksom!
 
Pierre håller på att spela in en egen TV-serie som handlar om Malmös restaurangliv och han var lite busy busy med telefonsamtal.
 
Men supermysigt med onsdagsbio! Filmen var mycket spännande. I slutet kom ett par skådespelare och ett antal som hade jobbat med filmen upp på scenen.
 
Klart slut från mina senaste mobilbilder.

Mina bästa Malmötips

Det kom en fin kommentar:
 
Hej! Jag o min man ska på barnfri helg till Malmö i slutet av februari, yes!! Har du några bra Malmötips? Vi älskar mat! Var ska vi äta? Tack för en fin blogg! Kram
 
Oh vad kul! Välkommen hit :)
Så rolig och svår fråga samtidigt! Jag var tvungen att fråga mina vänner också, för att vara säker på att inte missa någon juvel.
 
Här kommer ett par tips. Jag har länkat alla rubriker så att ni enkelt ska kunna läsa mer om något verkar intressant.
 
MJ's är både ett hotell, en restaurang och en bar som ligger vid Lilla Torg här i Malmö. Jag gillar verkligen deras frukostbuffé eller att ta en drink i baren. Om man inte vill gå hit för maten, så gå hit för deras atmosfär. Ett stort tips och även lätt att få in på en helg! Välj mellan frukosthäng, en drink i baren eller middag. Ibland har de till och med afternoon tea på söndagar.
 
Casual Street Food
Okej, jag hade ingen bra bild till det här tipset men – när man är i Malmö får man inte missa Casual Street Food. De har på riktigt Malmös godaste hamburgare och är superpopulära. Nu har de flyttat till en större lokal som jag inte har besökt än (som tydligen har 85 sittplatser, wow), men tidigare har det varit svårt att få bord på kvällen. Gå därför gärna dit på eftermiddagen. Om man inte är så glad i hamburgare kan jag också tipsa om deras fisktacos som är helt suveräna. Casual hittar ni på Bergsgatan 8, som bara är ett stenkast från Folkets Park och väldigt nära Möllevångstorget där man kan hitta mysigt kvällsliv på lördagen.
 
Mitt absolut bästa tapasställe i Malmö är La Roche. Jag vet inte vad det är, men atmosfären är så mysig och jag älskar maten. La Roche ligger på Lilla Torg, inte alls långt från Malmö C (och också väldigt nära MJ's om man vill kombinera).
 
De som inte tycker att La Roche är Malmös bästa tapasställe tycker oftast att Escama är det. Escama är också väldigt mysigt, har god mat och bra service. Den hittar ni på Fersensväg 4 vid Davidshall.
 
Om man gillar asiatisk mat kan jag tipsa om Nam Do som är en vietnamesisk restaurang och ligger ett stenkast bakom Lilla Torg. Prisvärt, gott och igen – supermysig miljö.
 
På tal om asiatisk mat så har jag också hört mycket gott om Soi29 som ligger på Bergsgatan, i närheten av Möllevångstorget. Jag har inte varit på Soi29 själv, men restaurangen har fått mycket gott betyg.
 
Vi lämnar platser att äta på och går vidare till sånt ni helt enkelt inte får missa när ni är i stan. Malmö Live har Malmös högsta skybar och på Kitchen & Table kan ni både ta en drink och äta middag. Jag tycker dock att deras middag är helt för dyr och brukar endast äta här på lunchen. Men om ni vill uppleva atmosfären och njuta av utsikten räcker det ju faktiskt med en drink i baren.
 
Om jag ska ut, ut och inte endast till en bar så hamnar jag och mina kompisar oftast på Grand. Grand är som en stor hemmafest i ett gigantiskt vardagsrum. Dessutom har de ett liiitet dansgolv ifall man känner för att dansa. Grand ligger på Monbijougatan, även detta nära Möllevångstorget.
 
Har inte jättebra bilder till det här tipset heller, men Malmö Saluhall måste ni besöka! Här finns många goda restauranger med bra råvaror samlade under ett tak. Men också små butiker där man kan handla ost, blommor, choklad etc. Mysigt att bara besöka och strosa runt i om man inte vill äta.
 
Jag hänger inte jätteofta på Möllevångstorget, men mina fina vänner har tagit med mig till baren Metro två gånger och den är så mysig. Hit ska ni gå om ni gillar öl och vill ha ett litet, mysigt häng mitt i stan.
 
