Fuck cancer.

 
Min farmor var en väldigt genuin människa. Hon var liksom en typisk farmor som gjorde hemgjord glass och serverade pannkakor till frukost. Hon hade pappas korpsvarta hår och hans mörkbruna ögon. Men självklart var det han som fick det från henne, och inte tvärtom. Jag var tio år gammal när min farmor dog i magcancer. Jag minns inte så mycket av det, bortsett från att ena dagen mådde hon bra och den andra låg hon på sjukhuset med alldeles gul hy. Jag kommer ihåg att pappa var på sjukhuset mycket och samtalet som kom när hon sedan hade somnat in. Hon drabbades tidigare och opererades, men fem år senare kom det tillbaka. Hon kunde inte vinna.
 
Tio år senare ringde telefonen igen. Jag satt vid köksbordet och åt frukost i vår gamla lägenhet i Kävlinge, snart redo för att bege mig till jobbet. Det var mamma som förklarade att de hade hittat en svart fläck på morfars lunga. Jag bröt ihop och tänkte att det räcker nu. Inget gott kan komma från cancer. Även om det var en hjärtinfarkt som till slut tog morfars liv, hade han redan varit med om nio turbulenta månader och lungcancer var en del av det.
 
När jag var tio år gammal förstod jag kanske inte vad det var för mörker som växte inuti farmor. Vad det var som tog henne, en liten bit i taget. Men idag vet jag bättre. Jag vet att detta är något hemskt som måste bort från vår planet och att vi visst kan göra skillnad. För ett par veckor sedan beställde jag en tavla och ett armband från ungcancer.se. Även om mina 220 kronor inte skapar ett botemedel, kan det vara lite hjälp på traven. Det är hemskt att förlora någon man älskar och jag vill aldrig att det skall hända igen. Fuck cancer.

Kommentarer
Postat av: Egoina

Gick också in och beställde en tavla och ett armband. Så fint inlägg och bra initiativ. Ska göra samma. <3

2013-06-14 @ 14:27:50
URL: http://egoinas.se
Postat av: Rebbe

Så fint skrivet! Hoppas mitt armband kommer snart! Fuck cancer!!

2013-06-14 @ 18:49:40
Postat av: Linda

Ush ja. Cancer är inget bra. Min farmor och farfar gick båda bort i cancer och min mammas kusin kämpar just nu med cancer som har kommit tillbaka för andra gången :'(

2013-06-16 @ 16:37:31
URL: http://Lilapixlar.blogspot.com
Postat av: Gabriella

Cancerbesked måste vara det jobbigaste! Min farfar gick bort.i prostatacancer för ett antal år sedan. Min faster är opererad för bröstcancer och min pappa opererades nyligen för prostatacancer. Jag känner med dig och vet hur jobbigt det är! Jag ska genast gå in och kolla på vad jag kan bidra med!
Fuck cancer!

2013-06-25 @ 17:01:56
URL: http://alltidgabriella.blogg.se
Postat av: malin

Den 20november 2012 kom min lillebror hem med besked cancer. Sedan ett par år tillbaka har min mamma och pappas bästa vän varit sjuk i cancer också och den 22 april på min lillebrors 21 års dag förlorade han kampen omgiven av sin familj i hemmet. Han var den som absolut har förstått min lillebror bäst i alla situationer han har fått gått igenom. Sjukdomen är hemsk och även om många former är botbara så som min brors så är ordet cancer så laddat. Alla i min familj har ett varsitt armband med fuck cancer...

2013-06-25 @ 18:26:38
Postat av: F

Usch och fy för cancer, min mamma har haft cancer och just nu kämpar även min bästa kompis pappa i kampen mot prostatacancer, vi kände att vi ville och göra något och volontärarbetade för ungcancer ett tag, en sån himla bra organisation! Gjorde även ett armband till mig själv när jag jobbade, då fick jag de precis som jag ville ha de också, toppen bra!

2013-06-25 @ 23:22:44
Postat av: Matilda

Jag hatar cancer. För lite mer än två år sedan gick min mormor bort i cancer. Sex månader innan på min 19 års dag så fick jag veta att det var cancer som hade drabbat vår familj igen. Några år tidigare dog min moster i cancer & lämnade två små barn kvar på jorden , den ena var 6 månader & kommer såklart inte ihåg sin mamma överhuvudtaget. Den andra var två år så han kommer inte ihåg mamman men han kommer ihåg känslan av att ha sin mamma hos sig. Usch. Cancer är inget kul!

2013-06-27 @ 18:16:51
URL: http://hejatildis.blogg.se

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0