Nyårslistan 2022

Gott nytt år!

Vi avslutar året som vi brukar, genom att kika på en nyårslista. I år har den varit ganska ångestfylld för mig att skriva och jag funderade på att strunta i den helt. Det har varit ett riktigt jobbigt år, och samtidigt ett väldigt fint. Aldrig tidigare har jag varit så ledsen, samtidigt som jag känner att jag borde vara glad.


Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?
Jag var föräldraledig den största delen av 2022 och har varit 90 % mamma. Fint och mysigt men också jobbigt och läskigt. Ja, sen opererades jag för gallblåsan och började käka antidepp. Högt och lågt om vi säger så.

Har du några nyårslöften?
Jag svarar inte så bra på nyårslöften, haha. Så nej det har jag inte. Ska försöka lyssna inåt och göra saker som gör mig glad. Saker jag säger varje år att jag ska göra: Börja läsa böcker. Men alltså, jag är inte en person som läser böcker. Har börjat omfamna det nu.


Vilka platser besökte du?
Åkte till Stockholm och Paris i somras. Inte fy skam det.

Bästa köpet?
Kan vara vagnskakaren som räddade mig många gånger och fick Frans att sova länge under föräldraledigheten. Annars ärligt talat har det varit att jag har gått iväg och fixat naglarna en gång i månaden. Bästa kvalitetstiden någonsin.


Vad var sämst?
Ja, ni vet ju. Att bli opererad och vara livrädd. Att få blodförgiftning efter operationen och sedan ha mått riktigt jäkla piss psykiskt under sommaren.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. Det är så drygt för jag känner att jag borde ha varit så glad. Men ja, ibland blir det som det blir.

 


Favoritserier?

Har tittat mycket Kardashians och Vloggar i år. Kul det med!

Bästa minnet från 2021?
När jag gick på Paris gator, antideppet kickade in och jag kände att nu jäklar nu vänder det.

 

Vad ser du mest fram emot med 2023?
Är riktigt pepp på livet, det ska ni veta! Är taggad på att jobba, gå på middagar, skola in Frans på förskolan och umgås med vänner. Och vart ska vi resa i sommar?! Så många möjligheter. Är det i år vi köper ett radhus? Förmodligen inte, men vem vet!

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Det vet ni, men älta mindre hade varit bra.

Vad var din största framgång på jobbet 2022?
Att börja jobba igen efter föräldraledigheten haha :) :)

 

 

Största framgång på det privata planet?
Att ta hjälp när det behövs fast att det kan vara riktigt jäkla svårt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Svårt! Är det kläder kanske? Barnmat? Bilbarnstolen var ju inte billig.

 

Något du önskade dig och inte fick?
En mysig föräldraledighet utan sjukhusvistelser :) :) Nej men hade varit kul om vi hunnit med en resa till. Men det får vi ta igen 2023.

Största misstaget?
Om vi struntar i allt det här med min ångest, så kan jag känna att jag ställde helt för höga krav på mig själv gällande amningen. Ville så gärna att det skulle funka, men det är också okej om det inte gör det. Det är okej att tilläggsmata eller strunta i amning helt. Ska absolut ta det med mig om det blir fler barn.

 

Mest stolt över?
Vet ni, mig själv. Fy fan vad stolt jag är över mig själv. Som tog mig igenom det mörkaste jag har upplevt och som bad om hjälp när jag behövde det som mest. Som försöker vara mig själv samtidigt som jag uppfostrar en 1-åring. Som jonglerar vänner, familj och jobb. Bring it on 2023, jag är så pepp.

Läs nyårslistan från tidigare år här:
2015
2017
2018
2019
- 2020
2021


Juldagen 2022

Hej kompisar! Nu ska vi kika på hur juldagen såg ut för vår del. Jag, Dan och Frans körde hem från mina föräldrar ganska tidigt på morgonen, efter att ha sovit över där på julafton. Vi mellanlandade, lämnade av lite julklappar och gjorde oss i ordning på nytt.
 
Klädde upp mig i den här klänninge från & Other Stories.
 