Hallå jag höll på att missa mitt bästa fikaställe! Lilla Kafferosteriet ligger på Baltzarsgatan, en sidogata från Södergatan. Glöm Espresso House och alla andra snabbkedjor med kaffe. Det är här ni ska ta en paus från stadsstrosandet!
 
Pjuh, det var allt jag kunde komma på nu. Men fina Malmövänner som läser den här bloggen får gärna tipsa mer i kommentarsfältet. Hoppas ni har en riktigt rolig helg i vår fina stad!
 

Vecka 7

Varför är alltid tjejerna som står i receptionen på mitt gym så himla glada? HEJ HEJ säger de högt, glatt och livligt varje gång jag kommer dit. Det känns välkomnande och jobbigt samtidigt. Vet inte om jag ska säga hej lika livligt tillbaka eller ej.
 
I skrivande stund sitter jag och Dan och tittar på Oscarsgalan. Den kan man streama på CMore nu! Så himla bra. Tycker alltid att det är kul och mysigt att titta på Oscarsgalan. Jag har i alla fall varit på spinning ikväll och kom hem till uppvärmd tomatsoppa från Kelda. Mmm, måndagslyxen.
 
Den här veckan är det fokus på att jobba och träna. Jag har inte jobbat sedan jag var sjuk för ett par veckor sedan, så det är dags att ta upp det igen. Allt för att kicka igång lite endorfiner. Imorgon ska jag och ett par av mina kollegor på bio. Vi ska se Little women, den verkar så bra.
 
På fredag är det Alla hjärtans dag och då ska jag och Dan hem till Sarah och Niclas på middag. Mysigt med kompisdejt på Alla hjärtans dag! Annars är vår helg ganska lugn och det ska bli så skönt.
 
Hoppas ni har haft en fin måndag, vi hörs om en stund!
 
 

När vi firade Niclas födelsedag 1,5 år i efterskott

I fredags efter jobbet mötte jag upp Carro, Johan, Sarah, Niclas och Dan. Det var en stor dag, vi skulle nämligen fira att Niclas fyllt 30 år – för 1,5 år sedan. När Niclas fyllde 30 fick han en upplevelse av oss, men den har han inte fått på 1,5 år. Men nu var det ÄNTLIGEN dags. Vi började kvällen klockan 18 på restaurang Mando.
 
Jag var fredagspepp.
 
Till middag åt jag halstrad råbiff med pommes, lökringar och rödvinssky. Mmmm.
 
När vi ätit upp gick vi vidare till Interpool.
 
Där vi skulle spela shuffleboard!
 
Vi spelade killarna mot tjejerna och först gick det riktigt bra för killarna.
 
Men snabbt kom vi ikapp och tog hem hela spelet. Woho! När vi spelat klart satte vi oss i baren och pratade om livet, sedan var det dags att gå hem och sova. Vilken trevlig fredag på stan. Och grattis grattis till Niclas!

Lördagsmiddag med tema Alla hjärtans dag

I lördags väntade vi finbesök! Carro och Johan skulle komma över på middag. På deras bröllop delades det ut 12 kort med uppdrag där olika personer skulle bjuda Carro och Johan på en aktivitet. På så sätt skulle brudparet bli bjudna på en grej i månaden under deras första år som gifta. I februari var det vår tur och kvällen skulle gå i kärlekens tecken med tanke på att det snart är Alla hjärtans dag.
 
Så vi findukade och dekorerade bordet med lite röda rosor.
 
Skar upp lite ost, satte fram tapenade med smak av kronärtskockar och hade bubbel på kylning. Klockan 17 anlände gästerna.
 
Till förbubblet pratade vi bland annat om Sydafrika som de ska åka till snart! Sedan var det dags att slänga ihop kvällens middag – Pasta à la Vodka, buffelmozzarella och prosciutto. Jag menar, inget säger väl "kärlek" lika mycket som pasta?
 
Till efterrätt åt vi chokladfondant som inte fastnade på bild och så spelade vi kort resten av kvällen. Tack Carro och Johan för en fin lördagskväll och glad Alla hjärtans dag i förskott!

Februarikläder: Mest skjortor och någon klänning

Nu ska vi prata kläder!
Jag har sett att det är många som gör klädutmaningen #säkerstilchallenge. Den verkar ju rolig och så himla bra! Jag har själv inte hoppat på den, men försöker som ni vet rota i min garderob och att inte handla för mycket.
 
