Graviditeten: De första veckorna

Jag tänkte att vi skulle kika på de första veckorna i graviditeten. Efter att jag hade plussat kändes det som att man gick runt och bar på en liten hemlighet. Hade inga symptom eller så, så levde på som vanligt. Ah, tänk den tiden jag kunde ha på mig mina vanliga jeans..
Jag laddade ner Preggers som graviditetsapp och bebisen blev lika stor som ett blåbär.
 
Det blev påsk och jag tyckte att jag var SÅ svullen om magen. HAHA känner jag nu i efterhand. Men självklart är allt relativt och jag tyckte det då.
 
Vi skulle hem till mina föräldrar på påskmiddag och vi bestämde att berätta för dem fast att det var så tidigt. Jag ville så gärna berätta det i samband med en högtid om det gick. Vi gjorde små påskägg med godis och lade i lappar där det stod "Glad påsk mormor/morfar/morbror/moster".
 
Dan filmade medan de öppnade påskägget, och av någon anledning blev det SUPERDÅLIG kvalitet när han sedan skickade över filmen till min mobil? Dan har en Samsung och jag har en iPhone, så antagligen har det med det att göra.
 
De blev i alla fall chockade och jätteglada såklart!
 
GULLE-Alice som rusade fram för att kramas!! <3
 
Vecka 7 gjorde jag ett tidigt ultraljud hos min barnmorska för att se så att det verkligen var något där inne. Och där låg det en liten böna med ett tickande hjärta.
 
Eftersom vi gjorde en fertilitetsundersökning ingick det också ett ultraljud på den kliniken. Så det gjorde jag vecka 8, och det såg fortfarande bra ut. Mycket hade hänt bara på en vecka!
 
Jag tappade matlusten och inget var kul att äta. Åt mycket vattenmelon och glass.
 
Det blev Valborg och jag försökte ta en första "gravidbild" haha. Det gick sådär <3
 
Så blev det ÄNTLIGEN vecka 12, efter denna eviga väntan. Jag och Dan gjorde NIPT och ett "grundligt ultraljud" som det heter och fick hem dessa fina bilder. Jag var så nervös innan, men väl inne på kliniken blev allt så surrealistiskt. Han hoppade upp och ner och rörde sig så mycket. Blev otroligt glad efter ultraljudet och vågade hoppas på att detta verkligen skulle bli något.
 
Magen och höfterna började växa och jag fick identitetskris. Hur ska jag klä mig?! Beställde hem fina sommarklänningar i en storlek större som jag hoppas ska funka nu under sommaren.
 
Hade babyshower för Sarah och tog bilder vid ett rapsfält.
 
Magen började växa i kanske vecka 13 och jag övergick till kjolar och klänningar.
 
Hade ett par jeans som jag kunde använda och körde toffs-tricket i byxlinningen.
 
Hade fortsatt identitetskris och köpte halva Lindex... Som jag sedan fick lämna tillbaka för inget satt så bra. Haha.
 
Och det var nog allt! Resten vet ni!

Kommentarer
Postat av: M

Ja, vi blev alla överraskade och superglada! Tårarna flödade! 😭 Nu längtar vi till november!! ❤️

2021-06-10 @ 10:59:15

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0