Sen var det bara att packa ihop sig igen och köra tillbaka till Lödde.
 
Det var nämligen dags för julfirande nummer 2. Hela min familj med samtliga syskon samlades. Jag, Dan och Frans matchade i grönt.
 
Älskar honom så jag går sönder <3
 
Vid 16-tiden hade alla kommit och vi korkade upp en flaska champagne som mamma fått i födelsedagspresent.
 
Och sen spelade vi julklappspelet.
 
Carl och Frans.
 
Vi åt julmat tills vi inte kunde få ner en enda bit till.
 
Sen delade vi ut julklappar och satt och pratade tills klockan blev sent.
 
Avslutade kvällen med min hembakade saffranskladdkaka.
 
Så var julen förbi! Swish sa det bara, men fint var det.

Lillejul och julafton 2022

Lillejulafton
Välkommen till den 23 december! I år hade vi inga planer på lillejulafton och det var så skönt. Vi visste att det skulle bli full rulle den 24, 25 och 26. Så vi tog det bara lugnt.
 
Jag letade fram en röd klänning som jag köpte på Gina Tricot förra året för att komma i julstämning.
 
Sen lekte vi lite hemma. Ett projekt 2023 är att göra Frans rum med barnvänligt. Han kan inte alls gå loss där inne just nu.
 
Så vi hänger mest i vardagsrummet.
 
Efter lunch var det dags att ge sig ut. Vi gick en promenad och sedan ner till en lekplats vid Slottsparken. Frans gungade och Dan blåste såpbubblor. Nöjd kille!
 
Sen gick vi hemåt igen och köpte med oss fika på vägen. Lussebulle var absolut en hit.
 
Jag ställde mig och bakade en saffranskladdkaka. Detta är en jättestor grej för jag hatar att baka. Det blir alltid dåligt. Men den här gången blev det bra! Gjorde efter detta recept.
 
På kvällen spelade jag och Dan bingolotto. Haha, vilka har vi blivit ens. Men det var mysigt! Kollade dock inte klart och gick lade oss klockan 22, men äsch. Tanken som räknas.
 
Julafton
Nu är det julafton! Den här lille killen fick ett julbad och peppade sedan med lite Arne Alligator på Youtube.
 
Jag gjorde mig julaftonsfin.
 
Och sen åkte vi hem till mamma och pappa vid 12-tiden. Frans var så glad i granen heh.
 
Frans kläder kommer från Lindex och min klänning är gammal från Second Female.
 
Efter jullunchen var det dags för Kalle såklart.
 
Sen gick vi en kort promenad och när vi var tillbaka delade vi ut julklapparna.
 
Min syster Sarah fick vara tomte haha.
 
Och så avslutade vi dagen med risgrynsgröt.
 
På juldagen gjorde vi om allt igen, men mer om det i ett annat inlägg!

Vecka 52

 
Så kom och gick julen.
Vi hade en så fin och mysig julafton hemma hos mina föräldrar. På självaste julafton var det bara jag, Dan, Frans, mina föräldrar och min syster och hennes sambo. På juldagen kom sedan mina bröder med respektive och joinade och hela ligan var samlad.
 
Nu är det mellandagarna och vi försöker ta det så lugnt det bara går. Vi förbereder inför nyårsafton, småstädar och går långpromenader. Frans är så rolig nu. Han går rätt mycket, skrattar åt allt och älskar att kramas.
 
På fredag kommer Regina, Frédéric och Henri hit! Vi ska fira nyår tillsammans och jag är så pepp. Vi har fått låna vår grannes lägenhet där de ska bo ett par nätter och vi har precis planerat nyårsmenyn tillsammans. Jag har köpt en ny klänning på mellandagsrean och glittriga strumpbyxor. Ja men ni märker, är mycket pepp!
 
Snart är 2022 över och jag ser fram ett 2023 där jag förhoppningsvis kommer vara gladare och mer harmonisk än vad jag varit det här året. Håller tummarna! Ska försöka hinna med att sammanfatta året som jag brukar göra. Och så kommer det ett och annat inlägg om vårt julfirande.
 
Hoppas ni har fina och lugna dagar!