Men visst är januari och februari så tråkigt rent klädesmässigt? Det är kallt och mörkt, grått och trist. Men klä sig i något måste man ju, och just nu hittar jag mycket inspiration i mina skjortor. Försöker också att tänka "lager på lager" så att man inte ska frysa ihjäl.
 
Såhär har mina klädval sett ut på sistone.
 
Förra veckan rotade jag fram en av mina favoritskjortor, svarta kostymbyxor och en svart kofta.
 
Matchade skjortan med en scrunchie i samma bruna nyans. Älskar scrunchies just nu. Inte Dan dock, då de trillar ner i handfatet varje gång han öppnar badrumsskåpet heh.
 
Det finns säkert någon kod som säger att man inte får bära svart och brunt ihop, men äsch!! Jag tycker det är snyggt.
 
På tal om att inte få matcha färger – mörkblått och svart är ju också no no. Vem är det som kommer på de här reglerna egentligen?
 
Min skjorta kommer från H&M och min älsklingskofta köpte jag i London för tre år sedan
 
Om jag hade haft en uniform tror jag att den hade sett ut såhär: jeans från Gina Tricot och skjorta från H&M.
 
Svart tunika från Visual Clothing Project och blå jeans är en favorit annars.
 
Den här skjortan lyckades jag knipa på rean i januari och har använt den flitigt. Den är perfekt att ha på kontoret och springa på möten i.
 
Även den är från Visual Clothing Project och är inhandlad på MQ.
 
I lördags hade vi Carro och Johan på besök och då får man passa på att klä upp sig. Köpte den här klänningen i julas och tror jag kommer att använda den mycket till våren också tillsammans med vita sneakers.
 
Och det är vad jag har rotat fram i min garderob på sistone.
Gör ni klädutmaningen #säkerstilchallenge eller något liknande? Dela i så fall gärna med er av era bästa tips!

Vecka 6

Måndaaaag!
 
Hoppas allt är bra med er idag. Solen skiner här i Malmö och jag kämpar på med min förkylning. Förhoppningsvis är den borta i veckan så jag kan fortsätta med min träning.
 
Tänk att det är februari nu! Min sista månad som 29-åring. Det kändes ju som att den aldrig skulle komma med tanke på att januari var fem (!) veckor lång. Jag välkomnar i alla fall 30-års åldern med öppna armar och är så redo. Tycker att livet blir finare och roligare ju äldre jag blir.
 
Den här veckan har jag inte jättemycket inplanerat. Jag ska jobba, springa ärenden på stan och träna. På fredag ska vi fira att Niclas har fyllt 30, fast 1,5 år för sent. Haha. När Niclas fyllde 30 fick han en upplevelse av mig, Dan, Carro och Johan, men den har han inte fått på 1,5 år. Heh. Men nu är det äntligen inbokat, så på fredag ska vi äta på restaurang och spela shuffleboard. Kul!
 
Här på bloggen kommer ni få läsa lite om min helg och andra glimtar från förra veckan. Jag ska skriva lite om vad jag önskar mig i födelsedagspresent och så ska jag svara på en rolig kommentar som kommit in :)
 
Vi hörs lite senare. Glad måndag!
 
 
 
 

Fredagskväll på Dubbel Dubbel och Metro

Hej kompisar!
Har ni haft en fin helg? Min har varit härlig.
Jag tänker att vi ska kika på min fredagskväll som började här, med att jag mötte upp fina kompisar och gick ut på stan.
 
Jag mötte upp Desirée, Amanda och Johanna utanför Dubbel Dubbel för att äta middag.
 
Vi fick ett bord nästan intill köket och det var så mysigt för det kändes som att det bara var vi på hela restaurangen. Kolla vilka gulliga vänner jag har!
 
Vi hade bokat Dubbel Dubbels avsmakningsmeny och fick därför lite av varje.
 
Såsom ångade dumplings.
 
Dumplings med räkor.
 
Revbensspjäll, lite olika sallader och ris. Muuums. Tyckte detta var så gott.
 
Och deras öl hade så roliga namn, haha.
 
När vi var mätta och glada var det dags att gå vidare ut i natten.
 
Och hamnade på baren Metro vid Möllevångstorget.
 
Där fanns en gullig hund.
 
Och vi var som vi alltid är. Vi pratade om högt och lågt, och allt med så mycket kärlek.
 
När klockan var 01 tog jag bussen hem igen. Så himla fin fredag!

RSS 2.0