Bröllopsmorgonen: Förberedelser

Jag tänker att jag får dela upp bröllopet i olika delar. Vi har redan pratat om fredagen, så vi går vidare till bröllopsmorgonen och förberedelserna innan vigseln.
 
Jag vaknade klockan 06 på morgonen och nästan hoppade ur sängen. Jag duschade och sedan satte jag på mig min morgonrock som jag hade tänkt ha när jag skulle bli sminkad och fixad i håret. Bara en av mina vanliga morgonrockar, hade alltså inte köpt en ny. Sen gick jag ner till köket där några redan var vakna och kokade kaffe. Dags för lite frukost!
 
Till mina brudtärnor hade jag däremot köpt morgonrockar. Eftersom vi hade svart i vårt färgtema och både brudtärnornas klänningar samt männens kostymer var svarta så tyckte jag det var kul att ge dem svarta morgonrockar. De var så fina!
 
Klockan 08 anlände Amy och Amanda som skulle sminka mig och tre av mina tärnor. Det var såklart valfritt om man ville bli sminkad eller ej, så därför valde några tärnor att inte bli sminkade. Jag blev så nöjd med mitt smink, Amy är så duktig.
 
Därefter fixade min kusin Sanne mitt hår och min kusin Caroline fixade brudtärnornas hår. De är så fantastiskt duktiga! De hade åkt hela vägen från både Stockholm och Karlshamn och jag och Sanne har inte haft en utan TVÅ provuppsättningar (jag fick ju för mig att ändra frisyr cirka en månad innan bröllopet, eh). När håret var klart och klockan började närma sig 11.30 var det dags för mig att klä på mig. Vår fotograf skulle anlända klockan 12 och då skulle vi börja fotografera lite.
 
Tur att jag var omringad av så vackra tärnor som hjälpte mig med ALLT. Jag var så otroligt bortskämd. De hämtade dricka till mig, såg till att jag åt, hjälpte mig att klä på mig och tog massvis med bilder. Själv hade jag inte en tanke på att fotografera, så alla dessa bilder har jag fått av mina tärnor!
 
På med skorna och skoskavsplåster, mycket viktigt att vara förberedd!
 
Klockan 12 kom vår fotograf Emelie och då tog vi såhär fina förberedelsebilder. Lovar att visa fler bilder sen när vi har fått alla.
 
När vi var klara med förberedelsebilderna gick jag ner och skulle träffa Dan för första gången efter att jag blivit helt klar. Jag hade ju sprungit ner och pratat med honom under dagen, vi hade sovit ihop under natten och han hade till och med sett min klänning hängandes i vårt sovrum (hör och häpna, haha). Men han hade inte sett mig helt klar. Oh, han var så nervös och pirrig här <3 Fina, fina Dan.
 
Sen begav vi oss ut och tog porträttbilder i ett fält och det kröp in kryp och gräshoppor innanför spetsen på min klänning, haha.
 
När klockan var halv två gick vi tillbaka till Agneshills boningshus. Jag bättrade på läppstiftet, Dan fixade till håret en sista gång och så åkte slöjan på! Snart var det dags.
 
Redo att gifta oss!
 
Och så blev klockan 14.40 och vi började sakta gå ut till ladan där vi skulle gömma oss innan vi gick ut till vigselsalen. Här var jag så himla nervös. Utbrast "OOOOH, BRRR" så många gånger. Jag gör så när jag är nervös eller har ångest. Min terapeut säger att det är för att kroppen vill få ut känslorna och inte stänga dem inne, typ som när en häst är lite nervös. Haha.
 
Och en sista bild ihop innan vigseln. Från vänster: Neja, Sara W, Dan, jag, Sarah H, Therese, Carro och Sös! Vilket jäkla panggäng. Älskar sönder er <3
 
När klockan slog 15 gick vi in till min lillebrors och vår vän Pontus gitarrspelande. De spelade Photograph akustiskt, här kan ni höra den på spotify. Nästa inlägg kommer handla om själva festen. Sen kommer jag göra inlägg om vissa detaljer också, såsom klänningen, ringarna, blommorna etc.

Kommentarer
Postat av: Elin

Din klänning är bara för vacker! Var har du hittat den?

Svar: Tack snälla!! Det kommer ett separat inlägg om den sen. Men den är från Abby Waits! Jag köpte den på Wedding Store här i Malmö. Här kan du se den på deras hemsida, men jag hade den i färgen nude/ivory: https://www.abbywaits.com/product-page/cissi-1907
Sofie Strandberg

2019-08-08 @ 16:16:33
Postat av: M

Fina, fina ni!! Så underbara bilder! <3

2019-08-14 @ 10:11:45

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0