Dagarna innan jul

Dags att titta på vad jag har gjort på sistone! Förra helgen var jag förkyld, så alla planer blev inställda och vi hängde bara hemma. Unnade oss en lång och mysig promenad i kylan på lördagen.
 
Malmö, som jag älskar dig. När kommer vi vara redo att flytta härifrån undrar jag ibland. Aldrig kanske.
 
I slotts- och kungsparken låg snön ännu kvar.
 
När vi var färdigpromenerade gick vi för att beställa hem sushi till middag. Medan vi väntade på maten gick Frans fram och tillbaka i restaurangen och vinkade till alla han kunde hitta. Han är så social denna lilla människa. STIRRAR ut folk på bussen och i mataffärren tills de till slut vinkar till honom och han kan glatt vinka tillbaka.
 
På söndagen gjorde vi inte mycket annat. Gick ut på lekplatsen och gungade bland annat.
 
Nu är det måndag! Jag gick upp med Frans, gav honom och mig själv frukost och tände ljus medan jag drack morgonkaffet.
 
Det var kaaallt och jag skulle in till kontoret. Hade på mig den här tröjan från Sanne Alexandra och en skjorta under.
 
Försökte ta bild med Frans. Hans pose-game är on fire just nu.
 
Klipp till onsdag när jag jobbade min sista dag innan julledigt. Har haft så mycket att göra, så har inte direkt tänkt på att dokumentera något. Men nu var det dags för semester!
 
Vi körde hem till mamma och pappa för att äta middag och träffa Carl och Alice som är nere från Stockholm. När klockan var 21 tänkte vi köra hem. "Vänta lite, jag behöver hjälp med att plocka in granen först" sa pappa. Och ja....
 
Det kan man ju förstå att han behövde för HERREGUD vad stor. Sjukaste jag sett. God jul!
 
Och de två senaste dagarna har vi tagit det lugnt här hemma. Jag och Frans har matchat i rött som sig bör och så har vi förberett lite inför julafton.
 
Hoppas ni mår bra och får en lugn och fridfull jul. Hur ni än firar den <3
 

Vecka 51

 
En dag kvar, sedan tar jag julledigt!
Jag har väldigt mycket på jobbet den här veckan, men så går det när man sedan ska vara långledig hehe. 
 
Är så taggad på jul. Är taggad på att klä upp mig och fira med min familj. Ska bli så kul att se hur Frans kommer reagera. Och för att inte tala om nyårsafton!
 
Har helt enkelt bestämt mig för att det ska vara en svinmysig jul och nyår. Gud nåde den som smittar mig med något virus!
 
Men först – en jobbdag kvar. Sedan kör vi! Hänger ni med?

Lite från sistone

Vi har inte julpyntat så mycket i år eftersom vi har en liten kille som är överallt i lägenheten. Men adventsljusstakar har vi satt upp i alla fall! Det är så mysigt att tända dem direkt på morgonen när det fortfarande är mörkt ute.
 
En styck selfie på bussen på väg till kontoret. Finner ganska mycket glädje i att göra mig fin för att åka in till kontoret just nu.
 
En dag hade vi lite häng på jobbet och man skulle dekorera sitt eget pepparkakshus.
 
Så mycket fint och gott att dekorera med!!
 
Jag är kanske inte den mest kreativa själen. Men såhär blev mitt hus. "Oj vad färgglatt" sa Regina när hon fick se det, haha 🤷🏻‍♀️
 
Fick min Spotify Wrapped! Blev inte jätteförvånad över att Ed Sheeran dominerade min topp 5-lista. Har lyssnat så mycket på hans senaste album.
 
Var på julfest med jobbet (som ni ska få läsa mer om i ett eget inlägg) och var aningen trött dagen efter. Dan tog morgonen med Frans och sen hängde vi bara hemma resten av dagen.
 
Den finaste jag har <3
 
En söndagsmorgon tog vi en promenad och det var så kallt ute. Jag tror inte riktigt man ser på bilden, men havet var liksom varmare än luften så det RÖK från vattnet. Galet! Och häftigt.
 
