Välkommen in på Frans rum

Välkommen in på Frans rum! Det här inlägget skulle jag egentligen gjort för VECKOR sedan. Men ja, nu är bättre än aldrig. För er som inte har hängt med: vi bor i en trerummare i Västra Hamnen på 72 kvm. Köket och vardagsrummet är ett enda stort rum med öppen planlösning och i fil ligger då vårt "tredje rum". Det här rummet var tidigare ett kontor. Men om jag ska vara ärlig var det mer ett "dumpa grejer och hänga tvätt"-rum. Nu är det däremot helt och hållet Frans!
 
Frans har dubbeldörrar in till sitt rum där vi hänger diverse ytterkläder och koftor. När man kommer rakt in möts man av stora fönster. För oss var det viktigt att inte dölja dessa, utan låta ljuset komma in i rummet. Därför har vi köpt en ganska låg byrå från IKEA som heter Nordli.
 
Förutom möblerna är nästan all inredning från H&M Home. "Var fick du din inspiration ifrån?" frågade min granne Magdalena mig. "H&M Home" svarade jag, haha. Dinousariemattan hittar ni här och den urgulliga jordgubben som är en korg här.
 
Vi försökte tänka förvaring, förvaring, förvaring. Frans måste få plats med sina leksaker. Den här hyllan med plastbackar från IKEA är perfekt och rymmer mycket. Bilgaraget köpte vi begagnat av min kollega. Det är Frans bästa leksak just nu.
 
Bollhavet fick Frans i 1-års present av kompisar. Leksakskorgarna är mina favoriter. Den blå är från IKEA men resten är från H&M Home. Här och här finns dem.
 
I den gröna hyllan har jag försökt att sätta böcker som har emotionell betydelse. Boken Artsy Cats fick Frans i doppresent av Carl och Alice, Ronja Rövardotter fick han av min syster och boken om Astrid Lindgren var den första bok han fick och är ifrån Sarah och Niclas.
 
Regnbågshängaren hittar ni här.
 
I hörnet bredvid garderoben har vi ställt Frasses säng. Sängen var från början en spjälsäng, men som man kan justera ju äldre barnet blir. Smidigt! Älskar också att den har en låda där vi kan lägga lakan, filtar etc. Sängen hittar ni här och girlangen med planeter som hänger ovanför här. Världskartan med djur är även den från H&M Home.
 
Det var det! Frasse stormtrivs i alla fall och vill leka här inne jämt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0