Nutellapannacotta.

Igår hade jag och Dan kompisar över på middag och jag hade först jättesvårt för att komma på vad vi skulle ha till efterrätt. Men så tipsade Elin om pannacotta med nutellabotten! Det lät ju fruktansvärt gott tänkte jag och utgick från det HÄR receptet. 
 
Självklart skall jag dela med mig om receptet! Elin tipsade om att man skulle göra en dubbelsats än vad receptet på Jennys matblogg sa, så det gjorde jag. Så det ni behöver för 8 stycken efterrätter på mitt och Elins vis är:
 
- En hel burk (den lilla burken då) nutella.
- 2 burkar med kondenserad mjölk sötad.
- Cirka 1,1 liter vispgrädde.
- 8 styck gelatinblad.
 
Börja med att lägg de 8 stycken gelatinbladen i blöt cirka 5 minuter.

Häll i 1 liter vispgrädde och de 2 burkarna kondenserad mjölk i en kastrull.
 
Krama sedan ur gelatinbladen och lägg i grytan. Det skall nu värmas upp men får absolut inte koka! Vispa ut det ordentligt så att gelatinbladen löses upp. När blandningen är varm så ta av den från grytan och låt den svalna några minuter.
 
Plocka så länge fram de glas som du har tänkt använda.
 
Därefter är det dags att blanda ihop nutellkrämen! Eftersom nutella blir så himla hårt i kylen (och eftersom pannacottan sedan måste stelna i kylen) så skall den blandas ut med ovispad vispgrädde så att den håller sig krämig och mjuk.
 
Här tog jag bara på måfå ungefär. Jag tog hela nutellaburken och hade i cirka 1 dl grädde. Blanda nutellan och se så att den blir mjuk och luftig, inte sådär kompakt som den är annars.
 
Klicka sedan ut detta i botten av glasen du tänkt använda. Om ni kan göra det snyggare än jag så gör det. Jag orkade inte få det fint alls och därför blev det mest kladdigt.


Häll därefter mycket försiktigt i mjölkblandningen i glasen. Häll inte för fort så att nutellakrämen blandas med mjölkblandningen bara! Plasta sedan in dem och in i kylen! Jag hade dem i kylen över natten, men det räcker med ungefär 4 timmar.
 
Dagen efter garnerade jag dem med lite bär för att få till lite syrligt till allt supersöta. Då blev de såhär fina! Mycket bra kombination tycker jag och jag blev mycket nöjd. Ät och njut hörrni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0