Jag och Dan har börjat titta på White Lotus. Vi ligger lite efter i TV-serietittandet om vi säger så. En kväll poppade vi popcorn, tände ljus och tog fram julmusten. Var så taggad!! Klipp till att Frans vaknade 50 minuter senare och vi hann inte ens titta klart på ett avsnitt.
 
I tisdags var det Lucia och min kollega hade bakat den sjukaste jultårtan. Den innehöll mjuk pepparkaka och lingonmousse?! Lägg ägg säger jag bara.
 
I veckan blev jag förkyld. Jag har bara gått och väntat på det, för både Dan och Frans har varit förkylda. Så jag har mestadels jobbat hemifrån den här veckan. Men har fått hänga mycket med den här, så det har inte varit fy skam!
 
Lite smink botar vilken förkylning som helst.
 
Avslutar det här inlägget med vår urgulliga lilla Ewok <3 Badrocken fick han i födelsedagspresent av Regina, Frédéric och Henri.

Hampus 30-års fest

Tack för fina kommentarer! Nu ska jag rycka upp mig och ta tag i bloggandet :) För ett par veckor sedan så firade min systers sambo sin 30-års dag med en ordentlig lokalfest.
 
Familjen Strandberg var finklädda och pepp! Typisk småbarnsfamilj som får byta blöja i ett omklädesrum haha. Men whatever works.
 
När det var dags att äta höll min syster tal. Så gulligt och fint.
 
Det bjöds på buffé med pastasallad, chark, ostar och en massa annat gott.
 
Frans hittade direkt till den kylda ölen. "Mitt barnbarn det där" sa min pappa 😅
 
Födelsedagsbarnet Hampus och min pappa! Min pappa har varit lite sjuk och gått ner mycket i vikt, men han är frisk nu och mår mycket bättre. <3
 
Frans somnade i vagnen och vi hängde med i festen tills klockan blev 12. Sedan var det dags för oss att gå hem. Tack för mysig kalaslördag och grattis igen Hampus!

Vecka 50

 
Jag tycker inte det är så kul att blogga just nu och jag tror att ni märker det.
Jag dokumenterar min vardag som vanligt men får ingen ro att sätta mig ner och skriva. Känner att jag knappt är närvarande hemma och är rätt mycket på kontoret. För att jag tycker att det är kul.
 
Det är kul att träffa folk och jag får vara social och hjärnan får jobba. Hemma mellan 17 och 19 gör vi inte så mycket. Frans äter och sedan får han på sig en pyjamas. Vi leker lite, hänger i hans nya bollhav, busar och jag läser en god natt-saga innan han somnar. Och så ser det ut v-a-r-j-e kväll. Jag vet att jag ska älska det men mina hjärnceller förtvinar. Jag älskar att vara med honom men hur kom det sig att varje dag måste se likadan ut.
 
Jo, för så är det när man har en liten bebis som behöver rutiner. En liten kille som måste lära sig att nu är det kväll och då ska man snart sova. Och som mamma försöker jag vara närvarande och lägga ifrån mig telefonen. Kanske kikar jag lite på nyheterna på TV men allra oftast hamnar jag i sängen klockan 21.
 
Men på kontoret, där får jag vara social och smart och ha kläder som inte anpassas efter barn. Jag har kul och varför känns det som att jag inte får känna så?

Lite från förra veckan

Efter kalashelgen så jobbade jag hemma på måndagen. Så skönt att kunna välja det när man behöver! I födelsedagspresent av min syster fick Frans bland annat en bebisgitarr som hon hade klistrat på en massa klistermärken med rockloggor. Kommer från en familj som värderar musiksmaken ganska högt och de vill gärna föra detta vidare till Frans 😅
 
Den här bilden tog min faster på kalaset. Tyckte den var fin <3
 
Det blev tisdag. Hade på mig en kjol från Lindex som jag köpte på Black Friday.
 
Började dagen med ett besök hos psykologen.
 
Och smet sedan in till kontoret. Hur fint är vårt bibliotek på kontoret?
 
