Projekt "Murgrönabebisar".

Jag tänkte att jag skulle visa er mitt senaste projekt! Jag har aldrig riktigt haft gröna fingrar. Jag har varit ganska dålig på att hålla växter levande överlag. Men jag älskar ju växter och vill gärna fylla vår lägenhet med dem. Men nu har jag hittat något som jag faktiskt kan och som är väldigt enkelt. Nämligen att göra små murgrönabebis-plantor!
 
Steg 1: Jag knipsar av en liten kvist från min murgröna som jag fick av Sös i inflyttningspresent.
 
Steg 2: Sedan fyller jag en liten vas med vatten och låter kvisten stå i blöt i köksfönstret några veckor. Jag byter ut vattnet då och då och ser till så att det är fräscht.
 
Efter några veckor har den fått rötter och då ser det ut såhär! När rötterna har blivit ungefär såhär långa är det dags för steg 3.
 
Steg 3: Plantering! Jag köpte en vanlig påse blomjord på Maxi och väljer en inte alltför stor kruka. Och så planterar jag den lilla kvisten.
 
Tadaaa! Färdigt! Som avslut vattnar jag den ganska mycket innan jag sätter den i ett ganska soligt läge i lägenheten. Sedan börjar jag helt enkelt om igen. Jag har tre liknande vaser och har nästan hela tiden tre kvistar "i blöt".
 
Här har vi dem! Mina hittills tre styck murgrönabebisar.
 
De får hänga på balkongen ibland när det är fint väder, men annars har jag dem mest inomhus. Tanken är att jag skall ha massvis med murgrönabebisar i lägenheten i sommar!

Kommentarer
Postat av: M

Lite gröna fingrar har du ju!! :-) Puss

2016-05-24 @ 12:44:18

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0