En dag åt jag lunch ute med ett par kollegor. Vi gick till Klang och jag beställde deras halloumisallad.
 
När jag var på kontoret en morgon fick jag det här sms:et. Så himla tråkigt, kunde han inte gått en dag när jag var hemma? Men aja, så kul att han har börjat gå nu!
 
I födelsedagspresent fick Frans den här urgulliga mössan av min bror Christoffer och hans sambo Annie. Annies mamma hade stickat den! Vill ha en likadan själv.
 
Avslutar det här inlägget med en bild på vad jag ofta gör här hemma – springer efter Frans och säger neeej när han drar och sliter i grejer 🤷🏻‍♀️

Vecka 49

 
Goood morgon måndag!
 
Hoppas ni har haft en fin helg. Det har jag! Den har varit händelserik och lugn samtidigt. Det är väl ändå det bästa?
 
Vi fick äntligen upp adventsljusstakarna i helgen. Vi kommer inte pynta mycket i år, men adventsljusstakar och en julkrans på dörren vill jag minsann ha. Gran får bli nästa år, när risken att Frans drar den över sig kanske inte är riktigt lika stor.
 
Den här veckan kommer bli kul. Vi har massvis med roliga saker på jobbet och på fredag är det julfest. Sen på söndag ska vi hem till Carro och Johan på lite adventsmys.
 
Jag mår så bra just nu och det är så skönt. Vill bara njuta av vardagen. Njuta av livet. Det är en befrielse att känna så efter en ganska mörk sommar.
 
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Frans kalashelg

Nu ska vi äntligen kika på Frans kalashelg!
 
Lördag
Vi gick upp tidigt på lördagen, pyntade lägenheten, städade och gjorde oss i ordning. Vi skulle ha öppet hus hela helgen. Kompisar var bjudna på lördagen och släkt och familj på söndagen.
 
Klockan 12 dukade vi fram och inväntade gäster.
 
Passade på att ta lite 1-års bilder så länge. Min klänning är från By Malina och Frans skjorta har han fått låna av sin kompis Alve.
 
På fikabordet hittade vi kalastårta, kladdkaka, chokladbollar, kardemummalängd, frukt och popcorn. Och kaffe och saft såklart.
 
Sen började det trilla in folk. Frans fick ett bollhav i present och det var väldigt populärt.
 
Massa fina kompisar!
 
Det var full rulle hela dagen och sedan avslutades det med lite kvällshäng med Henri, Regina och Frédéric.
 
Söndag
Det blev söndag och jag tog en kort promenad med en trött liten kille. Inte lätt att ha kalas.
 
Sen gjorde vi oss i ordning igen. Frans lånade ytterligare en skjorta av Alve.
 
Och min klänning kommer från & Other Stories.
 
Familjeselfie <3
 
I väntan på att gästerna skulle trilla in så lekte vi lite.
 
<3
 
Ny dag, nytt fikabord.
 
Men samma sorts bakverk.
 
En lite bättre bild på tårtan vi beställde från ICA Maxi. Den var väldigt fin och god, men alltså what's up med att de har lagt på en fotboll? Det var nämligen ingen fotboll på bilden på hemsidan när jag beställde den. Hade de lagt dit en fotboll om det skulle stått "Felicia 1 år" på tårtan istället? Eller passade de bara på pga fotbolls-VM? Så många frågor.
 
Chokladbollarna hade Dan bakat i veckan och de var mycket uppskattade.
 
Vid 12.30 kom mina kusiner Therese och Sanne och kusinbarnen Moa och Sam.
 
Sen började mer familj komma <3
 
Mina bröder skulle såklart testa bollhavet. Är inte jätteförvånad. Dock väldigt glad att min lillebror Carl och hans sambo Alice var nere från Stockholm och kunde vara med på kalaset!
 
Tvingade alla att ta familjebild. Älskar dem så!!
 
Och här har vi Frans kusiner Loke och Tova. När söndagens gäster hade åkt hem städade vi undan och sedan sjönk vi ner i soffan, aningen trötta. Kul med kalas, men jisses så kämpigt också.
 
Nu är han 1 år <3

RSS 2.0